LEERNE KERMIS

Association sans but lucratif


Dénomination : LEERNE KERMIS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 537.528.567

Publication

29/08/2013
ÿþ(verkort) :

Rechtsvorm : VZVV

Zetel : Leernsesteenweg 134, 9800 Delnze

Onderwerp akte : Oprichting

Oprichtingsdatum: 17.05.2013

LEERNE KERMIS

9800 DEINZE

De hierna genoemde personen

Francis De Weirt, zelfstandige, Leernsesteenweg 134, 9800 Deinze.

Kurt Hoeree, handelsvertegenwoordiger, Witte Kapelhof 8, 9800 Wontergem,

Levi Gevaert, leerkracht , Servaeslaan 5 - 9800 Deinze ,

Wendy Wambacq, zelfstandige, Leemsesteenweg 158/5 - 9800 Bachte-Maria-Leeme,

Johan Bazijn, Leemsesteenweg 158/5 - 9800 Bachte-Maria-Leeme,

' Michael Bultinck, Service manager Leemsesteenweg 115, 9800 Deinze,

Andy Vanhooren, arbeider, Vierscharestraat 50, 8340 Damme,

Joyce Gilbert, bediende, Vierscharestraat 50, 8340 Damme,

Peter Van Den Bussche, zelfstandige,de Kogge 4, 9800 Bachte-Maria-Leeme,

Bruno De Maeschalk, zelfstandige, Leemsesteenweg 195, 9800 Bachte-Maria-Leeme,

Martin Quintyn,arbeider, Leemsesteenweg 140, 9800 Bachte-Maria-Leeme.

Allen van Belgische nationaliteit, zijn overeengekomen onder elkaar een vereniging zonder winstoogmerk te stichten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, onder volgende voorwaarden

TITEL I. -- Naam, zetel, doel, duur

' Artikel 1, De vereniging heeft als naam : Leeme Kermis.

Art, 2. De vereniging heeft haar zetel, Leemsesteenweg 134, 9800 Deinze en is aldus gelegen in het gerechtelijke arrondissement Gent.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel de vrijwaring van het cultureel erfgoed in de ruimste zin, alsmede de bevordering van de kennis ervan.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

13 33712

MOI) 2.2

Ii º% 4 É ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de ak

Ondernemingsnr :0Ç37: 6-2$ .51A-

Benaming

(voluit) : LEERNE KERMIS

B`ïflagen bij li-et-Belgisch Staatsblad - 29/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 4. De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht en kan te allen tijde worden ontbonden. TITEL ll.  Leden

Art. 5, Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen. De eerste leden zijn de In aanhef genoemde stichters.

Art. 6. In een huishoudelijk reglement kunnen de voorwaarden van toetreding worden bepaald, alsook de onverenigbaarheden die van rechtswege het verlies van lidmaatschap meebrengen.

Art. 7. Nieuwe leden worden aanvaard bij beslissing van de raad van bestuur. Elk lid kan uit de vereniging treden door zijn ontslag in te dienen bij de raad van bestuur.

Behoudens het verlies van lidmaatschap van rechtswege kan een lid slechts door de algemene vergadering en met twee derde van de stemmen worden uitgesloten.

Art. 8. De leden zijn tot geen bijdrage verplicht. Uitgetreden en uitgesloten leden noch de rechtsopvolgers van gewezen leden hebben enig recht op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen vrijwillige inbrengen of bijdragen niet terugvorderen.

Art. 9. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

TITEL I I I. -- Algemene vergadering

Art, 10. De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden der vereniging.

Elk werkend lid beschikt over één stem.

Art. 11. Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor de wijziging der statuten, de benoeming en afzetting van bestuurders, de goedkeuring van rekeningen en begrotingen, de vrijwillige ontbinding en het aanvaarden en uitsluiting van leden.

Huishoudelijke reglementen kunnen alleen door de algemene vergadering worden uitgevaardigd en gewijzigd.

Art. 12. Elk jaar wordt na afloop van het boekjaar een gewone algemene vergadering gehouden ter goedkeuring van de rekening van het afgelopen jaar en van de begroting van het volgend Jaar.

Art. 13. Oproeping tot de algemene vergadering wordt schriftelijk kenbaar gemaakt, tenminste één week vooraf bij gewoon schrijven. Datum, plaats en uur worden in de oproepingsbrief vermeld.

Art. 14. De algemene vergadering kiest onder haar werkende leden een voorzitter, secretaris en penningmeester.

Art. 15. Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de werkende leden daarom verzoekt.

Art. 16, De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige leden behoudens de aangelegenheden opgesomd in artikel 11.

Art. 17. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door aile werkende leden. De werkende leden ontvangen een afschrift van de notulen alsook derden die een wettig belang doen blijken.

TITEL IV. -- Bestuur, raad van bestuur

Art. 18. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit tenminste twee bestuurders, door de algemene vergadering benoemd. De bestuurders oefenen kosteloos hun mandaat uit.

Art. 19. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde tijd. Hun mandaat eindigt slechts door overlijden, ontslag of afzetting.

Art. 20. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigd deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De raad van bestuur is bevoegd om alle daden van beheer te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet door de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 21. De raad kan onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester benoemen. Art. 22. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of door 2 bestuurders.

Art. 23. De raad kan slechts geldig vergaderen wanneer tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter, of bij diens verhindering door de oudste der aanwezige bestuurders.

Aile besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist diegene die de vergadering voorzit.

Art. 24. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt

goedgekeurd. Deze worden bewaard in een daartoe bestemd register.

Art, 25. De raad van bestuur bestuurt de vereniging. Hij vertegenwoordigt en verbindt de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij mag dus alle rechtshandelingen stellen, zo roerende als onroerende, met inbegrip van de daden van beschikking, voor zover zij door de wet of de statuten niet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Art. 26. De raad kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk aan één of meer bestuurders overdragen. Derden, al dan niet lid van de vereniging, kunnen voor een bijzondere opdracht, gevolmachtigd worden door de raad van bestuur, die hun bevoegdheden bepaalt. Elke delegatie van bevoegdheid is op ieder ogenblik herroepbaar.

Art. 27. De raad van bestuur kan één of meer afgevaardigd bestuurders met het dagelijks bestuur belasten en hen machtigen om, in zaken van dagelijks bestuur, ook afzonderlijk, door hun handtekening de vereniging te verbinden.

TITEL V. -- Rekening, begroting

Art. 28. Het boekjaar loopt van 1 september tot 31 augustus.

Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid. De raad stelt de rekening vast over het vorige jaar en maakt de begroting op voor het volgend Jaar. Beiden worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

TITEL VI. -- Ontbinding, vereffening

Art. 29. Tot de vrijwillige ontbinding kan slechts worden besloten door de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921, In het

ontbindingsbesluit worden één of meerdere vereffenaars benoemd.

Art. 30. In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening der schulden en aanzuivering der lasten, overgedragen aan een werk met een gelijkaardig doel als de vereniging of aan een humanitair werk aan te duiden door de leden van de algemene vergadering.

Art. 31. Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld is de wet van 21 juni 1921 van toepassing. Aldus aangenomen te Deinze, op

De leden van de vereniging zonder winstoogmerk,Leeme Kermis, hebben tijdens de algemene vergadering van 17.05.2013, benoemd tot eerste beheerders voor onbepaalde tijd

Francis De Weirt, zelfstandige, Leemsesteenweg 134, 9800 Deinze.

Kurt Hoeree, handelsvertegenwoordiger, Witte Kapelhof 8, 9800 Wontergem,

Levi Gevaert, leerkracht , Servaestaan 5 - 9800 Deinze

Wendy Wambacq, zelfstandige, Leemsesteenweg 15815 - 9800 Bachte-Maria-Leeme.

De beheerders hebben onder elkaar aangesteld tot

MOD 2.2

Lu1iC B - Vervolg

Voorzitter: Francis be Weirt

Ondervoorzitter : Kurt Hoeree Penningmeester Wendy Wambacq. Secretaris : Levi Gevaert,

Voor eensluidend afschrift : (Get.)Francis De Weirt,voorzitter.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Tegelijk hierbij neergelegd: Oprichtingsakte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LEERNE KERMIS

Adresse
LEERNSESTEENWEG 134 9800 DEINZE

Code postal : 9800
Localité : DEINZE
Commune : DEINZE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande