JIANGSU CHAMBER OF COMMERCE BENELUX, AFGEKORT : JSCC BENELUX

Association sans but lucratif


Dénomination : JIANGSU CHAMBER OF COMMERCE BENELUX, AFGEKORT : JSCC BENELUX
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 635.563.004

Publication

26/08/2015
ÿþe Moo 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Vooi -

behoui I~ ~

aan h

Belgis

Staatsk





GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

17 Allio. 2015

AFDELING DNyPMONDE

Ondernemingsnr : Ç 3S S.6 3 COLI

Benaming

(voluit) : Jiangsu Chamber of Commerce Benelux

(verkort) : JSCC Benelux

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Markt 28 te 9140 Temse

Onderwerp akte : Oprichting

Uitº% ~~uit de onderhandse akte opgemaakt d.d. 14 augustus 2015 :

Tussen de ondergetekenden, oprichters van de vereniging,

t De heer NAl Tong Tao, wonende te Hermelgem 26A, 9140 Temse met rijksregistemummer 74.02.02519.19

2, Mevrouw ZHANG Tao , wonende te Paneellaan 24, 9140 Temse met rijksregistemummer 75.12.12548.72

3. De heer NAI Tonglei, wonende te Deumestraat 132, 2640 Mortsel met rijksregistemummer 70.04.29-; 605.23

wordt overeengekomen om op heden, 14 augustus 2015, een vereniging zonder winstoogmerk op te' richten, met de volgende statuten:

Titel I  Rechtsvorm, naam, maatschappelijke zetel, duur, doel

Artikel 1 - Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht ais een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder ais een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921, en zoals gewijzigd door diverse wetten naderhand (hierna genoemd de VZW-wet).

Artikel 2 - Naam

De vereniging draagt de naam "Jiangsu Chamber of Commerce Benelux", of afgekort: JSCC Benelux.

Deze naam moet voorkomen in aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 3 -Zetel

De zetel van de VZW is gevestigd te Markt 28, 9140 Temse gelegen in het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen.

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen. De Algemene Vergadering zal de. zetelwijziging dienen te bekrachtigen in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

De wijziging moet eveneens worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel van de zetel en worden bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Artikel 4 - Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5 - Doeleinden en activiteiten

De vereniging heeft tot doel bij te dragen aan de ontwikkeling en bevordering van de handelsbetrekkingen tussen Benelux en de Chinese provincie Jiangsu.

De vereniging streeft het hierboven gemeld doel na door met betrekking tot de hierboven omschreven aangelegenheden en de daaraan verwante domeinen:

a/ alle mogelijke gegevens en documentatie te verzamelen;

bl lezingen, voordrachten, uiteenzettingen te houden en zowel tot lering als tot ontspanning en vermaak van

de leden voorstellingen, schouwspelen, evenementen, happenings, festivals, dansavonden, wedstrijden of

demonstraties te organiseren;

cl studiereizen in binnen- en buitenland in te richten;

dl afbeeldingen, foto-, film- en klankopnamen te maken, te laten maken en te verspreiden op alle mogelijke

informatiedragers;

e/ op allerlei wijze promotie te voeren voor publieke of private activiteiten;

et contacten te bevorderen tussen de leden en belangstellenden uit gelijkaardige verenigingen in de

vreemde of in het binnenland, door het inrichten van een geëigend lokaal, het uitbouwen van een centrum, waar

de leden elkaar in besloten kring kunnen ontmoeten, hun kennis en interesse door uitwisseling verrijken en tot

hun ontspanning een verbruikzaal uitte baten, niet toegankelijk voor buitenstaanders;

f/ tentoonstellingen in te richten;

g/ een of meerdere tijdschriften uit te geven;

hl cursussen in te richten en bijeenkomsten met instructief oogmerk te organiseren;

il het aankopen, beheren en ter beschikking stellen van middelen en/of infrastructuren in overeenstemming

met het hogere doel waarvoor de vereniging is opgericht;

j! onroerende goederen die tot het verwezenlijken van haar doel nodig zijn verwerven en behouden zo in volle eigendom als in vruchtgebruik;

k! aile andere middelen te benuttigen of aan te wenden die het doel kunnen dienen,

Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen en er zal geen stoffelijk voordeel aan haar leden worden verschaft.

Titel Il - Lidmaatschap

Artikel 6 - Leden

6.1, Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. Zowel natuurlijke personen als rechtspersonen kunnen als lid aanvaard worden.

Leden zijn personen die zich actief inzetten voor de werking van de vereniging met naleving van de bepalingen van deze statuten en de interne reglementen. Nadat zij overeenkomstig de bepalingen van deze statuten tot het lidmaatschap zijn toegelaten zijn zij stemgerechtigd in de Algemene Vergadering.

Elke natuurlijke persoon kan zich kandidaat stellen ais Effectief lid op voorwaarde dat hij of zij ofwel:

-getuigt van een duurzame band met de vereniging;

-een duidelijk engagement heeft/opneemt in het middellange termijn beleid van de vereniging;

-kan getuigen van een toegevoegde waarde voor het beleid van de vereniging.

6.2, De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de Raad van Bestuur.

De Algemene Vergadering zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als Effectief Lid op haar eerstvolgende Vergadering. De beslissing wordt genomen met een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als Effectief lid.

6.3. Effectieve Leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de VZW-wet van 1921 en deze statuten worden beschreven.

{

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De ontslagneming en uitsluiting van een Effectief lid gebeurt op de wijze bepaald door artikel 12 van de VZW-wet van 1921. De uittredende en uitgestoten Effectieve leden moeten aile rekeningen met de vereniging vereffenen, zij kunnen hun inbreng enkel terugvorderen indien ze met een leningsovereenkomst kunnen bewijzen dat het om een lening gaat.

6.4. Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt hun identiteit (naam voornamen en woonplaats) evenals de nauwkeurige opgave van hun adres. In dit register worden aile beslissingen betreffende de toetreding, uittreding, schorsing of uitsluiting van de leden ingeschreven door de Raad van Bestuur binnen de acht dagen nadat hij daarvan in kennis is gesteld. Evenzo de adreswijzigingen van de leden. Het adres van de leden zoals opgenomen in het register is bepalend voor de verzending van de oproepingen en kennisgevingen aan de leden. Alle leden kunnen dit register op de zetel raadplegen.

Artikel 7 - Toegetreden leden

De vereniging aanvaardt bovendien de steun, sympathie en medewerking van aile personen die zich betrokken voelen bij haar doel en activiteiten, aan wie zij toetreding tot de activiteiten van de vereniging als "sympathisanten, begunstigers of ereleden" kan aanbieden zonder dat zij hierdoor het lidmaatschap verwerven ,toegang hebben tot de Algemene Vergadering en/of er stemrecht hebben.

Deze natuurlijke personen, rechtspersonen of organisaties die de doelstellingen van de VZW ondersteunen, kunnen bij de VZW een aanvraag indienen om een zogenaamd "Toegetreden Lid" te worden.

De Raad van Bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie dat een kandidaat niet wordt aanvaard als Toegetreden Lid.

Toegetreden Leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten en/of het huishoudelijke' reglement worden omschreven.

Toegetreden Leden hebben geen stemrecht. Toegetreden Leden zetelen in een Participatieraad, waarvan het bestaan ingevoerd en geregeld wordt en de werking nader beschreven wordt in het huishoudelijk reglement van de verenging.

Artikel 8 - Ontslag

Effectieve Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vereniging terugtrekken door een formeel schrijven te richten aan de Raad van Bestuur.

Het ontslag gaat in een maand na de verzendingsdatum van de ontslagbrief. Op dit ogenblik wordt eveneens de aantekening in het ledenregister geschrapt.

Toegetreden Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vereniging terugtrekken bij middel van een mondeling of schriftelijk bericht. Het ontslag wordt effectief onmiddellijk na dit bericht.

Artikel 9 - Uitsluiting en schorsing

9.1. Een Effectief Lid kan op voorstel van Raad van Bestuur of op verzoek van minstens één vijfde van alle Effectieve leden, worden uitgesloten door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarbij voor de beslissing een twee derde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Effectieve Leden vereist is, en waarbij betrokkene geen stemrecht heeft, wanneer

(a) hij of zij handelt in strijd met deze statuten, de krachtens deze statuten ingestelde reglementen, of de besluiten van de vereniging;

(b) hij of zij, door handelingen, nalatigheid of anderszins, naar het oordeel van de Raad van Bestuur, de belangen van de vereniging schaadt;

(c) hij of zij gedurende de eerste zes weken van het verenigingsjaar in gebreke blijft de lidmaatschapsbijdrage over dat jaar te voldoen.

Van de uitsluiting wordt de betrokkene in kennis gesteld per aangetekend schrijven.

Van deze Algemene Vergadering die moet beslissen over de al dan niet uitsluiting van een Effectief Lid wordt de betrokkene ten minste veertien dagen van tevoren schriftelijk verwittigd, op het adres zoals het voorkomt in het ledenregister

Het Effectief lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Toegetreden Leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de vereniging kunnen door eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

9.2. Een lid kan door de Raad van Bestuur voor een periode van ten hoogste één jaar worden geschorst, indien artikel 9.1. puntje (a) t.e_m_ (b) op de betrokkene weliswaar van toepassing is, doch volgens de Raad van Bestuur met een lichtere maatregel kan worden volstaan; de Raad van Bestuur bepaalt voor elk geval de omvang en duur van de disciplinaire maatregel.

De betrokkene wordt van de schorsing schriftelijk in kennis gesteld en het besluit wordt binnen de week aangetekend in het ledenregister,

Artikel 10 - Rechten en verplichtingen

Geen enkel Lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grond van de enkele hoedanigheid van Lid.

Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vereniging, enz,

De leden nemen bovendien persoonlijk geen verplichtingen op uit hoofde van de verbintenissen aangegaan door de vereniging andere dan het naleven van de wet, de statuten, de reglementen en de directieven van de organieke vertegenwoordigers van de vereniging en hun aangestelden.

Hun financieel engagement is strikt beperkt tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage -indien van toepassing- waarvan het bedrag voor alle leden gelijktijdig wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering, behoudens de betaling van eventuele retributies en bijdragen in de kosten bij deelname aan bijzondere activiteiten en gebruikmaking van diensten van de vereniging.

Aan de Effectieve Leden en aan de Toegetreden Leden wordt een jaarlijkse lidmaatschapbijdrage gevraagd die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Algemene Vergadering,

De ontslagnemende, uitgesloten of wegens schorsing uittredende leden, evenals de erfgenamen of rechtverkrijgenden van het overleden lid hebben hoegenaamd geen recht op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen het bedrag van de bijdragen gestort door hen of door hun lastgevers, niet terugeisen. Zij kunnen noch opgave of overlegging van rekeningen, noch verzegeling of inventaris van het bezit van de vereniging eisen af vorderen.

Titel III  Algemene Vergadering

Artikel 11 - De Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering bestaat uit de Effectieve Leden. Deze kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander Effectief Lid. Eén lid mag maximaal twee stemmen uitbrengen.

Aile Effectieve Leden hebben gelijk stemrecht. Elk Effectief Lid heeft één stem.

Waarnemers kunnen de Algemene Vergadering bijwonen en mogen zich, mits toestemming van de voorzitter, tot de Algemene Vergadering richten.

Artikel 12  Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend

worden:

-de wijziging van de statuten;

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

-de ontbinding van de vereniging;

-de uitsluiting van een Effectief Lid;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

-de aanvaarding van nieuwe Effectieve Leden

-alle gevallen waarin de statuten dat vereisen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 13 - Vergaderingen en oproeping

13.1. Jaarlijks wordt op de eerste vrijdag van de maand juni om 10 uur op de zetel of in de plaats aangeduid in de oproeping de Algemene Vergadering gehouden. Deze Vergadering mag door de Raad van Bestuur om specifieke redenen verschoven worden naar een latere datum, maar uiterlijk binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

De uitnodiging wordt minstens acht dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle Effectieve Leden verstuurd, per fax en/of per e-mail en/of per gewone post en/of per aangetekend schrijven op het nummer of adres dat het Effectief Lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de Raad van Bestuur.

De oproeping mag ook geschieden door een mededeling ten minste drie weken voor de Vergadering aangebracht op het mededelingenbord in het verenigingslokaal of opgenomen in het ledenblad.

De Vergaderingen worden door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of door minstens 2 bestuurders bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd.

Elk voorstel, ondertekend door tenminste één twintigste van de Effectieve Leden, wordt op de agenda gebracht. Het is mogelijk op de Algemene Vergadering een punt te behandelen dat niet op de agenda staat.

Onderstaande punten moeten evenwel altijd expliciet in de agenda worden opgenomen:

-de wijzigingen van de statuten

-de uitsluiting van een lid

-het ontslag van een bestuurder

-de ontbinding van de vereniging

13.2. Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen, zo dikwijls de Raad van Bestuur zulks nodig oordeelt of wanneer ten minste één vijfde van de leden daarom schriftelijk verzoekt.

In dit laatste geval is de Raad van Bestuur ertoe gehouden de Vergadering te beleggen binnen een door de aanvragers te bepalen termijn, die niet korter dan twee maanden kan zijn. Blijft de Raad van Bestuur terzake in gebreke, dan wordt de Vergadering zo spoedig mogelijk belegd door de aanvragers, met inachtneming van hetgeen bij de statuten of het huishoudelijk reglement omtrent de oproeping tot de Algemene Vergadering is bepaald.

Deze uitnodiging wordt minstens acht dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle Effectieve Leden verstuurd, per fax en/of per e-mail en/of per gewone post en/of per aangetekend schrilven op het nummer of adres dat het Effectief Lid daartoe laatst heeft opgegeven.

Het oproepingsbericht moet plaats, datum, uur en agenda van Vergadering vermelden, De Vergadering mag slechts de vernielde agendapunten behandelen.

Artikel 14 - Quorum en stemming

14.1. Alleen de leden hebben stemrecht. Elk Effectief Lid heeft recht op één stem,

Stemming bij volmacht is geoorloofd doch de volmacht moet worden gegeven aan een medelid dat slechts houder mag zijn van één volmacht. De Raad van Bestuur kan de vorm van de volmachten bepalen en voorschrijven dat deze volmacht ten minste vijf dagen voor de Vergadering, neergelegd wordt op de zetel van de vereniging.

14.2. Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens de helft van de Effectieve Leden en aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de VZW-wet van 1921 of de statuten dit anders voorzien.

Voor het bepalen van die meerderheid worden blanco en ongeldige stemmen geacht zijn te zijn uitgebracht.

14.3. De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een Vergadering die voldoet aan een quorum van twee derde van de Effectieve Leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Ingeval op de eerste Vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede Vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De tweede Vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste Vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Effectieve Leden.

14.4. Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Effectieve Leden,

14.5. De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens een derde van de Effectieve Leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

Bij staking van stemmen zal de stem van de Voorzitter doorslaggevend zijn.

14.6. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister op de maatschappelijke zetel van de vereniging dat ter inzage zal zijn van de Effectieve Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Titel IV  Bestuur en vertegenwoordiging

Artikel 15 - Samenstelling Raad van Bestuur

15.1. De leiding van de vereniging berust bij een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste drie en ten hoogste acht bestuurders, al dan niet leden van de vereniging.

Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat Effectief Lid is van de vereniging. Wanneer de vereniging slechts het wettelijk bepaald minimum van drie Effectieve Leden heeft, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde Effectieve Lid wordt aanvaard, zal een (Buiten)gewone Algemene Vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

15.2. De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor bepaalde of onbepaalde duur.

Voor elke bestuursfunctie wordt afzonderlijk gestemd, te beginnen met de Voorzitter, vervolgens de Secretaris en ten slotte de Penningmeester mits er ten minste twee kandidaten zijn voor het opnemen van de functie. Indien de Raad van Bestuur slechts twee leden telt, dan vervult de secretaris tevens de taak van penningmeester.

Om na de eerste stemronde te worden verkozen moet de kandidaat bij de stemming de meerderheid van de uitgebrachte stemmen behalen,

In de tweede stemronde is de kandidaat die de meeste stemmen behaalt verkozen.

De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

15.3. De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

leder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Als door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk of statutair minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien,

De opdracht van bestuurder neemt van rechtswege een einde bij zijn overlijden of onbekwaamverklaring of wanneer de in de tijd beperkte duur van de opdracht is verstreken.

Wanneer de mandaten bij het verstrijken van de voorziene termijn niet hernieuwd worden, blijven de bestuurders hun mandaat voortzetten totdat zij worden vervangen. In tussentijdse vacatures voorziet, indien nodig, de Raad van Bestuur. Elke bestuurder aangeduid om een vacant mandaat in te vullen, doet de tijd uit van zijn voorganger.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

iofOD 2.2

Bij afwezigheid of belet, wordt de voorzitter door de secretaris vervangen, en de secretaris door een raadslid. Zij verkrijgen alsdan op intern vlak, de bevoegdheden die aan de door hen waargenomen functie zijn verbonden.

Artikel 16 - Raad van Bestuur: vergaderingen, beraadslaging en beslissing

De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de vereniging het vereist, alsook binnen 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders of van de dagelijkse bestuurder.

De Raad wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders, of indien daartoe beslist door de Raad van Bestuur, door de bestuurder zoals aangeduid via een rotatiestysteem. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vereniging of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen, heeft de voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit, doorslaggevende stem.

Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de aanwezige bestuurders, bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Effectieve Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

ln uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoon- conferentie.

Artikel 17 - intern bestuur en beperkingen

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 van de VZW-wet van 1921, de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

De bestuurders kunnen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering beslissingen nemen die

verband houden met:

-de aan- of verkoop van onroerende goederen van de vereniging;

-de vestiging van een hypotheek;

-het aangaan van kredieten.

Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

Artikel 18 - Externe vertegenwoordigingsmacht

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door het optreden van de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens algemeen vertegenwoordigd door één bestuurder, die alleen handelt, tot een maximumbedrag van 5.000 EUR per verrichting of samenhangende verrichtingen op jaarbasis, of door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

In afwijking van artikel 13 van de VZW-wet van 1921, kunnen de vertegenwoordigingsorganen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de vereniging bij:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-de aan- of verkoop van onroerende goederen van de vereniging;

-de vestiging van een hypotheek;

-het aangaan van kredieten.

Beperkingen aan de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vereniging vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Artikel 19 - Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en door bekendmaking in de Bijsagen bij het Belgisch Staatsblad. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen, de vereniging ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden

Artikel 20 - Dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur van de vereniging op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur kan door de Raad van Bestuur worden opgedragen aan één of meer personen.

Zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft, zal/zullen de dagelijkse bestuurder(s) alleen handelen.

In afwijking van artikel 13bis van de VZW-wet van 1921, kunnen de personen belast met het dagelijks bestuur niet zonder toestemming van de Raad van Bestuur beslissingen nemen en/of rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de vereniging in het kader van het dagelijks bestuur bij transacties die een bedrag van 5.000 EUR te boven gaan. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en door bekendmaking in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur, de vereniging ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Artikel 21 - Aansprakelijkheid van de bestuurder en dagelijks bestuurder

De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten. Ze zijn aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

Artikel 22 - Toezicht door een commissaris

Zolang de vereniging voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17, §5 VZW-wet van 1921 niet overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen.

Zodra de vereniging de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven overeenkomstig het bepaalde in het K.B. van 19 december 2003, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de Algemene

"

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake.

Titel V - Financiering en boekhouding

Artikel 23 - Financiering

De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Artikel 24 - Boekhouding

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 VZW-wet van 1921 en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies VZW-wet van 1921. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening neergelegd bij de Nationale Bank van België overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 VZW-wet van 1921 en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Gewone Algemene Vergadering.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Titel VI  Ontbinding en vereffening

Artikel 25 - Ontbinding

De vereniging is ontbonden

a) nadat in een bijzonder daartoe belegde Algemene Vergadering met vierlvijfden meerderheid van de uitgebrachte stemmen tot ontbinding is besloten;

b) zodra de vereniging minder dan drie gewone leden telt;

c) na een rechterlijke beslissing waarbij de ontbinding wordt uitgesproken om één van de redenen opgesomd in de wet;

d) door de vaststelling dat zij van rechtswege eindigt.

De Algemene Vergadering mag het voorstel tot ontbinding niet in behandeling nemen, indien niet ten minste tweelderden van de gewone leden aanwezig zijn.

De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstelten m.b.t. de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5-de van aile leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in Titel III van deze statuten.

De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid van een doelwijziging zoals bepaald in Titel lil van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 VZW-wet van 1921.

Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaar(s) waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de Buitengewone Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vereniging dat moet worden toegekend aan een of meerdere andere verenigingen zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel.

Aile beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt ln de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de VZW-wet van 1921 en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Artikel 26 - Vereffening

De vereffening wordt gevoerd door één of meer vereffenaars daartoe aangesteld al naar gelang het geval door de rechter of de Algemene Vergadering, en bij ontstentenis daarvan, door de bestuurders in functie op het tijdstip waarop de beslissing tot ontbinding wordt genomen.

De vereffenaars stellen na aanzuivering van het passief de bestemming van het actief vast.

Bij ontstentenis van een enige bepaling hieromtrent in deze statuten of van een beslissing terzake van de Algemene Vergadering, geven de vereffenaars aan het saldo van de vereffeningsrekening een bestemming die zoveel mogelijk overeenkomt met het maatschappelijk doel waarvoor de vereniging is opgericht.

Bij het einde van de vereffening brengen de vereffenaars verslag uit al naar het gelang het geval aan de rechter of de Algemene Vergadering, waarbij zij, in voorkomend geval, een overzicht voorleggen van de waarden van de vereniging en van het gebruik. daarvan.

De goedkeuring die de rechter of de Algemene Vergadering geven aan de rekening en verantwoording, strekt de vereffenaars tot volledige decharge.

Titel VII  Diverse bepalingen

Artikel 27 - Huishoudelijk reglement

Er kunnen bijzondere reglementen opgesteld worden in aanvulling en/of uitvoering van huidige statuten doch deze reglementen mogen geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met deze statuten.

Over de vaststelling alsmede de in werking stelling of opheffing van deze reglementen beslist de raad van bestuur, tenzij door deze statuten een ander orgaan daartoe de bevoegdheid krijgt.

De Raad van Bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen, dat bekrachtigd dient te worden door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid.

Dit huishoudelijk reglement geeft, voor zover nodig, nadere regels omtrent het lidmaatschap, de introductie, het bedrag der contributies en entreegelden, de werkzaamheden van de Raad van Bestuur de vergaderingen, de wijze van uitoefening van het stemrecht, het beheer en gebruik van het gebouw der vereniging, de redactie en uitgave van een tijdschrift, de organisatie van uitstappen, evenementen en bijeenkomsten, de splitsing van activiteiten en bevoegdheden van de vereniging in afdelingen en secties, en aile verdere onderwerpen, waarvan de regeling haar gewenst voorkomt.

Het huishoudelijk reglement kan worden gewijzigd bij besluit van de Algemene Vergadering genomen bij gewone meerderheid indien daarom schriftelijk wordt verzocht door ten minste een derde van de stemgerechtigde leden der vereniging of wordt voorgesteld door de Raad van Bestuur.

Voor al wat niet uitdrukkelijk in de statuten is voorzien, dient men zich te schikken naar het huishoudelijk reglement.

Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die afwijken van of die in strijd zijn met de bepalingen van de wet of van de statuten, tenzij de afwijking door de wet of de statuten wordt toegestaan. Lidmaatschap tot de vereniging houdt de aanvaarding van statuten en huishoudelijk reglement in.

Artikel 28 - EVRM en IVRK

De vereniging aanvaardt de principes en de regels van de democratie en onderschrijft het Europees Verdrag inzake de Rechten van de Mens en het Internationaal Verdrag betreffende de Rechten van het Kind.

Overgangsbepalingen en eerste besluiten

Aansluitend op het oprichtingsbesluit van de vereniging, komen de oprichters-Effectieve Leden van de vereniging onmiddellijk bij elkaar en worden op heden, 14 augustus 2015, de volgende besluiten genomen met éénparigheid van stemmen:

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

"

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

-Het eerste boekjaar van de vereniging loopt vanaf de datum van verkrijging van rechtspersoonlijkheid tot 31 december 2016;

-De verrichtingen gesteld in naam van en voor rekening van de vereniging in oprichting vanaf 1 juli 2015, en dewelke bekrachtigd zullen worden door de Raad van Bestuur, hetzij expliciet, hetzij impliciet door opname in de boekhouding van de vereniging, binnen de zes maanden na verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid door de vereniging, worden geacht gesteld te zijn door de vereniging;

-Tot eerste bestuurders van de vereniging worden benoemd, voor onbepaalde duur: -Bestuurder: de heer NAI Tong Tao, wonende te Hermelgem 26A, 9140 Temse. -Bestuurder. Mevrouw ZHANG Tao, wonende te Paneellaan 24, 9140 Temse.

-De heer NAi Tong Tao, voornoemd, wordt eveneens benoemd als voorzitter van de algemene vergadering. Mevrouw ZHANG Tao, voornoemd, zal eveneens de rol van secretaris en penningmeester van de algemene vergadering op zich nemen,

-Bijzondere volmacht wordt verleend aan KONSILANTO BV CVBA, met maatschappelijke zetel te Mechelsesteenweg 131-135, 2640 Morstel, met ondememingsnummer 0404.876.020, RPR Antwerpen, afdeling Antwerpen, met bevoegdheid te delegeren, teneinde de formaliteiten te vervullen tot de inschrijving van de vereniging in het ondememingsloket ter griffie van de rechtbank van koophandel en de inschrijving van de vereniging als belastingplichtige bij de administratie van de belasting over de toegevoegde waarde, daartoe aile verklaringen af te leggen, alle documenten en stukken te ondertekenen en verder al het nodige te doen op vertoon van een gewone kopij van onderhavige akte.

Uittreksel uit de notulen van de Raad van Bestuur, gehouden d.d. 14 augustus 2015 :

Heden,14.08.2015, om 11 uur is de Raad van Bestuur onmiddellijk na eerste vergadering van de leden van de VZW op de maatschappelijke zetel van de vennootschap bijeengekomen teneinde te beraadslagen en te beslissen omtrent de benoeming van een gedelegeerd bestuurder, evenals de benoeming van de voorzitter van de raad van bestuur en om het ledenregister van de VZW op te stellen.

De raad van bestuur besluit unaniem om dhr NA! Tong Tao, geboren te Jiangsu op 2 februari 1974 en wonende te Hermelgem 26A, 9140 Temse te benoemen als gedelegeerd bestuurder en als voorzitter van de raad van bestuur,

Hij aanvaardt dit mandaat.

Tot slot maakt de raad van bestuur het ledenregister op die mee zal worden neergelegd bij de Rechtbank van Koophandel. Deze lijst wordt door de bestuurders goedgekeurd.

De heer NAI Tong Tao,

Gedelegeerd bestuurder.

MEE NEERGELEGD

- oprichtingsakte en statuten van de VZW JSCC Benelux, evenals de eerste besluiten van de leden

- notulen raad van bestuur, d.d. 14.08.2015

- kopie ledenregister VZW JSCC Benelux

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
JIANGSU CHAMBER OF COMMERCE BENELUX, AFGEKOR…

Adresse
MARKT 28 9140 TEMSE

Code postal : 9140
Localité : TEMSE
Commune : TEMSE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande