JEUGDHUIS DE FAAR ATOM, AFGEKORT : JH DE FAAR ATOM

Association sans but lucratif


Dénomination : JEUGDHUIS DE FAAR ATOM, AFGEKORT : JH DE FAAR ATOM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 541.572.972

Publication

13/11/2013
ÿþBenaming

(voluit) : VZW JEUGDHUIS DE FAAR ATOM

Rechtsvorm : VZW

Zetel : EIGENSTRAAT 162, DENDERHOUTEM (HAALTERT) 9tjSD Ondernemingsnr : S y'1 51'2 932

Voorwerp akte : OPRICHTING

Opgericht op 27/10/2013. De hierna vernoemde natuurlijke personen:

1. Van Mulders Katrien, Eigenstraat 162, 9450 Denderhoutem (Haaltert)

2. Van Ouden have Marie-Eline, Iddergemsesteenweg 8, 9450 Denderhoutem (Haaltert) 3, Meganck Sofie, Ninoofsesteenweg 102, 9450 Denderhoutem (Heaitert)

4. Jenquin Lieselotte, Denderhoutembaan 266, 9400 Ninove

5. Van Mulders Siike, Zonnestraat 18b, 9450 Denderhoutem (Haaltert)

6. Van Nieuwenhove Sven, Zonnestraat 18b,9450 Denderhoutem (Haaltert)

7. Van Den Eynde Sara, Roelandersweg 22, 9406 Outer (Ninove)

8. Van Den Eynde Shelly, Rufin Pennestraat 48, 9400 Apelterre (Ninove)

9. Van Laethem Shana, Stationsstraat 312 bus 4, 1770 Liedekerke (Denderleeuw)

10. De LeenheerWilliam, Dorp 94, 9450 Denderhoutem (Haaltert)

11. De Middeleer Laurens, Teerlingstraat 35, 9450 Denderhoutem (Haaltert)

12. Vermeir Bram, Zonnestraat 89, 9450 Denderhoutem (Haaltert)

13. Vanassche Inge, Terlinden 76, 9450 Denderhoutem (Haaltert)

14, Lauwaert Janis, Terlinden 8, 9450 Denderhoutem (Haaltert)

15, De Pauw Thijs, Leeuwveldbos 2, 9450 Denderhoutem (Haaltert)

16, Lauwaert Nick, Terlinden 8, 9450 Denderhoutem (Haaltert)

17. Lauwaert Ruiger, Terlinden 8, 9450 Denderhoutem (Haaltert)

18, Mathijs Joren, Vosse! 24, 9450 Denderhoutem (Haaltert)

19. De Pauw Klaas, Leeuwveldbos 2, 9450 Denderhoutem (Haaltert)

20. Van Den Berghe Thomas, Deyselstraat 6, 9450 Denderhoutem (Haaltert)

21. Houtman Lisa, Eigenstraat 168, 9450 Denderhoutem (Haaltert)

22. De Leenheer Alex, Dorp 94, 9450 Denderhoutem (Haaltert)

di

MOD 2,0

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Q Fl T

s .

3 1 OKT, 2013

DENDERMONDE

.atTrrffie

11111111111111 111

*13171327*

zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 onder de hierna volgende voorwaarden:

Titel I: BENAMING - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1.

De vereniging draagt de naam: " Jeugdhuis De Faar Atom VZW", afgekort 'JH De Faar ATOM' (navolgend

aangeduid als "de vereniging").

Artikel 2.

De maatschappelijk zetel van de vereniging zal gevestigd zijn te 9450 Haaltert-Denderhoutem, Eigenstraat', 162, gelegen in de gerechtelijke arrondissement Dendermonde. Binnen de gemeente Haaltert kan de maatschappelijke zetel warden verplaatst bij beslissing van de Raad van Bestuur.

Artikel 3.

De vereniging heeft tot doel te voorzien in een zinvolle vrijetijdsbesteding voorjongeren, zonder onderscheid van levensbeschouwing, nationaliteit, sociale status, politieke overtuiging en/of seksuele geaardheid. Zij kan aile middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreekse bijdragen.

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notans, hetzij van de perso(o)nten) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD2.0

Te dien einde kan de vereniging onder meer roerende of onroerende goederen, of zakelijke rechten verwerven, roerende en onroerende goederen huren en verhuren, fondsen inzamelen en alle rechts- en feitelijke handelingen stellen die haar doel rechtvaardigen. De vereniging kan zelfs daden van koophandel stellen.

Artikel 4.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan ten allen tijde ontbonden worden.

Titel II: LEDEN

Artikel 5.

De vereniging telt werkende en niet-werkende leden, De volheid van het lidmaatschap, inbegrepen het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden van wie het aantal niet minder kan zijn dan drie.

Artikel 6.

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de Raad van Bestuur wordt aanvaard. De Raad van Bestuur is hierbij in elk geval gehouden zijn beslissing te rechtvaardigen. De voorwaarden om als werkend lid te worden aanvaard, worden door het huishoudelijk reglement nader bepaald.

Artikel 7,

Het jaarlijks lidgeld wordt bepaald door de Raad van Bestuur en is jaarlijks voor herziening vatbaar.

Artikel Ibis.

Leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 8.

Een lid kan te allen tijde uit de vereniging treden door een schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur. Elk lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen. Een lid kan slechts uitgesloten warden door de Algemene Vergadering waarbij minstens de helft van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en met twee derde der stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 9.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de

vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdrage of gedane inbreng.

Titel III: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 10.

De vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur van tenminste vier bestuurders. Voor een hernieuwbare termijn van twee jaar worden zij benoemd door de Algemene Vergadering en zij zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit en zijn herkiesbaar.

Artikel 11.

De Raad van Bestuur wordt door haar voorzitter of ondervoorzitter bijeengeroepen middels gewone brief of

per e-mail en dit ten laatste vier dagen op voorhand.

De Raad van Bestuur kan onder haar leden een voorzitter, ondervoorzitter en een penningmeester benoemen.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Artikel 12.

De Raad van Bestuur leidt de werking van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden,

Ten aanzien van derden is de verenging slechts geldig verbonden door de handtekening van minstens vier bestuurders waaronder de voorzitter, Zij moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige beraadslaging of machtiging.

De Raad van Bestuur vaardigt een huishoudelijk reglement uit.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 20

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 13.

De Algemene Vergadering is samengesteld uit aire werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter of zo deze afwezig is, door de oudste der aanwezige bestuurders. Elk lid heeft één stem en kan, mits voorlegging van een geschreven volmacht, één ander lid vertegenwoordigen. Behoudens anders bepaald in deze statuten of in de wet beslist de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

De algemene vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dat vereist of wanneer één vijfde van de leden dat vraagt. Zij moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, het stemmen over het jaarlijks lidgeld en de begroting van het volgende boekjaar.

Alle leden worden bij gewone brief of per e-mail opgeroepen, met aanduiding van plaats, datum, uur en agenda van de vergadering. De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld zijn, indien minstens de helft van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De uitnodigingen worden ondertekend door de voorzitter of de secretaris.

ARTIKEL 15,

De Algemene Vergadering is, behoudens voor de materies waarvoor zij exclusief bevoegd is zoals bepaald door de Wet dd. 27.06.1921, uitsluitend bevoegd voor het nemen van beslissingen die de vereniging financieel kunnen verbinden voor een bedrag van 2500 Euro en meer.

ARTIKEL 16.

De notulen van de Algemene Vergadering worden ondertekend door de secretaris en door een bestuurder.

Voormeld register ligt ter inzage van de leden op de zetel van de vereniging,

TITEL V: FINANCIEEL BEHEER

ARTIKEL 17.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december, Het eerste boekjaar echter loopt van de dag van de oprichting tot 31 december van het jaar 2014. De Raad van Bestuur legt de rekeningen en begrotingen ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Deze goedkeuring geldt ais ontlasting van de Raad van Bestuur.

TITEL VI: ONTBINDING - VEREFFENING

ARTIKEL 18.

Bij vrijwillige ontbinding duidt de Algemene Vergadering de vereffenaars aan. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden, In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel ais dat van vzw ,IH De Faar Atom nastreeft.

ARTIKEL 19.

Voor alles wat in deze statuten niet is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing, de algemene bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake,

in de oprichtingsvergadering werd tevens beslist volgende personen te benoemen tot bestuurders: Naam voornaam, adres, functie, geboorteplaats, geboortedatum

1. Van Mulders Katrien, Eigenstraat 162, 9450 Denderhoutem (Haaltert), Voorzitter, Aalst, 23/11/1987

2, Van Oudenhove Marie-Eline, lddergemsesteenweg 8, 9450 Denderhoutem (Haaltert), Ondervoorzitter,

Gent, 24/07/1990

3. Meganck Sofie, Ninoofsesteenweg 102, 9450 Denderhoutem (Haaltert), Penningmeester, Gent, 04/10/1990

4. Jenquin Lieselotte, Denderhoutembaan 266, 9400 Ninove, Copenningmeester, Aalst, 09/04/1990

5. Van Mulders S'sl4ce, Zonnestraat 18b, 9450 Denderhoutem (Haaltert), Bestuurder, Aalst, 09(0911991

6. Van Nieuwenhove Sven, Zonnestraat 18b,9450 Denderhoutem (Haaltert), Bestuurder, Ninove, 24/02/1990

7. Van Den Eynde Sara, Roelandersweg 22, 9406 Outer (Ninove), Bestuurder, Aalst, 27/10/1990

8. Van Den Eynde Shelly, Rufin Pennestraat 48, 940D Apelterre (Ninove), Bestuurder, Aalst, 16110/1991

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

\Y"--

Bijiageatrij -fret Beigisrh-Staatsûtad _ t3111920Y3-- Annnres'du'M6iii%urtélgë

MOD2.0

Luik B - Vervolg

9. Van Laethem Shana, Stationsstraat 312 bus 4, 1770 Liedekerke (Denderleeuw), Bestuurder, Aalst, 05/09/1991

10. De Leenheer William, Dorp 94, 9450 Denderhoutem (Haaltert), Bestuurder, Aalst, 07/0211993

11. De Middeleer Laurens, Teerlingstraat 35, 9450 Denderhoutem (Haaltert), Bestuurder, Aalst, 31/10/1993

12. Vermeir Bram, Zonnestraat 89, 9450 Denderhoutem (Haaltert), Bestuurder, Ninove, 11/12/1992

13. Vanassche Inge, Terlinden 76, 9450 Denderhoutem (Haaltert), Bestuurder, Ninove, 11/09/1991

14. Lauwaert Janis, Terlinden 8, 9450 Denderhoutem (Haaltert), Bestuurder, Aalst, 15103/1998

15. De Pauw Thijs, Leeuwveldbos 2, 9450 Denderhoutem (Haaltert), Bestuurder, Aalst, 09/11/1993

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de oprichtersvergadering gehouden te Denderhoutem op 27/10/2013. Van deze akte werden twee oorspronkelijk exemplaren ondertekend door in aanhef genoemde stichters.

Ondertekend (handtekeningen van alle oprichters en bestuurders),

Van Mulders Katrien, Voorzitter Van Oudenhove Marie-Eline, Ondervoorzitter

Meganck Sofie, Penningmeester Jenquin Lieselotte, Copenningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

"

! `V,

Coordonnées
JEUGDHUIS DE FAAR ATOM, AFGEKORT : JH DE FAA…

Adresse
EIGENSTRAAT 162 9450 HAALTERT

Code postal : 9450
Localité : HAALTERT
Commune : HAALTERT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande