LEEFBAARHEIDSKADER GENT, AFGEKORET : LBK GENT

Association sans but lucratif


Dénomination : LEEFBAARHEIDSKADER GENT, AFGEKORET : LBK GENT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.901.069

Publication

24/05/2012
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

1 1 MEI 2012

RECHTBANK JAN

i KOOPHANr)P'r.Jj CENT

I 11I1' 111111111111111 1JII 1J11 IIIl 1111 II1 iii'

*iaosassa~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

oO~fS. ~3_-) cDeps

VZW LEEFBAARHEIDSKADER GENT

VZW LBK GENT

,Rec vereniging zonder winstoogmerk

Blekersdijk 8, 9000 Gent

OnderaSrc.r;: statuten

VZW LEEFBAARHEIDSKADER GENT

De ondergetekenden

Couck Catherine, Blekersdijk 8  Gent, geboren op 16/06/1954 te Ninove

Van Houtte Frank, Onderstraat 23 B - 9000 Gent, geboren op 06/11/1951 te Genk

Laridaen Lutgarde, Baudefostraat 75 - 9000 Gent, geboren op 26/05/1954 te Brugge

Nina Borgonjon, Wijzemansstraat 3 - 9000 Gent, geboren op 06/03/1954 te Brugge

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten de volgende zijn:

Hoofdstuk 1. Benaming, zetel, doel

Art. 1. De vereniging draagt de naam " VZW LEEFBAARHEIDSKADER GENT", afgekort "VZW LBK GENT", en is opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Blekersdijk 8, 9000 Gent, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent. De zetel kan binnen het gerechtelijke arrondissement gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Art. 3. Het doel van de vereniging is:

-Een menswaardige leef-en woonkwaliteit voor alle bewoners van de Gentse binnenstad te bekomen.

3.1. De vereniging kan alle activiteiten inrichten of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van dit doel, onder meer: activiteiten op informatief vlak.

3.2. Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten.

3.3. Zij kan daartoe aile nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen.

3.4. Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen en buitenland en zelfs als vertegenwoordiger optreden.

Hoofdstuk li. Leden

Art. 4. De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden.

zij ;,an de perso(o)',r ni -ler Ie J$neg&IZ :loo771';en

R MOA 2.2

~

Het aantal leden is onbeperkt, maar minimum drie.

Art. 5. Effectief lid is wie zich in een werkgroep inzet voor de realisatie van de doelstellingen, wie zich schriftelijk, per e-mail of mondeling kandidaat stelt bij de voorzitter van de vereniging of een ander bestuurslid en de jaarlijkse bijdrage betaalt.

Beslissingen over de toetreding van de effectieve leden behoren tot de bevoegdheid van de raad van bestuur,

Effectieve leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1972, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wijzigingen hen toekennen, zij hebben stemrecht in de algemene vergadering,

Art. 6. Toegetreden leden hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering. Toegetreden lid is wie de jaarlijkse bijdrage betaalt.

Art. 7. Alle leden betalen een jaarlijks lidgeld, waarvan het bedrag jaarlijks door de RVB wordt vastgesteld. Het maximum van deze bijdrage is vastgesteld op 50 euro.

Art. 8. Elk effectief lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag dient één maand vooraf schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijk verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Het toegetreden lid dat de bijdrage niet betaalt binnen de maand, na het versturen van de aanmaning wordt geacht geen toegetreden lid meer te zijn.

Tot uitsluiting van een effectief lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met twee derden meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Hoofdstuk 111. Algemene vergadering

Art. 9. De algemene vergadering bestaat uit alle effectieve leden, en heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

" de wijziging van de statuten;

" de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

" de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

" de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

" de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

" de ontbinding van de vereniging;

" de uitsluiting van een effectief lid;

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

" alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 10. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur, of ingeval '1/5 van de effectieve leden dit vraagt. Ze komt minstens 1 maal per jaar samen in het eerste semester.

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen mede in behandeling worden genomen op vraag van één twintigste van de effectieve leden, mits de bijkomende agendapunten één week voorafgaandelijk aan de vergadering worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur.

Punten die op de algemene vergadering zelf worden aangebracht kunnen slechts behandeld worden indien alle effectieve leden aanwezig zijn en iedereen hiermee akkoord gaat.

Art. 11. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in het verslag dat ter inzage ligt in het secretariaat voor de effectieve leden. De raad van bestuur beslist over het inzagerecht van het verslag door belanghebbende derden.

Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Art. 12. De uitnodiging voor de algemene vergadering komt bij gewone brief, via fax of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. De uitnodigingen worden minstens acht dagen vóór de algemene vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een plaatsvervanger, nl. de secretaris of penningmeester.

Art. 13. De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezigen. Beslissingen worden

genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen

Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging worden de

besluiten genomen door : - 2/3 aanwezigheid en vertegenwoordigden

- 2/3 van de stemmen

Art. 14. Elk effectief lid mag zich op de Algemene Vergadering door een ander effectieflid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht.

Hoofdstuk IV. Raad van bestuur

Art. 15. De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie effectieve leden. De raad van bestuur moet minstens één lid minder tellen dan het aantal effectieve leden van de vereniging. Indien de vereniging echter slechts 3 effectieve leden telt, mag de raad van bestuur slechts uit twee personen bestaan.

De bestuurders worden voor een periode van 4 jaar benoemd door de algemene vergadering en dit bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Het mandaat dient 4-jaarlijks door de algemene vergadering herbevestigd te worden. Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder kan een vervanger aangeduid worden door de volgende algemene vergadering. Een bestuurder kan schriftelijk zijn ontslag indienen bij de voorzitter van de raad van bestuur. Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd.

Art. 16. De raad van bestuur verkiest onder haar effectieve leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden.

Art. 17. De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren.

De raad van bestuur is onder meer bevoegd voor het opstellen van de nodige interne reglementen, het aannemen van giften, het aanvaarden van effectieve leden, het uitgeven van obligaties en het instellen van rechtsvorderingen, het verrichten van alle handels- en bankverrichtingen.

Art. 18. De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger, met een minimum van viermaal per jaar. De uitnodiging komt bij gewone brief, via fax of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur. De uitnodigingen worden minstens acht dagen vóór de raad van bestuur verstuurd.

Art. 19. De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige en door volmacht vertegenwoordigde bestuurders. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

De raad benoemt een gedelegeerd bestuurder, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder.

De raad van bestuur geeft een mandaat voor financiële verrichtingen aan twee bestuurders waaronder de dagelijks bestuurder.

Beneden het bedrag van 1.000 E, volstaat de handtekening van één van hen. Boven dat bedrag is steeds een voorafgaande beslissing van de raad van bestuur vereist.

Art. 20. De besluiten van de raad van bestuur worden neergeschreven in de notulen, die op het secretariaat ter inzage liggen van de effectieve leden.

Art. 21. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14. van de wet van 27 juni 1921.

M4D 2.2

uik S

Hoofdstuk V. Diversen

Art. 22. Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar, lopend van 1 januari tot en met 31 december. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders,

Art. 23. Wijzingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Art.24 Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto- actief van het maatschappelijk bezit aan een vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doei ais deze vereniging nastreeft.

Deze wordt aangeduid in de ontbindingsbeslissing.

Art. 25. Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

VZW LEEFBAARHEIDSKADER GENT

Benoeming bestuurders.

De leden van "VZW LEEFBAARHEIDSKADER GENT", samen in vergadering op 16 april 2012, te Gent, hebben tot leden van de raad van bestuur benoemd:

Couck Cathérine, geboren te Ninove op 16/0611954, wonende Blekersdijk 8, 9000 Gent Van Houtte Frank, geboren te Genk op 06/11/1951, wonende Onderstraat 23$, 9000 Gent. Borgonjon Nina, geboren te Brugge op 06/03/1954, wonende Wijzemansstraat 3, 9000 Gent, Deze hebben aangesteld als :

Voorzitter: Couck Cathérine

Penningmeester: Van Houtte Frank

Secretaris: Borgonjon Nina

Opgemaakt te Gent op 16 april 2012 in 3 originele exemplaren.

(ondertekend door alle stichtende leden als in de aanhef vermeld).

CoUUc Cat-T(-fe RAMÉ . 3c ,fT)U%D E~

Tegelijk hiermee neergelegd: oprichtingsakte, benoeming bestuurders

- sl ;i brz "?' '1:1,7if ,,an de ÇSersGl,

rri;rl te vertegerw:or,.rlr;

f }r

Coordonnées
LEEFBAARHEIDSKADER GENT, AFGEKORET : LBK GENT

Adresse
BLEKERSDIJK 8 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande