KONINKLIJKE SINT-LUTGARDISTURNKRING ZELE, AFGEKORT : SINT-LUTGARDISTURNKRING ZELE

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE SINT-LUTGARDISTURNKRING ZELE, AFGEKORT : SINT-LUTGARDISTURNKRING ZELE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 466.899.008

Publication

13/08/2012
ÿþ- ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter gri

M00 2,2

*iaiaiaos*

GR[F CCFif . .,

A!v IEoopt-gg4;DE1

2 MG 2612 ~NEIERMONDE,,

Ondernemingsnr : 0466.899.008

Benaming

ivoluit) : Koninklijke Sint-Lutgardisturnkring Zele

(verkort) : Sint-Lutgardisturnkring Zele

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Huivelde 198 te 9240 Zeie

Onderwerp akte Wijziging statuten 1 wijziging raad van bestuur

De Algemene Vergadering van de Koninklijke Sint-Lutgardistumkring Zeie heeft in zijn vergadering van 2510712012, waarop het vereiste aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd was, met eenparigheid van stemmen beslist :

1. De statuten van de Koninklijke Sint Lutgardistumkring, Vereniging Zonder Winstoogmerk in zijn geheel te wijzigen in de hierna vagende statuten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd bij de Wetten van 2 mei 2002,16 januari 2003, 22 december 2003 en 9 juli 2004, hierna kortweg "de V&S-wet" genoemd,

HOOFDSTUK 1 : Naam  Zetel  Doel  Duur

Artikel 1 : De Koninklijke Sint-Lutgardistumkring Zele, Vereniging zonder winstoogmerk, hierna "de Vereniging" genoemd, zal voortaan de naam "XL Rope & Dance" dragen. De benaming "Koninklijke Sint-Lutgardistumkring" kan desgevallend als bijkomende benaming worden gebruikt.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken uitgaande van de Vereniging vermelden haar naam, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW , en het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2 : De Vereniging heeft haar zetel op het adres van de secretaris van de raad van bestuur; namelijk te Dendermondebaan 36 in 9240 Zele. Daar worden ook het ledenregister van de vzw en de notulen van de raad van bestuur en de algemene vergadering bijgehouden en kunnen de leden alle boekhoudkundige stukken. van de Vereniging inzien. De Vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

De zetel mag overgebracht worden naar een andere plaats bij besluit van de algemene vergadering. Dit besluit, dat een statutenwijziging inhoudt, dient te worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van, Koophandel van de plaats waar de vereniging haar zetel heeft, en dient binnen de dertig dagen na de' neerlegging op de griffie te worden bekendgemaakt worden in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

De raad van bestuur kan kantoren en filialen oprichten waar hij dit nuttig zou achten.

Artikel 3 : De Vereniging heeft tot doel :

" het onbaatzuchtig bevorderen van sport en lichamelijke opvoeding, in het bijzonder van dans en ropeskipping en van al hun afgeleide vormen van sportbeoefening;

" bij te dragen tot de fysieke vorming en ontplooiing van haar leden en aangesloten sportbeoefenaars;

" desgevallend, in samenwerking met andere partners, de sportieve belangen te behartigen van haar leden en aangesloten sportbeoefenaars, al dan niet in het kader van het samenwerkingsverband "XL Sport", t.a.v. het gemeentebestuur van de gemeentes waar de Vereniging actief is,

Om het doel te verwezenlijken of te bevorderen kan de Vereniging alle middelen aanwenden.

Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor het verwezenlijken van haar doel, in eigendom te houden of er het gebruik van te hebben.

Artikel 4 : De Vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht. Zij kan te allen tijde worden ontbonden door een besluit van de algemene vergadering met de in de Wet voorziene meerderheid en het in de Wet voorziene aanwezigheidsquorum. Over een ontbinding kan slechts geldig worden beslist door de algemene vergadering indien dit punt op de agenda vermeld is.

HOOFDSTUK 2 : Lidmaatschap - Algemene vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz" van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Veren " Naam An handtekeninn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/08/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Artikel 5 : De Vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden. Het volledige lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, is enkel voorbehouden aan de leden en niet aan de toegetreden leden.

De (werkelijke) leden zijn de personen (natuurlijke personen of rechtspersonen) die als lid worden aanvaard door de algemene vergadering zoals hierna bepaald in artikel 7 van de statuten,

De toegetreden leden zijn derden die een band hebben met onderhavige Vereniging en die de Vereniging in haar werking wenst te betrekken.

Om toegetreden lid te worden dienen de volgende voorwaarden te worden vervuld

a.aanvaard worden door de algemene vergadering, zoals hierna bepaald in artikel 7 van de statuten; b.minstens één maal per jaar een activiteit van onderhavige vereniging bijwonen.

De raad van bestuur kan de toegetreden leden uitnodigen op haar activiteiten en op de algemene vergaderingen, waarbij zij een raadgevende stem hebben.

tnformatiebtaden en nieuwsbrieven kunnen hen toegestuurd worden.

De verdere uitwerking en de toepassing van deze voorwaarden zal gebeuren door de raad van bestuur. Wordt in deze statuten over "leden" gesproken, dan wordt hiermee enkel de werkelijke leden bedoeld. De

rechten en plichten van de leden omschreven in de V&S-wet, zijn niet van toepassing op de toegetreden leden. Op de zetel van de Vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de leden gehouden, in

overeenstemming met artikel 10 van de de V&S-wet.

Dit register vermeldt de naam, voornamen en de woonplaats of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat zij van de beslissing in kennis zijn gesteld.

Een kopie van het register van de leden wordt neergelegd op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, om te worden bewaard in het dossier van de Vereniging. Wanneer wijzigingen optreden in de samenstelling van de Vereniging wordt een bijgewerkte ledenlijst neergelegd binnen een maand te rekenen van de verjaardag van de neerlegging van de statuten.

Onverminderd de artikelen 3 §2 en 11 van de V&S-wet, gaan de leden in die hoedanigheid geen enkele persoonlijke verplichting aan betreffende de verbintenissen die de Vereniging aangaat.

Artikel 6 : Het aantal leden en toegetreden leden is onbeperkt. Het aantal leden moet echter ten minste vijf bedragen.

Artikel 7 : Leden en toegetreden leden worden aanvaard door de algemene vergadering met gewone meerderheid en quorum na schriftelijke kandidatuurstelling bij de voorzitter van de raad van bestuur. Over de aanvaarding wordt beslist op de eerste algemene vergadering na de schriftelijke kandidatuurstelling, In geval het vereiste ledenaantal niet meer bereikt wordt kan de algemene vergadering te allen tijde een nieuw lid coöpteren.

De leden van de Vereniging zijn verplicht :

a.De statuten en het huishoudelijk reglement van de Vereniging alsook de besluiten van de algemene vergadering na te leven;

b.De belangen van de Vereniging niet te schaden.

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde wanneer een lid zich niet meer engageert voor minstens één van de doelstellingen van de Vereniging.

Artikel 8 : Er kan aan de leden en toegetreden leden een jaarlijkse of periodieke bijdrage gevraagd worden die maximum vijftien euro (¬ 15,00) bedraagt. Het bedrag van die bijdrage zal jaarlijks door de raad van bestuur ter goedkeuring worden voorgelegd aan de algemene vergadering.

Artikel 9 : De algemene vergadering komt minstens zes maal per jaar bijeen op uitnodiging van de raad van bestuur, of op aanvraag van ten minste een vijfde van de leden van de algemene vergadering, die de voorzitter hieromtrent vooraf inlichten.

De agenda van de vergadering wordt minstens acht (8) dagen voor de vergadering aan de leden meegedeeld door de voorzitter van de raad van bestuur. Indien de algemene vergadering ter vergadering hiermee instemt, kan ook over punten die niet op de agenda staan, beslist worden.

Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de oudste benoemde bestuurder, de seoretaris of de penningmeester. De leden beschikken elk over één stem. Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, voorzien van een schriftelijke volmacht. Niemand mag meer dan één lastgever vertegenwoordigen.

De besluiten worden bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen genomen, Om geldig te beslissen dient minstens de helft van de leden aanwezig te zijn. Indien dit quorum niet wordt bereikt, wordt een nieuwe vergadering bijeengeroepen, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezige leden. Deze nieuwe algemene vergadering zal gehouden worden binnen de vijftien dagen na de eerste algemene vergadering.

Bij staking van stemmen beslist de voorzitter van de vergadering, De notulen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering en worden bijgehouden door de secretaris op de zetel van de Vereniging.

Artikel 10 : Over een wijziging van de statuten kan slechts worden beraadslaagd door de algemene vergadering indien dit punt op de agenda en in de oproeping tot de algemene vergadering voorkomt. In dit geval dient een voorstel van de beslissing bij de agenda gevoegd te worden,

Op de vergadering dient ten minste twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn,

Een wijziging Kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mao 2.2

Wanneer de wijziging betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de Vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

In het geval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden, zoals voormeld, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

Artikel 11 : Elk lid of toegetreden lid kan te allen tijde uit de Vereniging treden, mits er vooraf schriftelijk kennis van te geven aan de voorzitter van de raad van bestuur. Tot uitsluiting van een lid of toegetreden lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten met een meerderheid van twee derde van de aanwezige leden en nadat het lid of toegetreden lid is gehoord of geroepen. Opgave van redenen is niet vereist.

Een uittredend of uitgesloten lid of toegetreden lid kan in geen geval aanspraak maken op het vermogen van de Vereniging en kan nooit teruggave van de gestorte bijdragen, van inbrengsten of van andere prestaties vorderen, In geen geval kan het uittredend of uitgesloten lid of toegetreden lid mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van goederen van de Vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

HOOFDSTUK 3 : Raad van bestuur

Artikel 12 : De Vereniging wordt bestuurd door een raad van ten minste drie en ten hoogste zes bestuurders die lid zijn van de Vereniging, waaronder een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Ze worden benoemd door de algemene vergadering, na geheime stemming, voor een termijn van twee jaar. De zes mandaten worden niet gelijktijdig vacant gesteld.

Bij afwijking hiervan zullen bij de eerstvolgende benoeming van de raad van bestuur de voorzitter en de secretaris worden benoemd voor een termijn van drie jaar; en de penningmeester en de andere bestuurders voor een termijn van twee jaar.

De mandaten van voorzitter, secretaris en penningmeester zijn niet verenigbaar,

Artikel 13 : De raad van bestuur voert de beslissingen van de algemene vergadering uit en vertegenwoordigt de Vereniging bij elke rechtshandeling. De Vereniging is geldig vertegenwoordigd door de voorzitter van de raad van bestuur en een andere bestuurder, behoudens hetgeen hierna wordt bepaald in artikel 15 van de statuten betreffende handelingen van dagelijks bestuur voor een beperkt bedrag. indien de voorzitter onbeschikbaar is neemt de oudst benoemde bestuurder, de secretaris of de penningmeester zijn bevoegdheid over.

De raad kan specifieke bevoegdheden delegeren.

Artikel 14 Door de bestuurders mogen geen persoonlijke verplichtingen warden aangegaan betreffende de verbintenissen van de Vereniging. Hun aansprakelijkheid blijft beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht.

Artikel 15 : Rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en bijzondere opdrachten vallen, en waarvan de waarde meer dan duizend euro (¬ 1000,00) vertegenwoordigt, verbinden de Vereniging slechts wanneer zij de handtekening dragen van de voorzitter van de raad van bestuur en van een andere bestuurder, indien de voorzitter onbesohikbaar is neemt de oudst benoemde bestuurder, de secretaris of de penningmeester zijn bevoegdheid over

Voor aile andere handelingen en handelingen van dagelijks bestuur die het bedrag van duizend euro (¬ 1.000,00) niet overschrijden, volstaat de handtekening van één bestuurder.

Artikel 16 : De raad van bestuur vergadert op verzoek van de voorzitter of twee van de leden van de raad van bestuur

De leden van de raad van bestuur beschikken elk over één stem.

Elk lid van de raad van bestuur kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, voorzien van een schriftelijke volmacht. Niemand mag meer dan één lastgever vertegenwoordigen.

De besluiten worden bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen genomen. Om geldig te beraadslagen dient minstens de helft van de leden aanwezig te zijn. indien dit quorum niet wordt bereikt, wordt binnen de vijftien dagen een nieuwe vergadering bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige leden.

Bij staking van stemmen beslist de voorzitter van de vergadering. De notulen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering en worden bijgehouden door de secretaris{

HOOFSTUK 4 : Reglement van inwendige orde

Artikel 17 : De raad van bestuur kan aan de algemene vergadering een reglement van inwendige orde voorstellen. Dit reglement kan door de algemene vergadering worden gewijzigd bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

HOOFSTUK 5 ; Controle

Artikell8 : De controle van de financiële toestand, van de jaarrekening en van de regelmatigheid in het licht van de wet en van deze statuten, van de verrichtingen die in de jaarrekening moeten worden vastgesteld, wordt

v

i 0 1 MOD 2.2

.1.2



Voorbehouden aen het Belgisch Staatsblad

Eric Beirens Filip De Varé

(Voorzitter) (Mandataris)

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

aan één of meer commissarissen opgedragen. De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd voor een vrij te bepalen termijn.

De aanstelling van een commissaris is niet verplicht zolang de Vereniging niet voldoet aan de criteria van ett lset 17 §6, van de V&SS-vaet.

HOOFDSTUK 6 : Begrotingen en Rekeningen

Artikel 19 : Het boekjaar van de Vereniging loopt van 1 september van ieder jaar tot 31 augustus van het volgend jaar,

De Vereniging beschikt niet over liquiditeiten, tenzij gebeurlijk in het geval voorzien in artikel 3 of in gevolge giften, baten enz.

Op het einde van elk boekjaar zullen de rekeningen van het verlopen jaar door de penningmeester worden afgesloten en zal de jaarrekening van het voorbije jaar, opgemaakt in overeenstemming met artikel 17 van de V&S-wet door de raad van bestuur, en de begroting van het volgend boekjaar ter goedkeuring worden voorgelegd aan de eerste algemene vergadering die gehouden wordt na 30 september en uiterlijk binnen de zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar, Hierbij zal ook over de kwijting aan de bestuurders beslist worden.

Bij beheer van eigen gelden zal de Vereniging er een eigen boekhouding op na houden, met dezelfde verplichtingen als hierboven vermeld. Het eventueel batig saldo mag onder geen beding aan de leden worden uitgekeerd.

Artikel 20 : Al de beschikkingen van de wet aangaande ontbinding en vereffening van de Vereniging zijn van toepassing. In gevat van ontbinding zal het actief, na aanzuivering van eventuele schulden, bij beslissing van de algemene vergadering, worden toegewezen aan een lokale organisatie die de doelstellingen van artikel 3 onderschrijft.

HOOFDSTUK 7 : Niet voorziene gevallen

Artikel 21 : Alle gevallen, niet voorzien door de statuten, worden geldig en voorlopig beslecht door de raad van bestuur tot de eerstvolgende algemene vergadering.

Artikel 22 : Aile voorschriften van deze statuten die tegenstrijdig zouden zijn of worden met de V&S-Wet, dienen ongeldig te worden beschouwd zonder dat daarom de onderhavige akte in zijn geheel als nietig dient te worden aanzien.

Voor al wat niet uitdrukkelijk in de statuten is voorzien, dient men zich te schikken naar de V&S-wet en de gebruiken inzake verenigingen en het huishoudelijk reglement.

2. De ambtsbeëindiging te aanvaarden, ingaand op 2410712012, van de bestuurders :

-CARDON Eric, wonende te 9240 Zele, Huivelde 198;

-POPPE Sylvia, wonende te 9240 Zele, Gentsesteenweg 105;

-CORNELIS Kris, wonende te 92 Berlare, Konijnenbergstraat 17;

-ROGGEMAN Godelieve, wonende te 9240 Zele, Albrecht Rodenbachstraat 14

3. Te benoemen tot respectievelijk voorzitter en secretaris voor een termijn van drie jaar, ingaand op 26/07/2012, van :

-BEIRENS Eric, geboren te Zele op 10/05/1963, wonende te 9200 Grembergen, Groeneweg 34A; -DE BLOCK Sandra, geboren te Zele op 0610911970, wonende te 9240 Zele, Dendermondebaan 36; Die verklaren hun mandaat te aanvaarden.

4. Te benoemen tot bestuurder voor een termijn van twee jaar, ingaand op 25/07/2012, van :

-PERMENTIER Ingrid, geboren te Zele op 14/01/1967, wonende te 9240 Zele, Kamershoek 201;

-BEL1E Kim, geboren te Dendermonde op 02/12/1991, wonende te 9240 Zele, Kalvariestraat 5;

-VAN DOOREN Paul, geboren te Zele op 07/06/1968, wonende te 9240 Zele, Durmen 42;

-DE VARE Filip, geboren te Zele op 19/09/1968, wonende te 9240 Zele, Narcislaan 185;

Die verklaren hun mandaat te aanvaarden.

Opgemaakt in DRIE exemplaren.

Gedaan te Zele op 25 juli 2012

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
KONINKLIJKE SINT-LUTGARDISTURNKRING ZELE, AF…

Adresse
HUIVELDE 198 9240 ZELE

Code postal : 9240
Localité : ZELE
Commune : ZELE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande