JEUGDVERBLIJF OUD KLOOSTER DIKKELE, AFGEKORT : OUD KLOOSTER DIKKELE

Association sans but lucratif


Dénomination : JEUGDVERBLIJF OUD KLOOSTER DIKKELE, AFGEKORT : OUD KLOOSTER DIKKELE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 836.947.969

Publication

24/06/2011
ÿþMOD 2.2

Luik ~. In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Va 11111 Oudenaarde

beha *11094778* 14 JUNI 2011

aan

Bek

Staat





Griffie

Ondernemingsnr: O f3e 969

Benaming

(voluit) : Jeugdverblijf Oud Klooster Dikkele

(verkort) : Oud Klooster Dikkele

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

"

Zetel : Brouwerijstraat 4 te 9630 Dikkele

Onderwerp akte : Oprichting VZW + statuten + bestuursleden

Op de stichtingsvergadering dd. 21 jan. 2011 werden volgende personen als stichters aangeduid. Eeraerts Erwin, Brouwerijstraat 4, 9630 Dikkele, geboren te Zele op 25-04-1970

Vermeulen Rudi, Schuurstraat 86, 9040 Sint-Amandsberg , geboren te Roeselare op 13-09-1962 De Groote Sabine, Brouwerijstraat 4, 9630 Dikkele, geboren te Gent op 02-07-1974

Allen van Belgische nationaliteit overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten: waarvan de statuten als volgt luiden.

Titel I: Naam, zetel, doel, duur.

Artikel 1

De vereniging draagt de naam "Jeugdverblijf Oud Klooster Dikkele", verkort: "Oud Klooster Dikkele vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Brouwerijstraat 4, 9630 Dikkele, in het gerechtelijk arrondissement Oudenaarde.

Artikel 3

De vereniging heeft als doel aan jeugdwerk te doen en het jeugdtoerisme te bevorderen, zowel van georganiseerde als niet-georganiseerde jeugd, met aandacht voor culturele, sociale en milieu-educatieve projecten.

Om dit te doen, kan de vereniging alle initiatieven nemen.

De vereniging kan in ondergeschikte orde handelsdaden stellen, waarvan de inkomsten aangewend worden om haar maatschappelijk doel te realiseren.

De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen in vruchtgebruik of eigendom hebben, kopen, huren of verhuren.

De vereniging aanvaardt de regels van de democratie en onderschrijft het Europees Verdrag inzake de Rechten van de Mens en het internationaal Verdrag betreffende de Rechten van het Kind.

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen. Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 4

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

Titel Il; Leden

Artikel 5

De vereniging telt enkel effectieve leden en een Raad van Bestuur.

Iedereen met interesse voor culturele, sportieve, sociale en opvoedende activiteiten in de ruimste zin, kan zich kandidaat stellen om lid te worden van de Algemene Vergadering of de Raad van Bestuur. De aanvraag wordt ingediend op de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering beslist unaniem en autonoom of de aanvraag tot lidmaatschap wordt aanvaard. Er is geen beroep mogelijk tegen deze beslissing.

Een werknemer kan lid zijn van de Algemene Vergadering.

Enkel de effectieve leden hebben stemrecht op de Algemene Vergadering.

Wenst een effectief lid van de Algemene Vergadering zijn ontslag te geven, dan gebeurt dit via een aangetekend schrijven. Zijn ontslag wordt pas aanvaard als er een nieuw effectief lid is. Dit schrijven wordt gericht naar de Raad van Bestuur. Dit moet op een overeen gekomen tijdspannen gebeuren.

Een lid kan slechts uitgesloten worden van de Algemene Vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Het lidmaatschap van effectieve leden eindigt van rechtswege bij overlijden en in de gevallen wanneer het lid niet meer voldoet aan de voorwaarden gesteld bij wet en deze statuten.

Effectieve leden hoeven geen bijdrage te betalen aan de vzw.

Titel III: Algemene Vergadering

Artikel 6

De Algemene Vergadering is samengesteld uit de effectieve leden, minstens drie en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Algemene Vergadering, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter.

Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen dat de wet het anders bepaalt.

Een lid kan zich bij volmacht door één ander lid laten vertegenwoordigen. Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 7

De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn onder andere:

1.het wijzigen van de statuten

2.het benoemen en afzetten van de bestuurders

3.het goedkeuren van de begroting en de rekeningen

4.het uitsluiten van de leden

5.de vrijwillige ontbinding van de vereniging

6.de benoeming en afzetting van de commissaris

7.de kwijting van de bestuurders

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

9.het nemen van alle andere beslissingen die door de wet of door de statuten van de Algemene Vergadering

zijn toevertrouwd

10.het goedkeuren van een huishoudelijk reglement

11.het bepalen van de bezoldiging van de commissaris

12.de kwijten van de commissaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 8

De Algemene Vergadering moet uiterlijk zes maanden na afsluiting van het boekjaar plaatsvinden, aldus conform het gekozen boekjaar ten laatste op 30 juni. Dit minstens één maal per jaar.

De bijeenroeping van de algemene vergadering vereist altijd een voorafgaandelijke beslissing door de raad van bestuur.

De Algemene Vergadering kan bijeen geroepen worden door de Raad van Bestuur of door de gemachtigde zijnde Voorzitter van de Algemene Vergadering. Dit minstens 8 dagen voor de data. De oproeping gebeurt via e-mail of brief.

Zowel derden als de Raad van Bestuur kunnen deelnemen aan de Algemene Vergadering voor zover hun aanwezigheid door de meerderheid van de Algemene Vergadering wordt goedgekeurd.

De oproep bevat de agenda, die wordt door de Voorzitter opgesteld. Elk effectief lid kan een voorstel op de agenda plaatsen. Hij doet dit voor de agenda wordt op gesteld of wel mondeling, schriftelijk of per mail.

Indien alle leden aanwezig zijn kan ieder effectief lid agenda punten naar voor brengen op de algemene vergadering zelf.

Artikel 9

De Algemene Vergadering mag geen besluiten treffen buiten deze voorzien op de agenda.

De beslissingen worden getroffen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel van de vereniging, uitsluiting van werkende leden of de ontbinding van de vereniging, worden de bijzondere meerderheden toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Artikel 10

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door één lid van de Algemene

Vergadering en één lid van de Raad van Bestuur.

Alle effectieve leden en alle leden van de Raad van Bestuur hebben het recht om op de zetel van de vzw inzage van de notulen te vragen van de Algemene Vergadering, de Raad van Bestuur, alsook ván het register der leden en alle boekhoudkundige stukken.

Elkeen kan kosteloos kennis nemen en/of tegen betaling afschrift verkrijgen van alle stukken die neergelegd zijn op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Oudenaarde.

Alle belanghebbenden kunnen de besluiten van de algemene vergadering in lezen op de zetel van de vzw.

Titel IV: Raad van Bestuur

Artikel 11

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur.

Het aantal bestuurders dient steeds kleiner te zijn dan het aantal leden op de Algemene Vergadering.

Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen

hun mandaat kosteloos uit, tenzij de Algemene Vergadering anders zou bepalen.

Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van bestuurders worden bekendgemaakt door neerlegging van de akte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het gerechtelijk arrondissement waarin de vereniging haar maatschappelijke zetel heeft, binnen de dertig dagen. Hierna worden ze binnen de dertig dagen na neerlegging gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

De bestuurders worden aangesteld voor een onbepaalde termijn.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal Bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de Bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien en dit binnen een redelijke termijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Een bestuurder kan zijn ontslag geven dit door dit schriftelijk of per mail te doen bij de voorzitter van de algemene vergadering.

Artikel 12

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte.

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de Raad van Bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder. De bevoegdheden van bovengenoemde personen wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken.

Benoeming, ontslag, aftreden en afzetten van de personen die de vereniging kunnen vertegenwoordigen worden bekendgemaakt door neerlegging van de akte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het gerechtelijk arrondissement waarin de vereniging haar maatschappelijke zetel heeft, binnen de dertig dagen, hierna worden ze binnen de dertig dagen na neerlegging gepubliceerde in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

De raad van bestuur is bevoegd voor het dagelijks bestuur en voor alle gevallen die niet door de wet en de

statuten aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

De raad van bestuur beslist al haar bevoegd heden unaniem.

Titel V: Begrotingen en Rekeningen

Artikel 13

Het boekjaar van de vereniging loop van 1 januari tot en met 31 december.

De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering, ten laatste 6 maanden na afsluiting van het boekjaar.

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, legt de Raad van Bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de Algemene Vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

Titel VI: Ontbinding en Vereffening

Artikel 14

Ingeval van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding, onafgezien van de reden of het ogenblik, wordt het netto-

vermogen, na aflossing van de schulden en van de lasten, overgedragen aan een doel dat unaniem wordt

bepaald door de Algemene Vergadering. Dit doel moet gelijk aardig zijn aan onze vzw.

Titel VII: Huishoudelijk reglement

Artikel 15

De Raad van Bestuur stelt een huishoudelijk reglement op dat de interne werking van de vereniging bepaalt

en van toepassing is op alle werkende leden en iedereen die gebruik maakt van de faciliteiten. Het huishoudelijk

reglement wordt goedgekeurd door de Algemene vergadering.

Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement worden door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering voorgelegd ter goedkeuring. De Algemene Vergadering beslist hierover met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Titel VIII: Onvoorziene gevallen

Artikel 16

Voor aile gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de wet van 27 juni

1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Alle voormelde oprichters van de vereniging, tevens aile effectieve leden van de vereniging, zijn na de

oprichting bijeengekomen in een Buitengewone Algemene Vergadering en hebben beslist met

éénparigheid

van stemmen te benoemen als bestuurders

- Van Daele Koen, Broekstraat 82, 9290 Overmere, geboren op 09/08/1969 te Aalst

- Lippens Wouter, Evelandweg 10, 9860 Balegem , geboren op 23/03/1973 te Sint-Amandsberg

De bestuurders hebben verklaard hun mandaat te aanvaarden.

Tevens werd met éénparigheid van stemmen beslist dat :

- de raad van bestuur bepaalde bevoegdheden onder haar vernantwoordelijkheid kan overdraagen aan één

of meer gemachtigden

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

de raad van bestuur de vereniging in

n alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten vertegenwoordigt en tevens alle bevoegdheden heeft die niet bij wet of door de statuten aan de algemene vergadering worden

toegekend, op voorwaarde dat de beslissingen genomen zijn binnen de begroting die goedgekeurd werd door de algemene vergadering.

Vervolgens zijn na voormelde Buitengewone Algemene Vergadering de bestuurders bijeengekomen in een raad van bestuur en hebben met éénparigheid van stemmen beslist :

a) te benoemen als gedelegeerd bestuurders :

- Van Daele Koen, Broekstraat 82, 9290 Overmere, geboren op 09/08/1969 te Aalst

- Lippens Wouter, Evelandweg 10, 9860 Balegem, geboren op 23/03/1973 te Sint-Amandsberg.

b) te benoemen als voorzitter, Van Daele Koen en te benoemen als secretaris, Lippen Wouter

c) afzonderlijk en onbeperkt volmacht te verlenen voor alle alsook voor het beheer van de bankrekeningen aan : - Eeraerts Erwin, Brouwerijstraat 4, 9630 Dikkele, geboren op - Sabine De G roote, Brouwerijstraat 4, 9630 Dikke le, geboren administratieve en financiële verplichtingen

25/04/1970 te Zele

op 02/07/1974 te Gent.

Getekend

Van Daele Koen, voorzitter, gedelegeerd bestuurder

Lippens Wouter, secretaris, gedelegeerd bestuurder

De Groote Sabine, oprichter

Eeraerts Erwin, oprichter

Vermeulen Rudi, oprichter

Voor-

behouden

" aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
JEUGDVERBLIJF OUD KLOOSTER DIKKELE, AFGEKORT…

Adresse
BROUWERIJSTRAAT 4 9630 DIKKELE

Code postal : 9630
Localité : Dikkele
Commune : ZWALM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande