KRASJELROCK NINOF

Association sans but lucratif


Dénomination : KRASJELROCK NINOF
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 477.699.066

Publication

05/04/2012
ÿþ~

Mud Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Oudenaarde

2 6 MAART 2012

Griffie

~

111 11 I II2069 III~III IIII

*1315*

bE

B

St



Ondernemingsnr : 0477.699.066

Benaming

(voluit) : KRASJELROCK NINOF

(verkort)

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : ONKERZELESTRAAT 145 - 9500 ONKERZELE

(volledig adres)

Onderwerp akte : WIJZIGING STATUTEN EN ADRES MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

De buitengewone algemene vergadering heeft met eenparigheid van stemmen volgende beslissing genomen: De maatschappelijke zetel wordt met ingang vanaf heden verplaatst naar Sint-Pietersstraat 62 te 9402 Ninove-Meerbeke.

Aanpassingen en wijzigingen der statuten/oprichtingsakte verschenen in het Belgisch Staatsblad van 20 juni 2002 met aanpassingen en wijzigingen der statuten verschenen in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 30 juni 2008 , goedgekeurd en aanvaard met éénparigheid van stemmen door het vereiste aantal leden van de vzw op de algemene ledenvergadering van 16 december 2011. Adreswijziging goedgekeurd en aanvaard bij beslissing van de raad van beheer.

STATUTEN

NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1. De vereniging draagt de naam : "Krasjelrock Ninof" , vereniging zonder winstgevend doel, afgekort: "Krasjelrock" maar kan ook de namen "Ninof Rock" , "Rock Ninof' , "Nino Rock" , "Ninove Rock" , "Dender Rock" , "Rock Dender" , "Wettel Rock", "Krasjeldance", "Krasjel Schlagert 1", "Krasjel Events",

"Krasjelfuif, "Krasjelkwis", "Krasjelbal", "Krasjelpop", "Krasjel Valley" gebruiken voor zijn activiteiten.

Artikel 2, De maatschappelijke zetel van de vereniging is gelegen Sint-Pietersstraat 62 te 9402 Ninove-Meerbeke , maar kan ook een administratief en facturatie-adres elders te 9400 Ninove hebben, teneinde facturatie en verzending van stukken , e. d. te vereenvoudigen. De maatschappelijke zetel kan worden verplaatst bij beslissing van de raad van beheer . Deze beslissing wordt gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad en valt onder het gerechtelijk arrondissement van Dendermonde.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel bij te dragen tot de ontwikkeling van de culturele , sportieve en sociale opvoeding , het inrichten en bevorderen van alle culturele , sportieve en sociale activiteiten in het algemeen en van de muziek in het bijzonder . Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, met expliciet inbegrip van verzekeringspolissen, goederen in huur nemen, dit zowel in binnen -als in buitenland. Zij kan individuele overeenkomsten zowel met privé -als met rechtspersonen afsluiten, om welke redenen ook, subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, fondsen en sponsoring inzamelen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen -en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Artikel 4. De vereniging werd opgericht voor onbepaalde tijd.

LEDEN

Artikel 5. De vereniging moet minimum 3 werkende leden tellen.

De vereniging telt werkende en niet-werkende leden..

De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

De niet-werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten.

Wie lid wil worden dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur en schriftelijk zijn instemming met het doel en de statuten van de vereniging te betuigen of door minstens drie leden van de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/04/2012 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

raad van bestuur, te worden voorgedragen. Aanvaarding van de statuten sluit de aanvaarding van het huishoudelijk reglement in.

De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

De raad van bestuur kan op de door hem te bepalen voorwaarden niet-werkende leden tot de vereniging toelaten.

Artikel 6. De door de werkende leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan 500 EURO. De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de werkende leden verschuldigde bijdrage vast. Deze bijdrage is door de raad van bestuur opeisbaar, veertien dagen nadat zij door deze raad is vastgesteld,

De door niet-werkende leden verschuldigde bijdrage mag niet hoger zijn dan 30 EURO,

De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de niet-werkende leden verschuldigde bijdrage vast. Deze bijdrage is door de raad van bestuur opeisbaar, veertien dagen nadat zij door deze raad is vastgesteld.

Artikel 7. Elk lid kan ten alle tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de verenging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient bij aangetekende brief of afgifte aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans geroepen.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Uittredende of uitgesloten leden en rechtverkrijgenden van overleden leden hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen, van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen, behoudens hetgeen in deze statuten uitdrukkelijk anders is bepaald.

Het lid dat goederen of waarden aanbrengt kan evenwel bedingen dat het aangebrachte, ingeval de vereniging ophoudt te bestaan of ingeval het lid van rechtswege of door uitsluiting ophoudt van de vereniging deel te maken, kan worden teruggevorderd.

In geen geval kan een uitgetreden of uitgesloten lid inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegelingen van de goederen der vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

BESTUUR

Artikel B De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 3 bestuurders. Dit kunnen natuurlijke personen of rechtspersonen zijn, al dan niet leden van de vereniging. Als de vereniging echter slechts drie leden telt, mag de raad van bestuur slechts uit twee personen bestaan. In alle gevallen moet het aantal leden van de raad van bestuur lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering De bestuurders worden benoemd en afgezet door de algemene vergadering.

Behalve uittredende bestuurders zijn alleen benoembaar, leden van de vereniging, die door de raad van bestuur in functie werden voorgedragen, of hun kandidatuur minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij de raad van bestuur hebben ingediend.

De bestuurders worden benoemd voor 3 jaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap.

De raad van bestuur kan toegevoegde leden aanduiden op basis van hun specifieke bekwaamheden of specialisaties. Deze toegevoegde leden moeten geen lid zijn van de vereniging. Deze toegevoegde leden hebben geen stemrecht bij vergaderingen van de raad van bestuur.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur.

Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder, zomede elk einde van een mandaat, behalve indien het mandaat van rechtswege eindigt door het verstrijken van de termijn van het mandaat, moet binnen één maand in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad worden bekendgemaakt.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is. Bestuurders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeen roepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

De keuze van de voorzitter uit een van de leden van de raad van bestuur is een interne afspraak binnen de

vzw, is niet verplicht moet niet worden neergeschreven in de statuten.

Een minderjarige kan evenwel geen voorzitter zijn of deel uitmaken van de raad van bestuur,

Artikel 9 De raad kan alle handelingen van beheer en bestuur verrichten, daaronder begrepen maar niet beperkt tot het benoemen, ontslaan en bezoldigen van het personeel, alsmede het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen. De raad kan bovendien alle daden van beschikking verrichten die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, en onder eer: koop, verkoop en ruil van roerende en onroerende goederen, huur -en verhuurovereenkomsten zonder beperking van duur, alsmede alle andere overeenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen, dadingen, compromissen en arbitragebedingen; het aanvaarden van gelden, aangaan van leningen, verlenen van hypotheken en van alle zakelijk waarborgen; voorts afstand van alle rechten en rechtsvorderingen, opheffing en machtiging tot doorhaling, met of zonder kwijting van alle inschrijvingen, beslag, en verzet.

De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één der bestuurders,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Artikel 10 De raad benoemt uit zijn leden één of meerdere gedelegeerd bestuurders, die zijn /hun mandaat/mandaten kan/kunnen overdragen aan een andere bestuurder, en die, behalve met de hem/hen door de raad van bestuur gegeven bijzondere opdrachten, met het dagelijks bestuur wordt/worden belast. Deze verzorgt/verzorgen de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent /tekenen namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van één gedelegeerd bestuurder.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder één gedelegeerd bestuurder. Bestuurders die namens de raad optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging.

Is echter voor het verrichten van de voorgenomen handeling machtiging van de algemene vergadering vereist, dan moet van die machtiging blijk worden gegeven.

Artikel 11 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door twee bestuurders,

De vergaderingen worden voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders. Beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen beslist de stem van diegene die hem vervangt. De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door alle aanwezige bestuurders op de desbetreffende vergadering,

Artikel 12 Het mandaat van een lid van de raad van bestuur is niet bezoldigd. Bepaalde prestaties en/of onkosten geleverd voor de werking en/of de doelen van de vereniging kunnen na akkoord van de raad van bestuur worden vergoed indien zij niet excessief zijn en gestaafd worden met de nodige documenten.

Een lid van de raad van bestuur mag in de vzw worden tewerkgesteld. Hij of zij dient zich te houden aan de sociaalrechtelijke en fiscaalrechtelijke wetgeving.

Opdat de bestuurder als werknemer bezoldigd kan worden, dienen twee voorwaarden nageleefd:

-- de persoon moet taken uitvoeren die zich onderscheiden van deze die hij uitvoert in het

kader van zijn mandaat;

 de taken moet worden uitgevoerd in een ondergeschikte relatie tegenover de vereniging.

AL-GEMENE VERGADERING

Artikel 13 De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en is bevoegd voor de punten

bepaald in de wet van 27 juni 1921.

Artikel 14 De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. Behoudens

hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering

geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12 en 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921.

Alle werkende leden moeten worden opgeroepen ten minste acht dagen voor de vergadering. Dit geschiedt

schriftelijk, per telefax of per e-mail, met vermelding van de agenda.

Artikel 15 De vergadering wordt voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De voorzitter van de algemene vergadering wijst een secretaris aan en twee stemopnemers,

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling warden genomen op voorstel

zowel van een bestuurder.

Artikel 16 De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde

stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de

vergadering.

Artikel 17 De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ten zetel van de vereniging

gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de bestuurders en de leden

die het wensen,

De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij

gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Artikel 18 Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor:

 de wijziging van de statuten;

 de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en de bepaling van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

 de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

 de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

- de ontbinding van de vereniging;

- de uitsluiting van een lid;

 de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

 alle gevallen waarin de statuten dat vereisen,

De restbevoegdheid is voorbehouden aan de raad van bestuur. De restbevoegdheid kan worden omschreven als de bevoegdheid om enigerlei materie te behandelen die niet is voorbehouden aan een ander orgaan.

J

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen in de volgende gevallen:

-na beslissing van de raad van bestuur;

-wanneer een vijfde van de leden het vraagt.

Voor de algemene vergaderingen tot wijziging van de statuten is in de wet bepaald dat als er minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, een tweede algemene vergadering kan worden bijeengeroepen, die kan beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Deze tweede vergadering moet evenwel worden gehouden ten minste vijftien dagen na de eerste vergadering.

BEGROTINGEN, REKENINGEN

Artikel 19 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of anderszins aan de leden worden uitgekeerd,

ONTBINDING, VEREFFENING

Artikel 20 In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars, zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Om op geldige wijze een beslissing te kunnen nemen, moet tenminste twee derde van de leden van de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Indien dat niet het geval is, kan een nieuwe algemene vergadering worden bijeengeroepen, die niet binnen een termijn van 15 dagen mag worden gehouden. Deze tweede vergadering kan een beslissing nemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De beslissing van de algemene vergadering moet worden genomen met vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De algemene vergadering moet de vereffenaar(s) aanwijzen. De vereffenaar(s) heeft (hebben) tot taak het passief van de vzw aan te zuiveren en het actief ervan te gelde te maken,

Artikel 21 In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doe! het meest nabij komt.

Artikel 22 Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering gehouden te Ninove op 16 december 2011.

SLOTBEPALINGEN

De algemene vergadering beslist bij eenparigheid van stemmen om volgende personen te benoemen als bestuurder met ingang vanaf 1 januari 2012 :

1.Peter Van Londerseele - Bosstraat 150 te 9404 Aspelare, geboren te Ninove op 03/05/1966, verkozen als lid van de raad van bestuur, en verkozen als bestuurder, toegelaten om alleen te handelen;

2.Robby Vandenhouwe - Sint Pietersstraat 62 te 9402 Meerbeke, geboren op 18/09/1980 te Lokeren, verkozen als lid van de raad van bestuur, en verkozen als bestuurder, tcegelaten om alleen te handelen;

3.Michel Bogaerts - Centrumlaan 30 bus 8 te 9400 Ninove, geboren op 08/07/1976 te Halle, verkozen ais lid van de raad van bestuur, en verkozen als bestuurder, toegelaten om alleen te handelen;

4.Chris Van Kerkhove - Temat 269 te 9402 Meerbeke, geboren op 10/06/1976 te Ninove, verkozen als lid van de raad van bestuur en verkozen ais bestuurder, toegelaten om alleen te handelen;

5.Robin Van Londerseele - Bosstraat 150 te 9404 Aspelare, geboren op 30/01/1992 te Aalst, verkozen nieuw lid van de raad van bestuur en verkozen tot bestuurder, toegelaten om alleen te handelen;

6.Peter Hemmeryck - Kasseide 62 te 9400 Lieferinge, geboren op 13/05/1968 te Ninove, verkozen nieuw lid van de raad van bestuur en verkozen tot bestuurder, toegelaten om alleen te handelen.

De bestuurders worden benoemd voor 3 jaar en hun mandaat zal eindigen na de algemene vergadering van 2015. De algemene vergadering besliste unaniem om het ontslag te aanvaarden, met décharge voor hun bestuur, als lid van de raad van bestuur en als lid van het dagelijks bestuur met ingang vanaf 1 januari 2012 :

-Frank Branckaert - Onkerzelestraat 145 te 9500 Onkerzele

-Lut Van Den Brande - Onderwijslaan 29 te 9400 Ninove

Aldus opgesteld te Ninove op 31 december 2011, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Oudenaarde. De personen zijn belast met het dagelijks bestuur.

Voor echt verklaard,

Peter Van Londerseele Robby Vandenhouwe

Bestuurder Bestuurder

Michel Bogaerts Chris Van Kerkhove

Bestuurder Bestuurder

Robin Van Londerseele Peter Hemmeryck

Bestuurder Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

E ` `

Voor-behbuden `eaari het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
KRASJELROCK NINOF

Adresse
ONKERZELESTRAAT 145 9500 ONKERZELE

Code postal : 9500
Localité : Onkerzele
Commune : GERAARDSBERGEN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande