INTRUM

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : INTRUM
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 426.237.301

Publication

13/11/2014
ÿþOndernemingsnr. . 0426.237.301

Benaming

(voluit) : INTRUM

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : Martelaarslaan 53, 9000 Gent, België

(volledig adres)

Onderwerp akte : Neerlegging voorstel van een met fusie gelijkgestelde verrichting waarbij

Solutius Belgium NV wordt overgenomen door Intrum NV

(.Voorafgaande uiteenzetting

Intrum NV en Solutius Belgium NV hebben de intentie om een met fusie door overneming gelijkgestelde verrichting (hierna genoemd "de vereenvoudigde fusie") door te voeren, waarbij het gehele vermogen (zowel de rechten als de verplichtingen) van Solutius Belgium NV door ontbinding zonder vereffening zal overgaan op Intrum NV, overeenkomstig artikel 671 juncto artikel 676, 1° van het Wetboek van vennootschappen (hierna "W, Venn.").

Op 13/10/2014 wordt derhalve, overeenkomstig artikel 719 W. Venn., door de raden van bestuur van Intrum NV en Solutius Belgium NV in gemeenschappelijk overleg het hierna geformuleerde voorstel tot vereenvoudigde fusie door overneming opgesteld.

De bestuursorganen van de te fuseren vennootschappen verbinden zich jegens elkaar om alles te doen wat in hun macht ligt om een vereenvoudigde fusie tot stand te brengen tegen de hierna vermelde voorwaarden en leggen bij deze het fusievoorstel vast dat ter goedkeuring zal worden voorgelegd aan de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van de betrokken vennootschappen.

De bestuursorganen van de betrokken vennootschappen verklaren kennis te hebben genomen van de wettelijke verplichting om voor iedere vennootschap die aan de vereenvoudigde fusie deelneemt, minstens 6 weken v66r de buitengewone algemene vergadering die zich over de vereenvoudigde fusie moet uitspreken, het fusievoorstel ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel neer te leggen en daarna bekend te maken bij uittreksel, of in de vorm van een mededeling, die een hyperlink bevat naar een eigen website, in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad (art. 719 in fine W. Venn.).

De bestuursorganen van de te fuseren vennootschappen zijn van oordeel dat de vooropgestelde vereenvoudigde fusie, voordelig is, dit zowel vanuit economisch als vanuit financieel oogpunt, gelet op volgende zakelijke overwegingen:

-de bij de vereenvoudigde fusie betrokken vennootschappen behoren tot dezelfde groep;

-de groepsstructuur zal door de voorgenomen vereenvoudigde fusie geoptimaliseerd en vereenvoudigd worden;

-de fusie kadert voorts in een internationale reorganisatie van de groep die beoogt de algemene groepsstructuur te stroomlijnen (met inbegrip van een reductie van het aantal groepsentiteiten) en te rationaliseren;

-door de vereenvoudigde fusie zullen de activiteiten gecentraliseerd worden in één vennootschap, te weten Intrum NV, zodat zij op een meer efficiënte en transparante wijze kunnen worden uitgeoefend;

-de administratie en het beheer van de vennootschap zal door de vereenvoudigde fusie vereenvoudigd worden;

-de voorgenomen vereenvoudigde fusie is niet ingegeven door fiscale overwegingen.

De voorgenomen verrichting beantwoordt dan ook aan een rechtmatige behoefte van financiële en economische aard en heeft derhalve voormelde zakelijke overwegingen ais hoofddoel.

Vanuit een bedrijfseconomisch standpunt is het bijgevolg verantwoord dat de betrokken vennootschappen in één juridische entiteit worden ondergebracht.

2.De rechtsvorm, de naam, het doel en de zetel van de te fuseren vennootschappen (artikel 719,1° W.

Venn.)

De aan de voorgestelde vereenvoudigde fusie door overneming deelnemende vennootschappen zijn:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

i

i

IN

ib

Mod Word 11.1

ti In de bijlagen het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

bij g R~

na neerlegging ter griffie

*19206509*

Staatsblad -13/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

2.1.De Overnemende Vennootschap:

INTRUM NV, naamloze vennootschap met maatschappelijke zetel gelegen te 9000 Gent, Martelaarslaan 53. De vennootschap is ingeschreven in het rechtspersonenregister te Gent (Afdeling Gent) onder het nummer 0426.237.301.

Deze vennootschap heeft overeenkomstig artikel 2 van haar statuten de volgende doelomschrijving :

"De vennootschap heeft tot doei:

-het verrichten van diensten van facturatie en het ontvangen van betalingen voor rekening van derden. De vennootschap zal tevens de opvolging van deze facturatie en betalingen rapporteren aan de betrokken derden. -het innen van schuldvorderingen, zijnde in casu, het recupereren van onbetaalde rekeningen, facturen, premies voor diverse ondernemingen die zij hebben ten opzichte van hun debiteuren;

-tevens zal zij zich toeleggen op de personeelsselectie voor diverse bedrijven en het verlenen van juridisch, sociaal en fiscaal advies.

-het uitvoeren van enquêtes en solvabiliteitsonderzoeken, het verstrekken van handelsinformatie, het beheren van bestanden en adresgegevens.

Bovenstaande opsomming is niet beperkt.

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel overal verwezenlijken voor eigen rekening en voor rekening van derden, op allerhande manieren en wijzen die haar het best geschikt blijven.

De vennootschap heeft daarenboven tot doel kredieten, leningen, kredietopeningen, voorschotten en elke andere kredietvorm onder eender welke vorm of duur te verstrekken aan natuurlijke of rechtspersonen, en meer bepaald ook aan consumenten. Daartoe kan zij alles doen wat rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt met het verlenen van dergelijke kredieten of leningen of wat van aard is de verwezenlijking van dit bijkomende doel geheel of ten dele te bevorderen of te vergemakkelijken. Dit houdt ondermeer in dat zij activiteiten kan ontwikkelen inzake het beheer van kredieten, met inbegrip van invordering van kredietschulden; en dat zij alle financierings- en kredietovereenkomsten in welke vorm ook, of schuldvorderingen voortvloeiend uit dergelijke overeenkomsten, kan overnemen.

De vennootschap kan ook alle handels-, industriële en financiële activiteiten en alle onroerend en roerend goed verrichtingen uitvoeren die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van haar doel. Zij kan functies van beheerder, commissaris of vereffenaar in andere vennootschappen uitoefenen."

De raad van bestuur van deze vennootschap is ais volgt samengesteld:

" De heer Guy Colpaert Gedelegeerd bestuurder

" De heer Pascal Labrue Bestuurder

" De heer Erik Forsberg Bestuurder

Zij wordt hierna 'intrum' of de `Overnemende Vennootschap' genoemd.

2.2.De Over te Nemen Vennootschap:

SOLUTIUS BELGIUM, naamloze vennootschap met maatschappelijke zetel gelegen te 9000 Gent,

Martelaarslaan 53.

De vennootschap is ingeschreven in het rechtspersonenregister te Gent (Afdeling Gent) onder het nummer

0439.189.571.

Deze vennootschap heeft overeenkomstig artikel 3 van haar statuten de volgende doelomschrijving:

"De vennootschap heeft tot doel:

-het deelnemen in of het zich op andere wijze financieel interesseren bij en het bestuur voeren over andere vennootschappen en ondernemingen in België gevestigd;

-het in verband met het in de vorige alinea gestelde, verwerven en beheren van onroerende goederen en andere vermogensbestanddelen, het verstrekken en opnemen van geldleningen, het verbinden van de vennootschap als borg en/of haar op enige andere wijze, doen garant staan voor schulden en verplichtingen van gelieerde vennootschappen in België gevestigd.

Zij kan, binnen de perken van haar maatschappelijk doel, zowel in België als in het buitenland, alle roerende, onroerende, financiële, industriële, commerciële of burgerrechtelijke verrichtingen doen.

Zij kan zich bij wijze van inbreng, overdracht, samensmelting, inschrijving, participatie, financiëre tussenkomst of op andere wijze interesseren in alle vennootschappen, ondernemingen of verrichtingen die een gelijkaardig of verwant doel hebben of die de verwezenlijking van haar doel bevorderen, zowel in België als daarbuiten. De algemene vergadering mag het maatschappelijk doel wijzigen overeenkomstig de wettelijke bepalingen."

De raad van bestuur van deze vennootschap is als volgt samengesteld:

" De heer Guy Colpaert (Gedelegeerd) bestuurder

" De heer Pascal Labrue Bestuurder

Zij wordt hierna `Solutius' of de 'Over te Nemen Vennootschap' of de 'Overgenomen Vennootschap'

genoemd.

Intrum zal, als Overnemende Vennootschap, het gehele vermogen verkrijgen van Solutius, Over te Nemen

Vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

3.De datum vanaf welke de handelingen van de Over te Nemen Vennootschap boekhoudkundig geacht worden te zijn verricht voor rekening van de Overnemende Vennootschap (artikel 719, 2° W. Venn.)

Aangezien de vereenvoudigde fusie vanuit zowel juridisch ais boekhoudkundig en fiscaal oogpunt uitwerking zal hebben op 16 december 2014 zijn er geen verrichtingen van de Over te Nemen Vennootschap die voor boekhoudkundige en fiscale (directe belastingen) doeleinden geacht worden te zijn verricht voor rekening van de Overnemende Vennootschap. Met ingang van 16 december 2014 om 23u59 zullen de financiële gegevens betreffende de Over te Nemen Vennootschap worden verantwoord in de jaarrekening van de Overnemende Vennootschap.

4.De rechten die de Overnemende Vennootschap toekent aan de aandeelhouders van de Over te Nemen Vennootschap die bijzondere rechten hebben, alsook aan de houders van andere effecten dan aandelen, of de jegens hen voorgestelde maatregelen (artikel 719, 3° W. Venn.)

Er zijn in de Over te Nemen Vennootschap geen aandeelhouders die bijzondere rechten hebben, dan wel houders van andere effecten dan aandelen.

5.leder bijzonder voordeel toegekend aan de leden van de bestuursorganen van de te fuseren vennootschappen (artikel 719, 40 W. Venn.)

Aan de bestuurders van de Overnemende Vennootschap en de Over te Nemen Vennootschap wordt geen bijzonder voordeel toegekend.

6.Statutenwijzigingen (artikel 724 W. Venn.)

De raad van bestuur van de Overnemende Vennootschap acht het noodzakelijk om overeenkomstig artikel 724 W. Venn. haar statuten te wijzigen teneinde o.a. haar doel uit te breiden naar aanleiding van deze vereenvoudigde fusie, aangezien het doel van de Over te Nemen Vennootschap ruimer is dan het doel van de Overnemende Vennootschap en niet alle activiteiten van de Over te Nemen Vennootschap uitdrukkelijk vermeld worden in de huidige doelomschrijving van de Overnemende Vennootschap, Derhalve wordt voorgesteld het doel van de Overnemende Vennootschap uit te breiden waarna de volledige tekst zal luiden als volgt:

"De vennootschap heeft tot doel;

- het verrichten van diensten van facturatie en het ontvangen van betalingen voor rekening van derden. De vennootschap zal tevens de opvolging van deze facturatie en betalingen rapporteren aan de betrokken derden;

- het innen van schuldvorderingen, zijnde in casu, het recupereren van onbetaalde rekeningen, facturen, premies voor diverse ondernemingen die zij hebben ten opzichte van hun debiteuren;

- het deelnemen in of het zich op andere wijze financieel interesseren bij en het bestuur voeren over andere vennootschappen en ondernemingen in België gevestigd;

- het in verband met het in het vorige gedachtenstreepje gestelde, verwerven en beheren van onroerende goederen en andere vermogensbestanddelen, het verstrekken en opnemen van geldleningen, het verbinden van de vennootschap als borg en/of haar op enige andere wijze, doen garant staan voor schulden en verplichtingen van gelieerde vennootschappen in België gevestigd;

- tevens zal zij zich toeleggen op de personeelsselectie voor diverse bedrijven en het verlenen van juridisch, sociaal en fiscaal advies;

het uitvoeren van enquêtes en solvabiliteitsonderzoeken, het verstrekken van handelsinformatie, het beheren van bestanden en adresgegevens.

Bovenstaande opsomming is niet beperkt.

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel overal verwezenlijken voor eigen rekening en voor rekening van derden, op allerhande manieren en wijzen die haar het best geschikt blijven.

De vennootschap heeft daarenboven tot doel kredieten, leningen, kredietopeningen, voorschotten en elke andere kredietvorm onder eender welke vorm of duur te verstrekken aan natuurlijke of rechtspersonen, en meer bepaald ook aan consumenten. Daartoe kan zij alles doen wat rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt met het verlenen van dergelijke kredieten of leningen of wat van aard is de verwezenlijking van dit bijkomende doel geheel of ten dele te bevorderen of te vergemakkelijken. Dit houdt ondermeer in dat zij activiteiten kan ontwikkelen inzake het beheer van kredieten, met inbegrip van invordering van kredietschulden; en dat zij aile financiërings- en kredietovereenkomsten in welke vorm ook, of schuldvorderingen voortvloeiend uit dergelijke overeenkomsten, kan overnemen.

De vennootschap kan ook, zowel in België als in het buitenland, alle handels-, industriële, commerciële, burgerrechtelijke en financiële activiteiten en alle onroerend en roerend goed verrichtingen uitvoeren die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van haar doel. De vennootschap kan zich voorts bij wijze van inbreng, overdracht, samenstelling, inschrijving, participatie, financiële tussenkomst of op andere wijze interesseren in alle vennootschappen, ondernemingen of verrichtingen die een gelijkaardig of verwant doel hebben of die de verwezenlijking van haar doel bevorderen, zowel in België als daarbuiten. Zij kan tenslotte functies van beheerder, commissaris of vereffenaar in andere vennootschappen uitoefenen;"

De raad van bestuur van de Overnemende Vennootschap beslist tenslotte van deze gelegenheid gebruik te maken om haar statuten te actualiseren en stelt derhalve voor om de volgende statutenwijziging en door te voeren:

-Schrapping van de uitdrukkelijke vermelding van het adres van de maatschappelijke zetel in artikel 3 van de statuten;

-Schrapping van verwijzingen naar toonderaandelen (gelet op de Wet van 14 december 2005 houdende afschaffing van de effecten aan toonder);

-Invoegen van de mogelijkheid voor de raad van bestuur om te vergaderen per telefoon- of videoconferentie;

r

-Invoegen van de mogelijkheid voor de raad van bestuur om te vergaderen per telefoon- of videoconferentie;

-Invoegen van een artikel inzake (I) elektronische deelname aan de algemene vergadering en stemmen op afstand en (H) de antwoordplicht van bestuurders en commissaris overeenkomstig de gewijzigde artikelen 538bis, 540 en 550 van het Wetboek van vennootschappen.

7.Bodemsanering

De Over te Nemen Vennootschap is noch eigenaar van, noch houder van enige zakelijke of persoonlijke rechten op onroerende goederen gelegen in België, zodat de vooropgestelde vereenvoudigde fusie niet onder het toepassingsgebied valt van de thans vigerende gewestelijke bodemwetgeving,

8.Procedure en overige formaliteiten

Overeenkomstig de procedure bij met fusie door overneming gelijkgestelde verrichtingen, zoals omschreven in de artikelen 719 tot en met 727 van het W. Venn. dient in het kader van de vooropgestelde vereenvoudigde fusie geen bijzonder fusie  of revisoraal verslag te worden opgemaakt.

Voor zover als nodig, stellen de respectieve raden van bestuur aan de aandeelhouders van de bij de vereenvoudigde fusie betrokken vennootschappen voorts voor om te verzaken aan de mogelijkheid voorzien in artikel 720 §2 4° in fine W.Venn., met name aan het recht van de aandeelhouders om kennis te nemen van tussentijdse cijfers omtrent de stand van het vermogen van elk van de bij de vereenvoudigde fusie betrokken vennootschappen.

Tenslotte zal, niettegenstaande de mogelijkheid geboden door artikel 722 §6 W. Venn., in casu wel degelijk een buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders voor de bij de vereenvoudigde fusie betrokken vennootschappen bijeengeroepen worden.

9.Algemene vergaderingen

De streefdatum voor de goedkeuring van het vereenvoudigd fusievoorstel door de onderscheiden buitengewone algemene vergaderingen is 16rdecember 2014.

Indien het vereenvoudigd fusievoorstel niet wordt goedgekeurd, worden alle origineel overgemaakte bescheiden die de bij de vereenvoudigde fusie betrokken vennootschappen aanbelangen door de andere vennootschap aan de respectieve vennootschap terugbezorgd, zodat elke vennootschap haar eigen bescheiden terugkrijgt en worden alle kosten verband houdende met de verrichting gedragen door de aan de vereenvoudigde fusie deelnemende vennootschappen, ieder voor een gelijk deel.

10.Neerlegging en publicatie in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad

De respectieve raden van bestuur van de Overnemende Vennootschap en de Over te Nemen Vennootschap beslissen tenslotte om mevrouw Vaën Vercruysse, mevrouw Elisabeth Greeve, de heer Jonathan De Landsheere en mevrouw Hannelore De Ly van advccatenkantoor K law Burg. CVBA, met maatschappelijke zetel gelegen te Bourgetlaan 40, 1130 Brussel, aan te stellen als bijzonder gevolmachtigde, elk individueel bevoegd en met recht van substitutie, teneinde aile formaliteiten te vervullen met het oog op de neerlegging van dit vereenvoudigd fusievoorstel ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Gent (Afdeling Gent) en de publicatie bij uittreksel overeenkomstig artikel 74 juncto 719 W. Venn. in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

11.Fiscale verklaringen

De ondergetekenden verklaren dat deze fusie door overneming zal beantwoorden aan de vereisten gesteld door de artikelen 117 en 120 van het Registratiewetboek en de artikelen 211 en 212 van het Wetboek Inkomstenbelasting 1992, evenals de artikelen 11 en 18 § 3 van het B.T.W.-Wetboek.

Voor analytisch uittreksel,

De heer Guy Colpaert

Gedelegeerd bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

"

. I `

06/01/2015 : GE138832
14/06/2013 : GE138832
19/03/2013 : GE138832
27/07/2012 : GE138832
26/06/2012 : GE138832
10/04/2012 : GE138832
01/08/2011 : GE138832
11/02/2011 : GE138832
19/11/2010 : GE138832
30/07/2010 : GE138832
03/04/2015 : GE138832
04/02/2010 : GE138832
22/10/2009 : GE138832
30/07/2009 : GE138832
23/01/2009 : GE138832
25/11/2008 : GE138832
28/07/2008 : GE138832
16/07/2008 : GE138832
04/06/2008 : GE138832
30/05/2008 : GE138832
15/05/2015 : GE138832
10/07/2007 : GE138832
03/11/2006 : GE138832
28/08/2006 : GE138832
20/04/2006 : GE138832
27/07/2005 : GE138832
05/07/2005 : GE138832
24/05/2005 : GE138832
31/01/2005 : GE138832
04/08/2015 : GE138832
07/04/2004 : GE138832
26/01/2004 : GE138832
13/08/2003 : GE138832
30/10/2002 : GE138832
12/11/2015 : GE138832
12/10/2001 : GE138832
24/07/2001 : GE138832
26/06/2001 : GE138832
25/04/2001 : GE138832
08/02/2000 : GE138832
19/01/2000 : GE138832
06/01/1999 : GE138832
01/01/1997 : GE138832
28/12/1995 : GE138832
13/10/1995 : GE138832
14/12/1994 : GE138832
20/02/1993 : GE138832
13/01/1989 : GE138832
01/01/1986 : GE138832
25/05/2016 : GE138832
20/12/2016 : GE138832

Coordonnées
INTRUM

Adresse
MARTELAARSLAAN 53 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande