KONINKLIJKE BASKETBAL CLUB WEZEN-VRIENDEN GERAARDSBERGEN, AFGEKORT : KBBC WEZEN-VRIENDEN

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE BASKETBAL CLUB WEZEN-VRIENDEN GERAARDSBERGEN, AFGEKORT : KBBC WEZEN-VRIENDEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 860.040.701

Publication

04/09/2014
ÿþ -> MOT) 2,2

_ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Vo. beho aan Belg Staat *14165296*



Gent

Afdeling Oudenaarde

2 6 Au6, 2014

Griffie

; Ondernemingsnr 0860.040301

Benaming

(voluit) : Koninklijke Basketbal Club Wezen-Vrienden Geraardsbergen

(verkort) : KBBC Wezen-Vrienden

Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel Nieuwstraat 44 - 9500 Geraardsbergen

Onderwerp akte: Benoemingen, ontslagen

Tijdens de bijeenkomst van de Algemene Vergadering dd. 20 augustus 2014 wordt nota genomen van het ontslag van de heer Wim Goessens, woonachtig te 9500 Geraardsbergen, Majoor Van Liettlelaan 7, in zijn functie van Bestuurder en Penningmeester.

Tijdens deze bijeenkomst wordt de heer Paul Callens, woonachtig te 9506 Geraardsbergen, Raspaillebosstraat 69, unaniem en met onmiddellijke ingang, aangesteld als Bestuurder en Penningmeester van Koninklijke Basketbal Club Wezen-Vrienden Geraardsbergen.

Aldus opgemaakt te Geraardsbergen in drie exemplaren, op 20 augustus 2014.

Gaytant Patrick

Bestuurder-Secretaris.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermeklen : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

30/09/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Me-;"

12 ire

1-42jr,, ;



I'III 11(I1

*14178163*

Gent

Afdeling Oudenaarde

19 SEP, 2014

Griffie

Ondernemingsnr : 0860.040.701

Benaming

ivolum Koninklijke Basketbal Club Wezen-Vrienden Geraardsbergen

(verkort) : KBBC Wezen-Vrienden

Rechtsvorm Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel Nieuwstraat 44 - 9500 Geraardsbergen

Onderwerp akte Wijzigen boekjaar

Tijdens de bijeenkomst van de Algemene Vergadering dd. 09 september 2014 werd beslist om de hiemavermeide artikels te wijzigen als volgt:

Tite! 5 - artikel 28: De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het belang van de vereniging zulks eist. Zij moet ten minste éérimaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, de begroting van het volgend jaar en het verlenen van kwijting aan de Raad van bestuur. Deze jaarlijkse bijeenkomst zal plaatsvinden binnen de maand na afsluiting van het boekjaar.

Titel 6 - artikel 35: Het boekjaar van de vereniging loopt van 01 juli tot en met 30 juni. De afsluiting van het voorbije boekjaar wordt gewijzigd naar 30 juni 2014.

Aldus opgemaakt te Geraardsbergen in drie exemplaren, op 09 september 2014.

Gaytant Patrick

Bestuurder-Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

23/11/2012
ÿþ' MOA 2.2

i~ire'S;

~ In de bijlagen bij het Belgisch Staafsblad.pekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Oudenaarde

13 NOV. 2012

Griffie

ICI I1IIIIu I II II III IIU I IlUIli

*12190112*

Vc behc

aar

Bek Staaf

Ondernemingsnr : 0860.040.701

Benaming

(votuit) : Koninklijke Basketbal Club Wezen Vrienden Geraardsbergen

(verkort) : KBBC Wezen Vrienden

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Nieuwstraat 44 - 9500 Geraardsbergen

Onderwerp akte : Benoemingen, ontslagen

Tijdens de bijeenkomst van de Algemene Vergadering dd. 22 oktober 2012 wordt nota genomen van het ontslag van de heer Paul Callens, woonachtig te 9506 Geraardsbergen, Raspaillebosstraat 69, in zijn functie van Bestuurder en Penningmeester.

Tijdens deze bijeenkomst wordt de heer Wim Goessens, woonachtig te 9500 Geraardsbergen, Majoor Van Lierdelaan 7, unaniem en met onmiddellijke ingang, aangesteld als Bestuurder en Penningmeester van Koninklijke Basketbal Club Wezen-Vrienden Geraardsbergen.

Aldus opgemaakt te Geraardsbergen in drie exemplaren, op 22 oktober 2012.

Gaytant Patrick

Bestu urder-Secretaris_

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

05/05/2011
ÿþ M00 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

be

a

B

sti

" 11068589"

Oudenaarde

2 2 APR. 2011

Griffie

' Ondememingsnr : 0860.040.701

Benaming

(voluit) : Koninklijke Basketbal Club Wezen-Vrienden Geraardsbergen

(verkort) : KBBC Wezen-Vrienden

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Stationsplein 13 - 9500 Geraardsbergen

Onderwerp akte : Statutenwijzigingen

De Algemene Vergadering van Koninklijke Basketbal Club Wezen-Vrienden Geraardsbergen vzw verklaart; bij deze akte de statuten van Koninklijke Basketbal Club Wezen-Vrienden Geraardsbergen vzw (bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 20 augustus 2003) te wijzigen, dit overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd, door de wet van 02 mei 2002, en wel als volgt:

Titel 1  Benaming en maatschappelijke zetel

' Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Koninklijke Basketbal Club Wezen-Vrienden Geraardsbergen",:

vereniging zonder winstoogmerk, afgekort "KBBC Wezen-Vrienden' vzw.

Artikel 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 9500 Geraardsbergen, Nieuwstraat ' 44, ressorterend onder het gerechterlijk arrondissement Oudenaarde.

Titel 2  Doel en duur

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel, de bevordering van de sport in het algemeen, en van het basketbal in het bijzonder. Om dit doel te realiseren zal zij trainingen inrichten, wedstrijden organiseren en deelnemen aan een georganiseerde competitie. Als onderdeel van haar sportieve doelstelling is de vereniging aangesloten onder stamnummer 0801 bij de Koninklijke Belgische Basketbal Bond, hierna genoemd de KBBB of bij zijn rechtsopvolger, de Vlaamse Basket Liga, hierna genoemd de VBL.

Artikel 4. Ter verwezenlijking van haar doel, bepaald onder artikel 3, kan de vereniging volgende taken uitoefenen:

- het beheer van één of meerdere sportploegen;

- de promotie van sport in het algemeen, zowel amateuristisch als professioneel, zowel voor heren, dames, jongens als meisjes;

- de aankoop en verkoop van activa en passiva, het exploiteren van horeca-activiteiten, het inrichten van sport- en cultuurevenementen in de meest ruime zin, het aan- en verkopen van eigen clubproducten en. promotiemateriaal met eigen logo;

- het bemiddelen bij het afsluiten van alle overeenkomsten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband

staan met sport in het algemeen; "

' - het verkopen, verkrijgen, huren, verhuren en bezitten van alle roerende en onroerende goederen die tot de.

verwezenlijking van haar doel nodig zijn, dit zowel in vruchtgebruik als in volle eigendom;

- het behartigen van alle stoffelijke zaken en belangen die voor de vereniging onmisbaar of nuttig zijn voor wat betreft haar voortbestaan, haar ontwikkeling en het bereiken van haar doelstellingen.

Artikel 5. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden bij. beslissing van de Algemene Vergadering, dit voor zover er twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de vergadering en vier vijfde van de aanwezigen en vertegenwoordigden tot ontbinding stemt.

Titel 3  Leden, lidgeld, ontslag

Artikel 6. De vereniging is samengesteld uit werkende leden, niet-werkende leden en ereleden. Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste drie personen bedragen. De ondertekende oprichters zijn de eerste, werkende leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden. De werkende leden zijn diegenen die onderhavige statuten hebben ondertekend en diegenen wiens naam vermeld is op de alfabetische ledenlijst die bijgehouden wordt op de maatschappelijke zetel van de vzw. De wettelijke bepalingen zijn alleen van toepassing op de werkende leden. De rechten en plichten van de niet-werkende leden en ereleden worden bepaald in een huishoudelijk reglement.

Artikel 7. Ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de Raad van Bestuur als lid wordt aanvaard met meerheid van de stemmen, kan toetreden tot de vereniging.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2011- Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Artikel 8. De werkende leden zullen een jaarlijkse bijdrage betalen. Dit bedrag zal jaarlijks bepaald worden door de Algemene Vergadering, doch zal nooit meer bedragen dan ¬ 200,00 per jaar en per persoon.

Artikel 9. Elk lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het versturen van een aangetekende brief naar de zetel van de vereniging. Een lid kan enkel uitgesloten worden door beslissing van de Algemene Vergadering bij twee derde meerderheid van de aan de stemming deelnemende leden. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege wanneer een lid overlijdt, failliet of onbekwaam wordt verklaard, of onder voorlopig beheer wordt gesteld. Noch ontslag nemende of uitgesloten leden, noch hun rechtsopvolgers hebben deel in het vermogen van de vereniging. Tevens kunnen zij geen teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbreng. Zij kunnen ook geen enkele daad stellen die het beheér van de vereniging beperkt of belemmert.

Artikel 10. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging. Titel 4  Raad van Bestuur

Artikel 11. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur. Deze Raad van Bestuur wordt samengesteld uit minstens drie personen die ook werkend lid zijn. Indien evenwel slechts drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de Raad van Bestuur uit slechts twee personen. De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde afzetbaar. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Benoeming, ontslag, aftreden of afzetting van een bestuurder wordt, na kennisname ervan, in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekend gemaakt.

Artikel 12. De leden van de Raad van Bestuur worden aangesteld voor een periode van onbepaalde duur. Deze periode neemt een aanvang bij ondertekening van onderhavige statuten. De bestuurders zijn herkiesbaar. Indien door vrijwillig ontslag of door ontzetting uit hun functie, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het voorziene minimum, dan blijven de bestuurders in functie tot wanneer in hun vervanging is voorzien.

Artikel 13. De Raad van Bestuur kiest uit haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris. Er kan cumul van functies zijn.

Artikel 14. De Raad van Bestuur wordt minstens vijf maal per jaar bijeengeroepen op uitnodiging van de voorzitter en de secretaris. Bij vrijwillig ontslag of ontzetting uit hun functie wordt de Raad van Bestuur geldig bijeengeroepen op uitnodiging van twee leden van de Raad van Bestuur.

Artikel 15. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de vergadering geldig voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 16. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is.

Artikel 17. Elk afwezig lid van de Raad van Bestuur kan per schriftelijke volmacht zijn bevoegdheden overdragen aan een ander lid van de Raad, zonder dat deze laatste kan beschikken over meer dan twee stemmen, inclusief zijn eigen stem.

Artikel 18. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, doorslaggevend.

Artikel 19. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die, na goedkeuring door de Raad van Bestuur, door de voorzitter en de penningmeester ondertekend worden. De notulen worden bewaard in een register op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

Artikel 20. De leden van de Raad van Bestuur zijn de handtekeninghouders naar zowel de KBBB als de VBL toe, dit overeenkomstig hun Organiek Reglement.

Artikel 21. De Raad van Bestuur bezit de meest uitgebreide bevoegdheid inzake het beheren en besturen van alle belangen van de vereniging. Zij stelt alle huishoudelijke reglementen op welke zij nodig acht. Aldus valt alles wat door deze statuten of door de wet niet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering is voorbehouden, onder de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Artikel 22. De vereniging wordt ten aanzien van derden slechts geldig verbonden, zowel in rechte als buitenrechterlijk, door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, waarvan één handtekening komt van de voorzitter of van de secretaris.

Artikel 23. De leden van de Raad van Bestuur nemen in de uitoefening van hun functie 'geen enkele persoonlijke verplichting op zich. Zij zijn niet persoonlijk verbonden door de verplichtingen van de vereniging.

Artikel 24. De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks beheer, zijn bevoegdheid overdragen aan één of meerdere leden van de Algemene Vergadering, aan één of meerdere bestuurders, of aan een ander persoon, al dan niet lid van de vereniging.

Titel 5' Algemene Vergadering

Artikel 25. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de vergadering geldig voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 26. Een lid kan zich door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de Algemene Vergadering.

Artikel 27. De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en het ontslaan van de bestuurders en commissarissen, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, het geven van kwijting aan bestuurders en commissarissen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, het omzetten van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk en het uitsluiten van een lid.

Artikel 28. De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, de begrotingen voor het volgend jaar en het verlenen

MOD 2.2

. Vo gr-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

van kwijting aan de Raad van Bestuur. Deze jaarlijkse bijeenkomst zal plaatsvinden de tweede vrijdag van de maand mei.

Artikel 29. Alle werkende leden worden minstens acht dagen voor de datum van de vergadering, bij gewone bnef of via e-mail, uitgenodigd tot de Algemene Vergadering. De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de bijeenkomst vermeldt, bevat de agenda die wordt samengesteld door de Raad van Bestuur, en is ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Indien de aanwezigen hiermee unaniem instemmen en alle werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de vergadering, kan de Algemene Vergadering tevens op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan.

" Artikel 30. De Raad van Bestuur is bovendien verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen, telkens wanneer tenminste één vijfde van de werkende leden per aangetekende brief daartoe een verzoek richt aan de Raad van Bestuur. Deze brief dient tevens de te behandelen agendapunten te vermelden. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen binnen de vijftien werkdagen, met vermelding van de te behandelen agendapunten.

Artikel 31. Elk werkend lid heeft op de Algemene Vergadering stemrecht. Elk werkend lid heeft één stem. Zo

" één van de leden dit verlangt, is de stemming geheim.

Artikel 32. De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige " of vertegenwoordigde leden.

Artikel 33. In tegenstelling tot artikel 32 van onderhavige statuten dienen er voor elke statutenwijziging minstens twee derde van de leden vertegenwoordigd of aanwezig te zijn. De beslissingen worden dan genomen bij een twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, of bij een meerderheid van ;

" vier vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen indien de wijziging betrekking heeft op het doel waarvoor de vereniging werd opgericht.

Voor het vrijwillig ontbinden van de vzw, gelden dezelfde voorwaarden als voor het wijzigen van het doel , van de vereniging. Indien een aanwezigheidsquorum niet wordt bereikt, kan de raad van bestuur een nieuwe vergadering met dezelfde agenda vastleggen. Tijdens deze tweede bijeenkomst, die evenwel niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering mag worden gehouden, zullen zij kunnen beraadslagen en " beslissen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 34. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die door de voorzitter en de penningmeester ondertekend worden. Deze notulen worden bewaard in een register op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Alle werkende leden van de vereniging hebben het recht tot inzage van de notulen.

Titel 6  Begrotingen, rekeningen, financieel beleid

Artikel 35. Het boekjaar van de vereniging loopt van 01 mei tot en met 30 april.

Artikel 36. De Raad van Bestuur sluit de' rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd.

Artikel 37. Het eventueel batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding aan de leden worden uitgekeerd.

Artikel 38. De middelen welke de vereniging nodig heeft om haar doel te verwezenlijken zullen verschaft worden door bijdragen, giften, toelagen en overheidssubsidies, lidgelden, ontvangsten geïnd ter gelegenheid van wedstrijden, eetfestijnen, sportmanifestaties, en andere.

Artikel 39. Alle bestaande en lopende verrichtingen, vorderingen, schulden en contracten van de feitelijke vereniging KBBC Wezen-Vrienden, worden overgenomen door de vereniging.

Titel 7  Ontbinding, vereffening

Artikel 40. De Algemene Vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel van de vereniging, zoals bepaald onder artikel 33 van onderhavige statuten. De vergadering die de ontbinding uitspreekt, of bij ontstentenis daarvan de Rechtbank, benoemt daartoe één of meerdere vereffenaars.

Artikel 41. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van alle schulden, overgedragen aan een vereniging waarvan het doel gelijkaardig is aan het doel van de vereniging.

Titel $  Inwendig reglement, bijzondere schikkingen

Artikel 42. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is/zijn de wet 02 mei 2002, de

algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake van toepassing.

Titel 9 - Benoemingen, ontslagen

De algemene vergadering van 21 februari 2011 heeft de volgende personen als bestuurder benoemd:

Wilder Putten Luc, voorzitter

Holvoet Peter, ondervoorzitter

De algemene vergadering van 21 februari 2011 heeft de volgende personen als bestuurder ontslagen:

Labie Dirk, voorzitter

De Vos Ronny, ondervoorzitter

Segers Gunter, jeugdverantwoordelijke

Aldus opgemaakt te Geraardsbergen in drie exemplaren, op 21 februari 2011. Gaytant Patrick, secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
KONINKLIJKE BASKETBAL CLUB WEZEN-VRIENDEN GE…

Adresse
NIEUWSTRAAT 44 9500 GERAARDSBERGEN

Code postal : 9500
Localité : GERAARDSBERGEN
Commune : GERAARDSBERGEN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande