INTERDIOCESANE RAAMOVEREENKOMSTEN ONDERWIJS, AFGEKORT : I.R.O.

Association sans but lucratif


Dénomination : INTERDIOCESANE RAAMOVEREENKOMSTEN ONDERWIJS, AFGEKORT : I.R.O.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.722.511

Publication

18/06/2014
ÿþMOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I III II II II I III

*14119178*

II





NEERGELEGD

II 0 6 JUNI 2614



RECHTeitifireVAN

KOOPHANDEL TE GENT





Ondernerningshr : 0845.722.511

Benaming

(voluit) : INTERDIOCESANE RAAMOVEREENKOMSTEN ONDERWIJS

(verkort) : I.R.O.

Rechtsvorm: VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel: BISDOMPLEIN 1, 9000 GENT

Onderwerp akte Naamswijziging- Invoering dagelijks bestuur-Wijziging statuten- Aanneming nieuwe statuten- Ontslag en benoeming bestuurder- Aanduiding voorzitter raad van bestuur- Bevestiging ondervoorzitter, secretaris en penningmeester raad van bestuur- Benoeming dagelijkse bestuurders-Aanduiding voorzitter dagelijks bestuur-Volmachten

Uit de notulen van de buitengewone algemene vergadering dd. 7 november 2013 blijkt dat volgende beslissingen genomen werden met onmiddellijke werking.

1. De vergadering besluit de naam van de vereniging te wijzigen in "Interdiocesane Raad Overheidsopdrachten", afgekortl.R.O."

2. De vergadering besluit een dagelijks bestuur in te richten dat bijeenkomt, is samengesteld, bevoegd is, werkzaam is, beslist, en de vereniging vertegenwoordigt zoals bepaald in het vierde besluit hierna,

3. De vergadering besluit de statutaire modaliteiten inzake: lidmaatschap, bijeenkomst, werking van en toelatingsvoorwaarden tot de algemene vergadering; bijeenkomst, samenstelling, bevoegdheid en werking van de raad van bestuur; bijeenkomst, samenstelling, bevoegdheid en werking van het dagelijks bestuur, vertegenwoordigingsbevoegdheid; ontslag, benoeming en bezoldiging van bestuurders en dagelijks bestuurders; ontbinding en vereffening te herformuleren zoals bepaald in het vierde besluit hierna.

4. De vergadering besluit volledig nieuwe statuten aan te nemen en dit in overeenstemming met de voorgaande besluiten, alsook ter herformulering en verduidelijking van zekere bepalingen, mede om deze in overeenstemming te brengen met de wettelijke bepalingen van de wet van 2 mei 2002 betreffende de V.Z.M's, de internationale V.Z.W.'s en de stichtingen.

Na elk artikel afzonderlijk te hebben besproken en goedgekeurd, besluit de vergadering dat de statuten van de vereniging voortaan zullen luiden ais volgt.

STATUTEN

TITEL I Naam  zetel doel  duur

Artikel Naam

De vereniging zonder winstoogmerk wordt genoemd "Interdiocesane Raad Overheidsopdrachten", afgekort" I.R.O.",

Artikel 2: Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 9000 Gent, Bisdomplein 1 en is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent.

Artikel 3: Doel

§ 1, De vzw heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, het overleg en de samenwerking tot stand te brengen en te bevorderen tussen de onderwijsvicariaten van de verschillende Nederlandstalige bisdommen en het aartsbisdom Mechelen-Brussel door de creatie van een gemeenschappelijk overlegplatform. Die samenwerking heeft vooral betrekking op het onderhandelen van en ondersteuning bieden bij reamovereenkomsten in het kader van de wetgeving op overheidsopdrachten.

Zo zal de vereniging ais opcirachtencentrale proberen door schaalvergroting consumentenvoordelen te bekomen bij verschillende handelaars en bedrijven ten voordele van de Nederlandstalige katholieke scholen en aanverwante instellingen en organisaties in de opvoedings- en welzijnssector.

Ze kan ook andere initiatieven omvatten, 0.a. administratieve ondersteuning bij aanbestedingen in het kader

van. de wetgeving op,overbeidsopdrachten,.die ten.goede komen aan voornoemdeinstellingen.

Op de laatste blz. van Luik B vernielden Recto Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd do vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

vereniging kan voorts alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel en/of dat doel kunnen bevorderen. Ze kan ondermeer haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt.

§ 2, Het rooms-katholiek confessioneel karakter is een wezenlijk element van de vereniging die aan het canoniek kerkelijk recht is onderworpen. Elke wijziging van de statuten die in strijd is met het rooms-katholiek confessioneel karakter van de vereniging, brengt van rechtswege de ontbinding van de vereniging mee.

§ 3, De vereniging kan aile middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van haar doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ten uitvoering van wat hierboven is bepaald onder meer eigendommen in huur nemen, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten die haar doel rechtvaardigen, uitoefenen of laten uitoefenen,

§ 4. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde

dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Artikel 4: Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden in

overeenstemming met de wettelijke en/of statutaire bepalingen terzake,

TITEL Il Lidmaatschap- aanvaarding-uitsluiting

Artikel 5: Leden

§ 1. Het minimum aantal leden van de vereniging is drie, het maximum aantal !eden van de vereniging is

onbeperkt.

In de vereniging zijn er enkel werkende leden.

§ 2. Zijn de stichters van de vereniging:

" vzw Vicariaat Onderwijs Aartsbisdom Mechelen-Brussel, Fr. de Merodestraat 18, 2800 Mechelen, Ondernemingsnummer 0474 249 232;

" vzw Dienst Katholiek Onderwijs van het bisdom Antwerpen, Noorderlaan 108, 2030 Antwerpen, ondernemingsnummer 0415 469 707;

" vzw Vicariaat Onderwijs Bisdom Gent, Marialand 31, 9000 Gent, Ondernemingsnummer 0408 197 972;

" vzw Diocesaan Bureau Katholiek Onderwijs, Vrijwilligersplein 14, 3500 Hasselt, Ondernemingsnummer 0424 283 641;

" vzw Het Bisdom Gent, Bisdomplein 1, 9000 Gent, Ondernemingsnummer 0409 677 223.

§ 3. Andere leden worden, op voordracht van de raad van bestuur, toegelaten door de algemene vergadering. Voor kandidaat leden geldt dat zij enkel lid kunnen worden op voorwaarde dat zij betrokken zijn bij de organisatie van diensten ten behoeve van Nederlandstalige katholieke onderwijsinstellingen,

Artikel 6: Ontslag en uitsluiting

§ 1. Het ontslag en de uitsluiting van de leden geschieden op de wijze bepaald door artikel 12 van de V&S-wet. Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de raad van bestuur op het adres van de zetel en zal, indien niet anders vermeld, ingaan bij de eerstvolgende algemene vergadering. Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen die aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

§ 2. Zo kan onder meer worden uitgesloten, ieder lid, van wie de houding, het gedrag, uitspraken of geschriften, gedragingen in het publiek of in privé, onverenigbaar zijn met het doel van de vereniging, of een aanslag betekenen op de goede naam van de vereniging. De algemene vergadering beoordeelt de feiten, na belanghebbende te hebben gehoord, en beslist zonder beroep. Hetzelfde geldt voor zij die ten gevolge van een strafrechtelijke veroordeling hun burgerlijke en politieke rechten verloren hebben.

Artikel 7: Vermogensrechtelijke aanspraken

Uitgetreden en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of hun rechtsvoorgangers gedane inbreng of gestorte gelden terug te vorderen.

Artikel 8: Lidmaatschapsbijdrage

leden zijn tot geen bijdrage verplicht. Zij nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich en staan niet borg met hun eigen goederen voor de schulden van de vereniging.

TITEL Ill Algemene Vergadering

Artikel 9: Samenstelling

§ 1. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden van de vzw.

§ 2. leder lid-rechtspersoon wordt in de algemene vergadering vertegenwoordigd door een vaste afgevaardigde-natuurlijke persoon. De aanduiding van deze afgevaardigde gebeurt door de ledenrechtspersonen zelf, die de naam van hun afgevaardigde meedelen aan de voorzitter van de raad van bestuur. Wanneer een lid-rechtspersoon heeft besloten zijn afgevaardigde te vervangen, dan deelt hij dit via een schrijven mee aan de voorzitter van de raad van bestuur, met vermelding van de identiteit van zijn nieuwe afgevaardigde.

§ 3. De hoedanigheid van lid of afgevaardigde neemt een einde in de volgende omstandigheden:

.wanneer het lid of de afgevaardigde overlijdt;

.wanneer het lid of de afgevaardigde ontslag neemt;

" wanneer de afgevaardigde in een bepaalde hoedanigheid afgevaardigd was en hij/zij deze hoedanigheid verliest;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

.st "

.wanneer het mandaat van de afgevaardigde wordt ingetrokken door het lid-rechtspersoon van waaruit hij/zij was afgevaardigd. Deze intrekking moet per schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur worden gemeld. Er wordt een nieuwe afgevaardigde aangeduid (zie ook §2).

" wanneer de algemene vergadering van de vzw beslist dat een lid of afgevaardigde geen lid of

afgevaardigde kan blijven omwille van een houding, gedrag, uitspraken of geschriften, gedragingen in het publiek of in privé, die onverenigbaar zijn met het doel van de vereniging, of een aanslag betekenen op de goede naam van de vereniging. De algemene vergadering beoordeelt de feiten, na belanghebbende te hebben gehoord, en beslist zonder beroep. Hetzelfde geldt vont- zij die ten gevolge van een strafrechtelijke veroordeling hun burgerlijke en politieke rechten verforen hebben.

Artikel 10: Bevoegdheid

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van bestuurders-;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun

bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4°de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

5° de kwijting aan de bestuurders en aan de commissarissen;

ede aanvaarding van leden, op voordracht van de raad van bestuur, en de uitsluiting van leden;

70 de ontbinding van de vereniging;

8°de aanduiding van de vereffenaars, het bepalen van hun bevoegdheid en de wijze van vereffening;

9°Het opstellen en goedkeuren van een huishoudelijk reglement;

ld'alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 11; Bijeenroeping

§ 1. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur, door diens voorzitter of door twee bestuurders bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

§ 2. Zij moet ten minste eenmaal per jaar geldig worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het lopend jaar, in de loop van het eerste semester na sluiting van het boekjaar.

§ 3. De raad van bestuur is bovendien verplicht, wanneer tenminste één vijfde van de leden daarom

verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

Artikel 12: Oproeping

§ 1. Oproepingen kunnen alleen geldig gedaan worden door de voorzitter of door twee bestuurders. Zij

worden verstuurd per gewone brief, e-mail of fax ten minste acht dagen v6ôr de vergadering.

De oproeping vermeldt datum, uur en plaats van de vergadering, en bevat de agenda.

§ 2. Aile stemgerechtigde leden moeten opgeroepen worden.

Artikel 13: Voorzitterschap

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter en bij zijn afwezigheid door de ondervoorzitter.

Wanneer ook deze afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door een aanwezige bestuurder daartoe bij

meerderheid gekozen door de aanwezigen.

Artikel 14: Aanwezigen- Stemrechten-Beraadslaging

§ 1. De algemene vergadering bestaat uit alle leden die allen over één stem beschikken. Iedereen kan via volmacht stemmen. Deze volmacht kan ook worden toegekend aan een persoon die geen lid is van de vereniging. De volmacht moet schriftelijk zijn. Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken.

§ 2. Op verzoek van een lid kunnen derden worden uitgenodigd tot de algemene vergadering, dewelke deze vergadering kunnen bijwonen, met een louter raadgevende stem. Wanneer een lid dergelijke uitnodiging wenst te doen, deelt hij dit via een schrijven mee aan de voorzitter van de raad van bestuur, met vermelding van de identiteit van de genodigde,

§ 3, Een beslissing van de algemene vergadering wordt bij voorkeur genomen met consensus. Zo dit niet

mogelijk is, beslist de vergadering met een meerderheid van drie vierde (3/4) van de uitgebrachte stemmen. Wanneer de beslissing evenwel betrekking heeft op de wijziging van het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde (4/5) van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 15: Aanwezigheidsquorum

§ 1, De vergadering beslist slechts geldig als minimum tweede derde (2/3) van de leden aanwezig of

vertegenwoordigd zijn,

§ 2. Indien, na een behoorlijke oproeping, het quorum niet bereikt wordt, dient een tweede vergadering te

worden bijeengeroepen. Deze beslist dan geldig, wat ook het aantal aanwezigen is. De tweede vergadering

mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 16: Notulen

Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd

en waarvan het ontwerp aan aile leden wordt bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris, en in een apart register bewaard. De voor eensluidend verklaarde afschriften of uittreksels van het verslag worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden, na scbriftelijk verzoek, aan elke belanghebbende overgemaakt.

TITEL IV Raad van Bestuur

Artikel 17: Samenstelling

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

§ 1, De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit één vertegenwoordiger per lid van de vereniging, met uitzondering van Het Bisdom Gent, en met een minimum van drie-bestuurders. Elk lid van de vereniging, andere dan Het Bisdom Gent, heeft aldus het recht om kandidaten voor te dragen voor één bestuurdersmandaat. De kandidaten moeten door het lid gekozen worden uit hun leidinggevend kader (bestuurders of leidinggevende medewerkers),

§ 2.De bestuurders zijn benoemd voor onbepaalde duur. Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijId een atgemene vergadering bijeen te roepen om te voorzien in de aanstelling van nieuwe bestuurders, zij het met eerbiediging van voormeld voordrachtrecht Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zij zelf de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

§ 3. Ontslagnemende bestuurders blijven, indien dit nodig is voor de werking van de vereniging en voor zover als mogelijk, in dienst totdat in hun vervanging is voorzien,

§ 4. ledere rechtspersoon-bestuurder wordt in de raad van bestuur vertegenwoordigd door een vaste afgevaardigde-natuurlijke persoon. De aanduiding van deze afgevaardigden gebeurt door de rechtspersoon-bestuurders zelf, die de lijst van afgevaardigden per schrijven meedelen aan de voorzitter van de raad van bestuur. Wanneer een rechtspersoon-bestuurder heeft besloten zijn afgevaardigde te vervangen, dan deelt hij dit via een schrijven mee aan de voorzitter van de raad van bestuur, met vermelding van de identiteit van zijn nieuwe afgevaardigde.

§ 5, De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 18: Bevoegdheid

Aile bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering verleent en dewelke deze statuten niet aan het dagelijks bestuur toekennen conform artikel 27 infra, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Artikel 19: Functies- Bijeenroeping- Schriftelijke besluitvomning

§ 1. De raad van bestuur kiest onder haar bestuurders een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester, die tevens dat mandaat uitoefenen in de algemene vergadering. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter of, bij ontstentenis van deze, door een andere aanwezige bestuurder daartoe bij meerderheid verkozen onder de aanwezigen.,

§ 2. De raad vergadert cp bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders.

De oproepingsbrief vermeldt datum, uur en plaats van de vergadering en bevat de agenda.

Zij wordt verstuurd per gewone brief, e-mail of fax ten minste acht dagen vôôr de vergadering.

§ 3. Bij rechtspersonen- bestuurders wordt de oproeping gericht aan hun vaste afgevaardigden.

§ 4. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging dit vereisen, kunnen besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan.

Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per brief, fax, of email.

Artikel 20: Stemrechten-Beraadslaging

§ 1. Alle bestuurders beschikken over één stem.

§ 2. Voor het intern bestuur vormen de bestuurders een college. Een beslissing wordt bij voorkeur genomen met consensus. Zo dit niet mogelijk is, beslist de vergadering met een meerderheid van drie vierde (3/4) van de uitgebrachte stemmen.

§ 3. Elke bestuurder kan via volmacht stemmen, zij het dat de volmacht moet toegekend worden aan een andere bestuurder van de vereniging, of aan een (andere) leidinggevende persoon van het lid van de vereniging dat de betrokken volmacht gevende bestuurder heeft voorgedragen. De volmacht mcet schriftelijk zijn. Elke bestuurder kan slechts drager zijn van één volmacht

Artikel 21: Aanwezigheidsquorum

§ 1. De vergadering beslist slechts geldig als minimum twee derde (2/3) van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn,

§ 2. Indien, na een behoorlijke oproeping, het quorum niet bereikt wordt, dient een tweede raad van bestuur te worden bijeengeroepen. Deze beslist dan geldig, wat ook het aantal aanwezige bestuurders is.

Artikel 22: Notulen

Van elke vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt, dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en waarvan het ontwerp aan elle bestuurders wordt bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering. Het goedgekeurde verslag wordt door de voorzitter ondertekend en in een apart register bewaard. Uittreksels uit het verslag worden geldig ondertekend door de voorzitter of dom' twee bestuurders.

Artikel 23: Vertegenwoordigingsbevoegdheid

De raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt ze bij aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in aile rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen en van hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van aile handels- en bankverrichtingen, en van het opheffen van hypotheken.

Artikel 24: Belangenconflicten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge MO D2.2

§ 1. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders alvorens dat de raad van bestuur een besluit neemt,

§ 2. De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

§ 3. Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de

voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

TITEL V Dagelijks bestuur

Artikel 25: Samenstelling

§ 1. De taken in verband met het dagelijks bestuur worden overgedragen aan een dagelijks bestuur, bestaande uit één vertegenwoordiger per lid van de vereniging (met uitzondering van Het Bisdom Gent), aangevuld met minimum één medewerker van de vereniging zelf. Elk lid van de vereniging, andere dan Het Bisdom Gent, heeft aldus het recht om kandidaten voor te dragen voor één mandaat van dagelijks bestuurder.

Een dagelijks bestuurder hoeft aldus zelf geen lid van de vereniging te zijn, noch bestuurder van de vereniging.

De dagelijks bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

§ 2. Ontslagnemende dagelijkse bestuurders blijven, indien dit nodig is voor de werking van de vereniging en voor zover als mogelijk, in dienst totdat in hun vervanging is voorzien,

§ 3. Elke rechtspersoon-dagelijkse bestuurder wordt in het dagelijks bestuur vertegenwoordigd door een (vaste) afgevaardigde-natuurlijke personen. De aanduiding van deze afgevaardigden gebeurt door de rechtspersoon-dagelijkse bestuurders zelf, die de lijst van afgevaardigden per schrijven meedelen aan de voorzitter van de raad van bestuur. Wanneer een rechtspersoon-dagelijkse bestuurder heeft besloten zijn afgevaardigde te vervangen, dan deelt hij dit via een schrijven mee aan de voorzitter van de raad van bestuur, met vermelding van de identiteit van de plaatsvervanger.

§4.De dagelijkse bestuurders oefenen hun mandaat in principe kosteloos uit, onverminderd eventuele vergoedingen op basis van hun werkrelatie met de vereniging of met één van haar leden en onverminderd andersluidende beslissingen terzake door de raad van bestuur.

Artikel 26: Benoeming

De dagelijks bestuurders worden benoemd door de raad van bestuur. De benoeming gebeurt met in achtneming van het aanwezigheids- en beslissingsquorum voorzien in artikel 2o§2 en 21 §1 en van het voordrachtrecht voorzien in artikel 25 §1 supra. Op dezelfde wijze wordt beslist over de afzetting van een dagelijks bestuurder.

Artikel 27: Bevoegdheid

§ 1, Het dagelijks bestuur kan de dagdagelijkse handelingen, de handelingen van minder belang en de dringende handelingen binnen de vereniging stellen. Het dagelijks bestuur is aldus o.m, belast met de algemene correspondentie en administratie voor de vereniging.

§ 2. Het dagelijks bestuur is tevens belast met het stellen van alle handelingen die nodig zijn om de

beslissingen van de raad van bestuur voor te bereiden, te organiseren en uit te voeren.

Wat de organisatie en uitvoering van de beslissingen van de raad van bestuur inzake de te organiseren

overheidsopdrachten betreft, is het dagelijks bestuur aldus belast met o.m.:

-het versturen van vooraankondiging en aankondiging van de opdracht;

-de opmaak van het bijzonder bestek;

-de aanwijzing van de leidend ambtenaar;

-de aanwijzing van de voorzitter en bijzitter(s) van de openingszittingen;

-het openen van offertes tijdens de openingszitting;

-het onderzoek van de offertes;

-de aanwijzing van de leden van de beoordelingscommissie die het gunningsverslag opstelt;

-het formuleren van het voorstel tot gunningsbeslissing ten aanzien van de raad van bestuur;

-het meedelen van de gunningsbeslissing van de raad van bestuur aan de inschrijvers;

-het doorlopen van de wachttermijn;

-het aanvangsbevel, samen met het opvolgen van het stellen van de borgtocht;

-indien nodig de keuringen;

-het voorstellen van oplossingen voor eventuele uitvoeringsincidenten: het voorstellen van de intrekking van

de gunningsbesfissing in het kader van een gerechtelijke procedure of gemotiveerde klacht;

-de voorlopige en definitieve oplevering;

-de vrijgave van borgtocht.

De principiële besluitvorming omtrent de te organiseren overheidsopdrachten en de eigenlijke

contractsluiting en gunning blijven derhalve de bevoegdheden van de raad van bestuur, in voorkomend geval

via bekrachtiging achteraf. In het algemeen fungeert het dagelijks bestuur onder de controle van de raad van

bestuur.

Artikel 28: Functies- Bijeenroeping- Schriftelijke besluitvorming

§ 1. Het dagelijks bestuur kiest onder haar dagelijkse bestuurders een voorzitter.

§ 2, Het dagelijks bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee dagelijkse

bestuurders.

De oproepingsbrief vermeldt datum, uur en plaats van de vergadering en bevat de agenda.

Zij wordt verstuurd per gewone brief, e-mail of fax ten minste acht dagen vôôr de vergadering,

§ 3. Bij rechtspersonen- dagelijkse bestuurders wordt de oproeping gericht aan hun vaste afgevaardigden,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

§ 4. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging dit vereisen, kunnen besluiten van het dagelijks bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de dagelijkse bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de dagelijkse bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan.

Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per brief, fax, of email,

Artikel 29: Beraadslaging

§ t Voor het intern bestuur vormen de dagelijkse bestuurders een college dat slechts kan beslissen wanneer twee derde (2/3) van de dagelijkse bestuurders aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn. Indien, na. een behoorlijke oproeping, het quorum niet bereikt wordt, dient een tweede vergadering van het dagelijks bestuur te worden bijeengeroepen. Deze beslist dan geldig, wat ook het aantal aanwezige dagelijkse bestuurders is.

Een beslissing wordt bij voorkeur genomen met consensus. Zo dit niet mogelijk is, beslist het dagelijks bestuur met een meerderheid van drie vierde (3/4) van de uitgebrachte stemmen. Alle dagelijkse bestuurders beschikken over één stem.

§ 2. Elke dagelijkse bestuurder kan via volmacht stemmen, zij het dat de volmacht moet toegekend worden aan een andere dagelijkse bestuurder. De volmacht moet schriftelijk zijn. Elke dagelijkse bestuurder kan slechts drager zijn van één volmacht.

Artikel 30: Notulen

Van elke vergadering van het dagelijks bestuur wordt een verslag opgemaakt, dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en waarvan het ontwerp aan alle dagelijkse bestuurders en aan alle bestuurders wordt bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering, l-let goedgekeurde verslag wordt door de voorzitter ondertekend en in een apart register bewaard. Uittreksels uit het verslag worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 31: Vertegenwoordigingsbevoegdheid

§1. Binnen haar bevoegdheid kan het dagelijks bestuur de vereniging in en buiten rechte vertegenwoordigen.

§2. Van handelingen (of daarmee verband houdende mededelingen en communicatie) in de zin van artikel

27 §2 supra zal de betrokken dagelijks bestuurder de andere dagelijkse bestuurders steeds voorafgaandelijk

en/of gelijktijdig in kennis stellen.

Artikel 32: Belangenconflicten

Bij tegenstrijdige belangen is dezelfde procedure van toepassing als geldig binnen de raad van bestuur (cf.

art. 24).

TITEL VI Vertegenwoordiging

Artikel 33: Vertegenwoordiging

§ 1, De raad van bestuur vertegenwoordigt, als college, de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Hetzelfde geldt voor het dagelijks bestuur, zij het binnen haar bevoegdheid van dagelijks bestuur,

§ 2, Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur (en het dagelijks bestuur, voor wat betreft het dagelijks bestuur), als college, wordt de vereniging in rechte en ten aanzien van derden, hieronder begrepen een openbaar ambtenaar (onder meer de hypotheekbewaarder), eveneens rechtsgeldig vertegenwoordigd door

- hetzij twee bestuurders, gezamenlijk optredend, en waarvan één de voorzitter of ondervoorzitter van de raad van bestuur moet zijn;

- hetzij binnen het kader van het dagelijks bestuur, door één dagelijks bestuurder.

Zij dienen geen bewijs van een voorafgaand besluit van de raad van bestuur voor te leggen.

§ 3. Bovendien is de vereniging op geldige wijze vertegenwoordigd door speciale lasthebbers binnen de grenzen van hun volmacht. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.,

§ 4. Elke delegatie van bevoegdheid is op ieder ogenblik herroepbaar.

§ 5. De benoeming van de bestuurders en van de dagelijkse bestuurders, en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij hef Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen, de vereniging ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook, de omvang van hun bevoegdheden,

TITEL VII Begrotingen en rekeningen

Artikel 34: Boekjaar- jaarvergadering

Het boekjaar valt samen met het kalenderjaar. De raad van bestuur legt de rekeningen van het voorgaande jaar en de begroting van het lopende jaar, ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Vervolgens wordt bij afzonderlijke stemming aan de bestuurders kwijting verleend.

TITEL VIII Ontbinding en vereffening

Artikel 35: Ontbinding

Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tof de ontbinding slechts worden besloten door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de V&S-wet.

In het ontbindingsbesluit worden één of meer vereffenaars aangeduid overeenkomstig art. 19 en 22 van de V&S-wet.

Artikel 36: Bestemming netto-actief

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Wat ook de oorzaak is van de ontbinding, de bestemming van de netto-activa wordt bepaald door de

algemene vergadering.

Artikel 37: Algemene bepaling

Voor alles wat niet in deze statuten wordt geregeld, is de V&S-wet van toepassing.

5. De vergadering aanvaardt de beëindiging van het mandaat van de heer Désiré Van Berckelaer, bestuurder en voorzitter van de raad van bestuur van de vereniging, en vertegenwoordiger voor de vzw Dienst Katholiek Onderwijs van het bisdom Antwerpen, Noorderlaan 108, 2030 Antwerpen, Ondernemingsnummer 0415 469 707, en dit met ingang van 7 november 2013. Wordt met ingang van 7 november 2013, als nieuwe bestuurder benoemd op voordracht van voormelde vzw Dienst Katholiek Onderwijs van het bisdom Antwerpen, de heer Dirk Van Rossem, geboren te Kappellen op 15 mei 1958, wonende te 2950 Kappellen Seringenlaan 5, rijksregisternummer 58.05.15-073.51.

Deze nieuwe bestuurder zal over de bevoegdheden beschikken zoals in de statuten voor de raad van bestuur bepaald.

Omvang en wijze van uitoefening van de bevoegdheden (intern). Met name worden aile bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering verleent en dewelke de statuten niet aan het dagelijks bestuur toekennen, uitgeoefend door de raad van bestuur. De principiële besluitvorming omtrent de te organiseren overheidsopdrachten en de eigenlijke contractsluiting en gunning blijven de bevoegdheden van de raad van bestuur Voor het intern bestuur vormen de bestuurders een college dat slechts kan beslissen wanneer twee derde (2/3) van de bestuurders aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn. Indien, na een behoorlijke oproeping, het quorum niet bereikt wordt, dient een tweede vergadering van de raad van bestuur te worden bijeengeroepen. Deze beslist dan geldig, wat ook het aantal aanwezige bestuurders is. Een beslissing wordt bij voorkeur genomen met consensus. Zo dit niet mogelijk is, beslist de raad van bestuur met een meerderheid van drie vierde (3/4) van de uitgebrachte stemmen. Alle bestuurders beschikken over één stem.

Omvang en wijze van uitoefening van de bevoegdheden (extern)-vertegenwoordiging. Daarenboven bestuurt en vertegenwoordigt de raad van bestuur de vereniging bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De raad treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen en van hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, en van het opheffen van hypotheken.

De raad van bestuur vertegenwoordigt aldus, als college, de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur, als college (en de eigen bevoegdheden van het dagelijks bestuur), wordt de vereniging in rechte en ten aanzien van derden, hieronder begrepen een openbaar ambtenaar (ondermeer de hypotheekbewaarder), eveneens rechtsgeldig vertegenwoordigd door twee bestuurders, gezamenlijk optredend, en waarvan één de voorzitter of ondervoorzitter van de raad van bestuur moet zijn.

Zij dienen geen bewijs van een voorafgaand besluit van de raad van bestuur voor te leggen.

Voornoemde bestuurder verklaart zijn mandaat te aanvaarden en verklaart niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling voor de uitoefening van zijn bestuursmandaat.

6. De leden stellen de hierna genoemde personen aan als bijzondere gevolmachtigden, die elk afzonderlijk kunnen optreden en met de mogelijkheid tot in de plaats stelling, aan wie de macht verleend wordt om alle inschrijvingen, wijzigingen of doorhalingen in de Kruispuntbank van Ondernemingen te bekomen en/of de formaliteiten tegenover de griffie van de rechtbank van koophandel, de formaliteiten betreffende inschrijving, wijziging of stopzetting bij de administratie voor de Belasting over de Toegevoegde Waarde te vervullen en te dien einde ook aile stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren tegenover één of meer erkende ondernemingsloketten, met name mevrouw Rika Heijse, advocaat, kantoorhoudende te Kortrijksesteenweg 867, 9000 Gent of Inge Demuynck, wonende te 9080 Lochristi, Antwerpsesteenweg 116.

Uit de notulen van de raad van bestuur dd, 7 november 2013 blijkt dat volgende beslissingen genomen werden met onmiddellijke werking.

1. De raad besluit de heer Dirk Van Rossem, geboren te Kappellen op 15 mei 1958, wonende te 2950 Kappellen Seringenlaan 5, rijksregistemummer 58.05.15-073,51, aan te duiden ais voorzitter van de raad van bestuur van de vereniging, en dit met ingang van 7 november 2013. De raad bevestigt eerwaarde heer Janssen, de heer Uytterhoeven en eerwaarde heer Van der Kelen in hun respectievelijke functie van ondervoorzitter, secretaris en penningmeester.

De raad herinnert eraan dat de vereniging ook geldig kan vertegenwoordigd worden door twee bestuurders, gezamenlijk optredend, zij het dat één ervan de vocrzitter of ondervoorzitter van de raad van bestuur moet zijn,

2. De raad besluit de volgende personen te benoemen tot dagelijkse bestuurders van de vereniging, met ingang van 7 november 2013 en voor onbepaalde duur:

1/ op voordracht van de vzw Vicariaat Onderwijs Aartsbisdom Mechelen-Brussel, voornoemd : de heer Guido François, geboren te Ukkel op 4 augustus 1958, wonende te 1500 Halle, Beertsestraat 45, rijksregistemum mer 58.08.04-357.21;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

die 0.

.. 2/ op voordracht van de vzw Dienst Katholiek Onderwijs van het bisdom Antwerpen, voornoemd: mevrouw Helga Melis, geboren te Merksem op 16 september 1973, wonende te 2180 Ekeren, Bund 45, rijksregistemum mer 73.09.16-052.94;

3/ op voordracht van de vzw Vicariaat Onderwijs Bisdom Gent, voornoemd: de heer Bart Goderis, geboren te Brugge op 10 juli 1965, wonende te 9031 Drongen, Drongeristationstraat 30, rijksregisternummer 65.07.10241,14;

4/ op voordracht van de vzw Diocesaan Bureau Katholiek Onderwijs voornoemd: de heer Philip Machiels, geboren te Koersel op 4 september 1966, wonende te 3530 Helchteren, Heuvelstraat 8, rijksregisternummer 66,09.04-193.62;

5/ als medewerker van de vereniging zelf: mevrouw Els Verbiest , geboren te Assebroek op 9 juni 1970, wonende te 9031 Drongen, Deinse Horsweg 19, rijksregisternummer 70.06.09-258.14.

Omvang van de bevoegdheden (intern). Het dagelijks bestuur kan overeenkomstig artikel 27 §1 van de statuten de dagdagelijkse handelingen, de handelingen van minder belang en de dringende handelingen binnen de vereniging stellen. Het dagelijks bestuur is aldus o.m. belast met de algemene correspondentie en administratie voor de vereniging,

Het dagelijks bestuur is overeenkomstig artikel 27 §2 van de statuten tevens belast met het stellen van alle handelingen die nodig zijn om de beslissingen van de raad van bestuur, voor te bereiden, te organiseren en uit te voeren. Wat de organisatie en uitvoering van de beslissingen van de raad van bestuur inzake de te organiseren overheidsopdrachten betreft, is het dagelijks bestuur aldus belast met o.m.`.

-het versturen van vooraankondiging en aankondiging van de opdracht;

-de opmaak van het bijzonder bestek;

-de aanwijzing van de leidend ambtenaar;

-de aanwijzing van de voorzitter en bijzitter(s) van de openingszittingen;

-het openen van offertes tijdens de openingszitting;

-het onderzoek van de offertes;

-de aanwijzing van de leden van de beoordelingscommissie die het gunningsverslag opstelt;

-het formuleren van het voorstel tot gunningsbeslissing ten aanzien van de raad van bestuur

-het meedelen van de gunningsbeslissing van de raad van bestuur aan de inschrijvers;

-het doorlopen van de wachttermijn;

-het aanvangsbevel, samen met het opvolgen van het stellen van de borgtocht;

-indien nodig de keuringen;

-het voorstellen van oplossingen voor eventuele uitvoeringsincidenten: het voorstellen van de intrekking van

de gunningsbeslissing in het kader van een gerechtelijke procedure of gemotiveerde klacht;

-de voorlopige en definitieve oplevering;

-de vrijgave van borgtocht.

De principiële besluitvorming omtrent de te organiseren overheidsopdrachten en de eigenlijke contractsluiting en gunning blijven derhalve de bevoegdheden van de raad van bestuur, in voorkomend geval via bekrachtiging achteraf. In het algemeen fungeert het dagelijks bestuur onder de controle van de raad van bestuur,

Wijze van uitoefening bevoegdheden (intern). Voor het intern bestuur vormen de dagelijkse bestuurders een college dat slechts kan beslissen wanneer twee derde (2/3) van de dagelijkse bestuurders aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn.. Indien, na een behoorlijke oproeping, het quorum niet bereikt wordt, dient een tweede vergadering van het dagelijks bestuur te worden bijeengeroepen. Deze beslist dan geldig, wat ook het aantal aanwezige dagelijkse bestuurders is. Een beslissing wordt bij voorkeur genomen met consensus. Zo dit niet mogelijk is, beslist het dagelijks bestuur met een meerderheid van drie vierde (3/4) van de uitgebrachte stemmen. Alle dagelijkse bestuurders beschikken over één stem.

Omvang en wijze van uitoefening bevoegdheden (extern) vertegenwoordiging. Binnen haar bevoegdheid kan het dagelijks bestuur de vereniging in en buiten rechte vertegenwoordigen.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van het dagelijks bestuur, voor wat betreft het dagelijks bestuur, als college, wordt de vereniging in rechte en ten aanzien van derden, hieronder begrepen een openbaar ambtenaar (ondermeer de hypotheekbewaarder), eveneens rechtsgeldig vertegenwoordigd binnen het kader van het dagelijks bestuur, door één dagelijks bestuurder.

Zij dienen geen bewijs van een voorafgaand besluit van de raad van bestuur voor te leggen.

Van handelingen (of daarmee verband houdende mededelingen en communicatie) in de zin van artikel 27 §2 van de statuten zat de betrokken dagelijks bestuurder de andere dagelijkse bestuurders steeds voorafgaandelijk en/of gelijktijdig in kennis stellen.

Voornoemde dagelijkse bestuurders verklaren hun mandaat te aanvaarden en verklaren niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling voor de uitoefening van hun mandaat van dagelijks bestuurder.

3. De raad stelt de hierna genoemde personen aan als bijzondere gevolmachtigden, die elk afzonderlijk kunnen optreden en met de mogelijkheid tot in de plaats stelling, aan wie de macht verleend wordt om aile inschrijvingen, wijzigingen of doorhalingen in de Kruispuntbank van Ondernemingen te bekomen en/of de formaliteiten tegenover de griffie van de rechtbank van koophandel, de formaliteiten betreffende inschrijving, wijziging of stopzetting bij de administratie voor de Belasting over de Toegevoegde Waarde te vervullen en te dien einde ook aile stukken en akten te tekenen, inclusief aile benodigde documenten en formulieren tegenover één of meer erkende ondernemingsloketten, met name mevrouw Rika Heijse, advocaat, kantoorhoudende te Kortrijksesteenweg 867, 9000 Gent of Inge Dennuynck, wonende te 9080 Lochristi, Antwerpsesteenweg 116.

M01) 2.2

Luik B - Vervolg

Uit de notulen van het dagelijks bestuur cid. 7 november 2013 blijkt dàt vorgende beslissingen genàmen werden met onmiddellijke werking.

1. De vergadering besluit de heer Bart Goderis, geboren te Brugge op 10 juli 1965, wonende te 9031 Drongen, Drongenstationstraat 30, rijksregistemummer 65.07.10-241.14, aan te duiden als voorzitter van het dagelijks bestuur van de vereniging, en dit met ingang van 7 november 2013.

2, De dagelijkse bestuurders stellen de hierna genoemde personen aan als bijzondere gevolmachtigden, die elk afzonderlijk kunnen optreden en met de mogelijkheid tot in de plaats stelling, aan wie de macht verleend wordt om alle inschrijvingen, wijzigingen of doorhalingen in de Kruispuntbank van Ondernemingen te bekomen en/of de formaliteiten tegenover de griffie van de rechtbank van koophandel, de formaliteiten betreffende inschrijving, wijziging of stopzetting bij de administratie voor de Belasting over de Toegevoegde Waarde te vervullen en te dien einde ook aile stukken en akten te tekenen, inclusief aile benodigde documenten en formulieren tegenover één of meer erkende ondernemingsloketten, met name mevrouw Rika Heijse, advocaat, kantoorhoudende te Kortrijksesteenweg 867, 9000 Gent of Inge Demuynck, wonende te 9080 Lochristi, Antwerpsesteenweg 116,

Getekend door

Bart Goderis, bestuurder

Tegelijk neergelegd gecoördineerde statuten

 Ypor-benouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermeden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

16/05/2012
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111 i1I1 ti ItI 11 11 11 I1 11

*iaoso~oo"

Ondernemingsnr : ()VIS. S.

Benaming

(voluit) : interdiocesane Raamovereenkomsten Onderwijs

(verkort) : I.R.O.

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Bisdomplein 1 te 9000 GENT

Onderwerp akte : Oprichting van de VZW Interdiocesane Raamovereenkomsten Onderwijs

I. Bij de oprichtingsvergadering van 6 maart 2012 gingen

" vzw Vicariaat Onderwijs Aartsbisdom Mechelen-Brussel, met maatschappelijke zetel Fr. de Merodestraat 18, 2800 Mechelen, ondernemingsnummer 0474 249 232; vertegenwoordigd bij volmacht door de heer Alfons Uytterhoeven, voorzitter

" vzw Dienst Katholiek Onderwijs van het bisdom Antwerpen, met maatschappelijke zetel Noorderlaan 108, 2030 Antwerpen, ondememingsnummer 0415 469 707; vertegenwoordigd bij volmacht door de heer Désiré Van Berckelaer, ondervoorzitter;

" vzw Vicariaat Onderwijs Bisdom Gent, met maatschappelijke zetel Marialand 31, 9000 Gent, ondernemingsnummer 0408 197 972; vertegenwoordigd bij volmacht door eerwaarde heer Stephan Van der Kelen, voorzitter;

" vzw Diocesaan Bureau Katholiek Onderwijs, met maatschappelijke zetel Vrijwilligersplein 14, 3500 Hasselt, ondernemingsnummer 0424 283 641; vertegenwoordigd door eerwaarde heer Jacobus Janssen, bestuurder;

over tot de oprichting van de vzw "Interdiocesane Raamovereenkomsten Onderwijs" (in afkorting "I.R.O.") en stelden voor deze vzw de volgende statuten vast:

TITEL I Naam -- zetel  doel  duur

Artikel 1: Naam

De vereniging zonder winstoogmerk wordt genoemd "Interdiocesane Raamovereenkomsten Onderwijs", afgekort " I.R.O.".

Artikel 2: Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 9000 Gent, Bisdomplein 1 en is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent.

Artikel 3: Doel

§ 1. De vzw heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, het overleg en de samenwerking tot stand te brengen en te bevorderen tussen de onderwijsvicariaten van de verschillende Nederlandstalige bisdommen en het aartsbisdom Mechelen-Brussel door de creatie van een gemeenschappelijk overlegplatform, Die samenwerking heeft vooral betrekking op het onderhandelen van en ondersteuning bieden bij raamovereenkomsten in het kader van de wetgeving op overheidsopdrachten.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOg 2.2

Zo zal de vereniging als opdrachtencentrale proberen door schaalvergroting oonsumentenvoordelen te bekomen bij verschillende handelaars en bedrijven ten voordele van de Nederlandstalige katholieke scholen en aanverwante instellingen en organisaties in de opvoedings- en welzijnssector.

Ze kan ook andere initiatieven omvatten, o.a. administratieve ondersteuning bij aanbestedingen in het kader van de wetgeving op overheidsopdrachten, die ten goede komen aan voornoemde instellingen.

De vereniging kan voorts alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel en/of dat doel kunnen bevorderen. Ze kan ondermeer haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt.

§ 2. Het rooms-katholiek confessioneel karakter is een wezenlijk element van de vereniging die aan het canoniek kerkelijk recht is onderworpen. Elke wijziging van de statuten die in strijd is met het rooms-katholiek confessioneel karakter van de vereniging, brengt van rechtswege de ontbinding van de vereniging mee.

§ 3. De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van haar doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ten uitvoering van wat hierboven is bepaald onder meer eigendommen in huur nemen, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten die haar doel rechtvaardigen, uitoefenen of laten uitoefenen.

§ 4. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Artikel 4: Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL II Leden

Artikel 5:

§ 1, Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt.

§ 2, Andere leden en leden-rechtspersonen worden, op voordracht van de raad van bestuur, toegelaten door de algemene vergadering . Voor kandidaat leden-rechtspersonen geldt dat zij enkel lid kunnen worden op voorwaarde dat zij betrokken zijn bij de organisatie van diensten ten behoeve van Nederlandstalige katholieke onderwijsinstellingen.

Artikel 6:

§ 1. Met ontslag en de uitsluiting van de leden geschieden op de wijze bepaald door artikel 12 van de V&S-wet. Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de raad van bestuur op het adres van de zetel en zal, indien niet anders vermeld, ingaan bij de eerstvolgende algemene vergadering, Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen die aanwezig of vertegenwoordigd zijn,

§ 2. Zo kan onder meer worden uitgesloten, ieder lid, van wie de houding, het gedrag, uitspraken of geschriften, gedragingen in het publiek of in privé, onverenigbaar zijn met het doel van de vereniging, of een aanslag betekenen op de goede naam van de vereniging. De algemene vergadering beoordeelt de feiten, na belanghebbende te hebben gehoord, en beslist zonder beroep.

Artikel 7:

Uitgetreden en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of hun rechtsvoorgangers gedane inbreng of gestorte gelden terug te vorderen.

Artikel 6:

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht. Zij nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich en staan niet borg met hun eigen goederen voor de schulden van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL IIIAlgemene Vergadering

Artikel 9:

§ 1. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden van de vzw.

§ 2, Ieder lid-rechtspersoon wordt in de algemene vergadering vertegenwoordigd door een afgevaardigde-natuurlijke persoon. De aanduiding van deze afgevaardigde gebeurt door de ledenrechtspersonen zelf, die de naam van afgevaardigde meedelen aan de voorzitter van de raad van bestuur. Wanneer een lid-rechtspersoon heeft besloten zijn afgevaardigde te vervangen, dan deelt hij dit via een schrijven mee aan de voorzitter van de raad van bestuur, in voorkomend geval met vermelding van de plaatsvervanger.

§ 3. De hoedanigheid van lid of afgevaardigde neemt een einde in de volgende omstandigheden;

" wanneer het lid of de afgevaardigde overlijdt;

" wanneer het lid of de afgevaardigde ontslag neemt;

" wanneer de afgevaardigde in een bepaalde hoedanigheid afgevaardigd was en hij/zij deze hoedanigheid verliest;

" wanneer het mandaat van de afgevaardigde wordt ingetrokken door het lid-rechtspersoon van waaruit hij/zij was afgevaardigd. Deze intrekking moet per schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur worden gemeld. Er wordt een plaatsvervanger aangeduid.

" wanneer de algemene vergadering van de vzw beslist dat een lid of afgevaardigde geen lid of afgevaardigde kan blijven omwille van een houding, gedrag, uitspraken of geschriften, gedragingen in het publiek of in privé, die onverenigbaar zijn met het doel van de vereniging, of een aanslag betekenen op de goede naam van de vereniging. De algemene vergadering beoordeelt de feiten, na belanghebbende te hebben gehoord, en beslist zonder beroep, Hetzelfde geldt voor zij die ten gevolge van een strafrechtelijke veroordeling hun burgerlijke en politieke rechten verloren hebben.

Artikel 10:

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van bestuurders-rechtspersonen;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4° de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

5° de kwijting aan de bestuurders en aan de commissarissen;

8° de aanvaarding, op voordracht van de raad van bestuur, en de uitsluiting van leden;

7° de ontbinding van de vereniging;

8° de aanduiding van de vereffenaars, het bepalen van hun bevoegdheid en de wijze van vereffening;

9° alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 11:

§ 1. De algemene vergadering wordt door de voorzitter of door twee afgevaardigden in de raad van bestuur bijeengeroepen telkens ais het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

§ 2. Zij moet ten minste eenmaal per jaar geldig worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het lopend jaar, in de loop van het eerste semester na sluiting van het boekjaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 3. De raad van bestuur is bovendien verplicht, wanneer de helft van de afgevaardigden daarom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

Artikel 12:

§ 1, Oproepingen kunnen alleen geldig gedaan worden door de voorzitter of door twee afgevaardigden in de raad van bestuur. Zij worden verstuurd per gewone brief, e-mail of fax ten minste acht dagen vóór de vergadering.

De oproeping vermeldt datum, uur en plaats van de vergadering, en bevat de agenda,

§ 2, Alle stemgerechtigde leden moeten opgeroepen worden.

Artikel 13:

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter en bij zijn afwezigheid door de ondervoorzitter. Wanneer ook deze afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door een afgevaardigde in de raad van bestuur daartoe bij meerderheid gekozen door de aanwezigen.

Artikel 14:

§ 1. De algemene vergadering bestaat uit alle leden en de afgevaardigden van alle leden-rechtspersonen die allen over één stem beschikken. Iedereen kan via volmacht stemmen. De volmacht moet schriftelijk zijn, Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken,

§ 2. Een beslissing wordt bij voorkeur genomen met consensus. Zo dit niet mogelijk is, beslist de vergadering met een meerderheid van drie vierde van de uitgebrachte stemmen. Wanneer de wijziging van de statuten evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 15:

§ 1, De vergadering beslist slechts geldig als minimum 2/3 aanwezig of vertegenwoordigd is.

§ 2. Indien, na een behoorlijke oproeping, het quorum niet bereikt wordt, dient een tweede vergadering te worden bijeengeroepen. Deze beslist dan geldig, wat ook het aantal aanwezigen is. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 16:

Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en waarvan het ontwerp aan alle leden en afgevaardigden wordt bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris, en in een apart register bewaard. De voor eensluidend verklaarde afschriften of uittreksels van het verslag worden ondertekend door de voorzitter of door twee afgevaardigden in de raad van bestuur en warden, na schriftelijk verzoek, aan elke belanghebbende overgemaakt.

TITEL IVRaad van Bestuur

Artikel 17:

§ 1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minimum 3 rechtspersonen-bestuurders. Zij zijn benoemd voor onbepaalde duur.

indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering bijeen te roepen om te voorzien in de aanstelling van nieuwe bestuurders, Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zij zelfde volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

Uittredende bestuurders blijven, indien dit nodig is voor de werking van de vereniging en voor zover als mogelijk, in dienst totdat in hun vervanging is voorzien.

§ 2. De rechtspersonen-bestuurders worden in de raad van bestuur vertegenwoordigd door afgevaardigden-natuurlijke personen. De aanduiding van deze afgevaardigden gebeurt door de

~ x *

MDD2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

rechtspersoon-bestuurders zelf, die de lijst van afgevaardigden per schrijven meedelen aan de voorzitter van de raad van bestuur. Wanneer een rechtspersoon-bestuurder heeft besloten zijn afgevaardigde te vervangen, dan deelt hij dit via een schrijven mee aan de voorzitter van de raad van bestuur, in voorkomend geval met vermelding van de plaatsvervanger.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 18:

Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering verleent, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Artikel 19:

§ 1. De raad van bestuur kiest onder de afgevaardigden in de raad van bestuur een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester, die tevens dat mandaat uitoefenen in de algemene vergadering. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter of, bij ontstentenis van deze, door een afgevaardigde in de raad van bestuur daartoe bij meerderheid verkozen onder de aanwezigen.

§ 2. De raad vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee afgevaardigden in de raad van bestuur.

De oproepingsbrief vermeldt datum, uur en plaats van de vergadering en bevat de agenda.

Zij wordt verstuurd per gewone brief, e-mail of fax ten minste acht dagen vô6r de vergadering,

§ 3. De oproeping wordt gericht aan de afgevaardigden van de rechtspersonen-bestuurders.

§ 4. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging dit vereisen, kunnen besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan.

Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per brief, fax, of email.

Artikel 20:

§ 1, Alle bestuurders hebben stemrecht. De rechtspersonen-bestuurders beschikken over evenveel stemmen als het aantal aanwezige of vertegenwoordigde afgevaardigden.

§ 2. Een beslissing wordt bij voorkeur genomen met consensus. Zo dit niet mogelijk is, beslist de vergadering

met een meerderheid van drie vierde van de uitgebrachte stemmen.

§ 3, Elke afgevaardigde kan via volmacht stemmen. De volmacht moet schriftelijk zijn. Elke afgevaardigde kan slechts drager zijn van één volmacht.

Artikel 21:

§ 1. De vergadering beslist slechts geldig als=minimum 213 van de afgevaardigden aanwezig of vertegenwoordigd is.

§ 2. Indien, na een behoorlijke oproeping, het quorum niet bereikt wordt, dient een tweede raad van bestuur te worden bijeengeroepen. Deze beslist dan geldig, wat ook het aantal aanwezige afgevaardigden is.

Artikel 22:

Van elke vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt, dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en waarvan het ontwerp aan alle afgevaardigden wordt bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering. Het goedgekeurde verslag wordt door de voorzitter ondertekend en in een apart register bewaard. Uittreksels uit het verslag worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee afgevaardigden in de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Artikel 23:

De raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt ze bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van techtsmiddeien, tik is bevoegd voor alle handelingen, zonden uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen en van hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn; van alle handels- en bankverrichtingen; van het opheffen van hypotheken,

Artikel 24:

§ 1. Behoudens wanneer afgevaardigden in de raad van bestuur of derden een algemene of bijzondere volmacht kunnen laten gelden, wordt de vereniging steeds geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee afgevaardigden in de raad van bestuur, van wie één de voorzitter of de ondervoorzitter moet zijn. Deze mandaten en de namen van de afgevaardigden in de raad van bestuur worden bekend gemaakt in het Belgisch Staatsblad,

§ 2. De raad kan één of meer afgevaardigden in de raad van bestuur aanstellen als dagelijks bestuurder(s), onder meer met de geldige handtekening tegenover financiële instellingen. Deze afgevaardigden sn de raad van bestuur treden ofwel alleen oiweti gezamenlijk op.

§ 3, De raad kan bepaalde van zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden, afgevaardigden of aan een derde. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gemandateerden oefenen hun bevoegdheden ofwel alleen ofwel gezamenlijk uit.

§ 4. Elke delegatie van bevoegdheid is op ieder ogenblik herroepbaar.

TITEL V Begrotingen en rekeningen

Artikel 25: Het boekjaar valt samen met het kalenderjaar. De raad van bestuur legt de rekeningen van het voorgaande jaar en de begroting van het lopende jaar, ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering, Vervolgens wordt bij afzonderlijke stemming aan de bestuurders kwijting verleend,

TITEL VI Ontbinding en vereffening

Artikel 26: Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot de ontbinding slechts worden besloten door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de V&S-wet.

In het ontbindingsbesluit worden één of meer vereffenaars aangeduid overeenkomstig art. 19 en 22 van de V&S-wet.

Artikel 27: Wat ook de oorzaak is van de ontbinding, de bestemming van de netto-activa wordt bepaald door de algemene vergadering.

Artikel 28: Voor ailes wat niet in deze statuten wordt geregeld, is de V&S-wet van toepassing.

Il. Benoeming van de raad van bestuur

Met ingang van 6 maart 2012 heeft de algemene vergadering met eenparigheid van stemmen

benoemd, zodat de raad van bestuur vanaf heden, voor onbepaalde duur, is samengesteld als volgt:

Janssen Jacobus, wonende Dorpsplein 6 te 3640 Kinrooi, geboren op 13.05,1950 te Ophoven

Uytterhoeven Alfons, wonende Vennebosiaan 3 te 2820 Bonheiden, geboren op 24.08,1948 te Putte.

Van Berckelaer Désiré, wonende L. Huybrechtsstraat 50 te 2150 Borsbeek, geboren op 02.05.1960 te Deurne

Van der Kelen Stephan, wonende H. Frère-Orbanlaan 380 te 9000 Gent, geboren op 10.01.1943 te Geraardsbergen

VO9r7,

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Deze hebben onder elkaar aangesteld als: Voorzitter: Van Berckelaer Désiré Ondervoorzitter: Janssen Jacobus Secretaris: Uytterhoeven Alfons Schatbewaarder: Van der Kelen Stephan

T LcA;.'d hccA eetée

cc-0 D

-

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Coordonnées
INTERDIOCESANE RAAMOVEREENKOMSTEN ONDERWIJS,…

Adresse
BISDOMPLEIN 1 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande