JEUGDWERK DON BOSCO GENT-EEKLO

Divers


Dénomination : JEUGDWERK DON BOSCO GENT-EEKLO
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 408.666.344

Publication

19/03/2014
ÿþ MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

- 7 HAART 2011t

RECHTB»KVAN

KOOPHAN GENT

Ondernerningsnr : 0408.666.344

Benaming

(voluit) : Jeugdwerk Don Bosco t " Eeklo

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Waaistraat 6, 9900 Eeklo

Onderwerp akte ; Statutenwijziging

Op de Algemene Vergadering van 17 december 2013 werd door de aanwezige leden met unanimiteit beslist de statuten van de vereniging te wijzigen en werd tot volgende gecoördineerde tekst van de statuten besloten, welke in gevolge dit besluit gepubliceerd zal worden in het Belgisch Staatsblad

Hoofdstuk 1: Naam, zetel, doel, duur

" Artikel 1.

De vereniging is opgericht als vereniging zonder winstoogmerk volgens de bepalingen van de wet op de vzw 's. De vereniging draagt als naam: " Jeugdwerk Don Bosco Gent - Eeklo " vzw.

Zij wordt ook genoemd: " De Waai  Centra voor bijzondere jeugdzorg ".

Artikel 2.

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd Waaistraat 6, 9900 Eeklo, gerechtelijk arrondissement Gent.

Artikel 3.

De vereniging heeft tot doel:

1° Het oprichten, besturen, steunen, bestuderen en ontwikkelen van opvoedingscentra in de meest ruime zin van het woord, waar aan minderjarigen en jeugdige volwassenen aangepaste opvang, verpleging, opvoeding, onderwijs, opleiding, onderhoud, verzorging, ontspanning, ontmoeting en vorming wordt verstrekt, zowel residentieel als ambulant, en waar deze minderjarigen en jeugdige volwassenen, alsook hun ouders of de personen die met hun opvoeding belast zijn, op wetenschappelijke wijze worden georiënteerd, geobserveerd, onderzocht en behandeld in het kader van de bijzondere jeugdzorg. Vanuit de christelijke inspiratie en In de geest van Don Bosco, wil de vereniging zich open en dienstbaar opstellen voor allen, ongeacht hun afkomst of, overtuiging.

2° De opleiding en het onderricht van de minderjarigen en jeugdige volwassenen, het oprichten, geven, besturen, verspreiden, ontwikkelen en ondersteunen van vrij onderwijs en bijzondere jeugdzorg met confessioneel katholiek karakter."

3° Het nastreven en betrachten van de sociale vrede en vooruitgang door het oprichten, besturen en; steunen van allerlei werken voor minderjarigen en jeugdige volwassenen, het inrichten van studiedagen en het bevorderen van andere werken van christelijke Liefdadigheid.

4° Het vormen van voor deze taken geschikt personeel, medewerkers en stagiairs, met bijzondere aandacht voor de salesiaanse eigenheid.

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

5° Om het even welke bedrijvigheid van wetenschappelijke of liefdadige aard te organiseren, die kan bijdragen tot het verlichten van de moeilijkheden waarmee minderjarigen en jeugdige volwassenen, alsook hun ouders of de personen die met hun opvoeding belast zijn, te kampen kunnen hebben.

6° Het verwerven van middelen om steun van alle aard te verlenen aan voorzieningen die beschermde minderjarigen begeleiden en die worden erkend door de bevoegde organen van de Staat of van de Gemeenschappen waaronder die instellingen ressorteren.

Deze opsomming is niet limitatief, maar exemplarisch.

De vereniging kan haar tot doel gestelde dienst- en hulpverlening onder verschillende vormen, modellen en projecten uitbouwen. Deze vormen, modellen of projecten kunnen een eigen autonome werking hebben met specifieke reglementering, beleid en structuur« Ze blijven steeds overeenkomstig de doelstellingen van de vereniging, door wiens raad van bestuur ze georganiseerd en gesuperviseerd blijven.

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijke doel en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen .

De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Artikel 4,

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden warden.

Hoofdstuk 2: Leden

Artikel 5.

De leden van de vereniging worden aanvaard door de raad van bestuur op voordracht van de provinciaal van de salesianen bevoegd voor het Vlaamse grondgebied en zijn provinciale raad.

Rechtspersonen kunnen lid worden van de vereniging mits zij rechtsgeldig kunnen worden vertegenwoordigd door één vaste vertegenwoordiger, welke natuurlijke persoon zal worden aanvaard door de raad van bestuur op voordracht van de provinciaal van de salesianen bevoegd voor het Vlaamse grondgebied en zijn provinciale raad.

Het aantal leden is onbeperkt, doch mag niet minder bedragen dan vijf.

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door toedoen van de raad van bestuur in dat register ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Door zijn toetreding gaat het lid de verbintenis aan zich te onderwerpen aan de statuten en reglementen van de vereniging, alsmede aan de besluiten en sancties in uitvoering daarvan genomen.

Artikel 6.

De provinciaal van de salesianen bevoegd voor het Vlaamse grondgebied of zijn gemandateerde, diens provinciaal-econoom of zijn gemandateerde, de gemeenschapsoversten van de salesiaanse huizen gelegen in de Vlaamse Gemeenschap en waaraan een werk van de bijzondere jeugdzorg is verbonden en de leden van de raad van bestuur kunnen op hun verzoek lid worden van de vereniging.

Artikel 7.

De leden zijn geen financiële bijdragen verschuldigd. Zij stellen evenwel hun ervaring, toewijding en waar passend en mogelijk, hun bedrijvigheid ten dienste van de vereniging. De leden hebben geen persoonlijke verplichtingen uit hoofde van de vereniging.

Artikel 8

Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, en overlijden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0D2.2

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de vaarzitter van de raad van bestuur, op het adres van de maatschappelijke zetel,

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden en voor zover zij door de Raad van Bestuur geagendeerd werd. Het lid waarvan om de uitsluiting wordt verzocht zal op zijn verzoek worden gehoord door de algemene vergadering voorafgaand aan de beslissing over de uitsluiting.

Het lid waarvan om de uitsluiting wordt verzocht zal evenwel niet aan het beraad en de beslissing van de vergadering omtrent de uitsluiting kunnen deelnemen.

De uitsluiting heeft onmiddellijke uitwerking en het feit van de uitsluiting kan  indien het uitgesloten lid aanwezig is  ook rechtsgeldig mondeling worden medegedeeld. De beslissing tot uitsluiting wordt daarnaast altijd ook schriftelijk medegedeeld aan het uitgesloten lid,

Artikel 9

Een uittredend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een overleden lid, hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging; zij kunnen geen teruggaven van gestorte bijdragen, van inbrengsten of van andere prestaties vorderen.

Zij kunnen geen afschrift van rekeningen, verzegeling van de goederen of het opmaken van een boedelbeschrijving verlangen.

Hoofdstuk 3; De algemene vergadering

Artikel 10.

De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering verbindt al haar leden.

Zij alleen is bevoegd voor.

1 °.het wijzigen van de statuten van de vereniging;

2°de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3°de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

4°de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5°de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

6°de ontbinding van de vereniging;

7°de uitsluiting van een lid;

8°de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9°alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 11.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel of belang van de vereniging zulks vereist.

Ten aanzien van de leden die te kennen hebben gegeven de oproepingen van de vereniging op een elektronisch adres te aanvaarden kan de oproeping geschieden door middel van een elektronisch bericht.

Zij moet minstens éénmaal per jaar tijdens het eerste semester warden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen, de begrotingen en van het beleid van de bestuurders.

Artikel 12.

De bestuurders zijn bovendien verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens als ten minste één vijfde van de leden daarom verzoekt en wel binnen de maand na het indienen van zulk verzoek bij de raad van bestuur.

Artikel 13

De vergadering gaat door op de dag, het uur en de plaats door de raad van bestuur aangeduid bij oproeping.

Al de leden moeten warden opgeroepen, ten minste acht dagen vóór de vergadering. Een agenda wordt aan de uitnodiging toegevoegd,

a

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Elk voorstel aan de Raad van Bestuur ter kennis gebracht uiterlijk tien dagen voor de vergadering en ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

De vergadering mag geen andere dan op de agenda vermelde punten behandelen. Artikel 14.

Al de aanwezige leden beschikken in de vergadering over één stem, tenzij het betrokken lid ook optreedt als vast vertegenwoordiger van een rechtspersoon in welk geval het lid maximaal twee stemmen kan uitbrengen en geen volmachtdrager kan zijn.

leder lid van de vereniging kan zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door een volmachtdrager voorzien van een geschreven machtiging, voor zover de gevolmachtigde zelf lid is van de vereniging. Een gevolmachtigde kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

ArtiKel 15.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, en bij zijn afwezigheid en belet door de ondervoorzitter, en bij diens afwezigheid of belet, door de afgevaardigde bestuurder, en bij diens afwezigheid of belet door een lid dat tevens bestuurder van de vereniging is.

Dit lid kan evenwel de vergadering voorstellen bij gewone meerderheid een andere waamemende voorzitter aan te wijzen, mits deze laatste aanvaardt.

Artikel 16.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, welk ook het aantal aanwezigen is.

De wijzigingen van de statuten der vereniging worden geregeld door de bepalingen van de wet op de vzw 's.

Bij staking van stemmen beslist de voorzitter van de vergadering.

Indien minstens de helft der aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

Artikel 17.

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt. Na goedkeuring door de voorzitter wordt dit in een daartoe bestemd register opgenomen en daarin ondertekend door de voorzitter, Elk lid ontvangt eveneens dit verslag, uiterlijk bij de uitnodiging voor een volgende algemene vergadering.

Ten aanzien van de leden die te kennen hebben gegeven de oproepingen van de vereniging op een elektronisch adres te aanvaarden kan de verslaggeving geschieden door middel van een elektronisch bericht.

Hoofdstuk 4: Raad van bestuur

Artikel 1 S.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, die wordt samengesteld uit ten minste drie door de algemene vergadering benoemde leden, met dien verstande dat het aantal bestuurders in elke geval altijd lager moet zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

De provinciaal van de salesianen bevoegd voor het Vlaamse grondgebied of zijn gemandateerde en de provinciaal-econoom of zijn gemandateerde zullen steeds als kandidaat-lid voorgedragen worden,

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van zes jaar, zijn herbenoembaar en hun mandaat kan worden herroepen door de algemene vergadering,.

Wanneer de mandaten bij het verstrijken van de voorziene termijn niet hernieuwd werden, blijven de bestuurders hun mandaat voortzetten totdat in hun vervanging wordt voorzien. Elke bestuurder aangeduid om te voorzien in een tijdens het mandaat opengevallen plaats, is slechts benoemd voor de tijd dat het mandaat nog duurt.

Het mandaat eindigt bovendien door overlijden, ontslag, collocatie, krankzinnigheid, ontzetting, en wanneer voor hen een algemeen of bijzonder voorlopig bewindvoerder zou worden aangewezen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In geval van een afwezigheid op de raden van bestuur van zes maanden zonder kennisgeving zal een bestuurder beschouwd worden als zijnde ontslaggevend.

De bestuurders worden niet bezoldigd voor hun mandaat.

Artikel 19.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging

Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de in hun bestuur gemaakte fouten,

Artikel 20.

Bij het aftreden van een bestuurder blijft de raad van bestuur bevoegd tot de eerstvolgende gewone jaarlijkse algemene vergadering, mits het aantal bestuurders niet beneden de drie gedaald is, zoniet moet een buitengewone algemene vergadering zonder verwijl bijeengeroepen worden om het aantal bestuurders aan te

vullen.

Artikel 21.

Het voorzitterschap wordt, indien hij lid is, uitgeoefend door de provinciaal van de salesianen bevoegd voor het Vlaamse grondgebied of door een door hem gemandateerde. Verder kiest de raad van bestuur onder de bestuurders een ondervoorzitter, een afgevaardigde bestuurder en een secretaris. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter en bij de afwezigheid van deze door de afgevaardigde bestuurder en bij afwezigheid van deze door de bestuurder met de grootste bestuurdersanciënniteit.

Deze kan evenwel de raad van bestuur vragen hiertoe bij gewone meerderheid een andere bestuurder aan te wijzen, mits deze bestuurder aanvaardt,

Artikel 22.

1°De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter, de afgevaardigd bestuurder of van twee bestuurders.

2°De raad van bestuur kan met eenvoudige meerderheid slechts geldig beslissen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. ledere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. Mits unanimiteit bestaat en de voorzitter, zijn volrnachtdrager of de afgevaardigde bestuurder aanwezig is kan de raad van bestuur ook beslissen indien één derde van haar leden aanwezig of door volmachtdrager vertegenwoordigd is.

3°De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of van zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

4°De provinciaal van de salesianen bevoegd voor het Vlaamse grondgebied of zijn gemandateerde mag zich verzetten tegen alle beslissingen en benoemingen van de raad van bestuur die naar zijn mening strijdig zouden zijn met de bepalingen in artikel 3 van deze statuten.

Het uitoefenen van dit verzet heeft de schorsing van de betrokken beslissing tot gevolg, in afwachting dat de raad van bestuur, na onderling overleg, tot een nieuwe beslissing komt, die voor de provinciaal of zijn gemandateerde aanvaardbaar is.

Indien geen akkoord kan worden bereikt, wordt door de voorzitter een proces-verbaal van niet verzoening van de standpunten opgemaakt. Het geschil wordt dan aanhangig gemaakt bij de provinciale raad van de salesianen bevoegd voor het Vlaamse grondgebied. Deze raad beslist, na alle partijen gehoord te hebben, binnen de maand na ontvangst van het proces-verbaal van niet verzoening. Haar beslissing bindt de partijen.

Artikel 23.

De verslagen van de raad van bestuur worden in een bijzonder daartoe bestemd register bewaard, én daarin ondertekend door de voorzitter, Uittreksels en afschriften ervan worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders of door de afgevaardigd bestuurder.

De verslagen van de raad van bestuur kunnen door de leden van de algemene vergadering steeds geraadpleegd worden op de zetel van de vzw.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

Artikel 24.

De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke of buitengerechtelijke handelingen.

Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

Artikel 25.

De raad van bestuur kan op zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken voor een vast te stellen duur overdragen aan één van de bestuurders of zelfs aan een ander persoon, lid van de vereniging of niet.

Artikel 26.

De raad van bestuur legt de bevoegdheden vast van de gedelegeerd bestuurder. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

Artikel 27.

Aanvullend installeert de raad van bestuur een dagelijks bestuur. Het dagelijks bestuur is enkel bevoegd voor beleidsvoorbereidende taken t.a.v. de raad van bestuur, tenzij de raad van bestuur dit anders zou beslissen en de gewijzigde bevoegdheden officieel zou kenbaar maken. In desbetreffend geval zal zij tevens vastleggen op welke wijze dit dagelijks bestuur tot besluitvorming dient te komen.

Artikel 28.

Voor alle rechtshandelingen en taken die niet vallen onder het dagelijks bestuur, en waarvoor geen bijzonder mandaat is gegeven, is de vereniging slechts gebonden door de handtekeningen van twee bestuurders.

Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige beraadsiaging of machtiging.

Hoofdstuk 5: Diverse bepalingen

Artikel 29.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorige jaar en maakt de begroting op voor het lopende jaar, Beide worden elk jaar, ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Alle inkomsten die de vereniging zou verwerven, vergroten het vermogen van de vereniging en kunnen onder geen beding bij wijze van dividenden aan de leden worden uitgekeerd.

Artikel 30.

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zover het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt. De vereniging wordt ontbonden en vereffend volgens de bepalingen van de wet op de vzw's.

Artikel 31.

Na aanzuivering van schulden, zal het netto overblijvend actief van de vereniging overgedragen worden aan de vereniging zonder winstoogmerk "Don Bosco Centrale", te Sint-Pieters-Woluwe,

behouden aan het Belgisch Staatsblad

MQb2.2

Luik B -Vervolg

Indien deze laatstgenoemde vereniging in de onmogelijkheid zou zijn te aanvaarden, of verkiezen dit actief niet te aanvaarden, zal het actief overgedragen worden aan de vereniging, het instituut of de stichting die hetzelfde niet winstgevend doel nastreeft ais hierboven omschreven, of waarvan het doel het hierboven omschrevene het meest nabij komt, met voorrang voor verenigingen, stichtingen of instituten die handelen In de geest van de Salesianen van Don Bosco en van hun patroonheilige Don Bosco,

Artikel 32.

Voor alles wat door deze statuten niet wordt geregeld, is de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen van toepassing,

Aldus besloten te Eeklo op 17 december 2013

Ti Li, e ~,,1,,_

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van E.ulk E3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

15/10/2013
ÿþ- 4 UT. 2013

Vor

behoi

aan

Belgi

Staat;

.!i;i,t :=4 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

Il1 I lii I I I 1 1111 lE EI

*13156779*

ius

FKOO HRECÁNb~É~T~ ~~

F~!L___.r__--

NEERGELEGD

-NEERGELEGD

Ondememingsnr : 0408 666 344 Benaming :

(voluit) JEUGDWERK DON BOSCO-EEKLO

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Waaistraat 6

9900 EEKLO

Onderwerp akte : INBRENGVOORSTEL

Uit een akte verleden voor Meester KAREL D'AUBIOUL, geassocieerd notaris te Zelzate, op 26 september 2013, geboekt met volgend relaas van registratie: Geregistreerd te Zelzate op 30/09/2013 , vijf bladen geen verzen-dingen, boek 292 blad 6 vak 1. Ontvangen: 50 euro. (get.) De e.a. Inspecteur a.i. A. Blomme , blijkt dat de raad van bestuur van de VZW JEUGDWERK DON BOSCO-EEKLO, volgende beslissing heeft genomen:

ENIG BESLUIT:

De vergadering van de raad van bestuur van de VZW JEUGDWERK DON BOSCO-EEKLO bevestigt de reeds voorheen in de vergadering van de raad van bestuur de dato 19 september 2013 gegeven goedkeuring van het hierna integraal weergegeven voorstel tot inbreng om niet van algemeenheid van de vereniging zonder winstoogmerk JONGERENHUIS in de vereniging zonder winstoogmerk JEUGDWERK DON BOSCO-EEKLO.

Het door de raad van bestuur goedgekeurde voorstel tot inbreng wordt hierna letterlijk weergegeven; de bijlagen waarnaar verwezen wordt in onderhavig inbrengvoorstel maken hiervan een integraal onderdeel uit en wordt als bijlage gehecht aan onderhavige akte.

I. Inbreng om niet van de algemeenheid van de VZW Jongerenhuis

Onderhavig inbrengvoorstel betreft een voorstel tot het inbrengen van de algemeenheid, met de daaraan verbonden activa en passiva, door de VZW Jongerenhuis in de VZW Jeugdwerk Don Bosco-Eeklo, volgens de procedure voorgeschreven door artikel 58 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, en de artikelen 670, tweede lid, en 759 tot en met 770 van het Wetboek van vennootschappen, waarnaar het verwijst, dit zoals hieronder nader beschreven.

De algemeenheid in kwestie is de VZW Jongerenhuis, een vereniging zonder winstoogmerk met maatschappelijke zetel te Gent, Onderstraat 59, en opgericht in 1957. Sedert 1 januari 1995 is de VZW erkend als onthaal-, oriëntatie- en observatiecentrum (000C) in de bijzondere jeugdbijstand, aanvankelijk voor tien jongeren, later, in 1999 uitgebreid tot twaalf en, sedert 2007, ingevolge het Globaal Plan Jeugdzorg, voor zestien jongens en meisjes tussen 6 en 18 jaar.

De onthaal- en oriëntatieopdrachten worden uitgevoerd binnen een termijn van 30 dagen (één keer verlengbaar met 30 dagen). De observatieopdrachten worden binnen een termijn van 60 dagen uitgevoerd (één keer verlengbaar met 60 dagen).

------- -Devoorziening -heeft-opnameplicht: -- --------

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

1

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOMOII 2.2

Luik B - Vervolg

Per laar worden, op volledige capaciteit,- ongeveer 80E jongeren-begeleid. Dit gebeurthoofdzakelijk  voor 85 %  op residentiële basis, waarbij de jongere in het centrum verblijft en van daaruit naar de school of het werk gaat. De overige opdrachten worden ambulant uitgevoerd : de jongere blijft dan thuis wonen, de betrokkenen worden regelmatig uitgenodigd voor gesprekken in het Jongerenhuis en de begeleider gaat op huisbezoek.

De residentiële werking is gespreid over twee verticale leefgroepen van telkens acht

jongeren. Per leefgroep wordt een evenwichtige spreiding per geslacht en per leeftijd nagestreefd.

Bij crisissituaties, waarbij de consulenten van de comités voor Bijzondere Jeugdzorg en de sociale diensten van de jeugdrechtbanken -- onze opdrachtgevers  het Jongerenhuis rechtstreeks kunnen contacteren, wordt maximaal tien dagen onderdak geboden aan de minderjarige. Andere residentiële of ambulante opdrachten worden via een centrale wachtlijst aangemeld.

II. Maatschappelijk doel van de betrokken verenigingen

A. Het maatschappelijk doel van de VZW Jongerenhuis

Het maatschappelijk doel van de VZW Jongerenhuis is omschreven in artikel 3 van de statuten van de vereniging, bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 4 januari 2005, en luidt ais volgt :

"De vereniging heeft tot doel opvang en begeleiding te bieden aan jongeren in psychosociale moeilijkheden.

De vereniging kan ter uitvoering van haar maatschappelijk doel ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom aile rechtshandelingen steilen, activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel van de vereniging, , en dat onbeperkt en zonder tijdsof frequentielimiet. De vereniging kan tevens economische activiteiten uitoefenen voor zover deze bijkomstig blijven en de opbrengst van die activiteiten integraal naar de verwezenlijking van het statutair doel gaat."

B. Het maatschappelijk doel van de VZW Jeugdwerk Don Bosco-Eeklo

Het maatschappelijk doel van de VZW Jeugdwerk Don Bosco-Eeklo is omschreven in artikel 3 van de statuten van de vereniging, bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 21 december 2004, en luidt als volgt :

""De vereniging heeft tot doel:

1° Het oprichten, besturen, steunen, bestuderen en ontwikkelen van opvoedingscentra in de meest ruime zin van het woord, waar aan minderjarigen en jeugdige volwassenen aangepaste opvang, verpleging, opvoeding, onderwijs, opleiding, onderhoud, verzorging, ontspanning, ontmoeting en vorming wordt verstrekt, zowel residentieel als ambulant, en waar deze minderjarigen en jeugdige volwassenen, alsook hun ouders of de personen die met hun opvoeding belast zijn, op wetenschappelijke wijze worden georiënteerd, geobserveerd, onderzocht en behandeld in het kader van de bijzondere jeugdzorg.

Vanuit de christelijke inspiratie en in de geest van Don Bosco, wil de vereniging zich open en dienstbaar opstellen voor allen, ongeacht hun afkomst of overtuiging.

2° De opleiding en het onderricht van de minderjarigen en jeugdige volwassenen, het oprichten, geven, besturen, verspreiden, ontwikkelen en ondersteunen van vrij onderwijs en bijzondere jeugdzorg met confessioneel katholiek karakter.

3° Het nastreven en betrachten van de sociale vrede en vooruitgang door het oprichten, besturen en steunen van allerlei werken voor minderjarigen en jeugdige volwassenen, het inrichten van studiedagen en het bevorderen van andere werken van christelijke liefdadigheid.

4° Het vormen van voor deze taken geschikt personeel, medewerkers en stagiairs, met bijzondere aandacht voorde salesiaanse eigenheid.____________

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOMOD 2.2

'-Voort behouden Luik B - Vervolg

aan het Belgisch Staatsblad 5° Om het even welke-bedrijvigheid van wetenschappelijke-of liefdadige-aard te-organiseren, die kan bijdragen tot het verlichten van de moeilijkheden waarmee minderjarigen en jeugdige volwassenen, alsook hun ouders of de personen die met hun opvoeding belast zijn, te kampen kunnen hebben.

6° Het verwerven van middelen om steun van alle aard te verlenen aan voorzieningen die beschermde minderjarigen begeleiden en die worden erkend door de bevoegde organen van de Staat of van de Gemeenschappen waaronder die instellingen ressorteren.

Deze opsomming is niet limitatief, maar exemplarisch.

De vereniging kan haar tot doel gestelde dienst- en hulpverlening onder verschillende vormen, modellen en projecten uitbouwen. Deze vormen, modellen of projecten kunnen een eigen autonome werking hebben met specifieke reglementering, beleid en structuur. Ze blijven steeds overeenkomstig de doelstellingen van de vereniging, door wiens raad van bestuur ze georganiseerd en gesuperviseerd blijven.

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijke doel en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen .

De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel."





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

III. Beschrijving van de vermogensbestanddelen

De algemeenheid omvat o.a. het integraal cliënteel van de voorziening en alle activa en passiva, leverancierscontracten, cliëntencontracten, subsidierechten, erkenningen en vergunningen en alle andere contracten en administratieve regelingen welke in het kader van de uitbating van het onthaal-, oriëntatie-en observatiecentrum gebruikt worden of vereist zijn.

De inbreng omvat op de meest algemene wijze alle rechten, schuldvorderingen, gerechtelijke en buitengerechtelijke vorderingen, administratieve vorderingen, vergunningen en erkenningen, persoonlijke en zakelijke waarborgen alsook alle overige waarborgen waarvan de VZW Jongerenhuis titularis of bevoordeelde is om welke reden ook in het kader van de ingebrachte algemeenheid, dit ten opzichte van alle derden, inbegrepen de openbare besturen.

De schuldvorderingen en de rechten vervat in de inbreng om niet evenals alle zakelijke en persoonlijke waarborgen hieraan gehecht worden overgedragen aan de verkrijgende VZW. De VZW Jeugdwerk Don Bosco-Eeklo zal aldus worden gesubrogeerd, zonder dat er van schuldvernieuwing sprake is, in alle rechten, zakelijk of persoonlijk, van de inbrengende VZW, in al haar goederen, en ten aanzien van welke schuldenaar ook. De huidige subrogatie is in het bijzonder van toepassing op de voorrechten, hypotheken, vorderingen in ontbinding, beslagleggingen, borgen en inpandgevingen. De verkrijgende VZW is gemachtigd op haar kosten aile betekeningen, vermeldingen, inschrijvingen, hernieuwingen of opheffingen van inschrijvingen, van voorrechten, van hypotheken, van inbeslagleggingen, alsook alle voorgaande desgevraagd of subrogaties te eisen of hiermee in te stemmen.

De huidige inbreng wordt gedaan op last voor de VZW Jeugdwerk Don Bosco-Eeklo en binnen het kader van de ingebrachte activiteiten, om

-alle passiva op zich te nemen van de inbrengende VZW ten aanzien van derden; alle verbintenissen en verplichtingen van de inbrengende VZW op dergelijke wijze uitvoeren dat dezelfde vereniging desaangaand niet meer aansprakelijk kan worden gesteld noch kan worden aangesproken;

-het nakomen en uitvoeren van alle akkoorden en verbintenissen afgesloten door de inbrengende vereniging met het overgedragen personeel van deze vereniging, en in het bijzonder tot het naleven van de anciënniteits- en



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

G , e MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

overige rechten-van hetpersoneel-overeenkomstig de bepalingen, voorwaarden en modaliteiten vervat in deze contracten en verbintenissen;

-het nakomen en uitvoeren van alle overeenkomsten en verbintenissen welkdanig ook aangegaan door de inbrengende vereniging in verband met de ingebrachte activiteiten, namelijk deze aangegaan met de overheid, het cliënteel, de leveranciers, de schuldeisers alsook alle brand- en ongevallenverzekeringen evenals alle overige risicoverzekeringen. De VZW Jeugdwerk Don Bosco Eeklo wordt gesubrogeerd in alle rechten en verplichtingen die hieruit voortvloeien, alsook zal zij instaan voor de risico's en gevaren, zonder mogelijkheid van verhaal ten aanzien van de inbrengende VZW;

-alle belastingen, taksen, bijdragen, verzekeringspremies op zich te nemen, alsook alle gewone en buitengewone kosten, die de ingebrachte algemeenheid kunnen bezwaren en die inherent zijn aan de eigendom en de uitbating ervan.

De goederen worden ingebracht in de staat waarin ze zich bevinden. De VZW Jeugdwerk Don Bosco Eeklo verklaart volledig kennis te hebben van de goederen en de rechten die worden ingebracht en wenst hiervan geen verdere gedetailleerde omschrijving te ontvangen.

De huur van de woning gelegen te Gent, Onderstraat 59, die wordt gebruikt als zetel van de vereniging en als residentiële uitbatingsplaats van het onthaal-, oriëntatie-en observatiecentrum, wordt door de VZW Jeugdwerk Don Bosco-Eeklo verdergezet.

De erfpacht van de kloostergebouwen gelegen te 9000 Gent, Theresianenstraat 9, die worden gebruikt als zetel van de administratie, als atelier en als dagactiviteitencentrum van het onthaal-, oriëntatie- en observatiecentrum, en alle daarvoor aangegane overeenkomsten, worden door de VZW Jeugdwerk Don Bosco-Eeklo verdergezet.

De inbreng omvat ook de archieven en de boekhoudkundige documenten van de inbrengende vereniging, met betrekking tot de ingebrachte goederen en rechten, met verplichting voor de VZW Jeugdwerk Don Bosco Eeklo deze documenten te bewaren.

Het personeel dat werkzaam is voor de VZW Jongerenhuis wordt mee overgedragen met de algemeenheid die om niet wordt ingebracht.

ln bijlage is een pro forma balans toegevoegd van de activa en passiva begrepen in de voorgenomen inbrengverrichting, op basis van de boekwaarden van deze activa en passiva per 1 juli 2013.

IV. Boekhoudkundige datum

De Raad van Bestuur van de betrokken verenigingen zonder winstoogmerk stelt voor de datum vanaf welke de verrichtingen van de in te brengen algemeenheid boekhoudkundig geacht worden te zijn verricht voor de verkrijgende vereniging, vast te stellen op datum van 1 juli 2013.

V. Slotbepalingen

De Raad van Bestuur van de betrokken verenigingen verbindt er zich toe, elk voor de betrokken vereniging die zij vertegenwoordigen, een (buitengewone) algemene vergadering samen te roepen die zal beslissen over de inbreng van de algemeenheid van de VZW Jongerenhuis in de VZW Jeugdwerk Don Bosco-Eeklo overeenkomstig het bepaalde in onderhavig inbrengvoorstel.

De Raad van Bestuur verklaart het nodige te zullen doen om het voorstel tot inbreng om niet van de algemeenheid ter griffie van de rechtbank van koophandel neer te leggen overeenkomstig de relevante bepalingen van de voormelde Wet van 27 juni 1921 en van het Wetboek van Vennootschappen, en dit zes weken v66r de datum van de algemene vergadering die zich zal uitspreken over deze inbreng.

Alle kosten, rechten, honoraria, belastingen en kosten die voortvloeien uit onderhavige inbreng zullen ten laste van de verkrijgende VZW zijn.

VOOR BEREDENEERDUITTREKSEL.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

*°Voor> behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

i MOMOD 2.2

s.. .

-4 Voce behouden aan het Belgisch Staatsblad Luik B - vervolg

(get.-Geassacieerd Notaris Karel D'Aubioulte-Zelzate)









Tegelijk hiermede neergelegd:

eensluidend afs hrift van het proces-verbaal van buitengewone algemene vergadering.

- volmachten

- interne balans VZW JONGERENHUIS

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

- 4 UT. 2013

Vor

behoi

aan

Belgi

Staat;

.!i;i,t :=4 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

Il1 I lii I I I 1 1111 lE EI

*13156779*

ius

FKOO HRECÁNb~É~T~ ~~

F~!L___.r__--

NEERGELEGD

-NEERGELEGD

Ondememingsnr : 0408 666 344 Benaming :

(voluit) JEUGDWERK DON BOSCO-EEKLO

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Waaistraat 6

9900 EEKLO

Onderwerp akte : INBRENGVOORSTEL

Uit een akte verleden voor Meester KAREL D'AUBIOUL, geassocieerd notaris te Zelzate, op 26 september 2013, geboekt met volgend relaas van registratie: Geregistreerd te Zelzate op 30/09/2013 , vijf bladen geen verzen-dingen, boek 292 blad 6 vak 1. Ontvangen: 50 euro. (get.) De e.a. Inspecteur a.i. A. Blomme , blijkt dat de raad van bestuur van de VZW JEUGDWERK DON BOSCO-EEKLO, volgende beslissing heeft genomen:

ENIG BESLUIT:

De vergadering van de raad van bestuur van de VZW JEUGDWERK DON BOSCO-EEKLO bevestigt de reeds voorheen in de vergadering van de raad van bestuur de dato 19 september 2013 gegeven goedkeuring van het hierna integraal weergegeven voorstel tot inbreng om niet van algemeenheid van de vereniging zonder winstoogmerk JONGERENHUIS in de vereniging zonder winstoogmerk JEUGDWERK DON BOSCO-EEKLO.

Het door de raad van bestuur goedgekeurde voorstel tot inbreng wordt hierna letterlijk weergegeven; de bijlagen waarnaar verwezen wordt in onderhavig inbrengvoorstel maken hiervan een integraal onderdeel uit en wordt als bijlage gehecht aan onderhavige akte.

I. Inbreng om niet van de algemeenheid van de VZW Jongerenhuis

Onderhavig inbrengvoorstel betreft een voorstel tot het inbrengen van de algemeenheid, met de daaraan verbonden activa en passiva, door de VZW Jongerenhuis in de VZW Jeugdwerk Don Bosco-Eeklo, volgens de procedure voorgeschreven door artikel 58 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, en de artikelen 670, tweede lid, en 759 tot en met 770 van het Wetboek van vennootschappen, waarnaar het verwijst, dit zoals hieronder nader beschreven.

De algemeenheid in kwestie is de VZW Jongerenhuis, een vereniging zonder winstoogmerk met maatschappelijke zetel te Gent, Onderstraat 59, en opgericht in 1957. Sedert 1 januari 1995 is de VZW erkend als onthaal-, oriëntatie- en observatiecentrum (000C) in de bijzondere jeugdbijstand, aanvankelijk voor tien jongeren, later, in 1999 uitgebreid tot twaalf en, sedert 2007, ingevolge het Globaal Plan Jeugdzorg, voor zestien jongens en meisjes tussen 6 en 18 jaar.

De onthaal- en oriëntatieopdrachten worden uitgevoerd binnen een termijn van 30 dagen (één keer verlengbaar met 30 dagen). De observatieopdrachten worden binnen een termijn van 60 dagen uitgevoerd (één keer verlengbaar met 60 dagen).

------- -Devoorziening -heeft-opnameplicht: -- --------

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

1

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOMOII 2.2

Luik B - Vervolg

Per laar worden, op volledige capaciteit,- ongeveer 80E jongeren-begeleid. Dit gebeurthoofdzakelijk  voor 85 %  op residentiële basis, waarbij de jongere in het centrum verblijft en van daaruit naar de school of het werk gaat. De overige opdrachten worden ambulant uitgevoerd : de jongere blijft dan thuis wonen, de betrokkenen worden regelmatig uitgenodigd voor gesprekken in het Jongerenhuis en de begeleider gaat op huisbezoek.

De residentiële werking is gespreid over twee verticale leefgroepen van telkens acht

jongeren. Per leefgroep wordt een evenwichtige spreiding per geslacht en per leeftijd nagestreefd.

Bij crisissituaties, waarbij de consulenten van de comités voor Bijzondere Jeugdzorg en de sociale diensten van de jeugdrechtbanken -- onze opdrachtgevers  het Jongerenhuis rechtstreeks kunnen contacteren, wordt maximaal tien dagen onderdak geboden aan de minderjarige. Andere residentiële of ambulante opdrachten worden via een centrale wachtlijst aangemeld.

II. Maatschappelijk doel van de betrokken verenigingen

A. Het maatschappelijk doel van de VZW Jongerenhuis

Het maatschappelijk doel van de VZW Jongerenhuis is omschreven in artikel 3 van de statuten van de vereniging, bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 4 januari 2005, en luidt ais volgt :

"De vereniging heeft tot doel opvang en begeleiding te bieden aan jongeren in psychosociale moeilijkheden.

De vereniging kan ter uitvoering van haar maatschappelijk doel ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom aile rechtshandelingen steilen, activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel van de vereniging, , en dat onbeperkt en zonder tijdsof frequentielimiet. De vereniging kan tevens economische activiteiten uitoefenen voor zover deze bijkomstig blijven en de opbrengst van die activiteiten integraal naar de verwezenlijking van het statutair doel gaat."

B. Het maatschappelijk doel van de VZW Jeugdwerk Don Bosco-Eeklo

Het maatschappelijk doel van de VZW Jeugdwerk Don Bosco-Eeklo is omschreven in artikel 3 van de statuten van de vereniging, bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 21 december 2004, en luidt als volgt :

""De vereniging heeft tot doel:

1° Het oprichten, besturen, steunen, bestuderen en ontwikkelen van opvoedingscentra in de meest ruime zin van het woord, waar aan minderjarigen en jeugdige volwassenen aangepaste opvang, verpleging, opvoeding, onderwijs, opleiding, onderhoud, verzorging, ontspanning, ontmoeting en vorming wordt verstrekt, zowel residentieel als ambulant, en waar deze minderjarigen en jeugdige volwassenen, alsook hun ouders of de personen die met hun opvoeding belast zijn, op wetenschappelijke wijze worden georiënteerd, geobserveerd, onderzocht en behandeld in het kader van de bijzondere jeugdzorg.

Vanuit de christelijke inspiratie en in de geest van Don Bosco, wil de vereniging zich open en dienstbaar opstellen voor allen, ongeacht hun afkomst of overtuiging.

2° De opleiding en het onderricht van de minderjarigen en jeugdige volwassenen, het oprichten, geven, besturen, verspreiden, ontwikkelen en ondersteunen van vrij onderwijs en bijzondere jeugdzorg met confessioneel katholiek karakter.

3° Het nastreven en betrachten van de sociale vrede en vooruitgang door het oprichten, besturen en steunen van allerlei werken voor minderjarigen en jeugdige volwassenen, het inrichten van studiedagen en het bevorderen van andere werken van christelijke liefdadigheid.

4° Het vormen van voor deze taken geschikt personeel, medewerkers en stagiairs, met bijzondere aandacht voorde salesiaanse eigenheid.____________

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOMOD 2.2

'-Voort behouden Luik B - Vervolg

aan het Belgisch Staatsblad 5° Om het even welke-bedrijvigheid van wetenschappelijke-of liefdadige-aard te-organiseren, die kan bijdragen tot het verlichten van de moeilijkheden waarmee minderjarigen en jeugdige volwassenen, alsook hun ouders of de personen die met hun opvoeding belast zijn, te kampen kunnen hebben.

6° Het verwerven van middelen om steun van alle aard te verlenen aan voorzieningen die beschermde minderjarigen begeleiden en die worden erkend door de bevoegde organen van de Staat of van de Gemeenschappen waaronder die instellingen ressorteren.

Deze opsomming is niet limitatief, maar exemplarisch.

De vereniging kan haar tot doel gestelde dienst- en hulpverlening onder verschillende vormen, modellen en projecten uitbouwen. Deze vormen, modellen of projecten kunnen een eigen autonome werking hebben met specifieke reglementering, beleid en structuur. Ze blijven steeds overeenkomstig de doelstellingen van de vereniging, door wiens raad van bestuur ze georganiseerd en gesuperviseerd blijven.

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijke doel en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen .

De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel."





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

III. Beschrijving van de vermogensbestanddelen

De algemeenheid omvat o.a. het integraal cliënteel van de voorziening en alle activa en passiva, leverancierscontracten, cliëntencontracten, subsidierechten, erkenningen en vergunningen en alle andere contracten en administratieve regelingen welke in het kader van de uitbating van het onthaal-, oriëntatie-en observatiecentrum gebruikt worden of vereist zijn.

De inbreng omvat op de meest algemene wijze alle rechten, schuldvorderingen, gerechtelijke en buitengerechtelijke vorderingen, administratieve vorderingen, vergunningen en erkenningen, persoonlijke en zakelijke waarborgen alsook alle overige waarborgen waarvan de VZW Jongerenhuis titularis of bevoordeelde is om welke reden ook in het kader van de ingebrachte algemeenheid, dit ten opzichte van alle derden, inbegrepen de openbare besturen.

De schuldvorderingen en de rechten vervat in de inbreng om niet evenals alle zakelijke en persoonlijke waarborgen hieraan gehecht worden overgedragen aan de verkrijgende VZW. De VZW Jeugdwerk Don Bosco-Eeklo zal aldus worden gesubrogeerd, zonder dat er van schuldvernieuwing sprake is, in alle rechten, zakelijk of persoonlijk, van de inbrengende VZW, in al haar goederen, en ten aanzien van welke schuldenaar ook. De huidige subrogatie is in het bijzonder van toepassing op de voorrechten, hypotheken, vorderingen in ontbinding, beslagleggingen, borgen en inpandgevingen. De verkrijgende VZW is gemachtigd op haar kosten aile betekeningen, vermeldingen, inschrijvingen, hernieuwingen of opheffingen van inschrijvingen, van voorrechten, van hypotheken, van inbeslagleggingen, alsook alle voorgaande desgevraagd of subrogaties te eisen of hiermee in te stemmen.

De huidige inbreng wordt gedaan op last voor de VZW Jeugdwerk Don Bosco-Eeklo en binnen het kader van de ingebrachte activiteiten, om

-alle passiva op zich te nemen van de inbrengende VZW ten aanzien van derden; alle verbintenissen en verplichtingen van de inbrengende VZW op dergelijke wijze uitvoeren dat dezelfde vereniging desaangaand niet meer aansprakelijk kan worden gesteld noch kan worden aangesproken;

-het nakomen en uitvoeren van alle akkoorden en verbintenissen afgesloten door de inbrengende vereniging met het overgedragen personeel van deze vereniging, en in het bijzonder tot het naleven van de anciënniteits- en



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

G , e MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

overige rechten-van hetpersoneel-overeenkomstig de bepalingen, voorwaarden en modaliteiten vervat in deze contracten en verbintenissen;

-het nakomen en uitvoeren van alle overeenkomsten en verbintenissen welkdanig ook aangegaan door de inbrengende vereniging in verband met de ingebrachte activiteiten, namelijk deze aangegaan met de overheid, het cliënteel, de leveranciers, de schuldeisers alsook alle brand- en ongevallenverzekeringen evenals alle overige risicoverzekeringen. De VZW Jeugdwerk Don Bosco Eeklo wordt gesubrogeerd in alle rechten en verplichtingen die hieruit voortvloeien, alsook zal zij instaan voor de risico's en gevaren, zonder mogelijkheid van verhaal ten aanzien van de inbrengende VZW;

-alle belastingen, taksen, bijdragen, verzekeringspremies op zich te nemen, alsook alle gewone en buitengewone kosten, die de ingebrachte algemeenheid kunnen bezwaren en die inherent zijn aan de eigendom en de uitbating ervan.

De goederen worden ingebracht in de staat waarin ze zich bevinden. De VZW Jeugdwerk Don Bosco Eeklo verklaart volledig kennis te hebben van de goederen en de rechten die worden ingebracht en wenst hiervan geen verdere gedetailleerde omschrijving te ontvangen.

De huur van de woning gelegen te Gent, Onderstraat 59, die wordt gebruikt als zetel van de vereniging en als residentiële uitbatingsplaats van het onthaal-, oriëntatie-en observatiecentrum, wordt door de VZW Jeugdwerk Don Bosco-Eeklo verdergezet.

De erfpacht van de kloostergebouwen gelegen te 9000 Gent, Theresianenstraat 9, die worden gebruikt als zetel van de administratie, als atelier en als dagactiviteitencentrum van het onthaal-, oriëntatie- en observatiecentrum, en alle daarvoor aangegane overeenkomsten, worden door de VZW Jeugdwerk Don Bosco-Eeklo verdergezet.

De inbreng omvat ook de archieven en de boekhoudkundige documenten van de inbrengende vereniging, met betrekking tot de ingebrachte goederen en rechten, met verplichting voor de VZW Jeugdwerk Don Bosco Eeklo deze documenten te bewaren.

Het personeel dat werkzaam is voor de VZW Jongerenhuis wordt mee overgedragen met de algemeenheid die om niet wordt ingebracht.

ln bijlage is een pro forma balans toegevoegd van de activa en passiva begrepen in de voorgenomen inbrengverrichting, op basis van de boekwaarden van deze activa en passiva per 1 juli 2013.

IV. Boekhoudkundige datum

De Raad van Bestuur van de betrokken verenigingen zonder winstoogmerk stelt voor de datum vanaf welke de verrichtingen van de in te brengen algemeenheid boekhoudkundig geacht worden te zijn verricht voor de verkrijgende vereniging, vast te stellen op datum van 1 juli 2013.

V. Slotbepalingen

De Raad van Bestuur van de betrokken verenigingen verbindt er zich toe, elk voor de betrokken vereniging die zij vertegenwoordigen, een (buitengewone) algemene vergadering samen te roepen die zal beslissen over de inbreng van de algemeenheid van de VZW Jongerenhuis in de VZW Jeugdwerk Don Bosco-Eeklo overeenkomstig het bepaalde in onderhavig inbrengvoorstel.

De Raad van Bestuur verklaart het nodige te zullen doen om het voorstel tot inbreng om niet van de algemeenheid ter griffie van de rechtbank van koophandel neer te leggen overeenkomstig de relevante bepalingen van de voormelde Wet van 27 juni 1921 en van het Wetboek van Vennootschappen, en dit zes weken v66r de datum van de algemene vergadering die zich zal uitspreken over deze inbreng.

Alle kosten, rechten, honoraria, belastingen en kosten die voortvloeien uit onderhavige inbreng zullen ten laste van de verkrijgende VZW zijn.

VOOR BEREDENEERDUITTREKSEL.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

*°Voor> behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

i MOMOD 2.2

s.. .

-4 Voce behouden aan het Belgisch Staatsblad Luik B - vervolg

(get.-Geassacieerd Notaris Karel D'Aubioulte-Zelzate)









Tegelijk hiermede neergelegd:

eensluidend afs hrift van het proces-verbaal van buitengewone algemene vergadering.

- volmachten

- interne balans VZW JONGERENHUIS

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

11/10/2013
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/10/2013 - Annexes du Moniteur belge (verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Waaistraat 6 -9900 Eeklo

Onderwerp akte ; BENOEMING HERBENOEMING

De Algemene vergadering van 19 september 2013 heeft volgende persoon benoemd tot bestuurder:

De Heer Joseph Claes, Elisabethlaan 221, 8400 Oostende

en heeft volgende personen herbenoemd tot bestuurder:

- De heer DE CEULAER Harry, Neysetterstraat 30, 3150 Wespelaar

- De heer DE GEYTER Guy, Halewijnkouter 13, 9031 Drongen

- De heer D'HONT Filip, Vossenstraat 17, 9090 Melle

- De heer MEES Jozef, Damweg 13, 3150 Haacht

- De heer STROBBE Ivan, Gravin Mad. d'Alcantaralaan 57, 9971 Lembeke

Ingevolge deze benoeming en herbenoemingen is de Raad van Bestuur als volgt samengesteld:

Met ingang van 19 september 2013 en voor de duur van 6 jaar:

De Heer CLAES Joseph, Elisabethlaan 221, 8400 Oostende

Met ingang van 19/10/2013 tot en met 18/10/2019

- De heer DE CEULAER Harry, Neysetterstraat 30, 3150 Wespelaar

- De heer DE GEYTER Guy, Halewijnkouter 13, 9031 Drongen

- De heer D'HONT Filip, Vossenstraat 17, 9090 Melle

- De heer MEES Jozef, Damweg 13, 3150 Haacht

- De heer STROBBE Ivan, Gravin Mad. d'Alcantaralaan 57, 9971 Lembeke

Met ingang van 1 december 2011 tot en met 30 november 2017:

- Mevrouw GOVAERTS Lucia, Bloemenhof 27, 2531 Boechout-Vremde.

- De Heer PROVOOST Wilfried, Kriekmoerstraat 13, 9900 Eeklo

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0408.666.344

Benaming

(voluit) : JEUGDWERK DON BOSCO - EEKLO

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD2.2

1315 60

m

I

i

EERGELEGD

-2 OKT. 2013

RECHTBANK VAN KOOPHANIMIffT GENT

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

- De beer CRAEGHS Cyriel, Eerstestraat 56, 9980 Sint-Laureins

" - De heer ROBERT Johan, Koningsveldstraat 139, 1040 Brussel

- De beer TIPS Markus, Don Boscastraat 4, 3530 Helchteren

Met ingang van 9 juni 2008 tot en met 8 juni 2014:

-De Heer STEVENS Jozef, Broechemsesteenweg 100, 2531 Boechout-Vremde

Deze hebben tijdens de vergadering van de Raad van Bestuur d.d. 1 december 2011 onder elkaar aangeduid als:

' voorzitter: De heer TIPS Markus

ondervoorzitter: De heer STEVENS Jozef

secretaris: De heer CRAEGHS Cyriel

De Algemene vergadering van 1 december 2011 heeft de heer CRAEGHS Cyriel terug aangesteld als afgevaardigd bestuurder, die belast wordt met het dagelijks bestuur van de vereniging, in het bijzonder gemachtigd om afzonderlijk door zijn handtekening in de zaken van het dagelijks bestuur de vereniging te binden. Hij beschikt tevens over de sociale

handtekening en kan ontlasting tekenen namens de vereniging, ten aanzien van openbare besturen, spoorwegen, post, telegraaf, bank- en postrekening en tegenover private instellingen.

BEVOEGDHEIDSDELEGATIE

Overeenkomstig artikel 13 bis van de vzw-wetgeving van de wet op de vzw 's, kan de raad van bestuur bij gewone meerderheid het dagelijks bestuur alsook de (externe) vertegenwoordigingsbevoegdheid m.b.t. het dagelijks bestuur, met gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden, opdragen aan één persoon, al dan niet bestuurder, en deze dien overeenkomstig benoemen als afgevaardigd bestuurder gemachtigd de vereniging te vertegenwoordigen.

Het dagelijks bestuur betreft alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beschikking te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Meer bepaald is de afgevaardigd bestuurder gemachtigd om alle arbeidscontracten te ondertekenen. Hij kan bij hoogdringendheid en na consultatie van een tweede bestuurder (de voorzitter of coördinator bijzondere jeugdzorg) beslissingen nemen over ontslag van personeelsleden. Deze beslissingen dienen op de volgende raad ban bestuur voor bekrachtiging voorgelegd te worden. Hij beheert de financiële reserves en voert verrichtingen uit op de financiële rekeningen van de vzw en indien nodig de afdeling. De opdracht van de afgevaardigd bestuurder loopt tot 30/11/2017 en kan hernieuwd en herroepen worden,

Artikel 9

Een uittredend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een overleden lid, hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging; zij kunnen geen teruggaven van gestorte bijdragen, van inbrengsten of van andere prestaties vorderen.

Zij kunnen geen afschrift van rekeningen, verzegeling van de goederen of het opmaken van een boedelbeschrijving verlangen.

voor eensluidend verklaard,

CRAEGHS Cyriel TIPS Markus

bestuurder-secretaris bestuurder-voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

{zaan het

$,elgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/10/2013 - Annexes du Moniteur belge (verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Waaistraat 6 -9900 Eeklo

Onderwerp akte ; BENOEMING HERBENOEMING

De Algemene vergadering van 19 september 2013 heeft volgende persoon benoemd tot bestuurder:

De Heer Joseph Claes, Elisabethlaan 221, 8400 Oostende

en heeft volgende personen herbenoemd tot bestuurder:

- De heer DE CEULAER Harry, Neysetterstraat 30, 3150 Wespelaar

- De heer DE GEYTER Guy, Halewijnkouter 13, 9031 Drongen

- De heer D'HONT Filip, Vossenstraat 17, 9090 Melle

- De heer MEES Jozef, Damweg 13, 3150 Haacht

- De heer STROBBE Ivan, Gravin Mad. d'Alcantaralaan 57, 9971 Lembeke

Ingevolge deze benoeming en herbenoemingen is de Raad van Bestuur als volgt samengesteld:

Met ingang van 19 september 2013 en voor de duur van 6 jaar:

De Heer CLAES Joseph, Elisabethlaan 221, 8400 Oostende

Met ingang van 19/10/2013 tot en met 18/10/2019

- De heer DE CEULAER Harry, Neysetterstraat 30, 3150 Wespelaar

- De heer DE GEYTER Guy, Halewijnkouter 13, 9031 Drongen

- De heer D'HONT Filip, Vossenstraat 17, 9090 Melle

- De heer MEES Jozef, Damweg 13, 3150 Haacht

- De heer STROBBE Ivan, Gravin Mad. d'Alcantaralaan 57, 9971 Lembeke

Met ingang van 1 december 2011 tot en met 30 november 2017:

- Mevrouw GOVAERTS Lucia, Bloemenhof 27, 2531 Boechout-Vremde.

- De Heer PROVOOST Wilfried, Kriekmoerstraat 13, 9900 Eeklo

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0408.666.344

Benaming

(voluit) : JEUGDWERK DON BOSCO - EEKLO

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD2.2

1315 60

m

I

i

EERGELEGD

-2 OKT. 2013

RECHTBANK VAN KOOPHANIMIffT GENT

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

- De beer CRAEGHS Cyriel, Eerstestraat 56, 9980 Sint-Laureins

" - De heer ROBERT Johan, Koningsveldstraat 139, 1040 Brussel

- De beer TIPS Markus, Don Boscastraat 4, 3530 Helchteren

Met ingang van 9 juni 2008 tot en met 8 juni 2014:

-De Heer STEVENS Jozef, Broechemsesteenweg 100, 2531 Boechout-Vremde

Deze hebben tijdens de vergadering van de Raad van Bestuur d.d. 1 december 2011 onder elkaar aangeduid als:

' voorzitter: De heer TIPS Markus

ondervoorzitter: De heer STEVENS Jozef

secretaris: De heer CRAEGHS Cyriel

De Algemene vergadering van 1 december 2011 heeft de heer CRAEGHS Cyriel terug aangesteld als afgevaardigd bestuurder, die belast wordt met het dagelijks bestuur van de vereniging, in het bijzonder gemachtigd om afzonderlijk door zijn handtekening in de zaken van het dagelijks bestuur de vereniging te binden. Hij beschikt tevens over de sociale

handtekening en kan ontlasting tekenen namens de vereniging, ten aanzien van openbare besturen, spoorwegen, post, telegraaf, bank- en postrekening en tegenover private instellingen.

BEVOEGDHEIDSDELEGATIE

Overeenkomstig artikel 13 bis van de vzw-wetgeving van de wet op de vzw 's, kan de raad van bestuur bij gewone meerderheid het dagelijks bestuur alsook de (externe) vertegenwoordigingsbevoegdheid m.b.t. het dagelijks bestuur, met gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden, opdragen aan één persoon, al dan niet bestuurder, en deze dien overeenkomstig benoemen als afgevaardigd bestuurder gemachtigd de vereniging te vertegenwoordigen.

Het dagelijks bestuur betreft alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beschikking te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Meer bepaald is de afgevaardigd bestuurder gemachtigd om alle arbeidscontracten te ondertekenen. Hij kan bij hoogdringendheid en na consultatie van een tweede bestuurder (de voorzitter of coördinator bijzondere jeugdzorg) beslissingen nemen over ontslag van personeelsleden. Deze beslissingen dienen op de volgende raad ban bestuur voor bekrachtiging voorgelegd te worden. Hij beheert de financiële reserves en voert verrichtingen uit op de financiële rekeningen van de vzw en indien nodig de afdeling. De opdracht van de afgevaardigd bestuurder loopt tot 30/11/2017 en kan hernieuwd en herroepen worden,

Artikel 9

Een uittredend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een overleden lid, hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging; zij kunnen geen teruggaven van gestorte bijdragen, van inbrengsten of van andere prestaties vorderen.

Zij kunnen geen afschrift van rekeningen, verzegeling van de goederen of het opmaken van een boedelbeschrijving verlangen.

voor eensluidend verklaard,

CRAEGHS Cyriel TIPS Markus

bestuurder-secretaris bestuurder-voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

{zaan het

$,elgisch

Staatsblad

30/05/2012
ÿþMOD 2,2

k'sldl~ s~ ? In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie







*12097186*





Ondernemingsnr : 0408.666.344

Benaming

(voluit) : JEUGDWERK DON BOSCO - EEKLO

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Waaistraat 6 -9900 Eeklo

Onderwerp akte : HERBENOEMING

De Algemene vergadering van 1 december 2011 heeft de heer CRAEGHS Cyriel terug aangesteld als afgevaardigd bestuurder, die belast wordt met het dagelijks bestuur van de vereniging, in het bijzonder gemachtigd om afzonderlijk door zijn handtekening in de zaken van het dagelijks bestuur de vereniging te binden. Hij beschikt tevens over de sociale

handtekening en kan ontlasting tekenen namens de vereniging, ten aanzien van openbare besturen, spoorwegen, post, telegraaf, bank- en postrekening en tegenover private instellingen.

BEVOEGDHEIDSDELEGATIE

Overeenkomstig artikel 13 bis van de vzw-wetgeving van de wet op de vzw 's, kan de raad van bestuur bij gewone meerderheid het dagelijks bestuur alsook de (externe) vertegenwoordigingsbevoegdheid m.b.t. het dagelijks bestuur, met gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden, opdragen aan één persoon, al; dan niet bestuurder, en deze dien overeenkomstig benoemen als afgevaardigd bestuurder gemachtigd de vereniging te vertegenwoordigen.

Het dagelijks bestuur betreft alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beschikking te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken,

Meer bepaald is de afgevaardigd bestuurder gemachtigd om alle arbeidscontracten te ondertekenen, Hij kan bij hoogdringendheid en na consultatie van een tweede bestuurder (de voorzitter of coördinator bijzondere jeugdzorg) beslissingen nemen over ontslag van personeelsleden. Deze beslissingen dienen op de volgende raad ban bestuur voor bekrachtiging voorgelegd " te worden. Hij beheert de financiële reserves en voert verrichtingen uit op de financiële rekeningen van de vzw en indien nodig de afdeling. De opdracht van de afgevaardigd bestuurder loopt tot 30/11/2017 en kan hernieuwd en herroepen worden.

Artikel 9

Een uittredend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een overleden lid, hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging; zij kunnen geen teruggaven van gestorte bijdragen, van inbrengsten of van andere prestaties vorderen.

Zij kunnen geen afschrift van rekeningen, verzegeling van de goederen of het opmaken van een boedelbeschrijving verlangen,

voor eensluidend verklaard,

CRAEGHS Cyriel TIPS Markus

bestuurder-secretaris bestuurder-voorzitter

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

21/03/2012
ÿþM00 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Waaistraat 6 -9900 Eeklo

Onderwerp akte : ONTSLAGNEMING - BENOEMING RAAD VAN BESTUUR

De Algemene vergadering van 1 december 2011 heeft kennis genomen van het ontslag van dhr Dees Van Caeyzeele, wonende te 3001 Heverlee, Naamsesteenweg 37, geboren te Mechelen op 19 maart 1950, lid van de Algemene Vergadering en lid van de Raad van Bestuur.

De Algemene vergadering van 1 december 2011 heeft volgende personen benoemd tot bestuurder:

Mevrouw GOVAERTS Lucia,Bloemenhof 27, 2531 Boechout-Vremde.

De Heer PROVOOST Wilfried, Kriekmoerstraat 13, 9900 Eeklo

Ingevolgde dit ontslag en benoeming is de Raad van Bestuur als volgt samengesteld:

Met ingang van 1 december 2011 en voor de duur van 6 jaar:

- Mevrouw GOVAERTS Lucia,Bloemenhof 27, 2531 Boechout-Vremde.

- De Heer PROVOOST Wilfried, Kriekmoerstraat 13, 9900 Eeklo

- De heer CRAEGHS Cyriel, Eerstestraat 56, 9980 Sint-Laureins

- De heer ROBERT Johan, Koningsveldstraat 139, 1040 Brussel

- De heer TIPS Markus, Guldendallaan 90, 1150 Sint-Pieters-Woluwe

Met ingang van 9 juni 2008 tot en met 8 juni 2014:

-De Heer STEVENS Jozef, Broechemsesteenweg 100, 2531 Boechout-Vremde

Met ingang van 19 oktober 2007 toten met 18 oktober 2013;

- De heer DE CEULAER Harry, Neysetterstraat 30, 3150 Wespelaar

- De heer DE GEYTER Guy, Halewijnkouter 13, 9031 Drongen

- De heer D'HONT Filip, Vossenstraat 17, 9090 Melle

- De heer MEES Jos, Damweg 13, 3150 Haacht

- De heer STROBBE Yvan, Gravin Mad. d'Alcantaralaan 57, 9971 Lembeke

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : haam en handtekening.

1I1I1iwi1~iWuuNi~i~~

" iaoeossa*

bel

a; BE

Sta

E2EE1GELEGD

09t5~,~~i2

N~hI;C"t-iTFi ANK VAN

~+:C?C?PF:;a `(~i Î~if1~E GENT

r . , . ,...~,_,

Ondernemingsnr : 0408.666.344

Benaming

(voluit) : JEUGDWERK DON BOSCO - EEKLO

Bijingëii bij het Belgisch Staatsblad - 21/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Deze hebben tijdens de vergadering van de Raad van Bestuur d.d.1 december 2011 onder elkaar aangeduid als:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

dijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

voorzitter: De heer TIPS Markus

ondervoorzitter; De heer STEVENS Jozef

secretaris: De heer CRAEGHS Cyriel

voor eensluidend verklaard,

CRAEGHS Cyriel TIPS Markus

bestuurder-secretaris bestuurder-voorzitter

09/07/2015
ÿþ^fÍ

*15091

8655*

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



KIEERGEL'-'7: ',1717'.,

3 0 fite 2015

RECt-iI B~ ~~ ~ t~

KOOP-Fdi'~F_ r :r

Oridernemingsnr : 0408.666.344

Benaming

(voluit) : JEUGDWERK DON BOSCO GENT-EEKLO

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Waaistraat 6 - 9900 EEKLO

Onderwerp akte : WIJZIGING RAAD VAN BESTUUR

De Algemene vergadering van 26 mei 2014 heeft volgende personen benoemd tot bestuurders:

De Heer Mario Pauwels, Jan Verspeyenstraat 18, 9000 Gent

De Heer Geert Myngheer, J. Schminckdreef 24, 9031 Drongen

De Algemene vergadering van 15 juni 2015 heeft kennis genomen van het overlijden van dhr. Yvan Strobbe, geboren op 01 maart 1938 en gestorven op 11 februari 2015.

De Algemene vergadering van 15 juni 2015 heeft volgende personen herbenoemd:

Met ingang van 15 juni 2015 tot en met 14 juni 2021

De Heer STEVENS Jozef, Broechemsesteenweg 100, 2531 Boechout-Vremde

Ingevolge deze benoeming(en) en (vorige) herbenoemingen is de Raad van Bestuur op datum van deze publicatie ais volgt samengesteld:

Met ingang op 26 mei 2014 tot en met 25 mei 2020:

De Heer Mario Pauwels, Jan Verspeyenstraat 18, 9000 Gent

De Heer Geert Myngheer, J. Schminckdreef 24, 9031 Drongen

Met ingang van 15 juni 2015 tot en met 14 juni 2021

De Heer STEVENS Jozef, Broechemsesteenweg 100, 2531 Boechout-Vremde

Met ingang van 28 november 2013 tot en met 28 november 2019:

De Heer CLAES Joseph, Elisabethlaan 221, 8400 Oostende

Met Ingang van 11/10/2013 tot en met 10/10/2019:

- De heer DE CEULAER Harry, Neysetterstraat 30, 3150 Wespelaar

- De heer DE GEYTER Guy, Halewijnkouter 13, 9031 Drongen

- De heer D'HONT Filip, Vossenstraat 17, 9090 Melle

- De heer MEES Jozef, Damweg 13, 3150 Haacht

Met ingang van 1 december 2011 tot en met 30 november 2017:

- Mevrouw GOVAERTS Lucia, Bloemenhof 27, 2531 Boechout-Vremde.

- De Heer PROVOOST Wilfried, Kriekmoerstraat 13, 9900 Eeklo

- De heer CRAEGHS Cyriel, Eerstestraat 56, 9980 Sint-Laureins

- De heer ROBERT Johan, Koningsveldstraat 139, 1040 Brussel

- De heer TIPS Markus, Don Boscostraat 4, 3530 Helchteren

De Raad van Bestuur besloot op zijn vergadering van. 1 december 2011 hierna genoemde bestuurders aan te duiden als:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

a

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

voorzitter: De heer TIPS Markus

ondervoorzitter: De heer STEVENS Jozef

secretaris: De heer CRAEGHS Cyriel

De Algemene vergadering van 15 december 2011 heeft de heer CRAEGHS Cyriel terug aangesteld als afgevaardigd bestuurder, die belast wordt met het dagelijks bestuur van de vereniging, in het bijzonder gemachtigd om afzonderlijk door zijn handtekening in de zaken van het dagelijks bestuur de vereniging te binden. Hij beschikt tevens over de sociale handtekening en kan ontlasting tekenen namens de vereniging, ten aanzien van openbare besturen, spoorwegen, post, telegraaf, bank- en postrekening en tegenover private instellingen.

Het dagelijks bestuur betreft alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hefrij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beschikking te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken,

Meer bepaald is de afgevaardigd bestuurder gemachtigd om alle arbeidscontracten te ondertekenen. Hij kan bij hoogdringendheid en na consultatie van een tweede bestuurder beslissingen nemen over ontslag van personeelsleden. Deze beslissingen dienen op de volgende raad ban bestuur voor bekrachtiging voorgelegd te worden. De afgevaardig bestuurder beheert de financiële reserves en voert verrichtingen uit op de financiële rekeningen van alle afdelingen van de vzw

De opdracht van de afgevaardigd bestuurder loopt tot 14/12/2017 en kan hernieuwd en herroepen worden.

voor eensluidend verklaard,

CRAEGHS Cyriel TIPS Markus

bestuurder-secretaris bestuurder-voorzitter

Voor-

behouden

aars het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
JEUGDWERK DON BOSCO GENT-EEKLO

Adresse
Zetel : Waaistraat 6 - 9900 EEKLO

Code postal : 9900
Localité : EEKLO
Commune : EEKLO
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande