KEVIN ONSEA CARDIOLOGIE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : KEVIN ONSEA CARDIOLOGIE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 550.660.288

Publication

17/04/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*14303762*

Neergelegd

15-04-2014

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0550660288

Benaming (voluit): Kevin Onsea Cardiologie

(verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 9190 Stekene, Hulsterstraat Zuid(STE) 14

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting en statuten - Benoeming zaakvoerder

I. OPRICHTING

Uit een akte, verleden voor mij, Meester Georges Hougaerts, notaris met standplaats te Tongeren, op 15/04/2014, blijkt dat de heer ONSEA Kevin, geboren te Turnhout op 27 februari 1978, rijksregisternummer 78.02.27 079-84, echtgenoot van mevrouw SCHEERS Leen, wonende te 9190 Stekene, Hulsterstraat Zuid(STE) 14, gehuwd onder het wettelijk stelsel, bij gebrek aan een huwelijkscontract, niet gewijzigd tot op heden; een Burgerlijke Vennootschap onder vorm van Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid hebben opgericht onder de naam Kevin Onsea Cardiologie.

Het kapitaal bedraagt ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18.600,00) vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/honderd zesentachtigste van het kapitaal vertegenwoordigen. Alle aandelen zijn door de oprichters ingeschreven a pari in speciën. De honderd zesentachtig (186) aandelen werden als volgt onderschreven: de heer ONSEA Kevin, titularis van honderd zesentachtig (186) aandelen .

Totaal honderd zesentachtig (186) aandelen.

De oprichters verklaren en erkennen dat elk der aandelen volledig volgestort zijn.

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18.600,00).

Het geheel van de inbreng in speciën werd gedeponeerd overeenkomstig artikel 224 van het wetboek van vennootschappen voorafgaandelijk dezer op een bijzondere rekening geopend ten name van de vennootschap in oprichting bij de KBC Bank Bank. Ondergetekende notaris bevestigt dat deze deponering heeft plaatsgevonden overeenkomstig de wet. Een bewijs van deze deponering werd afgegeven door voornoemde instelling en zal in het dossier van ondergetekende notaris bewaard blijven.

II. STATUTEN (uittreksel)

TITEL I  AARD  NAAM  ZETEL  DOEL

Artikel 1  Naam

De vennootschap is opgericht onder de rechtsvorm van een Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA). Haar naam luidt Kevin Onsea Cardiologie.

De naam moet in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vennootschap, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd worden door de woorden "besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid" of door de afkorting "bvba", leesbaar weergegeven.

Zij moet bovendien vergezeld worden van de nauwkeurige aanwijzing van de zetel van de vennootschap, van het woord "rechtspersonenregister" of de afkorting "RPR", gevolgd door de vermelding van de zetel(s) van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft en de exploitatiezetel(s), alsook van haar ondernemingsnummer.

Artikel 2 - Zetel

De zetel is gevestigd te 9190 Stekene, Hulsterstraat Zuid(STE) 14.

De zetel kan zonder statutenwijziging overgebracht worden in elk ander deel van het Nederlandstalig taalgebied en het tweetalig gebied Brussel door eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s), te publiceren in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. De verplaatsing van de maatschappelijke zetel zal vooraf worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Geneesheren. De arts-vennoot mag een bijkomende praktijk vestigen in België of in het buitenland of haar zetel verplaatsen naar het buitenland, mits voorafgaande goedkeuring door de provinciale Raad van de Orde der Geneesheren. Na het bekomen van deze toelating kan de vennootschap, bij beslissing van haar bevoegd orgaan, hiertoe overgaan.

Ter vrijwaring van de patiëntenbelangen dien de statuten evenwel te vermelden: indien de praktijk of zetel gevestigd is in het buitenland dient aan de volgende voorwaarden te zijn voldaan:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

De maatschappelijke zetel dient gevestigd te zijn in een lidstaat van de Europese Unie; de statuten van de vennootschap dienen een Belgische rechtbank te vermelden die bevoegd is om eventuele geschillen te beslechten.

De overbrenging van de zetel naar het buitenland of naar een ander taalgebied maakt echter een statutenwijziging uit waartoe enkel kan worden beslist door de Algemene Vergadering volgens de daartoe vereiste meerderheden.

Iedere verandering van de zetel wordt door de zorgen van de zaakvoerder in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt en wordt eveneens voorafgaandelijk medegedeeld aan de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren waartoe de vennoot behoort.

Artikel 3 - Doel

De vennootschap heeft tot doel :

- De uitoefening door de arts-vennoot van zijn volledige medische activiteit als cardioloog in naam en

voor rekening van de vennootschap, rekening houdend met de medische plichtenleer, ondermeer betreffende het beroepsgeheim, onder de specifieke beroepsaansprakelijkheid van de vennoot en de bijkomende aansprakelijkheid van de vennootschap. De activiteit omvat de inning van de erelonen door en voor de vennootschap en de uitkering van een vergoeding a rato van de prestaties die voor rekening van de vennootschap geleverd worden.

- De totstandbrenging van een professioneel kader voor de cardioloog-vennoten binnen dewelke zij, onder hun eigen verantwoordelijkheid, een volledige medische activiteit kunnen uitoefenen overeenkomstig de regels van een behoorlijke beroepsuitoefening;

- De organisatie van algemene diensten en het scheppen van materiële voorwaarden en middelen die voor de uitoefening van de voorgaande activiteit nodig of nuttig zijn;

- De vennootschap kan eveneens, doch uitsluitend als bijkomstig doel beleggingen in roerende en onroerende goederen in zoverre dat:

- Deze handelingen niet van aard zijn het burgerlijk karakter van de vennootschap te wijzigen;

- Deze activiteiten geen aanleiding geven tot het ontwikkelen van welke commerciële activiteit ook;

- Zo er meerdere vennoten zijn, dienen de beslissingen i.v.m. het investeringsbeleid te gebeuren met unanimiteit van stemmen.

- Het verstrekken van medische adviezen en raadgevingen.

- Het inrichten van algemene diensten, die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteiten, met inbegrip van een medisch secretariaat.

- De aankoop en het huren van alle medische apparatuur en machines.

- De mogelijkheden scheppen om de arts-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen teneinde zijn medische disciplines bij te blijven; het doorgeven van kennis door het geven van onderwijs en publicatie.

Te dien einde mag zij alle financiële activiteiten en alle onroerende en roerende verrichtingen stellen welke rechtstreeks verband houden met de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken, doch erover wakend dat het burgerlijk karakter van de vennootschap behouden blijft.

Zij zal haar doel kunnen realiseren zowel in België als in het buitenland op alle manieren en modaliteiten die ze goed vindt.

Het doel kan gewijzigd worden bij een besluit van de buitengewone algemene vergadering overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 3bis

De specifieke beroepsaansprakelijkheid van de vennoten dient verzekerd te worden bij een erkende verzekeringsmaatschappij.

De professionele aansprakelijkheid van arts-vennoot is onbeperkt. De arts-vennoot blijft onbeperkt aansprakelijk voor eventuele beroepsfouten. De arts die een patiënt behandelt, zal bijgevolg t.o.v. deze laatste als arts persoonlijk aansprakelijk blijven. De arts dient verzkerd te zijn voor zijn medische fouten. De aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens verzekerd te zijn.

Artikel 4  Duur

De vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur vanaf het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid. TITEL II  KAPITAAL

Artikel 5  Kapitaal

Het kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR).

Het is vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen op naam zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/honderd zesentachtigste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 6  Aandelen op naam  Register

De aandelen zijn steeds op naam en kunnen enkel verworven worden door artsen van dezelfde of aanverwante disciplines, ingeschreven op de lijst van de Orde der Geneesheren en die in het kader van de vennootschap zijn medische activiteiten uitoefent of zal uitoefenen en die door de bestaande vennoten met eenparigheid van stemmen is aanvaard.

Het aandelenbezit van de vennoten dient zich daarenboven steeds te verhouden als hun respectieve activiteit in de vennootschap.

In de zetel van de vennootschap wordt een register van de aandelen op naam gehouden, waarin wordt aangetekend :

1. de nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het getal van de hem toebehorende aandelen;

2. de gedane stortingen;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

3. de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder levenden, door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De eigendom van een aandeel wordt bewezen door inschrijving in het voormeld register. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders van de effecten. Overdrachten en overgangen gelden ten aanzien van de vennootschap en ten aanzien van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van de aandelen. Elke vennoot of belanghebbende derde kan van dat register inzage nemen.

Artikel 7  Kapitaalverhoging  Voorkeurrecht

Bij elke kapitaalverhoging worden de aandelen waarop in geld werd ingeschreven het eerst aangeboden aan de vennoten naar evenredigheid van het gedeelte van het kapitaal dat hun aandelen vertegenwoordigen op de wijze en met de uitzonderingen voorzien in het wetboek van vennootschappen.

De aandelen zijn t.o.v. de vennootschap ondeelbaar en onsplitsbaar. De uitoefening van de rechten verbonden aan aandelen in onverdeelde of in naakte eigendom en vruchtgebruik gesplitste eigendom wordt geschorst tot overdracht van deze aandelen in volle eigendom aan een persoon die voldoet aan de voorwaarden vennoot te worden.

Artikel 8  Opvraging van storting

De zaakvoerder(s) beslissen soeverein over het opvragen van de stortingen voor de aandelen waarop ingeschreven werd, doch welke niet volledig volstort zijn.

Van deze beslissing wordt aan de betrokken vennoten kennis gegeven bij aangetekende brief, waarbij de wijze en het tijdstip van betaling wordt opgegeven.

Elke opgevraagde storting wordt aangerekend op het globale aandelenpakket van de vennoten.

De vennoot die nalaat binnen de maand de opgevraagde storting te verrichten is een nalatigheidintrest verschuldigd gelijk aan de wettelijke intrest vanaf de betaalbaarstelling tot de effectieve betaling.

Zolang de opgevraagde eisbare stortingen op een aandeel niet gedaan zijn, is de uitoefening van de daaraan verbonden rechten geschorst.

TITEL III  AANDELEN

Artikel 9  Overdracht en overgang van aandelen

In alle tijde mogen de aandelen slechts worden overgedragen aan een arts van dezelfde of aanverwante discipline en te voldoen aan de voorwaarden waaraan een vennoot dient te voldoen zoals bepaald in artikel 6 van onderhavige statuten.

Elke overdracht van aandelen dient voorafgaandelijk ter goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren neergelegd te worden.

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap ontbonden wordt. De aandelen van de enige vennoot mogen echter op straffe van nietigheid niet overgaan wegens overlijden dan aan een ander arts die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden zoals bepaald in artikel 6 van onderhavige statuten.

De erfgenamen en legatarissen van aandelen die geen vennoot kunnen worden omdat ze geen vennoot kunnen worden omdat ze niet voldoen aan de voorwaarden, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen. Zolang de aandelen niet werden overgedragen aan een ander arts die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden, dienen de activiteiten van de vennootschap uitsluitend beperkt te blijven tot de inning van de nog openstaande vorderingen, de betalingen van de schulden en het beheer van het patriminonium. Aan deze restrictie kan enkel een einde worden gesteld door systematische wijziging van de statuten, en inzonderheid van artikel 1 en artikel 3 en de overige specifieke statutaire bepalingen, zodat de beoefening en de bevordering van de geneeskundige praktijk statutair onmogelijk wordt en iedere rechtstreekse of onrechtstreekse verwijzing naar de voorheen uitgeoefende vennotschappelijke activiteit uit de statuten is geweerd.

Artikel 10  Zegels  Inventaris

De erfgenamen of legatarissen en de schuldeisers van een vennoot zullen de zegels op de goederen en waarden van de vennootschap niet mogen leggen, noch hiervan de inventaris eisen, noch zich mengen in haar bestuur.

Voor de uitoefening van hun rechten zullen zij zich moeten gedragen naar de balans, rekeningen en geschriften, de statuten van de vennootschap en de wettelijke bepalingen ter zake.

TITEL IV  BESTUUR EN TOEZICHT

Artikel 11  Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders dewelke steeds vennoot dienen te zijn. Indien zaakvoerder is vennoot:

Het mandaat van de zaakvoerder-vennoot is beperkt in de tijd, met name voor de duur van diens medische activiteit. Hun bevoegdheid kan slechts worden herroepen om reden van ernstige nalatigheid in het bestuur of wanneer zij niet meer in staat zijn dit op een degelijke wijze uit te oefenen, hetzij uit reden van onbekwaamheid, van ziekte of om welke reden van ernstige aard. De benoeming van een statutaire zaakvoerder maakt steeds een statutenwijziging uit en dient te gebeuren volgens de hiervoor vereiste procedure.

Het mandaat van een zaakvoerder die voor een welbepaalde termijn is benoemd, kan steeds worden hernieuwd. De beslissing daartoe te nemen door de algemene vergadering gebeurt bij de vereiste meerderheden en procedure naargelang het een statutair zaakvoerder of een gewoon zaakvoerder betreft. De aftredende zaakvoerder is verplicht zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Indien zaakvoerder is geen vennoot:

Het mandaat van deze zaakvvoerder wordt vastgelegd voor een beperkte en bepaalde duur , namelijk voor een duur van 6 jaar, eventueel hernieuwbaar.

Indien deze zaakvoerder geen arts is, zijn diens bevoegdheden evenwel beperkt tot niet-medische aangelegenheden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

A. Vertegenwoordiging:

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders waarvan er minstens één steeds arts-vennoot dient te zijn. Indien een niet-venoot als zaakvoerder benoemd wordt, treedt deze op als mede-zaakvoerder en dienen zijn beslissingen bekrachtigd te worden door de vennoot-zaakvoerder. Medische handelingen, handelingen die betrekking hebben op de medische praktijkvoering, op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of op het beroepsgeheim van de vennoten, vallen expliciet buiten de bevoegdheid van de niet-vennoot zaakvoerder. De niet-vennoot zaakvoerder kan een natuurlijk persoon zijn in welk geval de identiteit ervan bij de Orde bekend dient te zijn. De niet-vennoot zaakvoerder kan ook een rechtspersoon zijn in welk geval uit de statuten van deze rechtspersoon moet blijken dat het om een managementvennootshap gaat en waarvan het doel niet strijdig is met de Code van de Geneeskundige Plichtenleer. Bovendien dient de naam van de natuurlijke persoon de rechtspersoon binnen de professionele vennootschap vertegenwoordigt, bij de Orde bekend te zijn. De vennoot-zaakvoerders kunnen bijzondere volmachtdragers aanstellen waarvan de volmachten beperkt zijn in tijd en tot één of meer rechtshandelingen of tot een reeks rechtshandelingen. Volmachten aan een niet-vennoot kunnen alleen verleend worden voor rechtshandelingen die geen invloed hebben op de medische praktijkvoering of geen uitstaans hebben met de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

B. Duur van het mandaat en vergoeding:

Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, is de enige arts  vennoot van rechtswege zaakvoerder. Van zodra de vennootschap meerhoofdig is, wordt het mandaat van de vennoot  zaakvoerder(s) beperkt tot 6 jaar, hernieuwbaar.

Het mandaat een niet-vennoot zaakvoerder is steeds beperkt tot een maximum van 6 jaar, hernieuwbaar. Zijn benoeming dient bekrachtigd te worden door de Algemene Vergadering. Hij kan nooit statutair benoemd worden. Het mandaat van de zaakvoerder  vennoot of niet-vennoot  kan vergoed worden. Deze vergoeding dient in overeenstemming te zijn met de werkelijk uitgeoefende bestuursactiviteiten.

Artikel 12  Tegenstrijdig belang

De zaakvoerders zijn verplicht hun beste zorgen te besteden aan de belangen van de vennootschap. In geval een zaakvoerder of een lid van een college van zaakvoerders, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang heeft van vermogensrechtelijke aard dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot zijn of haar bevoegdheid behoort, moet er gehandeld worden volgens de voorschriften bepaald in het wetboek van vennootschappen.

Artikel 13  Bevoegdheden

De zaakvoerders hebben de meest uitgebreide macht om te handelen in naam der vennootschap, in alle omstandigheden en om al de daden te stellen of toe te laten, die betrekking hebben op het doel der vennootschap, zoals dit bepaald werd in artikel 3 van deze statuten.

De zaakvoerders, alleen optredend indien er meerdere zijn, vertegenwoordigen de vennootschap in en buiten rechte.

De zaakvoerders samen handelend kunnen een deel van hun bevoegdheden ten titel van bijzondere volmacht aan een derde persoon van hun keuze overdragen.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht toegekend aan de zaakvoerder kan het dagelijks bestuur van de zaken van de vennootschap, alsook de vertegenwoordiging betreffende het bestuur, aan één of meerdere personen opgedragen worden.

Artikel 14  Toezicht

Het toezicht over de werkzaamheden van de vennootschap wordt uitgeoefend door de vennoten of indien de wet het vereist door één of meer commissarissen die bedrijfsrevisoren dienen te zijn.

De algemene vergadering benoemt de commissarissen volgens de regels bepaald in het wetboek van vennootschappen.

De algemene vergadering bepaalt eveneens hun aantal en hun bezoldiging.

De benoeming van de commissaris kan steeds hernieuwd worden voor een periode van drie jaar.

De commissarissen kunnen enkel om wettige redenen worden afgezet door de algemene vergadering en dit volgens de regels bepaald het wetboek van vennootschappen.

De commissaris kan gedurende zijn opdracht op gelijk welk ogenblik ontslag nemen om ernstige, persoonlijke redenen ofwel op een algemene vergadering, na schriftelijk de vergadering te hebben ingelicht over de redenen van zijn ontslag.

TITEL V  ALGEMENE VERGADERING

Artikel 15  Algemene vergadering

De jaarlijkse algemene vergadering der vennoten zal gehouden worden op de laatste zaterdag van de maand mei om 10:00 uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering gehouden worden op de eerste volgende werkdag.

De zaakvoerders mogen buitengewone algemene vergaderingen bijeenroepen, telkens het belang van de vennootschap dit vereist.

De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden in de zetel of in een andere plaats aangewezen in de oproepingsberichten.

De bijeenroeping geschiedt door middel van een aangetekend schrijven, dat de agenda bevat, vijftien dagen voor de algemene vergadering, aan de vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventueel de commissarissen. Samen met de oproepingsbrief voor de algemene vergadering wordt aan de vennoten, de zaakvoerders en eventueel de commissarissen, een afschrift verzonden van de stukken die hen krachtens het wetboek van vennootschappen ter beschikking moeten worden gesteld en aan de andere opgeroepen personen wordt eveneens een afschrift van deze stukken gezonden als zij erom verzoeken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

De handtekening van allen van het proces-verbaal van algemene vergadering geldt eveneens als bijeenroeping voor een nieuwe vergadering, waarmee de datum in het proces-verbaal al vastgelegd wordt, althans in de mate dat alle vennoten aanwezig zijn.

Buitengewone algemene vergaderingen mogen gehouden worden op de plaats zoals aangeduid in de oproepingsberichten.

Elke wijziging van statuten dient voorafgaandelijk ter goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren neergelegd te worden.

De vennoten kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden.

Artikel 16  Beraadslaging

De vennoten mogen zich doen vertegenwoordigen door een volmachtdrager, die zelf stemrecht heeft en vennoot moet zijn.

Elke wijziging van de statuten dient voorafgaandelijk ter goedkeuring aan de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren te worden voorgelegd.

Iedere vennoot kan slechts één volmacht uitoefenen en elk maatschappelijk aandeel geeft recht op één stem, binnen de door de wet bepaalde perken.

Wanneer één of meer aandelen toebehoren aan verscheidene personen, dan kunnen de daaraan verbonden rechten ten aanzien van de vennootschap slechts uitgeoefend worden door één enkele persoon die daartoe schriftelijk is aangewezen door alle gerechtigden. De rechten verbonden aan de aandelen blijven geschorst totdat één enkele eigenaar is aangeduid die voldoet aan de voorwaarden om als vennoot te worden toegelaten. Welke ook de op de algemene vergadering vertegenwoordigde aandelen wezen, de besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen met uitzondering van de gevallen voorzien door de wet, de medische deontologie en de statuten.

Over niet in de agenda begrepen punten kan slechts beraadslaagd worden in een vergadering waarin alle aandelen aanwezig zijn en mits daartoe met eenparige stemmen besloten wordt. De vereiste instemming staat vast, indien geen verzet is aangetekend in de notulen van de vergadering. Het stemrecht verbonden aan aandelen ingeschreven op naam van één echtgenoot, gehuwd onder het stelsel der gemeenschap van goederen, komt uitsluitend toe aan deze echtgenoot op wiens naam de aandelen staan ingeschreven, ongeacht of deze aandelen toebehoren aan zijn persoonlijk vermogen dan wel aan het gemeenschappelijk vermogen dat tussen beide echtgenoten bestaat.

TITEL V  BOEKJAAR  VERDELING

Artikel 17  Boekjaar

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van hetzelfde jaar.

Bij het einde van elk boekjaar, wordt door de zaakvoerder(s) de inventaris opgemaakt van alle activa en passiva bestanddelen, alsmede de jaarrekening. De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, en vormt één geheel.

Indien wettelijk vereist, stellen de zaakvoerders bovendien een jaarverslag op overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen. In het verslag geven zij rekenschap van het gevoerde beleid. Het omvat tevens een commentaar op de jaarrekening, waarbij een trouw overzicht wordt gegeven van de gang van zaken, en van de positie van de vennootschap. Tenslotte wordt in het jaarverslag de informatie opgenomen die verplicht moet worden ter kennis gebracht overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, in verband met ondermeer de belangrijke gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden na het einde van het boekjaar, de werkzaamheden op het gebied van onderzoek en ontwikkeling.

Vijftien dagen voor de jaarvergadering leggen de zaakvoerders de documenten, waarvan in dit artikel sprake, ter beschikking van de vennoten op de zetel van de vennootschap.

Artikel 18  Wettelijke reserve  Verdeling

Jaarlijks wordt op de zuivere winst van de vennootschap een bedrag van ten minste één/twintigste afgehouden voor de samenstelling van het wettelijk reservefonds. Deze voorafname houdt op verplicht te zijn wanneer het reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

De bestemming van het resultaat wordt volledig overgelaten aan de beslissing van de algemene vergadering. Tot het aanleggen van een bijkomende reserve kan besloten worden rekening houdend met het doel van de vennootschap.

Onder geen beding mag er winstuitkering geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief van de vennootschap, zoals blijkt uit de jaarrekening, ingevolge de uitkering gedaald is of zou dalen beneden het bedrag van het gestort kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

TITEL VI  ONTBINDING  VEREFFENING  KEUZE VAN WOONPLAATS

Artikel 19  Ontbinding

De vennootschap kan vervroegd ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering die beraadslaagt zoals bij een wijziging van de statuten, tenzij het netto-actief van de vennootschap gedaald is beneden één/vierde van het kapitaal, in welk geval de vergadering tot ontbinding kan besluiten als het voorstel terzake goedgekeurd wordt door één/vierde gedeelte van de op die vergadering uitgebrachte stemmen. Wanneer het netto-actief van de vennootschap gedaald is beneden het bedrag zoals bepaald in het wetboek van vennootschappen, kan de vennootschap ontbonden worden op vordering van iedere belanghebbende voor de rechtbank. In voorkomend geval kan de rechtbank aan de vennootschap een regularisatietermijn toestaan. Artikel 20  Vereffening

Ingeval van ontbinding zal de vereffening van de vennootschap plaats hebben op de wijze door de algemene vergadering aangeduid. Deze zal de vereffenaars aanstellen, alsmede hun vergoedingen bepalen zo nodig. Bij gebreke van zodanig benoeming zijn de zaakvoerders die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaars.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten, zal de vereffenaar steeds een beroep doen op een arts.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot bevestiging of homologatie van de benoeming door de algemene vergadering.

Het batig saldo der vereffening zal tussen al de vennoten verdeeld worden volgens het aantal aandelen dat zij ieder zullen bezitten, met dien verstande dat ieder aandeel hetzelfde recht geniet. Nochtans zo alle aandelen niet in gelijke verhouding afbetaald zijn, zullen de vereffenaars, alvorens tot hoger voorziene verdeling over te gaan, met de verscheidenheid van deze toestand moeten rekening houden en het evenwicht herstellen door alle aandelen op een volstrekte voet van gelijkheid te stellen, hetzij door geldoproepingen ten laste van de in minder mate afbetaalde aandelen, hetzij door voorafgaande terugbetalingen van de in grote mate afbetaalde aandelen.

Artikel 21  Keuze van woonplaats

Ieder buiten België gehuisveste vennoot, zaakvoerder, commissaris en vereffenaar, is gehouden ter uitvoering van deze statuten in België woonplaats te kiezen. Bij gebreke zal hij aanzien worden als hebbende woonst gekozen op de zetel.

Op deze woonplaats kunnen hen geldig alle betekeningen, kennisgevingen en dagvaardingen gedaan worden betreffende de zaken van de vennootschap.

Ingeval van verandering van woonplaats, moet de vennoot zijn nieuwe woonplaats per brief mededelen aan de vennootschap. Zoniet wordt hij geacht woonplaats gekozen te hebben in de oorspronkelijke woonplaats. Deze bepaling is van overeenkomstige toepassing bij het overlijden van een vennoot of bij een zetelverplaatsing van een rechtspersoon-vennoot.

Artikel 22  Gemeen recht

Voor al hetgeen niet in huidige statuten is voorzien, wordt verwezen naar de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

TITEL VII  DEONTOLOGISCHE BEPALINGEN

Bij meerdere vennoten dient iedere vennoot de andere vennoot in te lichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordelingen met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening. Een arts aan wie door een wettelijk bevoegde instantie een verbod is opgelegd om de geneeskunde uit te oefenen, ontvangt geen inkomsten verbonden aan de uitoefening. De geschorste arts moet bovendien maatregelen treffen om de continuïteit van de zorgen te verzekeren. Daartoe kan de arts zich tijden de periode van het verbod laten vervangen door één of meerdere artsen met dezelfde wettelijke kwalificatie.

De maatregelen dienen vooraf schriftelijk te worden medegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad, die ze goedkeurt of aanpassingen ervan oplegt.

TITEL VIII  BIJZONDERE BEPALINGEN VAN TOEPASSING WANNEER DE VENNOOTSCHAP SLECHTS EEN VENNOOT TELT

Artikel 23  Algemene bepaling

Alle bepalingen van onderhavige statuten zijn toepasselijk wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, zowel bij de oprichting als bij de vereniging van alle aandelen in één hand, in zoverre ze niet strijdig zijn met de hierna gestelde regels betreffende de éénhoofdigheid.

Artikel 24  Vereniging van alle aandelen in één hand

De vereniging van alle aandelen in de hand van één persoon heeft niet voor gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden. De enige vennoot blijft slechts aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap ten belope van zijn inbreng.

Artikel 25  Overdracht van aandelen onder levenden

Tot de overdracht van aandelen onder levenden van een gedeelte of van het geheel van zijn aandelen wordt door de enige vennoot alleen beslist.

Artikel 26  Overlijden van de vennoot zonder overgang van aandelen

Indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen enkele gerechtigde overgaan, is de vennootschap van rechtswege ontbonden en zijn voor het overige de bijzondere bepalingen zoals voorzien in het wetboek van vennootschappen.

Artikel 27  Overgang van aandelen wegens overlijden

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet voor gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden. Indien de enige vennoot erfgenamen of legatarissen nalaat zijn de beperkingen van de overgang van aandelen in eigendom bepaald of toegestaan in het wetboek van vennootschappen of in deze statuten niet van toepassing. De erfgenamen of legatarissen die niet in aanmerking komen om als vennoot te worden toegelaten kunnen binnen de maand na het overlijden van de enige vennoot de procedure aanvatten om hetzij een arts te vinden die voldoet aan de voorwaarden om als vennoot te worden toegelaten hetzij de statuten zodanig te wijzigen dat elke verwijzig naar een geneeskundige activiteit uit de statuten verdwijnt.

Komen er meerdere erfgenamen of legatarissen op, onverminderd hetgeen hiervoor is bepaald met betrekking tot de rechten van de vruchtgebruiker, worden de aan de onverdeelde aandelen verbonden rechten geschorst totdat er één enkele persoon schriftelijk is aangewezen als eigenaar van het aandeel ten aanzien van de vennootschap. Kan er tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de rechter, op verzoek van de meeste gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Artikel 28  Kapitaalverhoging  Voorkeurrecht

Indien de enige vennoot besluit over te gaan tot een kapitaalverhoging in geld zijn de bepalingen van artikel 7 van de statuten niet van toepassing.

Artikel 29  Tegenstrijdig belang

Is de enige vennoot ook de enige zaakvoerder, dan kan hij de verrichting doen waarbij hij een tegenstrijdig belang heeft, doch hij moet hierover een bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de

Luik B - Vervolg

jaarrekening wordt neergelegd. Hij is gehouden, zowel ten aanzien van de vennootschap als ten aanzien van derden, tot de betaling van een vergoeding van schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij zich ten koste van de vennootschap zou hebben bezorgd.

Artikel 30  Controle

Zolang de vennootschap geen commissaris heeft en een derde zaakvoerder is, oefent de enige vennoot alle bevoegdheden van de commissaris uit zoals hiervoor is bepaald in de statuten.

Zolang de enige vennoot ook de enige zaakvoerder is en er geen commissaris werd benoemd, bestaat er geen controle in de vennootschap.

Artikel 31  Algemene vergadering

De enige vennoot oefent al de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan de bevoegdheden niet overdragen.

Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen opgemaakt die door hem worden ondertekend. Is de enige vennoot tevens zaakvoerder, dient er enkel een bijzonder verslag te worden opgemaakt dat in voorkomend geval, openbaar dient gemaakt te worden overeenkomstig de bepalingen van de vennootschappenwet. Is er een externe zaakvoerder, dan neemt hij deel aan de algemene vergadering. De enige vennoot is verplicht hem per aangetekende brief op te roepen met opgaaf van de agenda. Laatstgenoemde formaliteit moet niet vervuld worden wanneer de zaakvoerder bereid is aan de vergadering deel te nemen. Dit moet in de notulen vermeld worden. De enige vennoot is steeds de voorzitter.

III. OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

1. Eerste boekjaar:

Bij uitzondering gaat het eerste boekjaar in op de datum dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid verkrijgt,

en eindigt het op 31 december 2015.

De zaakvoerder zal alsdan voor de eerste maal de inventaris opstellen van alle activa en passiva bestanddelen;

de jaarrekening zal dan ook voor de eerste maal afgesloten worden.

2. Eerste jaarvergadering:

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in tweeduizend zestien, overeenkomstig de statuten.

3. Overname door de vennootschap van de verbintenissen aangegaan door de zaakvoerder

gedurende de tussentijd

De comparant verklaart dat de vennootschap met toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan binnen de twee jaar voor het verlijden van onderhavige akte. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

Bij toepassing van het artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen zal de vennootschap al de verbintenissen opnemen die de oprichters hebben aangegaan voor de vennootschap in oprichting sedert 1 juli 2013.

4. Benoemingen

Nadat de statuten zijn vastgelegd en de vennootschap is opgericht, rekening houdende met het feit dat zij haar rechtspersoonlijkheid zal bekomen bij de neerlegging van het dossier op de rechtbank van koophandel, komen de comparanten meteen samen in buitengewone algemene vergadering en beslissen éénparig :

a. het aantal zaakvoerders vast te stellen op één.

b. te benoemen tot deze functie: Dokter Kevin ONSEA, cardioloog, echtgenoot van mevrouw SCHEERS Leen, wonende te 3700 Tongeren, Kerkhenis 62, die verklaart te aanvaarden en bevestigt dat hij niet getroffen is door een besluit dat zich daartegen verzet.

c. het mandaat van de zaakvoerder vast te stellen voor de duur van diens medische activiteiten.

d. het mandaat van de zaakvoerder niet te vergoeden.

e. geen commissaris te benoemen.

5. Volmacht.

De verschijners stellen daarop aan als bijzondere gevolmachtigden met macht van indeplaatsstelling, de BVBA Accountancy Vanderwegen, met zetel te 3001 Heverlee, Groenstraat 211 en ondernemingsnummer 0463.718.792, aan wie de macht verleend wordt om de nodige formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vennootschap bij de BTW-administratie, de Kruispuntbank voor Ondernemingen en het ondernemingsloket, alsmede alle formaliteiten te vervullen die ten gevolge van deze akte nuttig of noodzakelijk zijn bij alle private en publiekrechtelijke instellingen.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Meester Georges Hougaerts

notaris met standplaats te Tongeren

Tegelijkertijd neergelegd :

-- een elektronisch afschrift van de oprichtingsakte;

-- het elektronisch analytisch uittreksel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

09/07/2014
ÿþ Mod 2,0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

111111111111111,1.1111),1111111111111

GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

30 JUNI 201

AFDELIN_GiffleERMONDE

Ondernemingsnr : BE 0550.660.288

Benaming

(voluit) : Kevin Onsea Cardioloog

Rechtsvorm: Burgerlijke Vennootschap onder vorm van Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel: 9190 Stekene, Hulsterstraat Zuid 14

Onderwerp akte: STATUTENWIJZIGING

WIJZIGING LOPEND BOEKJAAR

WIJZIGING BOEKJAAR EN ALGEMENE VERGADERING

Uit een akte verleden voor ondergetekende notaris Georges Hougaerts te Tongeren op 24 juni 2014 blijkt dat de buitengewone algemene vergadering van de Burgerlijke Vennootschap onder vorm van Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid Kevin Onsea Cardioloog BV BVBA werd gehouden op het kantoor van notaris Georges Hougaerts te Tongeren.

De vergadering heeft geldig de volgende besluiten genomen:

EERSTE BESLISSING

1' De vergadering beslist het lopend boekjaar, dat een aanvang heeft genomen op 15 april 2014, de datum waarop de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen, voor het eerst af te sluiten op 30 juni 2014.

20 De vergadering beslist dal de eerstvolgende jaarvergadering die zal beraadslagen over de jaarrekening afgesloten per 30 juni 2014, zal gehouden worden op de laatste zaterdag van de maand november van het jaar 2014.

TWEEDE BESLISSING

De vergadering beslist het boekjaar te wijzigen om het voortaan te laten aanvangen op 1 juli en af te sluiten op 30 juni van het daaropvolgend jaar.

De vergadering beslist de eerste zin van artikel 17 van de statuten te vervangen door de volgende tekst: «Het boekjaar begint op 1 je en eindigt op 30 juni van het daaropvolgend jeans,

DERDE BESLISSING

De vergadering beslist de datum van de jaarvergadering te wijzigen en deze voortaan te houden op de laatste zaterdag van de maand november om 10:00 uur.

De vergadering beslist de eerste zin van artikel 15 van de statuten te vervangen door de volgende tekst: «. Oe jaarlijkse algemene vergadering der vennoten zal gehouden worden op de laatste zaterdag van de maand november om 10:00 uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering gehouden worden op de eerste volgende werkdag.».

VIERDE BESLUIT  MACHTIGINGEN

De vergadering verleent eenparig de machtiging aan de zaakvoerders om het nodige te doen voor de uitvoering van de beslissingen die heden werden genomen en geeft opdracht aan notaris Georges Hougaerts te Tongeren om de statuten aan te passen aan de hiervoor genomen beslissingen en over te gaan tot de coördinatie ervan.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Meester Georges Hougaerts

Notaris met standplaats te Tongeren

Tegelijkertijd neergelegd:

-- een afschrift van de akte;

 de gecoördineerde statuten;

 de formulieren 1 (A+B) en 2 voor publicatie in het Belgisch Staatsblad / het analytisch uittreksel.

Op de laatste blz. van Lulk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

11/01/2016 : ME. - JAARREKENING 30.06.2015, GGK 28.11.2015, NGL 04.01.2016 16002-0506-008

Coordonnées
KEVIN ONSEA CARDIOLOGIE

Adresse
HULSTERSTRAAT ZUID 14 9190 STEKENE

Code postal : 9190
Localité : STEKENE
Commune : STEKENE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande