LEEFBAAR B-O-S

Association sans but lucratif


Dénomination : LEEFBAAR B-O-S
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 819.887.451

Publication

15/12/2011
ÿþr.. MOD 2.2

ln de bijiagen bij het Belgisch Staatsbiad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voorbehouden aan het Belgisch soaams*/a ~

~ ~

~ ~~1111,11t11111,0

'1-La:._^^

.



Ondennenningsnr 0819:887.451

Benaming

(voluit): Leefbaar B-0-S

(verkort) :

Rochtsvonn: Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Hoeksken 95, 9520 Sint-Lievens-Houtem

. .

Op de Algemene Vergadering van 18 November 2011, werd door de aanwezige leden van de

| met unanimiteit van stemmen het volgende beslist :

1) Nieuwe samenstelling van he bestuur van de vennootschap, met ingang vanaf 1 decem ber2O11 ; volgende bestuurders van de vennootschap nemen ontslag: - Franky van Hyfte, ondervoorzitter André De Schepper, penningmeester volgende bestuurder wordt benoemd: 'Rika|ngels.penningmeester De bestuurder aanvaardt het mandaat, dat geldt voor onbepaalde tijd.

2) Aanpas ng van de statuten als volgt :

Artikel 2:

De zetel van de vereniging is gevestigd te Hoeksken 95. 9520 Sint-Lievens-Houtem. De vereniging'

ressorteert onder het ijk arrondissement Oudenaarde. De zete kan worden verplaatst bij beslissing;

van de Raad van Bestuur naar iedere plaats, door haar aangewezen. |

De vennootschap heeft tot doel het vrijwaren van de leefbaarheid in het grensgebied tussen Ba|egam.| ' Oombergen, Sint-Lievens-Houtem en Hi||ægem. In die optiek zal de vennootscha activiteiten ontwikkelen tot| het behoud van het landelijk en natuurlijk karakter van de omgeving, met speciale aandacht voor de lokale; secties van habitatrichlijngebied BE3300007. alsook ter bevordering van de kwaliteit van het wonen en van de veiligheid in de nabijheid van de gewestwegen in het boven omschreven werkingsgebied van devennootschap! | (met name N42, N46 en N462). De vereniging drijft geen handel of voert geen nijverheidszaken en beoogt niet enig stoffelijk voordeel te; verschaffen aan haar leden.

DeV.Z)W. kan als bijkomende activiteit daden van koophandelstellen~ om haar maatschappelijk doel oe..

| verwezenlijken. Ze kan alle roerende en onroerende goederen die ze voor het verwezenlijken van haar doe|' nodig heeft, bezitten of varkrijgen, en er aUe eigendomsrechten en zakelijke rechten op uitoefenen. Dei vereniging kan personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom a||e! activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

Artike1S: Met ingang vanaf 2O12. loopt het boekjaar van de vereniging van 1januari tot 31 december. Bij het einde van efk boekjaar sluit de Raad van Bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar af, en maake | de invent ris en balans alsmede de begroting van volgend jaar op.

[

Deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd.

Het bati |d het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden

of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

De jaarlijkse rekeningen worden door de zorg van de Raad van Bestuur neergelegd ter griffie van de

, |

rechtbank van Koophandel te Oudenaarde

_ `-- ----------_-- -_----- -- ----- ------___--- ----_----- -

Op de laatste bz. van . q vermelden : notaris. hetzij van depersoto)n(en)

o.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

Hierna volgen onverkort de aangepaste statuten :

NAAM-ZETEL-DOEL-DUUR

Artikel 1 :

De vereniging draagt de benaming " Leefbaar B-O-S " .

Artikel 2 :

De zetel van de vereniging is gevestigd te Hoeksken 95, 9520 Sint-Lievens-Houtem. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Oudenaarde. De zetel kan worden verplaatst bij beslissing van de Raad van Bestuur naar iedere plaats, door haar aangewezen.

De vennootschap heeft tot doel het vrijwaren van de leefbaarheid in het grensgebied tussen Balegem, Oombergen, Sint-Lievens-Houtem en Hillegem. In die optiek zal de vennootschap activiteiten ontwikkelen tot het behoud van het landelijk en natuurlijk karakter van de omgeving, met speciale aandacht voor de lokale secties van habitatrichlijngebied 6E2300007, alsook ter bevordering van de kwaliteit van het wonen en van de veiligheid in de nabijheid van de gewestwegen in het boven omschreven werkingsgebied van de vennootschap (met name N42, N46 en N462).

De vereniging drijft geen handel of voert geen nijverheidszaken en beoogt niet enig stoffelijk voordeel te verschaffen aan haar leden.

De V.Z.W. kan ais bijkomende activiteit daden van koophandel stellen om haar maatschappelijk doel te verwezenlijken. Ze kan alle roerende en onroerende goederen die ze voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen, en er alle eigendomsrechten en zakelijke rechten op uitoefenen. De vereniging kan personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

ARTIKEL 3

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan op elk ogenblik ontbonden worden.

LEDEN

Artikel 4:

De vereniging bestaat uit een onbeperkt aantal leden, met een minimum van drie. De ondergetekende

oprichters zijn de eerste leden. Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon die door de Raad

van Bestuur wordt aanvaard. Het lid kan worden aanvaard als werkend of aangesloten lid.

Om lid te worden voor onbepaalde duur volstaat een eenmalige minimumbijdrage van 20 EUR.

Artikel 5:

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, de voornamen en de woonplaats van de leden of, in geval het een rechtspersoon betreft, de naam, rechtsvorm en het adres van de zetel.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering van de raad van bestuur evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Artikel 6:

Tot uitsluiting van een lid kan alleen de Algemene Vergadering besluiten, met twee/derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord of althans is opgeroepen. Motivering van de beslissing is niet vereist.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, onbekwaam is, of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard of onder voorlopig bewind is gesteld.

Uittredende of uitgesloten leden en rechtverkrijgenden van overleden leden, hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen, van aanbrengsten of andere prestaties vorderen, behoudens hetgeen in de statuten anders is bepaald.

BESTUUR

Artikel 7:

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie bestuurders, die allen lid moeten zijn van de vereniging. Ze worden benoemd en ontslagen door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde afzetbaar. Ze worden benoemd voor een onbepaalde termijn. Hun opdracht eindigt door overlijden, ontslag, aftreden, afzetting of verlies van lidmaatschap.

De bestuurders kunnen niet worden bezoldigd.

De raad kiest onder zijn leden een voorzitter, eventueel één of meerdere ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester.

"

an00 2.2

e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 8:

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte.

De Raad kan alle handelingen van bestuur verrichten, daaronder begrepen het organiseren, benoemen en ontslaan van personeel, alsmede uitvaardingen van huishoudelijke reglementen.

De Raad kan alle handelingen verrichten die niet door de wet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Zo kan de Raad van Bestuur overgaan tot koop, verkoop en ruil van roerende goederen, huur+-en verhuurovereenkomsten zonder beperking van duur, zelfs minnefijke schikkingen, dadingen, compromissen en arbitragebedingen, het aanvaarden van gelden, aangaan van leningen, verlenen van hypotheken en alle zakelijke waarborgen, afstand doen van alle rechten en rechtsvorderingen, opheffing verlenen en machtiging tot doorhaling, met of zonder kwijting, van alle inschrijvingen beslag en verzet.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 9:

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur vallen en voor bijzondere opdrachten, inclusief betalingen boven 100 euro, is de vereniging verbonden door de handtekeningen van ten minste twee bestuurders, die ten aanzien van derden niet moeten doen blijken van enig besluit of machtiging.

Voor rechtshandelingen die binnen het dagelijks bestuur vallen, zoals verzorgen van lopende zaken, dagelijkse briefwisseling, betalingen to 100 euro, verlenen van kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere ondernemingen en diensten, volstaat de handtekeningen van één enkele bestuurder.

Artikel 10:

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De raad wordt voorgezeten door de voorzitter of bij zijn afwezigheid door de ondervoorzitter met de hoogste leeftijd. Bij afwezigheid van de ondervoorzitters wordt de raad van bestuur voorgezeten door de oudste aanwezige bestuurder.

Ten minste de helft van de leden van de Raad van Bestuur dienen aanwezig te zijn. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

De notulen worden gehouden in een speciaal daartoe bestemd register en getekend door de aanwezige bestuurders. Uittreksels en afschriften worden getekend door de voorzitter en secretaris.

ALGEMENE VERGADERING

Artikel 11:

De regelmatig bijeengekomen Algemene Vergadering vertegenwoordigt alle leden. Haar besluiten gelden

ook voor de leden die niet stemmen of die tegenstemmen.

Ze beraadslaagt en besluit in alle zaken die de vereniging aanbelangen en niet uitdrukkelijk aan de Raad

van Bestuur zijn voorbehouden.

Artikel 12:

De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of belang van de vereniging zulks vereist. Ze moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen, de begroting, en het beleid van de bestuurders. Deze algemene vergadering wordt gehouden in de loop van de maand november.

De bestuurders zijn daarenboven verplicht telkens ten minste één/vijfde van de leden daarom verzoekt, de Algemene Vergadering bijeen te roepen en wel binnen de maand na indiening van het verzoek bij de raad.

De vergaderingen gaan door op de plaats in de oproeping vermeld.

Artikel 13:

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij zijn afwezigheid door

de oudst aanwezige bestuurder. De voorzitter wijst een secretaris en twee stemopnemers aan.

Alle leden hebben een gelijk stemrecht.

Elk lid kan zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid van de Algemene

Vergadering, in het bezit van een schriftelijke volmacht.

De agenda wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen

niet in behandeling worden genomen, tenzij met unaniem akkoord van alle aanwezige leden.

Artikel 14:

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking der stemmen, beslist de stem van de voorzitter.

Tot wijziging der statuten en ontbinding van de vereniging kan slechts worden beslist mits naleving van de vereiste quorums opgenomen in de Wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

ti

~

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 15:

Met ingang vanaf 2012, loopt het boekjaar van de vereniging van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de Raad van Bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar af, en maakt

de inventaris en balans, alsmede de begroting van volgend jaar op.

Deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden

of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

De jaarlijkse rekeningen worden door de zorg van de Raad van Bestuur neergelegd ter griffie van de

rechtbank van Koophandel te Oudenaarde.

ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 16:

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van leden, voor zover het aantal leden daardoor niet daalt beneden het minimum aantal van drie.

De vereniging kan voor het verstrijken van de bepaalde tijd ontbonden worden door een besluit van de Algemene Vergadering genomen overeenkomstig de Wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen of door een rechterlijke beslissing.

Ingeval van vrijwillige ontbinding, benoemt de Algemene Vergadering of bij gebreke daarvan, de rechtbank,één of meer vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheid en bepaalt de wijze van vereffening.

Artikel 17:

Ingeval van ontbinding, worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting die hetzelfde doel als de vereniging nastreeft. Zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan doet de algemene vergadering, op voorstel van de Raad van Bestuur, een keuze, of verdeelt ze de activa naar goeddunken.

Artikel 18:

Voor zover de statuten een herhaling zijn van de wettelijke bepalingen worden deze beschouwd als wettelijke bepalingen en niet als statutaire bepalingen. Voor al het geen in de onderhavig statuten niet is voorzien wordt verwezen naar de wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Volgende bestuurders van de VZW hebben getekend :

Jo D'hauwers (secretaris)

Geert Gallopyn (voorzitter)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

"

Voór-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
LEEFBAAR B-O-S

Adresse
HOEKSKEN 95 9520 SINT-LIEVENS-HOUTEM

Code postal : 9520
Localité : SINT-LIEVENS-HOUTEM
Commune : SINT-LIEVENS-HOUTEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande