HUISARTSENPRAKTIJK VAN SCHELVERGEM

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : HUISARTSENPRAKTIJK VAN SCHELVERGEM
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 839.649.420

Publication

05/09/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 23.08.2013, NGL 30.08.2013 13506-0034-010
07/10/2011
ÿþ4 Mod 2.1

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor- MilM111111111118

behouder *11151542*

aan het

Belgisch

Staatsbla'





GRIF

VAN KOOPHANDEL

2 7. 09, 1011

pENDE~FtMO.NDf~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste

Ondernemingsnr : 839 6 4 9 y ?o

Benaming

(voluit) : HUISARTSENPRAKTIJK VAN SCHELVERGEM

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 9473 Welle, Langestraat 16

Onderwerp akte : oprichting

Uit een akte verleden voor notaris Michaël Pieters te Ninove op 23 september 2011, blijkt dat Dokter VAN SCHELVERGEM Linde, geboren te Aalst op zesentwintig maart negentienhonderd drieëntachtig, RR 83.03.26.276.29, echtgenote van de Heer Guillemyn Wim, wonende te 9470 Denderleeuw, Steenveldlaan, 66.

De verschijnster verklaart een burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft aangenomen naar Belgisch recht op te richten, waarvan de statuten; hierna volgen.

Deze vennootschap zal handelen onder de naam: "HUISARTSENPRAKTIJK VAN SCHELVERGEM".

Het kapitaal van de vennootschap zal achttien duizend vijfhonderd vijftig euro (18.550,00 EUR) bedragen, vertegenwoordigd door duizend (1.000) aandelen zonder nominale waarde, die elk één/duizendste (111.000ste); van het kapitaal vertegenwoordigen.

Deze duizend (1.000) aandelen zijn volledig te volstorten door inbrengen in geld, a rata van achttien komma vijfenvijftig euro per aandeel.

INSCHRIJVING OP DE AANDELEN

Op de totaliteit van de duizend (1.000) aandelen, vertegenwoordigende het kapitaal, wordt volledig; ingeschreven door de verschijnster, te weten Dokter Linde Van Schelvergem, die op elk van deze duizend; (1.000) aandelen twaalf euro veertig cent (12,40 EUR) heeft gestort, hetzij in het totaal een bedrag van twaalf; duizend vierhonderd euro (12.400,00 EUR).

In totaal werd aldus twaalf duizend vierhonderd euro (12.400,00 EUR) gestort en bijgevolg is het kapitaal: volledig geplaatst en werd het volstort ten belope van twee/derden (2/3de).

Het bedrag van twaalf duizend vierhonderd euro (12.400,00 EUR) werd door de verschijner - inschrijver: gedeponeerd op een bijzondere rekening onder nummer 751-2055182-83, geopend ten name van de; vennootschap in oprichting bij de naamloze vennootschap AXA-BANK Eurcpe NV op heden.

Het bewijs van deze deponering wordt aan tegenwoordige akte gehecht.

Dokter Linde Van Schelverghem is dus nog zesduizend honderd vijftig (6.150.-) euro verschuldigd aan de; vennootschap.

VERGOEDING VOOR DEZE INBRENG IN GELD

Als vergoeding voor de door haar gedane inbreng in geld worden duizend (1.000) aandelen, volstort ten' belope van twee/derden (213de), toegekend aan de verschijnster, te weten Dokter Linde Van Schelvergem.

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm van een besloten vennootschap met: beperkte aansprakelijkheid heeft aangenomen.

Zij draagt de naam : "HUISARTSENPRAKTIJK VAN SCHELVERGEM".

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9473 Welle, Langestraat, 16.

Hij mag verplaatst worden in België binnen het Nederlands taalgebied en het tweetalig gebied Brussel: hoofdstad, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoering die in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad moet worden bekendgemaakt. De verplaatsing van zetel zal vooraf aan de bevcegde provinciale Raad van de Orde medegedeeld worden.

De arts-vennoot kan een bijkomende praktijk vestigen, mits voorafgaande goedkeuring door de provinciale: Raad van de Orde der Geneesheren. Na het bekomen van deze toelating kan de vennootschap, bij beslissing' van haar bevoegd orgaan, hiertoe overgaan.

De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen door de vennoten-artsen, voor rekening van de' vennootschap, van het beroep van huisarts en dit rekening houdend met de Medische Plichtenleer.

De handelingen van geneeskunde in België moeten steeds voorbehouden worden aan personen die hier' gerechtigd zijn het beroep van arts uit te oefenen.

Alle inkomsten voortvloeiend uit de ingebrachte activiteit worden geïnd voor en door de vennootschap, zoals; alle uit.de medische activiteit voortvloeiende uitgaven door de vennootschap worden vereffend.

blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Het doel omvat eveneens het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteit; de aankoop, het huren en/of leasing van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties inclusief gebouwen, kortom van een volledige materiële infrastructuur om deze ter beschikking te stellen van de arts-vennoot; het scheppen van de mogelijkheden om de arts-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen in voormelde medische disciplines, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkoefening mogelijk te maken en het verstrekken van informatie en/of onderricht.

De vennootschap kan zonder afbreuk te doen aan de Medische Plichtenleer terzake, onder het normaal beheer als goede huisvader, een bestemming geven aan haar gereserveerde winsten van welke aard ook. De vennootschap ontvangt rechtstreeks haar verschuldigde honoraria en dit voor eigen rekening.

De vennootschap mag op om het even welke wijze deelnemen aan kostenassociaties of middelenvennootschappen van artsen te weten alle verenigingen, vennootschappen en ondernemingen die een gelijkaardig maatschappelijk doel nastreven of die bijdragen tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

De vennootschap kan eveneens, onder uitdrukkelijke voorwaarde dat ze het burgerlijk karakter van de vennootschap niet wijzigt en dit in gene mate en op geen enkel ogenblik aanleiding geeft tot het ontwikkelen van welke commerciële activiteit ook, uitsluitend als bijkomstig doel hebben:

- Het beheren, het instandhouden, het valoriseren en het verhandelen van onroerende goederen, alsook het stellen van alle handelingen van burgerlijke, commerciële, industriële of financiële aard die daar rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking op hebben, zoals -ten exemplatieve titel- het aankopen, het bouwen, het oprichten, het verkavelen, het ruilen, het uitrusten, het opschikken, het verbouwen, het huren, het verhuren, het vervreemden en het vestigen van alle zakelijke rechten.

- Het beleggen van beschikbare middelen in roerende goederen en waarden en het beheer van beleggingen en vermogens, zonder evenwel die handelingen van vermogensbeheer te stellen waarvoor krachtens bijzondere wetgeving onder meer de vorm van een naamloze vennootschap en een hoger kapitaal vereist is;

Indien er meerdere vennoten zijn, dienen de beslissingen i.v.m. het investeringsbeleid te gebeuren met unanimiteit van de stemmen."

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

De vennootschap kan ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen op de wijze voorgeschreven voor statutenwijziging.

Het geplaatst kapitaal is vastgesteld op achttienduizend vijfhonderd vijftig euro (18.550,00 EIJR) en is vertegenwoordigd door duizend (1.000) aandelen, zonder nominale waarde, die elk één/duizendste (1/1.000ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Alle duizend (1.000) aandelen zijn gelijkwaardig en geven dezelfde rechten en voordelen.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders.

Het mandaat van een zaakvoerder-vennoot is beperkt tot de duur van zijn medische beroepsactiviteit.

Het mandaat van een zaakvoerder die geen arts is, wordt vastgelegd voor een beperkte en bepaalde duur; namelijk voor een duur van 10 jaar. Zijn mandaat is strikt beperkt tot niet-medische handelingen.

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd, tenzij anders beslist wordt door de algemene vergadering. Voor zijn medische activiteit wordt de arts-vennoot volgens medische gebruiken op een normale manier vergoed. Indien hij de functie van commissaris uitoefent wordt hij voor deze functie niet vergoed.

De zaakvoerder bezit de meest uitgebreide machten van bestuur en beschikking.

Al de machten die niet uitdrukkelijk voorbehouden zijn aan de algemene vergadering door de wet, vallen onder zijn bevoegdheid.

Hij vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte zowel als eiser als verweerder.

De zaakvoerder of, indien er meerdere zijn, de zaakvoerders, kunnen andere personen, al of niet vennoten, belasten met het dagelijks bestuur van de vennootschap voor niet-medische handelingen.

Ieder jaar op de derde dinsdag van de maand juni om negentien uur, heeft de jaarvergadering plaats in de zetel van de vennootschap, of op gelijk welke andere plaats, aangeduid in het bericht van bijeenroeping.

Indien dit een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering plaats op de daaropvolgende werkdag en op hetzelfde uur.

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december.

Op het einde van elk boekjaar wordt door de zaakvoering een inventaris opgemaakt, alsmede de jaarrekening. Die jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt één geheel.

Deze stukken worden opgemaakt overeenkomstig de wettelijke en bestuursrechtelijke bepalingen die op de vennootschap toepasselijk zijn.

De jaarrekening moet binnen de bij de wet voorgeschreven termijn door toedoen van de zaakvoering bij de Nationale Bank van België worden neergelegd samen met de andere wettelijk voorgeschreven stukken.

Het positief saldo van de resultatenrekening, opgesteld overeenkomstig de wet, maakt de nettowinst uit van een boekjaar.

Van deze winst wordt jaarlijks minstens vijf ten honderd afgenomen voor de wettelijke reserve. Deze afhouding houdt op verplichtend te zijn, wanneer de wettelijke reserve één/tiende van het kapitaal bereikt. Indien deze wettelijke reserve niet langer wettelijk verplicht is, kan ze teruggenomen warden.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het nettoactief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ingevolge de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Onder nettoactief moet worden verstaan: het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, ' verminderd met de voorzieningen en schulden.

Indien het nettoactief van de vennootschap ten gevolge van geleden verliezen niet langer de helft van het kapitaal bedraagt, moet de zaakvoering de vraag of vennootschap zal worden ontbonden, in voorkomend geval samen met voorstellen tot sanering, voorleggen aan een buitengewone algemene vergadering.

Deze moet desgevallend worden gehouden ten overstaan van een notaris en beraadslagen en besluiten overeenkomstig de regels gesteld voor de wijziging van de statuten.

Deze algemene vergadering moet gehouden worden binnen de twee maanden nadat het verlies is , vastgesteld of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld.

Is het nettoactief van de vennootschap ten gevolge van geleden verlies gedaald tot minder dan éénlvierde ' van het kapitaal, dan kan de buitengewone algemene vergadering tot ontbinding besluiten als het voorstel terzake wordt goedgekeurd door één/vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Is het nettoactief van de vennootschap gedaald tot beneden het bedrag bepaald in artikel 333 van het Wetboek van vennootschappen, dan kan ieder belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen. In voorkomend geval kan de rechtbank aan de vennootschap een termijn toestaan om haar ' toestand te regulariseren.

In geval van ontbinding der vennootschap geschiedt de vereffening door de alsdan in functie zijnde zaakvoerder(s), tenzij de algemene vergadering verkiest te dien einde één of meer vereffenaars te benoemen, wier machten en bezoldigingen zij desgevallend vaststelt. Bij de ontbinding zal beroep gedaan moeten worden op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

OVERGANGSBEPALINGEN

1. Het eerste boekjaar zal een aanvang nemen op de datum van neerlegging van een uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel te Dendermonde en zal eindigen op eenendertig december tweeduizend en twaalf

2. De eerste statutaire jaarvergadering zal gehouden worden op de derde dinsdag van de maand juni tweeduizend dertien om negentien uur.

BENOEMING ZAAKVOERDERS

De algemene vergadering, onmiddellijk bijeengekomen, beslist te benoemen tot niet-statutair zaakvoerder-vennoot voor de duur van haar medische activiteiten: Dokter Linde Van Schelvergem voornoemd, die verklaart het haar toevertrouwde mandaat te aanvaarden.

Dokter Linde Van Schelvergem zal de vennootschap tegenover derden en in rechte kunnen vertegenwoordigen.

Als niet-statutaire zaakvoerder, doch enkel voor niet-medische handelingen wordt benoemd voor een periode van 10 jaar: de Heer Wim Guillemyn, RR 76.11.16.083.43, wonende te 9000 Gent, Rooigemlaan, 583, die verklaart het mandaat te aanvaarden en verklaart dat er geen beletsels in zijnen hoofde zijn tot aanvaarding " van dit mandaat.

Beide mandaten zijn onbezoldigd, tenzij anders beslist wordt door de algemene vergadering.

VIII. OVERNEMING VAN VERBINTENISSEN

De comparante verklaart dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan sinds één januari tweeduizend en elf. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. Verbintenissen aangegaan in de tussenperiode zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het wetboek van Vennootschappen, en dienen eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

Uittreksel voor registratie, enkel ten behoeve van de neerlegging ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Dendermonde

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Notaris Michaël Pieters te Ninove

Bijgevoegd : expeditie van de oprichtingsakte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

02/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 30.06.2016, NGL 31.08.2016 16515-0333-010

Coordonnées
HUISARTSENPRAKTIJK VAN SCHELVERGEM

Adresse
LANGESTRAAT 16 9473 WELLE

Code postal : 9473
Localité : Welle
Commune : DENDERLEEUW
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande