IJV - IFAS

Association sans but lucratif


Dénomination : IJV - IFAS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 406.634.094

Publication

27/01/2014
ÿþa "

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MDD 2.2

Ondememingsnr : 0406.634.094

Benaming

(voluit) - IFAS

[7:4111;:j In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte

\\RIFKIIMI

026723*

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Familie van Rysselberghedreef 2 - 9000 GENT Onderwerp akte : Statutenwiszigïng - Ontslag en benoeming bestuurders.

Uit het proces-verbaal van de Buitengewone Algemene Vergadering gehouden op zesentwintig maart tweeduizend en dertien te 9000 Gent, maaltebruggekasteel, blijkt dat volgende beslissingen werden genomen met éénparigheid der stemmen:-

Eerste besluit:

Wijziging statuten artikel 1 tot artikel 12

Artikel 1 De vereniging

" Sectie 1 Rechtsvorm

De vereniging is een entiteit met rechtspersoonlijkheid meer in het bijzonder een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genaamd) overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, de Wet van 16 januari 2003 en de Wet van 22 december 2003 (hierna genoemd "V&S-wet")

" Sectie 2 Naam

1,De vereniging draagt de naam 1JV-IFAS" Vereniging zonder Winstoogmerk.

2.Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en

andere stukken uitgaande van de vereniging., onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden

"Vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

" Sectie 3 Zetel

1.De zetel van de VZW is gevestigd te 9000 Gent, Familie van Rysselberghedreef 2, gelegen in het

gerechtelijk arrondissement Gent.

2.0e Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de maatschappelijke zetel te verplaatsen naar iedere

plaats binnen de Provincie Oost-Vlaanderen.

" Sectie 4 Duur

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 2 Doeleinden en activiteiten

" Sectie 1 Doeleinden

De vereniging heeft tot doel

1,ln België enfof in het buitenland internationale handels- enfof nijverheidsjaarbeurzen, evenals economische en sociaal-culturele manifestaties in te richten, de kennis en overdracht van informatie daarover te bevorderen en aile daartoe noodzakelijke diensten te verstrekken.

2.De vereniging kan daarenboven, hetzij zelf, hetzij in opdracht van anderen alle algemene en gespecialiseerde tentoonstellingen of vaksalons en beurzen inrichten of helpen inrichten. Zij kan bovendien

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Versti : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

studiedagen, congressen en/of panelgesprekken organiseren. Eveneens kan zij, zowel uit eigen beweging als op initiatief van derde, alle culturele, artistieke, literaire, muzikale of wetenschappelijke manifestaties inrichten.

3.De vereniging kan een beleggingsbeleid voeren ter ondersteuning van het maatschappelijke doel en kan daartoe zowel roerende als onroerende goederen verwerven en beheren.

De vereniging kan samenwerken met of aansluiten bij andere vereniging, die dezelfde of analoge doeleinden nastreven.

Het maatschappelijk doel, zoals het in huidig artikel is omschreven, dient in de meést uitgebreide zin en betekenis te worden bergrepen.

" Sectie 2 Activiteiten

De VZW kan alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde niet-winstgevende doelstellingen, en zulks binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten. De opbrengsten dienen te allen tijde volledig te worden gestemd voor de verwezenlijking van de voormelde doelstellingen

Artikel 3 Lidmaatschap

-Sectie 1 Leden

1.Er zijn minstens tien leden met alle rechten zoals omschreven voor de "leden" in de V&S-wet.

2.Daarnaast kan iedere rechtspersoon, feitelijke vereniging, overheid, overheidsinstelling, parastatale instelling, beroepsvereniging, die het maatschappelijk doel van de vereniging rechtstreeks of onrechtstreeks kan bevorderen, zich kandidaat stellen als lid op voorwaarde dat zij het doel, de statuten en de regelementen van orde van de vereniging aanvaarden.

3.De kandidaat-leden richten hun aanvraag aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur, Drie peters, leden van de vereniging, dienen de aanvraag te steunen. De Raad van Bestuur kan ook uit eigen beweging kandidaat-leden aan de Algemene Vergadering voorstellen.

4.De Algemene Vergadering beslist over de aanvaarding van de kandidaat als lid op haar eerstvolgende vergadering. De stemming over de aanvaarding geschiedt overeenkomstig de in artikel 4 voorziene meerderheden.

5.0e Algemene Vergadering kan discretionair en zonder verdere motivering beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als lid.

6.Leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S-Wet en in deze statuten worden beschreven. Zij betalen een lidmaatschapbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Raad van Bestuur en die maximum 125,00 euro zal bedragen, De bijdrage is opeisbaar 14 dagen na haar vaststelling door de Raad van Bestuur.

7.Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden gehouden dat bijkomend elektronisch mag opgeslagen worden. Dit register vermeldt de naam, voornaam en woonplaats of zetel van de leden. Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden moeten door de Raad van Bestuur (meer in het bijzonder door de secretaris van de Raad van Bestuur) in dat register ingeschreven worden binnen de acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen.

8.Naast de "leden" zoals omschreven in de V&S-wet, zijn er ook steunende leden. De voorwaarden waaraan voldaan moet warden om als steunend lid te worden aangenomen of benoemd, de formaliteiten inzake in- en uittreding evenals de rechten en plichten van deze steunende leden zullen in een huishoudelijk reglement worden opgenomen. Tijdens de bijeenkomst van dé Gewone Algemene Vergadering wordt een lijst opgemaakt door de Raad van Bestuur van de in- en uittredende steunende leden van het voorbije jaar aan de Voorzitter cverhandigd. De steunende leden zijn aldus geen "leden" zoals omschreven in de V&S-wet. Alle bepalingen in de statuten waarbij verwezen wordt naar leden betreffen een verwijzing naar de "leden" zoals omschreven in de V&S-wet. Deze bepalingen kunnen geenszins betrekking hebben op de steunende leden,

-Sectie 2 Ontslag

1.Alle leden kunnen zich op eik ogenblik uit de VZW terugtrekken door schriftelijk ontslag in te dienen bij de

Voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag zef één maand na dit schrijven ingaan.

2.Dit ontslag ontheft het lid niet van de verplichting opeisbaar geworden bijdragen te betalen.

3.Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde indien het lid overlijdt, failliet of onbekwaam wordt

verklaard of onder voorlopig bewind wordt geplaatst.

" Sectie 3 Uitsluiting

Elk lid kan worden uitgesloten door de Algemene Vergadering op voordracht van de Raad van Bestuur, bij geheime stemming, voor zover deze beslissing met twee derden meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen genomen wordt. Indien een lid op drie opeenvolgende Algemene Vergaderingen zonder kennisgeving of verontschuldiging afwezig is, kan dit als een geldig motief voor uitsluiting beschouwd worden. Het lid moet voór de stemming over zijn uitsluiting uitgenodigd worden om zijn verweer voor te dragen,

" Sectie 4 Rechten

I.Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de

enkele hoedanigheid van lid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MaD 2.2

2.Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de VZW, enz...

3.Een uittredend of uitgesloten lid of een rechthebbende van een overleden lid kan geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kan nooit de teruggave vorderen van de gestorte bijdragen, van aanbrengsten of andere prestaties.

4.In geen geval kan het uittredend of uitgesloten lid mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van goederen der vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

Artikel 4 De Algemene Vergadering

" Sectie 1 Rechten

1.De Algemene Vergadering bestaat uit de leden van de vereniging.

2.Alle leden hebben gelijk stemrecht. Elk lid heeft één stem.

" Sectie 2 Bevoegdheden

De volgende bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

1.De wijziging van de statuten

2.De toetreding en de uitsluiting van leden

3.De benoeming en de afzetting van de bestuurders

4.De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

5.0e kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

6.De goedkeuring van de begroting en van de rekening

7.De ontbinding van de vereniging

8.De goedkeuring van het bijzonder werkingsverslag van de Voorzitter van de Raad van Bestuur

9.De goedkering van het actieprogramma opgesteld door de Raad van Bestuur

" Sectie 3 Vergaderingen

1 De jaarlijkse bijeenkomst van de Gewone Algemene Vergadering zal in de maand maart worden gehouden op de maatschappelijke zetel of op een plaats, vermeld in de uitnodiging, welke eveneens dag en uur van de Vergadering vermeldt.

2.Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen worden belegd, hetzij op verzoek van de Raad van Bestuur, hetzij op verzoek van ten minste 1I5de van alle leden. in voorkomend geval beschikt de Raad van Bestuur over een termijn van 1 maand om de oproepingen te versturen. Er kan geen Buitengewone Algemene Vergadering worden samengeroepen om een verworpen voorstel opnieuw te bespreken.

3.De Algemene Vergaderingen worden door de Voorzitter van de Raad van Bestuur bijeengeroepen. De dagorde moet bij de oproepingsbrief gevoegd zijn. Elk punt dat ondertekend is door minsten één twintigste der leden der verenging, moet op de agenda van de eerstvolgende Algemene Vergadering worden gebracht op voorwaarde dat dit voorstel minstens 30 dagen vóór de Algemene Vergadering op de maatschappelijke zetel van de vereniging wordt afgegeven. Bij het nemen van beslissingen mag niet van de agenda worden afgeweken, tenzij de Algemene Vergadering toestemming verleent, uitgezonderd een voorstel tot wijziging van de statuten dat voorafgaandelijk samen met de oproeping ter kennis van de leden moet zijn gebracht.

4.De uitnodiging wordt minstens 14 dagen op voorhand naar de leden verstuurd.

'Sectie 4 Quorum en stemming

1.0m op een geldige manier te beraadslagen moeten minstens 2/3de van de leden van de verenging aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de V&5 wet of de statuten dit anders voorzien. Ingeval het quorum niet wordt gehaald, kan een 2de vergadering bijeen worden geroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Deze 2de vergadering mag niet plaatsvinden dan na verloop van minstens 14 dagen en na uitnodiging van alle leden van de vereniging.

2.De wijziging van de statuten, de afzetting of herroeping van het mandaat van de bestuurders en de uitsluiting van de leden vereisen beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3de van de leden van de verengingen. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 213de van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5de van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden Ingeval het quorum niet wordt gehaald, kan een 2de vergadering bijeen worden geroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Deze 2de vergadering mag niet plaatsvinden dan na een verloop van minstens 1 maand na uitnodiging van alle leden van de vereniging.

3.Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere leden worden vertegenwoordigd. Elk lid kan maximum 2 volmachten dragen. Een schriftelijke volmacht is vereist.

4.De Algemene Vergaderingen worden voorgezeten door de Voorzitter of, bij ontstentenis van deze, door de ondervoorzitter of, bij ontstentenis van deze laatste, door de aanwezige bestuurder die het langst in functie is. De Voorzitter duidt twee leden aan ais stemopnemers, De stemmingen zijn geheim, wanneer daarom verzocht wordt door minstens 1 /3de van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

MOD 2.2

Bij staking van stemmen is deze van de Voorzitter beslissend.

5.De notulen worden opgenomen in een daartoe bestemd register dat bijkomend elektronisch mag opgeslagen worden en worden ondertekend door dé Voorzitter en de secretaris, alsook door de leden van de vergadering die dit zouden wensen. De uittreksels en de afschriften van de notulen worden enkel door de secretaris ondertekend. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het Koninklijk Besluit van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

Artikel 5 Bestuur en vertegenwoordiging

" Sectie 1 Samenstelling Raad van Bestuur

1,De VZW wordt bestuurd door de Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste vijf bestuurders, leden

van de VZW, Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat lid is van

de vereniging. R

2.De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering, bij de in artikel 4, sectie 4 van deze statuten vermelde meerderheid, voor een termijn van vier jaar. Hun opdracht átindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders zijn steeds herkiesbaar. Hun opdracht neemt van re9htswege een einde door het verstrijken van hun termijn, bij overlijden, ontslag, herroeping of afzetting door de Algemene Vergadering, of door verlies van het lidmaatschap, onverminderd het recht van een voordien gekozen bestuurder om het aangevatte mandaat te beëindigen,

3.De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een Voorzitter, een Ondervoorzitter en een Secretaris die de taken zullen vervuilen die horen bij deze functie.

4.De bestuurders kunnen te allen tijde worden afgezet door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij een in artikel 4, sectie 4, voorziene meerderheid van de stemmen, na voorafgaand uitgenodigd te zijn om zijn verweer voor te dragen. leder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat binnen een redelijke termijn in zijn vervanging kan worden voorzien.

'ó 5.Indien tijdens een dienstjaar het mandaat van een bestuurder vacant wordt, is de Raad van Bestuur gerechtigd één der leden van de vereniging een tijdelijke bestuursmandaat te verlenen, onder voorbehoud van goedkeuring door de eerstvolgende (Buitengewone) Algemene Vergadering.

e 6.De Algemene Vergadering kan tevens wegens bewezen verdiensten een titel van erevoorzitter, ereondervoorzitter of erelid van de Raad van Bestuur toekennen.

7.De bestuurders ontvangen geen bezoldiging. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

" Sectie 2 Raad van Bestuur vergaderingen, beraadslaging en beslissing

1.De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist met een minimum van

ó twee maal per jaar. De Raad van Bestuur vergadert wanneer zij door de Voorzitter of op verzoek van minstens 113de van de leden van de Raad van Bestuur wordt samengeroepen. De oproeping gebeurt bij gewone brief,

o fax of e-mail minstens 7 kalenderdagen voor de vergadering en vermeldt de agenda van die vergadering.

2.De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter of, bij diens afwezigheid of verhindering, door de ondervoorzitter of door het oudst benoemde aanwezige lid. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de VZW of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

et et 3.De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij èenvoudige

et meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van de stemmen, heeft de Voorzitter van de

et

vergadering een doorslaggevende stem. Wanneer het bovenvermelde quorum niet word bereikt, kunnen de

aanwezige leden een nieuwe datum bepalen waarop de Raad van Bestuur samenkomt, na vervulling van de oproepingsformaliteiten en de termijn bepaald in artikel'5, sectie 2. Deze kan dan beslissen ongeacht het aantal

" aanwezige bestuursleden.

4.Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de Voorzitter en de Secretaris, bewaard in een notulenregister dat bijkomend elektronisch mag opgeslagen worden en dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet. De uittreksels en afschriften van de notulen worden enkel door de secretaris ondertekend.

5.De Raad van Bestuur kan derden uitnodigen op haar vergaderingen. Deze derden hebben geen stemrecht.

et

" Sectie 3 Tegenstrijdig belang

(.Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft

dat strijdig is niet een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur,

moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vóár dat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

2.0e bestuurder moet het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de

beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft,

3.13e Raad van Bestuur beslist discretionair nopens de toepassing van beide bovenvermelde bepalingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" Sectie 4 Intern bestuur  Beperkingen

1.De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 V&S-wet en de statuten, de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is, De Raad van Bestuur is bevoegd alle handelingen van bestuur te verrichten, met inbegrip van de benoeming, ontslag en bezoldiging van het personeel en het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen, alsook het aanvaarden of benoemen van steunende leden.

2.De Raad van Bestuur kan een deel van haar bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

" Sectie 5 Externe vertegenwoordigingsmacht

1.0e Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen in en buiten rechte, Zij vertegenwoordigt de vereniging door het optreden van de meerderheid van haar leden,

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW na beslissing van de Raad van Bestuur in en buiten rechte eveneens algemeen vertegenwoordigd door de handtekening van één van de bestuurders. De Raad van Bestuur kan de bevoegdheid om de vennootschap te verbinden voor het stellen van een bepaalde rechtshandeling, delegeren aan een bepaald persoon.

Bestuurders moeten tegenover derden geen blijk geven van enige machtiging.

2.0e Raad van Bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen kunnen bijzondere gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks van bepaald rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpgelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

3.Beperkingen aan de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt.

" Sectie 6 Bekendmakingvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en van de personen gemachtigd om de VZW te vertegenwoordigen wordt openbaar gemaakt door neerlegging van het benoemingsbesluit in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit de stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Artikel 6 Dagelijks bestuur

1.Het dagelijks bestuur van de VZW op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft het dagelijks bestuur kan door de Raad van Bestuur worden opgedragen aan een afgevaardigd bestuurder. Dit mandaat kan niet uitgeoefend worden door de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

De afgevaardigd bestuurder is gelast met het dagelijks beheer van de vereniging binnen de perken van de bevoegdheden hem verleend door de Raad van Bestuur. Hij geeft kennis aan de Voorzitter en in voorkomend geval aan de Raad van Bestuur van de uitoefening van zijn mandaat. Hij dient in te staan voor het beheer van het patrimonium van de vereniging in overeenstemming met de richtlijnen hem gegeven door de organen van de vereniging.

2.Op haar verantwoordelijkheid kan de Raad van Bestuur haar bevoegdheid voor een te bepalen deel overdragen aan één van de bestuurders (afgevaardigd bestuurder), aan een college van bestuurders (directiecomité) of een derde persoon (zoals een directeur, directieassistent of een bediende), die daartoe de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling verzorgen en namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen tekenen ten aanzien van openbare instanties, vervoersondernemingen, post, bank, spaarkas en dergelijke meer.

Tot daden van dagelijks bestuur worden gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij wegens hun beperkt belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

3.De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur wordt openbaar gemaakt door neerlegging van het benoemingsbesluit in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

, MDU 2.2

Artikel 7 Aansprakelijkheid van de bestuurder en de personen gelast met het dagelijks bestuur

1De bestuurders en de personen gelast met het dagelijks bestuur zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW.

2.Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten.

Artikel 8 Toezicht door een commissaris

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen, overeenkomstig hetgeen bepaald is in het KB, van 19 december 2003, wordt aan één of meerdere commissarissen opgedragen, te benoemen door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van 3 jaar. De Algemene Vergadering bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

Artikel 9 Boekhouding en financiering

" Sectie 1 Boekhouding

1.De financiële activiteiten van de vereniging zullen in een boekhouding opgenomen worden.

2.1-iet boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december,

3.De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

4.De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26 novies V&S wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17§6 V&S-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

5.Op het einde van elk boekjaar worden de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten en de begroting opgemaakt,

6.De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Gewone Algemene Vergadering. Het saldo uit de rekeningen vergroot het vermogen van de vereniging en wordt onder geen beding uitgekeerd aan haar leden. De rekeningen en begrotingen liggen samen met de bewijskrachtige bescheiden vijftien dagen voorafgaand aan de jaarlijkse Algemene Vergadering op de zetel van de vereniging ter inzage van de leden

" Sectie 2 Financiering

1.De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten, elk provenu verkregen door het bestuur en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen ais ter ondersteuning van een specifiek project.

2.Daamaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet

3.De Raad van Bestuur beslist soeverein over de opneming van gelden, giften en subsidies, die geen speciale affectatie hebben gekregen door hun aard of door de wil van de schenker.

Artikel 10 Ontbinding

1.0e beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid van een wijziging van het maatschappelijk doel zoals bepaald in artikel 4, sectie 4, van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij een "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 V&S-wet.

2.ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering twee vereffenaars waarvan zij de opdracht zal omschrijven.

3.1n geval van ontbinding en vereffening, beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de VZW dat moet worden toegekend aan één of meer verenigingen, waarvan het maatschappelijk doel het meest aanleunt bij het maatschappelijk doel van de vereniging zoals dit is omschreven in één der onderdelen van artikel 2, sectie 1 van huidige statuten.

4. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatbiad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26 novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Artikel 11 Overige bepalingen

Al hetgeen niet in de statuten voorzien werd, wordt door de wet van 27 juni 1921 beheerst.

Artikel 12 Overgangsbepalingen

1.Huidige statuten vervangen de statuten van 21 december 2004 (Belgisch Staatsblad 14/03/2005) en alle voorgaanden.

2.De huidige statuten worden voor alle leden van de vereniging van kracht vanaf hun goedkeuring door de Algemene Vergadering, Zij kunnen aan derden slechts worden tegengeworpen vanaf de dag van de bekendmaking ervan in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad conform artikel 26 novies § 3 van de V&S-wet.

Tweede besluit ; Ontslag en benoeming bestuurders

1) Worden als bestuurder ontslaan en herbenoemd voor een pértode van 4 jaar tot de Algemene Vergadering volgend op de afsluiting van het boekjaar 2016:

- De heer Hedwig De Pauw, wonende te 9050 Gentbrugge, Ankerslaan 37.

- De heer Daniël Steur, wonende te 8670 Koksijde, Koning Albert - laan 133120

- De heer Roland Everaeit, wonende te 9830 Sint-Martens-Latem, Nevelse Warande 22

- De heer Francq André, wonende te 9030 Mariakerke, Breebroekstraat 14

Mevrouw Gwenn Sonck, wonende te 9000 Gent, Krijgslaan 34

- De heer Arnold Van Haecke, wonende te 9160 Eksaarde, rechtstraat 70

- De heer Paul Teerlink, wonende te 9000 Gent, St. Amandstraat 2

Besko vzw, vertegenwoordigd door de heer John Boeckx ,gevestigd te 2600 Berchem, Belpairestraat 6

2) Worden als bestuurder ontslaan

- De heer Peter Leyman, wonende te 9031 Drongen, Elshout 25

De heer Rudy Quaquebeke, overleden op 10/02/2012 en wonende te 2050 Antwerpen, August

Vermeylenlaan 1F - 6

3) Wordt als bestuurder benoemd:

De heer Koen Damman, wonende te 8570 Anzegem, Bevrijdingstaan 40 - 8

Rijksregisternummer : 57.04.04.36.33.63

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

12/07/2012
ÿþOndernemingsnr : 0406.634.094

Benaming

(voluit) : "INTERNATIONALE JAARBEURS VAN VLAANDEREN

(verkort) : IJV

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kortrijksesteenweg 1004, 9000 Gent

Onderwerp akte : Wijziging naam, wijziging maatschappelijke zetel, benoeming bestuurders & commissaris

Uit het proces-verbaal van de Statutaire Algemene Vergadering gehouden op zevenentwintig maart 2012 te 9000 Gent, maaltebruggekasteel, blijkt dat de volgende beslissingen werden genomen:

Eerste besluit:

Naamswijziging vereniging.

Huidige naam "INTERNATIONALE JAARBEURS VAN VLAANDEREN" wordt omgevormd naar "UJV - IFAS",

Tweede besluit:

Adreswijzïging vanaf 14 juni 2012:

Familie van Rysselberghedreef 2 te 9000 Gent.

Derde besluit:

Benoeming bestuurder:

Wordt als bestuurder benoemd voor een periode van 4 jaar tot de algemene vergadering volgend op

boekjaar 2015;

BESKO vzw gevestigd te 2600 Berchem, Belpairestraat 6 (ondernemingsnummer 0823 070 536)

vertegenwoordigd door Dhr. John Boeckx, wonende te 2600 Berchem, Grote Steenweg 227

(rijksregistemummer 42.11.24-211-28) .

Vierde besluit:

Wordt als commissaris herbenoemd voor de wettelijke termijn van 3 jaar tot de algemene vergadering volgend op afsluiting boekjaar 2014, Westen François, Kortrijksesteenweg 1126 te 9051 St. Denijs-Westrem, vertegenwoordigd door Ann Van Vlaanderen.

Voor analytisch uittreksel

Get. André Francq

Bestuurder

Op de laatste blz. van Luit Vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

tllIt 1I~IWYM~IYIIVIIWIM

*iaiasaze=

NEERGELEGD

- 3 JULI 2012

RECHT13 N

tCOOPH;~'rïD~)'!~ijr GENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
IJV - IFAS

Adresse
FAMILIE VAN RYSSELBERGHEDREEF 2 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande