KORFBALCLUB AGO AALST

Association sans but lucratif


Dénomination : KORFBALCLUB AGO AALST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 450.814.428

Publication

08/07/2014
ÿþ11111111111.1j113111111

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111

GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

2. 7 JUNI 2014

AFDELING DeetreliMONDE

Ondernemingsnr : 450.814.428

Benaming

(voluit) : KORFBALCLUB AGO AALST

(verkort): KC AGO AALST

Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel: 9300 Aalst, Ouden Dendermoncisesteenweg 45

Onderwerp akte: Wijziging van de Statuten en Wijziging samenstelling Raad van Bestuur

Op de Algemene Vergadering van 26/04/2014 werd het vereiste aanwezigheidsquorum bereikt, vervolgens werden de statuten door de vereiste 2/3-meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen gewijzigd. Men opteerde ervoor om nieuwe statuten goed te keuren die de voorgaande integraal zullen vervangen.

Benaming:Korfbalclub AGO Aalst

Rechtsvorm:V.Z.W.

Zetel: 9300 Aalst, Ouden Dendermondsesteenweg 45.

OndememingsnuMmer: 450.814.428

Voorwerp Akte: Wijziging statuten

De Algemene Vergadering van de Koribalclub AGO Aalst heeft op 26 april 2014 beslist om de statuten van de vereniging te vervangen door de volgende.

Tussen de volgende personen:

1) Jan De Roeck, Terbekenstraat 26, 9320 Nieuwerkerken, technisch bediende

2) Dirk Van SchuyIenbergh, Molendreef 20 bus 1, 9300 Aalst, ingenieur

3) Magda Roelant, Middelkouter 109 Haaltert, accountant

4) Rudy Hooft, VooruiUichtstraat 30, 9300 Aalst, ingenieur

allen van Belgische nationaliteit,

werd op vijf juli negentienhonderd eenennegentig besloten een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 192'1, onder hen en al de personen die er later zulten deel van uitmaken en die in deze handelen in opdracht van de jaarlijkse Algemene Vergadering van de maatschappij uKoribalclub AGO Aalst, in feite bestaande in de Aalsterse omgeving sinds elf juli negentienhonderd tweeëntachtig.

STATUTEN

Titel ligAAm - ZETEL - DOEL DUUR

Art 1 NAAM

1. De vereniging wordt genoemd Koribalclub AGO Aalst vzw afgekort KC AGO Aalst vzw.

Op de laatste biz, van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

1 ï

1' Y MOD 2.2

2. Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk of door de afkorting 'vzw', met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Art 2 ZETEL

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 9300 Aast, Ouden Dendermondse-steenweg 45, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

Art 3 DOEL

1, De vereniging heeft tot doel het inrichten en bevorderen van sportactiviteiten in het algemeen en van korfbal in het bijzonder, door de organisatie van een zo ruim mogelijk aanbod van diverse disciplines binnen de sport, zowel op recreatief als op competitief vlak. De vereniging ontzegt zich uitdrukkelijk aile inmenging in politieke, wijsgerige, syndicale of persoonlijke aangelegenheden,

2. De vereniging kan aile rechtshandelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van haar doel.

Art 4 DUUR

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Art 5 PLICHTEN

De vzw moet, bij mondeling of schriftelijk verzoek, aan de overheden, de administraties an de diensten, met inbegrip van de parketten, de griffies en de leden van de hoven, de rechtbanken en alle rechtscolleges en de daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren, onverwijld toegang verlenen tot het ledenregister en deze instanties bovendien de afschriften of uittreksels uit dit register verstrekken welke zij nodig achten.

Titel II LEDEN

Art SLEDEN

De vzw bestaat uit werkende leden, toegetreden leden en andere leden die worden opgesomd in art 13.

De werkende en toegetreden leden zijn verplicht om de bepalingen van de vzw-wet van 27/6/1921 en alle daaropvolgende wijzigingen na te leven alsook de bepalingen van deze statuten, de bepalingen van het Huishoudelijk Reglement van de vereniging en de regels en richtlijnen opgesteld door de vereniging.

In het Huishoudelijk Reglement kan een verdere uitbreiding van de rechten en plichten van werkende en toegetreden leden worden opgenomen.

Art 7 WERKENDE LEDEN  Procedure en inhoudelijke voorwaarden

Er zijn minimum drie werkende leden. Er is geen maximumaantal bepaald.

De werkende leden zijn meerderjarige toegetreden leden die door de Raad van Bestuur ais werkend lid worden opgenomen in het ledenregister en deel uitmaken van de Algemene Vergadering. Het ledenregister wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging.

De voorwaarden en formaliteiten om aanvaard te worden als werkend lid worden opgenomen in het Huishoudelijk Reglement.

Een kandidaat-werkend lid dient hiervoor een aanvraag in bij een bestuurslid. De Raad van Bestuur beslist autonoom of een kandidaat-werkend lid aan de inhoudelijke voorwaarden voldoet en als werkend lid wordt toegelaten en dient deze beslissing niet te motiveren.

Op voorstel van de Raad van Bestuur kan de Algemene Vergadering de titel van verdienstelijk lid toekennen aan werkende leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

-t

:- e MOD 2.2

Art 8 WERKENDE LEDEN  Rechten en plichten

Hun rechten en plichten zijn opgenomen in de vzw-wet en de statuten, aangevuld met deze opgenomen in het Huishoudelijk Reglement en in alle door de club uitgevaardigde regels en richtlijnen.

De werkende leden worden uitgenodigd tot de Algemene Vergadering en hebben stemrecht.

Indien ze geen uitnodiging krijgen voor de Algemene Vergadering omdat ze hun contactgegevens niet hebben doorgegeven aan de secretaris van de Raad van Bestuur, kunnen werkende leden dit niet tegenwerpen aan de vereniging.

De werkende leden hebben het recht om inzage te vragen in het ledenregister, de notulen van de vergaderingen van de Raad van Bestuur en van de Algemene Vergadering en de jaarrekeningen.

Art 9 WERKENDE LEDEN - Einde van het lidmaatschap

1. Het lidmaatschap van de werkende leden is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden.

2. Een werkend lid kan ontslag nemen uit de vzw en dient geen opzegtermijn in acht te nemen. Hij/zij stuurt een ontslagbrief naar de voorzitter van de Raad van Bestuur. Voor spelende leden geldt een specifieke regeling die opgenomen wordt in het Huishoudelijk Reglement.

Indien door het ontslag het aantal werkende leden onder het wettelijke of statutair minimum daalt, wordt het ontslag van het werkend lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden.

Een werkend lid wordt geacht ontslag te nemen indien hij/zij de jaarlijkse bijdrage niet betaald heeft binnen een redelijke terme na aanmaning (per brief of digitaal),

3,Een werkend lid wordt door de Raad van Bestuur uit het ledenregister geschrapt wanneer hij/zij niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om werkend lid te zijn. Het werkend lid blijft dan wel toegetreden lid.

4. Een werkend lid kan geschorst worden door de Raad van Bestuur in afwachting van de Algemene Vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting.

De Raad van Bestuur kan een geschorst werkend lid de deelname aan bepaalde activiteiten weigeren.

.5 Een werkend lid kan worden uitgesloten door de Algemene Vergadering met een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De stemming over de uitsluiting van een werkend lid is geheim.

6. Een werkend lid dat ontslag neemt, uitgesloten of geschorst wordt, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden werkend lid, hebben geen recht op het maatschappelijk fonds. Ze kunnen evenmin de betaalde bijdragen terugvorderen. Ze mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van de zegels of een inventaris vragen.

Art 10 WERKENDE LEDEN - Bijdragen

De werkende leden betalen een jaarlijkse bijdrage, volgens de categorie waartoe ze behoren. Het bedrag van het lidgeld wordt bepaald door de Algemene Vergadering en mag per werkend lid niet hoger zijn dan 400 euro.

De Raad van Bestuur kan in uitzonderlijke gevallen een afwijking op de jaarlijkse bijdrage toestaan. Art 11 TOEGETREDEN LEDEN  Procedure en inhoudelijke voorwaarden / Rechten en plichten

Toegetreden leden zijn leden die gebruik maken van de diensten van de vzw en een zekere band hebben met de vzw.

De Raad van Bestuur beslist autonoom over de toelaatbaarheid van kandidaat-toegetreden leden en dient haar beslissing niet te motiveren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

e M002.2

De formaliteiten en voorwaarden van toetreding, alsook de rechten en plichten van de toegetreden leden staan in het Huishoudelijk Reglement en worden aan de kandidaat-leden ter beschikking gesteld.

Toegetreden leden maken geen deel uit van de Algemene Vergadering, zij kunnen die vergadering niet bijwonen en hebben er geen stemrecht.

De werkende leden kunnen de rechten en plichten van de toegetreden leden wijzigen zonder hun instemming. Art 12 TOEGETREDEN LEDEN  Einde lidmaatschap

Een toegetreden lid kan ontslag nemen uit de vzw. Het ontslag gebeurt mondeling, per brief of digitaal aan de secretaris van de Raad van Bestuur, behalve voor spelende leden waarvoor een specifieke regeling in het Huishoudelijk Reglement staat. Voor minderjarigen moet hun ontslag bekrachtigd zijn door hun wettelijke vertegenwoordiger.

Een toegetreden lid wordt geacht ontslag te nemen in de volgende omstandigheden:

- wanneer hij/zij niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om toegetreden lid zijn;

- wanneer een toegetreden lid zijn/haar bijdrage niet betaald heeft binnen een redelijke termijn na aanmaning (per brief of digitaal)

Een toegetreden lid kan op elk moment worden uitgesloten door de Raad van Bestuur met een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De stemming is geheim.

Het lidmaatschap van een toegetreden lid eindigt van rechtswege bij zijn/haar overlijden. Art 13 TOEGETREDEN LEDEN - Bijdragen

De toegetreden leden betalen een jaarlijkse bijdrage, volgens de categorie waartoe ze behoren. Het bedrag van het lidgeld wordt bepaald door de Algemene Vergadering en mag per toegetreden lid niet hoger zijn dan 400 euro. De bijdrage kan zonder hun instemming gewijzigd worden. De bijdrage van de leden die in de tweede helft van het sportief jaar toetreden wordt bepaald door de Raad van Bestuur. In uitzonderlijke gevallen kan de Raad van Bestuur een afwijking op de jaarlijkse bijdrage toestaan.

Art 14 ANDERE LEDEN

Bij beslissing van de Raad van Bestuur kunnen fysische en rechtspersonen tot de vereniging warden toegelaten, zonder dat ze het statuut van toegetreden of werkend lid verkrijgen. Dit zijn bijvoorbeeld:

- steunende leden, die jaarlijks een minimumbedrag, bepaald door de Raad van Bestuur, storten;

- ereleden, die hetzij door een uitzonderlijke financiële bijdrage, door hun naam en faam of door hun jarenlange inzet de club op buitengewone wijze hebben gesteund;

- de titel "lid van verdienste" kan, op voorstel van de Raad van Bestuur, door de Algemene Vergadering toegekend warden aan werkende en toegetreden leden die zich jarenlang ingezet hebben voor de club. Deze titel geeft geen vrijstelling van het betalen van lidgeld.

Titel III ALGEMENE VERGADERING

Art 15 SAMENSTELLING

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een werkend lid kan slechts één ander werkend lid vertegenwoordigen en kan zich enkel laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid.

Ereleden en leden van verdienste kunnen door de Raad van Bestuur uitgenodigd worden op de Algemene Vergadering, maar zij hebben geen stemrecht.

Art 16 BEVOEGDHEDEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

/. MOD 2.2

De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn:

- de goedkeuring van de statuten of van een wijziging van de statuten

- de goedkeuring van het Huishoudelijk Reglement

- de benoeming en afzetting van bestuurders

- de benoeming en afzetting van de leden van het Comité van Toezicht

- kwijting verlenen aan bestuurders

- de goedkeuring van het verslag van het Comité van Toezicht

- de goedkeuring van de begroting en de rekeningen

- het bepalen van de lidgelden

- de uitsluiting van een werkend lid

- de ontbinding van de vzw

- de benoeming van de vereffenaars wanneer de vzw ontbonden zal worden

- de omzetting van de vzw in een vennootschap met sociaal oogmerk

Art 17 MODALITEITEN

De Algemene Vergadering moet één maal per jaar worden samengeroepen door de Raad van Bestuur, binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

Een buitengewone Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur samengeroepen indien een gewone meerderheid van de bestuurders dit nodig acht of wanneer minimum 1/5 van het aantal werkende leden dit per brief of digitaal vraagt aan de secretaris van de Raad van Bestuur.

De oproeping gebeurt per brief of digitaal, minimum vijftien dagen voor het tijdstip van de Algemene Vergadering door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door de oudste van de bestuurders. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de Algemene Vergadering evenals de agenda.

Een voorlopige agenda wordt minimum twintig dagen voor het tijdstip van de Algemene Vergadering aan de werkende leden bezorgd.

De agenda wordt opgesteld door de Raad van Bestuur. Elk voorstel dat uiterlijk tien dagen voor het tijdstip van de Algemene Vergadering per brief of digitaal door 1/20 van de werkende leden bij de voorzitter ingediend wordt, moet op de agenda worden geplaatst.

Op de dag van de Algemene Vergadering en tijdens de Algemene Vergadering zelf kunnen geen punten aan de agenda worden toegevoegd.

Alvorens toegang te krijgen tot de Algemene Vergadering moeten de werkende leden zich aanmelden bij de secretaris van de Algemene Vergadering, hun handtekening plaatsen op het ledenregister en eventuele volmachten voorleggen.

Art 18 AANWEZIGHEIDSQUORUM, MEERDERHEDEN EN STEMMING

De Algemene Vergadering kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezigen.

Elk werkend lid heeft één stem.

De stemmen worden geteld door een stembureau bestaande uit twee personen die geen kandidaat zijn voor een mandaat en die tijdens de vergadering aangeduid worden door de voorzitter.

Er wordt mondeling gestemd, behalve over personen of indien tenminste 1/5 van de aanwezige leden een schriftelijke stemming vraagt.

V

MOD 2.2

Indien schriftelijk gestemd wordt, zorgt de Raad van Bestuur voor stembriefjes, Het stembureau verzamelt de stembriefjes en beslist over de geldigheid ervan.

Het uitsluiten van werkende leden vereist een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Voor een wijziging van de statuten is steeds een aanwezigheidsquorum van 2/3 van de werkende leden en een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen vereist.

Voor het wijzigen van het doel van de vereniging en de ontbinding van de vereniging is een aanwezigheidsquorum van 2/3 van de werkende leden en een bijzondere 4/5 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen vereist (Net van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002).

Voor de berekening van de gewone en bijzondere meerderheden, hierboven vermeld, worden de onthoudingen en ongeldige stemmen eveneens in rekening genomen.

De voorzitter van de vergadering heeft een doorslaggevende stem indien de stemming onbeslist blijft Art 19 NOTULEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge De beslissingen van de Algemene Vergadering, ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering, worden gebundeld en gedurende de wettelijk bepaalde termijn bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Ze worden, binnen de maand na de Algemene Vergadering, per brief of digitaal bezorgd aan de werkende leden.

De werkende leden kunnen deze notulen inkijken op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Hiervoor dienen ze een schriftelijk verzoek in bij de secretaris van de Raad van Bestuur, waarna een datum wordt overeengekomen waarop de documenten kunnen worden geraadpleegd.

TITEL IV DE RAAD VAN BESTUUR

Art 20 VOORWAARDEN EN SAMENSTELLING

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, bij

diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Om als bestuurder te worden benoemd moet men aan de voorwaarden voldoen die vermeld zijn in het Huishoudelijk Reglement en aan de regels en richtlijnen van de verenigIng

De wijze van kandidaatstelling wordt bepaald door het Huishoudelijk Reglement.

De Raad van Bestuur verdeelt de functies zoals voorzitter, secretaris en penningmeester onder de bestuurders.

Een bestuurder kan geen volmacht geven voor de vergadering van de Raad van Bestuur.

Art 21 AANTAL

De Raad van Bestuur bestaat uit minimum drie en maximum twaalf bestuurders.

Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal werkende leden.

Indien door vrijwillig ontslag, het verstrijken van de termijn of afzetting, het aantal bestuurders teruggevallen is onder het wettelijk minimum, blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Art 22 BENOEMING

De Algemene Vergadering benoemt de bestuurders.

De benoeming gebeurt bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Wanneer er meer kandidaten zijn dan vacatures wordt/worden de kandidaat/kandidaten met de meeste stemmen benoemd als bestuurder. Voor de kandidaten met gelijke stemmen moet herkozen worden.

Een stembureau, bestaande uit twee van de aanwezige werkende leden, met uitzondering van de kandidaten, staat in voor de telling van de stemmen. De stemming is geheim.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

. MOD 2.2

Art 23 BEVOEGDHEDEN EN DUUR VAN HET MANDAAT VAN PE BESTUURDERS

De laad van Bestuur bestuurt en vertegenwoordigt de vzw in en buiten rechte en heeft aile bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoren.

De bestuurders worden benoemd vanaf de datum van de Algemene Vergadering waarin ze werden verkozen tot de datum van de Algemene Vergadering die het daarop volgend boekjaar afsluit, en zijn herkiesbaar.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

De bestuurders oefenen hun bevoegdheden als college uit.

Art 24 SAMENKOMST

De 1:aad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter en vergadert maandelijks, behalve in juli en augustus, of wanneer 1/3 van de bestuurders of het belang van de vzw dit vereist.

De oproeping gebeurt per brief of digitaal, minimum vierentwintig uur voor het tijdstip van de samenkomst van de Raad van Bestuur. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van samenkomst van de Raad van Bestuur evenals de agenda.

De agenda wordt opgesteld door de voorzitter.

Art 25 AANWEZIGHEIDSQUORUM EN STEMMING

Om geldig te kunnen beraadslagen, moet minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn.

De beslissingen binnen de Raad van Bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Eindigt de stemming onbeslist dan is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

Art 26 NOTULEN

Van de samenkomst van de Raad van Bestuur wordt een verslag opgesteld. De originele verslagen van de Raad van Bestuur, getekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering, worden gedurende de wettelijke termijn bijgehouden op de maatschappelijke zetel.

De notulen van de vergadering worden per brief of digitaal aan de bestuurders bezorgd binnen de maand na de vergadering en vôôr het toesturen van de agenda van de volgende Raad van Bestuur.

Art 26 EINDE MANDAAT

Het mandaat van de bestuurder eindigt van rechtswege indien de termijn van het mandaat verstreken is, na

afzetting door de Algemene Vergadering en bij overlijden.

Een bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de vzw. Het ontslag gebeurt per brief of digitaal aan de voorzitter van de Raad van Bestuur en wordt voorgelegd aan de Algemene Vergadering,

De bestuurder moet zijn taak volbrengen tot na het afsluiten van het boekjaar en de kwijting door de Algemene Vergadering en tot er een vervanger is aangesteld.

Een bestuurder wordt geacht ontslag te nemen in de volgende omstandigheden:

-wanneer hij/zij niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om bestuurder te worden;

-wanneer hij/zij binnen de tijdspanne van het mandaat zonder verontschuldiging vijf maal afwezig is geweest op een samenkomst van de Raad van Bestuur.

Een bestuurder kan afgezet worden door de Algemene Vergadering met een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde werkende leden. De stemming over de afzetting van een bestuurder is geheim«

TITEL V VERTEGENWOORDIGING

Art 28 MEERHANDTEKENINGENCLAUSULE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD Z2

De vzw wordt vertegenwoordigd in rechte en ten overstaan van derden door de handtekening van één bestuurder na akkoord van de Raad van Bestuur. Alle rechtsvorderingen, hetzij als eiser, hetzij als verweerder, worden geldig gedaan uit naam van de vereniging door twee bestuurders.

Voor aile betalingen groter dan vijfduizend euro is de handtekening van twee bestuurders vereist

TITEL VI BEGROTING EN REKENINGEN

Art 29

Het poekjaar van 2014 wordt verlengd tot 30 juni 2015 en loopt nadien van 1 j'un tot 30 juni,

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, legt de Raad van Bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande boekjaar en spreekt de Algemene Vergadering zich uit over de

kwijting van de bestuurders. Dit gebeurt in een afzonderlijke stemming.

Het Comité van Toezicht is het controleorgaan voor het nazicht van de boekhouding voorafgaandelijk aan de Algemene Vergadering waarin de jaarrekening moet worden goedgekeurd en bij ontslag of afzetting van de penningmeester. Het Comité geeft advies ten aanzien van de begroting.

De benoeming en de afzetting van de leden van het Comité van Toezicht (aantal bepaald in het Huishoudelijk Reglement) gebeurt door de Algemene Vergadering bij een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Deze leden zijn jaarlijks herkiesbaar. Hun mandaat eindigt op de volgende Algemene Vergadering of na afzetting door de Algemene Vergadering,

De leden van het Comité van Toezicht moeten binnen de maand volgend op de controle van de boekhouding en in ieder geval 30 dagen voor de datum van de Algemene Vergadering een schriftelijk verslag opstellen en aan de voorzitter bezorgen. Ook bij ontslag of afzetting van de penningmeester wordt een verslag opgesteld.

Een lid van het Comité van Toezicht dat ontslag neemt, maar nog voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om werkend lid te zijn, is verplicht al zijn of haar activiteiten voort te zetten tot de volgende Algemene Vergadering.

TITEL VII VEREFFENING

Art 30 BESTEMMING NETTO-ACTIEF

De bestemming van het netto actief, dat na de vereffening van de schulden en aanzuivering van de lasten overblijft, moet overgedragen worden aan een vereniging of werk met een gelijkaardig doel en voorwerp, aan te dulden door de Algemene Vergadering.

De vereffening moet gebeuren door drie vereffenaars die aan de volgende voorwaarden moeten voldoen:

- bestuurder zijn

- niet ontslagnemend zijn

- niet afgezet zijn door de Algemene Vergadering

De vereffenaars oefenen hun opdracht ais college uit

TITEL VIII SLOT

Art 31 SLOT

Voor aile gevallen die niet voorzien worden in de statuten, zijn de beschikkingen van de vzw  wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 met 2002 en aile toekomstige wijzigingen, van toepassing.

De algemene vergadering van de "Korfbalclub AGO Aalst" heeft op 27 april 2013, heeft Daelman Ineke, Deelman Steven, De Roeck Jan, Janssens Hermon, Michels Pieter, Wille Karine, uittredende leden van de Raad van Bestuur, herverkozen.

I

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B Vervolg

De algemene vergadering van de "Korfbalclub AGO Aalst" heeft op 26 april 2014, heeft De Smet Claude, Hooft Rudy, Provost An en De Smet Jelle, uittredende leden van de Raad van Bestuur, herverkozeit Op dezelfde algemene vergadering werd het ontslag geakteerd als lid van de Raad van Bestuur van Daelman Steven en Daelman Ineke

De naad van Bestuur van 17 juni 2014 heeft de functies als volgt verdeeld:

voorgitter: Provost An

secretaris: Janssens Herman

penningmeester: Michels Pieter

Leclerc De Smet Claude, Hooft Rudy, De Roeck Jan, Wille Karîne, De Smet Jelle.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

08/10/2012
ÿþVoor-

behouden

aan hot

Belgisch

Staatsblad

11-3 ! ln de bijlagen bij het Belgi s Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie alle ~eRECFiÁNDi NK

I Iflhl III il l III II

*12166130*

h

21 SEP, 2012

DENDERMONDE

Griffie

Benaming : Korfbalclub AGO Aalst Rechtsvorm : V.z.w,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Zetel : Ouden i]endermondse steenweg 45 - 9300 Aalst

Ondernemingsnr : 450.814428

Voorwerp akte : Wijziging samenstelling Raad van Bestuur

De algemene vergadering van de "Korlbalciub AGO Aalst" heeft op 17 april 2012, De Smet Claude, Hooft Rudy

en Provost An, uittredende leden van de Raad van Bestuur, herverkozen, en De Smet Jelle, nieuw verkozen ais

lid van de Raad van Bestuur voor een termijn van twee jaar.

De Raad van Bestuur van 15 mei 2011 heeft de functies als volgt verdeeld:

voorzitter: De Smet Claude

secretaris: Janssens Herman

Steven Daelman, penningmeester,

Leden: Hooft Rudy, De Roeck Jan, Michels Pieter, Daelman Ineke, Provost An, Wille Karine, De Smet Jelle.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

31/08/2011
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

VAN f«7',RP.z.nir:FL

1 8. 08. 2011

UEfL" Dh.`i,r4aelDc

1111111111111111111111111

*11132995*

3sneetbg : Korfbalclub AGO Aalst

Rechtsvorm : V.z.w.

Zetel : Ouden Dendermondse steenweg 45 - 9300 Aalst

Ondememingsnr : 450.814428

VocaP aâte : Wijziging samenstelling Raad van Bestuur

De algemene vergadering van de "Korfbalclub AGO Aalst" heeft op 30 april 2011, mevrouw Daelman Ineke, de

heren Daelman Steven, De Roeck Jan, Janssens Herman en Michels Pieter, uittredend, herverkozen, en

mevr.Wille Karine nieuw verkozen als lid van de Raad van Bestuur voor een termijn van twee jaar.

De Raad van Bestuur van 14 juni 2011 heeft de functies als volgt verdeeld:

Claude De Smet, voorzitter,

Herman Janssens, secretaris,

Steven Daelman, penningmeester,

Leden: Rudy Hooft, Jan De Roeck, Herman Janssens, Pieter Michels, Ineke Daelman, An Provost, Karine Wille.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : haam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
KORFBALCLUB AGO AALST

Adresse
OUDEN DENDERMONDSE STEENWEG 45 9300 AALST

Code postal : 9300
Localité : AALST
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande