KONINKLIJKE MUZIEKKAPEL BRANDWEER DENDERMONDE, AFGEKORT : KMBD

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE MUZIEKKAPEL BRANDWEER DENDERMONDE, AFGEKORT : KMBD
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 561.721.951

Publication

16/09/2014
ÿþ MOD .?

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111111!IIMINO

GR4FFI-E-R-C a-ff-aA"Nr% VAN KOOPHANDEL GENT

-5 SEP. 2014

AFDELING DENDERMONDE

Lirithè

Ondememingsnr : se>4 /..1 Ç,1

Benaming

(voluit) : KONINKLIJKE MUZIEKKAPEL BRANDWEER DENDERMONDE

(verkort) KMBD

Rechtsvorm: VZW

Zetel: Oude Vest 150, 9200 Dendermonde

Onderwerp akte: Oprichting vzw

De ondergetekenden:

1° Rogiers Wouter, wonende te 9200 Dendermonde, Sint-Apolloniastraat 20 , geboren op 05/03/1985

2° Callebaut Kelly, wonende te 9040 Gent, Scheldestraat 15, geboren op 25/09/1975

3° Bijl Raphaël, wonende te 9200 Dendermonde, Begonialaan '17, geboren op 22/12/1942

4° De Brandt Paul, wonende te 9280 Lebbeke, Jozef Cardijnstraat 1, geboren op 04/08/1964

5° De Smet Georges, wonende te 9200 Dendermonde, Sint-Jacobsstraat 10, geboren op 15/04/1955

6° De Looze Marc, wonende te 9200 Dendermonde, Sint-Jacobsstraat 19, geboren op 18/09/1957

7° Heirbaut Patrick, wonende te 9200 Dendermonde, Lodewijk Dosfelstraat 23, geboren op 28/06/1961

Hiel Marie-Paule, wonende te 9200 Dendermonde, Weggevoerdenstraat 6, geboren op 07/12/1964

9° Scholliers Alex, wonende te 9200 Dendermonde, De Darnmenlaan 70, geboren op 22/10/1953

zijn overeengekomen op 26/05/2014, om in overeenstemming met de Wet van

27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de

internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de

vereniging zonder winstoogmerk "Koninklijke Muziekkapel Brandweer Dendermonde" op te richten waarvan

de

statuten als volgt luiden:

A. Benaming, oprichtingen zetel

Art. 1: De muziekkapel is opgericht in de maand februari 1946 in de schoot van het korps van de vrijwillige brandweer Dendermonde. In 2011 wordt de naam gewijzigd naar `Koninklijke Muziekkapel Brandweer Dendermonde' of afgekort KMBD. In 2014 wordt de naam gewijzigd naar 'Koninklijke Muziekkapel Brandweer Dendermonde VZW' of hier verder genoemd de muziekkapel. De rechtsvorm is een Vereniging Zonder Winstoogmerk.

Art. 2: De zetel is gevestigd in de Brandweerkazerne van Dendermonde-Centrum, Oude Vest 150, 9200 Dendermonde in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

B. Lidmaatschap, doel en gedragsregels

Art. 3: De muziekkapel omvat spelende leden, steunende leden, bestuursleden en wordt muzikaal geleid door een dirigent.

Art. 4: Het aantal spelende leden is onbeperkt, hun lidmaatschap bedraagt maximum 250,00 E.

Art. 5: Het aantal steunende leden is onbeperkt, zij betalen een jaarlijkse vaste bijdrage die vastgelegd wordt door de raad van bestuur. De steunende leden dragen in de eerste plaats bij tot het behoud en de verdere bloei van de muziekkapel.

Art. 6: De muziekkapel werd opgericht met als doel officiële plechtigheden, stads- en brandweerfeesten op te luisteren. Zij is vrij haar medewerking te verlenen aan andere organisaties die de naam van de brandweer en de muziekkapel niet schaden. De muziekkapel kan ook zelf concerten en optredens organiseren, alsook activiteiten die de muzikale ontwikkeling en het verenigingsleven bevorderen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 7: De muziekkapel richt zich tot muzikanten van alle leeftijden die een zekere muzikale ervaring hebben. Hierbij is het oordeel van de dirigent doorslaggevend.

Art. 8: De leden worden geacht aan zoveel mogelijk repetities, optredens en concerten deel te nemen. Iedere afwezigheid wordt vooraf aan de dirigent of aan de raad van bestuur gemeld. In geval van meerdere en onaangekondigde afwezigheden zal de betrokkene aangesproken worden omtrent zijn/haar verdere lidmaatschap. Dit valt onder de verantwoordelijkheid van de raad van bestuur. Indien enige tijd na het gesprek blijkt dat er geen verbetering is in het engagement van het lid, kan de raad van bestuur over gaan tot uitsluiting van het Rd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ; Naam en handtekening.

MOD '

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 9: Van de leden wordt de nodige tucht verwacht, in de geest van een vriendschappelijke omgang en een prettige sfeer van werken. De raad van bestuur vervult hierin een voorbeeldfunctie.

Art. 10: Leden van de muziekkapel mogen geen activiteiten ondernemen of prestaties leveren die de goede werking en/of naam kunnen schaden.

C. Raad van bestuur, werkploeg en algemene vergadering

Art. 11: De vereniging wordt geleid door de raad van bestuur. Deze neemt aile beslissingen die nodig zijn om de werking van de muziekkapel te garanderen.

Art. 12: De muziekkapel wordt ook ondersteund door een werkploeg, welke instaat voor regelmatige taken van praktische en organisatorische aard. Deze taken worden vastgelegd in een huishoudelijk reglement.

Art. 13: De algemene vergadering wordt, minimaal éénmaal per jaar, samengeroepen door de raad van bestuur. Dit om haar beleid voor te stellen en te nemen beslissingen, die de werking van de vereniging beïnvloeden, af te toetsen. De algemene vergadering kan ook samengeroepen worden op vraag van 2/3 van het totale ledenaantal. De bijeenroeping gebeurt tenminste 8 dagen voor de vergadering plaats heeft bij oproeping. De notulen van de vergadering worden ter beschikking gesteld voor aile leden.

Art. 14: De algemene vergadering bestaat uit aile leden van de vereniging. Elk lid heeft stemrecht. De algemene vergadering kan ook aangevuld worden met sympathisanten die geen lid zijn van de vereniging. Sympathisanten hebben in deze geen stemrecht. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de cndervoorzitter en bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art. 15: De algemene vergadering verkiest om de drie jaar een bestuur uit haar leden die zich hiervoor kandidaat stellen op de algemene vergadering. Jaarlijks kunnen vacante functies binnen de raad van bestuur ingevuld worden, na goedkeuring van de algemene vergadering. De Algemene Vergadering keurt ook de statuten en statutenwijzigingen goed met 2/3-meerderheid.

Art. 16: De raad van bestuur bestaat uit 6 verkozen leden uit de algemene vergadering én 2 niet-verkiesbare leden, welke zijn de dirigent en de overste van het brandweerkorps of een door hem aangestelde plaatsvervanger.

Art. 17: Bij de bestuursverkiezingen zullen de 6 kandidaten met de meeste stemmen worden weerhouden. De algemene vergadering duidt uit de 6 verkozen leden rechtstreeks de voorzitter aan. De voorzitter kan geen voorzitter zijn van een ander orkest. Andere bestuursfuncties worden binnen het verkozen bestuur vastgelegd. Elk bestuurslid neemt minstens één functie op.

Art, 18: De bestuursfuncties betreffen (1) voorzitter, (2) ondervoorzitter, (3) secretaris, (4) penningmeester, (5) materiaalmeester, (6) uniformverantwoordelijke en (7) een bibliothecaris.

Art. 19: De raad van bestuur zal frequent samenkomen, minstens 6 maal per jaar, bespreekt de gang van zaken en zorgt voor de regeling van projecten. De raad van bestuur stelt ook de agenda op voor de jaarlijkse algemene vergadering.

Art. 20: Een verkozen bestuurslid kan vroegtijdig ontslag nemen/ontslagen worden, omdat hij of zij zijn functie niet kan vervullen/vervult. De raad van bestuur kan deze functie overnemen en maximaal tot het einde van de termijn of vacant verklaren en opnieuw invullen bij een volgende algemene vergadering. De raad van bestuur kan ter vervanging van die positie wel een extra gewoon bestuurslid toelaten, die zich eventueel zo kan inwerken in het dagelijks bestuur, met het oog op een eventuele kandidatuurstelling na verloop van tijd voor de vrijgekomen functie.

D. Bevcegdheden, vertegenwoordiging en werking

Art. 21: De voorzitter dient er steeds over te waken de belangen van de muziekkapel maximaal te verdedigen. Hij stelt de agenda op van de bestuursvergadering en leidt de vergaderingen als een objectieve gespreksleider die stuurt en leiding geeft. Hij zorgt ervoor dat de vergaderprocedure wordt gerespecteerd, stelt open vragen, vangt suggesties op om ze later eventueel weer naar voor te brengen en sluit ieder agendapunt af met een samenvatting. Na de vergadering neemt de voorzitter het verslag door met de secretaris vooraleer het verstuurd wordt naar alle deelnemers. Hij verifieert de genomen besluiten en neemt zo nodig contact op met de betrokkenen. Los van de vergaderingen vormt de voorzitter het aanspreekpunt van de vereniging. Hij wordt van aile belangrijke zaken op de hoogte gebracht.

Art. 22: De ondervoorzitter is de plaatsvervanger van de voorzitter bij diens afwezigheid.

Art. 23: De secretaris neemt voor de vergadering de agenda door met de voorzitter, verstuurt de uitnodigingen en brengt aile praktische zaken in orde. Tijdens de vergadering noteert hij objectief en neutraal de genomen besluiten en gemaakte afspraken, en geeft waar nodig bijstand aan de voorzitter door af en toe samen te vatten. Na de vergadering neemt de secretaris het verslag door met de voorzitter en verstuurt het naar aile bestuurders. De secretaris is ook verantwoordelijk voor de dagelijkse briefwisseling die opgenomen wordt door andere bestuursleden.

Art. 24: De penningmeester is belast met het bijhouden van de inkomsten en uitgaven van de vereniging. Hij voert de dagelijkse financiële verrichtingen uit en houdt een kasboek bij. Hij legt elke vergadering een financieel verslag voor van de vorige periode. Hij legt op het einde van het werkjaar de boekhouding voor ter goedkeuring. Hij beheert de financiële middelen van de vereniging als een goede huisvader.

MOD 2 2

Luik B - Vervolg

Art. 25: De bibliothecaris beheert de bibliotheek van alle partituren eigendom van de vereniging. Hij beheert ' de verdeling van partituren onder de leden.

Art. 26: De uniformverantwoordelijke zorgt voor het beheer, de aankoop en het onderhoud van de uniformen.

Art. 27: De materiaalmeester is verantwoordelijk voor de inventaris en de goede staat van het materiaal dat eigendom is van de muziekkapel, uitgezonderd uniformen en partituren. Hij is verantwoordelijk voor de aansturing van de werkploeg

Art. 28; De dirigent heeft de muzikale leiding over de vereniging. Hij is verantwoordelijk voor de keuze van de muziekstukken en samenstelling van de uit te voeren stukken. Hij staat hierbij open voor het advies van de bestuursleden van de muziekkapel. Hij leidt de wekelijkse repetities, optredens en concerten. De dirigent wordt aangesteld door de raad van bestuur voor onbepaalde duur.

Art. 29: De raad van bestuur kan een onderdirigent aanstellen. Deze leidt de muziekkapel bij afwezigheid van de dirigent.

Art. 30: Beslissingen worden genomen tijdens de bestuursvergaderingen door de aanwezige bestuursleden. Er is een 2/3 meerderheid nodig van de raad van bestuur voor (1) een statutenwijziging, (2) een ontbinding of (3) de uitsluiting van een lid. Stemmingen over personen gebeuren bij geheime stemming. Elk bestuurslid heeft 1 stem. Stemmen bij volmacht is niet toegelaten.

Art. 31: De VZW wordt vertegenwoordigd in rechte en ten opzichte van derden door de individuele handtekening van de voorzitter, of de ondervoorzitter, of de secretaris, of de penningmeester.

Art. 32: Uittreden van een lid van de vereniging, zijnde een spelend lid, steunend lid, bestuurlid of dirigent, kan via ofwel vrijwillig ontslag ofwel gedwongen ontslag Dit laatste gebeurt ais ofwel (1) de betrokkene een handeling stelt of een houding aanneemt die in strijd is met het doel, belang en de waardigheid van de vereniging of die de naam en de eer van de leden kan schaden of (2) de betrokkene een inbreuk pleegt op de statuten. Het gedwongen ontslag brengt het ontslag uit aile functies in de vereniging met zich mee.

E. Tegemoetkomingen van de muziekkapel t.o.v. haar leden

Art, 33: De muziekkapel voorziet haar leden van een uniform en partituren van de te spelen muziekwerken. Art. 34: Aan de dirigent en muzikanten kunnen stedelijke eretekens worden uitgereikt na 15, 25 en 50 jaar lidmaatschap.

Art. 35: De dirigent ontvangt een maandelijkse vergoeding. Deze is afhankelijk van het begrote bedrag voorzien in de begroting van het korps van de Stedelijke Brandweer Dendermonde. Graden worden toegekend , aan verdienstelijke leden, bestuurders en dirigent op voordracht van de raad van bestuur en bekrachtigd door het Korps.

Art. 36: Een bestuurslid dat ontslag neemt uit een bestuursfunctie kan door zijn verdienste als bestuurslid een eretitel toegekend krijgen.

F. Ontbinding

Art. 37: De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Na twee jaar non-activiteit houdt de vereniging

op te bestaan.

Art. 38: Bij ontbinding zullen alle eigendommen overgedragen worden aan het brandweerkorps. De

" financiële middelen zullen eveneens overgemaakt worden aan het brandweerkorps.

G. Begroting en rekeningen

Art. 39:Het boekjaar van de V.Z.W. loopt van 01/01 tot 31/12 en uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op de dag van de oprichting van de V.Z.W. en zal eindigen op 31/12. Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, legt de raad van bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

H. Slot

Art. 40: Voor aile gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de V.Z.W. 

wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

© 2014

Getekend door Raad van Bestuur: Scholliers Alex, uniformverantwoordelijke De Brandt Paul, materiaalverantwoordelijke De Smet Georges, Kapitein brandweerkorps De Looze Marc, Ltn. brandweerkorps

Rogiers Wouter, voorzitter

Callebaut Kelly, ondervoorzitter/secretaris

Bijl Raphael, bibliothecaris

Hiel Marie-Paule, penningmeester

Heirbaut Patrick, dirigent

Vo behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(i bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordig,

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
KONINKLIJKE MUZIEKKAPEL BRANDWEER DENDERMOND…

Adresse
OUDE VEST 150 9200 DENDERMONDE

Code postal : 9200
Localité : DENDERMONDE
Commune : DENDERMONDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande