INRICHTEND COMITE VAN HET VRIJ INSTITUUT VOOR SECUNDAIR ONDERWIJS GENT, AFGEKORT : VISO

Association sans but lucratif


Dénomination : INRICHTEND COMITE VAN HET VRIJ INSTITUUT VOOR SECUNDAIR ONDERWIJS GENT, AFGEKORT : VISO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 428.337.152

Publication

05/02/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



NEERGELEGD

21e.-72-, . 'pi

i.

cm iirA1v

KOOP TE GENT

Ondernemingsnr : 0428.337.152

Benaming

(voluit) : Inrichtend Comité van het Vrij Instituut voor Secundair

Onderwijs Gent

(verkort) : VISO

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Industrieweg 230, 9030 Mariakerke

Onderwerp akte : Wijziging statuten, ontslag en benoeming raad van bestuur, en toekenning volmachten

Op de Bijzondere Algemene Vergadering van 15 december 2014 werd de statutenwijziging ais volgt, ; goedgekeurd:

Artikel 1  De vereniging wordt genoemd Inrichtend comité van het Vrij Instituut voor Secundair Onderwijs Gent, afgekort ais VISO.

Artikel 2  De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 9030 Mariakerke -- Gent, lndustrieweg 230,

gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent.

Ze is opgericht voor onbepaalde duur en kan ten allen tijde ontbonden worden.

Artikel 3  De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, christelijke opvoeding en onderwijs te verlenen in schools, post- en parascolair verband. Alles wat voor de verwezelijking van deze opdracht noodzakelijk of nuttig is kan worden georganiseerd.

Hiertoe streeft zij de schoolse, sociale, godsdienstige, culturele, wetenschappelijke en sportieve vorming na,in het kader en volgens de richtlijnen van het Katholiek onderwijs en volgens het eigen pedagogisch project, geïnspireerd door het Vlaams Lasalliaans Perspectief.

VISO verleent heden op twee vestigingsplaatsen voltijds dagonderwijs op secundair niveau, te weten:

1° VISO  Mariakerke, gelegen te 9030 Mariakerke  Gent, lndustrieweg 230, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent.

2° VISO  Gent, gelegen te 9000 Gent, Jean-Baptist Guinardstreat 23, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent.

VISO heeft een afzonderlijk gebouw opgericht voor de postscolaire opvang van leerlingen uit het secundair onderwijs. Dit gebouw wordt "VISO-Internaat" genoemd en is gelegen te 9030 Mariakerke -- Gent, Industrieweg 236, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent.

Ten slotte is er nog een afzonderlijk gebouw dat na de schoolse uren ten dienste wordt gesteld van VISO Internaat en van derden die activiteiten inrichten die voldoen aan het hierboven gestelde doel van de vereniging. Dit gebouw wordt "HIGRO-sporthal" genoemd en is gelegen te 9030 Mariakerke  Gent, Industrieweg 234, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent

Artikel 4 - § 1 De vereniging kan alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn ter verwezenlijking van het maatschappelijke doel.

§ 2 Om haar doel te verwezenlijken mag de vereniging schenkingen en legaten ontvangen, roerende en onroerende goederen bezitten of verkrijgen en ook onder bezwarende titel er aile eigendomsrechten en andere' zakelijke rechten op uitoefenen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

W

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Leden

Artikel 5  Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste vier bedragen.

Artikel 6 - § 1 Om lid te worden van de vereniging moet men:

a)de statuten van de vereniging onderschrijven,

b)aangesteld worden door de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist zonder beroep en op autonome

wijze over elk verzoek tot opneming

§ 2 De leden zijn geen lidgeld verschuldigd.

Artikel 7 - § 1 Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden.

§ 2 Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur.

§ 3 Uitsluiting kan alleen worden uitgesproken door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

§ 4 Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, alsook de erfgenamen van een overleden lid, kunnen geen aanspraken maken op het bezit van de vereniging.

Algemene vergadering

Artikel 8  De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden.

Artikel 9 De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1)de wijziging van de statuten,

2)de benoeming en de afzetting van bestuurders,

3)de benoeming en de afzetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging voor zover er een

bezoldiging wordt toegekend,

4)de kwijting van de bestuurders en de comissarissen,

5)de goedkeuring van de rekening en de begroting,

6)de ontbinding van de vereniging,

7)de uitsluiting van een lid,

6)de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Artikel 10 - § 1 Er zal jaarlijks in de maatschappelijke zetel een algemene vergadering gehouden worden op dag en uur te bepalen door de raad van bestuur. Alle leden moeten ertoe uitgenodigd warden.

De vergadering ter voorlegging en goedkeuring van de rekeningen en de begrotingen wordt gehouden voor 30 juni van elk burgerlijk jaar.

§ 2 Buitengewone of bijzondere algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

§ 3 De oproeping voor de vergadering gebeurt schriftelijk ten minste 10 werkdagen voor de vergadering bij gewone brief of middels elektronische post, zowel voor gewone, bijzondere als voor de buitengewone algemene vergadering(en). De oproeping vermeldt de dag, uur, plaats en agenda van de vergadering.

Artikel 11  De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij zijn afwezigheid door de ondervoorzitter. Indien de ondervoorzitter eveneens afwezig is, wordt de algemene vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders,

Artikel 12  Alle leden hebben stemrecht. leder lid van de vereniging kan zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door een volmachtdrager, voorzien van een geschreven machtiging, voor zover de gevolmachtigde zelf lid is van de vereniging. Een gevolmachtigde kan slechts één lid van de vereniging vertegenwoordigen.

Artikel 13  § 1 De Algemene vergadering kan enkel geldig besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan. Wanneer evenwel alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan de algemene vergadering evenzeer geldig beslissen over punten die niet op de agenda vermeld staan.

§ 2 In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met een eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden wanneer tenminste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald in de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, in acht genomen worden. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOU 2,2

§ 3 De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een register en ondertekend door de voorzitter en een bestuurder, Het verslag wordt aan alle leden bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende algemene vergadering.

Raad van Bestuur

Artikel 14 - § 1 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie leden, benoemd door de algemene vergadering en door haar ten allen tijde afzetbaar.

§ 2 Indien, om welke redenen ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering samen te roepen om in de benoeming van nieuwe bestuurders te voorzien, Zij zijn hiertoe persoonlijk aansprakelijk.

§ 3 Om tot bestuurder te worden verkozen moet men lid zijn van de vereniging.

§ 4 De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering het anders zou bepalen.

Artikel 15 - § 1 De bestuurders worden benoemd voor een termijn van zes jaar en hun mandaat is hernieuwbaar.

§ 2 Indien een bestuursmandaat van 6 jaar voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag of uitsluiting kan de algemene vergadering een vervanger aanduiden die de lopende termijn van 6 jaar verderzet.

Tot zolang in de vervanging niet is voorzien, oefenen de andere bestuurders de volledige bevoegdheid van het bestuur uit.

Artikel 16 - § 1 De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris.

§ 2 In geval van afwezigheid van de voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter of door de oudste bestuurder indien de ondervoorzitter eveneens afwezig is.

Artikel 17  De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen voor om het even welke termijn, van verkopen en kopen, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

§ 2 Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Artikel 18 - §1 De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden.

In geval deze overdracht gebeurt op meerdere bestuurders handelen zij als een college. Deze overdracht is op ieder ogenblik herroepbaar.

§ 2 Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden zijn nodig én volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders.

Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of machtiging.

§ 3 De raad van bestuur kan een bijzonder en/of een tijdelijk mandaat verlenen aan personen die geen lid zijn van de vereniging of de raad van bestuur.

De verantwoordelijkheden en de tijdsduur van dit mandaat worden duidelijk omschreven. Deze bevoegdheidsdelegatie kan ten allen tijde worden opgeheven.

§ 4 De raad van bestuur kan personen met een bijzondere bevoegdheid als raadgever uitnodigen op haar vergaderingen.

Artikel 19  De raad van bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

Artikel 20 - § 1 De raad van bestuur vergadert minstens tweemaal per jaar,

§ 2 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. Deze oproeping gebeurt schriftelijk, ten minste tien werkdagen voor de vergadering bij gewone brief of middels elektronische post. De oproeping vermeldt dag, uur, plaats en agenda van de vergadering.

§ 3 De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Ieder bestuurder heeft één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag slechts over één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de aanwezigen of bij volmacht vertegenwoordigde bestuurders. Rij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

MOD 22

Lyik B.- Vervolg

§4 Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en een bestuurder en dat ingeschreven wordt in een daartoe bestemd register. De bestuurders ontvangen dit verslag uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende bestuursvergadering. Leden van de vereniging die erom verzoeken dit verslag eveneens ontvangen.

§5 Uitreksels uit deze verslagen en alle andere akten of documenten worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Diverse bepalingen

Artikel 21 -§1 Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

§2 De raad van bestuur stelt de rekeningen vast van het vorige jaar en maakt een begroting op voor het volgend jaar en legt deze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Dit gebeurt ten laatste zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

§3 Na goedkeuring van de jaarrekeningen en begrotingen spreekt de algemene vergadering zich bij afzonderlijke stemming uit over de kwijting van de bestuurders en desgevallend van de commissarissen.

Artikel 22 Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging,

Artikel 23 -§ 1 Tot ontbinding van de vereniging zal worden beslist door de algemene vergadering op de wijze vastgelegd door de wet.

§2 Bij ontbinding van de vereniging wordt het overblijvend actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de baten, overgedragen aan een werk met een gelijkaardig doel als dat van de vereniging, aan ' te duiden door de algemene vergadering.

Artikel 24  Voor ailes wat door deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, van toepassing.

Op de Algemene Vergadering van 15 december 2014 werden volgende bestuurders herbenoemd:

-De Groef Karel,Albert 1 Promenade 64162 Oostende. Vanaf 1 juli 2015 wordt dit Smidsestraat 210, 9000 Gent, geboren op 10/01/1946 te Vilvoorde

-De Rijck Albert, Industrieweg 224, 9030 Mariakerke,geboren op 7/09/1940 te Bazel Waas

-Vandegehuchte Hubert, Avennesdreef 52, 9031 Drongen, geboren op 2/05/1940 te Drongen

-D'Haveloose Willem, Hubert Fière Orbanlaan 153, 9000 Gent, geboren op 17/07/1939 te Gent -De Smet Etienne, Lange Bergstraat 67/11, 9230 Wetteren, geboren op 28/05/1941 te Sleidinge -Guenter Andrea, Binnenslag 45, 9920 Lovendegem, geboren op 26/06/1944 te Gent

-VandemeulebroucKe Wim, Drafstraat 32, 8790 Waregem, geboren op 13/12/1971 te Kortrijk

-Tant Petra, Rijschootstraat 25, 9940 Ertvelde, geboren op 24105111967 te Beemem

-Piron Paul, Industrieweg 224, 9030 Mariakerke, geboren op 22/01/1933 te Erpe

-Van Gestel Willy,Ekkemootstraat 3, 9940 Evergem,geboren op 5/03/1950 te Lommel

-Pauwels Frank, Scheldestraat 12, 9890 Gavere, geboren op 3/08/1949 te Mechelen

-Le Clercq Albert, Carniel Fremauitstraat 6,9840 Mazareth,geboren op 17102/1936 te Nazareth

Volgende bestuurder nam ontslag uit de raad van bestuur:

-Maria Van Biesen, Veilinglaan 44,1861 Wolvertem, geboren op 31/7/1949 te Dendermonde

Volgende persoon werd benoemd ais bestuurder:

-OlaertsPaul, Zuiderring 45, 3600 Genk, geboren te 17/06/1963 Genk

Tevens werden de volmacht conform artikel 18 van de statuten als volgt toegekend:

Karel de Groef en Albert De Rijck hebben volmacht om tegenover derden de vereniging te

vertegenwoordigen en te verbinden Bij financigie contracten is beider handtekening vereist.

Anne-Line Balduck, directeur, heeft beperkte volmacht dewelke door de raad van bestuur wordt toegekend.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Vogr-

behouden aan het Belgisch Staatsblad

17/10/2011
ÿþ14100 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor" 11111 dooi i~iii u II fl11

behoud *11156710*

aan hi

Beigisi

Staatsb





r-,...,.,ec

N E E R G E û it. D II

i fl 5 OKT. 201î

Iti:('i

F' r,i~ ~ '

Ondernemingsnr : 0428.337.152

Benaming

(voluit) : Inrichtend Comité van het Vrij Instituut voor Secundair Onderwijs =Gent

(verkort) : IC VISO

Rechtsvoren : VZW

Zetel : Industrieweg 230 - 9030 Mariakerke

Onderwerp akte : Wijzigingen Raad van Bestuur

Op de Bijzondere Algemene Vergadering dd 12/09/2011, werden volgende zaken beslist :

De Raad van Bestuur is als volgt samengesteld :

Voorzitter : Karel De Groef

Secretaris : Albert De Rijck

Leden : Etienne De Smet, Wim D'Haveloose, Andrea Guenter, Albert Le Clercq, Frank Pauwels, Paul Piron,'

Petra Tant, Marie Van Biesen, Willy Van Gestel, Hubert Vandegehuchte, Wim Vandemeulebroucke

Volgende leden werden benoemd met ingang van 1 januari 2011

Frank Pauwels

Willy Van Gestel

Wim Vandemeulebroucke

Volgende leden hebben ontslag genomen met ingang van 12 september 2011

Colman Willy

Steuperaert Erik

Van den Berghe René

Van den Abeele Erik

Albert Le Clercq

Voorzijl:

-or

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening. "

Coordonnées
INRICHTEND COMITE VAN HET VRIJ INSTITUUT VOO…

Adresse
INDUSTRIEWEG 230 9030 MARIAKERKE(GENT)

Code postal : 9030
Localité : Mariakerke
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande