K-ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : K-ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 835.494.058

Publication

03/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 18.06.2014, NGL 27.06.2014 14232-0444-010
31/07/2014
ÿþ Me/ Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



1111111-11!!!"111111111111111

NEERGELEGD

2 2 PLI 2014

Griffie Rechtbank van Koophanclei

reffig22071

Ondernemingsnr : 0835.494.068

Benaming

(voluit): K-1NTERIEUR

(verkort) :

Rechtsvorm: besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid starter

Zetel: 3191 Hever, Consciencelaan 1

(volledig adres)

Onderwerp akte : statutenwijziging - kapitaalverhoging

Ingevolge proces-verbaal opgemaakt en gesloten door het ambt van geassocieerd notaris Ingrid Evenepoel te Ninove, op 10 juli 2014, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders van de 8VBA K-INTERIEUR, de volgende beslissingen heeft genomen:

Eerste besluit:

De vergadering besliste de maatschappelijk zetel te verplaatsen van 3191 Hever, Consciencelaan 1 naar 9400 Ninove, Preulegem 87.

Tweede besluit:

De vergadering ontsloeg eenparig de voorzitter van het voorlezen van het verslag van de zaakvoerders, houdende een omstandige verantwoording van de voorgestelde wijziging van het maatschappelijk doel, daar de «lige vennoot erkende een afschrift van dit verslag ontvangen te hebben en er kennis van te hebben genomen, alsook de staat van actief en passief.

De vergadering besliste artikel 3 van de statuten te wijzigen als volgt:

"Artikel 3.- DOEL

1/ De vennootschap heeft tot doel:

het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

- het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

2/ De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

3/ Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vellen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

4/ In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert."

Derde besluit:

De vergadering beslist met eenparigheid van stemmen tot de verhoging van het maatschappelijk kapitaal met zestienduizend tweehonderd euro (¬ 16200,00), om het te brengen van tweeduizend vierhonderd euro 2.400,00) op achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), door het bijmaken van zeshonderdvijfenzeventig (675) nieuwe aandelen, om het aantal te brengen van honderd (100) op zevenhonderdvijfenzeventig (775) aandelen, zonder nominale waarde, met dezelfde rechten en voordelen als de bestaande aandelen, die deelnemen in de winsten vanaf heden, en waarop zal worden ingetekend in speciën.

De enige vennoot heeft op alle nieuwe aandelen ingetekend.

Voorschreven aandelen werden volstort ten belope van tienduizend / zestienduizend tweehonderdsten (10.000/16.200sten), hetzij dus voor een bedrag van tienduizend euro (¬ 10.000,00), ermee rekening houdend dat bij voormelde oprichting reeds een bedrag van tweeduizend vierhonderd euro (¬ 2.400,00) werd volstort en men aldus in totaal een volstort bedrag van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00) bekomt, minimum volstort kapitaal bij een E-BVBA.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

De enige vennoot bevestigde uitdrukkelijk naar behoren te zijn ingelicht over de financiële gevolgen die de verrichting voor hem heeft. Hij erkende voldoende te zijn voorgelicht, na kennisneming van de financiële en boekhoudkundige gegevens, en verklaarde uitdrukkelijk in te stemmen met de hiervoor gemelde intekening en storting. Hij verklaarde uitdrukkelijk te verzaken aan zijn recht op schriftelijke informatie over de gevolgen van de kapitaalverhoging en de financiële en boekhoudkundige gegevens van de vennootschap.

De vergadering besliste tot de aanpassing van artikel 5 van de statuten om het in overeenstemming te brengen met de huidige kapitaalsverhoging.

Vierde besluit:

De vergadering stelde vast dat door voormelde kapitaalsverhoging de vennootschap het statuut van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid starter verliest en van rechtswege omgezet wordt in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

De vergadering besliste om de naam van de vennootschap te wijzigen van "K-INTERIEUR" naar "K-ARCHITECTEN" en het statuut van de vennootschap 'starter' te schrappen uit de bepalingen van de statuten.

De vergadering besliste tot omvorming van huidige handelsvennootschap naar een burgerlijke vennootschap ondes de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, gelet op voormelde doelswijziging.

De vergadering besliste om de statuten aan te passen om het in overeenstemming te brengen met 11 de omzetting van rechtswege in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, 2/ naamswijziging en 3/ omzetting naar burgerlijke vennootschap in de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, en beslist dat de statuten in overeenstemming warden gebracht met de modelstatuten van de Orde van Architecten, Vlaamse Raad, en dit conform de huidige statuten.

De vergadering besliste dat de statuten voortaan als volgt zullen luiden:

"A. BENAMING, VORM, DUUR, ZETEL EN DOEL

Artikel 1 Benaming en vorm

1.1 De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid is opgericht onder de naam "K-ARCHITECTEN".

1.2 Enkel deze enige en als dusdanig in de statuten vermelde benaming zal gebruikt worden. Van deze benaming zijn afkortingen, vertalingen of andere transcripties niet toegelaten. Daarentegen zijn, voor de vorm die de rechtspersoon heeft aangenomen, de afkortingen, voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, toegelaten.

Indien de benaming of het logo de naam van een architect-natuurlijke persoon bevat:

1.3 De architect-rechtspersoon en zijn vennoten zullen er voor zorgen dat de naam van de architect-

natuurlijke persoon uit de benaming en het logo wordt geschrapt, indien de betrokken architect-natuurlijke

persoon bij definitieve tuchtbeslissing werd geschrapt.

1.4 De naam wordt vermeld op aile stukken die uitgaan van de vennootschap, en wordt aangevuld met de

woorden 'burgerlijke vennootschap met handelsvorm'.

Artikel 2 Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur, en neemt een aanvang op de datum van de neerlegging

van de oprich-tingsakte op de griffe van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Artikel 3 Zetel

3.1 De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9400 Ninove, Preulegem 87.

De vennootschap wordt ingeschreven op de tabel van de bevoegde provinciale raad van de Orde van

Architecten.

3.2 De zetel mag bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder overgebracht worden naar een ander adres binnen hetzelfde taalgebied. Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was en aan de provinciale raad waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden. Ze wordt gepubliceerd ln de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

3.3 De oprichting van een bijkomende vestiging wordt gemeld aan de provinciale raad van de Orde van Architecten in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt evenals aan de provinciale raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Artikel 4 Doel

4.1 De vennootschap heeft tot doel:

het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

- het verrichten van aile handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar

maatschappelijk doel.

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het

architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

4.2 De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen

dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen

mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

4.3 Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

4.4 In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) er tevens over waken dat zij aile wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

B. KAPITAAL EN VENNOTEN

Artikel 5 Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00). Het wordt

vertegenwoordigd door zevenhonderdvijfenzeventig (775) aandelen op naam, zonder vermelding van waarde,

die ieder één / zevenhonderdvijfenzeventigste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 5bis Kapitaalverhoging

§1 Kapitaalverhoging in geld

Ingeval van kapitaalverhoging door inbrengen in geld, hebben de vennoten de voorkeur in te schrijven naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd, conform artikel 309 van het Wetboek van Vennootschappen.

De termijn waarin dit voorkeurrecht wordt uitgeoefend zal door de algemene vergadering worden bepaald, maar mag niet lager zijn dan vijftien dagen te rekenen vanaf de dag van de openstelling van de inschrijving.

De datum van de openstelling voor de inschrijving alsook de tijdsopname waarin dat kan worden uitgeoefend wordt aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht aan de vennoten.

Op aandelen waarop niet werd ingeschreven zoals bepaald in de voorafgaande alinea's, kan srechts worden ingeschreven door de in artikel 249, tweede lid van het Wetboek van Vennootschappen genoemde personen, behoudens instemming van tenminste de helft van de vennoten die ten minste drie vierde van het kapitaal bezitten.

§2 Kapitaalverhoging in nutara

Wanneer een kapitaalverhoging een inbreng in natura omvat, maakt de commissaris of, waarin die er niet is, een door de zaakvoerder aan te wijzen bedrijfsrevisor, vooraf een verslag op. In een bijzonder verslag, waarbij het verslag van de commissaris/bedrijfsrevisor wordt gevoegd, zet de zaakvoerder uiteen waarom zowel de inbreng als de voorgestelde kapitaalverhoging van belang zijn voor de vennootschap en eventueel waarom afgeweken wordt van de conclusies van het bijgevoegde verslag. In de gevallen en onder de voorwaarden toegelaten door het Wetboek van Vennootschappen, zoals gewijzigd door het Koninklijk Besluit van 8 oktober 2008, kan de inbreng in nature gebeuren onder verantwoordelijkheid van de zaakvoerder zonder de voorafgaandelijke opmaak van een verslag door de zaakvoerder en zonder verslag van de commissaris/bedrijfsrevisor. indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, zal de zaakvoerder binnen één maand na de effectieve datum van de inbreng in natura de wettelijk vereiste verklaring neerleggen overeenkomstig artikel 76 van het Wetboek van Vennootschappen bij de bevoegde griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Artikel 6 Vennoten

6.1 Het aantal vennoten is onbeperkt.

6.2 Minstens één vennoot is architect. Elke architect-vennoot is ingeschreven op een tabel van de Orde van architecten of op een lijst van stagiairs.

63 Natuurlijke personen met een beroep dat onverenigbaar is met net beroep van architect kunnen niet ais vennoot aanvaard worden. Ambtenaren en beambten kunnen, behoudens de wettelijk voorziene afwijking, niet als vennoot aanvaard worden.

6.4 Rechtspersonen met een doel dat onverenigbaar is met het beroep van architect kunnen evenmin als vennoot aanvaard worden.

6.5 Een stagiair kan slechts vennoot zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten uitoefent.

6.6 Nieuwe architect-vennoten kunnen slechts worden aanvaard met toestemming van minstens de helft

van de architect-vennoten die bovendien drie vierde van de architect-aandelen bezitten. Zij kunnen bovendien slechts worden aanvaard indien zij opgenomen zijn op de Tabel.

6.7 Elke toetreding van nieuwe vennoten dient voorafgaandelijk ter goedkeuring te worden voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van Architecten, met opgave van de naam van de kandidaat-vennoot, evenals het aantal aandelen dat hij wenst aan te houden en, indien het een architect betreft, de plaats van de hoofdzetel van zijn activiteit. Indien de kandidaat-vennoot beroepsactief is, doch niet het beroep van architect uitoefent, dient de Orde op de hoogte te worden gebracht van zijn beroepsactiviteit(en) dan wel maatschappelijk doel.

6.8 Indien één van de vennoten geschorst wordt als architect, zal hij zich moeten onthouden van de uitoefening van zijn rechten ais architect binnen de vennootschap voor de duur van de schorsing, onverminderd desgevallend de rechten van de overige vennoten de geschorste architect uit te sluiten conform de statutaire bepalingen terzake.

Indien een vennoot geschrapt wordt als architect, mag hij niet langer vennoot zijn. Indien de geschrapte architect de enige vennoot is, dient de vennootschap ontbonden te worden of haar doel te wijzigen, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Elke vennoot heeft de verplichting onmiddellijk de mede-vennoten in kennis te stellen van de gevolgen van de maatregelen die desbetreffend te zijnen opzichte zijn genomen.

C. AANDELEN EN STEMRECHTEN

Artikel 7 Aandelen

7.1 In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden, waarin wordt

aangetekend:

a. nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het aantal van de hem toebehorende aandelen;

b. de gedane stortingen;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

c. de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer In geval van overdracht onder levenden, door de zaakvoerder(s) en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De overdrachten en overgangen gebeuren ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

7.2 De inschrijving in bedoeld register geldt als bewijs van eigendom van een aandeel.

De inschrijving in het register wordt uitsluitend verzorgd door de zaakvoerder aan de hand van bewijskrachtige documenten die zijn gedateerd en ondertekend. De inschrijvingen geschieden in volgorde van de overlegging van de stukken. Alle aandeelhouders moeten gemeld worden bij de bevoegde raad van de Orde van Architecten.

Naar aanleiding van de inschrijving in het register van aandelen, wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

7.3 De aandelen zijn steeds op naam en elke handeling die tot gevolg zou hebben dat de aandelen hun nominatief karakter verliezen, wordt uitgesloten.

7.4 Ten minste 60 % van de aandelen moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Alle overige aandelen mogen slechts in het bezit zijn van natuurlijke personen die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen of rechtspersonen waarvan het maatschappelijk doel niet onverenigbaar is met het beroep van architect. Deze personen moeten gemeld zijn bij de Raad van de Orde van Architecten.

Voor de berekening van de architect-aandelen wordt enkel rekening gehouden met het bezit van de aandelen zoals dit blijkt uit het aandelenregister.

Indien er aandelen zijn van verschillende waarde, dan wordt enkel rekening gehouden met de kapitaalvertegenwoordigende waarde van deze aandelen zoals bepaald in de statuten.

7.5 Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde ingevolge het overlijden van een natuurlijke

persoon/architect-vennoot, beschikt de vennootschap over een termijn van 6 maanden, om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode het beroep van architect verder blijven uitoefenen.

Indien de overblijvende vennoot geen architect is, zal de vennootschap echter, tot regularisatie, voor aile handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen, die in naam en voor rekening van de vennootschap, dan wel in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke ais een rechtspersoon zijn, maar dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

7.6 Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het overlijden van een

natuurlijke persoon/architect-vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een architect-vennoot van de tabel van architecten of de ontbinding van een vennoot-rechtspersoon, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Artikel 8 Overdracht van aandelen

8.1 Aandelen zijn slechts overdraagbaar onder levenden of kunnen maar overgaan bij overlijden ofwel aan een vennoot ofwel aan een persoon die conform deze statuten vennoot kan worden en dit mits voorafgaande goedkeuring door de bevoegde raad van de Orde van Architecten.

8.2 Elke voorgenomen overdracht van aandelen, splitsing van het eigendomsrecht over de aandelen in

vruchtgebruik en naakte eigendom en/of toetreding van nieuwe vennoten moet worden voorgelegd aan de bevoegde raad van de Orde van Architecten.

Paragraaf 1:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

De aandelen mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden noch overgaan wegens overlijden dan met de goedkeuring van ten minste de helft van de vennoten, in het bezit van ten minste drie/vierde van het kapitaal, na aftrek van de rechten waarvan de afstand is voorgesteld.

Deze toestemming is evenwel niet vereist wanneer de aandelen worden overgedragen of overgaan:

1/ aan een vennoot;

2/ aan de echtgenoot van de overdrager of erflater;

3/ aan de bloedverwanten in rechte opgaande of in de rechte nederdalende lijn van de overdragen of erflater.

Paragraaf 2:

Indien de overdracht onder levenden of de overgang ingevolge overlijden van aandelen onderworpen is aan de goedkeuring van de vennoten overeenkomstig paragraaf 1 van dit artikel, dan zal de zaakvoerder, op verzoek van de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen of, in geval van overgang ingevolge overlijden, op verzoek van de erfgenamen of rechtverkrijgenden, de vennoten in algemene vergadering samenroepen ten einde zich over de voorgedragen overdracht te beraden. Het voorstel tot overdracht onder levenden zal de voorwaarden en de prijs waar tegen deze zal gebeuren dienen te omvatten.

In geval van weigering van de goedkeuring, dienen de vennoten die zich verzet hebben binnen de drie maanden de aandelen waarvan de overdracht of overgang is geweigerd zelf in te kopen in verhouding tot het aantal aandelen dat zij reeds bezitten behoudens onderling akkoord over een andere verdeling. De afkoopprijs wordt vastgesteld op basis van het eigen vermogen van de vennootschap zoals dit blijkt uit de laatste !miens door de vennoten goedgekeurd, behoudens andere overeenkomst tussen de partijen. Bil gebrek aan overeenstemming tussen partijen over de afkoopprijs, zal deze vastgesteld worden door de bevoegde rechtbank op verzoek van de meest gerede partij.

De aandelen die binnen de drie maanden van de weigering tot goedkeuring niet door de bedoelde vennoten zouden zijn afgekocht overeenkomstig de alinea die voorafgaat worden geldig overgedragen aan de door de overdragende vennoot voorgestelde overnemer tegen de voorwaarden en de prijs die In het voorstel tot overdracht waren opgenomen of gaan geldig over op de erfgenamen of rechthebbenden van de overleden vennoot.

8.3 Een voorgenomen overdracht van aandelen mag in geen geval tot gevolg hebben dat het aantal architect-aandelen daalt tot minder dan 60% van het maatschappelijk kapitaal.

8.4 De aandelen kunnen ook uitsluitend overgaan op erfgenamen en legatarissen voor zover voldaan is

aan de bepalingen met betrekking tot de hoedanigheid van de vennoten.

De erfgenamen en legatarissen van aandelen die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot zijn toegelaten, hebben enkel recht op de waarde van de overgegane aandelen.

8.5 De erfgenamen en legatarissen van de enige vennoot zullen de rechten verbonden aan de aandelen evenwel zelf kunnen uitoefenen, in de mate zij dit doen teneinde het doel van de vennootschap zodanig te wijzigen, dat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

8.6 Indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen enkele gerechtigde overgaan, is de

vennootschap van rechtswege ontbonden overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 9 Onverdeeldheid

9.1 De aandelen zijn ondeelbaar.

In geval van onverdeeldheid zullen de aan het aandeel verbonden rechten geschorst zijn, totdat één enkel persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van de aandelen is aangewezen.

Voor wat betreft de architect-aandelen moet deze persoon gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

9,2. Het stemrecht verbonden aan de aandelen ingeschreven op naam van een persoon gehuwd onder een stelsel dat een gemeenschappelijk vermogen omvat, komt uitsluitend toe aan de persoon op wiens naam de aandelen zijn ingeschreven, ongeacht of deze aandelen behoren tot zijn persoonlijk vermogen dan wel tot het gemeenschappelijk vermogen dat tussen de beide echtgenoten bestaat.

Artikel 10 Stemrechten

10,1 Ten minste 60 % van de stemrechten moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, ln het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

10.2 Indien een architect-aandeel met vruchtgebruik Is bezwaard, kan de uitoefening van het stemrecht enkel toevertrouwd worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan een natuurlijk persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen,

D. BESTUUR EN VERTEGENWOORDINGING

Artikel 11 Bestuursorgaan

11.1 De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die

gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars, enzovoort,

11.2 Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

11.3 Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van

Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig- in vervanging te

voorzien.

Artikel 12 Bevoegdheden

12.1 ledere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot

verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

12.2 ledere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

12.3 Bij wijze van uitzondering kan de zaakvoerder volmachten verlenen aan een derde om de

vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

Artikel 13 Vertegenwoordiging

13.1 Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

13.2 Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de

hoedanigheid van degene die ondertekent, warden vermeld.

13.3 Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig

vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag In die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover aile handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke ais een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

13.4 Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder(s), dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe zaakvoerder(s).

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer ais een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien,

E. CONTROLE EN ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14 Controle

Iedere vennoot heeft conform artikel 166 van het Wetboek van Vennootschappen individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Niettemin heeft de algemene vergadering steeds het recht een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria. Indien geen commissaris werd benoemd kan iedere vennoot zich laten vertegenwoordigen

of bijstaan door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd, of indien deze vergoeding ten haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

Artikel 15 Algemene vergadering

15.1 De zaakvoerder is verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens een architect-vennoot hem daartoe verzoekt. De architect-vennoot bepaalt de gewenste agendapunten voor deze algemene vergadering,

" Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/07/2014 - Annexes du Moniteur belge 15.2 Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor aile beslissingen omtrent de benoeming en het ontslag van de zaakvoerders van de architect-rechtspersoon, hun bezoldiging en de duur van hun mandaat.

15.3 Bij ontstentenis van een wettelijke bepaling terzake is alleen cie algemene vergadering bevoegd voor de uitsluiting van een architect-vennoot.

15.4 Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

15.5 De gewone algemene vergadering, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar gehouden op de derde woensdag van de maand juni om 19 uur in de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in het bericht van bijeenroeping vermeld.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering verlegd naar de volgende werkdag, zelfde plaats en uur.

Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt. Ook een buitengewone algemene vergadering kan worden bijeengeroepen, ten overstaan van een notaris, om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

15.6 Elk aandeel geeft recht op één stem.

F. BOEKJAAR, JAARREKENING, JAARVERSLAG, WINSTVERDELING EN RESERVES

Artikel 15bis Boekjaar, Boekhouding, Inventaris, Jaarrekening, Jaarverslag.

Het boekjaar begint telkens op 1 januari en eindigt op 31 december daaropvolgend.

De vennootschap voert een boekhouding volgens de voorschriften van de wet van zeventien juli negentienhonderd vijfenzeventig, en haar uitvoeringsbesluiten.

Op het einde van ieder jaar maken de zaakvoerders de inventaris, alsmede de jaarrekening en het jaarverslag. De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting. Zij vormen één geheel. Deze documenten worden overeenkomstig de wet opgesteld en neergelegd bij de Nationale Bank van België.

Artikel 15ter Bestemming van de winst.

De algemene vergadering beslist op voorstel van de zaakvoerders over de bestemming van het resultaat,

De netto-winst zoals die blijkt uit de resultatenrekening, kan slechts worden aangewend met inachtneming van de wettelijke voorschriften inzake het aanleggen van het wettelijk reservefonds en de vaststelling van het voor uitkering in aanmerking komend bedrag.

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met aile reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen warden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 van het wetboek van vennootschappen.

Artikel 15quater Kwijting aan de zaakvoerder.

Na de goedkeuring van de jaarrekening beslist de algemene vergadering bij afzonderlijke stemming over de aan de zaakvoerder te verlenen kwijting.

G. SCHORSING EN SCHRAPPING VAN DE ARCHITECT-RECHTSPERSOON ALS ARCHITECT

Artikel 16 Schorsing

16.1 In geval van schorsing van de architect-rechtspersoon zal, voor aile handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen worden die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Artikel 17 Schrapping

17.1 In geval van schrapping van de architect-rechtspersoon zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

H. ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 18 Ontbinding

18.1 Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

18.2 In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering.

18.3 Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

18.4 Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

Artikel 19 Vereffening

19.1 Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan wordt de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is, beschouwd ais vereffenaar.

De vereffenaar treedt pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van zijn benoeming.

19.2 Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

19.3 De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien aile overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

I. ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 20 Wijziging van de statuten

20.1 Wijziging van de statuten kan slechts gebeuren nadat de voorgenomen wijzigingen door de bevoegde Raad van de Orde van Architecten goedgekeurd zijn.

20.2 Bij elke voorlegging van de statuten ter goedkeuring dient aangetoond te worden dat aan aile

vereisten met betrekking tot de hoedanigheid van vennoten en zaakvoerders is voldaan.

Artikel 21 Verzekering

21.1 Elke architect-rechtspersoon is verplicht om zijn burgerlijke en beroepsaansprakelijkheid te laten verzekeren overeenkomstig de wet van 15 februari 2006.

21.2 De zaakvoerders en meer algemeen aile zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de rechtspersoon zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de betaling van de verzekeringspremies.

Wanneer, in geval van schending, de rechtspersoon niet door een verzekering gedekt is, dan zijn de zaakvoerders hoofdelijk aansprakelijk ten opzichte van derden voor iedere schuld die uit de tienjarige aansprakelijkheid voortvloeit.

Artikel 22 Enige in de stukken op te nemen vermeldingen

22.1 Conform artikel 78 van het Wetboek van Vennootschappen moeten aile akten, facturen,

aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, websites en andere stukken al dan niet in elektronische vorm, uitgaande (van de vennootschap) de volgende gegevens vermelden:

a° de naam van de vennootschap;

b° de rechtsvorm, voluit of afgekort, alsook de woorden "burgerlijke vennootschap met handelsvorm", leesbaar geschreven onmiddellijk voor of na de naam van de vennootschap; in het geval van een coöperatieve vennootschap, of zij met beperkte of onbeperkte aansprakelijkheid is;

c° de nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennootschap;

d° het ondernemingsnummer;

e° het woord "rechtspersonenregister" of "RPR", gevolgd door de vermelding van de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetei heeft;

f° in voorkomend geval, het feit dat de vennootschap in vereffening is.

22.2 Alle vennoten zijn voor hun activiteiten binnen de vennootschap verplicht hetzelfde briefpapier te gebruiken.

Artikel 23 Transparantieverplichtingen tegenover de Orde van Architecten en vrijwaring van de belangen van derden

23.1 Elke voorgenomen overdracht van aandelen, toetreding van nieuwe vennoten en splitsing van het eigendomsrecht over de aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom moet voorafgaandelijk ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van Architecten.

De vennootschap is ertoe verplicht op eenvoudig verzoek van een Raad van de Orde van Architecten het aandelenregister ter inzage voor te leggen.

23.2 De bevoegde Provinciale raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

23.3 Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

Artikel 24 Vrijwaring van de belangen van derden

24.1 Ingeval van terugtreding, uitsluiting, ontslag, ontbinding of overlijden, afwezigheid, onbekwaamheid of onbeschikbaarheid van een architect-vennoot, zal (zullen) de andere veno(o)t(en), ervoor zorgen dat de lopende opdrachten worden opgevolgd door een andere architect-vennoot of eventueel een andere architect indien de weggevallen vennoot de enige architect-vennoot was. Dit gebeurt met in acht name van de regels van de deontologie. In elk van deze gevallen zal de Orde van Architecten onmiddellijk op de hoogte gebracht worden.

24.2 In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen, en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de zaakvoerder(s), zal de algemene vergadering onmiddellijk voorzien in de vervanging van deze zaakvoerder(s) teneinde voor de lopende opdrachten de belangen van de opdrachtgevers te vrijwaren.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

24.3 In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen, en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de zelfstandige mandataris die optreedt in naam en voor rekening van de architect-rechtspersoon, wordt voor alle handelingen die behoren tot het bèroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen, die in naam en voor rekening van de vennootschap zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Hij dient evenwel steeds een natuurlijk persoon te zijn, die gerechtigd is het beroep van architect uit te oefenen en daartoe ingeschreven is op een van de Tabellen van de Orde van Architecten.

Artikel 25 Deontologie

25.1 De architect-rechtspersoon, haar vennoten, zaakvoerders en mandatarissen dienen de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Regrement van Beroepsplichten en de deontologie van het beroep van architect na te leven.

De activiteiten van de vennootschap zullen derwijze worden ingericht en uitgeoefend, dat de vennoten en aangestelden met de titel van architect integraal alle wettelijke, reglementaire en deontologische bepalingen betreffende het beroep van architect kunnen naleven, onder meer wat betreft de onverenigbaarheden en de onafhankelijkheidsverplichting.

25.2 De wettelijke, reglementaire en deontologische bepalingen betreffende het beroep van architect maken integraal deel uit van onderhavige statuten en bedingen die zouden afwijken van voormelde wetten of reglement, of ermee tegenstrijdig of onverenigbaar zouden zijn of worden, worden voor niet-geschreven gehouden.

De statuten worden geïnterpreteerd conform de deontologie."

Vijfde besluit:

De vergadering besliste de heer Pieter-Jan Kwanten, wonende te 2830 VVillebroek, Hoogstraat 40, benoemd tot niet-statutair zaakvoerder bij voormelde oprichting van de vennootschap, te ontslaan.

De vergadering besliste de heer Pieter-Jan Kwanten, voornoemd, volledige kwijting te geven voor zijn bestuurstaken.

Zesde besluit:

Als gevolg van deze wijzigingen, besliste de vergadering dat de statuten zullen worden aangepast aan de genomen beslissingen en dat een volledige coördinatie zal worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel.

De vergadering gelaste ondergetekende notaris over -fe gaan tot de coördinatie van de statuten overeenkomstig de vigerende wetgeving.







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor beknopt uittreksel

Samen neergelegd met dit uittreksel'.

- de expeditie van de akte, bevattende het verslag van de zaakvoerders houdende een omstandige

verantwoording van de voorgestelde wijziging van het maatschappelijk doel en de staat van actief en passief

per 30 juni 2014;

- de gecoördineerde statuten.







Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

08/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 19.06.2013, NGL 01.07.2013 13262-0372-010
27/04/2011
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Neergelegd ter griffïe.

Rechtbank van

te Leuven, de ee APR. 2011 DGrGRlFF'~'

*11063990'

11111

b

E St

Ondernemingsar : 'O `t 9 t( Os'á

Benaming : k-interieur

(voluit)

Rechtsvorm : besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid starter

Zetel : Consciencelaan, 1

3191 Hever

Onderwerp akte :OPRICHTING-STATUTEN-BENOEMINGEN

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester François De Clippel, notaris te Dendermonde, op zeven april tweeduizend elf, dat :

1) De Heer Kevin Roland Jan DE SMEDT, wonende te 9450 Haaltert, Heldergemstraat, 138 ;

2) De Heer Pieter-Jan Paul Eliane Hugo KWANTEN, wonende te 2830 Willebroek,

Hoogstraat, 40,

een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid starter hebben opgericht, onder

de benaming "k-interieur".

ZETEL.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3191 Hever, Consciencelaan, 1.

Deze mag worden overgebracht naar iedere andere plaats in België, bij beslissing van het

bestuursorgaan, mits inachtneming van de taalwetgeving.

De vennootschap mag, bij beslissing van het bestuursorgaan, exploitatiezetels,

administratieve zetels, filialen, agentschappen en depots in België of het buitenland

oprichten.

DOEL

De vennootschap heeft tot doel, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, in

België en in het buitenland, alleen of in samenwerking met derden of als tussenpersoon:

- Het uitoefenen van het beroep van interieurarchitect en bouwkundig en technisch tekenaar en het uitoefenen van alle aanverwante activiteiten voor zover deze niet door enige wettelijke bepaling exclusief toegewezen zijn aan de uitoefenaars van een gereglementeerd beroep zoals architecten of andere;

- Ontwerp en studie van technische projecten zowel binnen- als buitenhuis;

- Het ontwerpen en uitvoeren of realiseren van commerciële ruimten zoals bedrijfsruimten, kantoren, apotheken, winkels, alsook particuliere woningen, en inrichtingen van woonruimten, keukens, badkamers, slaapkamers, dressings, zolderruimten, kelderverdiepingcn en dergelijke;

- Het verlenen van bouwkundige adviezen aan de bouwheer;-Het verlenen van kleuradvies en verlichtingsadvies;- De nodige opmetingen mogen doen, die verbonden zijn aan het opstellen van kleine bouwvergunningen en met betrekking tot bedrijfsruimten, kantoren, apotheken, winkels, alsook particuliere woningen, inrichtingen van woonruimten, keukens, badkamers, slaapkamers, dressings, zolderruimten, kelderverdiepingen en dergelijke;

- lnterieurarchitectuur;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg



- De aan- en verkoop van meubels zowel in groothandel als in kleinhandel en zowel in binnen- als buitenland;

Het ontwerpen en vervaardigen van meubels, verlichting, gebruiksvoorwerpen, en designobjecten;

- Alle ontwerpen (ook interieur en industriële) van de realisaties, de leveringen, de ontwikkeling, de distributies, de producties en de plaatsingen in verband met binnen en buiteninrichting alsook productontwikkeling, grafische- en publiciteitswerken in de meest ruime zin;

- De aan- en verkoop van alle meubilair voor interieurarchitectuur en renovaties;

- Alle activiteiten die in verband staan met binnenhuisinrichting, decoratie en het aankleden

van interieurs;

- Het ontwerpen en aanleggen van tuinen, parken, zwembaden, speelterreinen en

sportvelden;

- Het aanleggen opritten, tuinpaden en terrassen;

- Het verhuren van alle soorten meubilair, machines, materieel, gereedschappen en vervoermiddelen;

- Het waarnemen van alle bestuursopdrachten, het uitoefenen van mandaten en functies welke rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verband houden, het mandaat van vereffenaar uitoefenen;

- Het bestuderen van diverse problemen in verband met het opvatten en uitwerken van projecten van allerlei aard, zowel in binnen- en buitenland, van administratieve, organisatorische, financiële, juridische, planografische of technische aard en alle aan verwante vraagstukken voor zoveel als wettelijk toegelaten. De vennootschap kan diensten verstrekken, onder gelijk welke vorm, aan alle personen zowel natuurlijke als rechtspersonen en kan elke hiertoe strekkende verrichtingen doen, voor zover als toegelaten door de wet.

- De vennootschap is bevoegd zonder uitzondering alle handelingen te verrichten die daartoe

noodzakelijk, nuttig of alleen maar bevorderlijk zijn;

- Zij zal zelfs mogen deelnemen aan de bedrijvigheden van andere vennootschappen met het

zelfde, een gelijkaardig of verwant doel en dit door inbreng, fusie, opslorping, borgstelling

of op gelijk welke andere wijze;- Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen, al

haar roerende goederen, met inbegrip van het handelsfonds, in pand geven.

Deze opsomming is niet beperkend.

De vennootschap mag alle zaken verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband

staan met haar doel.

DUUR.

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur en begint te werken vanaf zeven april

tweeduizend en elf, met dien verstande dat de vennootschap, ten laatste vijf jaar na haar

oprichting, haar statuut van besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid starter

(S-BVBA) verliest.

KAPITAAL.

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt tweeduizend vierhonderd (2.400,-) euro.

Het wordt vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen op naam,zonder vermelding van

waarde, die ieder één/honderdste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Op de kapitaalaandelen werd als volgt in geld ingeschreven:

- door de Heer Kevin De Smedt, voornoemd sub 1), ten belope van vijftig (50) aandelen;

- door de Heer Pieter-Jan Kwanten, voornoemd sub 2), ten belope van vijftig (50) aandelen;

totaal: honderd (100) aandelen.

Ieder aandeel werd volstort ten belope van honderd ten honderd.

ALGEMENE VERGADERING.

De jaarvergadering zal gehouden worden op de derde woensdag van de maand juni te 19

uur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

,Voorbehouden áán het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

AANWEZIGHEIDSLIJST.

Alvorens aan de vergadering deel te nemen, zijn de vennoten of hun volmachtdragers verplicht de aanwezigheidslijst, met aanduiding van de naam, de voorna(a)m(en) en de woonplaats en van het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, te ondertekenen. BESTUURSORGAAN.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, al dan niet vennoten.

De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen.

BESTUURSBEVOEGDHEID

Iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Ingeval er twee zaakvoerders zijn zullen zij gezamenlijk het bestuur voeren.

Indien er drie of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder handelt zoals een raadsvergadering.

De zaakvoerders kunnen de uitoefening van een deel van hun bevoegdheid ten titel van bijzondere volmacht opdragen aan een derde aangestelde van de vennootschap. Indien er meerdere zaakvoerders zijn, dient deze volmacht gezamenlijk gegeven te worden.

De zaakvoerders regelen onder mekaar de uitoefening van de bevoegdheid. VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID

Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere volmacht aangestelde vertegenwoordiger.

BOEKJAAR

Ziet boekjaar begint op één januari en eindigt op één en dertig december van elk jaar. WINSTVERDELING.

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijfentwintig ten honderd (25%) afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze verplichting houdt op vanaf het ogenblik dat de som van het reservefonds en het maatschappelijk kapitaal ten minste achttienduizend vijfhonderd vijftig euro bedraagt (18.550,00 EUR).

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

ONTBINDING EN VEREFFENING

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering.

De vereffenaars treden pas in functie na bevestiging door de Rechtbank van Koophandel van de benoeming door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 184 van het Wetboek van vennootschappen.

Zij beschikken over alle machten genoemd in de artikels 186 en 187 van het Wetboek van vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel ten allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volgestort, herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke betalingen te doen.

BENOEMING VAN DE NIET-STATUTAIRE ZAAKVOERDERS.

_Werdenbeno.emd.tot eerste,.niet-statutaize,.zaakvoerders, _en _dit.voor. onbepaalde duur

Op de raatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

.Voor-

behouden

San he?

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

1)De Heer Kevin De Smedt, voornoemd;

2)De Heer Pieter-Jan Kwanten, voornoemd.

EERSTE BOEKJAAR.

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van zeven april tweeduizend en elf en zal

worden afgesloten op éénendertig december tweeduizend en twaalf.

EERSTE JAARVERGADERING.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend dertien.

VOLMACHT RECHTSPERSONENREGISTER, BTW ADMINISTRATIE en

KRUISPUNTBANK van ONDERNEMINGEN

Volmacht werd verleend aan de vennootschap `Accountantskantoor Abbeloos-Schinkels &

C°', met zetel te Aalst, Beekveldstraat, 67, bus 1, evenals aan haar bedienden, aangestelden

en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke

administratieve formaliteiten te vervullen.

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL

(Werden gelijktijdig neergelegd : een uitgifte van de akte en bankattest).

Notaris François De Clippel.

Dit uittreksel werd neergelegd vóór registratie, met als enig doel de neerlegging ter Griffie

van de Rechtbank van Koophandel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

,Vobr-behouden aan het Belgisch Staatsblad

21/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 15.06.2016, NGL 16.06.2016 16185-0374-013

Coordonnées
K-ARCHITECTEN

Adresse
PREULEGEM 87 9400 NINOVE

Code postal : 9400
Localité : NINOVE
Commune : NINOVE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande