ICA REGIONAL ORGANIZATION FOR CENTRAL AND SOUTH EASTERN EUROPE, AFGEKORT : CASEE

Divers


Dénomination : ICA REGIONAL ORGANIZATION FOR CENTRAL AND SOUTH EASTERN EUROPE, AFGEKORT : CASEE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 546.953.997

Publication

11/03/2014
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

*14060590*

111111111

Vo, behoi aan Belg; Staat;

NEERGELEGD

2 7 -02- 2014

Rl_CIiT$~~ffVVK VAN

KOOPhakiiftgLeTE GENT

Benaming : "ICA Regiona Organization for Central and South Eastern Europe", afgekort "CASEE"

Rechtsvorm : Internationale vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Marcus van Vaernewijckstraat 23

9030 Mariakerke-Gent

Ondememingsnr: 0516 9S3 991-

Voorwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN - BENOEMINGEN

Er blijkt uit een akte verleden op drieëntwintig september tweeduizend dertien, voor Meester Ede SPRUYT, geassocieerd notaris te Brussel, die aan het slot volgende registratiemelding draagt

Geregistreerd vijftien blader,, zonder renvooieer, op het eerste Registratiekantoor van Brussel, op vijfentwintig september tweeduizend dertien, boek 5/61, blad 86, vak 13. Ontvangen vijftig euro (50 EUR). De Eerstaanwezend inspecteur, a.i. (getekend) GATELLiER M.

dat

11 Het Tsjechische instituut van hoger onderwijs, type universiteit CZECH UNIVERSITY OF LIFE SCIENCES PRAGUE, met maatschappelijke zetel te 16521 Praag 6  Suchdol (Tjechische Republiek), Kamÿcká 961/129, ingeschreven in het Tsjechische rechtspersonenregister onder het nummer: 60460709.

2/ De publiekrechtelijke entiteit, UNIVERSITAT FÜR BODENKULTUR WIEN - UNIVERSITY OF NATURAL RESOURCES AND LIFE SCIENCES VIENNA, met maatschappelijke zetel te 1180 Wenen (Oostenrijk), Gregor Mendel StraPe 33, met BTW-nummer: ATU16285008, erkend als Oostenrijkse Universiteit ingevolge de Universiteitswet van 2002, gepubliceerd in het Oostenrijkse Wettelijke Staatsblad 1, nummer 120/2002.

3/ De UNIVERSITY OF AGRICULTURAL SCIENCES AND VETERINARY MEDICINE OF CLUJ-NAPOCA, met maatschappelijke zetel te 400372, Cluj-Napoca, Cluj (Roemenië), Calea Manastur 3-5, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder het nummer: 4288381, MECTS-code: 19.

onder hen de Internationale vereniging zonder winstoogmerk "ICA Regional Organization for Central and South Eastern Europe", afgekort "CASEE" hebben opgericht, waarvan de statuten zijn opgesteld als volgt

1. BENAMING

1,1 De naam van de vereniging luidt "ICA Regional Organization for Central and South Eastern Europe"

(de "Vereniging").

1.2 De Vereniging mag ook de afkorting "CASEE" gebruiken.

2. RECHTSVORM

De Vereniging is een internationale vereniging zonder winstoogmerk en valt onder het toepassingsgebied van Titel iii van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd (de "VZW-wet").

3. MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

3.1 De maatschappelijke zetel van de Vereniging is gevestigd in de Marcus van Vaernewijckstraat 23, 9030 Mariakerke-Gent, België.

3.2 Bij beslissing van de Raad van Bestuur kan de maatschappelijke zetel met inachtneming van de taalwetgeving naar elke andere plaats in België worden verplaatst. Wijzigingen betreffende de maatschappelijke zetel van de Vereniging moeten worden ingediend bij de griffie van rechtbank van koophandel in wier gerechtelijk arrondissement de maatschappelijke zetel is gevestigd en dienen te worden bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

3.3 Bij beslissing van de Algemene Vergadering mag de Vereniging eveneens administratieve- en bedrijfszetels, bijkantoren, filialen en agentschappen vestigen, zowel in België als in het buitenland.

4. DUUR

De duur van de Vereniging is onbepaald.

TITEL Il  DOEL EN ACTIVITEITEN

5. DOEL

Het doel van de Vereniging is het bevorderen van niet-winstgevende doelstellingen van internationaal nut, meer bepaald beoogt de Vereniging het stimuleren en ondersteunen van haar leden bij het ontwikkelen van een Europese dimensie op het vlak van onderwijs en onderzoek van bepaalde disciplines betreffende de Biowetenschappen, zoals LANDBOUW, VOEDING,, BIOTECHNOLOGIE, NATUURLIJKE HULPBRONNEN, ONTWIKKELING VAN HET PLATTELAND EN HET MILIEU, door gezamenlijke actievoering en globale betrokkenheid.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso - Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik 13 - Vervolg

6. ACTIVITEITEN

6.1 Met het oog op het nastreven van deze doelstellingen mag de Vereniging:

" De ontwikkeling (en de latere tenuitvoerlegging) van de EU-Strategïe voor de Donauregio ondersteunen;

" Haar activiteiten betreffende onderzoek, onderwijs en de Ontwikkeling van Universiteiten in deze regio versterken;

" Gemeenschappelijke onderzoeks-, onderwijs- en andere projecten (bijvoorbeeld gemeenschappelijke

curricula, een gemeenschappelijk doorlopend onderwijsaanbod, structurele ontwikkeling,

personeelsontwikkeling, kwaliteitszorg, overdracht van knowhow, o.m. via een e-platform) opzetten;

" Conferenties organiseren.

" 6.2 Bovendien mag de Vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met bovenvermelde doelstellingen van de Vereniging of die noodzakelijk of nuttig zijn voor de verwezenlijking van deze doelstellingen, Zo kan de Vereniging onder meer samenwerken met, leningen toekennen aan, investeren in het maatschappelijk kapitaal van, of, op enige andere manier, rechtstreeks of onrechtreeks een belang nemen in andere rechtspersonen, verenigingen en ondernemingen van privé- of openbaar belang naar Belgisch of buitenlands recht, Daarnaast kan de Vereniging alle activiteiten ontplooien die, rechtstreeks of onrechtstreeks, bijdragen tot de verwezenlijking van bovenvermelde niet-winstgevende altruïstische doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten, binnen de grenzen bepaald in de wet, en waarvan de opbrengst volledig zal worden aangewend voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende altruïstische doelstellingen en de doelstellingen van de Vereniging,

TITEL III  LIDMAATSCHAP

7. AANTAL LEDEN

7.1 Het aantal leden is onbeperkt.

7.2 De Vereniging telt tenminste 3 leden.

8. LIDMAATSCHAP - CATEGORIEEN

8.1 Het lidmaatschap staat open voor leden die aan de volgende criteria voldoen:

" Volledig Lidmaatschap van de Vereniging staat open voor Centraal- en Zuidoost-Europese Hogescholen die onderwijs aanbieden op het vlak van de Biowetenschappen en die minstens een Master-diploma met zowel onderwezen als onderzoeksgerelateerde elementen mogen uitreiken (dus niet enkel een onderwezen Master), De hogeschool moet in het thuisland erkend zijn.

" Geassocieerd Lidmaatschap staat open voor niet-hogescholen van dezelfde landen (bijvoorbeeld scholen voor wetenschappen of gelijkaardige instituten) of voor geschikte instituten uit andere landen, die via het lidmaatschapsgeld financieel bijdragen tot het fonds voor toeslagen zoals bepaald door de Algemene Vergadering,

8.2 De Algemene Vergadering kan andere lidmaatschapscategorieén in het leven roepen.

9. TOELATING

91 Met de aanvraag tot toelating ais lid aanvaardt het nieuwe lid onderhavige statuten met inbegrip van enige wijziging hiervan, evenals het huishoudelijk reglement, en verbindt het zich ertoe om de doelstellingen en het streven van de Vereniging te bevorderen.

9.2 Kandidaat-leden moeten hun aanvraag tot lidmaatschap per aangetekend schrijven met ontvangstbevestiging bij het Secretariaat van de Vereniging indienen.

9.3 Kandidaat-leden moeten hun instelling op de eerstvolgende Algemene Vergadering voorstellen. De voorstelling dient te gebeuren door de Rector van de betreffende instelling (of door een gemachtigde vertegenwoordiger). Enkel de voorstelling op de eerstvolgende Algemene Vergadering vervolledigt de formele toelatingsprocedure. Zonder voorstelling kan een nieuw lid niet worden toegelaten.

9.4 Kandidaat-leden worden toegelaten indien zij:

" voldoen aan de criteria voor lidmaatschap zoals bepaald in Artikel 8.1 en Artikel 9.1;

" per aangetekend schrijven met ontvangstbevestiging bij het Secretariaat van de Vereniging een aanvraag tot lidmaatschap hebben ingediend;

" hun instelling op de eerstvolgende Algemene Vergadering hebben voorgesteld;

" door de Algemene Vergadering werden aanvaard in overeenstemming met de bepalingen betreffende de besluitvorming van de Algemene Vergadering zoals bepaald in Artikel 15 van onderhavige statuten. Re beslissing om een kandidaat-lid al dan niet te aanvaarden valt onder de discretionaire bevoegdheid van de Algemene Vergadering. De beslissing van de Algemene Vergadering moet niet met redenen worden omkleed.

10. LIDMAATSCHAPSGELD

10.1 Leden moeten jaarlijks iidmaatschapsgeld betalen, De Algemene Vergadering bepaalt de berekening en het bedrag van dit jaarlijks lidmaatschapsgeld.

10.2 Het jaarlijks lidmaatschapsgeld is van tevoren verschuldigd, met name binnen de maand na ontvangst van de factuur betreffende het bcekjaar.

10.3 Indien het jaarlijks lidmaatschapsgeld twee maanden na het verschuldigd worden niet wordt betaald is van rechtswege een nalatigheidsinterest van jaarlijks acht procent (8%) verschuldigd op het openstaand bedrag.

11. UITTREDING, SCHORSING EN UITSLUITING

11,1 Uittreding

11.1.1 Elk lid van de Vereniging kan uittreden door het indienen van zijn ontslag.

11,1,2 Een lid van de Vereniging dat wenst uit te treden moet per aangetekend schrijven met ontvangstbevestiging bij de Secretaris-Generaal van de Vereniging zijn ontslag indienen. De opzegtermijn bedraagt zes maanden vanaf de datum van het ontslag. Een lid dat is uitgetreden blijft gedurende de opzegperiode aansprakelijk voor het nakomen van zijn verplichtingen jegens de Vereniging en moet het lidmaatschapsgeld betalen voor het boekjaar tijdens hetwelk de uittreding heeft plaatsgevonden.

Op de laatste blz. van tolk B vermelden ; Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Voor-behoEiden aan het Belgisch Staatsblad

Voor-

behoGdr'n

aan tiet

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

11.1,3 Een lid dat uittreedt, verliest met ingang van de eerste dag na de opzegperiode van zes

maanden alle rechten die voortvloeien uit onderhavige statuten (met inbegrip van het stemrecht). 11.2 Uitsluiting

11.2.1 De Algemene Vergadering kan een lid uitsluiten in geval van

" Niet-naleving van de toepasselijke wet- en regelgeving;

" Handelingen of gedrag dat het belang van de Vereniging zouden/zou kunnen schaden;

" Ernstige inbreuken op de statuten, het huishoudelijk reglement of andere praktijk- of gedragscodes die door de Vereniging zijn opgesteld of zouden kunnen worden opgesteld;

" Handelingen die in strijd zijn met het doel van de Vereniging.

De beslissing van de Algemene Vergadering wordt genomen bij twee derde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden, nadat het betrokken !id werd gehoord. Het betrokken lid moet 40 dagen vôôr de Algemene Vergadering per aangetekend schrijven worden ingelicht.

11.2.2 Het betrokken lid wordt per aangetekende brief op de hoogte gebracht van de beëindiging van

het lidmaatschap. De Algemene Vergadering omkleedt de door haar getroffen beslissing met redenen.

11.2.3 Een uitgesloten lid verliest met ingang van de notificatie van de uitsluiting zoals omschreven

in Artikel 11.2.2 alle rechten die voortvloeien uit onderhavige statuten (met inbegrip van het stemrecht). Schorsing

11.2.4 De Algemene Vergadering kan het lidmaatschap van de Vereniging schorsen in geval van

" niet-betaling van het jaarlijks lidmaatschapsgeld gedurende twee opeenvolgende jaren

" niet-naleving van de toepasselijke wet- en regelgeving

" handelingen of gedrag dat het belang van de Vereniging zouden/zou kunnen schaden

De beslissing van de Algemene Vergadering wordt genomen in overeenstemming met de

meerderheidsvereisten zoals bepaald in Artikel 15,

11.2.5 Het betrokken lid wordt per aangetekende brief op de hoogte gebracht van de schorsing van

het lidmaatschap. De Algemene Vergadering omkleedt de door haar getroffen beslissing met redenen.

11.2.6 Een geschorst lid verliest met ingang van de notificatie van de schorsing zoals omschreven in

Artikel 11,3.2 alle rechten die voortvloeien uit onderhavige statuten (met inbegrip van het stemrecht).

Het betrokken lid blijft geschorst tot wanneer het openstaande bedrag van het lidmaatschapsgeld werd

betaald.

11.2.7

TITEL IV ALGEMENE VERGADERING

12. BEVOEGDHEDEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING

De Algemene Vergadering is het algemeen leidinggevend orgaan van de Vereniging. De volgende

bevoegdheden zijn voorbehouden aan de Algemene Vergadering:

" het vaststellen van het algemeen beleid van de Vereniging;

" het vestigen van administratieve- en bedrijfszetels, bijkantoren, filialen en agentschappen;

" het toelaten, schorsen of uitsluiten van leden;

" de benoeming en het ontslag van leden van de Raad;

" de benoeming en de afzetting van een commissaris of commissarissen en het bepalen van zijn/hun bezoldiging en zijn/hun kwijting;

" de goedkeuring van de jaarrekening en van de begroting;

" de goedkeuring van de berekeningsmethode en het bedrag van het jaarlijks lidmaatschapsgeld;

" de wijziging van de statuten van de Vereniging;

" het nemen van beslissingen die de bevoegdheden die door de wet of de statuten exclusief aan de Raad werden voorbehouden te buiten gaan;

" de vereffening van de Vereniging en de aanstelling van de vereffenaars.

13. SAMENSTELLING VAN DE ALGEMENE VERGADERING

13.1 De Algemene Vergadering is samengesteld uit aile leden die het jaarlijks lidmaatschapsgeld hebben betaald, vertegenwoordigd door Rectoren en Decanen of andere gemachtigde vertegenwoordigers. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter of, in zijn/haar afwezigheid, door de Ondervoorzitter of, indien zowel de Voorzitter als de Ondervoorzitter afwezig zijn, door een ander door de Voorzitter aangeduid lid.

13.2 Stafmedewerkers van de leden, die geen Rector of Decaan zijn, worden gestimuleerd om aan de bijeenkomsten van de Algemene Vergadering deel te nemen, teneinde de informatie van de Vereniging zoveel als mogelijk te verspreiden.

14. BIJEENKOMSTEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING

14.1 Tenminste één keer per jaar, in de eerste helft van het jaar, wordt een Algemene Vergadering bijeengeroepen door de Secretaris-Generaal, middels brief, fax, e-mail of een ander in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek bepaald communicatiemiddel, en dit tenminste 45 dagen vóór de vergadering. De oproepingsbrief bevat datum, uur en plaats van de vergadering en een door de Raad bepaalde agenda. Agendapunten die niet vermeld staan op de agenda die bij de uitnodiging wordt gevoegd, mogen tijdens de Algemene Vergadering worden besproken, doch er kunnen hieromtrent geen besluiten worden genomen.

14.2 Tijdens deze algemene vergadering zal de Algemene Vergadering ten minste beslissen over de benoeming van een lid van de Raad, de begroting, de jaarrekening betreffende het afgelopen boekjaar en de aan de leden van de Raad en, desgevallend, aan de commissaris(sen) te verlenen kwijting.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

14.3 De Secretaris-Generaal of de Raad kunnen een buitengewone zitting van de Algemene Vergadering bijeenroepen indien tenminste één derde van de leden hiertoe een schriftelijk verzoek indient bij de Secretaris-Generaal. Buitengewone zittingen moeten uiterlijk 45 dagen na ontvangst van een dergelijk verzoek plaatsvinden.

14.4 De zittingen van de Algemene Vergadering kunnen plaatsvinden via telefoon- of videoconferenties. 14.5 Enkel de leden die in het afgelopen jaar hun lidmaatschapsgeld hebben betaald hebben recht op één stem.

14.6 Leden die verhinderd zijn kunnen zich op de Algemene Vergadering naar keuze laten vertegenwoordigen door een ander lid. Hiertoe sturen zij een volmacht naar het Secretariaat.

Leden die deelnemen aan de Algemene Vergadering mogen houder zijn van ten hoogste drie (3) volmachten.

15. MEERDERHEIDSVEREISTEN

Behoudens andersluidende bepaling in onderhavige statuten, worden de beslissingen van de Algemene Vergadering genomen bij gewone meerderheid van stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden, Enkel Volledige Leden hebben stemrecht. Ieder Volledig Lid heeft recht op één stem.

16. NOTULEN VAN DE BIJEENKOMSTEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING

16.1 De beraadslagingen en beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in notulen. Deze notulen moeten op de volgende Algemene Vergadering worden goedgekeurd en ondertekend door de Voorzitter van de vergadering en de Secretaris-Generaal of, indien dit niet mogelijk is, door één van de leden van het Uitvoerend Comité. Volmachten die werden toegekend voor een bepaalde vergadering worden aan de notulen van deze vergadering gehecht,

16.2 Alle leden of derden die blijk geven van een wettig belang kunnen een ondertekend exemplaar van de notulen opvragen.

16.3

TITEL V  DE RAAD

17. SAMENSTELLING VAN DE RAAD

17.1 Met uitzondering van de eerste Raad, wordt de Vereniging bestuurd door een Raad samengesteld uit minstens vijf (5) leden, De Algemene Vergadering kiest de leden van de Raad. Alle leden van de Raad moeten op het ogenblik van hun verkiezing RectorNice-Rector of Decaan zijn. De Algemene Vergadering streeft naar een evenwichtige vertegenwoordiging van de leden uit de verschillende regio's van Centraal- en Zuidoost Europa,

17.2 De Voorzitter, de Ondervoorzitter en de Penningmeester worden door de leden van de Raad benoemd. De Voorzitter en de Ondervoorzitter moeten Rector zijn. Indien de Voorzitter of de Ondervoorzitter geen Rector meer zijn, kan hij/zij zijn/haar bestuurstermijn uitzitten op voorwaarde dat zijn/haar universiteit hem/haar hiervoor haar steun verleent.

De vergaderingen van de Raad en van de Algemene Vergadering warden voorgezeten door de Voorzitter van de Vereniging. De Voorzitter vertegenwoordigt de Vereniging,

17.3 De Voorzitter coördineert de activiteiten van de Raad en het Secretariaat en ziet toe op de tenuitvoerlegging van de door de Algemene Vergadering en de Raad genomen beleidsbeslissingen.

17.4 In geval van afwezigheid of verhindering van de Voorzitter, wordt deze vertegenwoordigd door de Ondervoorzitter of, indien de Ondervoorzitter eveneens afwezig is, door een ander lid aangeduid door de Voorzitter.

17.5 De Penningmeester houdt toezicht op de financiële toestand van de Vereniging. De Penningmeester coördineert de voorbereiding van de jaarrekening en is verantwoordelijk voor het financieel bestuur van de Vereniging. De Penningmeester wordt hiervoor bijgestaan door het Secretariaat.

18. BEVOEGDHEDEN VAN DE RAAD

18.1 De Raad mag alle administratieve handelingen uitoefenen die verband houden met de Vereniging. De Raad bestuurt de Vereniging in overeenstemming met de algemene strategie en het algemeen beleid zoals goedgekeurd door de Algemene Vergadering en neemt meer bepaald beslissingen in verband met projecten betreffende onderwijs, scholing en onderzoek, georganiseerd door de Vereniging. De Raad neemt ook beslissingen in verband met publicaties en heeft de bevoegdheid om het huishoudelijk reglement van de Vereniging op te stellen.

18.2 De Raad functioneert als college.

19. BENOEMING  DUUR VAN HET MANDAAT -- BEEINDIGING VAN HET MANDAAT

19.1 De duur van het mandaat van de leden van de Raad bedraagt drie (3) jaar, eenmalig hernieuwbaar voor drie (3) jaar. In uitzonderlijke gevallen kan het mandaat van de Voorzitter worden verlengd indien dit nodig is opdat dezelfde Voorzitter een bepaalde taak van groot belang, waarmee hij tijdens zijn/haar mandaat is begonnen, kan afwerken. De verlenging kan evenwel slechts voor twaalf (12) maanden worden toegekend.

19.2. Het mandaat van lid van de Raad is persoonlijk. In geval er een mandaat openvalt, kan de Raad in een tijdelijke vervanging voorzien, die zij kiest uit de leden die nog niet in de Raad zijn vertegenwoordigd, tot de volgende bijeenkomst van de Algemene Vergadering, tijdens dewelke bij gewone meerderheid zal worden beslist over de goedkeuring of de verwerping van het tijdelijke lid van de Raad. De bevoegdheden van het tijdelijke lid van de Raad houden op te bestaan van zodra de bestuurstermijn van het vervangen lid van de Raad normalerwijze zou zijn verstreken,

Zolang de Raad de vacature niet invult, behoudt het lid van de Raad wiens bestuurstermijn is beëindigd zijn/haar mandaat indien dit nodig is om te vermijden dat de Raad uit minder dan vijf (5) leden zou bestaan.

Voor..

berioùddn

aan heL

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening

Voor-betioüddn

aan het

Belgiach Staatsblad

Luik B - Vervolg

19.3 De Algemene Vergadering kan het mandaat van lid van de Raad te allen tijde intrekken. De beslissing van de Algemene Vergadering wordt genomen in overeenstemming met de meerderheidsvereisten zoals bepaald in Artikel 15. Het betrokken lid wordt per aangetekende brief op de hoogte gesteld van zijnfhaar ontslag.

19.4 Een lid van de Raad kan te allen tijde zijn/haar ontslag indienen. Een lid van de Raad dat ontslag wenst te nemen moet dit ontslag per aangetekend schrijven indienen bij het Secretariaat van de Vereniging.

20. VERGADERINGEN VAN DE RAAD

20.1 Vergaderingen

20.1.1 De Raad vergadert ten minste één keer per jaar en telkens wanneer het belang van de

Vereniging zulks vereist, Vergaderingen van de Raad kunnen ook plaatsvinden via telefoon- of videoconferenties.

20.1.2 De Raad wordt bijeengeroepen op verzoek van de Voorzitter of op verzoek van twee af

meerdere leden van de Raad. De oproeping geschiedt tenminste vijftien (15) dagen véôr de vergadering, behalve bij hoogdringendheid. In dat geval moet de oproeping de aard en de redenen van de hoogdringendheid vermelden.

20.1.3 Oproepingen zijn geldig indien ze per brief, fax, e-mail of een ander in artikel 2281 van het

Burgertijk Wetboek bepaald communicatiemiddel worden verstuurd. De oproepingsbrief bevat de agenda, datum en uur.

20.1.4 Vergaderingen van de Raad worden voorgezeten door de Voorzitter, of, bij afwezigheid, door

de Ondervoorzitter of, indien zowel de Voorzitter als de Ondervoorzitter afwezig zijn, door een ander lid aangeduid door de Voorzitter,

20,1.5 De Voorzitter mag derden met raadgevende stem uitnodigen op de vergaderingen van de

Raad.

20.1,6 Agendapunten die niet vermeld staan op de agenda mogen tijdens de vergadering slechts

worden besproken op verzoek van tenminste de helft van de aanwezige leden van de Raad. Een lid van de Raad wordt geacht behoorlijk te zijn opgeroepen indien hij/zij aan de vergadering deelneemt of op de vergadering wordt vertegenwoordigd. Een lid van de Raad kan ook verzaken aan zijn/haar recht om de onregelmatigheid van de oproeping ver of na een vergadering waarop hij/zij niet aanwezig is in te roepen. Indien alle leden van de Raad aanwezig of vertegenwoordigd zijn moet het bestaan van oproepingen voorafgaand aan de vergadering niet worden aangetoond.

20.1.7 Leden van de Raad die verhinderd zijn kunnen met het oog op hun vertegenwoordiging op

een bepaalde vergadering van de Raad een volmacht geven aan een ander lid van de Raad. Leden van de Raad mogen slechts houder zijn van maximaal twee (2) volmachten.

20.2 Beraadslaging en Beslissingen

20.2.1 Om op geldige wijze te beraadslagen en te beslissen moet ten minste de helft van de leden

op de vergadering van de Raad aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Behoudens andersluidende bepaling in onderhavige statuten, worden de beslissingen van de Raad genomen bij gewone meerderheid van stemmen uitgebracht door de leden die op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, ieder lid van de Raad heeft recht op één stem. Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter doorslaggevend.

20.2.2 In uitzonderlijke omstandigheden, in geval van hoogdringendheid of indien het belang van de'

Vereniging dit voorschrijft, kunnen de beslissingen van de Raad worden genomen bij unanieme instemming van alle leden van de Raad, schriftelijk uitgedrukt.

20.2.3 De beraadslagingen en beslissingen van de Raad worden opgenomen in notulen. Deze

worden opgesteld door het Secretariaat en ondertekend door de Voorzitter, Volmachten die werden toegekend voor een bepaalde vergadering worden aan de notulen van deze vergadering gehecht, De notulen worden bewaard in een register in elektronische vorm op de maatschappelijke zetel van de Vereniging.

20.2.4 Beslissingen van de Raad worden door het Secretariaat aan de leden medegedeeld via de

nieuwsbrief en de website van de Vereniging.

21. AANSPRAKELIJKHEID VAN DE LEDEN VAN DE RAAD

Behoudens bedrog of fout, zijn de leden van de Raad door hun mandaat niet persoonlijk aansprakelijk voor

de verbintenissen van de Vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot hun bestuursmandaat.

22. BELANGENCONFLICTEN

Indien een lid van de Raad belangen van financiële aard heeft die strijdig zijn met een door de Raad te nemen beslissing of met een door de Raad te beslissen transactie, moet het lid van de Raad de andere leden van de Raad onmiddellijk van dit belangenconflict op de hoogte brengen. De notulen van de Raad moeten melding maken van de verklaring van het lid in kwestie en van de redenen voor het belangenconflict. Een lid van de Raad met een belangenconflict zal mogen deelnemen aan de beraadslaging van de Raad doch mag niet stemmen over de beslissing die tot het belangenconflict leidt.

23. BEZOLDIGING  ONKOSTEN

De leden van de Raad worden niet bezoldigd voor de uitoefening van hun taken. De Vereniging kan

uitzonderlijke representatiekosten vergoeden indien en voor zover hiervoor fondsen voorhanden zijn en de

kosten door de Raad werden goedgekeurd.

TITEL VI  UITVOEREND COMITE

24. SAMENSTELLING VAN HET UITVOEREND COMITE

Het Uitvoerend Comité is samengesteld uit de Secretaris-Generaal en ten minste vier gewone leden.

De kandidaat voor de functie van Secretaris-Generaal wordt voorgesteld door de Voorzitter en benoemd

door de Raad. Nadien wordt de Algemene Vergadering geinformeerd over deze beslissing van de Raad.

25. BEVOEGDHEDEN VAN HET UITVOEREND COMITE

De Raad draagt het dagelijks bestuur van de Vereniging over aan het Uitvoerend Comité, De Raad bepaalt

de precieze bevoegdheden en taken van het Uitvoerend Comité en de Secretaris-Generaal.

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B Vervolg

26. DUUR VAN HET MANDAAT -- BEEINDIGING VAN HET MANDAAT

26.1 De duur van het mandaat van de leden van het Uitvoerend Comité bedraagt drie (3) jaar, eenmalig

hernieuwbaar voor drie (3) jaar.

' 26.2 De Raad kan het mandaat van een lid van het Uitvoerend Comité te allen tijde intrekken. De beslissing

van de Raad wordt genomen in overeenstemming met de meerderheidsvereisten zoals bepaald in Artikel 20.2. Het betrokken lid wordt per aangetekende brief op de hoogte gesteld van zijn/haar ontslag.

26.3 Een lid van het Uitvoerend Comité kan te allen tijde zijn/haar ontslag indienen. Een lid van het Uitvoerend Comité dat ontslag wenst te nemen moet dit, ontslag per aangetekend schrijven indienen bij het Secretariaat van de Vereniging.

27. WERKGROEPEN

Het Uitvoerend Comité kan beslissen om met het oog op het uitvoeren van specifieke taken tijdelijke

Werkgroepen (WG) op te richten. Deze Werkgroepen brengen verslag uit aan het Uitvoerend Comité.

28. VERTEGENWOORDIGING VAN DE VERENIGING

28,1 Handelingen die het dagelijks bestuur te buiten gaan en die een bindende werking hebben voor de Vereniging moeten worden ondertekend door de Voorzitter of de Ondervoorzitter en de Secretaris-Generaal,

28.2 Zaken die betrekking hebben op het dagelijks bestuur en facturen van minder dan 10.000 EUR worden ondertekend door de Voorzitter of de Secretaris-Generaal.

28.3 Inzake gerechtelijke procedures, zowel als eiser als verweerder, beslist de Raad, vertegenwoordigd door de Voorzitter.

28.4 Financiële rekeningen van meer dan 10.000 EUR moeten worden ondertekend door de Voorzitter en de Penningmeester.

29. AANSPRAKELIJKHEID VAN DE LEDEN VAN HET UITVOEREND COMITE

Behoudens bedrog of fout zijn de leden van het Uitvoerend Comité door hun mandaat niet persoonlijk

aansprakelijk voor de verbintenissen van de Vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot hun mandaat

30. BELANGENCONFLICTEN

Indien een lid van het Uitvoerend Comité belangen van financiële aard heeft die strijdig zijn met een door het Uitvoerend Comité te nemen beslissing of met een door het Uitvoerend Comité te beslissen transactie, moet het lid de andere leden van het Uitvoerend Comité onmiddellijk van dit belangenconflict op de hoogte brengen. Een lid van het Uitvoerend Comité met een belangenconflict zat mogen deelnemen aan de beraadslaging van het Uitvoerend Comité doch mag niet stemmen over de beslissing die tot het belangenconflict leidt.

31. BEZOLDIGING  ONKOSTEN

Met uitzondering van de Secretaris-Generaal en de Uitvoerend Secretaris, worden de leden van het Uitvoerend Comité niet bezoldigd voor de uitoefening van hun taken. De Vereniging kan uitzonderlijke representatiekasten vergoeden indien en voor zover hiervoor fondsen voorhanden zijn en de kosten door de Raad werden goedgekeurd,

TITEL VII: HET PERMANENT COMITE

32. SAMENSTELLING VAN HET PERMANENT COMITE

Het Permanent Comité (PC) is samengesteld uit de Rector of de Decaan van iedere instelling, lid van de

Vereniging, in functie van de duur van hun functie bij hun instelling, lid van de Vereniging.

33. BEVOEGDHEDEN VAN HET PERMANENT COMITE 33.1 Het PC beschikt over de volgende bevoegdheden:

" toezicht op de tenuitvoerlegging van de beslissingen van de Algemene Vergadering;

" toezicht op het financieel beheer van de Vereniging;

" aanbevelingen en voorstellen doen aan de Raad.

33.2 Het PC kan in verband met het algemeen beleid of in verband met welbepaalde projecten de volgende

verantwoordelijkheden op zich nemen:

" op verzoek van de Raad, handelingen in overweging nemen die kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van de doelstellingen van CASEE;

" het uitwerken van aanbevelingen betreffende het universiteitsbeleid.

34. AANSPRAKELIJKHEID

Behoudens bedrog of fout zijn de leden van het PC door hun mandaat niet persoonlijk aansprakelijk voor de

verbintenissen van de Vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot hun mandaat.

35. BEZOLDIGING - ONKOSTEN

Leden van het Permanent Comité worden niet bezoldigd voor de uitoefening van hun taken.

36. VERGADERINGEN

De vergaderingen van het PC worden voorgezeten door de Voorzitter of, bij afwezigheid, de Ondervoorzitter.

Het PC houdt minstens één keer per jaar een gewone vergadering. Het PC wordt bijeengeroepen door het secretariaat van CASES. De oproeping wordt vergezeld van een agenda en moet ten laatste 45 dagen váár de vergadering worden verstuurd. Op verzoek van de Voorzitter of indien twee derde van de leden van het PC dit verlangt, kunnen bijkomende vergaderingen worden gehouden.

Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden van het PC. Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter doorslaggevend. Om op geldige wijze te beraadslagen moet ten minste de helft van de leden van het PC aanwezig zijn.

TITEL VIII  BOEKJAAR - JAARREKENING  BEGROTING  COMMISSARIS(SEN)

37. BOEKJAAR

Het boekjaar van de Vereniging valt samen met het kalenderjaar en begint op 1 januari van elk jaar en

eindigt op 31 december van hetzelfde kalenderjaar.

38. BEGROTING

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behotrdi'n

aan tiet

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Met uitzondering van het eerste boekjaar, stelt het Uitvoerend Comité ten laatste drie maanden vôôr het begin van een boekjaar de begroting voor dat boekjaar op. De begroting moet warden goedgekeurd door de Raad en ter goedkeuring worden voorgelegd aan de eerstvolgende Algemene Vergadering.

39. BOEKHOUDING -JAARREKENING

De Penningmeester bereidt de boekhouding en de jaarrekening van de Vereniging voor in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving, ten laatste op 30 april van het boekjaar. Binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar wordt de jaarrekening door de Raad goedgekeurd en ter goedkeuring voorgelegd aan de eerstvolgende Algemene Vergadering. De jaarrekening wordt desgevallend neergelegd bij de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel of bij de Nationale Bank van België.

40. COMMISSARIS

Indien de Vereniging voldoet aan de drempels zoals bepaald in Artikel 53, § 5 van de VZW-wet, benoemt de Algemene Vergadering één of meerdere commissaris(sen) die de financiële toestand, de jaarrekening en de regelmatigheid van de transacties moet(en) controleren, hetgeen zijn weerslag moet vinden in de jaarrekening van de Vereniging ten aanzien van de wet en onderhavige statuten.

TITEL X  WIJZIGING VAN DE STATUTEN

41. WIJZIGING VAN DE STATUTEN

41.1 Onverminderd de relevante wettelijke bepalingen kan elk lid voorstellen indienen met het oog op de wijziging van de statuten van de Vereniging. De voorstellen moeten worden goedgekeurd door de Raad en ter goedkeuring op de volgende vergadering van de Algemene Vergadering worden voorgelegd.

41.2 De Secretaris-Generaal roept een Algemene Vergadering bijeen, tijdens dewelke zal worden beslist over het voorstel en over de voorgestelde wijzigingen, per brief, fax, e-mail of een ander in artikel 2281 van het Burgertijk Wetboek bepaald communicatiemiddel, ten minste 45 dagen vôôr de datum van de Algemene Vergadering. Voorgestelde wijzigingen die niet uitdrukkelijk zijn opgenomen in de oproepingsbrief mogen worden besproken tijdens de Algemene Vergadering, doch hieromtrent kunnen geen beslissingen worden genomen.

41.3 Een beslissing kan slechts op geldige wijze worden genomen indien ze werd goedgekeurd door ten minste twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden van de Vereniging.

41.4 Krachtens Artikel 50, §3 van Titel III van de VZW-wet:

" Moeten wijzigingen van de statuten betreffende het maatschappelijk doel of de activiteiten middels dewelke dit doel wordt nagestreefd bij Koninklijk Besluit worden goedgekeurd;

" Moeten wijzigingen van de statuten betreffende de bevoegdheden en de werking van de Algemene Vergadering bij authentieke akte worden vastgesteld; en

" Moeten wijzigingen van de statuten betreffende de voorwaarden voor een statutenwijziging, de

ontbinding of de bestemming van het vermogen bij authentieke akte worden vastgesteld.

TITEL XI  ONTBINDING  VEREFFENING

42. ONTBINDING

42.1 De Algemene Vergadering mag te allen tijde beslissen om de Vereniging te ontbinden, onder de

voorwaarden bepaald in Artikel 41.

42.2 Indien de Vereniging vrijwillig wordt ontbonden moet de Algemene Vergadering één of meerdere

vereffenaar(s) aanstellen en zijn/hun bevoegdheden bepalen.

43. VEREFFENING

Zowel bij vrijwillige of als bij gerechtelijke vereffening van de Vereniging zal de Algemene Vergadering in

overeenstemming met Artikel 15 beslissen om het netto-actief van de Vereniging toe te kennen aan een

vereniging zonder winstoogmerk met eenzelfde of een gelijkaardig altruïstisch doel ais de Vereniging.

TITEL XII  DIVERSE BEPALINGEN

44. WERKTAAL

De officiële taal van de Vereniging is het Nederlands. De werktaal van de Vereniging is het Engels. Ook

andere talen kunnen als werktaal fungeren indien het huishoudelijk reglement dit toelaat.

45. HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De Algemene Vergadering kan bij gewone meerderheid een huishoudelijk reglement betreffende de

organisatie en de werking van de Vereniging goedkeuren en wijzigen.

46. VZW-WET

Alle punten die in onderhavige statuten niet voorzien zijn, zijn onderworpen aan de bepalingen van Titel III

van de VZW Wet."

BENOEMING VAN BESTUURDERS

Werden benoemd als leden van de Raad van Bestuur:

1f De heer BALÍK Jiri, wonende te 16500 Praag 6 - Suchdol (Tsjechische Republiek), Horomericum

1117/37, van Tsjechische nationaliteit

2/ De heer GERZABEK Martin, wonende te 1140 Wenen (Oostenrijk), Ameisgasse 27 A, van Oostenrijkse

nationaliteit

3/ De heer PAMFiL Doru, wonende te 400663 Cluj Napoca (Roemenië), Straat Bisericii Ortodoxe, nummer

12, appartement 1B, van Roemeense nationaliteit.

Hun mandaat is onbezoldigd.

De duur van het mandaat van deze personen bedraagt 3 jaar.

EERSTE BOEKJAAR  EERSTE ALGEMENE VERGADERING

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op de datum van het Koninklijk Besluit waarbij de vereniging wordt

erkend en eindigt op 31 december 2014.

De eerste algemene vergadering zal gehouden worden véér 30 juni 2014.

Voor-behoûdên ` aan heet Belgisch Staatsblad

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

"

Vóor-behoudén aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

(Tegelijk met dit uittreksel werden neergelegd : een uitgifte van de akte, drie volmachten, een kopie van het Koninklijk Besluit van 15 januari 2014 houdende verlening van de rechtspersoonlijkheid aan "ICR Regional Organization for Central and South Eastern Europe" afgekort "CASES").

Erie SPRUYT

Geassocieerd Notaris

Annexes dü 1Vróiiitën`r Ciëlgë

Op de laatste blz. van Luit B vermelden ; Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ICA REGIONAL ORGANIZATION FOR CENTRAL AND SO…

Adresse
MARCUS VAN VAERNEWIJCKSTRAAT 23 9030 MARIAKERKE(GENT)

Code postal : 9030
Localité : Mariakerke
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande