LIEVEN ACHTERGAEL - ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : LIEVEN ACHTERGAEL - ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 476.431.039

Publication

23/08/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 01.06.2013, NGL 19.08.2013 13437-0556-016
03/08/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 02.06.2012, NGL 30.07.2012 12366-0187-016
03/01/2012
ÿþmad 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

I 1

1

+iaooiaoc*

Ondernemingsnr : 0476.431.039

Benaming (voluit) : Lieven Achtergael-Architecten

(verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Burgstraat 22A

9000 Gent

:i Onderwerp akte :Statutenwijziging

Uit een akte verleden voor de ondergetekende, Meester Véronique DE SCHEPPER, Notaris tel Wingene, op 13 december 2011, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering van de vennoten, t navolgende beslissingen heeft genomen:

1. Aanpassing van de statuten aan de beslissing van de bijzondere algemene vergadering van 23 februari 2011 tot 1) overbrenging van de maatschappelijke zetel van 9880 Aalter (Poeke), Knokstraat 10 naar 9000 Gent, Burgstraat 22A en 2) het behoud van de administratieve zetel te; 9980 Aalter (Poeke), Knokstraat 10.

2. Bespreking van het bijzonder verslag van het bestuursorgaan van de vennootschap de! i: dato 2 november 2011 waarin de geplande doelswijziging omstandig wordt verantwoord, alsook' kennisgeving aan de vergadering van de staat van activa en passiva, afgesloten op 30 september: ,: 2011.

3. Wijzigen van het doel van de vennootschap door schrapping van de tekst van artikel 3>!

van de huidige statuten om deze te vervangen door volgende tekst:

`De vennootschap heeft tot doel.

!! - het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van:,

architect en/of disciplines die er niet onverenigbaar mee zijn;

- het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in i!

verband staan met haar maatschappelijk doel; aldus zal de vennootschap op niet-commerciële wijze, en volgens het beheer van een goede huisvader, alle financiële, roerende en onroerende

handelingen mogen stellen, die haar doel dienen. ,

"

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is

,, met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit. ,,

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of;! rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van; deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de':

Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door;:

de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor;; ;, rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te'., i oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst;! ;, van stagiairs.

In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) er, tevens over waken dat zij aile wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening,; i; van het beroep van architect respecteert."

4. Wijziging van de bepalingen betreffende het bestuur van de vennootschap door;; schrapping van de tekst van de artikelen 12, 13 en 14 van de huidige statuten om deze te vervangen;;

!, door volgende tekst: ,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

NEERGELEGD

2 DEC. 2011

RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL TE GENT

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

"

mod 11.1

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad



"ARTIKEL VEERTIEN - BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, die tevens vennoot dienen te zijn.

Zij worden benoemd in de statuten of door de algemene vergadering die de duur van hun opdracht bepaalt.

De zaakvoerders dienen gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabel!en van de Orde van Architecten en mogen niet geschorst zijn.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerder, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars ...

Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

Statutaire zaakvoerder

De Heer Lieven ACHTERGAEL, wonende te Aalter (Poeke), Knokstraat 10, is ais enige zaakvoerder van de vennootschap statutair benoemd.

De bevoegdheid van de zaakvoerder gaat in op datum van neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

De duur van het mandaat van een statutaire zaakvoerder is onbeperkt, en zijn afzetting kan slechts plaatshebben om ernstige redenen.

ARTIKEL VIJFTIEN  BEVOEGDHEDEN ZAAKVOERDER

De enige zaakvoerder of de zaakvoerders hebben de meest uitgebreide bevoegdheid om aile daden van beschikking, van beheer en bestuur, die de vennootschap aasbelangen, te stellen, in het kader van het doel van de vennootschap.

Al wat door de wet of onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden werd aan de algemene vergadering, valt in hun bevoegdheid.

ingeval van tegenstrijdig belang met de vennootschap zal (zullen) de zaakvoerder(s) handelen overeenkomstig de wettelijke bepalingen dienaangaande.

ledere zaakvoerder, afzonderlijk optredend, is bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen in en buiten rechte.

ARTIKEL ZESTIEN VOLMACHTEN

ledere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Bij wijze van uitzondering kanikunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect."

5. Aanpassing van de huidige statuten aan de programmawet van 27 december 2004, door schrapping van de tekst onder de titel "Bijeenroeping" van artikel 18 van de huidige statuten om deze te vervangen door volgende tekst:

"Oproepingen

De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, het bestuursorgaan (= de zaakvoerder(s)) en eventuele commissaris worden vijftien dagen vóór de vergadering uitgenodigd. Deze oproeping vermeldt de agenda en geschiedt door middel van een ter post aangetekende brief, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen.

De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, het bestuursorgaan (= de zaakvoerder(s)) en eventuele commissaris die aan de vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen, worden als regelmatig opgeroepen beschouwd. De voormelde personen kunnen er tevens voor of na de bijeenkomst van de algemene vergadering welke zij niet bijwoonden aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproeping."

6. Invoering van de mogelijkheid van de schriftelijke procedure voor de algemene vergadering (ingevoerd bij de wet van 2 augustus 2002), door inlassing van een nieuw artikel dat luidt als volgt:

"Schriftelijke besluitvorming

Met uitzondering van a) de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden en b) de beslissingen te nemen in het kader van de toepassing van artikel 332 van het















Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2012 - Annexes du Moniteur belge





























Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mad 11.1



Wetboek van Vennootschappen (alarmbelprocedure), kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe za! door het bestuursorgaan, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van a) de agenda, b) de mogelijkheid tot schriftelijke besluitvorming en c) de voorstellen van besluit, worden verstuurd naar aile vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en, binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn, op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het randschrijven vermeld.

Is binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn de goedkeuring van alle vennoten, zowel met betrekking tot het principe van de schriftelijke procedure zelf als met betrekking tot de agendapunten en de voorstellen tot besluit, niet ontvangen, dan worden al de voorgestelde beslissingen geacht niet genomen te zijn. Hetzelfde geldt indien blijkt dat, weliswaar binnen termijn, bepaalde voorstellen van besluit wel, doch andere niet de eenparige goedkeuring hebben gekregen van de vennoten.

De houders van obligaties alsmede de houders van certificaten op naam die met de medewerking van de vennootschap zijn uitgegeven, hebben recht om op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van de genomen beslissingen."

7. Wijziging van de bepalingen betreffende de ontbinding en vereffening door schrapping van de tekst van artikel 25 van de huidige statuten om deze te vervangen door volgende tekst: "ARTIKEL DERTIG - ONTBINDING

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

ARTIKEL EENENDERTIG - VEREFFENING

Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan wordt/Worden de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is/zijn beschouwd als vereffenaar(s).

De vereffenaar(s) treedt/treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van zijn/hun benoeming.

Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, en niet geschorst zijn, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien aile overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn met betrekking tot de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap."

8. Aanpassing van de huidige statuten aan voormelde wijzigingen en aan de bepalingen van de wet van 15 februari 2006 betreffende de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon (B.S. 25 april 2006) door schrapping van de tekst van de huidige statuten en aanneming van nieuwe statuten, die evenwel niets wijzigen aan de essentiële kenmerken van de vennootschap.

9. Machtiging aan de zaakvoerder tot uitvoering van de genomen beslissingen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL, afgeleverd op ongezegeld papier om uitsluitend te dienen tot

inlassing in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Naam en hoedanigheid:

Notaris Véronique De Schepper te Wingene.

Tegelijk hiermee neergelegd :

- expeditie proces-verbaal

- ontledend uittreksel proces-verbaal

Op de laatste blz. van L!1ik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

26/07/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 04.06.2011, NGL 19.07.2011 11317-0291-014
29/04/2011 : GET001562
19/11/2010 : GET001562
09/09/2009 : GET001562
09/09/2008 : GET001562
05/09/2006 : GET001562
10/05/2005 : GET001562
07/01/2004 : GET001562
18/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 06.06.2015, NGL 12.08.2015 15420-0269-018

Coordonnées
LIEVEN ACHTERGAEL - ARCHITECTEN

Adresse
BURGSTRAAT 22A 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande