KATHOLIEKE LANDELIJKE JEUGD ZWIJNAARDE-ZEVERGEM, AFGEKORT : KLJ ZWIJNAARDE-ZEVERGEM

Association sans but lucratif


Dénomination : KATHOLIEKE LANDELIJKE JEUGD ZWIJNAARDE-ZEVERGEM, AFGEKORT : KLJ ZWIJNAARDE-ZEVERGEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 507.773.719

Publication

09/01/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



EURB1.

91-

, 2015

TA A ~

NEERGELEGD

Ge -

2 6 BEC. 201~

tat_cr~Ts~niíti»AN

KOOPHANDEL TE GENT

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad IllluJllIIIl~uwu~n~~~ia~u~

15009 19R

cisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : oio ~3 " 3

Benaming

(voluit) : KATHOLIEKE LANDELIJKE JEUGD ZWIJNAARDE-ZEVERGEM

(verkort) : KLJ ZWIJNAARDE-ZEVERGEM

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : DORPSSTRAAT 12 - 9052 GENT/ZWIJNAARDE

Onderwerp akte : OPRICHTING, STATUTEN, BENOEMING RAAD VAN BESTUUR

OVEREENKOMST cLe -401A. 2 j 4e-À 4

over de oprichting van

vzw KLJ Zwijnaarde-Zevergem

De hierna vernoemde personen:

1.Steven De Meyer, NN 880114-067-10, wonende te 9840 De Pinte, Moerkensheide 6

2.Laurens Van Den Meersschaut, NN 940502-153-50, wonende te 9052 Zwijnaarde, Zandvoordestraat

134A

3.Catharina Ebo, NN 950731-210-31, wonende te 9100 Sint-Niklaas, Rietvelde 13

4.Cato Derycke, NN 961118-220-72, wonende te 9052 Zwijnaarde, Heistraat 18A

5.Dorothée Bogaert, NN 970604-396-11, wonende te 9840 Zevergem, Molenstraat 22

zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder

winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig

zoals gewijzigd door de wet van twee mei tweeduizend en twee onder de hierna volgende voorwaarden:

HOOFDSTUK I  Naam, adres, doel, duur

Artikel 1,De vereniging heeft als naam Katholieke Landelijke Jeugd Zwijnaarde -- Zevergem en mag afgekort worden gebruikt als 'KLJ Zwijnaarde-Zevergem' en is opgericht als vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 2.De zetel van de vereniging is gevestigd te 9052 Zwijnaarde, Dorpsstraat 12, gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen.

Artikel 3.0e vereniging heeft tot doel aan jeugdwerk te doen, meer in het bijzonder het bevorderen van de godsdienstige, sociale, professionele, culturele en algemene vorming van de jongeren uit het landbouw- en plattelandsmilieu, De vereniging aanvaardt de principes en de regels van de democratie en onderschrijft tevens het Europees Verdrag inzake de Rechten van de Mens en het Internationaal Verdrag betreffende de Rechten van het Kind,

Artikel 4.De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht en kan ten allen tijde ontbonden worden.

HOOFDSTUK ll  Lidmaatschap en verplichtingen

Artikel 5.De vereniging heeft effectieve leden en aangesloten leden. De effectieve leden hebben het volledige lidmaatschap; de aangesloten leden mogen van de diensten van de vereniging gebruikmaken. Alle leden verklaren door hun toetreding onvoorwaardelijk de statuten en de reglementen en de beslissingen van de organen van de vereniging te aanvaarden en na te leven. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste vijf bedragen.

Artikel 6.De effectieve leden worden aangenomen door de Raad van Bestuur volgens de voorwaarden die de Raad van Bestuur terzake zal vaststellen. De beslissing van de Raad van Bestuur is zonder verhaal en de redenen van een gebeurlijke weigering moeten niet opgegeven worden. Alles wat het lidmaatschap van de aangesloten leden betreft, kan door een reglement, waarover sprake is in artikel 31, geregeld worden.

Artikel 7.De effectieve leden kunnen vrij uit de vereniging treden door schriftelijk hun ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur. Nochtans zullen de leden geacht worden van rechtswege ontslag te geven, wanneer zij de voorwaarden voor het lidmaatschap niet meer vervullen, wanneer zij gedurende twee achtereenvolgende jaren de jaarlijkse bijdrage niet betaald hebben of wanneer zij de functie verliezen in dewelke zij als lid werden aanvaard.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2 ~

Artikel 8.De uitsluiting van een effectief lid kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering bij beslissing door ten minste twee derde van de stemmen,

Artikel 9. De Raad van Bestuur kan ten allen tijde een jaarlijkse bijdrage, te betalen door de effectieve en de aangesloten leden, vaststellen. Deze bijdrage mag de som van vijftig euro niet te boven gaan, Geen enkel lid gaat uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging een andere persoonlijke verplichting aan dan het betalen van de eventueel door hem verschuldigde bijdrage.

Artikel 10, Het lid dat ontslag neemt of wordt uitgesloten, of zijn rechtverkrijgenden, kunnen geen aanspraak maken op enig deel van het maatschappelijk bezit, noch kunnen zij de teruggave van de betaalde bijdrage eisen. Zij kunnen noch opgave of overlegging van rekeningen, noch verzegeling of inventaris van het bezit van de vereniging vorderen.

HOOFDSTUK IIi  Raad van Bestuur

Artikel 11.De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, bestaande uit minimum drie leden, gekozen door de algemene vergadering. Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal leden.

Artikel 12.De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een secretaris. Daarnaast kan de Raad van Bestuur nog andere functies instellen. Het mandaat van het bestuurslid is onbezoldigd.

Artikel 13.De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen als het belang van de vzw dit vereist, maar minstens zes maal per jaar, bij voorkeur één maal per twee maanden. Elk bestuurslid heeft het recht de Raad van Bestuur samen te roepen, door een verzoek hiertoe te richten aan de voorzitter, De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter. De uitnodiging gebeurt schriftelijk of per mail ten minste drie dagen voor samenkomst van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens ontstentenis, door de secretaris of het oudste bestuurslid.

Artikel 14. De Raad van Bestuur mag slechts beslissingen nemen, indien de meerderheid van de bestuursleden aanwezig is. Een bestuurslid kan zich door een ander bestuurslid laten vertegenwoordigen. Elk bestuurslid kan slechts één ander bestuurslid vertegenwoordigen.

Artikel 15.De beslissingen worden genomen bij meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend. De beslissingen worden opgenomen in een verslag van vergadering, door de voorzitter en minstens één ander bestuurslid ondertekend. De originele verslagen van de Raad van Bestuur worden samengebracht in een notulenboek. Een afschrift van de notulen wordt binnen de maand na de Raad van Bestuur schriftelijk of per mail aan alle bestuurders bezorgd.

Artikel 16.De Raad van Bestuur bezit de meest uitgebreide macht om de vereniging te besturen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zowel het beheer van, als de beschikking over maatschappelijke zaken, welke niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij kan, onder meer, alle gelden en waarden in ontvangst nemen, in betaling geven, opvorderen en kwijting daarover geven; alle bijdragen, schenkingen en legaten aanvaarden en opvorderen; alle roerende en onroerende goederen en rechten verkrijgen, vervreemden, ruilen, huren en verhuren, zelfs voor meer dan negen jaar; geld in lening opnemen en daarvoor alle waarborgen stellen; leningen of voorschotten toestaan en uitbetalen; alle toelagen en steungelden, zowel private als officiële, aanvaarden en ontvangen in naam van de vereniging; in rechte, als eiser en als verweerder optreden; dadingen aangaan; scheidsrechterlijke bedingen sluiten, bewilligen en verzaken. Deze opsomming in niet beperkend.

Artikel 17.De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging toevertrouwen aan een Dagelijks Bestuur. De Raad van Bestuur kan eveneens bevoegdheden opdragen aan om het even welke mandataris of orgaan. Het Dagelijks Bestuur wordt aangesteld door de Raad van Bestuur.

Artikel 18.Voor alle andere akten dan deze die vallen onder het dagelijks bestuur volstaan, opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd is tegenover derden, de gezamenlijke handtekening van twee bestuursleden.

Artikel 19.De rechtsvorderingen, hetzij als eiser, hetzij als verweerder, worden ingesteld of verdedigd, uit naam van de vereniging door de Raad van Bestuur door de voorzitter of het afgevaardigd bestuurslid.

HOOFDSTUK IV  Algemene vergadering

Artikel 20.De algemene vergadering is samengesteld uit de effectieve leden van de vereniging, die elk beschikken over een stem. Een lid kan zich bij volmacht door een ander lid laten vertegenwoordigen; een gevolmachtigde mag over niet meer dan één volmacht beschikken. Tot haar bevoegdheid zijn voorbehouden:

1.De wijziging aan de statuten der vereniging.

2.De benoeming en de afstelling van de bestuurdersleden.

3.De goedkeuring van de begrotingen en de rekeningen.

4.De vrijwillige ontbinding der vereniging.

5.De uitsluiting van effectieve leden.

6.AI de beslissingen die de grenzen overschrijden van de wettelijke of door de Raad van Bestuur opgedragen bevoegdheid.

Artikel 21.Er moet tenminste elk jaar een algemene vergadering gehouden worden, binnen de eerste zes maanden volgend op ieder boekjaar, op dag, uur en plaats door de Raad van Bestuur te bepalen. Een buitengewone vergadering kan gehouden worden telkens als het belang der vereniging dat eist. Zij moet gehouden worden telkens wanneer tenminste een derde van de effectieve leden het aanvragen.

Artikel 22.De bijeenroepingen worden door de Raad van Bestuur schriftelijk of per mail gedaan, ten minste zeven dagen op voorhand. Zij bevatten de dagorde. Elk schriftelijk voorstel dat ondertekend is door ten minste een derde van de effectieve leden moet op de dagorde worden gebracht. Over zaken die niet op de dagorde

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

} MOD 2.2

vermeld zijn, kan de algemene vergadering slechts beraadslagen met de toestemming van de Raad van Bestuur.

Artikel 23.De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij ontstentenis, door de secretaris of door het oudste bestuurslid. De voorzitter duidt de stemopnemers onder de leden van de Raad van Bestuur aan. De voorzitter vormt samen met de secretaris en de stemopnemers het bureau van de vergadering.

Artikel 24.1n algemene regel is de vergadering geldig samengesteld welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden zijn en de beslissingen worden genomen bij meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van de stemmen is deze van de voorzitter van de vergadering beslissend. Over verkiezingen en personenkwesties wordt geheim gestemd, tenzij bij eenparig akkoord om anders te stemmen. In dit geval wordt, bij staking van stemmen, het voorstel beschouwd ais verworpen.

Artikel 25.Werd een besluit genomen door de algemene vergadering zonder dat de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd was, dan kan de Raad van Bestuur de beslissing verdagen tot de volgende algemene vergadering. Deze beslist over het voorbehouden punt, welk ook het getal van de aanwezige of vertegenwoordigde leden is. De voorgaande bepalingen doen geen afbreuk aan de voorschriften van de artikels 8, 12 en 20 van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig betreffende uitsluiting van leden, wijziging van de statuten en ontbinding van de vereniging.

Artikel26.De beslissingen van de algemene vergadering worden overgenomen in een verslag van vergadering, getekend door de voorzitter en minstens één ander lid van de vergadering. De originele verslagen van de algemene vergadering worden samengebracht in het notulenboek. Een afschrift van de notulen wordt binnen de maand na de algemene vergadering schriftelijk of per mail aan alle leden bezorgd.

HOOFDSTUK V  Begrotingen en rekeningen

Artike127.Flk jaar worden de rekeningen van het verlopen boekjaar vastgesteld en wordt de begroting opgemaakt van het volgende boekjaar. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

HOOFDSTUK VI  Ontbinding en vereffening

Artikel 28.De vzw kan op elk moment vrijwillig ontbonden worden. Dit is een beslissing van de algemene vergadering die genomen moet worden met een bijzondere meerderheid van vier vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Een aanwezigheidsquorum van twee derde van de leden is vereist.

Artikel 29.De rechtbank van eerste aanleg kan op verzoek van een lid, van een belanghebbende derde of van het openbaar ministerie de gerechtelijke ontbinding van de vzw uitspreken als die (a) niet in staat is haar verbintenissen na te komen, (b) haar vermogen of de inkomsten uit dit vermogen voor een ander doel aanwendt dan waarvoor zij is opgericht, (c) in ernstige mate in strijd handelt met de statuten, met de wet of met de openbare orde, (d) minder dan vijf leden telt.

Artikel 30.In elk geval van ontbinding, hetzij vrijwillig of gerechtelijk, op welk ogenblik en uit welke oorzaak zij zich voordoet, wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, besteed aan een werk of vereniging die tot voornaamste doel heeft de opleiding en culturele vorming van de landelijke jeugd. Het begunstigde werk of de vereniging zal door de algemene vergadering, die de ontbinding uitspreekt, of bij gebrek aan beslissing hiervan, door de vereffenaars worden aangewezen.

HOOFDSTUK VI1 Reglementen en betwistingen

Artikel 31.De Raad van Bestuur zal een reglement van de vereniging opstellen dat zal gelden voor zowel de effectieve als voor de aangesloten leden. Dit reglement mag alle bepalingen voorzien voor de uitbouw, de organisatie en de algemene werking van de vereniging. Het mag ook verplichtingen, zowel aan effectieve als aan aangesloten leden bevatten, alsmede sancties en boetes treffen. Het mag ook de inrichting voorzien van besturende als adviserende organen en hun een bepaalde bevoegdheid toekennen. Dit reglement zal, op voorstel van de Raad van Bestuur, aan de algemene vergadering ter goedkeuring worden voorgelegd, evenals alle wijzigingen en aanvullingen eraan.

Artikel 32.AIle geschillen en betwistingen die kunnen rijzen in de vereniging onder de bestuursleden, de effectieve of de aangesloten leden, hetzij met de vereniging of onderling, nopens de vereniging, haar bepalingen of haar werking of de uitvoering van bepalingen en beslissingen, zullen scheidsrechterlijk worden uitgewezen. Ieder der partijen kiest een scheidsrechter; indien geen akkoord bereikt wordt, kiezen de aangestelde scheidsrechters een derde bij. De uitspraak is bindend voor de partijen.. De scheidsrechters zijn ontslagen van iedere rechterlijke formaliteit. Nochtans heeft de vereniging steeds het recht de zaak voor de gewone rechtsinstanties te brengen.

HOOFDSTUK VIII  Slot

Artikel 33.Voor alle gevallen die niet voorzien worden door deze statuten, zijn de beschikkingen van de vzw-

wetgeving toepasselijk.

.1"

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Hierop volgend werden volgende personen aangesteld als bestuurslid van KLJ Zwijnaarde-Zevergem:

Steven De Meyer, NN 880114-067-10, wonende te 9840 De Pinte, Moerkensheide 6

Laurens Van Den Meersschaut, NN 940502-153-50, wonende te 9052 Zwijnaarde, Zandvoordestraat 134A

Catharina Ebo, NN 950731-210-31, wonende te 9100 Sint-Niklaas, Rietvelde 13

Cato Derycke, NN 961118-220-72, wonende te 9052 Zwijnaarde, Heistraat 18A

Dorothée Bogaert, NN 970604-396-11, wonende te 9840 Zevergem, Molenstraat 22

Tegelijk hierbij neergelegd:

- Oprichtingsakte

4

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
KATHOLIEKE LANDELIJKE JEUGD ZWIJNAARDE-ZEVER…

Adresse
DORPSSTRAAT 12 9052 ZWIJNAARDE

Code postal : 9052
Localité : Zwijnaarde
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande