KONINKLIJKE GEMEENTEHARMONIE HEUSDEN, AFGEKORT : KOGH

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE GEMEENTEHARMONIE HEUSDEN, AFGEKORT : KOGH
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 543.282.449

Publication

18/12/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Peter Hubert BRACKE, wonende 9070 Destelbergen (Heusden), Heidestraat 50

Robert Gustaaf BROSSé, wonende 9070 Destelbergen (Heusden), Magerstraat 69

Gaston August DE BELDER, wonende 9080 Lochristi, Eendenstraat 1 bus 003

Eveline Liliane DE JAEGHER, wonende 9340 Lede (Wanzele), Bredestraat 29

Jolien Ann DE JAEGHER, wonende 9070 Destelbergen (Heusden), Steenvoordestraat 12

Johan André de SCHIETERE de LOPHEM, wonende 9070 Destelbergen (Heusden), Loveldstraat 104.

Paul Marcel GISTELINCK, wonende 9050 Gentbrugge, Rode Kruisstraat 12

Eva Magdalena ROMBAUT, wonende 9070 Destelbergen (Heusden), Heidestraat 50

Hervé Gustaaf STEVENS, wonende 9070 Destelbergen (Heusden), Zondernaamstraat 7

Liliane Julia VALCKE, wonende 9070 Destelbergen (Heusden), Magerstraat 69

Luc Victor VANDENBRUAENE, wonende 9070 Destelbergen, Eenbeekstraat 85

Gijsbrecht Gaston VAN HECKE, wonende 9070 Destelbergen, Kerkstraat 42

Roeland Hugo VAN HECKE, wonende 9070 Destelbergen (Heusden), Herenakker 13

Jan Octaaf VAN HERZELE, wonende 9041 Oostakker, Groenstraat 230

Astrid Georgette VERSTUYFT, wonende 9270 Laarne, Warande 11

ARTIKEL 2: De zetel van de vereniging is gevestigd te 9070 Destelbergen (Heusden), Tramstraat 54, en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent. Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en zoals verder beschreven in deze statuten.

overeengekomen dat onder hen en al de personen die er later effectief lid of toegetreden lid van zullen worden, een Belgische vereniging zonder winstoogmerk wordt opgericht overeenkomstig de

gecoördineerde wet van 27 juni 1921 en zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en conform alle bijkomende wijzigingen nadien verschenen in het Belgisch Staatsblad, waarvan zij de statuten hebben vastgelegd als volgt:

ARTIKEL 1 : De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur onder de benaming Koninklijke Gemeenteharmonie Heusden, verkort: KOGH, verder genoemd als "de vereniging". Zij is de voortzetting van de feitelijke vereniging Koninklijke Oude Gemeenteharmonie Heusden die in vereffening werd gesteld en waarvan de netto-actiefwaarde wordt ingebracht in de vereniging.

HOOFDSTUK 1 - NAAM - ZETEL - DOEL

Zetel : Tramstraat(HEU) 54

9070 Destelbergen (Heusden (Oost-Vlaanderen))

België

Onderwerp akte : Oprichting

Op 11 december 2013 zijn de ondergetekenden,

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Koninklijke Gemeenteharmonie Heusden

*13307802*

(afgekort) : KOGH

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

0543282449

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

16-12-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

ARTIKEL 3: De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de muziek in het algemeen en in het bijzonder beoefenen van muziek door het samenbrengen van amateur-muzikanten, het samen concerteren en opluisteren van diverse manifestaties.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook handelsdaden stellen doch enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht. Zij kan tevens samenwerkingsverbanden sluiten met andere verenigingen met eenzelfde doelstelling.

HOOFDSTUK 2 - DE LEDEN

ARTIKEL 4

ARTIKEL 5

ARTIKEL 6

ARTIKEL 9

ARTIKEL 10

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 7

De maximum ledenbijdrage bedraagt 500 EUR per jaar.

ARTIKEL 8

De vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden leden. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. Elke wijziging in de samenstelling van de vereniging moet worden bijgehouden in het ledenregister. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

De raad van bestuur kan, onder de door hem te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden.

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde bij overlijden, faling, kennelijk onvermogen of onbekwaam verklaring.

Alle leden kunnen op de maatschappelijke zetel van de vereniging volgende documenten raadplegen:

- het ledenregister

- alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van alle personen, al dan niet leden van de raad van bestuur, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden of bekleed hebben.

- Alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen vorderen.

HOOFDSTUK 3 - DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 11

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden die, al dan niet, lid zijn van de vereniging. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

ARTIKEL 12: Duur van het mandaat van de bestuurders

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

De bestuurders worden gekozen voor onbepaalde duur..

ARTIKEL 13: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 14: Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

ARTIKEL 16

ARTIKEL 17

ARTIKEL 18

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 15: Bevoegdheden van de bestuurders.

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

Bestuurders die driemaal na elkaar op een bestuursvergadering afwezig zijn zonder verontschuldiging alsook bestuurders die met de regels in verband met de discretie omtrent besprekingen en beslissingen van de raad van bestuur onvoorzichtig omspringen, kunnen door de algemene vergadering worden afgezet. Tot afzetting door de algemene vergadering wordt besloten bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen. De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De raad van bestuur leidt de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn opgedragen. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen en kan toegetreden leden aanvaarden en ontslaan zoals beschreven in Artikel 37 van deze oprichtingsakte..

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter. Bij afwezigheid van beiden wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van één of beiden kunnen respectievelijk één of twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

De raad van bestuur stelt alle huishoudelijke reglementen op die hij nodig acht en nuttig oordeelt en laat deze goedkeuren door de algemene vergadering.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigd-bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover de post, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

ARTIKEL 19

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

ARTIKEL 20:

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

ARTIKEL 21:

ARTIKEL 23

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 22: Rekeningentoezichter

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing van de raad van bestuur hieromtrent moet evenwel binnen zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene. De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter. Bij afwezigheid van beiden wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders. De fungerende voorzitter zal bij iedere vergadering een secretaris aanduiden.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen mits schriftelijke volmacht. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien

de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a) op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing van de raad van bestuur hieromtrent moet evenwel binnen zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene. De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

De vereniging kan een rekeningentoezichter benoemen wanneer de algemene vergadering hieromtrent rechtsgeldig een beslissing heeft genomen. In dit geval kan de algemene vergadering een rekeningentoezichter benoemen zowel uit haar leden als uit derden.

.HOOFDSTUK 4 - DE ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 24

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- het wijzigen van de statuten,

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

- de benoeming en de afzetting van de rekeningentoezichter(s) en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

- de kwijting aan de bestuurders en de rekeningentoezichter,

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

- de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

-de goedkeuring van het huishoudelijk reglement, - alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 25

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

ARTIKEL 26

De algemene vergadering wordt gehouden binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 27

ARTIKEL 28

ARTIKEL 29

ARTIKEL 30

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 31: statutenwijziging

De oproepingsbrief, die plaats, dag en tijdstip van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgesteld door 1/5 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden geplaatst. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/5 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden behalve in het geval dat alle effectieve leden aanwezig zijn en de niet vooraf geagendeerde onderwerpen aanvaarden.

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit aantal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een schriftelijk verzoek richt aan de raad van bestuur waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten schriftelijk worden opgeroepen tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

ARTIKEL 32

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging gelden dezelfde regels als die voor het wijzigen van het doel van de vereniging.

ARTIKEL 33

Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

ARTIKEL 34

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

HOOFDSTUK 5 - REKENINGEN EN

BEGROTINGEN

ARTIKEL 35

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar zal eindigen op 31/12/2014.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en stelt de begroting van het komend boekjaar op. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 36

ARTIKEL 37

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beslist ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een gelijklopende doelstelling of aan een sociaal doel.

Van de ontbinding wordt het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de vereniging ondersteunt, kan

een mondelinge aanvraag bij de raad van bestuur indienen om toegetreden lid te worden.

De raad van bestuur kan een aanvraag weigeren en hoeft geen verdere informatie te verstrekken waarom een

aanvraag wordt geweigerd.

Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vereniging terugtrekken bij middel van een schriftelijke

mededeling aan de secretaris van de raad van bestuur. Het ontslag wordt met onmiddellijk ingang effectief.

Het ontslagnemend toegetreden lid kan echter wel verplicht worden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage

en tot deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag plaats vindt.

Toegetreden leden die in strijd handelen met de doelstellingen van de vereniging kunnen door een eenzijdig

besluit van de raad van bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

HOOFDSTUK 6 - ONTBINDING EN VEREFFENING

HOOFDSTUK 7  DE TOEGETREDEN LEDEN

ARTIKEL 38

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de

wetten van 2 mei 2002 en volgende toepasselijk.

Aldus opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering van 11 december 2013

Te Destelbergen (Heusden), 11 december 2013

getekend, de oprichters, Peter Hubert Bracke, Robert Gustaaf Brossé, Gaston August De Belder, Eveline Liliane De Jaegher , Jolien Ann De Jaegher, Johan André de Schietere de Lophem, Paul Marcel Gistelinck, Eva Magdalena Rombaut, Hervé Gustaaf Stevens, Liliane Julia Valcke, Luc Victor Vandenbruaene, Gijsbrecht

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Gaston Van Hecke, Roeland Hugo Van Hecke, Jan Octaaf Van Herzele, Astrid Georgette Verstuyft

KONINKLIJKE GEMEENTEHARMONIE HEUSDEN vzw  KOGH

ondernemingsnummer:

AKTE BETREFFENDE DE RAAD VAN BESTUUR

De algemene vergadering heeft tot bestuurders benoemd:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Peter Hubert BRACKE, Heidestraat 50, Destelbergen (Heusden), Heidestraat 50, geboren op 27 mei 1974 te Gent

Robert Gustaaf BROSSé, Destelbergen (Heusden), Magerstraat 69, geboren op 19 november 1936 te Heusden Eveline Liliane DE JAEGHER, Lede (Wanzele), Bredestraat 29, geboren op 12 mei 1990 te Wetteren Johan André de SCHIETERE de LOPHEM, 9070 Destelbergen (Heusden), Loveldstraat 104, geboren op 28 maart 1938 te Ruddervoorde

Eva Magdalena ROMBAUT, Destelbergen (Heusden), Heidestraat 50, geboren op 16 juni 1981 te Wetteren Hervé Gustaaf STEVENS, Destelbergen (Heusden), Zondernaamstraat 7, geboren op 18 maart 1948 te Beervelde

Liliane Julia VALCKE, 9070 Destelbergen (Heusden), Magerstraat 69, geboren op 29 januari 1939 te Laarne Gijsbrecht Gaston VAN HECKE, 9070 Destelbergen, Kerkstraat 42, geboren op 22 februari 1962 te Gent Jan Octaaf VAN HERZELE, Groenstraat 230, 9041 Oostakker, geboren op 27 december 1975 te Sint-Amandsberg

AKTE BETREFFENDE DE PERSONEN GEMACHTIGD OM DE VERENIGING TE VERTEGENWOORDIGEN

Voorzitter : Johan André de SCHIETERE de LOPHEM, 9070 Destelbergen (Heusden), Loveldstraat 104, geboren op 28/03/1938 te Ruddervoorde

Ondervoorzitter: Robert Gustaaf BROSSé, Destelbergen (Heusden), Magerstraat 69, geboren op 19/11/1936 te Heusden

Secretaris: Gijsbrecht Gaston VAN HECKE, 9070 Destelbergen, Kerkstraat 42, geboren op 22/02/1962 te Gent Penningmeester : Jan Octaaf VAN HERZELE, Groenstraat 230, 9041 Oostakker, geboren op 27/12/1975 te Sint-Amandsberg

De raad van bestuur oefent zijn mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

KONINKLIJKE GEMEENTEHARMONIE HEUSDEN vzw

 KOGH

9070 Destelbergen (Heusden)

ondernemingsnummer

Te Destelbergen (Heusden) op 11 december 2013

getekend, Johan André de SCHIETERE de LOPHEM, Voorzitter en Gijsbrecht Gaston VAN HECKE, Secretaris

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Voor financiële verrichtingen is de handtekening van één van de volgende bestuurders vereist: de voorzitter, de penningmeester.

Voor administratieve handelingen zijn de handtekeningen van de voorzitter en één bestuurder of twee bestuurders gezamenlijk vereist.

Te Destelbergen (Heusden), op 11 december 2013

getekend, Johan André de SCHIETERE de LOPHEM, Voorzitter en Gijsbrecht Gaston VAN HECKE, Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

KONINKLIJKE GEMEENTEHARMONIE HEUSDEN vzw

 KOGH

9070 Destelbergen (Heusden)

ondernemingsnummer

AKTE BETREFFENDE DE AANSTELLING VAN DE REKENINGENTOEZICHTER

De algemene vergadering heeft conform Art.22 van de statuten volgende persoon als rekeningentoezichter aangesteld voor onbepaalde duur:

Roeland Hugo VAN HECKE, wonende 9070 Destelbergen (Heusden), Herenakker 13

De rekeningentoezichter brengt aan de hand van een rapport jaarlijks verslag uit aan de raad van bestuur en aan de algemene vergadering van zijn contolewerkzaamheden omtrent de rekeningen van de vereniging over de voorbije periode.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Te Destelbergen (Heusden), op 11 december 2013

getekend, Johan André de SCHIETERE de LOPHEM, Voorzitter en Gijsbrecht Gaston VAN HECKE, Secretaris

20/05/2015
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatteb1adrbekend-te-maken-kopie na neerlegging van de akte ter grift E 1; }2 L /E GD

8 -Û> Ü1b

5072231111118

RECHT BANK VAN KOOPHANDEL TE GENT

Grillle

Cnû emíngsn r : 0543.282.449

Bering

title;: Koninklijke Gemeenteharmonie Heusden

KOGH

R:eca a aan : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetaá : Tramstraat 54 - 9070 Destelbergen (Heusden)

Otrïer' e v akte : Ontslagen en benoemingen bestuurders - Herschikking van de functies binnen de raad van bestuur

Tijdens de algemene vergadering van 21 april 2015, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, werden volgende beslissingen genomen:

Aanvaarding van het ontslag van de heer Robert Gustaaf Brossé, geboren te Heusden op 19-11-1936, RR 361119-189.74, wonende Magerstraat 69 te 9070 Destelbergen (Heusden) als lid van de raad van bestuur en als ondervoorzitter van de vereniging.

Aanvaarding van het ontslag van mevrouw Liliane Julia Valcke, geboren te t aarne op 29-01-1939, RR390129-212.35, wonende Magerstraat 69 te 9070 Destelbergen (Neusden) als lid van de raad van bestuur.

Aanvaarding van het ontslag van de heer Gijsbrecht Gaston Van Hecke, geboren te Gent op 22-02-1962, RR 620222-057.17, wonende Kerkstraat 42 te 9070 Destelbergen, als lid van de raad van bestuur en als secretaris van de vereniging.

De benoeming van de heer Luc Victor Vandenbruaene, geboren te Gent op 20-11-1951, RR 511120381.70, wonende Eenbeekstraat 85 te 9070 Destelbergen, als lid van raad van bestuur en als secretaris van de vereniging.

De benoeming van mevrouw Eva Magdalena Rombaut, geboren te Wetteren op 16-06-1981, RR810616-

096.03, lid van de raad van bestuur van bij de oprichting, ais ondervooaràt er van de vereniging.

De functies binnen de raad van bestuur zijn bijgevolg:

de Schietere de Lophem Johan André, geboren te Ruddervoorde op 2810311938, voorzitter Rombaut Eva Magdalena, geboren te Wetteren op 1610611981, ondervoorzitter

Vandenbruaene Luc Victor, geboren fe Gent op 2011111951, secretaris

Van Herzele Jan Octaaf, geboren te Sint Amandsberg op 27/1211975, penningmeester

Getekend te Heusden op 21 april 2015

Johan André de Schietere de Lophem, voorzitter en Luc Victor Vandenbruaene, secretaris

De handtekeningen op keerzijde van dit blad_

çe'a;d B ra sr^7 vrir ~~,-e.7te7,eCYr eel5ûRz' r,y

r%t

te.. ezd Le ~[t.7,17g 22`T.:ze:^..r.-r?ta.'i el.-re.":-1 tian darfen!o vertxanzi`~:;i.°"zW',

Veeerb ne.-e= ;q '~~7^.r._...e: -iR

o~

__~_

Coordonnées
KONINKLIJKE GEMEENTEHARMONIE HEUSDEN, AFGEKO…

Adresse
TRAMSTRAAT 54 9070 HEUSDEN(O-VL)

Code postal : 9070
Localité : Heusden
Commune : DESTELBERGEN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande