LA MALA INFLUENCIA

Association sans but lucratif


Dénomination : LA MALA INFLUENCIA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.298.096

Publication

10/02/2011
ÿþ Luü aaoD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIIIIIIJ!1.1.111I11p11111111

bE

B st

rj T;~" ~r,-~,r~

3 1 MM. 2011

~--

:~~-~ ;Griffié :;"

~

~'~~ ,"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) :

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

C131. UU oS ~

La Mala Influencia

VZW

Donkersteeg 7, 9000 Gent

Onderwerp akte : Oprichtingsakte

Oprichtingsakte vzw La Mala Influencia

La Mala Influencia vzw, Donkersteeg 7, 9000 Gent

STATUTEN

Tussen de hierna opgesomde natuurlijke personen

-Piers, Kevin Wim Natalie, Schaverdijnstraat 67, 9000 Gent, 16 februari 1985, Gent, 850216.039.19 -Scholiers, Nele, Hasseltsesteenweg 70, 3700 Tongeren, 10 februari 1986, Hasselt, 860210.070.92 -Schollen, Jimmy, Matrozenstraat 17, 9000 Gent, 13 mei 1979, Leuven, 790513.263.71

-Sebastiaan, Willems, Dalemhof 13, 3000 Leuven, 24 december 1979, Roeselare, 791224.131.19 -Vandersypen, Amout, Kapellenstraat 7, 3380 Glabbeek, 24 april 1979, Antwerpen, 790424.139.52

is overeengekomen wat volgt, onder elkaar en voor allen hier aanwezig of vertegenwoordigd en voor allen die later nog effectief lid warden, een vereniging zonder winstoogmerk (afgekort vzw) op te

richten, onder de voorwaarden worden opgenomen in deze statuten:

TITEL I  NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

Artikel 1

i De vereniging draagt de naam: La Mala Influencia.

Al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk".

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Donkersteeg 7, 9000 Gent.

De vereniging ressorteert aldus onder het gerechtelijk arrondissement "Gent".

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel alle culturele activiteiten en producten die ze interessant acht zowel te ondersteunen als te promoten, bekend te maken en te verspreiden in binnen- en buitenland.

Zo stelt zij zich eveneens tot doel muzikale en audiovisuele werken te componeren, uit te voeren, op te nemen, te produceren, te promoten, te verspreiden en/of te exploiteren.

Om het doel te verwezenlijken of te bevorderen kan de vereniging alle middelen aanwenden.

Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor het verwezenlijken van haar doel, in eigendom te houden of er het gebruik van te hebben.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II  DE LEDEN

Artikel 5

De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en uit toegetreden leden.

Het getal van de leden is niet beperkt.

Het aantal van de effectieve leden mag evenwel niet minder bedragen dan drie.

Artikel 6

De effectieve leden zijn:

a. de ondertekenaars van onderhavige akte;

b. de personen die op voorstel van ten minste twee effectieve leden, als effectief lid worden aanvaard bij besluit van de algemene vergadering genomen met een meerderheid van twee derde van de aanwezige effectieve leden.

Artikel 7

De toegetreden leden zijn personen die deelnemen aan de werking of activiteiten van de vereniging. Zij beschikken niet over stemrecht op de algemene vergadering en dienen hier niet toe te worden uitgenodigd.

De rechten en plichten van toegetreden leden kunnen in het huishoudelijk reglement worden gewijzigd op vraag van de raad van bestuur.

Artikel 8

Eenieder toegetreden lid die wenst effectief lid te worden, moet een aanvraag indienen bij de raad van bestuur.

De raad van bestuur onderzoekt de kandidatuur tijdens haar eerstvolgende bijeenkomst. Tegen haar beslissing, die niet met redenen omkleed moet worden, is geen beroep mogelijk. De beslissing wordt schriftelijk ter kennis van de kandidaat gebracht.

Diegene die niet werd aangenomen, kan zich slechts één jaar na de datum van de beslissing, opnieuw kandidaat stellen.

Artikel 9

De effectieve en toegetreden leden kunnen op iedere ogenblik uittreden uit de vereniging, mits schriftelijk ontslag gericht aan de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het effectief of toegetreden lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald binnen de maand na de herinnering die hem bij ter post aangetekende brief werd toegezonden, wordt geacht ontslag te nemen.

De uitsluiting van een effectief of toegetreden lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

De raad van bestuur kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten of van de normen van eer welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 10

De effectieve toegetreden leden betalen dezelfde jaarlijkse bijdrage. Het bedrag hiervan wordt bepaald door de algemene vergadering. Deze mag niet meer bedragen dan 550 EUR.

Artikel 11

Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit, en kan geen teruggave vorderen van de betaalde bedragen, of vergoeding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid.

Het ontslag nemend of uitgesloten lid, of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

TITEL III  DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden.

Artikel 13

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn toegekend door de wet en door de onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en afzetting van de beheerders en van de leden van de toelatingscommissie;

3.desgevallend de benoeming en de afzetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6.de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

7.de uitsluiting van leden;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Artikel 14

De algemene vergadering, genaamd de jaarvergadering, moet eenmaal per jaar worden bijeengeroepen in de loop van de maand december.

Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing van de raad van bestuur of op vraag van minstens één vijfde van de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

effectieve leden. Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping.

Alle effectieve leden moeten erop worden uitgenodigd.

Artikel 15

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief, ondertekend door de secretaris in naam van de raad van bestuur, die minstens acht dagen vôôr de vergadering aan ieder effectief lid wordt gestuurd.

De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht.

Artikel 16

In de algemene vergadering hebben alle effectieve leden een gelijk stemrecht.

De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de stemmen van tegenwoordige of vertegenwoordigde effectieve leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten.

Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Artikel 17

De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen nemen.

TITEL VI  HET BESTUUR

Artikel 18

De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens drie leden, gekozen onder de effectieve leden door de algemene vergadering voor een termijn van twee jaar. De algemene vergadering kan te allen tijde een einde stellen aan hun mandaat.

Artikel 19

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris.

De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter of secretaris. Hij kan slechts besluiten indien de meerderheid van de leden aanwezig zijn.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, de doorslag.

Van de besluiten worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een speciaal register. De uittreksels die moeten worden

voorgelegd, worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend.

Artikel 20

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel der vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet.

De raad van bestuur kan zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan een van de leden en zelfs aan derden.

Artikel 21

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van hun gegeven opdracht.

Het mandaat van bestuurders is onbezoldigd.

TITEL V  BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Artikel 22

Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot eenendertig december van ieder jaar.

Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, en worden de inventaris en de balans opgemaakt alsmede de begroting voor het volgende jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

De rekeningen en begroting worden ten minste acht dagen voôr de jaarvergadering ter kennis gebracht aan alle effectieve leden, die alsdan inzage kunnen vragen, zonder verplaatsing, van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting gesteund zijn.

i TITEL VI  ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 23

In het geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan een vereniging, stichting of instituut die hetzelfde doel als de heden opgerichte vereniging nastreeft. Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de algemene vergadering een keuze maken, of naar haar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen. Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de algemene vergadering de goederen toewijzen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van onderhavige vereniging.

TITEL VII  VARIA

Worden benoemd als eerste bestuurders door de algemene vergadering hier bijeen:

-Fiers, Kevin Wim Natalie, Schaverdijnstraat 67, 9000 Gent, 16 februari 1985, Gent, 850216.039.19 -Schollen, Jimmy, Matrozenstraat 17, 9000 Gent, 13 mei 1979, Leuven, 790513.263.71

-Vandersypen, Amout, Kapellenstraat 7, 3380 Glabbeek, 24 april 1979, Antwerpen, 790424.139.52 Deze akte is opgemaakt te Gent op 20 januari 2011 in 2 originele exemplaren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voor

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LA MALA INFLUENCIA

Adresse
DONKERSTEEG 7 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande