JACOBUS

Association sans but lucratif


Dénomination : JACOBUS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 505.949.822

Publication

15/12/2014
ÿþ ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie ron dc akte

NEERGELEGD

- 4 DEC, 2014

RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL. TE GENT

vrntT

mult1101111

Voor-behoude

aan het eelgiscl Staatsbh

Ondernemingsar : Benaming : p SoS. 343. 5'cz

(voluit) (verkort) JACOBUS

Rechtsvorm : V.z.w.

Zetel : Steendam 11

9000 Gent





Onderwerp akte : Oprichting

Er blijkt uit een onderhandse akte opgemaakt te Gent op 19 augustus 2014 dat:

Mevrouw COCQUYT, Sophie Griet Wilfrieda, wonende te 9000 Gent, Krommewal', 3/404, geboren op 12 mei 1966 te Gent, rijksregisternummer 66.05.12-490.86, Belg;

De heer COLLIN Ludo wonende te 9000 Gent, Houtbriel 15, geboren op 23 december 1950 te Walshoutem, rijksregisternummer 50.12.23-315.32, Belg;

De heer DE DECKER Jacques Albert M.C.A.G.P.L., wonende te 9000 Gent, Hoogpoort, 57 / 0202, geboren op 10 februari 1948 te Gent, rijksregisternummer 48.02.10-025.18, Belg; ;

De heer DE WOLF Stefaan, wonende te 9000 Gent, Ottogracht 38, geboren op 27. februari 1966 te Gent, rijksregisternummer 66.02.27-013.92, Belg;

De vereniging zonder winstoogmerk hebben opgericht onder de naam "JACOBUS".

De vereniging heeft als doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk:

de herdynamisering van een historische ontmoetingsplek via een inhoudelijke

herinterpretatie van cultuur, religiositeit en mystische beleving;

" het organiseren, coördineren, plannen en promoten van culturele activiteiten binnen het. kader van de Sint Jacobskerk Gent;

" de promotie van de "Vrienden van de Sint Jacobskerk";

alle praktische aspecten van de beheer van de Sint Jacobskerk voor alle niet-religieuze

activiteiten;

" het begeleiden van derden op het organisatorische, logistieke en fmanciële niveau bij de organisatie van activiteiten in de kerk;

" evenals alle activiteiten die daarmee verband houden.

De vereniging kan alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van haar doel, met inbegrip van eventuele bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijd volledig zullen worden bestemd voor haar doel.

De zetel van de vereniging is gevestigd te 9000 Gent, Steendam 11, gerechtelijk: arrondissement Gent.

De vereniging is van onbepaalde duur en kan op elk moment ontbonden worden. In de vereniging zijn er enkel werkende leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOMOD 2,2

Luik B - Vervolg

Er zijn minimum drie leden. Er is geen maximum aantal bepaald.

De Raad van Bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van leden. Een kandidaat lid van de vereniging dient voorgedragen te worden door een lid van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur beslist autonoom of een kandidaat lid als lid tot de vereniging wordt toegelaten. De Raad van Bestuur dient deze beslissing niet te motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.

Elk lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vereniging. Het ontslag gebeurt per brief of per email en wordt overgemaakt aan de Raad van Bestuur. Het lid dat ontslag neemt moet geen opzegtermijn in acht nemen. Indien door het ontslag het aantal Ieden onder het wettelijk of statutair minimum daalt, dan wordt het ontslag van het lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden. Het lidmaatschap van een lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat lid.

De leden zijn geen lidmaatschapsbijdrage verschuldigd.

De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de oudste van de aanwezige bestuurders. De Ieden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen bij volmacht door een ander lid. Elk lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn:

" De goedkeuring van de statuten;

" De goedkeuring van een wijziging van de statuten;

" De benoeming en afzetting van bestuurders;

" Het verlenen van kwijting aan de bestuurders;

" Goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

" De ontbinding van de vereniging beslissen en het benoemen van de vereffenaars;

" De uitsluiting van een lid;

" De omzetting van een vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

De Algemene Vergadering wordt slechts eenmaal per jaar samengeroepen, binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar. Een `Buitengewone Algemene Vergadering" kan samengeroepen worden op initiatief van de Raad van Bestuur, of wanneer minstens één vijfde van de leden het vraagt. De agenda wordt opgesteld door de Raad van Bestuur. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht. De oproeping gebeurt per brief of per e-mail, minimum veertien kalenderdagen voor het tijdstip van de Algemene Vergadering. De oproeping wordt ondertekend door de voorzitter. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de Algemene Vergadering, evenals de agenda. Op de dag van de Algemene Vergadering en tijdens de Algemene Vergadering zelf kunnen punten aan de agenda worden toegevoegd, wanneer de meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde leden hiermee akkoord gaat.

In gewone gevallen kan de Algemene Vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits ten minste de helft der leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Elk lid heeft één stem. De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel, bij uitsluiting van leden of de ontbinding van de vereniging, worden de voorwaarden, het aanwezigheidsquorum en de bijzondere meerderheden toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in de notulen. De originele notulen van de AIgemene Vergadering worden samengebracht in het notulenboek. De leden worden binnen de maand op de hoogte gesteld van de beslissingen door toezending van een kopie van de originele verslagen van de "Algemene Vergaderingen".

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

De Raad van Bestuur bestaat uit minimum drie bestuurders. Er is geen maximum aantal bestuurders bepaald. Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal leden van de vereniging.

Om als bestuurder te worden benoemd moet men lid zijn van de vereniging, alsmede actief deelnemen aan de organisatie van de activiteiten van de vzw "JACOBUS ".

Een bestuurder kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder of door een lid. Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen. De Raad van Bestuur verdeelt de functies van voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester onder de bestuurders.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter. Indien bestuurders vrijwillig ontslag nemen of afgezet worden, moeten zij in functie blijven totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

De Algemene Vergadering benoemt de bestuurders. De benoeming gebeurt bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en heeft alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden niet delegeren. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd. De bestuurders oefenen hun bevoegdheden als college uit.

De Raad van Bestuur moet minstens éénmaal per jaar worden samengeroepen, evenals wanneer het belang van de vereniging dit vereist. Elke bestuurder heeft het recht de Raad van Bestuur samen te roepen. Hij of zij richt hiertoe een verzoek aan de voorzitter. De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter. De oproeping gebeurt per brief of per e-mail, minimum veertien kalenderdagen voor het tijdstip van de samenkomst van de Raad van Bestuur. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de samenkomst van de Raad van Bestuur, evenals de agenda. De agenda wordt opgesteld door de voorzitter.

Om geldig te kunnen beraadslagen moet minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Elke bestuurder heeft één stem. Een bestuurder mag zich bij volmacht door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken. De beslissingen binnen de Raad van Bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Een voorstel is aangenomen indien de stemming onbeslist eindigt.

Van de samenkomst van de Raad van Bestuur worden er notulen opgesteld. De originele notulen van de Raad van Bestuur worden samengebracht in het notulenboek. De bestuurders worden binnen de maand op de hoogte gesteld van de beslissingen door toezending van een kopie van de originele notulen van de "Raad van Bestuur".

Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de vereniging. Het ontslag gebeurt per brief of per email en wordt overgemaakt aan de Raad van Bestuur. De bestuurder die ontslag neemt moet geen opzegtermijn in acht nemen. Indien door het ontslag de werking van de vereniging in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld. Een bestuurder wordt geacht ontslag te nemen wanneer de bestuurder niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om bestuurder te worden in de vereniging. De stemming over de afzetting van een bestuurder is geheim. Het mandaat van een bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de bestuurder,

De vereniging wordt vertegenwoordigd in rechte of ten overstaan van derden door de handtekening van de Voorzitter en een tweede bestuurder.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

.~.









Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december. Uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op de dag van de oprichting van de vereniging en eindigt op 31

december 2015.Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, legt de Raad van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

! t ,6

f& ~.

MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

Bestuur verantwoording af over het beleid in het voorgaande jaar, stelt de rekeningen vast van het vorig jaar en maakt de begroting van het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

De vereniging kan op elk ogenblik vrijwillig worden ontbonden. Hiervoor is een aanwezigheidsquorum van twee derden vereist. De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van vier vijfden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Bij ontbinding wordt het actief bestemd aan de kerkfabriek van de Sint-Jacobskerk Gent. De bestemming van het actief wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering of door de vereffenaar(s). De vereffenaars oefenen hun opdracht als college uit.

De oprichters hebben als leden van de eerste Raad van Bestuur benoemd:

mevrouw COCQUYT Sophie, Voorzitter;

de heer DE WOLF Stefaan, Ondervoorzitter;

de heer DE DECKER Jacques, Secretaris;

de heer COLLIN Ludo, Penningmeester

mevrouw LIEDTS -- MEESEN Marie-Françoise, bestuurder

Voor-

lehouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij IiëtlièYgisch Staatsblad - I5/1//2OI4 - Annexes du Moniteur belge

Voor eensluidend ontledend uittreksel

Tegelijk hiermee neergelegd:

Statuten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
JACOBUS

Adresse
STEENDAM 11 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande