LCCB

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : LCCB
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 833.638.586

Publication

22/02/2011
ÿþVoor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Mort 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

" iioseaas~ i

Ondernemingsnr : 0 cb 33 41i 5

Benaming L"

(voluit) : LCCB

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : 1/4-{

Onderwerp akte : Oprichting

Ongetekende Roels Johan en Onghenae Rita, beiden wonen in Berkenlaan 4 te 9971 Lembeke en komen overeen om vanaf 01-02-2011 een vennootschap onder firma op te richten, teneinde voor gezamenlijke rekening en onder gemeenschappelijke naam een 'consultancy bedrijf te runnen.

De statuten worden als volgt bepaald:

TITEL EEN : BENAMING - RECHTSVORM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1 : benaming

De vennootschap heeft de vorm van een vennootschap onder firma. Zij wordt opgericht onder de benaming "LCCB". De maatschappelijke benaming moet steeds worden voorafgegaan of gevolgd worden door de vermelding vennootschap onder firma, afgekort "VOF", samen met de aanduiding van de maatschappelijke zetel.

Naast haar maatschappelijke benaming neemt de vennootschap als handelsbenaming "Loss Control Centre Belgium" aan.

Artikel 2 : maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 9971 Lembeke, Berkenlaan 4. De zetel kan worden overgebracht naar iedere plaats in België bij eenvoudig besluit van het bestuursorgaan.

De vennootschap mag bij eenvoudig besluit van het bestuursorgaan bestuurszetels, exploitatiezetels, bijhuizen oprichten, zowel in België als in het buitenland.

Artikel 3 : doel

De vennootschap heeft tot doel zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening als voor rekening van derden, als vertegenwoordiger of als tussenpersoon:

1.AIle vormen van dienstverlening inzake de optimalisering van de veiligheid, communicatie, creatieve wisselwerking, kwaliteit, efficiëntie, milieuzorg, kostenbeheersing en riskmanagement, omvattende onder meer het verstrekken van adviezen, het geven van opleidingen, cursussen en seminaries en de handel in goederen en diensten in verband met deze activiteiten.

2.Het ontwerpen van en alle handel in opleidingsprogramma's en software met betrekking tot de veiligheid, communicatie, creatieve wisselwerking, kwaliteit, efficiëntie, milieuzorg, kostenbeheersing en riskmanagement.

3.Alles wat rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking heeft op het oordeelkundig beheer van roerend en onroerend patrimonium zoals onder meer onroerende goederen verwerven, laten bouwen

,

NEERGELEGD

1 0 FEB. 2011

i~Cc"+'t~l;A~ ~ïti. VAN

~t KOOP :~1gt".[.'t'f: GENT

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/02/2011- Annexes du Moniteur belge

en verbouwen, beheren, leasen, laten opschikken en uitrusten. Zij mag voor eigen rekening optreden als beleggingsvennootschap of holding.

4.Het waarnemen van functies of mandaten van zaakvoerder, bestuurder, beheerder, directeur, commissaris of vereffenaar in andere vennootschappen, verenigingen of instellingen.

5.Het verstrekken van waarborgen, leningen, voorschotten, kredieten en zekerheden aan of vooral dan niet verwante vennootschappen of bedrijven, aandeelhouders en bestuurders van de vennootschap zelf of van andere vennootschappen en zelfs loutere derden; het intekenen op alle financiële instrumenten.

Deze opsomming en aanduiding is niet beperkend doch enkel van indicatieve aard.

De vennootschap mag alle roerende, onroerende, financiële, industriële, commerciële of burgerlijke handelingen verrichten, die in rechtstreeks of onrechtstreeks verband staan met haar doel, of die van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden en die daartoe noodzakelijk, nuttig of zelfs alleen maar bevorderend zijn. De vennootschap mag haar doel verwezenlijken, zowel in het binnen- als in het buitenland, op alle wijzen die zij het meest geschikt acht.

Artikel 4: duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur vanaf heden. Onverminderd de wettelijke gronden van ontbinding kan zij slechts ontbonden worden bij éénparige beslissing der vennoten.

TITEL TWEE : MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL - INBRENG - AANDELEN

Artikel 5 : bedrag maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op ¬ 50.000.

Het is volledig geplaatst en verdeeld in 50 gelijke aandelen op naam zonder vermelding van de nominale waarde.

Artikel 5bis : Inbreng

Het maatschappelijk kapitaal wordt door de vennoten onmiddelijk voor twintig percent volgestort

door voomoemde Roels Johan, 460121-423-17 wordt het kapitaal van ¬ 5.000 gestort.

en door voornoemde Onghenae Rita, 471218-444-80 wordt het kapitaal van ¬ 5.000 gestort.

Artikel 6 : Wegens de gezamenlijke inbreng van het maatschappelijk kapitaal zij de aandelen als volgt verdeeld:

- Johan Celesta Laurent August ROELS, burgerlijk werktuigkundig ingenieur, wonende te 9971 Lembeke, Berkenlaan 4, rijksregisternummer 460121 423 17: 25 aandelen

- Rita Elvire Remi Ghislain ONGHENAE, zonder beroep, wonende te 9971 Kaprijke, Lembeke, Berkenlaan 4, rijksregistemummer 471218 444 80: 25 aandelen

Artikel 7 : Verkopen en Schenken aandelen

De aandelen kunnen verkocht of geschonken worden aan Mevrouw Daphne Magdalena Richard Gustaaf ROELS, bediende, wonende te 2820 Bonheiden, Kerseleerveld 12 (identiteitskaart nummer 590-8970013-61 en Rijksregistemummer 720322 320 68).

TITEL DRIE: BESTUUR

Artikel 8 : zaakvoerder

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders benoemd onder de vennoten.

Niet-vennoten kunnen slechts als zaakvoerder benoemd worden mits éénparige teostemming van alle vennoten.

Artikel 9 : bevoegdheid

. + .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser en verweerder.

Voor het (ver)kopen, het (ver)huren, het hypothekeren of verpanden van onroerende goederen en het handelsfonds, het aangaan van leningen, het aanwerven of het ontslaan van personeel moeten alle zaakvoerders, indien er meerdere benoemd werden, gezamenlijk optreden, of moet de enige zaakvoerder gemachtigd zijn door de algemene vergadering. Deze beperkingen zijn tegenstelbaar aan derden vanaf hun openbaarmaking.

Artikel 10 : Benoeming

Wordt benoemd tot statutaire zaakvoerder voor de duur van de vennootschap, de heer Johan Roels, voornoemd, die aanvaardt.

Bij overlijden van een der oprichters, dient de algemene vergadering zo spoedig mogelijk in zijn vervanging te voorzien. In dat geval zal een nieuwe vennoot, erfgerechtigde mevrouw Daphne Roels, hoger vernoemd, de vennootschap komen vervoegen.

Artikel 11 : Tegenstrijdig belang

Indien de zaakvoerder bij een verrichting een tegenstrijdig belang heeft met de vennootschap, wordt deze verrichting gedaan door een andere vennoot. Hierbij is de toestemming van alle vennoten vereist.

Artikel 12 : Hen-oeping mandaat zaakvoerden

Het mandaat van de statutaire zaakvoerder-vennoot kan slechts herroepen worden mits éénparige instemming van alle vennoten (de desbetreffende zaakvoerder-vennoot inbegrepen) of door de rechtbank om wettige redenen.

Artikel 13 : Statuut van de zaakvoerder.

Het mandaat van de zaakvoerder wordt bezoldigd op de wijze die het bestuursorgaan beslist.

TITEL VIER: DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14 : Jaarlijks wordt een algemene vergadering gehouden in de maatschappelijke zetel de tweede zaterdag van de maand juni om elf uur.

Bovendien kunnen bijkomende algemene vergaderingen worden gehouden, doch uitsluitend in de maatschappelijke zetel telkens wanneer aandeelhouders, die ten minste een/vijfde van de maatschappelijke aandelen bezitten, erom verzoeken. De bijeenroeping geschiedt op de wijze voorgeschreven door de wet, door toedoen van de zaakvoerder.

Artikel 15: De vergaderingen worden voorgezeten door de zaakvoerder.

Behoudens bijzondere wettelijke of statutaire regels terzake, beslist de vergadering ongeacht het vertegenwoordigd kapitaal en bij gewone meerderheid.

De algemene vergadering kan slechts rechtsgeldig beraadslagen over punten vermeld in de agenda, tenzij aile aandeelhouders aanwezig zijn.

Elke aandeelhouder kan ter algemene vergadering vertegenwoordigd zijn door een volmachtdrager, al dan niet aandeelhouder, op voorwaarde dat deze volmacht schriftelijk verleend wordt. De volmacht wordt gevoegd bij de notulen va de vergadering.

Artikel 15bis : Stemrecht.

Ieder aandeel geeft recht op één stem. Behoudens in de gevallen door de wet of onderhavige statuten voorzien, worden de besluiten genomen met gewone meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen. Bij staking van stemmen is de stem van de zaakvoerder doorslaggevend.

. ..

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/02/2011- Annexes du Moniteur belge

TITEL VIJF: BOEKJAAR - RESULTAAT

Artikel 16 : Het maatschappelijk boekjaar loopt vanaf een januari tot en met een en dertig december van elk kalenderjaar met uitzondering van het eerste boekjaar dat loopt van de datum van oprichting tot en met een en dertig december van het jaar van oprichting.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en geschriften afgesloten en maakt het bestuursorgaan de

inventaris en de jaarrekening op, zoals voorgeschreven door de wet.

Artikel 17 : Bestemming van de winst - Reserve.

Het batig saldo van de resultaatrekening na aftrok van alle lasten, algemene kosten en afschrijvingen en na aanleg van alle bedrijfseconomisch verantwoorde provisies en van een provisie voor de belastingen op de winsten der vennootschap maakt de nettowinst uit van de vennootschap.

Over de aanwending van het saldo beslist de algemene vergadering. Zij beslist vrij over de bestemming ervan.

Overeenkomstig artikel 618 van het wetboek van vennootschappen, heeft het bestuursorgaan de bevoegdheid om op het resultaat van het boekjaar een interim-dividend uit te keren overeenkomstig de vormen en voorwaarden van gezegd wetsartikel.

TITEL ZES : ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 18 : ontbinding

Bij vervroegde ontbinding heeft het bestuursorgaan de meest uitgebreide macht om één of meer vereffenaars te benoemen, hun bevoegdheden te bepalen en hun vergoeding vast te stellen. Werd hun bevoegdheid niet bepaald, dan beschikken de vereffenaars over de meest uitgebreide bevoegdheden.

Artikel 19 : Na betaling van alle schulden en lasten van de vennootschap zal het batig saldo verdeeld worden naar verhouding van ieders aantal aandelen.

TITEL ZEVEN : ALGEMENE BEPALI NGEN

Artikel 20 : Elke bestuurder zonder gekende woonplaats in België wordt geacht woonplaats te kiezen in de maatschappelijke zetel, waar hem alle kennisgevingen, dagvaardingen en mededelingen betreffende de zaken der vennootschap kunnen worden gedaan.

Artikel 21 : Onder geen voorwendsel kunnen de aandeelhouders, de schuldeisers, erfgenamen of rechthebbenden van een aandeelhouder de zegels doen leggen op de boeken, stukken, waarden en andere activa der vennootschap.

TITEL ACHT: OVERGANGS-EN SLOTBEPALINGEN

Artikel 22 : eerste boekjaar

Het eerste boekjaar zal lopen vanaf heden tot éénendertig december tweeduizend en elf;

Artikel 23 : eerste jaarvergadering

De eerste algemene vergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend en twaalf.

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING

Vervolgens zijn de beide vennoten na de oprichting in bijzondere vergadering van het bestuursorgaan verenigd.

Met eenparigheid van stemmen wordt beslist:

1.dat het mandaat van de zaakvoerder onbezoldigd zal zijn tot wederroeping door de algemene vergadering

2.alle verrichtingen aangegaan in naam van de vennootschap voor haar oprichting door de vennootschap worden overgenomen.

Opgemaakt te Lembeke op 21/01/2011

4 4 "

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

- - - - - - - -

Roels Johan

Zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
LCCB

Adresse
BERKENLAAN 4 9971 LEMBEKE

Code postal : 9971
Localité : Lembeke
Commune : KAPRIJKE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande