JEUGDHUIS DE ZEBBE, AFGEKORT : JH DE ZEBBE

Association sans but lucratif


Dénomination : JEUGDHUIS DE ZEBBE, AFGEKORT : JH DE ZEBBE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 832.766.873

Publication

25/01/2011
ÿþ MM 2.2

1 ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~ CI l'~Jij~ t

Oudenaarde

13 JAN. 2011

Griffie

Il ll VU IIll VIII 1111 lIl lI Il lI

*11013395*

Va beha aan Belg Staat iH

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : vzw jeugdhuis De Zebbe

(verkort) : vzw jh De Zebbe

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Spoorweglaan 1, 9630 Zwalm

Onderwerp akte : oprichting

Vzw jeugdhuis De Zebbe

Maatschappelijke zetel: Spoorweglaan 1, 9630 Zwalm

Ondernemingsnummer ..........

(enkel bij oprichting)

Tussen ondergetekenden

Jeroen moreels, rozenlaan 41/4, 9630 zwalm, 10/02/1987,gent

Tim de jonge,rekegemstraatl 1, 9630 zwalm, 30/07/1986, zottegem

Geoffrey willaert, gaverbosdreef 56, 9630 zwalm, 24/04/1990, gent

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, en gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, waarvan de statuten de volgende zijn.

Hoofdstuk I. Benaming, zetel en doel

Artikel 1

De vereniging draagt de naam " vzwjeugdhuis De Zebbe ", afgekort "vzw jh de zebbe", en is opgericht

voor onbepaalde duur.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel is gevestigd te spoorweglaan 1, 9630 Zwalm, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Oudenaarde. De zetel kan binnen het gerechtelijke arrondissement gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Artikel 3

Het doel van de vereniging is:

Jongeren een ruimte bieden die stimuleert tot experimenteren.

Via het vormen van netwerken, waarin groepswerk en jongerencultuur centraal staan, zorgen voor

verbondenheid tussen jongeren.

Vanuit een vertrouwen in jongeren, jongeren groeikansen geven door hen te stimuleren engagementen

op te nemen.

Op te komen voor een open, solidaire en sociale samenleving waarbij het gemeenschappelijk belang

boven het belang van het individu staat en waarbij de zelfredzaamheid van jongeren wordt bevorderd.

Hiertoe zal de vereniging een jeugdhuis oprichten en beheren en haar doelstellingen via recreatieve, vormende, culturele, sociale en sportieve activiteiten trachten te realiseren.

Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

0 -ç: c $1,3

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Hoofdstuk Il. Leden

Artikel 4

De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden. Het aantal werkende leden is minimum 7. De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden.

Al de gebruikers van een door de vereniging beheerd jeugdhuis, die geen werkend lid zijn, hebben de hoedanigheid van toegetreden lid. Zij maken geen deel uit van de algemene vergadering. Hun rechten en plichten worden vastgesteld door het binnenhuisreglement.

Artikel 5

Beslissingen over de toetreding van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. Werkend lid is wie zich mee inzet in het jeugdhuis voor de realisatie van de doelstellingen. Het binnenhuisreglement concretiseert de voorwaarden van dit engagement en de wijze van kandidaatstelling. Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen. De oprichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden.

Werkende leden die niet langer voldoen aan de voorwaarden gesteld in het binnenhuisreglement worden als ontslagnemend beschouwd.

Artikel 6

Het bedrag van de jaarlijkse bijdragen van de toegetreden leden wordt bepaald door de raad van bestuur.

Het maximum van deze bijdrage is vastgesteld op 50 euro.

Hoofdstuk III. Algemene vergadering

Artikel 7

De algemene vergadering heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

" de wijziging van de statuten;

" de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

" de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

" de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

" de ontbinding van de vereniging;

" de uitsluiting van een werkend lid;

.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

" alle gevallen waarin de statuten dat vereisen;

Artikel 8

De jaarlijkse algemene vergadering zal plaatshebben in de loop van de eerste semester. Een buitengewone algemene vergadering kan worden bijeengeroepen telkens wanneer de raad van bestuur dit noodzakelijk acht of wanneer tenminste één vijfde van de leden van de algemene vergadering er om vraagt.

Artikel 9

De bijeenroeping gebeurt elektronisch, tenzij het lid uitdrukkelijk vraagt dit per post te ontvangen, en dit tenminste 8 dagen voor de dag van de vergadering. Deze uitnodiging bevat de datum, plaats en agenda van de vergadering. Elk voorstel dat ondertekend is door 1/20e van de leden voorkomend op het ledenregister wordt op de agenda geplaatst.

Artikel 10

De algemene vergadering kan beraadslagen over punten die niet op de agenda staan, wanneer 2/3 van de

aanwezige leden of vertegenwoordigde leden daarmee akkoord gaan.

Artikel 11

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur en bij

verhindering van deze door een andere bestuurder.

Artikel 12

Elk lid mag zich op de algemene vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen via een

schriftelijke volmacht.

Artikel 13

De algemene vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Haar beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Beslissingen over de wijziging van de statuten, uitsluiting van een lidmedewerker of vrijwillige ont-binding van de vereniging gebeuren volgens de bepalingen van de wet van 27juni 1921, en niet volgens de gewone meerderheid waarvan in het eerste lid sprake.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 14

Toegetreden leden mogen als waarnemer de algemene vergadering bijwonen en mogen zich tot de vergadering richten mits toestemming van de voorzitter. Extemen kunnen als waarnemer door de raad van bestuur worden uitgenodigd op de algemene vergadering als dit in het belang van de vzw is.

Artikel 15

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in notulen die worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Deze notulen zijn ter inzage op de maatschappelijke zetel van de vereniging. De bekendmaking van de besluiten wordt vastgesteld in het binnenhuisreglement.

Een uittreksel uit de notulen van de algemene vergadering kan door de raad van bestuur worden verstrekt aan elke derde die aantoont dat hij er belang bij heeft.

Hoofdstuk IV. Raad van bestuur

Artikel 16

De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur van minimum 3leden en maximum 15 leden en telt minstens één lid minder dan het totaal aantal werkende leden. Deze raad wordt bij eenvoudige meerderheid van stemmen benoemd door de algemene vergadering voor een termijn van 1 jaar, en moet bij benoeming minstens de helft leden tellen, die de leeftijd van 30 jaar nog niet bereikt hebben. De wijze van kandidatuurstelling en verkiezing wordt opgenomen in het binnenhuisreglement. Het mandaat van bestuurder is niet bezoldigd.

De raad van bestuur bestaat minstens uit een voorzitter, secretaris en penningmeester.

De functie van voorzitter wordt uitgevoerd door Geoffrey Willaert, woonachtig te Gaverbosdreef 56, 9630 Zwalm.

De functie zal inhouden: Onderhoud met de pers, het algemeen bestuur van het jeugdhuis, controleren of alle regels gerespecteerd worden, organiseren van evenementen, het vlot laten verlopen van de algemene werking, de algemene vergaderingen bij elkaar roepen, contacten met leveranciers , facturen ontvangen.

De functie van secretaris wordt uitgevoerd door Tim De Jonge, woonachtig te Rekegemstraat 11, 9630 Zwalm.

De functie zal inhouden:Verslagen maken van activiteiten, vergaderingen en algemene vergaderingen, het ledenaantal bijhouden en zorgen voor lidkaarten van de vzw, het maken van affiches, het opstellen en bijhouden van de verslagen van de algemene vergadering.

De functie van penningmeester wordt uitgevoerd door Jeroen moreels, woonachtig te Rozenlaan 41/4,9630 Zwalm

De functie zal inhouden: Het bijhouden van het financiële aspect van het jeugdhuis, kassa bijhouden, facturen betalen,de omzet in de gaten houden, het betalen van facturen, een begroting opstellen en jaarfacturen maken.

Artikel 17

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of als deze afwezig is de ondervoorzitter. Bij verhindering van de voorzitter en ondervoorzitter wordt de functie waargenomen door een andere bestuurder.

Artikel 18

De raad van bestuur kan ten allen tijde ontslagen worden door de algemene vergadering, die daarover beslist met een gewone meerderheid van de stemmen. Iedere bestuurder kan zelf ontslag nemen via schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter of door een aankondiging op de raad van bestuur waarvan akte moet genomen worden. De volgende algemene vergadering zal dit ontslag moeten bekrachtigen.

Artikel 19

De raad van bestuur vergadert minstens 3 maal per jaar, op bijeenroeping van de voorzitter of plaatsvervanger. Hij kan slechts geldig beslissen wanneer de meerderheid van de leden aanwezig is. Zijn beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. Bij staking van de stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

Voor-behoudltn aan het Belgisch Staats blad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 20

De beslissingen van de raad van bestuur worden opgenomen in notulen, die ondertekend worden door de voorzitter en een bestuurder. Het notulenboek ligt op de maatschappelijke zetel van de vzw ter inzage van de werkende leden.

Artikel 21

De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren.

De raad van bestuur is onder meer bevoegd voor het inrichten van werkgroepen en adviesraden, het opstellen en wijzigen van het binnenhuisreglement, het aannemen van giften, het aanvaarden van werkende leden, het vaststellen van de jaarlijkse bijdrage van de toegetreden leden, het aangaan van hypothecaire leningen, het uitgeven van obligaties en het instellen van rechtsvorderingen.

Artikel 22

Bij gerechtelijke handelingen wordt de vereniging ver-+tegenwoordigd door een door deze raad aangeduide bestuurder. Bij buitengerechtelijke handelingen is de vereniging geldig verte-genwoordigd door de handtekening van de voorzitter, van een ander lid van de raad van bestuur of van een gevolmachtigde; deze laatste kan ook een niet-bestuurder zijn.

Hoofdstuk V. Diversen

Artikel 23

Elk jaar legt de raad van bestuur de jaarrekening en begroting ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering, die hiermee ontlasting verleent aan de bestuurders. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december van hetzelfde jaar. In afwijking hiervan begint het eerste boekjaar op datum van de ondertekening van deze overeenkomst om te eindigen op 31 december.

Artikel 24

Wijzigingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Artikel 25

Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

Hoofdstuk VI. Ontbinding

Artikel 26

Bij vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering een of twee vereffenaars aan en bepaalt hun

bevoegdheden.

Artikel 27

Ingeval van ontbinding wordt het netto overblijvend actief overgemaakt aan een door de algemene

vergadering aangeduide vereniging, die een gelijkaardig doel nastreeft.

Opgemaakt te Zwalm op 11 januari 2011 in drie originele exemplaren

Te ondertekenen door alle oprichters bij nieuwe vzw

Bij een neerlegging bij de griffie, volstaan het aantal handtekeningen voorzien in artikel 22 van deze statuten

Willaert Geoffrey

voorzitter

DE JONGE TIM

SECRETARIS

MOREELS JEROEN

PENNINGMEESTER

Luik B - Vervolg

MOD 22

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

20/07/2015
ÿþ MOD 2.2

"Luik;B` q In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voor-

behouden aan het Belgisch

staatsblad

111111111111,1111,111111,11,111111.

Gent

Mdeling Oudenaarde

0 9 JULI 2015

Griffie

Ondernemingsnr : 0832.766.873

Benaming

(voluit) : vzw jeugdhuis De Zebbe

(verkort) : vzw jh De Zebbe

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Spoorweglaan 1, 9630 Zwalm

Onderwerp akte : ONTBINDING EN VEREFFENING VZW

Uittreksel uit de notulen van de buitengewone algemene vergadering van 31 mei 2015:

Besluit tot ontbinding:

Er wordt beslist met eenparigheid van stemmen om vanaf heden de vereniging vrijwillig te ontbinden en

in vereffening te stellen.

Goedkeuring boekhoudkundige staat per 27/05/2015:

De boekhoudkundige staat zoals vastgesteld op datum van 27/05/2015 wordt toegelicht

De algemene vergadering keurt deze boekhoudkundige staat per 27/05/2015 met eenparigheid van

stemmen goed.

Toewijzing netto-actief:

Het batig saldo vastgesteld op datum van 27/0512015 zal worden overgedragen aan de

vzw Steunvereniging 155e FOS De Feniks, met maatschappelijke zetel te 9630 Zwalm, Sylvain Van de

Veldestraat 36, ingeschreven onder het ondernemingsnummer 0550.510.830.

Ontslag en kwijting van de bestuurders:

Volgende bestuurders nemen ontslag op datum van 31/0512015:

DE JONGE Tim, wonende Schoolstraat 26, 9636 Zwalm,

MOREELS Jeroen, wonende Rozenlaan 41 bus 0004, 9630 Zwalm,

WILLAERT Geoffrey, wonende Gaverbosdreef 9, 9630 Zwalm.

De algemene vergadering verleent kwijting aan de bestuurders voor de periode 01/01/2015 tot op heden.

Sluiting van de vereffening:

De heer MOREELS Jeroen wordt tot vereffenaar aangesteld.

De vereffenaar stelt vast dat alle schulden van de vereniging werden vereffend en dat er tot onmiddellijke

sluiting van de vereffening kan worden overgegaan.

Derhalve wordt er onmiddellijk beslist met eenparigheid van stemmen om tot de sluiting van de vereffening

over te gaan.

De vzw houdt aldus definitief op te bestaan op datum van 3110512015.

Verlenen volmacht aan een bepaalde persoon om alle nodige formaliteiten te vervullen naar aanleiding van

de ontbinding en vereffening van de vzw:

Aan de heer MOREELS Jeroen wordt volmacht verleend om alle nodige formaliteiten naar aanleiding

van de ontbinding en vereffening van de vzw uitte voeren.

Aanduiding van de plaats waar de wettelijke boeken en stukken gedurende vijf jaar na de vereffening van de vzw zullen worden bewaard.

Alle boeken en bescheiden van de vzw zullen worden neergelegd en bewaard gedurende de bij wet verplichte termijn op het adres: Rozenlaan 41 bus 0004, 9630 Zwalm.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Deze beslissingen werden genomen met eenparigheid van stemmen.

Voor eensluidend uittreksel,

Moreels Jeroen,

Bestuurder- penningmeester

MDD 2.2

9

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of Organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

$ijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

c VoQr-beftouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
JEUGDHUIS DE ZEBBE, AFGEKORT : JH DE ZEBBE

Adresse
SPOORWEGLAAN 1 9630 ZWALM

Code postal : 9630
Localité : Beerlegem
Commune : ZWALM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande