HONDENCLUB ONZE GEZEL, AFGEKORT : HC ONZE GEZEL

Association sans but lucratif


Dénomination : HONDENCLUB ONZE GEZEL, AFGEKORT : HC ONZE GEZEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 424.354.214

Publication

18/09/2012
ÿþ MOD2.2

MOU In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

AI

i

i

i

di

*12156637*

1 bel a:

BE

Sta

uHlt-l-TE H~ ~i-lTSA,~li^~ VAN KOOPHANOL.

Q G SEP, 2012

DENDERMONDE

Griffie

Ondernemingsnr Benaming

(voluit)

(verkort)

Rechtsvorm :

Zetel

Onderwerp akte :

0424.354.214

Hondenclub Onze Gezel

HC Onze Gezel

vereniging zonder winstoogmerk Kapellestraat zin - 9473 Denderleeuw statutenwijziging

1. ontslag en benoeming bestuursleden

Op de algemene ledenvergadering van vrijdag 24 augustus 2012 is er besloten het volledige bestuur te ontslaan Vanaf zaterdag 25 augustus 2012 worden als nieuwe bestuursleden benoemd:

- Van de Moortel Freddy Voorzitter

-Leclercq Anna-Helena Penningmeester

-Souffriau Herman Secretaris

-Van Schandevyl Eddie 2,benaming, zetel, duur, doel. Art. 1 Ondervoorzitter

De vereniging draagt de naam Hondenclub Onze Gezel vzw., afgekort H.C. Onze Gezel vzw. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9473 Welle, Kapellestraat zln, gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

De zetel kan overgebracht worden naar een ander adres bij beslissing van de algemene vergadering. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Alle akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar benaming vermelden met de afkorting `vzw' en het adres van de zetel van de vereniging.

Art. 2

Het doel van de vereniging is:

Het verspreiden en bevorderen van de kynologie en de hondensport.

De vereniging zal alle verrichtingen kunnen ontwikkelen en handelingen doen, alleen of met anderen, die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk in verband staan met haar maatschappelijk doel of van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden. Hiervoor mag zij eveneens roerende en onroerende goederen verwerven, erover beschikken en beheren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

awD 2.2

3. Leden

Art. 3

Het aantal werkende leden Is onbeperkt maar moet minstens drie bedragen.

Wanneer door ontslag, uitsluiting of overlijden van een lid het aantal werkende leden minder dan drie zou bedragen, moet binnen de twaalf maanden te rekenen vanaf de datum van ontslag, uitsluiting of overlijden, in vervanging worden voorzien.

Art. 4

Iedereen die aansluit bij onze vereniging noemen wij een toegetreden lid. Werkende leden worden verkozen door de raad van bestuur, om een werkend lid aan te duiden moet er een 2/3 meerderheid van het bestuur deze kandidatuur goedkeuren.

De raad van bestuur kan zonder verdere motivatie beslissen of een lid al dan niet wordt aanvaard.

De vereniging mag eveneens steunende leden aanvaarden. De toegetreden leden en de steunende leden zijn geen eigenlijke leden van de vereniging en hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

Art. 5

Het jaarlijks lidgeld bedraagt maximum ¬ 70.

De raad van bestuur bepaalt jaarlijks het bedrag.

Art. 6

Het lidmaatschap van een werkend lid eindigt door vrijwillig ontslag, door uitsluiting of overlijden.

Het vrijwillig ontslag wordt per brief aan de raad van bestuur ter kennis gebracht.

Het niet betalen van het jaarlijkse lidgeld wordt beschouwd als ontslagname.

De algemene vergadering kan bij twee derde meerderheid der aanwezige stemmen de uitsluiting van een werkend lid uitspreken.

Art. 7

Noch het ontslagnemend, noch het uitgesloten, noch de rechthebbenden van een werkend lid, hebben deel in het vermogen van de vereniging. Evenmin kunnen zij een gedane inbreng of lidgelden terugvorderen.

Art. 8

De werkende leden nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich betreffende de verbintenissen van de vereniging.

Art. 9

Op de zetel wordt het register van de werkende leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornaam en woonplaats van de werkende leden of in geval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel.

4 Bestuur

Art. 10

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit ten minste drie werkende leden, benoemd door de algemene vergadering voor een periode van vier jaar.

Het mandaat van bestuurder eindigt

-bij overlijden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-bij het verstrijken van de termijn

-bij afzetting door de algemene vergadering

-bij vrijwillig ontslag

-bij verlies van het lidmaatschap

Elke bestuurder kan ontslag nemen door het versturen van een aangetekend schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Het mandaat is onbezoldigd. De kosten die zij echter maken in het kader van de uitoefening van hun mandaat worden vergoed.

De bestuurders zijn onbeperkt herkiesbaar.

Bij ontslag, hetzij gedwongen, heizij vrijwillig, of bij overlijden van een bestuurder duidt de raad van bestuur een andere bestuurder aan om diens mandaat verder te zetten tot de volgende algemene vergadering die een nieuwe bestuurder benoemt ter vervanging, en die het mandaat zal voleindigen.

Art. 11

De raad van bestuur wijst onder de bestuurders een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan.

Indien er meerdere bestuurders zijn kan zij steeds meerdere functies aanbieden.

Art. 12

De voorzitter of twee bestuurders roepen de raad van bestuur samen zo dikwijls als zij het nodig oordelen en minstens één maal per trimester.

De vergaderingen worden gehouden op de zetel van de vereniging of op de plaats vermeld in de oproeping, en tenminste één week na de oproeping.

De oproeping tot de vergadering bevat de agenda.

Door de unanieme beslissing van aile bestuurders kan aan de hiervoor vermelde formaliteiten worden verzaakt.

Art. 13

De raad van bestuur kan slechts geldig stemmen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Iedere bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Wordt deze voorwaarde niet vervuld, dan wordt een nieuwe vergadering met dezelfde dagorde belegd binnen de maand. Op deze vergadering zijn de beslissingen geldig ongeacht het aantal aanwezige leden.

De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid. Bij staking der stemmen beslist de voorzitter.

Art. 14

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten om de vereniging te beheren en te besturen. Zij kan zonder meer, zonder dat de opsomming beperkend is, aile daden van beheer en van beschikking stellen, aile akten en contracten afsluiten, alle machten verlenen aan de door haar aangewezen mandatarissen, al of niet lid, en de vereniging vertegenwoordigen als eiser of verweerder.

Alles wat niet uitdrukkelijk voorbehouden wordt aan de algemene vergadering door de statuten of door de vzw wet, behoort tot de raad van bestuur.

Art. 15

De vereniging wordt vertegenwoordigd door twee bestuurders, zowel in en buiten rechte.

dl * Art. 16 MOA 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

De bestuurders nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich betreffende de verbintenissen van de vereniging. Zij zijn enkel verantwoordelijk voor het uitvoeren van hun mandaat. De goedkeuring van de rekeningen door de algemene vergadering geldt als kwijting voor de bestuurders.

Art. 17

De beraadslagingen van de raad van bestuur worden genotuleerd in een register bijgehouden op de zetel van de vereniging.

5 Algemene vergadering

Art. 18

De algemene vergadering bestaat uit werkende leden.

Zij beschikt over de bevoegdheid om

-de statuten te wijzigen

-de leden uit te sluiten

-de bestuurders te benoemen of te ontslaan

-de rekeningen en de begrotingen goed te keuren en kwijting te geven aan de bestuurders

-de ontbinding uit te spreken en de vereffenaars te benoemen

Bovendien kan de algemene vergadering beslissen in alle andere aangelegenheden.

Art. 19

De algemene vergadering heeft plaats tijdens het eerste semester van elk jaar.

De raad van bestuur legt dan de jaarlijkse begrotingen en rekeningen ter goedkeuring voor.

Buitengewone algemene vergaderingen zullen bijeengeroepen worden door de raad van bestuur telkens deze het nuttig acht voor de belangen van de vereniging.

Tevens zal een buitengewone algemene vergadering bijeengeroepen worden binnen de maand wanneer minstens een vijfde der werkende leden een met redenen omklede aanvraag schriftelijk richt aan de voorzitter of twee bestuurders.

ledere bijeenroeping geschiedt ten minste vijftien dagen voor de vergadering bij gewone brief.

De oproepingsbrieven worden ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders. Deze brief vermeldt steeds de dag, uur, plaats en de dagorde.

Art. 20

leder werkend lid heeft één stem. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager naar zijn keuze op voorwaarde dat deze zelf werkend lid is en drager van een geschreven volmacht. Iedere volmachtdrager kan slechts houder zijn van één volmacht.

Art. 21

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art. 22

De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, tenzij de statuten of de vzw wetgeving het anders voorzien.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

Bij het nemen van besluiten mag niet afgeweken worden van de agenda, tenzij de algemene vergadering met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden er anders over beslist.

Art. 23

De secretaris maakt de notulen op. Zij worden door hem en de voorzitter, of door de degenen die in hun plaats optreden, ondertekend.

De volmachten blijven gehecht aan de aanwezigheidslijst.

De notulen worden bewaard in een register op de maatschappelijke zetel.

Belanghebbende kunnen dit register raadplegen op de zetel van de vereniging. Zij richten hiervoor een verzoek via een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur.

Alle werkende leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, evenals de beslissingen en de notulen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur, van de personen met een bestuursfunctie, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging. Zij richten hiervoor een schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur.

De in rechte of anders voor te leggen uittreksels worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders.

Art. 24

De beslissingen van de algemene vergadering betreffende de wijziging der statuten, uitsluiting van een lid of vrijwillige ontbinding van de vereniging wordt genomen is overeenstemming met de vzw wet.

6 Ontbinding en vereffening

Art. 25

Bij ontbinding benoemt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars en bepaalt het tijdstip waarop de ontbinding ingaat.

De algemene vergadering zal het netto actief van de vereniging overdragen aan een vereniging werkzaam in België met een gelijk doel of een belangenloze doelstelling.

7 Algemeen

Art 26

Het boekjaar van vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Art 27

Voor alles wat niet uitdrukkelijk bij de statuten wordt geregeld is de vzw wet van toepassing.

De Voorzitter De Secretaris

Van de Moortel Freddy Souffriau Herman

6-1cle, Oriceke fiddy

îol.,&ll,

Voor-

Vepehougten aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
HONDENCLUB ONZE GEZEL, AFGEKORT : HC ONZE GE…

Adresse
KAPELLESTRAAT Z/N 9473 WELLE

Code postal : 9473
Localité : Welle
Commune : DENDERLEEUW
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande