HOOP VROUWENVERENIGING

Association sans but lucratif


Dénomination : HOOP VROUWENVERENIGING
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 456.225.840

Publication

24/03/2015
ÿþM0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GRJFFIF R Cr-ITBANK VAN KOOPHANDEL GENT

12 MAAI' 2015 AFDELING DENDERMONDE

riffie

111111111M11,1111,1111111

Ondernemingsnr : 0456.225.840

Benaming

(voluit) : Hoop Vrouwenvereniging

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Priester Poppestraat 9 - 9140 Temse

Onderwerp akte : Statutenwijziging + vereffening VZW

Voorwerp van de akte ; Statutenwijziging en goedkeuring van de statuten. Vereffening van de vzw

Statutenwijziging

De algemene vergadering beraadslagend, beslissend overeenkomstig de wet van 2 mei 2002 en overeenkomstig haar statuten, verschenen in het Belgisch Staatsblad met ondernemingsnummer 0456.225.840 heeft de hierna volgende statutenwijziging aangenomen met algemeenheid van stemmen.

De vroegere tekst van de statuten wordt opgeheven en vervangen door de onderstaande nieuwe tekst,

De oprichters:

1. Yüksel Aysel, woonachtig te Krijgsbaan 130, 9140 Temse

2. Tiroglu Emine, woonachtig te Leie 53, 9140 Temse

3.Oz Ayse, woonachtig te Cauwerburg 58, 9140 Temse

4. Tiroglu Deniz, woonachtig te Nijverheidstraat 57, 9140 Temse,

5, Tiroglu Ünzüle, woonachtig te Schoolstraat 135, 9140 Temse

Titel I: Naam, zetel, doel

Art. 1  De vereniging draagt de naam Hoop Vrouwenvereniging.

Art. 2  De maatschappelijke zetel is gevestigd te Priester Poppestraat 9 te 9140 Temse, gelegen in het

gerechtelijk arrondissement Dendermonde. De raad van bestuur kan de maatschappelijke zetel wijzigen met

gewone meerderheid van de stemmen na publicatie in het Belgisch staatsblad.

Art, 3  Het doel van de v.z.w.. is

-De culturele gewoonten van het Turkse volk bekend te maken, de integratie in de Belgische samenleving te ontwikkelen en in zonderheid een interculturele functie vervullen.

-Als migrantvrouw goed te functioneren in onze samenleving is aandacht, steun vorming, informatie nodig. De vereniging wil dat verwezenlijken.

-Hulp aanbieden aan vrouwen wonende in België zonder verschil te maken van godsdienst, ras en taal, zowel op sociaal als op cultureel valk.

-Organiseren van activiteiten voor sociale en culturele ontwikkeling van de vrouwen

-Nederlandse taalcursussen inrichten met als doel regulier inschikkelijke en goede relatie op te bouwen met

Belgen

-Te strijden tegen de discriminatie van vrouwen

-Sportieve activiteiten organiseren voor vrouwen

-Dialogen oprichten met anderen verenigingen era instellingen in België en onderlinge bijstand verlenen;

-Het samenleven van Belgen en migranten is mogelijk en noodzakelijk vanuit deze gedachte, wil de

vereniging via activiteiten deze gedachten waarmaken

-Inzetten tegen toenemend racisme en op dit vlak ook activiteiten organiseren,

Hier mag in bijkomende orde alle dranken gesleten worden, ten behoeven van de leden

Hulpverlening van aile menslievende en weldoende werken, zonder onderscheid. Deze opsomming is enkel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

exemplatief en niet limitatief.

De vereniging zal op eender welke manier haar medewerking kunnen verlenen aan of belangen nemen in elke organisatie of vereniging die een identiek gelijkaardig of verwant doel nastreeft.

De vereniging kan ook de nodige infrastructuur uitbouwen voor het bereiken van dit doel. Om dit doel te bereiken, kan de vereniging beroep doen op bijdragen van de leden, op tussenkomsten of subsidies van de overheid of van sympathisanten. De vereniging zal zich onthouden van het terrein der beroepsbelangen, alsmede politiek, taalkunde, filosofische en godsdienstige onderwerpen.

Zij kan alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel en kan haar medewerking verlenen aan elke gelijkaardige bedrijvigheid.

Art, 4  De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en neemt een aanvang vanaf 17 juli 1995. Ze kan ten alle tijden worden ontbonden.

Titel Il : Leden, lidmaatschap

Art. 5  De vereniging kan bestaan uit werkende en niet-werkende leden. De volheid van het lidmaatschap, niet inbegrip van het stemrecht op de vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden. Het aantal werkende leden is onbeperkt maar moet minstens 3 bedragen, De ereleden worden aanvaard door de raad van bestuur en ze mogen de algemene vergaderingen bijwonen.

Art. 6  De raad van bestuur houdt een ledenregister bij, waarin de leden steunverleners/ donateurs genoegzaam worden geidentificeerd.

Art. 7 -- Om als werkend lid toe te treden tot de vereniging moet mem aanvaard zijn door de raad van bestuur en zich neerleggen bij het huishoudelijk reglement dat zich ter zetel bevindt. Om als niet-werkend lid toe te treden tot de vereniging moet men ; aanvaard zijn door de raad van bestuur en zich neerleggen bij het huishoudelijk regelement dat zich ter zetel bevindt.

Werkende en niet-werkende leden kunnen te allen tijde uittreden en wordt rechtens afgeleid door het schrijven van een aangetekend schrijven naar het bestuur. Alle zaken die toebehoren aan de vereniging en die op het moment van ontslag in bezit zijn van het ontslag nemend lid dienen binnen 48 uur na indiening van ontslag terugbezorgd te worden bij een zittend lid van de raad van beheer, Indien dit niet wordt nageleefd riskeert het lid een geldboete.

Art. 8  De werkende en niet-werkende leden kunnen uitgestoten worden wegens niet-naleving van het huishoudelijk reglement; de uitsluiting wordt uitgesproken na geheime stemming, door de meerderheid van 2/3 van de stemmen van de algemene vergadering en zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. ln afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur hét lidmaatschap schorsen van de persoon. De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal 6 weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen, Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaats gehad. Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of in geval van een lidrechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Art, 9  De ontslaggevende, uitgesloten leden en de erfgenamen van overleden leden kunnen geen rechten laten gelden op het vermogen van de vereniging.

Titel lil : Raad van bestuur

Art. 10  De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minstens drie leden, al dan niet lid van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Benoeming, ontslag, aftreding en afzetting van een bestuurder worden binnen een maand in de bijlagen van het Belgisch staatsblad bekendgemaakt.

Art. 11

A)De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige beheerder.

B)De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, doorslaggevend.

C)Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die opgemaakt worden door de secretaris, ondertekend

w

orden door de raad van bestuur en ingeschreven worden in de daartoe bestemt register. De uittreksels die

I

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Art 12

A)De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rede. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels-en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken,...

B)Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamelijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden moeten, ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of machtiging. De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor taken van dagelijks beheer, zijn bevoegdheid, of zijn verantwoordelijkheid overdragen aan een dagelijks beheer, aan 1 of meerdere bestuurders.

C)De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijke reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, aile maatregelen worden getroffen in verband niet de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en scan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Art. 13  De bestuurdersfunctie eindigt door :

A)het einde van het lidmaatschap zoals bepaald in artikel 8,

B)het tussentijds uittreden,

C)een beslissing hieromtrent van de overige bestuurders, in aanwezigheid van drie vierde der bestuurders,

met eenvoudige meerderheid der stemmen bij geheime stemming,

D)gedurende 3 opeenvolgende vergaderingen van de raad van bestuur afwezig blijven, zonder

verontschuldigd te zijn

Art, 14 in ontstane vacatures wordt voorzien, zo nodig, en worden aangeduid door de raad van bestuur bij gewone meerderheid

Art. 15  De vereniging wordt door het dagelijkse bestuur, of door een mandaat van de raad van bestuur aan een zijner leden, zowel in als buiten rechte vertegenwoordigd

Art. 16  De raad van bestuur oefent alle machten uit, behalve deze die door de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden

Titel IV : Algemene vergadering

Art. 17  De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden. Wanneer zij dit wensen kunnen ook niet-werkende leden aanwezig zijn, doch zij bezitten geen stemrecht. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige beheerder. Een lid kan zich door een ander lid op cie algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwel slechts 1 ander lid vertegenwoordigen. Elk werkend lid beschikt over 1 stem op de algemene vergadering.

Art. 18

A)De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van afgelopen jaar en de begrotingen voor het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, Deze zat plaatshebben in de loop van de maand maart.. B)De raad van bestuur is verplicht, wanneer 1/5de van de leden daarom verzoekt, een buitengewone vergadering bijeen te roepen

C)De oproepingen tot de algemene vergadering moeten, om geldig te zijn, worden ondertekend door 2 bestuurders of leden. Aile werkende leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per e-mail, ten minste 10 dagen voor de algemene vergadering.

D)De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering meldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door minstens 1/10de leden moet op de agenda worden vermeld. Andere onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen slechts worden behandeld voor zover hierom 2/3de van de aanwezige wordt verzocht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art, 19

A)Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezigen met stemrecht. Bij gelijke stemmen beslist de stem van de voorzitter of zijn vervanger.

B)Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeld en indien 2/3de van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezige leden. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met eenparigheid van stemmen worden besloten

C)Een meerderheid van 2/3de der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid.

Art, 20  Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door 2 bestuurders en opgenomen worden in een bijzonder register, Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door 2 bestuurders, Leden en derden die een belang kunnen aantonen hebben het recht om inzage en/of afschriften van de notulen te vragen,

Art. 21  Haar besluiten worden aan de leden en aan de belanghebbende derden ter kennis gebracht bij gewone brief

Art. 22  De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

A)het wijzigen van de statuten;

B)het benoemen en ontslaan van bestuurders;

C)het benoemen en uitsluiten van een lid;

D)het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

E)het goedkeuren van begrotingen en rekeningen;

F)kwijting verlenen aan de bestuurders en commissarissen

De algemene vergadering heeft verder alle bevoegdheden die de VZW-wet haar toekent en die deze statuten niet bij uitsluiting aan het bestuur opdragen

Titel V -- Boekjaar, rekening middelen

Art. 23  Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van 17 juli 1995 tot 31 december 1996. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Art. 24  De middelen van de vereniging bestaan onder meer uit :

A)schenkingen en legaten;

B)subsidies;

C)alle andere opbrengsten

Titel Vi  Ontbinding

Art. 25  ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebrek daaraan de rechtbank,/ of meerdere vereffenaars, Zij bepaalt tevens hun bevoegdheden en de vereffening voorwaarden,

Art, 26  In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft.

Art. 27 --Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de vzw-wet of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijk bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

Art. 28  Deze statuten kunnen slechts worden gewijzigd overeenkomstig het bepaalde artikel 8 van de VZW-wet,

Titel VII - benoeming van onbezoldigd bestuurders

De algemene vergadering heeft heden verkozen tot onbezoldigd bestuurders:

1. Yüksel Aysel, woonachtig te Krijgsbaan 130, 9140 Temse

2. Tiroglu Emine, woonachtig te Leie 53, 9140 Temse

3.

Oz Ayse, woonachtig te Cauwerburg 58, 9140 Temse

4. Tiroglu Deniz, woonachtig te Nijverheidstraat 57, 9140 Temse,

Luik B - Vervolg

De onbezoldigd bestuurders hebben aangesteld als: Voorzitter: Yüksel Aysel, voornoemd; Ondervoorzitter: Tiroglu Emine, voornoemd; Secretaris: oz Ayse, voornoemd;

Penningmeester: Tiroglu Deniz, voornoemd;

MOD 2.2

erfoor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Vereffening van de VZVV

Op de buitengewone algemene vergadering hebben de leden, voldoende in aantal, besloten de vereniging te ontbinden.

De vergadering heeft het ontslag aanvaard van de bestuurders en oprichters

-Yüksel Aysel

-Tiroglu Emine

-Üz Ayse

-Tiroglu Deniz

-Tiroglu Ünzüle

De vergadering heeft als vereffenaar aangesteld mevrouw Oz Ayse

De vergadering beslist:

- de vereffing van de vereniging af te sluiten op 17/02/2016

- de mandaten van vereffenaard te beëindigen en kwijting van verantwoordelijkheid te verlenen

- de boeken en bescheiden gedurende de 5 jaar te bewaren op het adres Cauwerburg 58, 9140 Temse.

Er zijn geen gelden meer.

Üz Ayse

Vereffenaar

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
HOOP VROUWENVERENIGING

Adresse
PRIESTER POPPESTRAAT 9 9140 TEMSE

Code postal : 9140
Localité : TEMSE
Commune : TEMSE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande