KLANKGRAS

Association sans but lucratif


Dénomination : KLANKGRAS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 551.892.980

Publication

07/05/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

De benaming voluit is  Klankgras VZW . Het adres van de zetel van de VZW is: Alsemweg 14

9850 Merendree

4. Leden en bestuur

Wim Leybaert Nationaliteit : Belg Kokerstraat 18,

Statuten  Klankgras VZW

2. Gerechtelijk arrondissement Gent

3. Doel van de vereniging

 Klankgras VZW heeft als doel om de aanwezigheid en uitstraling van elektronische muziek in en uit België te promoten, jong talent, zowel organisatorisch, artistiek als muzikaal in de belangstelling brengen en de mogelijk bieden zich te bewijzen op een professionele manier. Begeleiden, opleiden en doorgeven van ervaring, zowel door vakdeskundigen in de praktijk door ervaring als door theoretici voor artiesten, management, boekingskantoren, producers, promotors, technici voor podiumtechnieken en organisatoren. Ongelimiteerd zijn daar aan verbonden, alle activiteiten die daarvoor nodig of ondersteunend zijn; zoals het organiseren van evenementen, het plannen en uitwerken van de infrastructuur, zowel technische, administratieve, organisatorische, juridische, nutsvoorzieningen, enz. Theoretische, praktische en begeleidende ondersteuning kan hiervoor aangewend worden.

Het lidmaatschap van de VZW bestaat uit vier niveaus: de stichtende leden, de statutair benoemde bestuursleden, directielidmaatschap en vrij lidmaatschap.

i. De stichtende leden

1. Benaming en adres van de vereniging

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Klankgras VZW

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Alsemweg 14

*14304281*

Luik B

9850

België

0551892980

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Nevele (Merendree)

Griffie

Neergelegd

03-05-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

9750 Huise

Harold Roegiers Nationaliteit : Belg Alsemweg 14 9850 Merendree

Jaime Vande Walle Nationaliteit : Belg Remi Vlerickstraat 68 9052 Zwijnaarde

ii. Statutaire bestuurders:

Het bestuur bestaat uit minimum drie statutair benoemde bestuurders: een voorzitter, een penningmeester en een secretaris.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Penningmeester : Harold Roegiers

Nationaliteit : Belg

Alsemweg 14

9850 Merendree

De statutair benoemde bestuurders kunnen enkel uittreden en tegelijk vervangen worden door een 2/3 meerderheid van stemming in een algemene vergadering met een aanwezigheidsquorum van 2/3. Indien een statutaire bestuurder zelf ontslag neemt, zullen de andere statutaire bestuurders het initiatief nemen om binnen de maand een vervangend lid voor het betreffend statutair lidmaatschap voor te stellen en een algemene vergadering samen te roepen om een nieuw statutair lid, ter vervanging, te benoemen, zodanig dat het bestaan van de VZW niet in het gedrang komt. Alle wettelijke verplichtingen zullen door de statutaire bestuurders binnen de wettelijke termijn voldaan worden, elk in hun hoedanigheid van hun functie binnen de VZW.

De functie en verantwoordelijkheid van een directielid kan vrij bepaald worden door voltallige stemming en voltallige aanwezigheid van de statutair benoemde leden.

4. Statutaire / besturende leden

Voorzitter : Wim Leybaert Nationaliteit : Belg Kokerstraat 18, 9750 Huise

Het staat de VZW vrij om leden in het dagelijks bestuur toe te laten en te benoemen voor bijkomende functies die het dagelijks bestuur vereisen. Het directielidmaatschap is niet statutair en moet niet gepubliceerd worden. Een 2/3 meerderheid van de stemmen op de algemene vergadering met een aanwezigheidsquorum van 2/3 is hiervoor vereist.

Een vrij lidmaatschap kan toegestaan worden door een meerderheid van stemmen in een algemene vergadering of door een afdeling binnen de VZW die bevoegd is voor de aanvaarding of uitsluiting van leden.

Secretaris : Jaime Vande Walle

Nationaliteit : Belg

Remi Vlerickstraat 68

9052 Zwijnaarde

iii. Directielidmaatschap:

iv. Vrij lidmaatschap:

5. Lidgeld

De statutaire leden brengen bij de oprichting ~ 25,00 in de VZW. Verder zijn zij geen lidgeld verschuldigd.

De directieleden brengen bij de toetreding ~ 25,00 in de VZW. Verder zijn zij geen lidgeld verschuldigd.

Aan de vrije leden kan lidgeld gevraagd worden in evenredigheid met de jaarlijkse kosten die de VZW heeft om de vrije leden toe te laten deel te nemen aan alle officiële vergaderingen en bijeenkomsten om het doel van de VZW na te streven. Het lidgeld mag evenwel de ~ 250,00 per jaar, per lid niet overschrijden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

6. Statutenwijziging

Statutenwijzigingen zijn alleen mogelijk door een meerderheid van stemmen van de aanwezigheid van meer dan de helft van de statutaire leden, vermeerderd met de directieleden.

Elke statutaire wijziging zal gepubliceerd worden en zal door de statutaire leden uitgevoerd worden volgens alle wettelijke voorziene bepalingen.

7. Rekeningen en begrotingen

De dagelijkse rekeningen en financiële administratie worden door, of onder het toezicht van de penningmeester waargenomen. De controle en goedkeuring worden door de statutaire leden opgevolgd en goedgekeurd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

De jaarrekening en de balans zullen door een onafhankelijke boekhouder of bedrijfsrevisor worden opgemaakt en neergelegd. Indien de penningmeester zelf een gediplomeerde boekhouder of bedrijfsrevisor is, kan in een buitengewone algemene vergadering worden beslist om de penningmeester de bevoegdheid te geven de jaarrekening en de balans neer te leggen. Dit enkel onder toezicht en goedkeuring van het algemeen bestuur, bestaande uit de statutair benoemde leden, vermeerderd met de directieleden. Een goedkeuring bestaat enkel uit een unanieme meerderheid van alle aanwezige statutaire leden samen met de directieleden, waarvan minimaal de helft moet aanwezig zijn.

Een ontzegging van diezelfde bevoegdheid gebeurd op dezelfde manier.

Alle verbintenissen, contracten of andere overeenkomsten die voor de VZW worden aangegaan moeten, om geldig te zijn, door minstens twee statutaire leden, of door minstens één statutair lid en één directielid worden ondertekend.

Een verbintenis, contract of overeenkomst kan door één enkele persoon wel aangegaan worden indien die persoon in zijn hoedanigheid en bevoegdheid in een schriftelijke volmacht hiervoor de toestemming en bevoegdheid heeft gekregen, zoals hieronder vermeld. Deze volmacht kan voor bepaalde duur of onbepaalde duur zijn, voor maximum of vooraf bepaalde bedragen en voor vooraf bepaalde verbintenissen of afgebakende verbintenissen volgens zijn functie binnen de VZW, nader te bepalen in de schriftelijke volmacht die de bevoegdheid aan de betreffende persoon geeft.

Een volmacht kan toegewezen worden op een algemene of buitengewone vergadering waar minstens 2/3 van de statutaire leden en/of directieleden aanwezig zijn, met een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden.

De volmacht wordt neergeschreven in het verslag van die vergadering en is een bindend contract voor de vermelde partijen. Een aanvullend contract kan deze bevoegdheid herhalen, bevestigen, of aanvullen met wettelijke bepaalde onderwerpen zoals van toepassing bij een arbeidscontract.

Indien een statutair lid of directielid door overmacht, ziekte of overlijden zijn functie niet kan uitvoeren, moet een algemene of buitengewone vergadering worden samengeroepen om te bepalen of de, op dat ogenblik niet uitgevoerde functie van het betreffende, door onmacht niet aanwezige lid, de werking van de VZW in gevaar kan brengen. Indien nodig kan en zal de functie tijdelijk of definitief worden doorgegeven aan een ander lid. Om de werking van de VZW te garanderen, kan een statutair lid of directielid tijdelijk twee functies opnemen. Indien het een statutair lid betreft die zijn functie niet meer kan uitvoeren, waardoor de VZW niet meer voldoet aan de wettelijke vereisten, zal onmiddellijk op de eerste donderdag van de eerstvolgende maand na datum van vaststelling van de in deze titel vermeld toestand, een algemene vergadering worden bijeengeroepen om alle maatregelen te nemen en te organiseren zodat binnen de drie maanden na de vaststelling deze toestand de wettelijke situatie van de VZW hersteld is.

8. Bevoegdheden / Verbintenissen

9. Afwezigheid door overmacht, ziekte of overlijden

Elke tijdelijke of definitieve wijziging van benoemingen en bevoegdheden, zowel tijdelijke als definitieve, gebeurd op de zelfde wijze zoals een benoeming van een nieuw statutair of directielid, of zoals het ontslag van een actief statutair of directie lid, zoals vermeld in punt 4.

10. De algemene vergadering

De algemene vergadering zal geleid worden door de voorzitter. Indien de voorzitter zelf niet aanwezig kan zijn, zal de vergadering geleid worden door een door de voorzitter aangeduid lid. Indien de voorzitter niet in staat is de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

bevoegdheid toe te wijzen, zal het bestuurslid met de meeste jaren in het bestuur op dat ogenblik aanwezig, de functie van voorzitter overnemen.

De algemene vergadering is pas geldig indien een voorzitter, zoals hierboven vermeld, aanwezig is bijgestaan door alle statutaire leden, of hun per schriftelijke volmacht aangeduide vervanger. De directieleden moeten naast de statutair benoemde leden opgeroepen worden voor de algemene vergadering en hebben hier een evenwaardig stemrecht als de statutaire leden. Er wordt rekening gehouden met zowel de statutaire leden als de directieleden om het aanwezigheidsquorum te bereiken.

De algemene vergadering vindt ieder jaar plaats op de tweede donderdag van januari.

11. De bestemming van het vermogen bij ontbinding

Indien de VZW wordt ontbonden zal, na afronding van de wettelijke procedure en de betaling van alle resterende kosten daaraan verbonden, het resterende vermogen procentueel worden verdeeld volgens de grootte orde van de in het verleden reeds ontvangen delen, aan alle in het verleden gesteunde doelen die zelf een sociaal doel van onhebzuchtige steun nastreven.

Penningmeester :

Secretaris :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Harold Roegiers Nationaliteit : Belg Alsemweg 14 9850 Merendree

12. Benoeming bij oprichting van de statutaire leden:

Bij de oprichting en publicatie van  Klankgras VZW worden benoemd tot:

Voorzitter :

Wim Leybaert Nationaliteit : Belg Kokerstraat 18, 9750 Huise

Jaime Vande Walle Nationaliteit : Belg Remi Vlerickstraat 68 9052 Zwijnaarde

25/02/2015
ÿþOndernemingsnr : 0551.892.980

Benaming

(voluit) : Klankgras VZW

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Alsemweg 14 9850 Merendree

Onderwerp akte : Statutenwijziging 1210212015

Statuten `Klankgras VZW

1. Benaming en adres van de vereniging

De benaming voluit is "Klankgras VZW.

Het adres van de zetel van de VZW is:

Alsemweg 14

9850 Merendree

2. Gerechtelijk arrondissement

Gent

3. Doel van de vereniging

`Klankgras VZW' heeft als doel om de aanwezigheid en uitstraling van muziek in en uit België te promoten, jong talent, zowel organisatorisch, artistiek ais muzikaal in de belangstelling brengen en de mogelijk bieden zich' te bewijzen op een professionele manier. Begeleiden, opleiden en doorgeven van ervaring, zowel door vakdeskundigen ïn de praktijk door ervaring als door theoretici voor artiesten, management, boekingskantoren, producers, promotors, technici voor podiumtechnieken en organisatoren. Ongelimiteerd zijn daar aan verbonden, alle activiteiten die daarvoor nodig of ondersteunend zijn; zoals het organiseren van evenementen, het plannen en uitwerken van de infrastructuur, zowel technische, administratieve, organisatorische, juridische, nutsvoorzieningen, enz. Theoretische, praktische en begeleidende ondersteuning kan hiervoor aangewend worden.

4. Structuur van de VZW

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de stichtende leden, de vaste leden de toegetreden leden en de raad van bestuur.

i_ De stichtende leden

Wim Leybaert

Nationaliteit : Belg

Kokerstraat 18,

9750 nuise

Harold Roegiers

Nationaliteit : Belg

Alsemweg 14

9850 Merendree

Jaime Vande Walle

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Moo2.2

= In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

1 3 FEB. 2015

RECHT~VAN

KOOPHA`: E GENT

I

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

sr

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Nationaliteit ; Belg

Remi Vlerickstraat 68

9052 Zwijnaarde

ii. De vaste leden en de algemene vergadering a)benoeming en ontslag van de vaste leden

De benoeming van vaste leden gebeurt op de algemene vergadering met een 2/3 meerderheid van de stemmen bij een 213 aanwezigheidsquorum.

De vaste leden kunnen enkel uittreden en tegelijk vervangen worden door een 2/3 meerderheid' van stemming in een algemene vergadering met een aanwezigheidsquorum van 2/3. Indien een vast lid zelf ontslag neemt, zullen de andere vaste leden het initiatief nemen om binnen de maand een vervangend lid voor het betreffend lidmaatschap voor te stellen en een algemene vergadering samen te roepen qrn een nieuw vast lid, ter vervanging, te benoemen, zodanig dat het bestaan van de VZW niet in het gedrang komt,

De raad van bestuur zorgt er voor dat het register met de vaste leden up to date wordt gehouden op de zetel van VZW.

b) Oproeping, werking en bevoegdheid van de algemene vergadering

Enkel de vaste leden hebben toegang tot en stemrecht op algemene vergaderingen van de VZW. leder lid heeft één evenwaardige stem. Zij kunnen hun aanwezigheid en stemrecht eventueel overdragen bij volmacht.

De algemene vergadering heeft elk jaar plaats op de tweede donderdag van januari pm 19u00 op de zetel van de VZW. De raad van bestuur is verantwoordelijk voor het oproepen ervan.

Ieder vast lid en bestuurder kan oproepen tot een bijzondere algemene vergadering wanneer hij het nodig acht door middel van een oproepingsbrief die de agendapunten bevat. Er wordt een termijn van 8 dagen gerespecteerd tussen de verzending van de oproepingsbrief en de bijzondere algemene vergadering, De notulen van de algemene vergadering worden achteraf per e-mail naar alle leden verstuurd naar het email adres die vermeld staat bij het ledenregister. Leden die van email-adres veranderen mgeten dit binnen de 10 dagen na de verandering melden aan de raad van bestuur, Zodat die kan aangepast werden in het ledenregister.

Een algemene vergadering is pas geldig bij aanwezigheid van minstens 213 van de vaste leden.

De algemene vergadering heeft enkel de bevoegdheid om bestuurders aanstellen en ontslaan, de statuten te wijzigen, de jaarrekening goedkeuren, kwijting verlenen aan haar bestuurders en commissarissen en de beslissing nemen om de VZW te ontbinden. Daarvoor is een 2/3 meerderheid bij 2/3 aanwezigheidsquorum vereist tenzij de wet strengere regels hanteert.

Elke statutaire wijziging zal gepubliceerd worden en zal door het bestuur uitgevoerd worden volgens aile wettelijke voorziene bepalingen.

Voor de wijziging van het doel van de VZW, de omvorming tot een vennootschap met sociaal oogmerk of de ontbinding van de VZW is een 4/5 meerderheid vereist bij 2/3 aanwezigheidsquorum.

iii. De toegetreden leden en de raad der wijzen

De raad van bestuur kan iemand aanstellen als toegetreden lid, Dit is een grote eet die voorbehouden is aan mooie mensen die in het verleden een substantiële meerwaarde hebben bijgebracht aan de VZW of dit in de nabije toekomst zullen doen.

De toegetreden leden vormen samen de raad der wijzen. Die komen minstens twee mapl per jaar samen ; In het voorjaar komen zei samen met als doel om algemene adviezen, creatieve ideeën en toekomstperspectieven te formuleren samen met de raad van bestuur. In het najaar komen zij tevens samen voor een nabespreking.

De raad van bestuur is verantwoordelijk voor het organiseren van de raad der wijzen, De communicatie gebeurt per email.

iv. De raad van bestuur en verbintenissen

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De residuaire bevoegdheden behoren toe aan de raad van bestuur.

Een verbintenis, contract of overeenkomst kan door één enkele persoon wel aangegaan worden indien die persoon in zijn hoedanigheid en bevoegdheid in een schriftelijke volmacht hiervoor de toestemming en bevoegdheid heeft gekregen, Deze volmacht kan voor bepaalde duur of onbepaalde duur zijn, voor maximum of vooraf bepaalde bedragen en voor vooraf bepaalde verbintenissen of afgebakende verbintenissen volgens zijn functie binnen de VZW, nader te bepalen in de schriftelijke volmacht die de bevoegdheid aan de betreffende persoon geeft.

De dagelijkse rekeningen en financiële administratie worden door, of onder het toezicht van de raad van bestuur waargenomen.

5, Lidgeld

De statutaire leden brengen bij de oprichting ¬ 25,00 in de VZW. Verder zijn zij geen lidgeld verschuldigd.

Toegetreden leden brengen bij de toetreding ¬ 1,00 in de VZW, Verder zijn zij geen lidgeld verschuldigd.

6. De bilstemming van het vermogen bij ontbinding

Indien de VZW wordt ontbonden zal, na afronding van de wettelijke procedure en de betaling van alle resterende kosten daaraan verbonden, het resterende vermogen naar de vereniging Afia Shuleni gaan om rechtstreeks aangewend te worden bij haar kemactiviteit : het organiseren van medisch onderzoek op scholen in Congo.

7. Nieuw Bestuur:

Jaime Vende Walle neemt ontslag als bestuurder van Klankgras VZW

Wim Leybaert wordt onstiagen als bestuurder van Klankgras VZW

Er wordt één nieuwe bestuurder van Klankgras VZW aangesteld :

Wout Érigne

Gestichtstraat 8

9000 Gent

Rijksregistemummer : 87021709572

kcc,eyed Poe. -Ch UCA,t,t)7- OtCA

Op de laatste blz. van iuilt_B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan hot Belgisch Staatsblad

V

Coordonnées
KLANKGRAS

Adresse
ALSEMWEG 14 9850 MERENDREE

Code postal : 9850
Localité : Merendree
Commune : NEVELE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande