HUIZE ROBORST

Association sans but lucratif


Dénomination : HUIZE ROBORST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 439.173.834

Publication

25/10/2012
ÿþ M00 2.2

Pee,4 ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

j- (lII(I II1I I(II llIl Iuu~ l

Voor. " iai~ssos*

behoud

aan he

Belgist

Staatsbl

Oudenaarde

1'6 ONT. 2012

Griffie

Ondememingsnr : 439.173.834

Benaming

(voluit) : Huize Roborst

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kloosterstraat I te 9630 Zwalm

Onderwerp akte : Statutenwijziging dd.1110/2012

Titel 3 De Algemene Vergadering,

Art 9 wordt: De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging , ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

De kloostergemeenschap van de Zusters van Maria van Nederbrakel, kloosterstraat 45 en de Christelijke' Mutualiteit kunnen aanspraak maken op een lid in de Algemene Vergadering.

Titel 4 Raad van Betuur;

&' wordt: In het bestuur kunnen de Zusters van Maria van Nederbrakel, kasteelstraat 45 en de Christelijke? Mutualiteit aanspraak maken op minstens één mandaat.

Huishoudelijk Reglement Huize Roborst.

3de Alinea wordt : De Algemene Vergadering kiest ook bij geheime stemming de bestuurders die samen: met de voorzitter, de ondervoorzitters, de secretaris, de directeur en/of de campusverantwoordelijke (de laatste twee als adviserende leden) het dagelijks bestuur vormen. De kandidaturen voor deze functies worden' uiterlijktegen de eerste van de maand waarin de verkiezingen plaats hebben schriftel jkovergemaakt aan de& zetel van de vereniging. Deze functies zijn om de zes jaar hervernieuwbaar.

De Congregatie van de Zusters van Maria van Nederbrakel, kasteelstraat 45 en de Christelijke Mutualiteit kunnen aanspraak maken op een delegatie in de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering.

Deze statuten vervangen alle voorgaande.

Statuten VZW Huize Roborst

Titel 1 : naam - zetel - doel - duur

Art 3 . De vereniging heeft als naam : "Huize Roborst"

Art2. De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel op het adres : Kloostersqtraat 1 te 9630 Zwalm in het. gerechtelijk arrondisselent Oudenaarde.

Art3.

&1 De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, anuit een christelijk mens- enj maatschappijvisie, in te staan voor kwaliteitsvolle huisvesting, leefomstandigheden en zorgopvang van, bejaarden en dit in de breedste zin van het woord.

&2 De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het; maatschappelijk doel. Ze mag dartoe alle roerende en onroerende goederen verwerven of in eigendom hebben.; Zij mag deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen van haar doelstellingen.

&3 De vereniging mag ook op bijkomstige wijze bepaalde economische activiteiten uitoefenen op vootwarde; dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofdoel.

Op de laatste blz. van Luik 13 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Art4. De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht en kan ten alle tijden ontbonden worden.

Titel 2 De Leden

Art 5. Het aantal ledenis onbeperkt maar zal ten minste zes bepalen.

Art 6.

&1 Nieuwe leden worden aanvaard door de Raad van Bestuur. Ieder rechtspersoon, die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt aanvaard, kan als lid tot de vereniging toetreden.

De Raad van Bestuur zal zich bij het nemen van zijn beslissing houden aan de voorschriften, zolas die, desgevallend, zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

&2 De leden onderschrijven bij hun toetreding de statuten (en eventueel ook het huishoudelijk reglement) en zij verbinden er zich toe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op enigerlei schade toe te brengen.

Art7. De leden zijn geen lidgeld verschuldigd, maar kunnen wel vrijwillig een inbreng doen of een bijdrage storten. Bij het eindigen van het lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gerealiseerde opbrengsten of gestorte gelden terug te vorderen od de zegels te leggen.

Art 8, Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, verlies van de hoedanigheid die de opname van het lid rechtvaardigde en overlijden. Vrijwillig ontslag gesciedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de Raad van Bestuur van de VZW of een e.mail met antwoordbevestiging aan de voorzitter of de secretaris. Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de Algemene Vergadering met twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordide leden.

Titel 3 De Algemene Vergadering

Art 9. De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

De kloostergemeenschap van de Zusters van Maria van Nederbreakel, kasteelstraat 45 en de Christelijke Mutualiteiten kunnen aanspraak maken op een afvaardiging in de Algemene Vergadering,

Art 10. De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor :

- wijziging van de statuten

-benoeng en afzetting van de bestuurders, desgevallend de benoeming en afzetting van de commissarissen

en het bepalen van een mogelijke vergoeding.

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen.

- de goedkeuring van de begroting en de rekeningen.

- de ontbinding van de vereniging.

- de uitsluiting van een lid.

-de omzetting van de vereiging en een venootschap met sociaal oogmerk en aile gevallen waarin

onderhavige statuten dit vereisen.

Arti 1

&9Tenminste éénmaal per kalenderjaar wordt een Algemene Vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningenvan het afgelopen jaar en van de begroting voor het volgend jaar. Deze vergadering wordt gehouden in de loop van het eerste semester.

&2 Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de Raad van Bestuur of op verzoek van tenminste één derde van de leden van de vereniging.

&3 Elke oproeping tot de Algemene Vergadering dient schriftelijk of per email met antwoordbevestigingte gebeuren en tenminste acht dagen op voorhand. In beide gevallen moeten onder de oproeping de namen van de voorzitter en de secretaris van de Raad van Bestuur of van de bestuurders als initiatiefnemers van de oproeping vermeld worden. De oproeping vermeld dag, uur en plaats van de vergadering alsook de agenda die wordt opgesteld door de Raad van Bestuur.

&4 De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij diens afwezigheid door één van de ondervoorzitters of door het oudste [id van de Raad van Bestuur.

&5 De Algemene Vergadering kan enkel geldige beslissingen nemen over aangelegenheden die op de agenda staan. Over punten die niet op de agenda vermeld staan kan de Algemene Vergadering op een geldige wijze beslissen als 2/3 leden aanwezig en/of vertegenwoordigd zijn,

&6 In in gewone gevallen en mits een aanwezigheid of vertegenwoordiging van tenminste de helft van de leden kan de Algemene Vergadering geldig beslissen met een gewone meerderheid. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend, indien tenminste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde leden erom verzoekt is de stemming geheim.Besluiten i.v.m. statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits naleving van de terzake in de wet voorgeschreven procedure

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

(Art 8,12,20 en 2$ quater van de wet van 27 juni 1921)Art 7 Van elke bijeenkomst van de Algemene Vergadering wordt een verslag opgemaakd. Het verslag wordt uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende Algemene Vergadering aan aile leden bezorgd. Elke bijeenkomst van de Algemene Vergadering vangt aan met de bespreking en de goedkeuring van het verslag van de vorige bijeenkomst. Na de goedkeuring wordt het verslag ondertekend door twee reden van de Algemene Vergadering.

Titel 4 Raad van Bestuur

Art 12

&1 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste 5 reden. Zij worden benoemd

door de Algemene Vergadering en zijn ten alle tijde door de Algemene Vergadering afzetbaar.

&2De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

&3 Om tot bestuurder benoemd te worden moet men lid zijn van de vereniging of een gemandateerd vertegenwoordiger zijn van een lid, indien deze een rechtspersoon is.

&4 In het bestuur kunnen de zuster van Maria van Nederbrakel, kasteelstraat 45 en de Christelijke Mutualiteiten aanspraken op minstens één mandaat.

&5 De bestuurders worden benoemd voor een periode van 6 jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar. Indien het bestuursmandaat door om het even welke reden vroegtijdig eindigt wordt door de Algemen Vergadering in de vervanging voorzien voor de rest van de termijn, in de tussenperiode oefenen de overig bestuurders de volledige bevoegdheden van de Raad van Bestuur uit, ook al zijn ze tijdelijk minder in aantal ais de statuten bepalen.

&6De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter één of meer ondervoorzitters, een secretaris en desgevallend een schatbewaarder.

Art 13

&1 De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt in alle rechtsgedingen op ais eiser of verweerder. Hij beslist over het al of niet aanwenden van de rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen van bestuur en van beschikking, zonder uitzondering, met inbegrip van vervreemden, zelfs om niet, van onroerende goederen en van het hypotheceren. Hij is bevoegd voor het lenen en het uitlenen van gelden voor om het even welke termijn, voor handels- en bakverrichtingen en voor het opheffen van hypotheken

&2 Alle bevoegdheden die door de wet of de statuten niet zijn toeewezen aan de Algemene Vergadering worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

&3 De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan de voorzitter en aan één of meer bestuurders die moeten nstaan voor het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze delegatie van bevoegdheden is door de Raad van Bestuur op elk ogenblik herroepbaar.

&4 Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamelijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de Raad van Bestuur een afgevaardigde-bestuurder, wiens bevoegdheden hij vaststelt, heeft aangesteld.

&5 De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt en deelt ze mee bij de eerstkomende Algemene Vergadering.

Art14

&1 De Raad van Bestuur vergadert minstens driemaal per jaar.

&2 De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk of bij middel van e.mail met antwoordbevestiging, in beide gevallen moeten onder de oproeping de namen van de voorzitter en de secretaris of van de twee beheerders initiatiefnemers vermeld worden. De oproeping gebeurt minstens acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

&3 De Raad ven Bestuur kan slechts geldig beslissen wanneer minstens 1/2 van de leden aanwezig is. leder lid beschikt Over één stem. Elk lid mag zich door een ander bestuurder laten vertegenwoordigen. Een lid mag echter over slechts één volmacht beschikken. De besliuiten van de Raad van Bestuur worden genomen door de meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

&4 Van elke vergadering van de Raad van Bestuur wordt een verslag opgemaakt.Dit verslag wordt uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering aan de bestuurders bezorgd. Elke vergadering begint met de bespreking en de goedkeuring van het verslag van de vorige verrgadering. Na goedkeuring wordt het verslag door twee bestuurders getekend.

Titel 5 Diverse bepalingen.

Art 15 Het boekjaar loopt van 1 jan. tot 31 dec.

Elk jaar moet de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering rekenschap geven over zijn beleid van het voorbije dienstjaar. De Raad stelt de rekening van het vorig jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op. Bijde worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

º% Mon 2.2

Art16 Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding kan tot vrijwillige ontbinding slechts worden besloten door de Algemene Vergadering, overeenkomstig art 20 van de wet van 27 juni 1921. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig art 19 en 20 van hogergenoemde wet.

Art 18 Voor alles wat niet in de statuten is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 van toepaasing. Huishoudelijk Reglement Huize Roborst.

Titel 1 naam - zetel -doel - duur

- De bestuursorganen van de vereinging vergaderen in princiepe in de zetel van de vereniging,

kloosterstraat 1 te 9630 Zwalm

Tite! 2 De leden

- De kandidatuur van een nieuw lid wordt schriftelijk ingediend bij de voorzitter van de Raad van Bestuur, dit moet gebeuren minstens 8 dagen voor vergadering van de Raad van Bestuur.

lid dat drie maal na elkaar zonder reden of aanvaardbare verondschuldigingen afwezig is op de vergaderingen van één der bestuursorganen van de VZW wordt uitgesloten. De uitsluiting is de bevoegdheid van de Algemene Vergadering en wordt derhalve door haar uitgesproken.

Tite! 3 De Algemene Vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/10/2012 - Annexes du Moniteur belge - Elk lid van de Algemene Vergaderingmag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Dit kan met een ondergertekende schriftelijke volmacht of met email. De volmachtformulieren zijn ter beschikking op het secretariaat van de vereniging, kloosterstraat te 9630 Zwalm. Bij de uitnodiging tot de jaarfikse Algemene Vergadering wordt een blanco volmachtformulier gevoegd.

-De directeur en de campusverantwoordelijke is ambtshalve waarnemend lid (zonder stemrecht)

Titel 4 Raad van Bestuur

- Van de directeur en de campusverantwoordelijke wordt verwacht dat hij de vergaderingen van de Raad van Bestuur ais adviserend lid bijwoont, tenzij de Raad het anders beslist.

-De verkiezing van de voorzitter, ondervoorzitter(s), secretaris en schatbewaarder gebeurt bij geheime stemming.

-De Algemene Vergadering kiest ook bij geheime stemming de bestuurders die samen met de voorzitter, de ondervoorzitter(s), secretaris de directeur en de campusverantwoordelijke (de laatste twee als adviserende leden) het dagelijks bestuur vormen. De kandidaturen voor deze functies worden uiterlijk tegen de eerste van de maand waarin de verkiezingen plaats hebbenschriftelijk overgemaakt op de zetel van de vereniging. Deze functies zijn om de zes jaar hernieuwbaar. De Congregatie van de Zusters van Maria van Nederbrakel, kasteelstraat 45 en de Christelijke Mutualiteit kunnen aanspraak maken op een delegatie in de Raad van Bestuur en in het dagelijks bestuur.

- De Raad van Bestuur kiest een priester of pastor, al of niet uit het Dekenaat Horebeke, ais volwaardig lid van de Vereniging.

-De directeur is verantwoordelijk voor de uitvoering van aile bevoegdheden die hem/haar door de Raad van Bestuur zijn toevertrouwd. Hij/zij treedt op als gemandateerde van de Raad van Bestuur en is uiteraard i.o.v, dit bestuursorgaan steeds verantwoording verschuidihd,

-De Raad van estuur vertrouwt alle bevoegdheden die te maken hebben met de dagelijkse leiding van het rusthuis toe aan het dagelijks bestuur,

-In deze optiek worden volgende materies een nadrukkelijke bevoegdheid van het dagelijks bestuur : aile bestuursdaden met betrekking tot de dagelijkse werking van het rusthuis en met betrekking tot het nastreven van de doelen van de VZW.

°het personeelsbeleid en de personeelswervinf

°het financieel beleid

°de voorbereiding van de vergaderingen van de bestuursorganen van de VZW

- Het dagelijks bestuur is voor alle bevoegdheden die het kreeg verantwoording verschuldigd bij de Raad

van Bestuur. "

-De Algemene Directeur is verantwoordelijk voor de uitvoering van alle bevoegdheden die door de Raad van Bestuur aan het dagelijks bestuur zijn toevertrouwd. Hij treedt op als gemandateerde van het dagelijks bestuur en van de Raad van Bestuur en is uiteraard aan beide bestuursorganen verantwoording verschuldigd.

Titel 5 Diverse bepalingen

-Teneinde met kennis van zaken de in art 1 van de statuten omschreven opdracht te kunnen vervullen,

ontvangen de leden van de Algemene Vergadering een week vooraf een exemplaar van :

° de balans van het voorbije dienstrjaar

° de exploitatierekening van het voorbije dienstjaar

° het werkingsverslag van het voorbije dienstjaar.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Statuten en huishoudlijk reglement goedgekeurd op de Buitengewone Algemene Vergadering van 1 dec 2004 en wijzigingen op 1 okt 2012.

Ontslag van De Peste! Marc,Dhondt Georgette, Geerits Maria, Rotsaert Johan, en Van Goethem Jozefa , (overleden op 13/72007) ais bestuurders.

Benoem] ing van Van Huffel Marc en Van Coppenofle Didier ais bestuurders

Het dagelijks bestuur :

Petit Nestor, Beerlegemsebaan 2 9630 Zwalm - voorzitter

RRN420916-319,49

Magherman Jean-Marc, provinciebaan 137 9620 Zottegem - ondervoorzitter

RRN450505-251.94

Waeyaert Godelieve, St.-Pietersaalstraat 60 9000 Gent - ondervoorzitter

RRN 530830-114.56

Martens Urbain, zwalmlaan 62 9630 Zwalm - secretaris

RRN 310815-407.44

De Geest baudewijn, kazemestraat 6 9630 Zwaim

RRN 440325-145.50

De Rijck Aimé, Dennenlaan 57 bus 5, 9550 Herzefe

RRN 310423-243.37

Gheyselen Lode, machelgemstraat 4 9630 Zwalm

RRN 290704-071,79

Slots Gites, schatakker 51 te 9600 Oudenaarde

RRN 430313-131.91

Van Huffel Marc, puthoekstraat 22 9600 Oudenaarde

RRN590626-209.91

Van Coppenolle Didier, langemuntstraat 54 9630 Zwalm

RRN 470910-269.93

Bestuursleden

Bilau Pol, ommegangstraat 15 9690 Kluisbergen

RRN 431126.339,55

De Ruyck Marcel, bruggenhoek 27 9690 Kluisbergen

RRN 270112-353.55

Van Houtte André, Molenstraat 106 9690 Kluisbergen

RRN 391014-301.71

Leden Algemene Vergadering :

Van de Velde Raoul, RRN 310416-363.30

Uytterhaeghen Luc, RRN 531021-357.02

Ardaen Bernard, 640820-129.89

Van Rengen Hilde, 530923-126.69

Petit Nestor

Voorzitter

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
HUIZE ROBORST

Adresse
KLOOSTERSTRAAT 1 9630 ZWALM

Code postal : 9630
Localité : Beerlegem
Commune : ZWALM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande