L'INFERNO

Association sans but lucratif


Dénomination : L'INFERNO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 837.436.632

Publication

12/07/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr :0i57-.Li3 6 . 632 [genasvaingl

(voiuit): L'INFERNO

11111,J11.1!leoll!!11

Vo beha aan Belg Staal

NEERGELEGD

3 0 -06- 20Y1

RE KOOP

K VAN

TE GENT



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Visserij 121, 9000 Gent, België

Ondewvsr aidte : Oprichtingsstatuten

Tekst

De ondergetekenden:

" Goethals Jürgen, Lobeliastraat 75, 9000 Gent

" Melis Gian-Paolo, Kwakkelstraat 2, 9000 Gent

" Vleminckx Seppe, Grensstraat 24, 2230 Herselt

" De Wint Zippora, Visserij 121, 9000 Gent

zijn op 20 juni 2011 overeengekomen om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten de volgende zijn:

Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam L'INFERNO.

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9000 Gent, Visserij 121, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent. De zetel kan binnen het gerechtelijke arrondissement gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Art. 3. Het doel van de vzw L'inferno is het actief ondersteunen en uitbouwen van een alternatieve & maatschappijkritische cultuur. Dit zowel door het aanbieden, uitbaten & oprichten van de nodige infrastructuur. Dit kan onder meer door een vast ontmoetingscentrum in te richten en te beheren,alsook het organiseren van sociale activiteiten & ondersteunend werk dat kan bijdragen tot het verwezenlijken van het doel.

Art. 4. Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt. Zij bevat minimum 3 leden. Iedereen kan lid worden na goedkeuring van de raad van bestuur. Uittreden kan vrijwillig of verplicht door beslissing van de raad van bestuur.

Op de laatste blz. van Luik (3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

.4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 5. Werkend lid is wie zich door engagement inzet voor de vereniging. Het binnenhuisreglement concretiseert de voorwaarden van dit engagement. Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen. zij hebben stemrecht in de algemene vergadering. Wie werkend lid wenst te zijn, stelt zich schriftelijk kandidaat bij de voorzitter van de vereniging of een ander bestuurslid.

Art. 6. Het bedrag voor lidmaatschap bedraagt minimum 1 en maximum 50 euro.

Art. 7. De eigendommen van de vereniging zullen na ontbinding toegewezen worden aan een groepering, vereniging of project waarvan het doel overeenkomt met het doel van de vereniging. De algemene vergadering beslist over het toewijzen van de goederen.

Art. 8. De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden, en heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921

" wijziging van de statuten

" benoeming en afzetting van de bestuurders

" benoeming en afzetting van de commisarissen en het bepalen van de bezoldiging ingeval een bezoldiging word toegekend.

" goedkeuring van de begroting en van de rekening.

" ontbinding van de vereniging

" uitsluiting van een werkend lid.

" omzetting van de vereniging in een vereniging met een sociaal oogmerk. -alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Art. 9. De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen, op uitnodiging van de voorzitter of de plaatsvervanger.

Art. 10. De beslissingen van de algemene vergadering worden aan de leden bekendgemaakt, het verslag ligt ter inzage op de zetel.

Art. 11. De uitnodiging voor de algemene vergadering komt bij gewone brief, of via e-mail. De uitnodiging word minstens 8 dagen voor de algemene vergadering verstuurd.

Art. 12. De algemene vergadering is geldig samengesteld indien ten minste de helft +1 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid, en de ontbinding van de vereniging geldt de wet op de vzw's.

Art. 13. De raad van bestuur is minstens samengesteld uit minstens 3 en maximum 6 leden. De leden worden voor een periode van 2 jaar benoemd door de algemene vergadering en dit bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Het mandaat dient 2-jaarlijks door de A.V. herbevestigd te worden. Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de volgende algemene vergadering. Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd.

Art. 14. De raad van bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden.

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art.15. De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren. De raad van bestuur is onder meer bevoegd voor het inrichten van werkgroepen en adviesraden, het aangaan van erfpacht- , huur- , en verhuurovereenkomsten, het aangaan van arbeidsovereenkomsten, het opstellen van de nodige interne reglementen, het aannemen van giften, het aanvaarden van werkende leden, het aangaan van hypothecaire en andere leningen, het instellen van rechtsvorderingen.

Art.16. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één van zijn leden of aan een derde en diens bevoegdheden bepalen.

Art. 17. Tegenover leden en derden wordt de verenigingrechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Beneden het bedrag vast te stellen door de raad van bestuur, volstaat de handtekening van één van hen. Boven dat bedrag is steeds een voorgaande beslissing van de raad van bestuur vereist.

Art. 18. De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de verenging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger, met een minimum van eenmaal per jaar. De uitnodiging komt bij gewone brief, of via mail. Deze vernield datum plaats en agenda van de raad van bestuur. De uitnodigingen worden minstens acht dagen voor de raad van bestuur verstuurd.

Art. 19. De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of door volmacht vertegenwoordigde meden. Elk bestuurslid kan zijn volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Bij beslissingen i.v.m. het aanwerven of ontslaan va,n personeel is wel een 314e aanwezigheid vereist. Deze beslissingen worden genomen bij een 314e meerderheid van de aanwezige en bij volmacht vertegenwoordigde leden.

Art. 20. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14. van de wet van 27 juni 1921.

Art. 21. Jaarlijks stelt de raad van bestuur de rekeningen op van het afgelopen boekjaar en de begroting van het komend boekjaar. Het boekjaar loopt jaarlijks van 1 juni tot 31 mei. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering die de bestuurders ontlast.

Art. 22. Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

Benoeming Raad van bestuur

De leden van vzw L'inferno hebben tijdens de algemene vergadering van 20 juni 2011 de volgende mensen als bestuurders van de raad van bestuur gekozen:

Goethals Jürgen, geboren te Kortrijk op 14 september 1974, wonende te Lobeliastraat 75, 9000 Gent

Vleminckx Seppe, geboren te Herentals op 10 juni 1990, wonende te Grensstraat 24, 2230 Herselt

De Wint Zippora, geboren te Aalst op 13 mei 1988, wonende te Visserij 121, 9000 Gent

Voorbehouden ,aan het Belgisch Staatsblad

M0D 2.2

l.uik B - Vervolg

Deze hebben volgenden aangesteld als : Vleminckx Seppe Penningmeester Zippora De Wint Voorzitster Goethals Jürgen Secretaris

Opgemaakt te Gent in 3 originele exemplaren

De Wint Zippora bestuurder

Tegelijk hierbij neergelegd: -statuten

-raad van bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
L'INFERNO

Adresse
VISSERIJ 121 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande