HOUTBEDRIJF DIERICK

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : HOUTBEDRIJF DIERICK
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 428.183.437

Publication

29/04/2014 : GE142736
21/10/2014
ÿþ_ Mod Wied 11.S

Luik -fil ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEER ELEGD

-9 OKT. 2014

if ie

RECiA

K

OOPH TBANK . AN

Ondernemingsnr : 0428.183.437

Benaming (voluit) : HOUTBEDRIJF DIERICK

(verkort):

Rechtsvorm naamloze vennootschap

Zetel (volledig adres): Begon iastraat 26 - 9810 Nazareth

Onderwerp(en) akte: Statutenwijziging

Er blijkt uit een akte verleden voor Floris Ghys, geassocieerd notaris te Kluisbergen, op 29 september 2014, neergelegd ter registratie, dat de buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders van de naamloze vennootschap "HOUTBEDR1JF DIERICK" is bijeengekomen en volgende te publiceren besluiten heeft genomen:

De comparanten verwijzen naar de inschrijving van alle aandelen op naam in he aandeelhoudersboek, op verzoek van de aandeelhouders en waartoe de raad van bestuur is overgegaan op een bijzondere vergadering gehouden op 20 december 2011. De inschrijving gebeurde op 21 december 2011 en de certificaten werden aan de aandeelhouders bezorgd. Zoals hierna vermeld warden de statuten overeenkomstig aangepast en worden alle bepalingen die betrekking hebben op aandelen aan toonder geschrapt of vervangen.

De vergadering besluit het kapitaal te verhogen met negenhonderd duizend euro (E 900.000,00) om het maatschappelijk kapitaal te brengen van honderd zesendertigduizend driehonderd éénenveertig euro vierenveertig cent (E 136.341,44) naar één miljoen zesendertigduizend driehonderd éénenveertig euro vierenveertig cent (¬ 1.036.341,44),

De vergadering beslist dat de kapitaalverhoging verwezenlijkt wordt door inbreng in geld zonder de uitgifte van nieuwe kapitaalaandelen, aangezien de verhoging wordt onderschreven door de huidige aandeelhouders, in verhouding tot hun aandelenbezit, met kennis van zaken aangaande eventuele verwatering van de aandelen, na daarover door ondergetekende notaris te zijn ingelicht.

Vervolgens hebben de aandeelhouders verklaard volledig op de hoogte te zijn van de statuten en de financiële toestand van de vennootschap en de kapitaalverhoging te onderschrijven, als volgt:

- door de heer Dierick Paul, ten belope van vierhonderd vijftigduizend euro (¬ 450.000,00);

- door de heer Dierick Luc, ten belope van vierhonderd vijftigduizend euro (E 450.000,00); hetzij dus in totaal ten belope van negenhonderdduizend euro (¬ 900.000,00).

De voorzitter, de heer Paul Dierick, verklaart en erkent tevens in zijn hoedanigheid van inschrijver dat de kapitaalverhoging volledig is onderschreven.

De comparanten verklaren tevens dat de kapitaalverhoging, door elk van de aandeelhouders volledig werd volstort.

De inbrengen in geld werden overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen gestort op een bijzondere rekening met nummer 13E40 6451 0283 2563 op naam van de vennootschap bij Bank J. Van Breda & C°, hetgeen door ondergetekende notaris wordt bevestigd op basis van een bankattest (bewijs van deponering), afgeleverd op 25 september 2014, en dat door mij notaris bewaard wordt in het vennootschapsdossier

Gezien er geen nieuwe aandelen worden uitgegeven, als voormeld, zal de fractiewaarde van de bestaande aandelen aangepast worden, overeenkomstig de kapitaalverhoging. Voor zoveel als nodig wordt bevestigd dat de aandelen geen nominale waarde hebben.

De vergadering stelt vast en verzoekt mij notaris te acteren dat de kapitaalverhoging is verwezenlijkt en dat het maatschappelijk kapitaal thans één miljoen zesendertigduizend driehonderd éénenveertig euro vierenveertig cent (E 1.036.341,44) bedraagt, vertegenwoordigd door vijfhonderd vijftig (550) kapitaalaandelen zonder nominale waarde.

De vergadering besluit over te gaan tot de actualisering van de statuten rekening houdend met voormelde besluiten, door het aannemen van een nieuwe tekst overeenkomstig de genomen besluiten, alsmede aanpassing van de statuten aan het Wetboek van Vennootschappen, zonde

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2014 - Annexes du Moniteur belge e inhoudelijke wijzigingen aan te brengen aan de essentiële bepalingen van de statuten van de vennootschap zoals de naam, de zetel, het doel, de duur, het bestuur en het toezicht, de algemene vergadering, het boekjaar, de inventaris, de jaarrekening, de ontbinding en de vereffening, als volgt

TITEL I.: VORM - NAAM - DOEL - ZETEL - DUUR.

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een naamloze vennootschap. Haar benaming luidt "HOUTBEDRIJF DIERICK".

De maatschappelijke zetel is thans gevestigd te 9810 Nazareth, Begoniastraat 26,

Hij kan krachtens een eenvoudige beslissing van de raad van bestuur naar iedere andere plaats in België worden overgebracht, mist naleving van de taalwetgeving.

De vennootschap heeft tot doel:

zo voor eigen rekening als voor rekening van derden, in België en/of in het buitenland, alleen of in samenwerking met derden om het even welke industriële, handels- financiële, roerende of onroerende handelingen te stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op:

- de fabricatie en de plaatsing van binnen- en buitendeuren, van prefabdeuren voor keuken-en meubelindustrie, van ramen;

- de aankoop en verkoop, zowel in het groot als in het klein, van hout en allerhande grond- en huipstoffen, dienstig bij de fabricatie van deuren, meubelen en andere fabricaten in hout.

Dit alles in de meest uitgebreide betekenis van de termen.

Zij mag tevens om het even welke gelijkaardige handelingen stellen die van aard zouden zijn de verwezenlijking van haar doel te vergemakkelijken of uit te breiden.

De vennootschap mag, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen door inbreng, afstand, fusie, inschrijving of aankoop van effecten, financiële tussenkomst of op welke andere wijze in zaken, ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een zelfde, gelijkaardig of samenhangend doel nastreven of eenvoudig nuttig zouden zijn tot de verwezenlijking van haar doel.

De duur van de vennootschap is onbepaald. De vennootschap kan ontbonden worden door een beslissing van de algemene vergadering, beraadslagend volgens de voorwaarden en vormen vereist voor een statutenwijziging.

TITEL II.: KAPITAAL - AANDELEN.

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt één miljoen zesendertigduizend driehonderd éénenveertig euro vierenveertig cent (¬ 1,036.341,44), vertegenwoordigd door vijfhonderdvijftig (550) aandelen, zonder nominale waarde, ieder vertegenwoordigend een gelijke fractie van het kapitaal.

TITEL III.: BESTUUR EN TOEZICHT.

Het bestuur en de vertegenwoordiging van de vennootschap worden toevertrouwd aan de raad van bestuur, bestaande uit ten minste drie leden, al dan niet aandeelhouders, benoemd door de algemene vergadering, voor een termijn van ten hoogste zes jaar.

Onverminderd de bevoegdheid van de raad van bestuur volgens de algemene wettelijke regel, en de gebeurlijke vertegenwoordigingsrnacht toegekend aan de gedelegeerd bestuurder en aan directeurs, voor daden van dagelijks bestuur, is de vennootschap in de handelingen en in rechte vertegenwoordigd en zijn aile akten die de vennootschap verbinden rechtsgeldig ondertekend door de of een gedelegeerd bestuurder of door twee bestuurders samen optredend.

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vennootschap, alsook de vertegenwoordiging van de vennootschap wat het bestuur aangaat, toevertrouwen aan een of meer van zijn leden of aan derden.

TITEL IV.: ALGEMENE VERGADERING.

De gewone algemene vergadering wordt jaarlijks gehouden op de eerste zaterdag van de maand maart om zestien uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag.

De vergaderingen worden gehouden op de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats in het bericht van bijeenroeping vermeld.

De bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen worden samengeroepen telkens het belang van de vennootschap zulks eist. Zij moet bijeengeroepen worden binnen de drie weken volgend op de schriftelijke aanvraag van aandeelhouders die tezamen minstens één/vijfde van de aandelen vertegenwoordigen. In hun aanvraag moeten zij wel de punten vermelden die ze op de dagorde wensen te brengen.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

De houders van effecten op naam dienen, indien dit in de bijeenroeping wordt geëist, om het recht te hebben een algemene vergadering bij te wonen, zich minstens vijf volle werkdagen voor de datum van de algemene vergadering te laten inschrijven op de plaats in de oproepingsbrief aangeduid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

De eigenaars van oedematerialiseerde effecten dienen, indien dit in de bijeenroeping wordt geéist, om het recht te hebben een algemene vergadering bij te wonen, minstens vijf voile dagen voor de datum van de vergadering op de zetel van de vennootschap een attest neer te leggen dat door de erkende rekeninghouder of door de vereffeningsinstelling werd opgesteld, en dat het aantal gedematerialiseerde effecten bevestigt dat op naam van de betrokken eigenaar is ingeschreven op de datum vereist voor de uitoefening van deze rechten.

Voor het overige wordt gehandeld overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Elk aandeel geeft recht op één stem, behoudens de in de wet voorziene gevallen van schorsing.

Niemand mag in de gewone, bijzondere of buitengewone algemene vergadering zijn stem schriftelijk uitbrengen, behoudens hetgeen hierna vermeld.

Nochtans mag ieder aandeelhouder zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een bijzonder gevolmachtigde die zelf aandeelhouder is en het recht heeft de vergadering bij te wonen. Evenwel is elke algemene volmacht ongeldig,

De volmachten dienen een handtekening te dragen (hieronder begrepen de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322 alinea 2 van het burgerlijk wetboek). De volmachten dienen schriftelijk ter kennis te worden gebracht per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het burgerlijk wetboek.

Behalve in de gevallen uitdrukkelijk in het Wetboek van Vennootschappen voorzien, alsook in deze statuten, worden de besluiten bij gewone meerderheid van stemmen genomen, welke ook het aantal vertegenwoordigde aandelen zij.

Voor de benoemingen of afzettingen is de geheime stemming verplichtend.

Wanneer in geval van benoeming geen enkel kandidaat de volstrekte meerderheid van de stemmen haalt, wordt voor de twee kandidaten die de meeste stemmen verkregen, tot herstemming overgegaan.

Met uitzondering van de beslissingen te nemen in het kader van de toepassing van artikel 633 van het Wetboek van Vennootschappen en de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de aandeelhouders eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door de raad van bestuur een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle aandeelhouders en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de aandeelhouders de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven, dit op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

TITEL V.: BOEKJAAR - INVENTARIS - JAARREKENING.

Het boekjaar begint op één oktober en eindigt op dertig september van het volgend jaar.

De jaarrekening wordt opgesteld overeenkomstig de wettelijke bepalingen inzake boekhouding en jaarrekening van toepassing op de onderneming.

Het batig saldo van de resultatenrekening, na aftrek van de algemene kosten van aile aard, gebeurlijke intresten aan schuldeisers-aandeelhouders, bezoldigingen aan bestuurders, directeurs en commissarissen, de noodzakelijke afschrijvingen, waardeverminderingen en voorzieningen voor risico's en kosten, vormt het netto-resultaat van het boekjaar.

Op de winst van het boekjaar zal vijf ten honderd worden vooraf genomen voor de samenstelling van het wettelijk reservefonds. Deze voorafname is niet meer verplichtend wanneer het wettelijk reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

Het saldo staat integraal ter beschikking van de algemene vergadering die op voorstel van de raad van bestuur, erover zal beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. De algemene vergadering kan dit saldo geheel of gedeeltelijk bestemmen, hetzij onder de vorm van dividenden, hetzij voor reservering of voor overdracht naar het volgend boekjaar.

TITEL VI.: ONTBINDING - VEREFFENING.

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, uit welke oorzaak ook, zal de vereffening geschieden door de zorgen van de raad van bestuur in functie op dat ogenblik, behalve indien de algemene vergadering, bij meerderheid van stemmen, andere vereffenaars, al dan niet aandeelhouders, aanstelt en hun machten en bezoldigingen vaststelt.

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Is daaromtrent niets beslist, dan worden de in functie zijnde bestuurders als vereffenaars beschouwd. Zij zullen beschikken over alle machten zoals voorzien in het Wetboek van vennootschappen. De algemene vergadering kan evenwel steeds en ten allen tijde de

Luik B - Ver-vota

bevoegdheden van de vereffenaars uitbreiden of inperken binnen de beperkingen door de wet gesteld en hun machten en bezoldigingen vaststellen.

Bij gebrek aan besluit van de algemene vergadering zullen de vereffenaars de meest uitgebreide macht hebben voor het vervullen van hun opdracht, en ook zonder bijzondere toelating van de algemene vergadering, kunnen handelen zoals voorzien in de desbetreffende artikelen van het Wetboek van Vennootschappen.

Vereffenaars zullen pas in functie treden nadat de rechtbank van koophandel tot bevestiging of homologatie van hun benoeming is overgegaan. Zo de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot homologatie of bevestiging, zal zij zelf een vereffenaar aanwijzen, eventueel op voorstel van de algemene vergadering.

De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

De vennootschap kan ook steeds ontbinden en vereffenen in een akte, mits naleving van de toepassingsvoorwaarden voorzien in het wetboek van Vennootschappen.

De opbrengst van de vereffening wordt in de eerste plaats aangewend voor de betaling van alle schulden van de vennootschap, de vereffeningskosten en de terugbetaling van het kapitaal inbegrepen. Het saldo wordt in gelijke delen verdeeld onder alle aandelen in verhouding tot hun volstorting. De vereffening kan slechts worden afgesloten na goedkeuring van de vereffeningsstaat door de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig de bepalingen van het wetboek van vennootschappen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Floris Ghys, geassocieerd notaris

Samen hiermee neergelegd:

- uitgifte van de akte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

__....,

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

04/04/2013 : GE142736
11/04/2012 : GE142736
02/04/2012 : GE142736
31/03/2011 : GE142736
08/04/2010 : GE142736
31/03/2009 : GE142736
01/04/2008 : GE142736
31/03/2006 : GE142736
29/03/2005 : GE142736
08/03/2005 : GE142736
02/04/2004 : GE142736
29/03/2002 : GE142736
17/03/1999 : GE142736
09/10/1998 : GE142736
01/01/1997 : GE142736
01/01/1993 : GE142736
01/01/1992 : GE142736
01/01/1988 : GE142736
23/01/1986 : GE142736
27/06/2016 : GE142736

Coordonnées
HOUTBEDRIJF DIERICK

Adresse
BEGONIASTRAAT 26 9810 NAZARETH

Code postal : 9810
Localité : NAZARETH
Commune : NAZARETH
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande