JOGGINGCLUB BRAKEL VZW, AFGEKORT : JCB VZW

Association sans but lucratif


Dénomination : JOGGINGCLUB BRAKEL VZW, AFGEKORT : JCB VZW
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 627.757.472

Publication

13/04/2015
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Gent

Afdeling' Oudenaarde

3 1 HAUT 2015

Griffie

Ondernemingsnr

Benaming

(voluit) : Joggingclub Brakel VZW

(verkort) : JCB VZW

Rechtsvorm ; Vereninging zonder Winstoogmerk

Zetel : Stationsstraat 73 9660 Brakel

Onderwerp akte : Oprichting vzw

De ondergetekende eerste en stichtende leden hebben op datum van de algemene vergadering van

14.01.2015 unaniem besloten tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk niet ingang van

01.04.2015 waarvan de statuten ais volgt luiden :

I. Benaming, maatschappelijke zetel, duur en doel

Artikel 1 : Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereninging zonder winstoogmerk (hierna vzw genoemd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de; vereniging zonder winstoogmerk zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 hierna genoemd VZW-WET

Artikel 2 : Naam

De vzw draagt de naam "Joggingclub Brakel VZW" , afgekort "JCB VZW.

Artikel 3 : Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9660 Brakel, Stationsstraat 73 , gelegen in het gerechtelijk: arrondissement Gent, afdeling Oudenaarde.

Artikel 4 Duur

De vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5 Doel en Activiteiten

De vzw heeft tot doel de lichamelijke ontwikkeling en het welzijn van al haar leden te bevorderen door de organisatie van een zo ruim mogelijk aanbod van diverse disciplines binnen het sportief gegeven, en dit voor; alle leeftijden, zowel op recreatief als competitief vlak binnen een kwalitatief, veilig en medisch verantwoord kader.

De vzw heeft tevens tot doel om de mensen uit de regio Brakel en de Vlaamse Ardennen samen te brengen= en te stimuleren om regelmatig te lopen omwille van de voordelen die deze sport biedt i.f.v. het bevorderen van de algemene fitheid, de gezondheid en prestaties.

Om dit doel te verwezenlijken zal de vzw allerlei activteiten organiseren en handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van voormelde ideeën, niet winstgevende doelstellingen zijn verbonden, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen wat . wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen bestemd worden voor de verwezenlijking van de ideële niet winstgevende doelstellingen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

1` . 'Pi MOD2.2

Il De Leden

Artikel 6 :

De vzw bestaat uit effectieve en toegetreden leden. De effectieve en toegetreden leden maken deel uit van de Algemene Vergadering. De leden betalen een lidmaatschapsbijdrage. Door het betalen van deze bijdrage kunnen zij deelnemen aan trainingen en activiteiten en worden zij zo spoedig mogelijk in de clubverzekering opgenomen . Het maximaal aantal leden is onbeperkt, het minimum is vastgesteld op 5 leden.

Artikel 7 :

De volgende oprichters zijn de effectieve leden :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/04/2015 - Annexes du Moniteur belge DE SMET Peter

TURTELBOOM Lindsey

SPITAELS Anemoon

VAN BOCKSTAEL Ann

VAN DAMNE Vera

DENIJS Angelique

DE BOCK Anneleen

VAN ACHTER Kurt

LABIE Yves

DE GEETER Veerle

Artikel l3 :

De toegetreden leden kunnen hun kandidaatstelling effectief lid en richten hun kandidaatstelling aan de Raad van Bestuur. Om effectief lid te kunnen worden moet het kandidaat-lid voorgedragen worden door 2 leden van de Raad van Bestuur. De raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat op haar eerstvolgende vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen. De beslissing is zonder beroep en moet niet worden gemotiveerd.

Artikel 9 : lidmaatschapsbijdrage

Effectieve leden en de toegetreden leden betalen een lidmaatschapsbijdrage die op de Algemene vergadering van 14.01.2015 voor 2015 werd vastgelegd op 25 ¬ . De lidsmaatschapsbijdrage wordt jaarlijks vastgesteld op de algemene vergadering. Door betaling van de lidmaatschapsbijdrage blijf je effectief of toegetreden lid, De lidmaatschapsbijdrage van de aangesloten effectieve en toegetreden leden dient uiterlijk op 31.12 te zijn betaald voor het volgende jaar om punten voor clubkampioenschap te behalen en verzekerd te blijven vanaf 1 januari

De lidmaatschapsbijdrage die later wordt betaald (bv door een nieuwe lid , door de start to run deelnemers en door een aangesloten effectief of toegetreden lid) heeft als gevolg dat pas vanaf 1sta van de maand volgend op datum van betaling punten voor clubkampioenschap kan behalen. De aansluiting bij de clubverzekering wordt zo snel mogelijk na datum betaling in orde gebracht.

artikel 10 : ontslag

Elk effectief lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende brief aan de Raad van Bestuur kenbaar worden gemaakt. Het ontslag zal 1 maand na dit schrijven ingaan, Het lidmaatschap van effectieve leden die hun lidmaatschapbijdrage voor het lopende jaar niet betaald hebben binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn, wordt opgeschort na een schriftelijke aanmaning. Effectieve leden die hun lidmaatschapsbijdrage niet betalen binnen de gestelde termijn van de aanmaning worden geacht ontslagnemend te zijn.

Artikel 11 : beëindiging van het lidmaatschap

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen uitgesproken worden. De uitsluiting van een toegetreden lid is een bevoegdheid van de Raad van Bestuur, die dit uitspreekt met een gewone meerderheid van stemmen.

Artikel 12 : Rechten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Geen enkel effectief of toegetreden lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde; tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw enz.

III De Algemene vergadering

Artikel 13 : samenstelling

De algemene vergadering wordt samengesteld uit de effectieve leden en toetredende leden. Deze kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Enkel de effectieve leden zijn stemgerechtigd. Eén lid kan echter maximaal 2 stemmen uitbrengen,

Artikel 14 ; Bevoegdheden

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor Wijziging van de statuten

benoemen en ontslaan van bestuurders

goedkeuren van de begroting en de rekeningen

ontbinding van de vereniging

Beëindiging van het lidmaatschap van een effectief lid

vaststellen van de lidmaatschapsbijdrage

en andere zoals vernield in artikel 4 van de VZW wet.

Artikel 15 ; Vergaderingen

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist en tenminste één maal per jaar (in maand januari). De uitnodiging wordt 14 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle leden verstuurd per email. De oproeping bevat de agendapunten . Na bekendmaking van de dagorde kunnen agendapunten worden toegevoegd mits akkoord van 2/3 van de aanwezige leden.

Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen op verzoek van minstens 1/5 van de effectieve leden. De uitnodiging wordt minstens 14 dagen voorafgaand aan de datum van de buitengewone Algemene Vergadering naar alle effectieve leden verstuurd.

Artikel 16 : quorum en stemming

Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De wijzing van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vetegenwoordigde leden, De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. enkel wanneer een statutenwijziging betrekking heeft op het doet of de doeleinden vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 17 ; inzagerecht

De basluiten van de Algemene Vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging, Zij zijn voor de leden ter inzage beschikbaar en de leden kunnen op aanvraag een afschrift ontvangen,

IV De Raad van Bestuur

Artikel 18 samenstelling

De verening wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens 5 leden en maximaal 11 leden, enkel effectieve leden kunnen zetelen in de Raad van Bestuur en worden aangeduid op de Algemene Vergadering. Het aantal bestuurders moet in elke geval steeds lager zijn dat het aantal personen dat lid is van de vereniging. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter,een secretaris, en een penningmeester en gewone bestuursleden.

Enkel voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester zijn gemachtigd om poststukken, aangetekende brieven en dergelijke gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

De huidige samenstelling van de raad van bestuur is als volgt M0D 2.2

DE SMET Peter ; met rijksregisternummer: 69082643992 VAN ACHTER Kurt : met rijksregisternummer : 70041116533 SPITAELS Anemoon : met rijksregistemummer: 84072743088 TURTELBOOM Lindsey: met rijksregisternummer: 84071528412 ; voorzitter

VAN BOCKSTAEL Ann ; met rijksregisternummer : 64083032677 VAN DAMME Vera : met rijksregistemummer ; 71072045696 DENIJS ANGELIQUE: met rijksregisternummer: 84090825868 DE BOCK Anneleen: met rijksregisternummer : 78101522068 LABIÉ Yves: met rijksregisternummer : 67081743731 : ondervoorzitter secretaris penningmeester

DE GEETER Veerle : met rijksregisternummer : 80053128020 bestuurder

Artikel 19 voorwaarden bestuurder

bestuurder

: bestuurder

bestuurder

: bestuurder

De kandidaat bestuurders dienen hun kandidatuur tussen 1ste en 15de december van elk jaar voor de datum van de Algemene Vergadering schriftelijk te richten aan de Raad van Bestuur.

Om tot bestuurder verkozen te worden moet men voldoen aan de volgende voorwaarden; meerderjarig en lidmaatschapsbijdrage voor komende kalenderjaar hebben betaald.

Artikel 20 ; benoeming ontslag

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een termijn van 1 jaar, De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar en ten alle tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering. leder lid van de raad van Bestuur kan ook zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur.

Bij ontslag, schorsing of overlijden van een bestuurder zal de eerstvolgende Algemene Vergadering in zijn vervanging voorzien, voor de nog lopende periode. In tussentijd kan de Raad van Bestuur onder zich een bestuurder aanduiden die tijdelijk de opengevallen functie waarneemt.

Artikel 21 : Vergaderingen, beraadslagingen en beslissing

Om de goede werking van de Vzw te verzekeren wordt vooropgesteld dat er minstens éénmaal per 3 maand

een bestuursvergadering wordt georganiseerd.

Op het einde van de vergadering wordt de datum van de volgende vergadering bepaald.

Indien een bestuurder verhinderd is een vergadering bij te wonen dient hij/zij dit zo snel mogelijk aan de voorzitter mede te delen. Een bestuurder die tweemaal niet deelneemt aan een vergadering zonder hiervan kennis te geven, geeft hierdoor kennis aan zijn functie te verzaken.

De raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Bij staking van stemmen wordt een tweede stemming gehouden. Geeft deze geen uitsluitsel dan wordt de stem van de voorzitter doorslaggevend. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden.

Artikel 22 Bevoegdheden

De raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide machten. Hij mag ondermeer zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan alle andere machten voortvloeiend uit de wet of de statuten alle daden en overeenkomsten stellen en afsluiten, schikkingen treffen, compromissen sluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerende goederen of rechten met een hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden.

Artikel 23: Vertegenwoordiging

De raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college wordt de vzw in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die samen handelen.

De Raad van Bestuur of bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen. De Gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht. De voorzitter en de penningmeester beheren de rekening en worden door de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering gemachtigd elk afzonderlijk en met eigen handtekenening geld af te halen, betalingen te doen en overeenkomsten aan te gaan, Iedere bestuurder is op eenvoudig verzoek op elk moment gemachtigd de boekhouding in te kijken.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 24 bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de raad van bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het vereningingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

V BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 25

leder jaar op 31 december wordt de jaarrekening van het verlopen jaar afgesloten en wordt de begroting voor het volgend jaar opgemaakt. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening en de begroting ter goedkeuring voor aan de Algemene vergadering,

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomst art 17 VZW wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel

Artikel 26 :

Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering een vereffenaar aan, waarvan zij de opdracht omschrijft.

ln geval van ontbinding en vereffening beslist de algemene vergadering over de bestemming het vermogen van de vzw dat zef worden toegekend aan een andere vzw zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in BelgiË.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffing en de bestemming van het actief worden neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

opgemaakt te Brakel in 4 exemplaren op 25-03-2015

ondertekend

voorzitter ondervoorzitter Secretaris Penningmeester

Peter DE SMET Kurt VAN ACHTER Anemoon SPITAELS Lindsey TURTELBOOM

Bestuurders

Ann VAN BOCKSTAEL

Vera VAN DAMME

Angelique DE NIJS

Anneleen DE BOCK

Yves LABIÉ

Veerle DE GEETER

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
JOGGINGCLUB BRAKEL VZW, AFGEKORT : JCB VZW

Adresse
STATIONSSTRAAT 73 9660 BRAKEL

Code postal : 9660
Localité : BRAKEL
Commune : BRAKEL
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande