JEJO

Association sans but lucratif


Dénomination : JEJO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 501.533.649

Publication

31/07/2013
ÿþ Mon 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/07/2013 - Annexes du Moniteur belge Rechtsvorm : vzw

Zetel : Li lrnQU.7,*uaa (_ S iSc k LL

Ondernemingsnr : 501.533.649

Voorwerp akte : WIJZIGING ZETEL & WIJZIGING BESTUURSLID

De Bijzondere algemene vergadering, van 07/05/ 2013 geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige quora inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten.

De zetel te wijzigen van Windmolensstraat 109, 9450 Haaltert naar Diepestraat 142 - 9300 Aalst Tussen de hierna opgesomde natuurlijke personen

Draps Joris, Diepestraat 142, 9300 Aalst, belg 82.09.19-097.51

$aeys Jelle, Opwijksesteenweg 36, 9310 Moorse!, belg 87.04.25-201.31

Van Den Bossche Lisa, Dokter Jozef Kluysskenstraat 13, 9300 Aalst, belg 88.03.30-196.94

Draps Georges, Kerrebroekstraat 52, 9300 Aalst Belg,









Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Benaming

(voluit) : JEJO vzw

*13120 7

N

1

GR. HE K

.rl

1,1

z 2 .PLI rg.3

D", " ''','~`" `.iî~

05/12/2012
ÿþRechtsvorm . vzw

Zetel : Windmolenstraat 106, 9450 Haaltert

Ondememingsnr : So.A. S. G4.3

Voorwerp akte : OPRICHTING VAN VZW

De algemene vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige quota inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten

Tussen de hierna opgesomde natuurlijke personen :

Draps Joris, Windmolensstraat 109, 9450 Haaltert, belg 82.09.99-097.51 Saeys Jelle, Opwijksesteenweg 36, 9310 Moorse/, belg 87.04.25-201.31

Van Dooren Dieter, Regelsbruggestraat 36, 9300 Aalst, belg 74.06,10-181.18

Draps Georges, Kerrebroekstraat 52, 9300 Aalst Belg.

is overeengekomen wat volgt, onder elkaar met en voor allen die hier aanwezig en/of vertegenwoordigd waren en voor allen die later nog werkelijk lid worden, een vereniging zonder winstoogmerk (afgekort vzw) op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en specifieke condities, gematerialiseerd in deze statuten :

TITEL i : NAAM  ZETEL  DOEL -- DUUR

Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam "JEJO" vzw

Art 2. De v.z.w. heeft als maatschappelijke zetel het volgende adres : Windmolenstraat 106, 9450 Haaltert, gelegen in het gerechterlijk arrondissement Dendermonde.

Art3. De v.z.w. heeft als doel sport- en vrijetijdsevenementen in het bijzonder met jongeren te bevorderen en te promoten. Om dit doel te verwezelijken zal zij manifestaties inrichten of bijwonen welke deze betreffen. Zij mag te dien einde goederen aankopen, bezitten, verkopen alsook huurcontracten afsluiten en alle daden stellen die hiermee verband houden.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden steilen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan. het doel waarvoor zij werd opgericht. Het is de vzw toegestaan leningen aan te gaan op voorwaarde dat de geleende gelden gebruikt worden voor het doel waarvoor zij werd opgericht

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL II : LEDEN

Art, 5. Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste drie bedragen. De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement

De criteria om lid volmachtdrager te worden zullen bepaald worden door de algemene vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ° Naam en hendtekenino

MOD2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte!F=FlE

KOOP;-iA:

2 û NOV, 2012

;ENDERF.,..,.,,~,

Griffie

Benaming

(voluit) : JEJO vzw

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

sJ

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art 6. Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de Raad van Bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijkworden ingediend bij de voorzitter van de Raad van Bestuur. Met de term `lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Art7. De Raad van Bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen of verenigingen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

Art. 8. De maximum ledenbijdrage bedraagt 1.000,00-euro.

Art 9. Het lidmaatschap van de werkelijke leden is van onbepaalde duur. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. biet ontslag moet. hij aangetekend sc'nrijverº% aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht

De leden worden verondersteld van rechtswege ontslag te nemen indien niet voldaan wordt aan de voorwaarden van het lidmaatschap, onder andere het niet betalen van de jaarlijkse lidgelden voor een datum te bepalen door de Raad van Bestuur.

Art 10. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

Art 11. Naast de effectieve leden en gebruikersleden kunnen ook andere personen, rechtspersonen, clubs, feitelijke verengingen een beroep doen op de diensten van de vzw. In ruil daarvoor zullen zij wel een administratiekost betalen van minimum ¬ 5,00 en maximum ¬ 15.000 afhankelijk van de gevraagde diensten en ondersteuning.

TITEL I1I : ALGEMENE VERGADERING

Art. 12. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter von de Raad van Bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een lid Kan zich echter door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid Vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de Algemene Vergadering.

Art. 13. Enkel de Algemene Vergadering is bevoegd voor de volgende zaken :

-goedkeuring van de statuten en goedkeuring van welke wijziging van de statuten dan ook;

-herbenoeming van de bestuurders, vaststelling van de eventuele vergoeding van de bestuurders, kwijting van de bestuurders en instellen van een vordering tegen de bestuurders wegens foutief beheer en het afzetten van de bestuurders.

-(her)benoeming van de corrrissaris(sen), vaststelling van de eventuele vergoeding voor de commissaris(sen), kwijting van de commissaris(sen) en het instellen van een aansprakelijkheidsvordering tegen de commisearis(sen);

-goedkeuring van de jaarrekening en de goedkeuring van de begroting ;

-goedkeuring van het principe van de ontbinding van de vereniging, benoeming van de vereffenaar naar aanleiding van de vereffening in het kader van de ontbinding, beslissing tot het bepalen van de vergoeding van de vereffenaars bij vrijwillige ontbinding en bestemming van het actief van de vereniging naar aanleiding van de ontbinding.

-beslissing tot uitsluiting van een werkelijk lid.

-beslissing tot omzetting van de vzw in een V.S.O.

-alle andere door de statuten aan de Algemene Vergadering expliciettoegekende bevoegdheden.

Art. 14. De Algemene Vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

Art, 15, De bekendmaking van de beslissingen van de Algemene Vergadering wordt geregeld als volgt : van elke vergadering worden notulen gemaakt. Deze worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en opgenomen in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mooz0

Ark 16. De Algemene Vergadering komt samen in de loop van het eerste kwartaal.

Art. 17. De Raad van Bestuur is bovendien verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de leden daarvoor een verzoek richt aan de Raad van Bestuur en dit bij aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld.

Art 18. De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of door twee bestuurders, met uitzondering van de bepalingen in artikel 16, dan is enkel de ondertekening door de voorzitter geldig. Aile effectieve leden moeten worden opgeroepen bij gewone brief of bij aangetekende brief tenminste 8 kalenderdagen voor de vergadering.

Art 19. De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Elk onderwerp dat schriftefijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste drie werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de Raad van Bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen in geen geval behandeld worden.

Art. 20. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit

Art 21. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 213 van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, , minstens 15 tot maximum 45 dagen na de eerste Algemene Vergadering, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluitzal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen .

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met 4/5 meerderheid van stemmen worden besloten.

Art. 22. Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen der statuten vereist

Art. 23. Een meerderheid van 2t3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een bd. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

TITEL IV RAAD VAN BESTUUR

Art. 24. De Raad van Bestuur bestaat uit tenminste 2 leden en wordt (her)benoemd door de Algemene Vergadering voor een periode van onbepaalde duur.

Art. 25. Het mandaat eindigt :

- bij overlijden

- biij afzetting door de Algemene Vergadering, die dit te allen tijde kan beslissen

- bij wettelijke redenen

- vrijwillig ontslag

Art. 26. Zo door vrijwillig ontslag, het aantal bestuurders is teruggevallen, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Art. 27. De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is.

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of doortwee bestuurders.

De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art. 28. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt doorslaggevend.

Art 29. De Raad van Bestuur heeft de volgende bevoegdheden :

1

Voor-5oiidèn aan het Belgisch Staatsblad

MOfl 2.0

Luik B - Vervolg

-hij is verantwoordelijk voor het bestuur van de vzw, het dagelijks bestuur inbegrepen, zonder bijkomende goedkeuring van de Algemene Vergadering, hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en beschikking, ook voor het vervreemden, zelfs om niet, en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, zonder limiet op de termijn, van roerende en onroerende goederen; hij is bevoegd voor alle handels-, verzekerings- en bankverrichtingen, inclusief het opheffen van hypotheken.

-hij vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet en de statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

-hij vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

-hij kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigde-bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuurwordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur de Postcheques, de openbare en private bankinstellingen en aile andere instellingen.

Art. 30. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

TITEL V LOOPTIJDEN, PERIODES EN EINDE VAN DE VZW

Art. 31. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd.

Art. 32. Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede Algemene Vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 415 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meervereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, warden overgedragen aan een vereniging waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert of naar een goed doel.

TITEL VI VARIA

Art. 33. Voor ailes wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 van toepassing

Art. 34. Worden benoemd als bestuurders door de Algemene Vergadering :

Joris Draps

Jelle Saeys

Dieter Van Dooren

De akte is opgemaakt op 1/09/2012 in 4 originele exemplaren die overhandigd werden aan de ondergetekenden

Draps Joris, Windmolensstraat 109, 9450 Haaltert, belg 82.09.19-097.51 bestuurslid

Saeys Jelle, Opwijksesteenweg 36, 9310 Moorsel, belg 87.04.25-201.31 bestuurslid

Van Dooren Dieter, Regelsbruggestraat 36, 9300 Aalst, belg 74.06.10-181.48 bestuurslid

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
JEJO

Adresse
WINDMOLENSTRAAT 106 9450 HAALTERT

Code postal : 9450
Localité : HAALTERT
Commune : HAALTERT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande