JEUGDHUIS IMPULS

Association sans but lucratif


Dénomination : JEUGDHUIS IMPULS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 428.964.979

Publication

04/12/2014
ÿþ M0D 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*1A 217fl46*

11111111

NEERGELEGD

2 5 NOV. 2014

REC1GTEANK VAN

KoOPHANDELTE GENT

Ondernemingsnr : 428.964.979

Benaming

(voluit) : Jeugdhuis Impuls

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Polderbos 2 -9840 De Pinte

Onderwerp akte : Wijziging statuten - wijziging samenstelling raad van bestuur

Op de algemene vergadering van 23 juni 2013 werden volgende nieuwe staturen goedgekeurd: t.Algemene bepalingen

Art. 1.De vereniging draagt de naam Jeugdhuis Impuls vzw en haar zetel is gevestigd te 9840 De Pinte, Polderbos 2, in het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen, Afdeling Gent.

De vereniging is een gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap in de privaatrechtelijke vorm van een: vereniging zonder winstoogmerk (wet 27 juni 1921, gewijzigd op 2 met 2002), zoals bedoeld in artikel 226 van; het Gemeentedecreet.

Alle documenten uitgaande van de vereniging zullen de naam van de vereniging vermelden.

Art. 2.De vereniging heeft tot doel samen met de jeugd vormende, culturele, sociale en sportieve activiteiten te organiseren en tevens, door uitbating van een jeugdhuis, een ontmoetingsruimte voor jongeren te zijn.

De vereniging is belast met het verwezenlijken van welbepaalde beleidsuitvoerende taken van gemeentelijk belang, met name in functie van de verwezenlijking van hogerverrneld doel, overeenkomsten afsluiten met het gemeentebestuur, openbare machten, private personen en verenigingen die een gelijkaardig doel nastreven.

De vereniging is hiertoe gemachtigd door de gemeente overeenkomstig artikel 245 van het Gemeentedecreet en onder de voorwaarden van het Gemeentedecreet, zoals verder uitgewerkt in deze statuten.

Art, 3.0e vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te alten tilde ontbonden worden, mits inachtneming van de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd op 2 mei 2002 (in het bijzonder: artikelen 18 tot en met 22).

Il.Lidmaatschap

Art. 4.0e vereniging bestaat uit

- vertegenwoordigers van de gebruikers , de hier genaamde A-leden;

- de gemeente De Pinte, het hier genaamde B-lid, vertegenwoordigd door een gemeenteraadslid aangeduid;

door de gemeenteraad;

- de B-bestuurders zoals omschreven in artikel 13 van deze statuten.

Art. 5.§1. De A.V. beslist over het lidmaatschap van A-leden. Kandidaten richten een schrijven aan de voorzitter. A-leden zijn minimum 18 en hebben hun woonplaats in De Pinte of in een buurgemeente.

§2. Overeenkomstig artikel 246 §2 van het Gemeentedecreet wordt het B-lid gekozen door en uit de leden van de gemeenteraad.

§3. De door het gemeentebestuur aangestelde van de gemeentelijke jeugddienst is ambtshalve lid zonder stemrecht.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De bevoegde schepen is eveneens ambtshalve lid zonder stemrecht, voor zover hij niet werd afgevaardigd als B-lid.

§4, Kunnen raadgevend lid zijn zonder stemrecht: een vertegenwoordiger van de lokale politie, een vertegenwoordiger van de jeugdraad van De Pinte of iedere andere persoon die werkzaam is binnen het lokaal jeugdbeleid of de nodige expertise heeft inzake jeugdbeleid. Deze personen worden daartoe aangezocht door de Algemene Vergadering of kunnen zich schriftelijk kandidaat stellen bij de voorzitter, die deze vraag aan de eerstvolgende vergadering voorlegt.

Art. 6.§1. De hoedanigheid van A-lid wordt verloren:

1°wanneer het lid niet langer voldoet aan de voorwaarden zoals gesteld in art 5, §1;

2°door ontslagname van het lid; dit ontslag moet schriftelijk aan de voorzitter meegedeeld worden en gaat in

één maand na ontvangst van dit schrijven;

3°door overlijden of rechtsonbekwaamheid;

4°door uitsluiting die geschiedt onder de voorwaarden bepaald door artikel 12 van de wet van 27 juni 1921,

gewijzigd op 2 mei 2002;

5°in geval van onverenigbaarheid zoals omschreven in artikel 229 van het Gemeentedecreet.

§2. Het B-lid, de B-bestuurders en de leden zonder stemrecht die deelnemen op grond van hun hoedanigheid als gemeentelijk vertegenwoordiger, zijn van rechtswege ontslagnemend bij het verlies van hun respectievelijke hoedanigheid als mandataris of als gemeentelijk vertegenwoordiger,

De gemeenteraad en de vertegenwoordigers van de gemeente in de Algemene Vergadering kunnen te allen tijde beslissen om respectievelijk de aanwijzingen en voordrachten te herroepen, De betrokken leden zijn door die herroeping van rechtswege ontslagnemend.

§3. Alle aanwijzingen en voordrachten warden herroepen door de volledige vernieuwing van de gemeenteraad. De leden blijven in functie totdat hun vervangers zijn aangewezen of benoemd.

Art.7.Degene die om welke reden ook, zijn hoedanigheid van lid verliest, noch zijn erfgenamen, kunnen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, noch op de door hem of haar afgestane voorwerpen of goederen, noch op terugbetaling van de eventuele gestorte bijdragen,

tll.Algemene Vergadering (A.V.)

Art. 8.§1. De A.V. wordt minstens twee maal per jaar samengeroepen door de Raad van Bestuur en dit vóór eind juni en eind december. De oproeping gebeurt per brief of elektronische drager ten minstens acht dagen voor de vergadering.

De oproeping vermeldt de plaats, het uur, de datum en de dagorde van de vergadering en is getekend door de voorzitter of zijn aangestelde,

§2. Leden kunnen punten toevoegen aan de dagorde van de vergadering, hiertoe richten zij een schrijven aan de voorzitter

§3. De gemeenteraad wordt voorafgaandelijk in kennis gesteld van de agenda van de A.V. De voorzitter van de vereniging maakt de agenda, rekening houdend met de bepalingen van het Gemeentedecreet, tijdig over aan de voorzitter van de gemeenteraad met het oog op agendering.

De gemeenteraad spreekt zich uit over de agendapunten en bepaalt het stemgedrag van zijn vertegenwoordiger. Indien over een agendapunt de stemming is vereist en de gemeenteraad geen voorafgaande kennisname heeft gekregen, wordt de behandeling en stemming van dit punt verdaagd naar de volgende Buitengewone A.V..

Art, 9.§1. Behoudens de gevallen waarin de wet van 27 juni 1921, gewijzigd op 2 mei 2002, er anders over beschikt, beslist de AN, geldig, wat ook het aantal aanwezigen is, De A-leden en B-bestuurders beschikken elk over één stem. Zij kunnen zich op de zittingen van de A.V. laten vertegenwoordigen door één ander stemgerechtigd lid, drager van een schriftelijke machtiging. Het 13-lid beschikt steeds over een meerderheid van de stemmen..

§2. Het B-lid handelt overeenkomstig de instructies van de gemeenteraad.

§3. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid, behoudens de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002,

§4. Er kunnen geen rechtsgeldige beslissingen genomen worden indien het B-lid niet aanwezig is,

I +

1/4

,r

h3oD 2.2

Art. 10. De A.V. heeft de bevoegdheden die haar toegekend worden door onderhavige statuten of door de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd bij wet van 2 mei 2002. Hiertoe behoren in ieder geval:

-de wijziging van statuten;

-het benoemen en afzetten van de bestuurders;

-de goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

-de aansluiting van nieuwe leden en het uitsluiten van leden met 2/3 meerderheid van stemmen; -het rechtstreeks verkiezen van de voorzitter van de vereniging err het afzetten van de voorzitter; -omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal kenmerk;

-het vastleggen van de huishoudelijke reglementen;

-de benoeming en afzetting van de rekeningtoezichters, en het bepalen van hun bezoldiging ingeval éen

bezoldiging wordt goedgekeurd;

-ontheffing van de bestuurders en de eventuele rekeningtoezichters;

-aile gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 11. De A.V. wordt voorgezeten door de voorzitter van de vereniging en bij zijn afwezigheid door een ander lid van de RVB, hiertoe aangesteld.

De beslissingen van de A.V. worden opgenomen in een verslag dat binnen de maand na de vergadering wordt overgemaakt aan alle leden per brief of per elektronische drager.

Art. 12. Indien de A.V. het nuttig acht kan zij met meerderheid van stemmen beslissen externen uit te nodigen, echter zonder stemrecht.

e IV.Raad van Bestuur (R.v.B.)

Art. 13. De R.v.B. telt minstens één lid minder dan de A.V. en is samengesteld uit

vertegenwoordigers van de A leden, hierna genaamde A-bestuurders en uit vertegenwoordjgers van de

politieke fracties in de gemeenteraad, hierna genaamde B-bestuurders.

De A-bestuurders zijn in aantal met de helft min één van het totaal aantal bestuurders.

De gemeente draagt steeds een meerderheid voor van de leden van de R.v.B..

Ten hoogste 2/3 van de B-bestuurders is van hetzelfde geslacht.

Elke fractie uit de gemeenteraad duidt ten minste één B-bestuurder aan. De overige B-bestuurders worden

aangeduid volgens de regels van evenredige vertegenwoordiging volgens het aantal mandaten In de

Gemeenteraad en dit op de volgende manier:

evenredige verdeling tussen enerzijds de fracties die deel uitmáken van. het college van burgemeester en

o schepenen en anderzijds de overige fracties;

- evenredige verdeling van het aantal bestuurders dat toekomt aan de fracties die deel uitmaken van het college van burgemeester en schepenen onder deze fracties;

- evenredige verdeling van het overig aantal bestuurders onder de fracties die geen deel uitmaken van het college van burgemeester en schepenen,

e

Art. 14. De hoedanigheid van A-bestuurder wordt verloren bij verlies van A-lidmaatschap

zoals vermeld onder art. 6, §1.

et

et

e De A-bestuurders kunnen zelf ontslag nemen door een schrijven te richten aan de voorzitter en de secretaris. Binnen de twee maanden wordt een vervanger gekozen uit de A.V.. Tot zolang blijft het

re ontslagnemend lid, lid van de R.v.B..

DL

pq Aan het mandaat van de A-bestuurders komt een einde na verloop van twee jaar na hun verkiezing. Binnen de maand die aan deze datum voorafgaat worden nieuwe verkiezingen voor de R.v.B. ingericht,

De afgevaardigde van het college van burgemeester en schepenen van De Pinte met de bevoegdheid inzake Jeugd en de afgevaardigde van de gemeentelijke jeugddienst zijn ambtshalve lid van de R.v.B., echter zonder stemrecht.

et

Alle aanwijzingen en voordrachten worden herroepen door de volledige vernieuwing van de gemeenteraad. De vertegenwoordigers blijven in functie totdat hun vervangers zijn aangewezen of benoemd.

Art. 15. §1. De R.v.B. duidt onder zijn bestuurders een voorzitter, een ondervoorzitter en een penningmeester aan.

§2. Elke stemgerechtigde bestuurder beschikt over één stem. De B-bestuurders beschikken steeds over een meerderheid van de stemmen. tedere stemgerechtigde bestuurder mag zich op de zittingen van de R.v.B. laten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOO 2.2

vertegenwoordigen door één ander stemgerechtigd bestuurder, drager van een schriftelijke machtiging. De 6-bestuurders kunnen hun volmacht enkel geven aan andere B-bestuurders.

§3. Artikel 12 van onderhavige statuten is ook toepasselijk op de samenkomsten van de R.v.B.. Art. 16. De leden van de R.v,B. oefenen hun bevoegdheden uit als college,

De R.v.B. leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij kan voor alle daden van beheer en daden van beschikking zijn bevoegdheden overdragen aan één of meerdere bestuurders of de gemeentelijke jeugdconsulent. De voorzitter is gemachtigd om, in samenwerking met de jeugdconsulent, de lopende zaken van de vereniging af te handelen. Hun beslissingen worden bekrachtigd op de eerstvolgende vergadering van de R.v.B. bij gewone meerderheid.

Art. 17, §1. De R.v.B, komt minstens twee maal per jaar samen. De oproeping gebeurt zoals bepaald in artikel 8 §1 van onderhavige statuten.

Van iedere vergadering wordt er een verslag opgemaakt door de afgevaardigde van de gemeentelijke jeugddienst die als secretaris fungeert van de R.v.B.. Het verslag wordt váór de volgende vergadering van de R.v.B. overgemaakt aan de leden van de R,v.B., dit ten laatste samen met de uitnodiging voor de volgende vergadering.

Op de R.v.B. kunnen externen uitgenodigd worden indien de vergadering dit nuttig acht, echter zonder dat deze personen stemrecht verwerven.

§2. De R.v.B. kan geldig alle beslissingen nemen die niet door de wetgeving of onderhavige statuten zijn voorbehouden aan de A.V.. Hij kan slechts geldig vergaderen indien minstens de helft van de stemgerechtigde leden aanwezig is of vertegenwoordigd bij volmacht.

Art. 18, §1. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december. De

R.v.B. stelt uiterlijk tegen einde november een begroting op voor het komende jaar en legt uiterlijk eind juni de rekening van het voorbije jaar ter goedkeuring voor aan de A.V.. Na goedkeuring wordt het financieel verslag ter kennisname voorgelegd aan het college van burgemeester en schepenen.

§2. De leden zijn geen lidgeld of bijdragen verschuldigd.

§3. Het toezicht over de financiën van de vereniging wordt nader omschreven in de samenwerkingsovereenkomst die afgesloten wordt tussen de gemeenteraad en de vereniging.

§4. De leden van de A.V. kunnen, via de penningmeester, inzage krijgen in alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

V1.Ontbinding van de vereniging

Art. 22. De vrijwillige ontbinding en de vereffening van de vereniging wordt geregeld door de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd bij wet van 2 mei 2002.

Art. 23. In geval van ontbinding van de vereniging zal het vermogen toekomen aan het

gemeentebestuur van De Pinte, met de verplichting het aan te wenden voor het verwezenlijken van

doelstellingen die gelijk zijn of overeenstemmen met het maatschappelijk doel van de vereniging zelf.

V1I.Slotbepalingen

Art, 24. Alle bepalingen en voorschriften die niet uitdrukkelijk voorzien zijn in onderhavige

statuten worden geregeld volgens de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd bij wet van 2

mei 2002.

Art. 25. De R.V.P. kan worden belast met de opmaak van een huishoudelijk reglement dat hij ter goedkeuring voorlegt aan de A.V..

s

,,Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Op de algemene vergadering van Jeugdhuis Impuls van 11/09/2013 werd het ontslag aanvaard van '

volgende stemgerechtigde bestuurders aanvaard

- Lieven Lekens

- Wim Vanbiervliet

- Bram Puttemans "

- Bram De Wulf

Dieter Van Damme

- Jeremiah Van Geertruy

- Luc Defreyne

Op de algemene vergadering van' Jeugdhuis Impuls van 11/09/2013 werden volgende leden ais

stemgerechtigde bestuurder herbenoemd:

- Simon Suys

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2014 - Annexes du Moniteur belge Op de algemene vergadering van Jeugdhuis Impuls van 11/09/2013 werden volgende leden ais

' stemgerechtigde bestuurder benoemd

- Pieter-Jan Messiaen

- Brecht Leeman

- Arnout Laureys

- Dieter De Vos

- Lare Wostyn

- Roxane de Giey

Op de algemene vergadering van Jeugdhuis. Impuls van 11/09/2013 werden volgende leden als niet-

stemgerechtigde bestuurder benoemd

- Wim Vanbiervliet

- Sharon Delabie

Op de algemene vergadering van Jeugdhuis Impuls van 11/09/2013 werden volgende leden door de raad

van bestuur onder haar stemgerechtigde leden als leden van het dagelijks bestuur samen met hun functie:

- Pieter-Jan Messiaen: voorzitter

- Brecht Leeman: ondervoorzitter

- Amout Laureys: penningmeester

















Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
JEUGDHUIS IMPULS

Adresse
POLDERBOS 2 9840 DE PINTE

Code postal : 9840
Localité : DE PINTE
Commune : DE PINTE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande