INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING WESTLEDE, AFGEKORT : IGS WESTLEDE

Divers


Dénomination : INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING WESTLEDE, AFGEKORT : IGS WESTLEDE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 219.805.958

Publication

08/04/2014 : GE129455
05/11/2014
ÿþMOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*14202 3

Ondernemingsnr : 0219.805.958

Benaming

(voluit) : INTERCOMMUNALE VERENIGING VOOR

CREMATORIUMBEHEER IN DE PROVINCIE OOST-VLAANDEREN

(verkort) : INTERCOMMUNALE WESTLEDE

Rechtsvorm : OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING

Zetel : SMALLE HEERWEG 60, 9080 LOCHRISTI

Onderwerp akte : WIJZIGING NAAM VAN INTERCOMMUNALE VERENIGING VOOR CREMATORIUMBEHEER IN DE PROVINCIE OOST-VLAANDEREN IN IGS WESTLEDE

Artikel 1. De Algemene Vergadering van 17 juni 2014 keurde de naamswijziging goed. INTERCOMMUNALE VERENIGING VOOR CREMATORIUMBEHEER IN DE PROVINCIE OOST-VLAANDEREN, in het kort INTERCOMMUNALE WESTLEDE met maatschappelijke zetel, Smalle heerweg 60 te 9080 Lochristi, wordt veranderd in INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING WESTLEDE, in het kort IGS WESTLEDE.

MONITEUR BELGE

29-10-2014

BELGISCfàrffieAATSBLAD

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

06/11/2014
ÿþ.r ~~ii i'n-4l

f&, j

MOD 2.2

il-_:< 1 , In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

'19203834"

iu

Ondernemingsnr : 0219.805.958

Benaming

(voluit) : INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING WESTLEDE

(verkort) : IGS WESTLEDE

Rechtsvorm : OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING

Zetel : SMALLE HEERWEG 60, 9080 LOCHRISTI

Onderwerp akte : WIJZIGING STATUTEN

IGS WESTLEDE

INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING WESTLEDE

Opdrachthoudende Vereniging te 9080 Lochristi, Smalle Heerweg 60. Handelregister Gent nummer 129.455 BTW BE 219,805.958

Opgericht als Samenwerkende vennootschap blijkens onderhandse akte van stichting van 17 september 1979 (B.S. van 17 april 1980).

GECOORDINEERDE STATUTEN

na de buitengewone algemene vergadering van 24 maart 1998 en

de buitengewone algemene vergadering van 11 december 2002; en

de verlenging op de buitengewone algemene vergadering van 9 december 2009;

en de naam- en statutenwijziging op de algemene vergadering van 17 juni 2014.

TITEL I - DEELNEMERS, NAAM, DOEL, ZETEL EN DUUR

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MONITEUR BELGE

2 9 -10- 2014

BELGISMqqTSBLAD

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

ti

MOD 2.2

Artikel 1 :

De INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING WESTLEDE, in het kort IGS WESTLEDE, wordt beheerst door het decreet van 6 juli 2001 houdende de Intergemeentelijke samenwerking. Het is een opdrachthoudende vereniging die haar bevoegdheden put uit de wet van 20 juli 1971 op de begraafplaatsen en de lijkbezorging, gewijzigd bij de wet van 28 december 1998.

a

h V

Artikel 2 :

De vereniging is samengesteld uit de oprichtende deelnemers alsmede de gemeenten van de provincie Oost- Vlaanderen die door de algemene vergadering als deelnemers werden aanvaard.

Artikel 3 :

Voor al wat niet uitdrukkelijk geregeld is door het decreet van 6 juli 2001, zijn de bepalingen van toepassing van het wetboek voor de vennootschappen die gelden voor de vennootschapsvorm van de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Overeenkomstig artikel 11 van het decreet van 6 juli 2001 hebben de verbintenissen van de vereniging geen handelskarakter en vormt ze een publiekrechtelijke rechtspersoon.

Artikel 4 :

De vereniging heeft tot doel het oprichten en besturen van één of meerdere crematoria en één of meerdere intercommunale begraafplaatsen op het grondgebied van de provincie Oost-Vlaanderen.

Zij mag alle verrichtingen doen die rechtstreeks met dat doel verband houden.

De werking van de vereniging is niet beperkt tot de bevolking van haar deelnemende gemeenten. De raad van bestuur kan, onder meer wat de tarieven voor de te leveren prestaties betreft, bijzondere voorwaarden vaststellen voor de inwoners van de deelnemende gemeenten.

Artikel 5 :

De zetel van de vereniging is gevestigd : Smalle Heerweg 60 te 9080 Lochristi.

De vereniging mag één of meer exploitatiezetels vestigen.

Artikel 6 :

De vereniging wordt opgericht voor een termijn van dertig jaar, en verlengd met een termijn van 18 jaar, die verstrijkt op 5 januari 2028.

De statutair bepaalde duur kan telkens verlengd worden met 18 jaar overeenkomstig hiernavolgende bepalingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

,

MaD2.2

V

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op verzoek van de gewone meerderheid van het totale aantal deelnemers en op voorwaarde dat dit verzoek gedragen wordt door een drievierde meerderheid van het aantal deelnemende gemeenten, kan de laatste algemene vergadering die het verstrijken van de duur voorafgaat, tot de verlenging beslissen met een drievierde meerderheid van het aantal stemmen. De daartoe strekkende gemeenteraadsbeslissingen worden bij het verslag van de algemene vergadering gevoegd en zijn gebaseerd op een onderzoek, eventueel vergelijkend in de mate er zich verschillende beheersvormen reëel aanbieden.

Uiterlijk negentig kalenderdagen voor de algemene vergadering die beslist over de verlenging wordt de agenda door de raad van bestuur aan alle deelnemers toegezonden.

Artikel 7 :

De deelnemers die niet wensen te verlengen kunnen daartoe niet verplicht worden en houden op deel uit te maken van de vereniging op het einde van het jaar waarin tot de verlenging door de algemene vergadering is beslist. Vooraf leggen zij hun daartoe strekkende beslissing voor die wordt gevoegd bij het verslag van de algemene vergadering. Ze moeten de door hen aangegane contractuele verbintenissen naleven, maar zijn voor het overige geen schadevergoeding verschuldigd. De voorlaatste en de laatste leden van artikel 37 van het decreet van 6 juli 2001 zijn op hen van toepassing.

Deelnemers die nalaten over de verlenging te beslissen of hun beslissing mee te delen,

worden geacht verder deel uit te maken van de vereniging.

Artikel 8 :

Tijdens de bij de oprichting van de vereniging vastgestelde duur die, behoudens wat bepaald is in artikel 36 van het decreet van 6 juli 2001, achttien jaar niet mag overschrijden, is geen uittreding mogelijk.

Een deelnemer kan door de algemene vergadering worden uitgesloten op de wijze die wordt bepaald in artikel 9 van de statuten wegens behoorlijk vastgestelde niet-naleving der verbintenissen ten opzichte van de vereniging.

Indien de duur van de vereniging verstrijkt in de loop van het jaar waarin de verkiezingen voor een algehele vernieuwing van de gemeenteraden worden georganiseerd, wordt over de verlenging pas beslist in het daaropvolgende jaar, zowel door de betrokken gemeenteraden als door de eerste algemene vergadering in de loop van dat jaar. Zolang wordt de oorspronkelijke duurtijd verlengd.

Artikel 9 :

Op voorstel van de raad van bestuur kan een deelnemende gemeente wegens behoorlijk vastgestelde niet-uitvoering van zijn verbintenissen ten overstaan van de vereniging, bij besluit van de algemene vergadering genomen bij een meerderheid van twee derden van de vertegenwoordigde deelnemers, worden uitgesloten.

De betrokken gemeente dient vooraf te worden opgeroepen om, op zijn verzoek, bij monde van zijn vertegenwoordigers te worden gehoord.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De beslissing tot uitsluiting zal aan de betrokken gemeente bij aangetekende brief worden medegedeeld binnen de acht kalenderdagen volgend op de datum van de algemene vergadering die tot de uitsluiting heeft beslist.

TITEL II - MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

Artikel 10 :

Het maatschappelijk kapitaal is samengesteld uit ondeelbare aandelen van 2.478,94 EUR;

het vaste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal bedraagt 2.478.935,25 EUR.

Artikel 11 :

Er zijn twee reeksen maatschappelijke aandelen:

"A-aandelen", toegekend aan de deelnemende gemeenten. "B-aandelen",toegekend aan de Provincie Oost-Vlaanderen. De "B-aandelen" vertegenwoordigen maximum 20% van het maatschappelijk kapitaal.

De aandelen kunnen slechts overgedragen worden onder aangeslotenen van dezelfde categorie, mits de raad van bestuur daarmede instemt en voor zover de afstand van de aandelen geen afbreuk doet aan de waarborg voor de goede uitvoering van de aangegane verbintenissen.

Artikel 12 :

§ 1. Bij latere toetreding van gemeenten

wordt de plaatsing op het kapitaal bepaald op 2,50 EUR per inwoner, met dien verstande dat het totaal tot het hogere duizendtal wordt afgerond.

Dit basisbedrag kan door de algemene vergadering worden aangepast, rekening houdend met de werkelijke waarde van het netto-actief.

Het bevolkingscijfer dat in aanmerking wordt genomen is dat van de meest recente officiële opgave verschenen in het Belgisch Staatsblad.

§ 2. Het maatschappelijk kapitaal wordt bij de onderschrijving volledig volstort. De aandelen zijn op naam.

Immateriële inbrengen ter vertegenwoordiging van vermogensbestanddelen die niet naar economische maatstaven kunnen worden gewaardeerd, en inbrengen "in natura " worden gewaardeerd op grond van een verslag van de commissaris en worden vertegenwoordigd door respectievelijk winstbewijzen en aandelen waarvan de waarde en de rechten statutair zijn bepaald.

De deelnemers kunnen uitsluitend worden vergoed voor hun inbreng en zijn slechts aansprakelijk ten belope van hun inbreng.

Bij de statuten wordt een register gevoegd waarop iedere deelnemer is vermeld met aanduiding van de aandelen en winstbewijzen die hem zijn toegekend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL 111- BESTUUR EN TOEZICHT

A. RAAD VAN BESTUUR.

Artikel 13 :

§ 1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit maximum 25 stemgerechtigde [eden, door de algemene vergadering benoemd op voordracht van de deelnemers.

De toewijzing van de mandaten wordt per district en in verhouding tot de som van het inwonersaantal van de aangesloten gemeenten van het betreffende district geregeld.

Ongeacht het inwonersaantal heeft ieder district recht op één bestuurder. Uit districten waarvan het totale inwonersaantal bij de vereniging aangesloten gemeenten meer dan 100.000 bedraagt worden twee bestuurders aangeduid. Uit districten waarvan het totale inwonersaantal bij de vereniging aangesloten gemeenten meer dan 200.000 bedraagt worden drie bestuurders aangeduid. De districten worden vastgelegd in de bijlage van deze statuten.

§ 2. Minstens twee mandaten met stemrecht worden toegewezen aan de Provincie Oost-Vlaanderen.

§ 3. Voor de mandaten voorbehouden aan de provincie gaat de voordracht uit van de provincieraad.

§ 4. Iedere deelnemende gemeente heeft het recht, tot [id van de raad van bestuur met raadgevende stem, een gemeenteraadslid aan te duiden, verkozen op een lijst waarvan geen enkele gekozene deel uitmaakt van het college van burgemeester en schepenen of aangesteld is als voorzitter van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn, en deze aanduiding voor te leggen aan de algemene vergadering.

In de oproeping voor de algemene vergadering wordt de aandacht van de gemeenten gevestigd op dit recht.

§ 5. Indien het aantal gemeenten dat van dit recht gebruik maakt ten hoogste drie bedraagt, neemt de algemene vergadering akte van de gemeenteraadsbeslissingen en wonen de aldus aangeduide leden met raadgevende stem vanaf dat ogenblik de zittingen van de raad van bestuur bij.

§ 6. Indien het aantal gemeenten dat van het in §4 van dit artikel bepaalde recht gebruik maakt, meer dan drie bedraagt, neemt de algemene vergadering akte van de gemeenteraadsbeslissingen en bepaalt zij de rangorde van de aangeduide leden met raadgevende stem In afdalende volgorde volgens de omvang van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

het aantal maatschappelijke aandelen in het bezit van de aanduidende gemeenten.

De eerste drie volgens deze rangorde aangeduide leden met raadgevende stem wonen vanaf dat ogenblik de zittingen van de raad van bestuur bij.

§ 7. De vergaderingen van de Raad van Bestuur zijn niet openbaar.

§ 8. Als overgangsmaatregel geldt dat de leden van de Raad van Bestuur die verkozen werden op de Algemene vergadering van 16 mei 2001, hun mandaat voleindigen.

Artikel 14 :

§ 1. Het mandaat van bestuurder heeft normaal een duur van zes jaar. Het is hernieuwbaar. Het eindigt na de Algemene vergadering volgend op de vernieuwing van de gemeenteraden.

In dat geval moet binnen de eerste drie maanden van het jaar volgend op dat van de verkiezingen, een algemene vergadering worden bijeengeroepen waarbij tot de algehele vervanging van de raad van bestuur wordt overgegaan, voorzover de raden van de deelnemende besturen die de voordracht moeten doen, reeds in hun nieuwe samenstelling vergaderd hebben. Is dat niet het geval, dan worden de betrokken nieuwe bestuurders benoemd door de algemene vergadering die kwijting verleent aan de bestuurders die het voorgaande boekjaar in functie waren en die tot dan verantwoordelijkheid blijven dragen.

Ben bestuurder benoemd tijdens bovenvermelde periode van zes jaar, eindigt zijn mandaat samen met de andere bestuurders.

§ 2. De duur van het mandaat van lid met raadgevende stem bedraagt 6 jaar.

Bij het verstrijken van de duur wordt in de algehele vervanging van deze leden voorzien op de wijze bepaald in artikel 13§4, artikel13§5 en in artikel 13§6, met dien verstande dat, in het geval bedoeld in artikel13§6, in de rangorde opgemaakt volgens het vastgestelde criterium, de voorkeur in dalende volgorde gegeven wordt aan de leden aangeduid door de gemeenten die niet eerder in de lopende legislatuur volgens dit stelsel vertegenwoordigd waren in de raad van bestuur. Na uitputting van deze lijst wordt de normale rangorde hernomen. In de oproeping voor de algemene vergadering wordt de aandacht van de gemeenten gevestigd op dit recht.

§ 3. De bestuurders en de leden met raadgevende stem verliezen hun mandaat :

A) Onmiddellijk nadat ze het openbaar mandaat dat ze bekleedden bij hun benoeming om enige andere reden verloren hebben; ingeval van vernieuwing van de provincieraden behouden de op voordracht van de provincieraad benoemde bestuurders evenwel hun mandaat tot na de eerstvolgende algemene vergadering ;

.

,



M0D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

B) bij ontslag ;

C) op verzoek, naargelang het geval, van de provincieraad of van de gemeenteraad die hen heeft voorgedragen en voorzover door deze een nieuwe kandidaat wordt voorgedragen ;

D) bij afzetting door de algemene vergadering.

§ 4. Indien door overlijden, ontslag of anderszins een of meer mandaten van bestuurder vacant komen, benoemt de raad van bestuur voorlopig, in afwachting dat door de eerstvolgende algemene vergadering, in de vervanging wordt voorzien, de plaatsvervanger(s), op voordracht, hetzij van de provincieraad, zo de uittredende bestuurder voorgedragen werd door de provincieraad, hetzij van de gemeenteraad van de gemeente die de uittredende bestuurder had voorgedragen.

§ 5. Bij verlies van het mandaat van een overeenkomstig artikel 13§5 aangeduid lid met raadgevende stem, vóór het verstrijken van de duur bepaald §2 van dit artikel, heeft de gemeente die de oorspronkelijke aanduiding heeft verricht, het recht onmiddellijk in de vervanging te voorzien bij gemeenteraadsbeslissing. Het aldus aangeduide lid wordt opgenomen in de eerstvolgende raad van bestuur en voltooit het mandaat van zijn voorganger.

§ 6. Bij verlies van het mandaat van een overeenkomstig artikel 13§6aangeduid lid met raadgevende stem vóór het verstrijken van de duur bepaald in §2 van dit artikel, komt het opengevallen mandaat toe aan het aangeduide lid dat in de oorspronkelijk opgemaakte rangorde als best geplaatste daarvoor in aanmerking komt. Het aldus aangeduide lid woont vanaf dat ogenblik de zittingen van de raad van bestuur bij en voltooit het mandaat van zijn voorganger. Indien evenwel geen vervanging mogelijk is ingevolge het ontbreken van opvolgers in de oorspronkelijke rangorde, maakt de eerstvolgende algemene vergadering een nieuwe rangorde op volgens het criterium bepaald in artikel 13§6, aan de hand van nieuwe gemeenteraadsbeslissingen tot aanduiding van leden met raadgevende stem, door de gemeenten die daartoe gebruik maken van het in artikel13§4 bepaalde recht, waarop hun aandacht gevestigd wordt in de oproeping voor de algemene vergadering. De toekenning en uitoefening van de mandaten gebeurt op de wijze als bepaald in artikel 13§6.

Artikel 15 :

§ 1. De bestuurders zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de vereniging. De bestuurders zijn overeenkomstig het gemeen recht verantwoordelijk voor de vervulling van de taak die hun is opgedragen en zijn aansprakelijk zonder hoofdelijkheid voor de tekortkomingen in de normale uitoefening van hun bestuur.

§ 2. De bestuurders en de leden met raadgevende stem die in een zaak, waarover de raad van bestuur zich dient uit te spreken, een belang hebben dat tegengesteld is aan dat van de vereniging, zijn ertoe verplicht de raad daarvan op de hoogte te stellen en hun verklaring te laten opnemen in de notulen van de zitting. Het is hen verboden aan de beraadslaging en aan de stemming op het stuk deel te nemen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 3. Het is elke bestuurder en ieder lid met raadgevende stem verboden :

1° aanwezig zijn bij een beraadslaging of besluit over zaken waarbij hij een rechtstreeks belang heeft, of waarbij zijn bloed- of aanverwanten tot en met de vierde graad een persoonlijk en rechtstreeks belang hebben. Dit verbod strekt niet verder dan de bloed- en aanverwanten tot de tweede graad als het gaat om de voordracht van kandidaten, benoemingen, afzettingen en schorsingen;

2° rechtstreeks of onrechtstreeks deelnemen aan overeenkomsten die met de vereniging zijn gesloten;

3° als advocaat, notaris of zaakwaarnemer optreden in rechtsgedingen tegen de vereniging. Het is hem verboden, in dezelfde hoedanigheid ten behoeve van de vereniging te pleiten, raad te geven of op te treden in enige betwisting, tenzij dit kosteloos gebeurt;

4° optreden als raadsman van een personeelslid in tuchtzaken.

Artikel 16:

De raad van bestuur kiest onder de stemgerechtigde leden een voorzitter, een le, een 2e en een 3e ondervoorzitter. Het voorzitterschap van de raad van bestuur wordt steeds toevertrouwd aan en effectief uitgeoefend door een op voordracht van de deelnemende gemeenten benoemd lid van het orgaan, dat tevens gemeenteraadslid is of burgemeester of schepen van een aangesloten gemeente. Het mandaat van voorzitter en van ondervoorzitter heeft een duur van zes jaar. Het neemt evenwel een einde met het mandaat van bestuurder. Het is hernieuwbaar.

Artikel 17 :

De vereniging zal beschikken over een secretaris, gelast met de uitvoering van de taken hem opgelegd door de raad van bestuur.

De secretaris wordt aangesteld zonder beperking van duur, door de raad van bestuur.

De raad bepaalt tevens de aan de functie van secretaris verbonden vergoeding.

De secretaris wordt aangesteld buiten de raad van bestuur.

De raad van bestuur mag ook -buiten zijn midden- een directeur benoemen, waarvan hij de bevoegdheid voor het dagelijks bestuur en de aan zijn functie verbonden vergoeding, vaststelt.

Artikel 18 :

De raad van bestuur vergadert zo dikwijls het belang van de vereniging het vereist, op bijeenroeping van de voorzitter of, bij verhindering van de voorzitter, of indien de voorzitter weigert de raad bijeen te roepen, op bijeenroeping van ten minste vijf stemgerechtigde bestuurders. Behoudens in spoedgevallen worden de uitnodigingen ten minste acht kalenderdagen voor de dag van de vergadering, onder toevoeging van de agenda, per post verzonden. De agenda wordt opgemaakt door de voorzitter.

Vijf of meer stemgerechtigde bestuurders mogen de inschrijving van een punt op de agenda eisen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 19:

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door zijn voorzitter.

Bij verhindering van de voorzitter wordt de vergadering voorgezeten door de le ondervoorzitter of, indien deze verhinderd is, door de 2e ondervoorzitter. Indien deze eveneens verhinderd is, zit de 3e ondervoorzitter voor.

Bij verhindering van de voorzitter en van alle ondervoorzitters wordt de vergadering voorgezeten door de bestuurder die de grootste ononderbroken anciënniteit telt in de raad van bestuur. Bij gelijke anciënniteit neemt de oudste bestuurder in leeftijd het voorzitterschap waar.

Artikel 20 :

§ 1. De raad van bestuur kan alleen geldig beslissen wanneer de meerderheid van zijn stemgerechtigde leden en van de meerderheid van de stemgerechtigde bestuurders aangeduid door de deelnemende gemeenten tegenwoordig of vertegenwoordigd is. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen. Elke bestuurder heeft een stem. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Bij geheime stemming met betrekking tot voordrachten van kandidaten en tot benoemingen, wordt, indien geen enkele persoon de volstrekte meerderheid op zich verenigt, tot een herstemming overgegaan tussen de twee kandidaten die het grootste aantal stemmen hebben behaald; staken de stemmen bij de herstemming, is de oudste in jaren voorgedragen of benoemd. Om verworven te zijn moet een besluit naast de algemene meerderheid bovendien de meerderheid van de stemmen uitgebracht door vertegenwoordigers van de deelnemende gemeenten behalen.

Bij geheime stemming, die verplicht is wanneer het om personen gaat, met betrekking tot aangelegenheden andere dan voordrachten of benoemingen, is bij staking van stemmen het voorstel verworpen.

§ 2.Elke bestuurder kan één van zijn collega's van de zelfde categorie deelnemers schriftelijk, per fax, per e-mail of gelijk welk ander schriftelijk communicatiemiddel, waarvan de authenticiteit van herkomst op voldoende wijze identificeerbaar is, volmacht geven om hem op een bepaalde vergadering van de raad te vertegenwoordigen en er in zijn plaats te stemmen. De volmachtdrager zal in dit geval, wat het stemmen betreft, geacht aanwezig te zijn. Geen enkele volmachtdrager mag evenwel meer dan 1 volmacht krijgen.

Artikel 21

Wanneer de meerderheid van de bestuurders, zoals bepaald in artikel 20 niet tegenwoordig of vertegenwoordigd is op de eerste vergadering, wordt een tweede vergadering binnen de veertien kalenderdagen belegd, tijdens welke over de punten die voor de tweede maal op de agenda worden gebracht kan beslist worden welk ook het aantal tegenwoordige of vertegenwoordigde bestuurders zij.

De uitnodiging tot het bijwonen van de tweede vergadering wordt aangetekend verzonden en de tekst van de artikelen 20 en 21 erin vermeld.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Deze bepaling geldt niet voor statutenwijziging (zie artikel 36).

Artikel 22 :

De bijeenkomsten van de raad van bestuur worden gehouden in de zetel van de vereniging of in een andere op de uitnodiging vermelde plaats.

De besluiten van de raad van bestuur worden genotuleerd in een daartoe bestemd register. Zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Eensluidende kopieën ervan, door de voorzitter of een ondervoorzitter van de raad van bestuur en door de secretaris ondertekend, worden aan de leden van de raad van bestuur

Van de besluiten van alle bestuursorganen van de (dienstverlenende en) opdrachthoudende verenigingen wordt binnen twintig dagen na het nemen van het besluit een lijst met een beknopte omschrijving van de daarin geregelde aangelegenheden verzonden aan de Vlaamse Regering.

Vanaf de dag van de verzending aan de Vlaamse Regering wordt de lijst, vermeld in het eerste lid, gedurende minstens twintig dagen ter inzage gelegd van het publiek. Dezelfde lijst wordt gepubliceerd op de website van de (dienstverlenende of) opdrachthoudende vereniging.

Artikel 23 :

De raad van bestuur geniet de meest uitgebreide bevoegdheid om aile daden van beheer en beschikking te stellen in verband met de doelstellingen van de vereniging. Behoort tot zijn bevoegdheid al wat niet uitdrukkelijk door de wetten en de statuten aan de algemene vergadering wordt voorbehouden.

Artikel 24 :

§ 1. Het dagelijks bestuur wordt door de raad van bestuur toevertrouwd aan een directiecomité. De leden worden verkozen onder de stemgerechtigde bestuurders.

Het totale aantal leden van het directiecomité bedraagt ten hoogste één derde van dat van de raad van bestuur; de meerderheid komt telkens toe aan de leden die op voordracht van de deelnemende gemeenten zijn benoemd. De voorzitter en de ondervoorzitters maken deel uit van het directiecomité.

Ieder lid van het directiecomité heeft één stem.

Een of meer leden van het leidinggevend personeel van de vereniging kunnen met raadgevende stem zitting hebben in het directiecomité. Hun mandaat beïnvloedt het toegestane aantal [eden niet.

Op de zittingen en notulen van het directiecomité is artikel 22 van deze statuten van toepassing.

§ 2. Het directiecomité is belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, met de voorbereiding van de vergaderingen van de raad van bestuur. en met het

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

nemen van eventuele spoedeisende maatregelen. Het oefent aile bevoegdheden uit die de raad van bestuur delegeert.

§ 3. De vergaderingen van het directiecomité worden voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Bij verhindering van de voorzitter wordt de vergadering voorgezeten door de le ondervoorzitter of, indien deze verhinderd is, door de 2e ondervoorzitter. Indien deze eveneens verhinderd is, zit de 3e ondervoorzitter voor.

Bij verhindering van de voorzitter en van alle ondervoorzitters wordt de vergadering voorgezeten door de bestuurder die de grootste ononderbroken anciënniteit telt in de raad van bestuur. Bij gelijke anciënniteit neemt de oudste bestuurder in leeftijd het voorzitterschap waar. Het voorzitterschap wordt evenwel steeds toevertrouwd aan en effectief uitgeoefend door een op voordracht van de deelnemende gemeenten benoemd lid van het orgaan, dat tevens gemeenteraadslid is of burgemeester of schepen van een aangesloten gemeente.

§ 4. Het directiecomité kan een of meer bestuurders alsook andere personen oproepen om aile gewenste inlichtingen te verstrekken.

§ 5. Het directiecomité beslist volgens de procedure voorgeschreven voor de raad van bestuur.

Artikel 25 :

De raad van bestuur benoemt en ontslaat het personeel. Hij bepaalt zijn statuut en zijn bezoldigingsregeling.

De raad van bestuur van de vereniging is bevoegd voor alle personeelsaangelegenheden, maar kan al wat betrekking heeft op de uitvoering van het administratief en geldelijk statuut en het arbeidsreglement, in het kader van het individuele personeelsbeheer, verder delegeren.

Artikel 26 :

De algemene vergadering bepaalt de vergoeding en/of presentiegelden die kunnen toegekend worden aan de voorzitter, de ondervoorzitters en de leden van de raad van bestuur en van de directiecomité, binnen de perken en de toepassingsvoorwaarden vastgesteld door de Vlaamse Regering.

Artikel 27 :

Alle akten die de vereniging tegenover derden binden worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en een bestuurder die ten opzichte van derden niet het bewijs moeten leveren van een voorafgaande beslissing van de raad van bestuur.

De handtekening van de voorzitter volstaat voor akten van dagelijks bestuur en voor de briefwisseling.

De vereniging is daarenboven geldig verbonden door bijzondere lasthebbers, zoals de directeur, voor zover deze binnen de perken van hun volmacht handelen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Alle rechtsgedingen, hetzij als eisende, hetzij als verwerende partij, worden in naam van de raad van bestuur gevoerd door zijn voorzitter of, bij diens verhindering, door de bestuurder daartoe aangewezen door de raad van bestuur.

El. COMMISSARIS

Artikel 28 :

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid, vanuit het oogpunt van dit decreet en van de statuten, van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt uitgeoefend door een commissaris. De commissaris wordt benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor 3 jaar. Hij is onderworpen aan de wettelijke en reglementaire bepalingen die zijn ambt en zijn bevoegdheid regelen.

Artikel 29 :

De commissaris oefent een onbeperkt recht van toezicht en controle uit op alle verrichtingen van de vereniging. Hij mag inzage nemen, doch zonder ze te verplaatsen, van de boeken, de briefwisseling, de notulen en over het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

Zestig kalenderdagen voor de algemene vergadering overhandigt de commissaris het verslag omtrent zijn opdracht dat verstuurd wordt naar alle deelnemers van de vereniging.

C. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 30 :

De regelmatig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt de algeheelheid van de deelnemers van de vereniging en haar beslissingen zijn binnen de perken van het decreet en van de statuten, voor hen allen bindend.

Zij heeft, onverminderd de bevoegdheden die aan de raad van bestuur en aan de directiecomité zijn toegewezen, de meest uitgebreide bevoegdheden. Zij kan, binnen de perken van de wet, wijzigingen aan de statuten aanbrengen, op voorwaarde evenwel daarbij het in artikel 36 bepaalde in acht te nemen.

Artikel 31 :

De algemene vergadering is samengesteld uit de vertegenwoordigers van de deelnemers van de vereniging. De vertegenwoordigers van de gemeenten moeten raadslid, schepen of burgemeester zijn. Voor de provincie kunnen enkel provincieraadsleden afgevaardigd worden.

ledere deelnemer heeft recht op MINSTENS één vertegenwoordiger.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Iedere deelnemer met meer dan 50.000 inwoners heeft recht op een vertegenwoordiger in de algemene vergadering per schijf of gedeelte van een schijf van 50 aandelen.

De algemene vergaderingen zijn openbaar.

De vertegenwoordiger kan voor de volledige duur van de legislatuur worden aangeduid.

Artikel 32 :

§ 1. De jaarrekeningen worden vastgesteld door de algemene vergadering in de loop van het eerste semester van het volgende boekjaar aan de hand van het verslag van de raad van bestuur en het verslag van de commissaris. Samen met de uitnodiging worden deze documenten ter beschikking gesteld van de deelnemende gemeenten, die het mandaat van hun vertegenwoordiger terzake bepalen.

Afgezien van de jaarvergadering waarvan hierboven sprake is, wordt nog minstens één buitengewone algemene vergadering belegd in de loop van het laatste trimester van elk jaar, om de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het volgende boekjaar te bespreken. Een door de raad van bestuur opgestelde begroting staat op de agenda van deze vergadering.

De raad van bestuur kan de algemene vergadering samen roepen telkens het belang van de vereniging zulks vereist.

De commissaris kan de algemene vergadering bijeenroepen.

De raad van bestuur moet ook de algemene vergadering bijeenroepen wanneer ten minste een zesde van het aantal deelnemers daarom verzoekt.

De oproeping tot de algemene vergadering en de vastgestelde agenda moet ten minste 30 kalenderdagen vooraf schriftelijk aan de deelnemers worden verstuurd.

§ 2. De agenda van de algemene vergadering wordt opgesteld door de raad van bestuur. Een aantal deelnemers dat ten minste een zesde van het totale aantal leden bedraagt, mag evenwel punten op de agenda brengen op voorwaarde dat zij ten minste 45 kalenderdagen voor de datum van de algemene vergadering daarvan mededeling geven aan de raad van bestuur.

De agenda en, in voorkomend geval de stukken die betrekking hebben op de jaarrekening die is opgesteld door de raad van bestuur, worden bij de oproepingsbrieven gevoegd.

§3 De raad van bestuur legt aan de jaarvergadering, die telkens plaatsvindt in de loop van het eerste werkingsjaar na het jaar waarin verkiezingen voor de algehele hernieuwing van de gemeenteraden worden georganiseerd, een evaluatierapport voor over de werking van de vereniging. Dat rapport bevat een nieuw ondernemingsplan voor de komende zes jaar of een gemotiveerd voorstel het samenwerkingsverband te beëindigen met inachtneming van de statutair bepaalde rechten van de deelnemers. De eerste evaluatieperiode kan korter zijn dan zes jaar, gelet op de datum van oprichting.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Alle deelnemers ontvangen dit rapport uiterlijk 30 kalenderdagen voor de datum van de jaarvergadering en bepalen het mandaat van hun vertegenwoordiger.

Artikel 33 :

De algemene vergadering mag slechts beraadslagen indien eensdeels ten minste de helft van het totaal aantal deelnemers en anderdeels de meerderheid van de deelnemende gemeenten vertegenwoordigd zijn. De algemene vergadering mag enkel beraadslagen over de punten die op de agenda voorkomen.

Is het aantal vertegenwoordigde deelnemers onvoldoende om geldig te beraadslagen, dan wordt binnen een termijn van zestig kalenderdagen een nieuwe algemene vergadering bijeengeroepen. Die vergadering kan geldig beraadslagen over de punten die een tweede maal op de agenda voorkomen, welk ook het aantal vertegenwoordigde deelnemers zij. De tekst van artikel 33 wordt in de tweede bijeenroeping vermeld. De voor de beslissingen vereiste meerderheid moet steeds bereikt zijn zowel globaal als in de groep der gemeenten.

Deze bepaling geldt niet voor statutenwijziging (zie artikel 36).

Artikel 34 :

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Bij verhindering van de voorzitter wordt de vergadering voorgezeten door de le ondervoorzitter of, indien deze verhinderd is, door de 2e ondervoorzitter.

Indien deze eveneens verhinderd is, zit de 3e ondervoorzitter voor.

Bij verhindering van de voorzitter en van alle ondervoorzitters wordt de vergadering voorgezeten door de bestuurder die de grootste ononderbroken anciënniteit telt in de raad van bestuur. Bij gelijke anciënniteit neemt de oudste bestuurder in leeftijd het voorzitterschap waar. De voorzitter wijst de secretaris en twee stemopnemers aan. Het voorzitterschap wordt evenwel steeds toevertrouwd aan en effectief uitgeoefend door een op voordracht van de deelnemende gemeenten benoemd lid van het orgaan, dat tevens gemeenteraadslid is of burgemeester of schepen van een aangesloten gemeente.

Artikel 35 :

Behalve wanneer door de wet of door de statuten een andere meerderheid is vereist, worden de besluiten bij eenvoudige meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen genomen.

De vereiste meerderheid moet tegelijkertijd, zowel voor het geheel van de geldig uitgebrachte stemmen van alle deelnemers als voor het geheel van de door de afgevaardigden van de deelnemende gemeenten geldig uitgebrachte stemmen, verworven zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bij geheime stemming met betrekking tot voordrachten van kandidaten en tot benoemingen, wordt, indien geen enkele persoon de meerderheid behaald, tot een herstemming overgegaan tussen de twee kandidaten die het grootste aantal stemmen hebben behaald. Staken de stemmen bij de herstemming, is de oudste in jaren voorgedragen of benoemd.

Bij geheime stemming, die verplicht is wanneer het om personen gaat, met betrekking tot aangelegenheden andere dan voordrachten of benoemingen, is bij staking van stemmen het voorstel verworpen.

Artikel 36 :

§ 1. De wijzigingen in de statuten en in de bijlagen worden artikelsgewijs aangebracht door de algemene vergadering met een drievierde meerderheid, zowel voor het geheel van de geldig uitgebrachte stemmen, als voor de geldig uitgebrachte stemmen van de vertegenwoordigde gemeenten, en op voorwaarde dat de gewone meerderheid van het aantal deelnemende gemeenten haar instemming betuigt.

Uiterlijk negentig kalenderdagen voor de algemene vergadering die de statutenwijzigingen moet beoordelen, wordt een door de raad van bestuur opgesteld ontwerp aan alle deelnemers voorgelegd. De beslissingen terzake van hun raden die de oorspronkelijke statuten hebben goedgekeurd, bepalen het mandaat van de respectieve vertegenwoordigers op de algemene vergadering en worden bij het verslag gevoegd.

De deelnemers die nalaten binnen de gestelde termijn een beslissing te nemen en voor te leggen, worden geacht zich te onthouden. De onthouding bepaalt het mandaat van hun vertegenwoordiger op de algemene vergadering.

§ 2. Het verslag van de algemene vergadering houdende wijziging van de statuten wordt, samen met de bijbehorende documenten waaronder de beslissingen van de deelnemers, binnen een termijn van dertig kalenderdagen na zijn dagtekening aan de toezichthoudende overheid voorgelegd.

§ 3. De statutenwijzigingen worden op dezelfde wijze als de oprichtingsakte neergelegd en bekendgemaakt.

Een volledig gecoördineerde tekst van de statuten wordt neergelegd in de zetel van de vereniging, bij de toezichthoudende overheid en in de gemeentehuizen van elke deelnemende gemeente, evenals in het provinciehuis van de deelnemende provincie, binnen een termijn van dertig kalenderdagen na de ontvangst door de vereniging van het goedkeuringsbesluit of na het verstrijken van de termijn, bedoeld in de laatste zin van artikel 40 van het decreet van 6 juli 2001.

§ 4. De statutenwijzigingen zijn slechts uitvoerbaar nadat ze zijn goedgekeurd bij besluit van de Vlaamse regering of door het verstrijken van de termijn voor goedkeuring. Er kan geen terugwerkende kracht aan verbonden worden die verder reikt dan de eerste januari van het boekjaar waarin de algemene vergadering de wijzigingen heeft aangebracht.

Er kunnen geen statutenwijzigingen aan de deelnemers worden voorgelegd in de loop van het jaar waarin verkiezingen voor een algehele vernieuwing van de gemeenteraden worden georganiseerd, tenzij ingevolge een wettelijke of reglementaire verplichting.

Artikel 37 :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Na goedkeuring van de jaarrekening, spreekt de algemene vergadering zich uit, door een afzonderlijke stemming, omtrent de kwijting die aan de bestuurders, en commissaris dient gegeven te worden.

De algemene vergadering doet bovendien uitspraak over alle punten die op de agenda zijn geplaatst.

Artikel 38 :

De besluiten van de algemene vergadering worden in een bijzonder register genotuleerd, ondertekend door de voorzitter, de secretaris en de stemopnemers alsmede door de aanwezige vertegenwoordigers van de deelnemers die erom verzoeken.

D. Toezicht

Artikel 39:

Van de besluiten van alle bestuursorganen van de (dienstverlenende en) opdrachthoudende verenigingen wordt binnen twintig dagen na het nemen van het besluit een lijst met een beknopte omschrijving van de daarin geregelde aangelegenheden verzonden aan de Vlaamse Regering.

Vanaf de dag van de verzending aan de Vlaamse Regering wordt de lijst, vermeld in het eerste lid, gedurende minstens twintig dagen ter inzage gelegd van het publiek. Dezelfde lijst wordt gepubliceerd op de website van de (dienstverlenende of) opdrachthoudende vereniging.

TITEL IV. - WERKINGSKOSTEN

Artikel 40 :

Van de deelnemers kan jaarlijks een deelname in de werkingskosten worden gevorderd, In evenredige verhouding met de door hen geplaatste kapitaalsinbreng. Daartoe verbinden de deelnemers zich ertoe aan de vereniging een door de raad van bestuur overeenkomstig de vorige alinea vast te stellen bijdrage te storten. Deze bijdrage mag evenwel niet meer bedragen dan 0,70 EUR. per inwoner wat de deelnemende gemeenten betreft. De inbreng van de provincie mag maximum 20 % van het totale maatschappelijk kapitaal bedragen.

De raad van bestuur regelt, bij aangetekend schrijven, de oproep tot betaling van de overeenkomstig de bovenstaande alinea's vastgestelde bijdragen. De storting moet geschieden binnen de zes maand na de betekening, zoniet zal van rechtswege en zonder ingebrekestelling, een intrest op de achterstallige bedragen verschuldigd zijn gelijk aan de rentevoet voor leningen op lange termijn op dat ogenblik toegepast.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

TITEL V. - INVENTARIS EN JAARREKENINGEN

Artikel 41 :

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Op 31 december van ieder jaar wordt de boekhouding van de vereniging afgesloten en maakt de raad van bestuur een inventaris en een ontwerp van jaarrekeningen op.

De boekhouding van de vereniging wordt gevoerd overeenkomstig de wetgeving op de boekhouding van de ondernemingen en met naleving van de richtlijnen die de overheid uitvaardigt met betrekking tot de boekhoudkundige verrichtingen.

Artikel 42 :

§ 1. Ten minste 60 kalenderdagen vábr de algemene vergadering stelt de raad van bestuur en dit zonder verplaatsing van documenten, alle stukken vereist voor het nazicht van de rekeningen ter beschikking van de commissaris.

§ 2. De raad van bestuur deelt UITERLIJK dertig kalenderdagen voor de algemene vergadering aan de deelnemers van de vereniging mede : het ontwerp der jaarrekeningen, evenals alle documenten die door de raad van bestuur aan de algemene vergadering onderworpen dienen te worden.

§ 3. De jaarrekeningen, het verslag van de commissaris, alsmede een uitvoerig verslag omtrent de activiteiten van de vereniging worden elk jaar, binnen de 30 kalenderdagen na goedkeuring van de jaarrekeningen, aan alle leden van de gemeenteraden van de deelnemers toegezonden.

Artikel 43 :

Het batig saldo van de resultatenrekening in dewelke alle lasten en onkosten en afschrijvingen zijn opgenomen, maakt eventueel de netto winst uit. Dit batig saldo zal als volgt verdeeld worden :

a) vijf ten honderd voorafneming voor het vormen van het wettelijk reservefonds, tot dit één tiende van het maatschappelijk kapitaal zal bereikt hebben.

b) een dividend van maximum 5 ten honderd aan de deelnemers uit te betalen naar evenredigheid van het gestort bedrag op hun maatschappelijke aandelen.

c) de overblijvende winst zal overgedragen worden naar de beschikbare reserves.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De algemene vergadering heeft nochtans het recht op voorstel van de raad van bestuur, na de voorafneming van de wettelijke reserve, het geheel van de te verdelen winst naar de beschikbare reserve over te brengen of geheel of gedeeltelijk op het volgende boekjaar te boeken.

Artikel 44 :

Ingeval een boekjaar sluit met verlies, zal dit worden aangezuiverd door aanrekening op de beschikbare reserve, zo deze laatste ontoereikend is, wordt het overblijvend verlies op het volgende boekjaar overgebracht. Wanneer ten gevolge van geleden verlies het netto- actief van de vereniging gedaald is tot minder dan de helft van het vast gedeelte van het kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste zestig kalenderdagen nadat het verlies is vastgesteld om te beraadslagen en te beslissen over een door de raad van bestuur opgesteld saneringsplan.

De raad van bestuur verantwoordt zijn voorstellen in dit saneringsplan dat uiterlijk 30 kalenderdagen voor de algemene vergadering aan alle deelnemers en aan de toezichthoudende overheid wordt voorgelegd, samen met de oproepingsbrief en alle bijbehorende documenten waaruit de noodzaak van het saneringsplan blijkt.

De algemene vergadering beslist onder de voorwaarden bepaald in artikel 39 van het decreet van 6 juli 2001.

TITEL VI - ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 45 :

Op verzoek van drievierde van het aantal deelnemende gemeenten, en aan de hand van de daartoe strekkende gemeenteraadsbeslissingen, kan de algemene vergadering met een drievierde meerderheid van het aantal stemmen tot de vervroegde ontbinding van de vereniging beslissen.

Artikel 46 :

Bij ontbinding krachtens het voorgaande artikel of door het verstrijken van de statutair bepaalde duur die niet verlengd wordt, wijst de algemene vergadering die de ontbinding vaststelt, de vereffenaars aan op dezelfde wijze als bepaald is voor de bestuurders. Een beperkt college van vereffenaars kan samengesteld worden op dezelfde wijze ais een directiecomité. Alle andere organen vervallen op het ogenblik van de ontbinding.

Het voltallige personeel van de vereniging wordt overgenomen, hetzij door de deelnemers, hetzij eventueel door de overnemers van de activiteit, in verhouding tot de kapitaalinbreng of overeenkomstig de onderling bereikte akkoorden, en

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

zonder dat de personeelsleden door deze plicht tot overname gebonden zijn.

De nieuwe werkgever waarborgt de rechten die de vereniging op het ogenblik van haar ontbinding, hetzij statutair, hetzij contractueel voor de werknemers vastgesteld had. Het door een gemeente overgenomen personeel komt, met behoud van zijn geldelijk statuut, terecht in een overgangskader dat geen invloed heeft op de personeelsformatie en uitdovend is.

De gemeenten hebben een recht van voorkeur op overneming van de op hun grondgebied gelegen installaties tegen boekwaarde.

Artikel 47 :

Na aanzuivering van alle ontvangsten en lasten, alsmede van de kosten van liquidatie of bewaring, wordt het netto-actief evenredig verdeeld onder de houders van de maatschappelijke aandelen.

Opgemaakt in tweevoud te Lochristi, 17 juni 2014

BIJLAGE 1 BIJ DE STATUTEN - REGISTER AANDELEN VOLGENS ARTIKEL 12

A-AANDELEN

AALST: 81 aandelen = kapitaal: 200.793,76

ASSI=NEDE: 14 aandelen = kapitaal: 34.705,09

BEVEREN : 41 aandelen = kapitaal: 101.636,35

BRAKEL: 14 aandelen = kapitaal: 34.705,09

DE PINTE: 9 aandelen = kapitaal: 22.310,42

DEINZE: 25 aandelen = kapitaal: 61.973,38

DENDERLEEUW: 17 aandelen = kapitaal: 42.141,90

DENDERMONDE: 43 aandelen = kapitaal: 106.594,22

DESTELBERGEN: 16 aandelen = kapitaal: 39.662,96

EEKI-O: 20 aandelen = kapitaal: 49.578,70

ERPE-MERE: 19 aandelen = kapitaal: 47.099,77

EVERGEM: 29 aandelen = kapitaal: 71.889,12

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

GAVERE: 10 aandelen = kapitaal: 24.789,35 GENT: 250 aandelen = kapitaal: 619.733,81 GERAARDSBERGEN: 31 aandelen = kapitaal: 76.846,99 HAALTERT: 17 aandelen = kapitaal: 42.141,90 HAMME: 23 aandelen = kapitaal: 57.015,51 HERZELE: 16 aandelen = kapitaal: 39.662,96 KAPRIJKE: 6 aandelen = kapitaal: 14.873,61 KLUISBERGEN: 7 aandelen = kapitaal: 17.352,55 KNESSELARE: 8 aandelen = kapitaal: 19.831,48 LAARNE: 11 aandelen = kapitaal: 27.268,29 LEDE: 18 aandelen = kapitaal: 44.620,83 LIERDE: 7 aandelen = kapitaal: 17.352,55 LOCHRISTI: 17 aandelen = kapitaal: 42.141,90 LOKEREN: 34 aandelen = kapitaal: 84.283,80 LOVENDEGEM: 8 aandelen = kapitaal: 19.831,48 MAARKEDAL: 7 aandelen = kapitaal: 17.000,00 MELLE: 11 aandelen = kapitaal: 27.000,00 MERELBEKE: 20 aandelen = kapitaal: 49.578,70 MOERBEKE: 6 aandelen = kapitaal: 14.873,61 NAZARETH: 9 aandelen = kapitaal: 22.310,42 NINOVE: 34 aandelen = kapitaal: 84.283,80 OOSTERZELE: 12 aandelen = kapitaal: 29.747,22 OUDENAARDE: 27 aandelen = kapitaal: 66.931,25 RONSE: 25 aandelen = kapitaal: 61.973,38 SINT-GILLIS-WAAS: 16 aandelen = kapitaal: 39.662,96 SINT-LAUREINS: 7 aandelen = kapitaal: 17.000,00 SINT-MARTENS-LATEM: 8 aandelen = kapitaal: 19.831,48 SINT-NIKLAAS: 70 aandelen = kapitaal: 173.525,47 STEKENE: 15 aandelen = kapitaal: 37.184,03 TEMSE: 24 aandelen = kapitaal: 59.494,45 WAASMUNSTER: 10 aandelen = kapitaal: 24.789,35

M0D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

WACHTEBEKE: 7 aandelen = kapitaal: 17.352,55

WETTEREN: 24 aandelen = kapitaal: 59.494,45

WICHELEN: 11 aandelen = kapitaal: 27.268,29

ZELZATE: 14 aandelen = kapitaal: 34.705,09

ZINGEM: 7 aandelen = kapitaal: 17.352,55

ZOMERGEM: 9 aandelen = kapitaal: 22.310,42

ZOTTEGEM: 26 aandelen = kapitaal: 64.452,32

ZULTE: 13 aandelen = kapitaal: 32.226,16

ZWALM: 8 aandelen = kapitaal: 19.831,48

TOTAAL A-AANDELEN: 1.211 aandelen = kapitaal: 3.001.017,20

B-AANDELEN

PROVINCIE OOST-VLAANDEREN: 250 aandelen = kapitaal: 619.733,81

TOTAAL B-AANDELEN: 250 aandelen = kapitaal: 619.733,81

GROOT TOTAAL AANDELEN: 1.461 aandelen = kapitaal: 3.620.751,01

BIJLAGE 2 BIJ DE STATUTEN -

VERDELING DISTRICTEN VOLGENS ARTIKEL 13

Artikel 13 :

Ongeacht het inwonersaantal heeft ieder district recht op één bestuurder.

Uit districten waarvan het totale inwonersaantal bij de vereniging aangesloten

gemeenten meer dan 100.000 bedraagt worden twee bestuurders aangeduid.

Uit districten waarvan het totale inwonersaantal bij de vereniging aangesloten

gemeenten meer dan 200.000 bedraagt worden drie bestuurders aangeduid.

De districten worden vastgelegd in de bijlage van deze statuten.

Bron : Gemeentelijk zakboekje Kluwer 2002

MaD 2.2

ARRONDISSEMENT GENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

DISTRICT GENT

Stad Gent: aantal inwoners: 226.009 - aangesloten: 226.009

TOTAAL AANGESLOTEN: 226.009 = Aantal bestuurders: 3

DISTRICT DEINZE (Kantons Deinze, Nazareth en Nevele)

Kanton Deinze :

Deinze: aantal inwoners: 27.876 - aangesloten: 27.876

Zulte: aantal inwoners: 14.606 - aangesloten:14.606

Kanton Nazareth :

Nazareth: aantal inwoners: 10.872 - aangesloten: 10.872

De Pinte: aantal inwoners: 10.174 - aangesloten:10.174

Sint-Martens-Latem: aantal inwoners: 8.380 - aangesloten:8.380

Kanton Nevele :

Nevele: aantal inwoners: 10.986 - aangesloten: 0

Aalter: aantal inwoners: 18.655 - aangesloten:0

TOTAAL AANGESLOTEN: 71.908 = Aantal bestuurders: 1

DISTRICT EVERGEM (Kantons Evergem, Waarschoot en Zomergem)

Kanton Evergem :

Evergem: aantal inwoners: 31.310 - aangesloten: 31.310

Kanton Waarschoot :

Waarschoot: aantal inwoners: 7.975 - aangesloten: 0

Kanton Zomergem :

Zomergem (nieuw 2002): aantal inwoners: 8.156 - aangesloten: 8.156

Knesselare : aantal inwoners :7.805 - aangesloten:7.805

Lovendegem: aantal inwoners :9.256 - aangesloten:9.256

TOTAAL AANGESLOTEN: 56.527 = Aantal bestuurders: 1

DISTRICT LOCHRISTI (Kantons Lochristi, Destelbergen en Oosterzele

Kanton Lochristi :

Lochristi: aantal inwoners: 19.223 - aangesloten: 19.223

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Moerbeke: aantal inwoners: 5.759 - aangesloten:5.759 Wachtebeke: aantal inwoners: 6.881 - aangesloten:6.881 Kanton Destelbergen :

Destelbergen: aantal inwoners: 17.260 - aangesloten: 17.260 Kanton Oosterzele :

Oosterzele: aantal inwoners: 13.156 - aangesloten: 13.156 Gavere: aantal inwoners: 11.871 - aangesloten: 11.871 Melle: aantal inwoners: 10.289 - aangesloten:10.289 Merelbeke: aantal inwoners: 22.000 - aangesloten:22.000 TOTAAL AANGESLOTEN: 106.439 = Aantal bestuurders: 2

ARRONDISSEMENT EEKLO

DISTRICT EEKLO (Kantons Eeklo,Assenede en Kaprijke) Kanton Eeklo :

Eeklo: aantal inwoners: 19.066 - aangesloten: 19.066 Maldegem: aantal inwoners: 21.965 - aangesloten:0 Sint-Laureins: aantal inwoners: 6.517 - aangesloten:6.517 Kanton Assenede :

Assenede: aantal inwoners: 13.602 - aangesloten: 13.602 Zelzate: aantal inwoners: 12.113 - aangesloten:12.113 Kanton Kaprijke :

Kaprijke: aantal inwoners: 6.041 - aangesloten: 6.041 TOTAAL AANGESLOTEN: 57.339 = Aantal bestuurders: 1

ARRONDISSEMENT SINT-NIKLAAS

DISTRICT SINT-NIKLAAS (Kantons Sint-Niklaas en Lokeren)

Kanton Sint-Niklaas :

Sint-Niklaas: aantal inwoners:68.119 - aangesloten: 68.119

Kanton Lokeren :

Lokeren: aantal inwoners:37.070 - aangesloten: 37.070

TOTAAL AANGESLOTEN: 105.189 = Aantal bestuurders: 2

MOD2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

DISTRICT TEMSE (Kantons Tems), Beveren en Sint-Gillis-Waas)

Kanton Temse :

Temse: aantal inwoners:25.409 - aangesloten: 25.409

Kruibeke: aantal inwoners:14.789 - aangesloten:0

Kanton Beveren :

Beveren: aantal inwoners:45.121 - aangesloten: 45.121

Kanton Sint-Gillis-Waas :

Sint-Gillis-Waas: aantal inwoners: 17.336 - aangesloten: 17.336

Stekene: aantal inwoners: 16.580 - aangesloten: 16.580

TOTAAL AANGESLOTEN: 104.446 = Aantal bestuurders: 2

ARRONDISSEMENT DENDERMONDE

DISTRICT DENDERMONDE (Kantons Dendermonde en Watteren)

Kanton Dendermonde :

Dendermonde: aantal inwoners:43.032 - aangesloten: 43.032

Buggenhout: aantal inwoners: 13.786 - aangesloten:0

Lebbeke: aantal inwoners:17.323 - aangesloten:0

Kanton Wetteren :

Watteren: aantal inwoners:22.778 - aangesloten: 22.778

Laarne: aantal inwoners:11.562 - aangesloten:11.562

Wichelen: aantal inwoners:11.046 - aangesloten:11.046

TOTAAL AANGESLOTEN: 88.418 = Aantal bestuurders: 1

DISTRICT ZELE (Kantons Zele en Hamme)

Kanton Zele :

Zele: aantal inwoners:20.406 - aangesloten: 0

Berlare: aantal inwoners:13.777 - aangesloten:0

Kanton Hamme :

Hamme: aantal inwoners:22.789 - aangesloten: 22.789

Waasmunster: aantal inwoners:10.391 - aangesloten:10.391

M0D 2.2

" TOTAAL AANGESLOTEN: 33.180 = Aantal bestuurders: 1

ARRONDISSEMENT AALST

DISTRICT AALST (Kantons Aalst, Erpe-Mere en Lede) Aalst: aantal inwoners:76.468 - aangesloten: 76.468 Erpe-Mere: aantal inwoners:19.101 - aangesloten:19.101 Lede: aantal inwoners:16.943 - aangesloten:16.943 TOTAAL AANGESLOTEN: 112.512 = Aantal bestuurders: 2

DISTRICT GERAARDSBERGEN (Kantons Geraardsbergen en Ninove)

Kanton Geraardsbergen :

Geraardsbergen: aantal inwoners:30.910 - aangesloten: 30.910

Kanton Ninove :

Denderieeuw: aantal inwoners:17.081 - aangesloten: 17.081

Ninove: aantal inwoners:34.614 - aangesloten:34.614

totaal aangesloten: 82.605 = Aantal bestuurders: 1

DISTRICT ZOTTEGEM (Kantons Zottegem en Herzele) Kanton Zottegem :

Stad Zottegem: aantal inwoners:24.533 - aangesloten: 24.533 Kanton Herzele :

Haaltert: aantal inwoners:17.265 - aangesloten: 17.265 Herzele: aantal inwoners:16.381 - aangesloten:16.381 Sint-Lievens-Houtem: aantal inwoners:9.143 - aangesloten:0 TOTAAL AANGESLOTEN: 58.179 = Aantal bestuurders: 1

ARRONDISSEMENT OUDENAARDE

DISTRICT OUDENAARDE (Kantons Oudenaarde en Kruishoutem)

Kanton Oudenaarde :

Oudenaarde: aantal inwoners:27.560 - aangesloten: 27.560

Maarkedal: aantal inwoners:6.426 - aangesioten:6.426

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

1

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Wortegem-Petegem: aantal inwoners:6.076 - aangesloten:0 Kanton Kruishoutem :

Kruishoutem: aantal inwoners:7.849 - aangesloten: 0 Zingem: aantal inwoners:6.574 - aangesloten:6.574

TOTAAL AANGESLOTEN: 40.560 = Aantal bestuurders: 1

DISTRICT RONSE (Kantons Ronse, Brakel en Horebeke) Kanton Ronse :

Ronse: aantal inwoners:23.698 - aangesloten: 23.698 Kluisbergen: aantal inwoners:6.060 - aangesloten:6.060 Kanton Brakel :

Brakel: aantal inwoners:13.627 - aangesloten: 13.627 Lierde: aantal inwoners:6.303 - aangesloten:6.303

Kanton Horebeke :

Horebeke: aantal inwoners:1.920 - aangesloten: 0 Zwalm: aantal inwoners:7.670 - aangesloten:7.670 TOTAAL AANGESLOTEN: 57.358 = Aantal bestuurders: 1

TOTAAL: aantal inwoners:1.365.319

TOTAAL AANGESLOTEN: 1.200.669 = Aantal bestuurders: 20

27/06/2013 : GE129455
12/06/2013 : GE129455
22/06/2012 : GE129455
12/06/2012 : GE129455
30/06/2011 : GE129455
02/09/2010 : GE129455
06/07/2010 : GE129455
02/07/2009 : GE129455
17/04/2009 : GE129455
24/06/2008 : GE129455
08/08/2007 : GE129455
06/07/2007 : GE129455
21/02/2007 : GE129455
25/09/2006 : GE129455
22/02/2006 : GE129455
29/06/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 02.06.2015, NGL 26.06.2015 15213-0468-034
28/06/2005 : GE129455
23/05/2005 : GE129455
26/06/2003 : GE129455
31/01/2003 : GE129455
06/09/2002 : GE129455
14/09/2001 : GE129455
06/06/2001 : GE129455
27/10/1999 : GE129455
04/05/1999 : GE129455
25/11/1998 : GE129455
22/04/1998 : GE129455
01/01/1997 : GE129455
11/07/1996 : GE129455
27/04/1993 : GE129455
01/01/1993 : GE129455
01/01/1992 : GE129455
19/01/1990 : GE129455

Coordonnées
INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING WESTLEDE, AF…

Adresse
SMALLE HEERWEG 60 9080 LOCHRISTI

Code postal : 9080
Localité : LOCHRISTI
Commune : LOCHRISTI
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande