JOSHA RENTING

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : JOSHA RENTING
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 541.522.393

Publication

08/11/2013
ÿþ liod word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11H! 11111111 III 111111111111111111111M III!

*13169655*

GRIFFIE

RECHTBANK

11

j

Ondememingsnr : S 4.4 5 393

Benaming

(voluit) : JOSHA RENTING VOF

(verkort) :

Rechtsvorm : VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA

Zetel : KERKSTRAAT 56, 9120 VRASENE (BELGIE)

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Heden, 25 oktober tweeduizend dertien

ZIJN VERSCHENEN

1.De heer Bastiaenssen Jonathan geboren te Beveren op 18 november 1985;

2.Juffrouw Shana Van Laere geboren te Sint-Niklaas op 27 mei 1993.

I. OPRICHTING

INBRENG IN GELD

In de vennootschap wordt ingebracht:

Door de heer Bastiaenssen Jonathan, een som van 3.430,00 euro en ontvangt hiervoor 49 aandelen. Door juffrouw Shana Van Laere, een som van 3.570,00 euro en ontvangt hiervoor 51 aandelen. Bijgevolg wordt het maatschappelijk kapitaal gebracht op een som van 7000,00 (zeven duizend) euro,

II, STATUTEN

De comparanten verklaren dat de statuten van de hierbij opgerichte vennootschap luiden als volgt:

Artikel 1: Naam

De vennootschap is een vennootschap onder firma onder de benaming "JOSHA RENTING VOF".

Artikel 2: Duur

De vennootschap werd aangegaan voor onbepaalde duur.

Artikel 3: Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9120 Vrasene, Kerkstraat 56.

De zaakvoerder is gemachtigd bestuurszetels, bijhuizen, agentschappen, zowel in België als in het, buitenland op te richten,

Artikel 4: Doel

De vennootschap heeft tot doel, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, zowel in België als! in het buitenland:

" Verhuur en lease van landbouwmachines en landbouwwerktuigen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Staatsbïd _ 1SIi1/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

" Verhuur en lease van machines en installaties voor de bouwnijverheid en de weg- en waterbouw

" Verhuur en lease van andere machines en werktuigen en andere materiële goederen

" Reparaties van machines

" Onderhouds- en herstellingswerken van mechanische aard voor rekening van derden

" Bouwrijp maken van terreinen

" Het ruimen van bouwterreinen

" Isolatiewerkzaamheden

" Ondernemingen voor het optrekken en afbreken van steigers en werkplatforms

" Ondememing voor het uitvoeren van metselwerk

" Het reinigen van gebouwen

" Schrijnwerk

" Plaatsen van vloerbedekking en wandbekleding

" Gevelreinigingen

" Chapewerken

" Handelsbemiddeling in hout en bouwmaterialen alsook in andere goederen

" Plaatsen van tussenwanden en gipsplaten

" Het uitoefenen van een leidinggevende of adviesfunctie binnen een onderneming of organisatie;

" Het ter beschikking stellen van management, het voeren van bedrijfsmanagement in de meest ruime zin van het woord, daarin begrepen het uitoefenen van de functie van bestuurder of vereffenaar van vennootschappen; van het uitoefenen van bedrijfsleiding en het organiseren ervan; het optreden als mandataris voor alle binnenlandse en buitenlandse vennoot-schappen, alsook het waarnemen van beheer op alle niveaus, zowel voor eigen rekening als voor rekening of in deelneming met derden.

" Dit voor alle handels-, nijverheids- of andere ondernemingen, bestaande onder om het even welke vorm, en dit zonder enige beperking.

" Het verlenen van bijstand en hulp onder hun meest verscheidene vormen aan derden, en dit op het vlak van organisatie, informatisering, enzovoort; het verlenen van adviezen en in-tellectuele hulp en administratieve hulp, het uitvoeren in ver-band met hetgeen voorafgaat, van concrete projecten, oplei-dingen en trainingen, het dienstbetoon inzake organisatie en toepassing van de meest verscheidene wetgevingen.

" De aankoop en verkoop, import en export, verhuur leasing en installatie van allerhande goederen.

" Alle onroerende verrichtingen en verhandelingen inzonderheid de verkrijging, en mee in het bijzonder de aankoop, ruil, ver-deling of inbetalinggeving, van alle welkdanige onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten al dan niet met het oog op de wederverkoop en de verhuring, en de daaropvolgende vervreemding of overdracht van de gezegde onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten, inzonderheid de verkoop, ruil, verdeling, inbetalinggeving of inbreng in ven-nootschap, alsook de vestiging van alle onroerende zakelijke rechten en de verhuring van de gezegde goederen, het verrich-ten, het uitvoeren, promoten en coördineren voor eigen reke-ning of voor rekening van derden van aile onroerende projecten inzonderheid verkavelingen van alle aard, appartementsgebou-wen en andere complexen.

" Zij mag alle commerciële, industriële en financiële activiteiten en alle onroerend en roerend goed verhandelingen uitvoeren, die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel of deze activiteiten die haar zullen toelaten voordeel te halen voor haar ontwikkeling.

" De vennootschap zal de leiding en het toezicht, in haar hoeda-nigheid van bestuurder, vereffenaar of anderszins, kunnen uit-oefenen over, en advies verschaffen aan aanverwante onder-nemingen en dochtervennootschappen.

" De vennootschap mag bij wijze van inbreng in speciën of in na-tura, fusie, onderschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of anderszins, belangen nemen in andere bestaande of op te richten vennootschappen of ondernemingen, in België of in het buitenland, waarvan het maatschappelijk doel verwant of analoog is met het hare of van aard haar maatschappelijk doel te bevorderen.

" De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

" De opsomming is niet beperkt zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van haar doel.

Artikel 5: Gerechtigheden

Het aandeel van iedere vennoot in het maatschappelijk vermogen wordt bepaald in evenredig held met de waarde van de inbrengen die ieder van hen gedaan heeft. Aldus bezit de heer Bastiaenssen Jonathan als aandeel in de vennootschap een 49/100 deel, juffrouw Shana Van Laere een 511100 deel. De vennoten worden eigenaars van het maatschappelijk vermogen in voormelde verhouding en zullen in diezelfde verhouding delen in alle winsten en verliezen.

Buiten de toestemming van alle medevennoten mogen de vennoten hun rechten in de vennootschap niet overdragen, noch opdracht geven aan een derde om hen in de vennootschap te vertegenwoordigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 6: Bestuur

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan een zaakvoerder die in naam van de vennootschap alle handelingen mag stellen die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel,

De statutaire zaakvoerder kan slechts ontslagen worden bij eenparig besluit van alle vennoten. Artikel 7: Algemene vergadering

Iedere vennoot heeft het recht de vergadering van vennoten bijeen te roepen, Daartoe moet hij al zijn medevennoten uitnodigen per aangetekende brief die hij ten laatste vijftien dagen vôôr de algemene vergadering in de post moet hebben afgegeven. Deze brief moet de agenda vermelden,

De vergadering zal worden voorgezeten door de juffrouw Shana Van Laere of, in haar afwezigheid, door de oudste der aanwezige vennoten. Zij zal gehouden worden op de maatschappelijke zetel.

Iedere vennoot heeft recht op een stem, maar in geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

De beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van stemmen, behoudens statutenwijziging. Wanneer op de eerste vergadering de meerderheid van de vennoten niet aanwezig is, zal de tweede vergadering regelmatig mogen beraadslagen en beslissen welk ook het aantal aanwezige vennoten is.

De vennoten mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een medevennoot. Geen enkele vennoot mag echter drager zijn van meer dan één mandaat.

De algemene vergadering zal jaarlijks plaatsvinden op de tweede vrijdag van de maand mei. Artikel 8: Inventaris, balans, winst- en verliesrekening

Ieder jaar op eenendertig december zullen een inventaris, een balans en een winst- en verliesrekening worden opgemaakt. De stukken dienaangaande zullen in een register worden overgeschreven en voor goedkeuring getekend door iedere vennoot.

Artikel 9: Overlijden

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot. Zij blijft voortbestaan onder de overlevende vennoten. De overblijvende vennoten blijven alleen eigenaar van het maatschappelijk vermogen en van alle winsten, met uitsluiting van de erfgenamen en rechthebbenden van de overleden vennoot, maar op last van aan de nalatenschap van de overleden vennoot, binnen de vier maanden na het overlijden, een bedrag te betalen gelijk aan de waarde van het aandeel dat de overleden vennoot toekomt in het vermogen van de vennootschap, geschat op het ogenblik van het overlijden.

In geen geval, op geen enkel tijdstip en om geen enkele reden, zullen de erfgenamen van een vennoot de zegels mogen laten leggen, een inventaris laten opmaken of de werkzaamheden van de vennootschap hinderen op welke wijze ook.

Artikel 10: Uittreding -- Uitsluiting

ledere vennoot kan zich terugtrekken uit de vennootschap, op voorwaarde dat hij de vennootschap bij deurwaardersexploot van zijn besluit op de hoogte brengt minstens zes maanden op voorhand. In dat geval zal de vennootschap blijven bestaan tussen de overblijvende vennoten, die alléén eigenaars blijven van het maatschappelijk vermogen met inbegrip van de winsten.

De rechten van de aldus uittredende of uitgesloten vennoot worden bepaald overeenkomstig artikel 9. Artikel 11: Vereffening

In geval van ontbinding van de vennootschap zal de vereffening toevertrouwd worden aan de juffrouw Shana Van Laere. De bevoegdheid van de vereffenaar wordt door de wetgeving betreffende de vennootschappen geregeld. De vereffenaar zal daarenboven het maatschappelijk vermogen in andere vennootschappen mogen inbrengen, zonder dat hij daartoe de instemming van de vergadering van vennoten hoeft te vragen,

Artikel 12: Verdeling van het maatschappelijk vermogen

r

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bij de ontbinding van de vennootschap zal het maatschappelijk vermogen verdeeld worden onder de vennoten volgens de verhoudingen bepaald in artikel 5.

Het eventueel nettoverlies zal volgens dezelfde verhouding verdeeld worden onder de vennoten. Artikel 13: Boekjaar

Het boekjaar van de VOF loopt gelijk met het kalenderjaar. Het eerste boekjaar zal heden aanvangen en zal ten einde lopen op 31/12/2014 (éénendertig december tweeduizendveertien).

III. OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

En onmiddellijk hebben de vennoten, aanwezig of vertegenwoordigd ais gezegd, de volgende beslissingen met eenparigheid van stemmen genomen:

1. BENOEMING NIET-STATUTAIRE ZAAKVOERDER(S)

Het aantal zaakvoerders wordt vastgesteld op één_ Wordt aangesteld tot zaakvoerder van de vennootschap voor een onbepaalde duurtijd, te rekenen vanaf de verkrijging van rechtspersoonlijkheid door de vennootschap: juffrouw Shana Van Laere. Haar mandaat is kosteloos behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

2. BEKRACHTIGING - OVERNAME VERBINTENISSEN

De comparanten verklaren bij toepassing van artikel 13 bis van de gecoördineerde wetten op de handelsvennootschappen, dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt aangegaan voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting, onder opschortende voorwaarde van neerlegging van de oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel. Deze verbintenissen zullen geacht worden van het begin af door de vennootschap te zijn aangegaan van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid zal hebben verworven. Het bovenstaande geldt eveneens voor zulke verbintenissen die worden aangegaan tussen de datum van oprichting van de vennootschap en de neerlegging van de oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel.

WAARVAN AKTE

Gedaan en verleden te Vrasene, op de hierboven vermelde datum.

Jonathan Bastiaenssen Juffrouw Shana Van Laere

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
JOSHA RENTING

Adresse
KERKSTRAAT 56 9120 VRASENE

Code postal : 9120
Localité : Vrasene
Commune : BEVEREN-WAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande