KUNST EN LEESBLIND

Association sans but lucratif


Dénomination : KUNST EN LEESBLIND
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 546.996.955

Publication

11/03/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

i

Y

Mop 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de a erg É R G E

Z 8 FEB, 2014

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE GENT

*1406 9*

i

Vo. beho aan Belg Staats

C

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Pontstraat 80, 9831 DEURLE

Onderwerp akte : oprichtingsakte

Op 17 september 2013 hebben volgende personen de vereniging KUNST en LEESBLIND, in het Frans

ART et CLAIRVOYANCE en in het Engels ART and LOW VISION opgericht en de statuten onderschreven en ondertekend.

Charles Emmanuel Schelfhout, Vennelaan 3 te 9830 Sint Martens-Latem

Daniël Fees, Rik Wouterstraat 20 te 2800 Mechelen

Martine Schelfhout,Tontstraat 80 te 9831 Sint-Martens-L.atem

Antoine Van Loon, Dennenlaan 8 b.5 te 1700 Dilbeek

LNAAM, ZETEL, EN TIJDSPANNE

Art 1. De vereniging draagt de naam KUNST en LEESBLIND, vereniging zonder winstoogmerk

Art 2. De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel in 9031 Deurle, Pontstraat 80, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent en kan zich vestigen op een andere zetel'in het gerechtelijk arrondissement Gent door eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur.

Art 3. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Het verenigingsjaar gaat telkens in op 1 januari . Het eerste verenigingsjaar eindigt derhalve op 31 december 2014. Zij kan op elk moment ontbonden worden.

II.DOELSTELLINGEN

Art 4. Het doel van de vereniging is de promotie van kunstenaars met leesblindheid.

Art 5. De promotie kan worden uitgevoerd door de organisatie van allerlei activiteiten, zoals inrichten van tentoonstellingen, het verzorgen van publicaties, het aanbieden van kunstwerken, ailes zonder enige beperking maar zonder winstoogmerk, De vereniging kan, zonder enige commerciële bedoeling, zowel roerende als onroerende, materiéle als immateriële goederen, kopen en verkopen, vervreemden en verwerven op eender welke wijze.

IILLEDEN EN ORGANEN

Art 6. De vzw kent twee vaste organen: de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur,

Art 7. Het minimum aantal leden is drie. De Algemene Vergadering bevat steeds meer leden dan de Raad van Bestuur. Wordt de Algemene Vergadering herleid tot drie leden, dan kan de Raad van Bestuur uitzonderlijk en tijdelijk bestaan uit twee bestuurders.

---------- - " -

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : 054 6 9? 6. '3SS

Benaming

(voluit) : Kunst en Leesblind

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD z.2

Art 8. Kunst en Leesblindheid vzw kent verschillende vormen van lidmaatschap.

°Stichtend lid. Stichtende leden hebben de taak om te werken aan de lange termijnvisie van de vereniging en maatregelen op korte termijn daaraan te toetsen. Daartoe krijgen zij een beschermd statuut.

°Steunend !id. Dit is iemand die geen actief deel uitmaakt van de vereniging, maar de werking ervan financieel en/of andere wijze daadwerkelijk steunt.

°werkend !id. Een werkend lid treedt toe tot d evereniging op verzoek van de algemene vergadering en beoogt, de realisatie van de doelstellingen van de verenging.

°Erelid. Een persoon met een bijzondere verdienste in het doelgebied van de vereniging kan uitgenodigd worden om toe te treden als erelid van de vereniging.

Art 9. De Raad van Bestuur aanvaardt of weigert de kandidatuur voor elk werkend en steunend lid. De Raad van Bestuur kan het lidmaatschap weigeren via een degelijk gemotiveerde beslissing.

Art 10.. Stichtende leden kunnen bij vrijwillig ontslag zelf één tot drie kandidaat-opvolgers voordragen. De andere stichtende [eden respecteren die voordracht tenzij er ernstige redenen zijn om één of meer van dle kandidaturen te weigeren,

Art 11. Elk lid is een jaarlijks lidgeld verschuldigd. Het bedrag wordt door de Algemene Vergadering bepaald en mag niet minder bedragen dan 5 euro, Het maximum bedrag van het lidgeld valt samen met het minimum bedrag,

' Art. 12 Vrijwillig ontslag van een lid. Elk lid is vrij om op ieder moment uit de vereniging te treden door het schriftelijk indienen van zijn/haar gehandtekend ontslag bij de Raad van Bestuur. Dat ontslag gaat onmiddellijk in, vanaf de datum waarop de Raad het ontslag ontvangt.

Art 13. Bij vrijwillig ontslag van bestuursleden kan het ontslag slechts worden aanvaard via stemming op de Raad van Bestuur. Die aanvaarding gebeurt steeds onder voorbehoud in zoverre dat het bestuurslid aansprakelijk blijft voor alle bestuursdaden die hij/zij stelde tot op de dag van aanvaarding van zijnlhaar ontslag:

Alleen de Algemene Vergadering kan decharge verlenen aan een ontslagnemend bestuurslid.

Art 14. Uitsluiting van leden. Elk lid kan worden uitgesloten door de Algemene Vergadering. Daarvoor is een gekwalificeerde meerderheid vereist (d.i. twee derden aanwezigheid en twee derden meerderheid van stemmen).

IV.i7E RAAD VAN BESTUUR

Art 15. De vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur, die samengesteld is uit minstens twee stemgerechtigde leden.

De bestuursleden warden eenmaal per jaar verkozen door de Algemene Vergadering verkozen Uittredende bestuurders zijn onbeperkt herkiesbaar

Art 16. De Raad bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in en buiten rechte. Zij kan alle nodige verbintenissen aangaan om de doelstellingen van de vereniging te realiseren, tenzij die bij wet voorbehouden zijn aan de Algemene Vergadering. De vereniging is gebonden door twee handtekeningen van bestuurders.

Art 17. De beslissingen van de Raad worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden.

Art 18. De Raad is verplicht om jaarlijks, ten laatste op 31 maart, de rekeningen van het verlopen verenigingsjaar en de begroting voor het volgende verenigingsjaar aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering voor te leggen.

Art 19. De Raad kan deelgebieden van het bestuur delegeren aan derden, die al dan niet lid zijn. Deze derden kunnen daarbij de vereniging in en buiten rechte vertegenwoordigen voor het omschreven deelgebied en binnen de beperkingen van hun opdracht.

Art 20. Het ontslag van eender welke bestuurder kan worden geëist door de meerderheid van medebestuurders. Dat gebeurt enkel wanneer hijlzij blijk geeft van ernstige fouten, grove nalatigheden of aanslepende lichtere nalatigheden, en wanneer die toestand na een officiële waarschuwing blijft duren.

Moa 2.2

Luik B - Vervolg

Dit betreft een ontslag uit de bestuursfunctie, maar niet een ontslag als lid,

Wanneer het bestuurslid niet vrijwillig ontslag neemt, zal de Algemene Vergadering uitspraak doen over het

al dan niet intrekken van het mandaat.

V.DE ALGEMENE VERGADERING

Art 21. De Algemene Vergadering bestaat uit alle stichtende werkende leden. De vergadering wordt

schriftelijk bijeengeroepen door de Raad,

Voor de leden die hun e-mailadres vrijwillig opgeven voor het ledenregister, kan de oproeping gebeuren per

e-mail.

Voor de leden die hun fax-nummer vrijwillig opgeven voor het ledenregister kan de oproeping gebeuren per

fax.

In alle andere gevallen gebeurt de oproeping steeds per brief.

De oproepingsbrief wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris en één andere bestuurder.

Art 22. Op aanvraag van een vijfde van de leden, is de Raad verplicht de vergadering samen te roepen.

Art 23, Een Algemene Vergadering heeft alle bevoegdheden die door de wet worden voorzien. De restbevoegdheden komen toe aan de Raad van Bestuur.

Art 24, De agenda van de vergadering staat vermeld in de oproepingsbrief Elk voorstel wordt op de agenda

gezet.

De vergadering kan geen besluiten nemen over aangelegenheden die niet op de agenda vermeid staan,

Art 25. Ieder lid beschikt over één stem, Een lid mag zich op de vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen. Geen enkele vertegenwoordiger mag over meer dan drie volmachten beschikken.

Art 26. De besluiten warden bij gewone meerderheid genomen, tenzij de wetgeving een gekwalificeerde meerderheid of unanimiteit vereist.

Art 27. Voor de wijziging van statuten is steeds een aanwezigheid nodig van twee derden van de

stemgerechtigde leden,

Het wijzigen van de naam of doelstellingen van de vereniging vereist unanimiteit van stemmen.

Andere wijzigingen van de statuten vereisen een twee-derden meerderheid van stemmen.

Wanneer op de voorziene vergadering geen twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is, zal een nieuwe algemene vergadering worden bijeengeroepen, Daarop kunnen de aanwezige leden definitieve beslissingen treffen bij gewone meerderheid,

" Art 28. De besluiten van de vergadering worden bewaard op de zetel van de vereniging. Daar liggen zij ter inzage,voor alle leden eo belanghebbende derden.

VI.ONTINDING EN OPHEFFING

Art 29. Bij ontbinding van de vereniging wordt een vereffenaar aangesteld, die het eventueel batig saldo moet overmaken aan een bestemming die door de Algemene Vergadering wordt gekozen. De bestemming van het vermogen zat steeds een vereniging of andere rechtsvorm zijn met belangeloze doelstelling,

VIII RESIDUAIRE EN OVERGANGSBEPALINGEN

Art 30. De artikelen met betrekking tot de benoeming en het ontslag van de leden van de Raad van Bestuur

zijn automatisch van kracht vanaf de eerstvolgende jaarlijkse Algemene Vergadering in februari 2015.

De andere bepalingen zijn onmiddellijk van toepassing,

Art 31. Voor alle gevallen waarin deze statuten niet voorzien, gelden de beschikkingen van de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Na ondertekening werd de eerste raad van bestuur gevormd en de functies verdeeld. Voorzitter is Charles Emmanuel Schelfhout, secretaris-penningmeester is Martine Schelfhout, lid van de raad van bestuur is Danïël Faes. Antoine Van Loon, hoogleraar emeritus, wordt gevr2agd de verdere publicatie in het Belgisch Staatsblad te veerzorgenp en_hij aanvaardt dit mandaat al lasthebber. /1r },

ti

z y

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso,: Naam en handtekening

Coordonnées
KUNST EN LEESBLIND

Adresse
PONTSTRAAT 80 9831 DEURLE

Code postal : 9831
Localité : Deurle
Commune : SINT-MARTENS-LATEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande