LABO J. DIERICK

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : LABO J. DIERICK
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 446.691.730

Publication

08/07/2014
ÿþ ModWo1 11,1

[dk Li In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

111M11311o!Ï

V beh

aa

Bel Staz

GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

27 JUNI 201/i

AFDELING DaniFtiONDE

Ondernemingsnr 0446.691.730

Benaming LABO J. DIERICK

Rechtsvorm burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten

vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel (volledig adres) : Rechtstraat 34- 9160 Eksaarde (Lokeren)

Onderwerp(en) akte: Modificatie

Uit een proces-verbaal van buitengewone algemene vergadering opgemaakt door notaris Pierre De Brabander, te Eksaarde, op 20 juni 2014, nog te registreren, van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid LABO J. DIERICK, met zetel te 9160 Lokeren (Eksaarde), Rechtstraat 34, ingeschreven met ondernemingsnummer 0446.691,730 blijkt dat de statuten gewijzigd werden en meer bepaald heeft de algemene vergadering het volgende beslist:

1. De algemene vergadering besloot de statuten aan te passen aan de opmerkingen op de statuten gemaakt door de Provinciale Raad Oost-Vlaanderen van de Orde der Geneesheren, overgemaakt aan de heer Dierick Johan, enige vennoot, bij brief de dato 27 februari 2014, houdende onder meer volgende doelswijziging :

- de term "geneesheren" of "doctors in de geneeskunde" werd vervangen door de term "artsen". De algemene vergadering merkte op dat deze termen niet in haar statuten voorkomen met uitzondering van de term "geneesheer" in artikel 4 (doel van de vennootschap). Bovendien diende artikel 4 aangepast te worden door vervanging van de term "verantwoordelijkheid" in de term "aansprakelijkheid" en door schrapping van de term "industriële". De algemene vergadering besloot artikel 4 in die zin aan te passen, waardoor artikel 4 van de statuten thans luidt:

"ARTIKEL 4. Doel.

De vennootschap heeft tot doel:

Uitoefening van klinisch-biologische activiteiten in overeenstemming met het Koninklijk Besluit nummer 143 van dertig december negentienhonderd tweeëntachtig tot vaststelling van de voorwaarden waaraan laboratoria moeten voldoen voor de tegemoetkoming van de ziekteverzekering voor verstrekkingen van klinische biologie.

De persoonlijke aansprakelijkheid van de behandelende arts-vennoot blijft gevrijwaard

tegenover zijn patiënt. De arts-vennoot waarborgt de waardigheid en de onafhankelijkheid van zijn beroep, het medisch geheim, de vrije keuze van arts door de patiënt alsmede de therapeutische vrijheid.

De vennootschap mag alle handelingen stellen van financiële, roerende of onroerende aard, die kunnen bijdragen tot de verwezenlijking, de bevordering of de uitbreiding van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag echter geen andere goederen verwerven dan deze die nuttig of noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel."

Betreffende deze doelswijziging las de voorzitter van deze vergadering het verslag van de zaakvoerder de dato zestien juni tweeduizend veertien voor. Dit verslag gaf een toelichting bij de voorgestelde wijziging van het doel van de vennootschap. Bij dit verslag was een staat van activa e passive gevoegd met de toestand van de vennootschap afgesloten per éénendertig maart tweeduizend veertien.







Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge li De algemene vergadering stelde vast dat er op het verslag geen opmerking werd gemaakt door de enige vennoot; de algemene vergadering besloot zich aan te sluiten bij het voorstel van de zaakvoerder dat erin vervat is.

- toevoeging van het woord "voorafgaandelijk" in de laatste zin van artikel 2, zodat deze zin als volgt luidt: "Elke zetelverplaatsing dient voorafgaandelijk te warden gemeld aan de Raad van de Orde van Geneesheren."

- aan artikel 8 diende een nieuwe paragraaf c) toegevoegd te worden letterlijk luidend:

"c) Aandelen mogen slechts in het bezit zijn van of worden overgedragen aan een arts ingeschreven op de Lijst van de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren die in het kader van de vennootschap zijn medische activiteiten uitoefent of zal uitoefenen en die door de bestaande vennoten met eenparigheid van stemmen is aanvaard.

Het aandelenbezit van de vennoten dient zich daarenboven steeds te verhouden als hun respectieve activiteit in de vennootschap."

bovendien diende:

volgende zin geschrapt te worden uit artikel 8 b):

"Deze instemming is evenwel niet vereist wanneer de aandelen worden overgedragen aan een medevennoot, aan de echtgenoot van de overdrager of aan bloedverwanten in de rechte lijn van de overdrager, op voorwaarde evenwel dat de overnemer(s) klinisch-biol(o)g(en) is/zijn."

- de term "de Voorzitter van de Rechtbank van Eerste Aanleg" gewijzigd te worden in de term "de bevoegde rechtbank" in artikel 8 b).

- artikel 9 van de statuten diende aangepast te worden aan de bewoordingen zoals opgenomen in de "Leidraad voor Vennootschappen voor Artsen" versie 25 september 2013. De algemene vergadering besluit de tekst van artikel 9 integraal te vervangen door de hierna volgende tekst:

"Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap ontbonden wordt. De aandelen van de enige vennoot mogen echter op straffe van nietigheid niet overgaan wegens overlijden dan aan een ander arts die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden zoals bepaald in artikel 8 c) van onderhavige statuten.

De erfgenamen en legatarissen van aandelen die geen vennoot kunnen worden omdat ze niet voldoen aan de voorwaarden, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen. Zolang de aandelen niet werden overgedragen aan een ander arts die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te warden, dienen de activiteiten van de vennootschap uitsluitend beperkt te blijven tot de inning van de nog openstaande vorderingen, de betalingen van de schulden en het beheer van het patrimonium. Aan deze restrictie kan enkel een einde worden gesteld door systematische wijziging van de statuten, en inzonderheid van artikel 1 en artikel 4 en de overige specifieke statutaire bepalingen, zodat de beoefening en de bevordering van de geneeskundige praktijk statutair onmogelijk wordt en iedere rechtstreekse of onrechtstreekse verwijzing naar de voorheen uitgeoefende vennootschappelijke activiteit uit de statuten is geweerd,"

- in artikel 15 diende de term "rechtshandelingen" gewijzigd te worden in de term "niet-medische handelingen".

- aan artikel 20 diende volgende zin te worden toegevoegd: "Iedere vennoot kan slechts één volmacht uitoefenen."

- aan artikel 27 diende volgende zin te worden toegevoegd: "Be ontbinding van de vennootschap zal een beroep worden gedaan op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten."

- artikel 31 laatste alinea diende vervangen te worden door de hierna volgende tekst:

"In geval van meerdere vennoten dient iedere vennoot de andere vennoot in te lichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening.

Een arts aan wie door een wettelijk bevoegde instantie een verbod is opgelegd om de geneeskunde uit te oefenen, ontvangt geen inkomsten verbonden aan de uitoefening. De geschorste arts moet bovendien maatregelen treffen om de continuïteit van de zorgen te verzekeren. Daartoe kan de arts zich tijdens de periode van het verbod laten vervangen door één of meerdere artsen met dezelfde wettelijke kwalificatie.

~

°

Voor-

bebciucfen aan het Belgisch

Steatsblad

De maatregelen dienen vooraf schriftelijk te worden medegedeeld dan de bevoegde provinciale-

Raad,

2. De algemene vergadering besloot de statuten van de vennootschap aan te passen aan het

nieuwe Wetboek van vennootschappen met in het bijzonder:

- de term "vennotenregister" werd gewijzigd in de term "register van aandelen",

- de term "niet-geldelijke inbreng" werd gewijzigd in de term "inbreng in natura".

- de verwijzing naar artikel l22ter Vennootschappenwet werd vervangen door de verwijzing naar

de artikelen 316 tot en met 318 Wetboek van vennootschappen.

- de verwijzing naar artikel 60 Vennootschappenwet werd vervangen door de verwijzing naar artikel

259 Wetboek van vennootsc on.

- de verwijzing naar artikel 0.3G Vennootschappenwet werd vervangen doordm verwijzing naar

artikel 266 en volgende Wetboek van vennootschappen.

- de verwijzing naar artikel 137 Vennootschappenwet werd vervangen door de verwijzing naar

artikel 283 en volgende Wetboek van vennootschappen.

- de verwijzing naar artikel 77bis Vennootschappenwet werd vervangen door de verwijzing naar

artikel 319 en volgende Wetboek van vennootschappen.

- de verwijzing naar de artikelen 181, 182 en 183 Vennootschappenwet werd vervangen door de

verwijzing naar artikel 185 en volgende Wetboek van vennootschappen.

Tot slot besliste de algemene vergadering het adres van de statutaire zaakvoerder, de heer Dierick

Johan, vermeld in artikel 10 van de statuten aan te passen aan zijn huidig adres: Lokeren

(Eksaarde), Rechtstraat 34.

VOOR ANALYTISCH UITfREKSEL

(get.)

Pierre DE BRABANDER

Nota ris

Werd tegelijk hiermee neergelegd:

- eensluidend afschrift van het proces-verbaal de dato 20juni2014.

- g000ürdinoerdestatuton.

- voormeld verslag van de zaakvoerder met staat van actief en passief.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

24/01/2014
ÿþ4 Mod Word 11.1

iie, il l In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

GRIFFIE

KÓOPHÁND~NK

15 JAN. 201k

DENDENeNDE

fl1111 1111 ID II I III I~1YV II lI

1

Vc beht

aai

Bel! Staa

Or de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr Benaming Rechtsvorm

Zetel

Onderwerp(en) akte :

0446.691.730 LABO J. DIERICK burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Rechtstraat 34.9160 Lokeren (Eksaarde) STATUTENWIJZIGING

"

Uit een proces-verbaal van buitengewone algemene vergadering opgemaakt door notaris Pierre De Brabander, te Eksaarde, op 17 december 2013, geregistreerd: "Registratiekantoor Lokeren op 23 DEC 2013, vier bladen, / verzendingen, boek 630, blad 43, vak 9. Ontvangen: ¬ vijftig euro (50 EUR). De Ontvanger (get.) R. ROOSE." van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid LABO J. DIERICK, met zetel te 9160 Lokeren (Eksaarde), Rechtstraat 34, ingeschreven met ondernemingsnummer 0446.691.730, PRR Dendermonde, blijkt dat de statuten gewijzigd werden en meer bepaald heeft de algemene vergadering het volgende beslist:

1. De algemene vergadering stelde vast dat de aandelen nog steeds een nominale waarde vermelden in de statuten. Zij merkte op dat de afschaffing van de nominale waarde van de aandelen de facto reeds gebeurd is sinds de algemene vergadering de dato twaalf juni negentienhonderd negenennegentig.

Bijgevolg bevestigde de algemene vergadering haar beslissing tot afschaffing van de nominale waarde van de aandelen, bepaald op tienduizend Belgische frank (10.000,00 BEF) per aandeel, zodat het kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigd wordt door vijfenzeventig (75) gelijke aandelen zonder vermelding van nominale waarde, die elk één/vijfenzeventigste (1/75ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

2. De algemene vergadering stelde vast dat het maatschappelijk kapitaal in de statuten nog steeds uitgedrukt stond in Belgische frank. Zij merkte op dat de omzetting in euro de facto reeds gebeurd is in hun boekhoudkundige stukken sinds de algemene vergadering de dato twaalf juni negentienhonderd negenennegentig.

Bijgevolg besliste de algemene vergadering deze omzetting in euro te bevestigen: ingevolge de Wet van dertig oktober negentienhonderd achtennegentig tot vaststelling van de regels voor de invoering van de euro, zoals voorzien in de Verordening (EG) nummer 1103/97 van de Raad van zeventien juni negentienhonderd zevenennegentig en de Verordening (EG) nummer 974/98 van de Raad van drie mei negentienhonderd achtennegentig, werd het in Belgische frank uitgedrukte kapitaal van de vennootschap in euro omgezet en afgerond, tegen een conversiekoers waarbij één euro (1,00 EUR) gelijk is aan veertig komma drieduizend driehonderd negenennegentig Belgische frank (40,3399 BEF), zodat het kapitaal van de vennootschap na deze omzetting en afronding achttienduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één cent (18.592,01 EUR) bedraagt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

k Overeenkomstig artikel 47, 2' van bovengemelde Wet werd het kapitaal verhoogd met zeven euro achtennegentig cent (7,98 EUR) om het te brengen van achttienduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één cent (18.592,01 EUR) op achttienduizend vijfhonderd negenennegentig euro negenennegentig cent (18.599,99 EUR), door omzetting van beschikbare reserves, zonder uitgifte van nieuwe aandelen.

De algemene vergadering merkte op dat er een materiële vergissing is gebeurd in hoger vermelde algemene vergadering de dato twaalf juni negentienhonderd negenennegentig: na afronding en kapitaalverhoging door omzetting van reserves werd immers vastgesteld dat het kapitaal achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR) bedroeg, in plaats van achttienduizend vijfhonderd negenennegentig euro negenennegentig cent (18.599,99 EUR).

Om deze materiële vergissing recht te zetten besliste de algemene vergadering thans het kapitaal te verhogen met met één cent (0,01 EUR) om het te brengen op achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR), door omzetting van beschikbare reserves, zonder uitgifte van nieuwe aandelen.

3. Ingevolge de algemene vergadering de dato achttien december tweeduizend dertien werd beslist om over te gaan tot dividenduitkering in het kader van artikel 537 WIB92. Hierbij besloot de enige vennoot geheel zijn verkregen netto-dividenduitkering (schuldvordering), te weten één miljoen vijfhonderd dertigduizend euro (1.530.000,00 EUR)) onmiddellijk in te brengen, in het kapitaal van de vennootschap (dus tijdens het laatste belastbaar tijdperk dat afsluit voor één oktober tweeduizend veertien).

Bijgevolg werd het kapitaal verhoogd met één miljoen vijfhonderd dertigduizend euro (1.530.000,00 EUR), om het te brengen van achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR) op één miljoen vijfhonderd achtenveertigduizend zeshonderd euro (1.548.600,00 EUR), met uitgifte van zesduizend honderd negenenzestig (6.169) aandelen zonder nominale waarde, die ieder één/zesduizend tweehonderd vierenveertigste (1/6.2445te) van het kapitaal vertegenwoordigen, waardoor het aantal aandelen-in-omloop wordt gebracht van vijfenzeventig (75) op zesduizend tweehonderd vierenveertig (6.244). Deze nieuwe aandelen hebben dezelfde rechten en plichten als de bestaande aandelen.

Deze kapitaalsverhoging geschiedde als volgt: door de heer Dierick Johan, de enige vennoot, werd een schuldvordering (dit is de netto-dividenduitkering, zoals bedoeld in artikel 537 WIB92) ten bedrage van één miljoen vijfhonderd dertigduizend euro (1.530.000,00 EUR) ingebracht (inbreng in natura) in het kapitaal van de vennootschap. In ruil hiervoor ontving de heer Dierick Johan zesduizend honderd negenenzestig (6.169) aandelen op naam, genummerd van 76 tot en met 6.244.

In overeenstemming met artikel 313 Wetboek van Vennootschappen heeft de heer Bart Roobrouck, bedrijfsrevisor, voor de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "VANDER DONCKT - ROOBROUCK - CHRISTIAENS BEDRIJFSREVISOREN", met zetel te 8820 Torhout, Lichterveldestraat 39A, op twaalf december tweeduizend dertien, in verband met hoger vermelde inbreng in natura een verslag opgemaakt over de beschrijving van de inbreng in natura, over de toegepaste methode van waardering en de als tegenprestatie verstrekte vergoeding.

Het besluit van de bedrijfsrevisor luidt letterlijk:

"De inbreng in natura in de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "LABO 1. DIERICK" bestaat uit de inbreng van een dividendvordering ten belope van 1.530.000,00 EUR door de Heer Johan DIERICK, die ontstaan is na betaalbaarstelling van de per 18 november 2013 toegekende tussentijdse dividenduitkering.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden, zijn wij van oordeel dat:

r' lloór-:' behouder, aat het ',«E3eigisch Staatsblad Luik B - Vervnla

de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura, alsook voor de naleving van de fiscale regels met betrekking tot de procedure voor uitkering van reserves met inhouding van een roerende voorheffing van 10%;

de beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

" dat de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methode van

waardering bedrijfseconomisch verantwoord is en dat de waardebepalingen waartoe deze

methode leidt tenminste overeenkomt met het aantal en de fractiewaarde, zodat de

inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat uit 6.169 aandelen van de BV ovv

BVBA "LABO J. DIERICK" zonder vermelding van nominale waarde voor de inbreng van de

schuldvordering.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een

uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting.

Roeselare, 12 december 2013

(get.)

' Vander Donckt - Roobrouck - Christiaens Bedrijfsrevisoren",

burgerlijke vennootschap onder de vorm van een CVBA,

vertegenwoordigd door Bart ROOBROUCK

Bedrijfsrevisor"

In overeenstemming met artikel 313 Wetboek van Vennootschappen gaf de zaakvoerder

kennis van het bijzonder verslag de dato twintig november tweeduizend dertien, waarin

wordt uiteengezet waarom zowel de inbreng als de voorgestelde kapitaalverhoging van

belang zijn voor de vennootschap.

Bijgevolg besliste de algemene vergadering artikel 5 van de statuten te wijzigen als volgt:

ARTIKEL 5. Kapitaal

Het geheel geplaatst maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt één

miljoen vijfhonderd achtenveertigduizend zeshonderd euro (1.548.600,00 EUR). Het is

verdeeld in zesduizend tweehonderd vierenveertig (6.244) gelijke aandelen, zonder

nominale waarde, die elk één/zesduizend tweehonderd vierenveertigste (1/6.244ste) van het

kapitaal vertegenwoordigen."

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

(get.)

Pierre DE BRABANDER

Notaris

Werd tegelijk hiermee neergelegd:

" de uitgifte van het proces-verbaal van 17 december 2013;

" het verslag van de bedrijfsrevisor;

" het verslag van de zaakvoerder;

" de gecoördineerde statuten.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/01/2014 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzif van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

02/07/2013 : DEA005726
16/07/2012 : DEA005726
09/06/2011 : DEA005726
15/06/2010 : DEA005726
20/07/2009 : DEA005726
27/06/2008 : DEA005726
25/07/2007 : DEA005726
17/07/2006 : DEA005726
29/06/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 29.05.2015, NGL 24.06.2015 15210-0262-017
04/08/2005 : SNA005726
20/07/2004 : SNA005726
28/07/2003 : SNA005726
03/08/2002 : SNA005726
29/07/2000 : SNT000284
04/08/1999 : SNA005726
11/03/1992 : SNA5726

Coordonnées
LABO J. DIERICK

Adresse
RECHTSTRAAT 34 9160 EKSAARDE

Code postal : 9160
Localité : Eksaarde
Commune : LOKEREN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande