HUIS VAN TROOST

Association sans but lucratif


Dénomination : HUIS VAN TROOST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 832.954.539

Publication

13/02/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

behaai

Bel Staa

NEERGELEGD

-4-02-2014

RECHTI3

KO OPHANDWit-NENT

1111111111110111111

Ondememingsnr : 0832.954.539

Benaming

(voluit) : HUIS VAN TROOST

(Verkort):

Rechtsvorm: VZW

Zetel: Merendreedorp 31, 9850 Nevele

Onderwerp akte: Ontslag - benoeming -volmachten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ontslag en benoeming

De algemene vergadering van 29 november 2013 beslist het ontslag van

de heer Jan Sierens, Veldstraat 146, 9850 Nevele

de heer Marc Serruys, Zomergemstraat 3, 9850 Nevele

de heer Jan Pauwels, Merendreedorp 31, 9850 Nevele

te aanvaarden vanaf 1 december 2013 en benoemt tot lid van de algemene vergadering:

de heer Lucas Vanderstraeten, bestuurder, Stokerijstraat 45/001, 9000 Gent

mevrouw Claudine Mattheeuws, bestuurder, Kloosterstraat 3, 9031 Gent

Adreswijziging

De Algemene Vergadering van 29 november 2013 beslist om het adres van de maatschappelijke zetel te: wijzigen; nieuw adres: Sint Margrietstraat 11, 9000 Gent

Volmachten

Ten behoeve van de bankverrichtingen wordt de bestaande volmacht op naam van Marleen Coppens' ' bevestigd en wordt volmacht verleend aan de heer Lucas Vanderstraeten (NN 53102401362) tot beloop van E 1000,00 door afzonderlijke handtekening.

Bestuurder, Bestuurder,

Claudine Mattheeuws Lucas Vanderstraeten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Voorzitter,

Marleen Coppens

31/01/2011
ÿþ~

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

II

1!.11.1!II.1t11,01111







Ondernerningsnr :t .%51/ " 539

Benaming

(voluit) : Huis van Troost

(verkort)

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel t4.44tSrebreedzycf 3,./ ASO

Onderwerp akte : V.Z.W. Huis van Troost

Huis Van Troost

Tussen

COPPENS MARLEEN, MERENDREEDORP 31 9850 NEVELE

SERRUYS MARC ZOMERGEMSTRAAT 3 9850 NEVELE

SIERENS JAN VELDESTRAAT 146 9850 NEVELE

DE BOEVER RITA GASTHUISSTRAAT 30 9850 NEVELE

BRABANDS LEA MEERSKANT 3 9800 DEINZE

BOELENS RITA MOLENKOUTERSLAG 18 9850 NEVELE

VERHEGGEN FERNAND SINT-LIEVENSLAAN 268 9000 GENT

VAN KERREBROUCK PAUL ZANDSTRAAT 16 9930 ZOMERGEM

PAUWELS JAN MERENDREEDORP 31 9850 NEVELE

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten als volgt: worden vastgesteld.

TITEL I.  Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De ondergetekenden richten een vereniging zonder winstoogmerk op. De vereniging draagt als: naam Huis van Troost. Deze benaming wordt steeds voorafgegaan of gevolgd door vereniging zonder winstoogmerk of v.z.w..

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in de gemeente Nevele, gerechtelijk; arrondissement Gent. Ter inlichting en zonder hieraan een statutair karakter te verlenen geldt als volledig adres. Merendreedorp 31, te 9850 Nevele. Deze zetel kan bij beslissing van de raad van bestuur overgebracht worden: naar een andere plaats in Vlaanderen.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel:een eerstelijns ontmoetingsplaats te zijn en hulp te verlenen aan mensen; met verdriet omwille van rouw, eenzaamheid, gemis en andere vormen van verlies. Deze ontmoeting betekent! dat rouwenden op verhaal kunnen komen, dat vrijwilligers een luisterend oor zijn en dat artistieke medewerkers. hun eigen taal en beeld gebruiken om te troosten. Eerstelijns zorg betekent dat de vereniging laagdrempelig is,; gedegen informatie verschaft, en doorverwijst naar gespecialiseerde diensten.

De vereniging werkt vanuit een christelijke inspiratie, maar wil troost bieden aan allen die er om vragen. Het; Huis van Troost zal fungeren als een rustpunt een ontmoetingsplaats met ruimte voor gesprek in een artistiek; kader. Om deze doelstelling te realiseren zoekt het Huis van Troost naar samenwerkingsverbanden met andere; organisaties die bijdragen tot een inhoudelijke verrijking en ondersteuning.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 5. De oprichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden. De volheid van het lidmaatschap, met; inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering komt uitsluitend toe aan de effectieve leden: Het aantal; leden is onbeperkt, maar bedraagt minstens drie. Nieuwe leden worden aanvaard bij besluit van de raad van: bestuur. De algemene vergadering en de raad van bestuur kunnen ook andere personen als ereleden,:

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recta Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoeç d de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

l.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2011- Annexes du Moniteur belge

steunende leden of beschermende leden tot de vereniging toelaten. Deze personen bezitten echter niet de rechten van de werkende leden. Ze verwerven het statuut van niet-werkend lid en bezitten enkel een aanwezigheidsrecht op de algemene vergadering en op de raad van bestuur wanneer deze hen heeft toegelaten.

TITEL Il.  Lidmaatschap

Art. 6. Het lidmaatschap is kosteloos.

Art. 7. Elk lid kan altijd uit de vereniging treden door schriftelijk zijn ontslag in te dienen bij de raad van bestuur. Het lidmaatschap eindigt eveneens wanneer de algemene vergadering daartoe besluit met tweederden der aanwezige stemmen en nadat het lid is gehoord, minstens opgeroepen. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt of onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard of onder voorlopig bewind wordt gesteld. Uittredende of uitgesloten leden en de rechtverkrijgende van overleden leden hebben geen aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen, van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen.

In geen geval kan een uitgetreden of uitgesloten lid inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegelingen van de goederen der vereniging of het opmaken van een inventaris vorderen.

TITEL III.  Algemene vergadering

Art. 8.

§ 1 De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten verlegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over maximaal één volmacht beschikken.

§ 2 Haar besluiten gelden ook voor de leden die niet stemmen of die tegenstemmen. §3 De algemene vergadering is bevoegd voor:

1. De wijziging van de statuten.

2. De benoeming en de afzetting van de bestuurders.

3. De benoeming en afzetting van de commissarissen.

4. De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen.

5. De goedkeuring van de begroting en de rekening.

6. De ontbinding van de vereniging

7. Het uitsluiten van een lid.

§ 4 De algemene vergadering kan bij gewone meerderheid van stemmen haar bevoegdheden aan de raad van bestuur overdragen, behalve wat betreft het wijzigen van statuten, het benoemen en het ontslaan van bestuurders, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, het aanvaarden en het uitsluiten van een lid.

Art. 9. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist. Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen, de begroting en het beleid van de bestuurders. Een algemene vergadering kan ook bijeengeroepen worden telkens de omstandigheden het vereisen en in elk geval telkens als ten minste één derde van de leden daarom verzoeken en dit binnen de maand na het indienen van het verzoek bij de raad van bestuur. Aile leden moeten schriftelijk of mondeling worden opgeroepen ten minste acht dagen véór de vergadering. De vergaderingen hebben plaats op de plaats die vermeld staat in de oproeping. De oproeping vermeldt plaats, datum en uur van de vergadering en de dagorde.

Art. 10. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige leden. Ieder lid heeft één stem in de vergadering. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen ook behandeld worden indien zij ter sprake worden gebracht en alle aanwezige leden ermee instemmen dat het onderwerp behandeld wordt. "

Art. 11. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen, als minstens de helft van de leden van de algemene vergadering aanwezig is. Bij staking van de stemmen wordt het agendapunt verdaagd naar de volgende vergadering die door de raad van bestuur dient bijeengeroepen te worden binnen de twee maanden.

Art. 12. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een op de zetel van de vereniging, bijzonder register, en worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vereniging. Kopie van dit verslag wordt aan aile leden van de algemene vergadering bezorgd, binnen de acht werkdagen, volgend op de algemene vergadering.

TITEL IV.  Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2011- Annexes du Moniteur belge

AdDD 2.2

Art. 13.

§1 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur maximaal vijf en ten minste drie bestuurders, die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd en ontslagen door de algemene vergadering. Bestuurders worden benoemd voor een termijn van zes jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar.

§2 Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van de lidmaatschapsvoorwaarde, wordt door de algemene vergadering voorzien in de vervanging van deze bestuurder. Zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

§3 De raad van bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter, secretaris en een schatbewaarder. Benoeming, afzetten, ontslag en aftreden van een bestuurder, zomede elk einde van een mandaat, worden in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

Art. 14.

§1 De raad van bestuur, bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Hij treedt op als eiser of verweerder in rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor aile handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, het lenen en uitlenen voor om het even welke termijn, van handels- en bankverrichtingen en van het opheffen van hypotheken..

§2 Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

§3 De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders of aan derden. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

§4 Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de raad één afgevaardigd bestuurder wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

§5 De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht.

Art. 15.

§1 De raad van bestuur vergadert minstens éénmaal per jaar.

§2 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk, ten minste één week op voorhand. De oproeping vermeldt dag, uur, plaats en dagorde.

§3 De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en bij diens afwezigheid door de oudste bestuurder. De besluiten worden bij gewone meerderheid van de stemmen genomen, te minste de helft van de leden moet aanwezig zijn. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter doorslaggevend.

§4 Van elke raad van bestuur wordt verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris. Kopie wordt aan alle bestuurders bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

Titel IV Algemene vergadering

Art. 16 De algemene vergadering bestaat uit alle effectieve leden, hierna leden genoemd. En vergadert minstens eenmaal per jaar, in de loop van het eerste trimester, dat volgt op het sluiten van het boekjaar. Elke vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats beslist op de raad van bestuur, en aangeduid op de oproepingsbrief. Deze oproeping gebeurt schriftelijk, per e-mail of fax; vermeldt plaats dag en uur van de vergadering en ze is ondertekend door de voorzitter. De oproeping gebeurt acht dagen vbór de vergadering.

Art 17. Ieder lid beschikt over één stem. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigende leden, behalve in gevallen dat de wet het anders bepaalt. Het aanwezigheidsquorum bedraagt de helft van de leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art.18. De algemene vergadering is bevoegd voor

1. Het wijzigen van de statuten

2. Het benoemen en ontslaan van de bestuurders

3. Het uitsluiten van een lid

4. Het goedkeuren van rekeningen en begrotingen

5. Het verlenen van kwijting van beheer aan de bestuurders en gemandateerden

6. Het vrijwillig ontbinden van de vereniging.

TITEL V. -- Rekeningen en begroting

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

A t boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december, in afwijking hiervan loopt het

eerste boekjaar van de dag van oprichting tot 31 december van datzelfde jaar. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije jaar af en bereidt de begroting van het komende jaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging.

TITEL Vl. -- Ontbinding en vereffening

Art. 17. Tot ontbinding van de vereniging kan slechts worden besloten door de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij wet van 2 mei 2002. De v.z.w. wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van leden zolang het aantal leden daardoor niet minder dan drie ' bedraagt. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars, al dan niet leden. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheden en vereffeningsvoorwaarden.

Art. 18. In geval van ontbinding worden de activa na aanzuivering van de passiva, overgedragen aan een vereniging of werk waarvan het doel gelijkaardig is aan dat van de huidige vereniging. De algemene vergadering neemt ter zake de beslissing inzake de bestemming van de resterende activa.

Art. 19. Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 toepasselijk.

Onmiddellijk na de oprichting van de vereniging zonder winstoogmerk Huis van Troost , met zetel te Merendreedorp 31, 9850 Merendree, zijn de stichters in buitengewone algemene vergadering bijeengekomen en hebben in uitvoering van artikel 13 van de statuten voor de eerste maal als leden van de raad van bestuur en dewelke hun mandaat hebben aanvaard.

1. Coppens Marleen, Merendreedorp 31 9850 NEVELE

2. Sierens Jan, Veldestraat 146 9850 NEVELE

3. Serruys Marc Zomergemstraat 3 9850 NEVELE

4. Pauwels Jan, Merendreedorp 31 9850 NEVELE

Aanduiding van de functies in de raad van bestuur

De leden van de raad van bestuur, onmiddellijk na hun aanstelling in vergadering bijeengekomen, hebben

overeenkomstig artikel 13 van de voormelde statuten onder elkaar

als voorzitter aangesteld :

Marleen Coppens, Merendreedorp 31, 9850 NEVELE die haar functie aanvaardt.

als secretaris aangesteld,

Jan Sierens, Veldestraat 146 9850 NEVELE die zijn functie aanvaardt.

als schatbewaarder aangesteld

Mare Serruys, Zomergemstraat 3 9850 NEVELE die zijn functie aanvaardt.

Nevele, donderdag 14 oktober 2010.

(Volgen de handtekeningen.)

s:. Veor-bebouden aan het Belgisch Staatsblad



































Mo..AkQQY1 eO1 mlirV'

Op de laatste blz. van Luik._B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(eni bevoegd de vereniging, stichting of organisme fan aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
HUIS VAN TROOST

Adresse
MERENDREE DORP 31 9850 NEVELE

Code postal : 9850
Localité : Merendree
Commune : NEVELE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande