KONINKLIJKE ATHLETIEK ASSOCIATIE GENT, AFGEKORT : K.A.A. GENT

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE ATHLETIEK ASSOCIATIE GENT, AFGEKORT : K.A.A. GENT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 407.885.394

Publication

06/11/2014
ÿþMOD 2.2

Ondernemingsnr : 0407.885.394

Benaming

(voluit) : KONINKLIJKE ATHLETIEKASSOCIATIE GENT VOETBALAFDELING

(verkort) : K.A.A.GENT

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Ottergemsesteenweg Zuid, 808, 9000 GENT

Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING - BAV 07.04.2014

Uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering van K.A.A.GENT VZW dd 07.04..2014 :

Punt 2 Wijziging der statuten

STATUTEN K.A.A.GENT VZW

Goedgekeurd door de BAV dd 7.04.2014

STATUTEN

Titel L- Naam - Zetel - Doel - Duur

Artikel 1

De vereniging draagt de naam VZW KONINKLIJKE ATHLETIEK ASSOCIATIE GENT-VOETBALAFDELING, in het kort K.A.A.GENT.

In geval van naamwijziging blijft de verplichting om `GENT' in haar naam te behouden onverkort bestaan. Artikel 2.

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Ottergemsesteenweg Zuid 808, 9000 GENT, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent en heeft als ondememingsnummer 407.885.394

Artikel 3.

§ 1. De vereniging beoogt de jeugdontwikkeling door het beoefenen van voetbal, Zij staat eveneens in voor de bevordering van de voetbalsport door deelname van haar

ploegen aan wedstrijden georganiseerd door de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Haar fanionploeg speelt haar thuiswedstrijden op het grondgebied van de stad Gent.

§ 2. De vereniging mag aile rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel en mag daartoe aile nodige onroerende of roerende goederen in huur of gebruik nemen, verwerven, bezitten en vervreemden.

Zij kan deelnemen in en samenwerken met andere verenigingen, vennootschappen en organisaties met om het even welke rechtsvorm.

Zij mag haar medewerking verlenen aan en belangstelling betonen voor activiteiten die gelijkaardig zijn aan haar doel, Zij mag tevens diensten of instellingen oprichten of

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

4.11~~

I IIUIUIII hfl1111

*14203779"

tnn

In de bijlagen bij het Belgi bekend te maken kopie

na neerlegging van de akteltedd

r1Ei¬ RGELEGD

28 OKT. 2014

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL, TE GENT

Griffie

i

111

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

beheren met het oog op de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

§ 3. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze bepaalde economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengsten daarvan uitsluitend besteed worden aan haar doelstellingen,

Artikel 4.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Titel IL - leden

Artikel 5.

§ 1. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste vier bedragen.

De vereniging bestaat uit effectieve leden die stemgerechtigd zijn en uit toegetreden leden die niet stemgerechtigd zijn.

Het aantal effectieve leden mag niet minder dan vier bedragen, Als effectieve leden worden beschouwd de leden die stemrecht hebben in de algemene vergadering van de vereniging. De effectieve leden verbinden er zich toe de doelstellingen van de vereniging naar best vermogen te behartigen en rechtstreeks noch onrechtstreeks enig persoonlijk voordeel na te streven. Alle fysieke en rechtspersonen die in België begaan zijn met of actief zijn in de voetbalsport kunnen als effectief lid aanvaard worden krachtens artikel 6.

§ 2, Naast de effectieve leden kunnen alle fysieke of rechtspersonen die rechtstreeks of onrechtstreeks geïnteresseerd zijn in het verwezenlijken van het doel van de vereniging aansluiten onder de voorwaarden die de vereniging bepaalt.

Zij worden niet aanzien ais effectieve leden van de vereniging en zijn toegetreden leden. Tot de toegetreden leden behoren inzonderheid de ereleden, de steunende leden en de spelende leden; spelende leden zijn diegenen die de voetbalsport beoefenen en aangesloten zijn bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond door het ondertekenen van een aansluitingskaart.

Artikel 6.

§ 1. Om effectief lid te worden van de vereniging, moet men:

a)de statuten van de vereniging onderschrijven;

b)aanvaard worden door de algemene vergadering, bij drie vierden meerderheid van de stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, waarbij de blanco stemmen of onthoudingen niet in aanmerking genomen worden voor de berekening van de vereiste meerderheid;

§ 2. De effectieve en de toegetreden leden (niet de A-kemspelers) betalen een jaarlijkse bijdrage. Het bedrag ervan wordt vastgesteld door de algemene vergadering en kan niet meer dan E 1.000 bedragen. De bijdragen moeten betaald zijn op 31 januari van het jaar en blijven definitief verworven.

§ 3. Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten alsook de erfgenamen van een overleden lid, of een in vereffening gesteld of ontbonden lid, kunnen betaalde bijdragen niet terugvorderen en hebben geen aanspraak op het bezit van de vereniging.

§4. De vereniging moet een register van de effectieve leden bijhouden, onder de verantwoordelijkheid van de raad van bestuur, waarin met name de volgende vermeldingen worden genoteerd

1.- naam, voornaam, woonplaats, geboortedatum en e-mailadres;

2.- de rechtsvorm van het lid dat een rechtspersoon is;

3.- het adres van de maatschappelijke zetel van deze rechtspersoon;

4,- het BTW- identificatienununer van de rechtspersoon;

5.- de beslissingen en datum van aanvaarding, ontslag of uitsluiting van de leden met de naam

en functie van de persoon die deze formaliteit heeft vervuld evenals de handtekening van deze laatste

samen met het motief van het vertrek (ontslag, geacht ontslag te nemen uitsluiting, overlijden, enz ...) ;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Alle beslissingen met betrekking tot de aansluiting, het ontslag of de uitsluiting van effectieve leden moeten worden ingeschreven in het register door toedoen van de raad, binnen de acht dagen nadat de raad van bestuur kennis heeft genomen van de wijziging(en).

Aile effectieve leden mogen het register inkijken op de maatschappelijke zetel van de vereniging tijdens de kantooruren evenals alle verslagen en beslissingen van de algemene vergadering en de raad van bestuur en ook alle boekhoudkundige stukken van de vereniging, op eenvoudig schriftelijk en gemotiveerd verzoek, gericht aan de secretaris van de vereniging,

De effectieve leden dienen ingeval van adres- of e-mailwijziging, dit onverwijld per post en per e-mail mee te delen aan de vereniging, die deze wijziging onmiddellijk in het register dient te vermelden. Zolang de leden geen melding maken van de wijziging aan de vereniging, worden zij geacht woonplaats te kiezen op het adres vermeld in het register.

Artikel 7

§ 1. Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden, of in geval van in vereffeningstelling, ontbinding of faling van de vennootschap-lid en dit op het ogenblik van de in vereffeningstelling, ontbinding of faling.

§ 2. Een lid neemt ontslag bij gewone brief, geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur.

§ 3. Wordt als ontslagnemend beschouwd, het effectieve of toegetreden lid dat de bijdrage niet betaalt binnen de tien kalenderdagen na de ingebrekestelling die hem bij ter post aangetekende brief wordt toegestuurd. Dit ontslag wordt door de raad van bestuur vastgesteld en aan de-betrokkene medegedeeld.

§ 4. Een effectief of toegetreden lid dat inbreuk pleegt op de wetten of statuten of door zijn houding of gedrag de belangen van de vereniging in het gedrang brengt, kan door de raad van bestuur geschorst worden in afwachting van een beslissing terzake door de algemene vergadering.

§ 5. Een effectief of toegetreden lid dat inbreuk pleegt op de statuten of de belangen van de vereniging schaadt door zijn houding of gedrag, kan enkel uitgesloten worden, na daartoe, door de voorzitter en minstens één lid van het strategisch comité, gehoord te zijn, minstens behoorlijk te zijn opgeroepen, door de algemene vergadering, bij beslissing genomen met een meerderheid van drie vierden van de stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, waarbij de blanco stemmen of onthoudingen niet in aanmerking genomen worden voor de berekening van de vereiste meerderheid.

Titel III. - Algemene Vergadering

Artikel 8.

De algemene vergadering bestaat enkel uit de effectieve leden van de vereniging.

De toegetreden leden waaronder de steunende leden, de ereleden en de spelende leden kunnen door een beslissing van de Raad van Bestuur worden uitgenodigd op de algemene vergadering doch zijn niet stemgerechtigd.

Artikel 9.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1.de wijziging van de statuten.

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders.

3.de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun

bezoldiging,

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen.

5.de vaststelling van de jaarlijkse bijdrage.

6.de goedkeuring van de begroting en de rekeningen.

7.de ontbinding van de vereniging.

8.de aanvaarding en uitsluiting van een lid.

9.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

10. het recht om alle machten uit te oefenen die voortvloeien uit de wet, de statuten of het inwendig

reglement.

Artikel 10.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOID 2.2

§ 1. Er zal jaarlijks of telkens ais het doel of het belang van de vereniging het vereist, een algemene vergadering gehouden worden op dag en uur te bepalen door de raad van bestuur.

§ 2. Een statutaire algemene vergadering wordt gehouden uiterlijk zes maand na het afsluiten van het boekjaar dat loopt van 1 juli tot 30 juni. Dit gebeurt normaliter de tweede maandag van de maand december, behoudens andersluidende beslissing van de raad van bestuur.

§ 3. Buitengewone algemene vergaderingen moeten bijeengeroepen worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van minstens één vijfde van de effectieve leden en dit binnen de maand na hun verzoek.

§ 4. De bijeenroeping geschiedt ten minste acht dagen voor de vergadering bij gewone brief en e-mail, zowel wat betreft de gewone ais buitengewone vergadering. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda.

§5. Indien aile effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn kan te allen tijde een buitengewone algemene vergadering worden gehouden die rechtsgeldig kan beslissen;

Artikel 11,

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur; bij

zijn afwezigheid door de aanwezige bestuurder met de langste anciënniteit en bij gelijke anciënniteit door

de oudste in leeftijd.

Artikel 12,

Elk effectief Lid van de algemene vergadering beschikt over één stem.

Ieder effectief lid van de vereniging mag zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door een volmachtdrager, voorzien van de geschreven machtiging welke samen met de uitnodiging werd verstuurd, voor zover de gevolmachtigde zelf lid is van de vereniging. Een gevolmachtigde kan maximaal 2 effectieve leden van de vereniging vertegenwoordigen.

Artikel 13.

§ 1. De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan. In uitzonderlijke gevallen mag worden beraadslaagd over een niet op de agenda ingeschreven punt, op voorwaarde dat minstens de helft van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de algemene vergadering en dat twee derden van hen ermee instemmen het punt op de agenda te plaatsen.

De algemene vergaderingen mogen evenwel -- mits opgeroepen conform art. 10 §4 of §5 - in dringende gevallen geldig beraadslagen over niet op de agenda ingeschreven punten indien de meerderheid plus één van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden daarmee instemmen.

De twee bovenvermelde paragrafen zijn niet van toepassing als het punt op de wijzigingen aan de statuten, de ontbinding van de vereniging of haar omzetting in een vennootschap met sociaal oogmerk, betrekking heeft.

In principe wordt er gestemd met handopsteking, behalve wanneer er sprake is van personenkwesties waarvoor de geheime stemming verplicht is. Er wordt eveneens overgegaan tot een geheime stemming wanneer de helft plus één van de leden daarom verzoekt.

§ 2. De algemene vergadering kan geldig besluiten nemen met een gewone meerderheid van

de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Besluiten in verband met een

statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding, kunnen slechts genomen

worden mits de voorwaarden, bepaald in de wetgeving betreffende de verenigingen zonder

winstoogmerk, in acht genomen worden. Artikel 1, tweede lid van deze statuten kan slechts worden

gewijzigd mits een bijzondere meerderheid van vier vijfden van de uitgebrachte stemmen.

Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter of van de persoon die hem vervangt, doorslaggevend.

Er wordt geen rekening gehouden met de ongeldige en blanco stemmen, noch met de onthoudingen bij de berekeningen van de meerderheden.

§ 3, De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een register, bewaard op de maatschappelijke zetel en ondertekend door de voorzitter, de secretaris en de leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

die hierom verzoeken. Het verslag wordt aan alle leden bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende algemene vergadering.

§ 4. De beslissingen van de algemene vergadering die betrekking hebben op statutenwijziging,

benoeming en ontslag van bestuurders, commissarissen en ontbinding worden meegedeeld

aan de griffie van de rechtbank bevoegd voor de maatschappelijke zetel van de vereniging en dit binnen de

wettelijk gestelde termijn (conform art. 26 novies van de wet van 27 juni 1921).

Titel 1V. - Raad van Bestuur

Artikel 14.

§ 1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens negen (9) en hoogstens vijftien (15) leden, bestuurders, hiertoe aangesteld door de algemene vergadering.

Twee (2) leden ervan worden aangesteld uit een lijst op voordracht van de CVBA Artevelde-stadion, twee (2) leden uit een lijst op voordracht van de NV KAAG Management en de overige leden, behoudens de onafhankelijk bestuurder waarvan sprake hierna, uit een lijst op voordracht van de laatst aangestelde voorzitter van de raad van bestuur.

Wordt voor deze laatste categorie van bestuurders, gezien ten opzichte van de voordracht, geen meerderheid bekomen omtrent één of meerdere bestuurders, dan stelt de voorzitter voor deze nog niet ingevulde mandaten, een nieuwe lijst samen waaromtrent wordt beslist op een volgende buitengewone algemene vergadering, of een algemene vergadering in voortzetting.

Wordt ook op die tweede vergadering geen meerderheid bereikt omtrent de aanstelling van één of meerdere bestuurders dan kan, voor deze categorie van bestuurders, ieder effectief lid van de vereniging zich, staande de vergadering, kandidaat stellen voor de dan nog niet ingevulde mandaten.

Eén (1) lid is een onafhankelijk bestuurder, die, na schorsing van de algemene vergadering waarbij de andere bestuurders, conform de voorgaande alinea, werden aangesteld, bij consensus, wordt voorgedragen door de reeds aangestelde leden van de raad van bestuur. Deze voordracht kan ook tussen komen op een volgende algemene vergadering.

§ 2. Om tot bestuurder verkozen te worden, moet men effectief lid zijn van de vereniging of een gemandateerde vertegenwoordiger van het lid, dat een rechtspersoon is.

§ 3. De bestuurders oefenen hun mandaat gratis uit, met uitzondering van de gedelegeerd bestuurder.

§ 4. De kosten die zij echter maken bij het uitvoeren van hun opdracht kunnen het voorwerp uitmaken van een terugbetaling, op voorlegging van onderliggende documentatie of forfaitair.

Artikel 15.

De bestuurders warden aangesteld voor een ononderbroken periode van zes (6) jaar. Hun mandaat is hernieuwbaar.

Het mandaat eindigt bij overlijden, ontslag en beëindiging van lidmaatschap, in voorkomend geval van de rechtspersoon, ook in geval van vereffening of ontbinding van de rechtspersoon, waarvan de bestuurder de vaste gemandateerde is.

Bij het intermediair openvallen van een mandaat kan, op initiatief van de raad van bestuur, door de algemene vergadering, in voorkomend geval met toepassing van de voordracht waarvan sprake in artikel 14, §1, een nieuwe bestuurder worden aangesteld om het opengevallen mandaat verder te zetten.

Artikel 16.

De raad van bestuur stelt, in zijn schoot, voor de volledige periode van het mandaat ais bestuurder, een voorzitter en een gedelegeerd bestuurder aan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De raad van bestuur kan een secretaris aanstellen buiten de raad, die belast is met het opstellen van de notulen,

De voorzitter van de raad van bestuur kan derden, al dan niet personeelsleden, uitnodigen om de zittingen van de raad van bestuur of delen ervan bij te wonen, met raadgevende stem.

Artikel 17.

§ 1. De raad van bestuur leidt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechteliike en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet (en dan op voorwaarde dat zulks in het belang is van de vereniging), van roerende of onroerende goederen, voor het hypothekeren en het opheffen van hypotheken, en voor aile handels- en bankverrichtingen.

Hij geeft volmacht tot handtekening aan de door hem aangewezen personen in de materies die hij aanduidt.

De vereniging is, in alle materies, in ieder geval verbonden door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur en van de gedelegeerde bestuurder, het bepaalde in artikel 18§2 onverlet gelaten.

§ 2. De raad is verplicht de rekeningen van het verlopen dienstjaar en de begroting voor het volgend jaar te laten goedkeuren door de algemene vergadering.

§ 3. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Artikel 18.

§1. De raad van bestuur kan in zijn schoot meerdere comités, waarvan hij de samenstelling en de doelomschrijving vaststelt, oprichten, waaronder, echter verplicht, een strategisch comité.

De voorzitter van de raad van bestuur is tevens de voorzitter van de door de raad van bestuur opgerichte comités. Hij kan dit voorzitterschap delegeren aan een ander lid van het comité. De voorzitter van de raad van bestuur kan derden, al dan niet personeelsleden, uitnodigen om de zittingen van een comité of delen ervan bij te wonen, met raadgevende stem.

§2. Het strategisch comité, verplicht voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, heeft een algemene beleidsvoorbereidende en adviserende functie, zowel ten aanzien van de raad van bestuur als ten aanzien van het dagelijks bestuur.

Het strategisch comité is samengesteld uit vijf (5) leden. De voorzitter van de raad van bestuur en de gedelegeerd bestuurder, maken steeds deel uit van het strategisch comité. De overige drie (3) leden worden voorgedragen door respectievelijk de CVBA Artevelde-stadion, de NV KAAG Management en de voorzitter van de raad van bestuur.

De onafhankelijk bestuurder, vermeld in artikel 14, §1, laatste lid, woont de vergaderingen van het strategisch comité bij, hetzij indien hij daar zelf om verzoekt, hetzij wanneer hij daartoe uitgenodigd wordt door de leden van het strategisch comité.

Het strategisch comité, vergadert minstens vijf (5) maal per kalenderjaar (bij voorkeur in de maanden januari, maart, mei, september, en november), bij oproeping door haar voorzitter. Het strategisch comité kan bovendien met een welbepaald onderwerp worden gevat door drie (3) bestuurders samen optredende of door een lid van het dagelijks bestuur.

§3. Het dagelijks bestuur, waarin begrepen het volledige eigenlijke voetbalgebeuren, wordt gedelegeerd aan de voorzitter van de raad van bestuur en aan de gedelegeerde bestuurder, die voor dat bestuur de vereniging afzonderlijk kunnen verbinden.

Voor handelingen met een waarde van vijfhonderdduizend (500.000 EUR) en meer treden ze echter verplicht samen op.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Subdelegaties zijn, binnen het dagelijks bestuur en rekening houdend met voornoemd beding, toegelaten aan leden van het personeel van de vereniging. Deze subdelegaties zijn op ieder ogenblik herroepbaar,

§4. De raad van bestuur kan bovendien, op overeenkomstig advies van het strategisch comité, bijzondere delegaties, waarvan hij het voorwerp en in voorkomend geval de duur bepaalt, verlenen aan één of meer bestuurders. Deze delegaties zijn op ieder ogenblik herroepbaar.

§5 Omtrent de uitvoering van het dagelijks bestuur, de subdelegatles inbegrepen, wordt gerapporteerd (i) aan het strategisch comité en (ii) aan de raad van bestuur, op de in de huidige statuten verplicht ingestelde vergaderingen van deze organen.

Artikel 19.

De raad van bestuur vaardigt alle inwendige reglementen uit die hij nodig oordeelt.

Artikel 20.

De bestuurders nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich ten overstaan van de verplichtingen aangegaan door de vereniging, Hun verantwoordelijkheid beperkt zich tot hun mandaat en fouten in het bestuur.

Artikel 21.

§ 1. De raad van bestuur vergadert minstens drie (3) maal per kalenderjaar.

§ 2. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door drie (3) bestuurders, samen optredende. De oproeping gebeurt schriftelijk (gebeurlijk per e-mailbericht), ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda. De raad van bestuur kan te allen tijde rechtsgeldig vergaderen mits alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

§ 3. De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen, wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. leder bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door één andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of van de persoon die hem vervangt, doorslaggevend,

Er wordt bij de berekening van de meerderheid geen rekening gehouden met de blanco en ongeldige stemmen, noch met de onthoudingen.

§ 4, Van elke vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk bij het bijeenroepen van de volgende vergadering.

§ 5. De raad van bestuur, ter benaarstiging van zijn secretaris, moet erover waken dat het gecentraliseerde dossier bij de griffie van de rechtbank van koophandel van Gent steeds compleet is en het volgende bevat

1.de statuten van de vereniging ;

2.de akten betreffende de benoeming of ambtsbeëindiging van de bestuurders en de

commissarissen;

3.de beslissingen betreffende de nietigheid of de ontbinding van de vereniging, haar

vereffening en de benoeming en stopzetting van de functies van de vereffenaars evenals van de rechterlijke

beslissingen voor zover deze in kracht van gewijsde zijn gegaan of uitvoerbaar bij voorraad zijn verklaard ;

4.de jaarrekening van de vereniging opgesteld overeenkomstig de door de wetgever opgelegde vereisten;

5.de gecoördineerde tekst van de statuten ten gevolge van hun wijziging;

Titel V. De Ontbinding en toepasselijke regelgeving,

Artikel 22.

§ 1. In geval van ontbinding van de vereniging wordt door de algemene vergadering één of twee vereffenaars aangesteld, met bepaling van hun bevoegdheden.

Moo 2.2

Luik B - Vervolg

§ 2. Het netto actief, na aanzuivering der schulden, zal overgedragen worden aan een rechtspersoon die hetzelfde of een gelijkwaardig doel nastreeft.

§ 3. Elke beslissing betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de stopzetting van de functies van de vereffenaar(s), de afsluiting van de ontbinding, evenals de bestemming van het netto actief wordt neergelegd en gepubliceerd overeenkomstig de wetgeving op de verenigingen zonder winstoogmerk.

Artikel 23.

Al wat niet uitdrukkelijk voorzien is in de statuten wordt geregeld overeenkomstig de wetgeving betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk.

De vereniging verbindt er zich toe de statuten, reglementen, richtlijnen en beslissingen van de K.B.V.B, Pro League, FIFA de UEFA na te leven. Elke bepaling van onderhavige statuten die strijdig zou zijn met het reglement van de K.B.V.B, van de Pro League, van de FIFA en de UEFA wordt beschouwd als nietig en van generlei waarde wat hen betreft.

De vereniging verbindt er zich bovendien toe de principes van loyaliteit, integriteit en van sportieve geest als uitdrukking van de fair-play na te leven.

Na uitputting van de statutaire procedure worden alle geschillen betreffende het Bestuur van de vereniging dewelke in haar schoot ontstaan en voortvloeien uit de toepassing van het reglement van de K.B.V.B., ter beslechting voorgelegd aan een scheidsrechtercollege in toepassing van art. 1/52 en VI1177.21 van het reglement van de K.B.V.B,

Elk geschil met betrekking tot de Pro League, UEFA en FIFA-statuten, -reglementen en -richtlijnen zal aan de arbitrage-instanties die in haar schoot zijn opgericht voorgelegd worden.

Elk hoger beroep tegen definitieve en dwingende beslissing van de UEFA en FIFA zal aan de arbitrage van de TAS (Arbitragecommissie voor de Sport) te Lausanne (Zwitserland) voorgelegd worden.

Gent, 07 april 2014

(get) L De Witte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het " Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

18/11/2014
ÿþ M0D 2.2

r~ i11 j In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie



na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

NEERGELEGD

- 6 NOV. 2014

RECHTMlR VAN

KOOI'I IANDCL TC CCNT

Punt 3. Aanduiden van de leden van de raad van Bestuur

Volgende leden worden nieuw benoemd als bestuurder , vanaf 07,04.2014, voor een ononderbroken periode van 6 jaar; eindigend bij de algemene vergadering van 2019

;Mevrouw Kathieen Van den Neste -Borsbekestraat, 100, 90551 Herzele -bestuurder

de heer Patrick Devers - Apostelhuizen, 99/303, 9000 Gent - bestuurder

de heer Frank Demeyer - Wederikstraat, 6, 9031 Gent - bestuurder

de heer Wim Van Parijs- Pijkestraat, 55, 9041 Oostakker- bestuurder

Samen met de hierna genoemde zetelende bestuurders vormen zij, vanaf 07.04.2014, de raad van bestuur :voor een ononderbroken periode van 6 jaar eindigend bij de algemene vergadering van 2019.

de heer Ivan De Witte - Grote Moortel, 6, 9831 St Martens-Latem - voorzitter -bestuurder

de heer Marc Dewispelaere - Kerkkouterrrede, 67, 9070 Desterlbergen - bestuurder

de heer Roland Standaert - Hanekamlos, 10, 9070 Destelbergen - bestuurder

de heer Dominique De Braekeleir - Nevelse Warande, 3, 9830 St Martens-latem - bestuurder

de heer Frans Verheeke - Vogelheide, 30 , 9052 Zwijnaarde - bestuurder

de BVBA LMSM -KBO 872.147.190 Mortelstraat, 19, 9831 Deurle, vertegenwoordigd door

de heer Michel Louwagie - zaakvoerder - gedelegeerd-bestuurder

Punt 4 ; volgende bedrijfsrevisor werd aangeduid als Bedrijfsrevisor-Commissaris vanaf het boekjaar 2013-2014, voor een periode van 3 boekjaren om te eindigen bij de algemene vergadering van het boekjaar 2015-2016 :

ERNST & YOUNG Bedrijfsrevisoren BCVBA

vertegenwoordigd door de heer Marnix Van Dooren

De Kleetlaan, 2 , 1831 Brussel

en kantoor houdende:

Moutstraat, 54,

B-9000 GENT

(get) I. De Witte

0407.885.394

Ondernemingsnr

Benaming

(~ofuit) :

(verkort) : Rechtsvorm : Zetel : Onderwerp akte :

KONINKLIJKE ATHLETIEKASSOCIATIE GENT VOETBALAFDELING

K.A.A.GENT

Vereniging zonder winstoogmerk

Ottergemsesteenweg Zuid, 808, 9000 GENT

LEDEN RAAD VAN BESTUUR - AANDUIDING VAN EEN COMMISSARIS REVISOR - BAV 07.04.2014

Uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering van K.A.A.GENT VZW dd 07.04..2014 :

17/09/2013
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mop 2.t

!j1" w In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernamingsnr : 0407.885.394

Benaming

(voluit) : KONINKLIJKE ATHLETIEK ASSOCIATIE GENT Rechtsvorm : VZW

Zetel : BRUILOFTSTRAAT, 42, 9050 GENT (GENTBRUGGE)

Onderwerp akte : VERPLAATSING MAATSCHAPPELIJKE ZETE L

VERSLAG VAN HET DAGELIJKS BESTUURSORGAAN AAN DE RAAD VAN BESTUUR EN ALGEMENE VERGADERING DO 14.08.2013

Ingevolge het mandaat verleent door Art 18. § 1 van de gecoördineerde statuten deelt het dagelijks bestuursorgaan het volgende mee

" In aansluiting met Art, 2 van de gecoördineerde statuten wordt de maatschappelijke zetel vanaf 15 augustus 2013 verplaatst van :

Bruiloftstraat, 42, 9050 Gent ,

naar

Ottergemsesteenweg Zuid, 808, 9000 Gent.

Gent, 14 augustus 2013

Voor de dagelijkse leiding K.A.A.GENT vzw

Bvba LMSM

Michel LOUWAGIE

.NELKGELE[X1)

-.6 -09- 2013

RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL TE GENT

cri#'`i ie

Op de laatste bfz. van Luk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de parso(oln(en) bevoegd de vereniging ot stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

28/02/2012
ÿþMob 2,2

ln de bislagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~izoaMaa*

11

V beh

aa

Be Sta.

NEERGELEGD

.ij2_ 20P?

RECHTB~I~~NT

KOOPHA~ND

Ondememingsnr : 0407.885.394

Benaming

(voluit) : KONINKLIJKE ATHLETIEKASSOCIATIE GENT

VOETBALAFDELING

(verkort) ' K.A.A.GENT

Rechtsvorm Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Bruiloftstraat, 42, 9050 GENT

On " erwerp akte : HERBENOEMING BESTUURDERS

uit de notulen van de algemene vergadering in voortzetting van K,AAGENT VZW d.d 16.01.2012

Punt 6

Varia

Naast de bevestiging van de ontwikkelingen aangaande het nieuwe stadion, reeds verwoord door de

voorzitter

bij de gewone algemene vergadering dd 12.12.2011, wenst hij toelichting te verschaffen bij de publicatie

van de bestuursmandaten dd 13.08.2010 en hierop een correctie uitte voeren.

Hij verwijst hierbij naar het verslag van de raad van bestuur dd 16.01.2012 waarbij gelet op het; voorwaardelijk karakter opgenomen in deze pubiloatie en in aansluiting met artikel 15 van de statuten voorstelt

volgende bestuurders te benoemen voor een periode van 5 jaar vanaf 2008 tot bij de algemene vergadering van 2013. :

de heer Ivan De Witte, voorzitter-bestuurder

de heer Marc De Wispelaere  bestuurder

de heer Paul Vanderdonckt  bestuurder

de heer Ronny de Baere  bestuurder

de heer Roland Standaert  bestuurder

de heer Dominique De Braekeleir bestuurder

bvba LMSM  de heer Michel Louwagie --zaakvoerder - bestuurder

De heer Frans Verheeke was bij voorstel en goedkeuring van de raad van bestuur d.d 28.02.2007: gecoopteerd bestuurder binnen deze raad. De voorzitter stelt voor de heer Frans Verheeke te benoemen als: bestuurder voor een termijn van 2 jaar.

besluit

De algemene vergadering neemt nota van deze ontwikkelingen en keurt unaniem de benoemingen goed zoals voorgesteld in het verslag van de raad van bestuur dd 16.01.2012

voor K.A.A.GENT VZW

(get) Ivan De Witte - Voorzitter-Bestuurder

Op de laatste bfz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso " Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

10/05/2011
ÿþ MOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr : Benaming 0407.885.394

(voluit) : KONINKLIJKE ATHLETIEK ASSOCIATIE GENT VOETBAL AFDELING

(verkort) : Rechtsvorm : Zetel : Onderwerp akte K.A.A.GENT

Vereniging zonder winstoogmerk

BRUILOFTSTRAAT, 42, 9050 GENT (GENTBRUGGE)

: Handtekenbevoegdheid verlenen aan de bvba LOUWAGIE MICHEL SPORTMANAGEMENT (LMSM)



De voorzitter herinnert aan volgende voorliggende agenda :

1.In uitvoering van ART.17 punt 1 § 3 handtekeningbevoegdheid verlenen aan de bvba Louwagie Michel;

Sportmanagement (LMSM) vertegenwoordigd door haar zaakvoerder dhr Michel LOUWAGIE.

Punt 1 . Handtekeningbevoegdheid verlenen aan LMSM.

De voorzitter zet het volgende uiteen en vraagt hierna om handtekeningbevoegdheid te verlenen aan de bvba LMSM :

Tijdens de gewone algemene vergadering d.d 12.12.2005 en de algemene vergadering in voortzetting d.d 19.12.2005 werd een agendapunt 9 toegevoegd dat handelde over de bekrachtiging " benoeming:

" bestuurders ". Nadat dit agendapunt was toegevoegd aan de vooropgestelde agenda werd door de voorzitter de.

bekrachtiging gevraagd van de benoeming als bestuurder voor een periode van 6 jaar van de

rechtspersoon bvba LMSM ( Louwagie Michel Sportmanagement) met maatschappelijke zetel te

9831 Deurle, Mortelstraat 19, vertegenwoordigd door haar zaakvoerder dhr Michel Louwagie.

De raad van bestuur bekrachtigde hierop de benoeming van de bvba LMSM als " bestuurder met. operationele bevoegdheid ".

Deze benoeming werd neergelegd tot publicatie in het Belgisch Staatsblad bij de griffie van de Rechtbank: van Koophandel te Gent op datum van 19 september 2006 en gepubliceerd onder het nummer: ' 20060927148856.

In aansluiting op voorgaande uiteenzetting vraagt de voorzitter de raad van bestuur in uitvoering van

" ART.17 punt 1 § 3 der statuten, naast de benoeming tot bestuurder met operationele bevoegdheden, handtekeningbevoegdheid te verlenen aan de bvba LMSM, vertegenwoordigd door haar zaakvoerder de heer. Michel Louwagie, met terugwerkende kracht vanaf de datum van hoger genoemde algemene vergadering d.d. 12.12.2005 en 19.12.2005.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

1111

" 11070362*

1

NEERGELEGD

2 8 APR. 2011

REC:i-i Ni.: VAN KOOPHANDEL TE GENT

unie

M002.2

Luik B - Vervolg

Op de laalste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Besluit

De raad van bestuur in zijn vergadering van 19 maart 2010 heeft unaniem beslist dat de heer Michel Louwagie,

Bestuurder-algemeen manager van K.AA.GENT VZW en zaakvoerder van de bvba LMSM, in uitvoering van het bepaalde ART.17 punt 1 § 3 van de statuten van de vereniging, bevoegd werd gemaakt om alle operationele

beslissingen te nemen en alle documenten ter zake te ondertekenen namens de vereniging, inzonderheid op sportief-, organisatorisch-, logistiek- en personeelsvlak, met inbegrip van de externe en interne relaties met tewerkgesteld personeel, verbonden organisaties sponsors en media. Verstaan zijnde dat deze opsomming

enkel illustratief is maar niet beperkend

voor de raad van bestuur

(9et)

Ivan de Witte,

Voorzitter KA.AGENT VZW

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

26/04/2011
ÿþMOD 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

1 3 APR. 2011

RECHTBANK VAN

KOOPHANDEgliqe GENT

Aft

111 1111111110111111111

*11063504*

u

r

be

a

B St;

IA

Ondememingsnr : 0407.885.394

Benaming

(voluit) : KONINKLIJKE ATHLETIEK ASSOCIATIE GENT Rechtsvorm : VZW

Zetel : BRUILOFTSTRAAT, 42, 9050 GENT (GENTBRUGGE)

Onderwerp akte : HERBENOEMING COMMISSARIS

Notulen van de jaarvergadering over het boekjaar afgesloten op 30.06.2010 in voortzetting dd. 17.01.2011 van KA.AGENT VZW op de maatschappelijke zetel van de vereniging om 19.30 h.

Punt 6 : Door de raad van bestuur d.d 17.01.2011 werd het bedrijfsrevisorenkantoor VAN WEMMEL-KAEKEBEKE bvba, vertegenwoordigd door haar zaakvoerder-vennoot de heer Joseph VAN WEMMEL, voorgedragen in herbenoeming als commissaris van de vereniging voor een termijn van 3 boekjaren.

De voorzitter vraagt deze herbenoeming te bevestigen voor de gekende termijn.

Besluit : de Algemene Vergadering beslist de BVBA VAN WEMMEL-KAKEKEBEKE Bedrijfsrevisoren, vertegenwoordigd door haar zaakvoerder de heer Joseph VAN WEMMEL te herbenoemen als commissaris van de vereniging voor een periode van 3 boekjaren.

(get) Ivan De Witte (get) Michel Louwagie

Voorzitter - Bestuurder. Bestuurder - Manager

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Annexes dulVldmfeur bëIgé

Coordonnées
KONINKLIJKE ATHLETIEK ASSOCIATIE GENT, AFGEK…

Adresse
OTTERGEMSESTEENWEG ZUID 808 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande