IML CLOPTEROP

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : IML CLOPTEROP
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 633.610.532

Publication

09/07/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*15311648*

Neergelegd

07-07-2015

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnummer :

0633610532

Benaming (voluit) : IML Clopterop

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : Heiveldstraat 123

(volledig adres) 9040 Gent

Oprichting

Onderwerp akte :

Uit een akte ontvangen door Meester Luc DEHAENE, geassocieerd Notaris te Gent-Sint-

Amandsberg, ondergetekend op 3 juli 2015, ter registratie neergelegd.

Blijkt er dat :

1. a) De Heer CLOPTEROP, Stefan, geboren te Gent op acht januari negentienhonderd éénenzeventig, echtgenoot van Mevrouw HENNIN Caroline Marie Odile, wonende te Gent-Sint-Amandsberg, Heiveldstraat 123.

b) De besloten vennootschap met beperkte aanspraklijkheid "Clean Heat", met maatschappelijke zetel te Diest-Schaffen, Rodestraat 42, ondernemingsnummer 0537.171.548, RPR Leuven, en B.T.W.-nummer BE537.171.548, opgericht blijkens akte verleden voor Meester Christel MEURIS, Geassocieerd Notaris te Scherpenheuvel-Zichem, op negenentwintig juli tweeduizend dertien, waarvan de statuten werden bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van één augustus daarna, onder nummer 13304333, sedertdien ongewijzigd.

c) De Heer DE VROEY, Olivier Edmond Ernest Joseph, geboren te Wilrijk op achttien augustus negentienhonderd tweeënzestig, echtgenoot van Mevrouw VANDER ELST Chantal Marie Ludovic, wonende te Boechout, Boshoek 310.

d) De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "JAMINEX", met maatschappelijke zetel te Kortrijk-Marke, Jan van Eyckstraat 4, ondernemingsnummer 0429.504.815, RPR Gent afdeling Kortrijk, opgericht onder de vorm van een naamloze vennootschap blijkens akte verleden voor Meester Frank DENYS, destijds Notaris te Zwevegem, op negentien september negentienhonderd zesentachtig, waarvan de statuten werden bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van vijftien oktober daarna, onder nummer 861015-190, waarvan de statuten meermaals gewijzigd werden en voor het laatst (waarbij de rechtsvorm onder meer werd gewijzigd naar de huidige en het doel werd uitgebreid) blijkens beslissing van de buitengewone algemene vergadering van dertig juni tweeduizend en elf, blijkens proces-verbaal ervan opgemaakt door Meester Maggy COPPERNOLLE, Geassocieerd Notaris te Kortrijk, op zelfde datum, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van negen november daarna, onder nummer 11169034.

e) De Heer FONCÉ, Ronald August Isabelle, geboren te Aalst op vijf december negentienhonderd achtenveertig, echtgenoot van Mevrouw SEVENANTS Rosa Victorine, wonende te De Pinte, Berkenlaan 30.

f) De Heer VAN CAPPELLEN Wim Jozef Marie, geboren te Vilvoorde op vijf november negentienhonderd vierenzestig, echtgenoot van Mevrouw HEYVAERT Christele Maria Gabrielle, wonende te Grimbergen, Benedestraat 175.

Ons, Notaris, verzochten de authentieke oprichtingsakte te verlijden van een naamloze vennootschap, die zij op heden hebben opgericht onder de naam IML Clopterop, met zetel te Gent-Sint-Amandsberg, met als eerste adres Heiveldstraat 123, waarvan het kapitaal vijfhonderdduizend euro (¬ 500.000,00) bedraagt.

2. De vennootschap als naam heeft : IML Clopterop.

3. De zetel is gevestigd te 9040 Gent-Sint-Amandsberg, met als eerste adres Heiveldstraat 123. De zetel kan bij besluit van de Raad van Bestuur zonder statutenwijziging verplaatst worden in het Vlaams Gewest of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

4. De vennootschap heeft tot doel :

- de ontwikkeling, productie en verkoop van In Mould Labels, verpakkingsproducten, verpakkingssystemen en alle gerelateerde diensten ;

- het besturen en begeleiden van ondernemingen en rechtspersonen;

- het deelnemen in alle Belgische en/of vreemde, bestaande en/of op te richten rechtspersonen en/of ondernemingen en dit door middel van inschrijving, inbreng, ruil of anderszins ;

- het waarnemen van de functie van bestuurder, manager of gemandateerde in ondernemingen en vennootschappen ;

- het verlenen van diensten en adviezen in de meest ruime zin van het woord aan bedrijven en ondernemingen van alle aard, onder meer op het vlak van administratie, management, bedrijfsorganisatie, promotie en informatica ;

- het nemen en beheren van belangen en participaties in ondernemingen en vennootschappen ; - Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de bouw, de verbouwing, de binnenhuisinrichting en decoratie, de huur en verhuur, de ruil, de verkaveling, en, in het algemeen, alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of het productief maken van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten.

- Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals de aan-en verkoop, de huur en verhuur, de ruil, in het bijzonder het beheer en de valorisatie van alle verhandelbare waardepapieren, aandelen, obligaties en staatsfondsen.

Dit alles in de meest ruime zin.

De vennootschap handelt voor eigen rekening, in consignatie, in commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger.

Zij mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, ook aanverwant, of die de verwezenlijking van het doel vergemakkelijken.

In de algemene regel mag de vennootschap alle daden stellen van burgerlijke, commerciële, roerende, onroerende, industriële of financiële aard, welke rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk in verband staan met het doel.

5. De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf heden.

De artikelen 39 en 43 van het Wetboek van Vennootschappen betreffende de ontbinding en de

opzegging van een vennootschapscontract zijn niet van toepassing.

Behoudens gerechtelijke ontbinding, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door de

buitengewone algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

6. Het geheel geplaatste kapitaal van de vennootschap bedraagt vijfhonderdduizend euro (¬ 500.000,00). Het is verdeeld in vijfhonderd (500) aandelen zonder nominale waarde, die elk één/vijfhonderdste (1/500e) deel van het kapitaal en het bezit vertegenwoordigen.

De aandelen, onderschreven voor afbetaling in speciën door de Heren Stefan CLOPTEROP, Olivier DE VROEY, Ronald FONCÉ en Wim VAN CAPPELLEN, en de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid JAMINEX, allen voornoemd, werden allen volledig volstort.

De aandelen, onderschreven voor afbetaling in speciën door de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Clean Heat, voornoemd, werden volstort ten belope van één/vierde (1/4e) ,hetzij voor een totaal bedrag van zevenendertigduizend vijfhonderd euro (¬ 37.500,00).

Het totaal der uitgevoerde stortingen, hetzij de som van driehonderd zevenentachtigduizend vijfhonderd euro (¬ 387.500,00) zal ter beschikking zijn van de Vennootschap vanaf het ogenblik dat zij rechtspersoonlijkheid verkrijgt.

Alle voormelde aandelen, onderschreven door de Heren Stefan CLOPTEROP, Olivier DE VROEY, Ronald FONCÉ en Wim VAN CAPPELLEN en de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid JAMINEX, worden aldus volledig volstort toegekend aan de respectievelijke onderschrijvers.

Alle voormelde aandelen, onderschreven door de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Clean Heat, worden aldus, volstort ten belope van één/vierde (1/4e), aan de voornoemde vennootschap Clean Heat toegekend.

7. Het batig saldo dat de resultatenrekening van de jaarrekening aanwijst, nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Van deze winst wordt ten minste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, totdat deze één/tiende van het kapitaal bedraagt.

Het saldo (vermeerderd met de overgedragen winst of verminderd met het overgedragen verlies) wordt als dividend onder de aandeelhouders verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichtte stortingen.

Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

gereserveerd of overgedragen.

Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-aktief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen uitgekeerd worden.

Onder netto-aktief moet worden verstaan : het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden mag het eigen vermogen niet omvatten :

1) het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding ;

2) behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling. Elke uitkering die in strijd is met deze bepaling moet door degenen aan wie de uitkering is verricht, worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat zij wisten dat de uitkering te hunnen gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig konden zijn. De raad van bestuur kan bovendien, met naleving van de voorschriften van de artikelen 618, 619 van het Wetboek van Vennootschappen interimdividenden uitkeren op het resultaat van het boekjaar. De vennootschap blijft na haar ontbinding, ongeacht of deze van rechtswege of door een uitspraak van de rechter, of bij besluit van de algemene vergadering plaats heeft, als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot aan de sluiting ervan.

Mochten er geen vereffenaars zijn benoemd, dan zijn de bestuurders die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaars.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen of ontslaan.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186, 187 en 188 van het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen anders besluit.

8. Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar, met dien verstande dat het eerste boekjaar begint te lopen op drie juli tweeduizend vijftien en zal eindigen op eenendertig december tweeduizend zestien.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maakt de raad van bestuur de inventaris op, alsmede de jaarrekening, overeenkomstig de artikelen 92, 94, 95, 96, 143, 608, 616, 624 en 874 van het Wetboek van Vennootschappen.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt een geheel. De raad van bestuur stelt bovendien een jaarverslag op waarin hij zijn bestuur verantwoordt. Dit jaarverslag behelst een commentaar op de jaarrekening waarbij een getrouw overzicht wordt gegeven van de gang van zaken en van de positie van de vennootschap en behandelt inzonderheid de informatie over de punten vermeld in de artikelen 92, 94, 95, 96, 143, 608, 616, 624 en 874 van het Wetboek van Vennootschappen.

9. De gewone algemene vergadering van de aandeelhouders, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de eerste maandag van de maand juni om achttien uur, met dien verstand dat de eerste jaarvergadering zal plaatsvinden in het jaar tweeduizend zeventien; indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering de eerstvolgende werkdag gehouden.

Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijzigingen van de statuten inhoudt.

Te allen tijde kan ook een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

Elke algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of, bij ontstentenis van de voorzitter, door de oudste in jaren aanwezige bestuurder. De voorzitter stelt een secretaris aan. De vergadering kiest onder haar leden twee stemopnemers.

De gewone, de bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats aangewezen in de oproeping.

De oproeping tot de algemene vergadering gebeurt bij aangetekende brief, fax of e-mail, tenminste vijftien dagen vóór de algemene vergadering. De oproeping vermeldt de agenda van de vergadering, alsook de plaats waar de vergadering zal worden gehouden. In het geval de vergadering geschiedt bij middel van telefoon - of videoconferentie, zullen de nodige telefoonnummers gecommuniceerd worden. Ten minsten vijftien dagen vóór de algemene vergadering wordt een afschrift gestuurd van alle verslagen en documenten die aan de vergadering moeten voorgelegd worden. DEPOTCLAUSULE.

Om tot de algemene vergadering te worden toegelaten, moeten de aandeelhouders of hun vertegenwoordigers uiterlijk vijf (5) dagen voor de datum van de geplande vergadering kennis geven van hun voornemen om aan de vergadering deel te nemen bij een gewone brief, te richten aan de zetel van de vennootschap of enige andere plaats aangeduid in de oproeping. De vervulling van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

deze formaliteiten kan niet geëist worden, indien daarvan geen melding is gemaakt in de oproeping tot de vergadering.

Onverminderd de regels van de wettelijke vertegenwoordiging kan elke aandeelhouder op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde, al dan niet aandeelhouder, mits hijzelf of de gevolmachtigde de bij de statuten bepaalde formaliteiten heeft vervuld om tot de vergadering te worden toegelaten.

De raad van bestuur heeft het recht elke gewone, bijzondere of buitengewone vergadering een enkele maal drie weken te verdagen, tenzij de vergadering bijeengeroepen is op verzoek van één of meer aandeelhouders die ten minste één/vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen, of door de commissarissen.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

10. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur volgens de

algemene wettelijke regel en krachtens artikel 20 van de statuten, zijn twee (2) bestuurders bevoegd om gezamenlijk de vennootschap in alle handelingen en in rechte te vertegenwoordigen, met dien verstande dat het hierbij steeds om een bestuurder voorgedragen door de aandeelhouders van klasse A enerzijds én een bestuurder voorgedragen door de aandeelhouders van klasse B dient te gaan.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur volgens de algemene wettelijke regel en krachtens artikel 20 van de statuten en van de bestuurders optredend krachtens artikel 21 van de statuten, kunnen één of verschillende bestuurders aangeduid worden om ieder de vennootschap in de handelingen en in rechte te vertegenwoordigen.

De bestuurder(s) aan wie deze algemene vertegenwoordigingsmacht kan toegekend worden, wordt (worden) benoemd door de raad van bestuur bij beslissing genomen met eenvoudige meerderheid van stemmen en kan (kunnen) de benaming van afgevaardigd bestuurder of gedelegeerd bestuurder dragen.

Een uittreksel van dit besluit wordt neergelegd in het vennootschapsdossier en in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur volgens de algemene wettelijke regel en krachtens artikel 20 der statuten, van de bestuurders optredend krachtens artikel 21 van de statuten en van de bestuurder(s) benoemd krachtens artikel 22 van de statuten, kan de raad van bestuur, bij beslissing genomen met eenvoudige meerderheid van stemmen het dagelijks bestuur van de zaken van de vennootschap, alsook de vertegenwoordiging betreffende dat bestuur toekennen aan een bestuurder of directeur te benoemen buiten de raad van bestuur.

Tot daden van dagelijks bestuur worden gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten verricht worden om de normale gang van zaken van de vennootschap te verzekeren.

11. Aanstelling bestuurders.

De voornoemde oprichters beslissen met éénparig goedvinden :

1) het aantal bestuurders te bepalen op vier, en als bestuurders aan te stellen : - op voordracht van de aandeelhouders van de aandelen klasse A:

1. De Heer CLOPTEROP, Stefan, geboren te Gent op acht januari negentienhonderd éénenzeventig, te Gent-Sint-Amandsberg, Heiveldstraat 123.

2. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Clean Heat, met als vaste vertegenwoordiger de Heer Bruno BUELENS wonende te Diest-Schaffen, Rodestraat 42; - op voordracht van de aandeelhouders van de aandelen klasse B:

1. De Heer DUMOLIN, Didier Prosper Yves André, geboren te Kortrijk op vier april negentienhonderd zesenvijftig, wonende te Kortrijk-Marke, Jan Van Eyckstraat 4;

2. De Heer FONCÉ, Ronald August Isabelle, geboren te Aalst op vijf december negentienhonderd achtenveertig, wonende te De Pinte, Berkenlaan 30.

2) de duur van de opdrachten van de bestuurders vast te stellen op de tijdsduur lopende vanaf heden tot aan het einde van de jaarvergadering van tweeduizend negentien.

Tot op het ogenblik dat de bij deze opgerichte vennootschap rechtspersoonlijkheid zal verkrijgen door de neerlegging van de stukken op de griffie van de Rechtbank van Koophandel, zullen de aangestelde bestuurders als lasthebbers van de oprichters mogen optreden, in naam van de vennootschap, overeenkomstig de bepalingen voorzien in de statuten.

B. AANSTELLING GEDELEGEERD BESTUURDER

De voornoemde bestuurders beslissen de Heer Stefan CLOPTEROP én de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Clean Heat, met als vaste vertegenwoordiger de Heer Bruno BUELENS, wonende te Diest-Schaffen, Rodestraat 42, beiden voornoemd, te benoemen als gedelegeerd bestuurder, met de macht te handelen overeenkomstig artikel 22 van de statuten. Dit

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

mandaat wordt kosteloos uitgeoefend.

De duur van de opdrachten van de gedelegeerd bestuurder vast te stellen op de tijdsduur lopende

vanaf heden tot aan het einde van de jaarvergadering van tweeduizend negentien.

C. AANSTELLING VOORZITTER RAAD VAN BESTUUR

Tot voorzitter van de raad van bestuur wordt door de voornoemde bestuurders benoemd: de heer

Ronald FONCÉ, voornoemd. Dit mandaat wordt kosteloos uitgeoefend.

De duur van de opdracht van de voorzitter van de raad van bestuur loopt vanaf heden tot aan het

einde van de jaarvergadering van tweeduizend negentien.

12. Aan VCLJ Bedrijfsrevisoren, vertegenwoordigd door de Heer VAN CAKENBERGHE Hendrik,

kantoorhoudende te Antwerpen, Leopoldstraat 37, wordt volmacht gegeven om namens de nieuw

opgerichte vennootschap over te gaan tot en in te staan voor het inschrijven van de vennootschap in

het rechtspersonenregister en het aanvragen van het B.T.W.-nummer bij de B.T.W.-Administratie.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL

(Getekend) Luc DEHAENE, geassocieerd notaris te Gent-Sint-Amandsberg

Tegelijk hiermede neergelegd :

- afschrift der oprichtingsakte dd. 3 juli 2015

Coordonnées
IML CLOPTEROP

Adresse
HEIVELDSTRAAT 123 9040 SINT-AMANDSBERG

Code postal : 9040
Localité : Sint-Amandsberg
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande