LOD

Association sans but lucratif


Dénomination : LOD
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 436.199.397

Publication

05/12/2012
ÿþ1.41 Â. I:i

M0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte

VI behl

aal

Bel Staa

Ilitill.11.1F6111 IN~~~91*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0436.199.397

Benaming

(voluit) : LOD

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Bijlokekaai 3, 9000 Gent

Onderwerp akte : Ontslag bestuurders

De Algemene Vergadering van 8 september 2012 heeft het ontslag aanvaard van Herman Balthazar, Hendrik Herman, Frank Pauwels, Eddie Vees, Katrien van Remortel, Sjoerd Paridaen, Wim De Temmerman, Herwig Onghena.

De nieuwe samenstelling van de Raad van Bestuur is ais volgt: Raf Vandenbussche (voorzitter), Mil Kooyman (ondervoorzitter), Niklaas Van Den Abeele (bestuurder).

Gent, 22 november 2012

Hans Bruneel

directeur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

15/04/2015
ÿþ MOD 2.2

"~ I=

.In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

1

111

*15054964*

NEERGELEGD

0 2 -04- 2015

RECHTBANK VAN

KOefftHfIDEL TE GENT

BilTagen bi) het Belgisch Staatsblad -15/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

,Ondernemingsnr : 436.199.397

Benaming

(voluit) : LOD

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Bijlokekaai 3, 9000 Gent

Onderwerp akte : Wijziging samenstelling Raad van Bestuur, wijziging statuten.

Op de bijeenkomst van 16/03/2013 heeft de Algemene Vergadering de. nieuwe samenstelling van de Raad

van Bestuur goedgekeurd:

Mil Kooyman (voorzitter), Raf Vandenbussche (ondervoorzitter), Niklaas Van den Abeele (bestuurder).

Op de bijeenkomst van 21/0.3/2015 heeft de Buitengewone Algemene Vergadering volgende statutenwijzigingen goedgekeurd:

Art. 3 Sectie 3

Invoegen van punt 3

De beëindiging van het mandaat als bestuurder zal voor de personen die krachtens Art. 5, Sectie 1. 2.

geacht werden te zijn aanvaard als werkend lid, tevens een einde stellen aan hun lidmaatschap.

Art. 4 Sectie 4. punt 2

De vergaderingen worden door de voorzitter van de Raad van Bestuur bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens 2 bestuurders wordt aangebracht of dat door minstens 1/20 van de werkende leden minstens 10 dagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst. De Algemene Vergadering kan beslissingen nemen over punten die niet op de agenda staan indien minstens 2/3 van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de vergadering en indien minstens de gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde', werkende leden hiermee instemmen,

vervangen door:

0e vergaderingen worden door de voorzitter van de Raad van Bestuur bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens 2 bestuurders wordt aangebracht of dat door minstens 1/20 van de werkende leden minstens 10 dagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst, ln het geval van een` buitengewone algemene vergadering dient bij toepassing van laatstgenoemd recht van minstens 1/20 van de werkende leden, elk punt dat minstens 4 dagen voor de vergadering werd aangebracht, op de agenda te worden geplaatst. De Algemene Vergadering kan beslissingen nemen over punten die niet op de agenda staan indien minstens 2/3 van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de vergadering en indien minstens de gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden hiermee instemmen.

Art, 4 Sectie 4punt 3

Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de voorzitter alsook op verzoek van minstens 1/5 van aile werkende leden. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle werkende leden verstuurd per fax, per e-mail, per gewone post, per aangetekend schrijven of op elke andere schriftelijke wijze op het nummer of adres dat het werkend lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de Raad van Bestuur.

vervangen door:

Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen na, collegiale beslissing van de raad van bestuur, door de voorzitter alsook op verzoek van minstens 1/5 van .alle werkende leden. In laatstgenoemd geval roept de raad van 'bestuur de algemene vergadering bijeen binnen'

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naarn en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MQtD 2.2 "

eenentwintig dagen na het verzoek tot bijeenroeping. De algemene vergadering wordt uiterlijk gehouden op de veertigste dag na dit verzoek. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle werkende leden verstuurd per fax, per e-mail, per gewone post, per aangetekend schrijven of op elke andere schriftelijke wijze op het nummer of adres dat het werkend lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de Raad van Bestuur.

Art. 4 Sectie 4

Invoegen van punt 4

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen, kunnen de besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de werkelijke leden. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder alle werkelijke leden om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoon- conferentie.

Art. 4 Sectie 5 punt 1

Om op een geldige manier te beraadslagen' moet minstens de helft van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien.

vervangen door:

Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens de helft van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien. Ongeldige stemmen en onthoudingen worden niet meegerekend.

Art. 4 Sectie 5 punt 2

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de werkende leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

vervangen door:

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de werkende leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is, Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden, bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Ongeldige stemmen en onthoudingen worden meegerekend als tegenstem.

Art. 5 Sectie 1 punt 2

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

vervangen door:

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. In afwijking van Art. 3, Sectie 1 worden bestuurders die voorafgaandelijk aan hun benoeming, niet de hoedanigheid hebben van werkend lid, ten gevolge van de benoeming als.bestuurder, geacht te zijn aanvaard ais werkend iid, en dit voor de duur van hun mandaat.

Art. 5 Sectie 2 punt 1

De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist, alsook binnen 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van drie bestuurders.,

vervangen door:

De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist, alsook binnen 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van drie bestuurders. Ter behandeling van dringende gevallen, en in het belang van de VZW, kan de oproepingstermijn worden verkort indien alle bestuurders met deze verkorte oproepingstermijn instemmen.

Art, 5 sectie 5 punt 1

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders, waaronder de voorzitter of de ondervoorzitter, die gezamenlijk handelen. Inzake dagelijks bestuur wordt de VZW rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter of de afgevaardigd bestuurder die alleen tekenen,

vervangen door:

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt ais college de VZW in aile handelingen in en buiten rechte, Hij' vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders, waaronder de voorzitter of de ondervoorzitter, die gezamenlijk handelen. 'Inzake dagelijks bestuur wordt de VZW rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter of de directeur die alleen tekenen.

Art, 6 punt 4

Bij gebrek aan een wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te" nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

vervangen door:

Bij gebrek aan een wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" omvat, warden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, zowel wegens hun minder belang, als wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Gent, 23 maart 2015

Mil Kooyman

voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2015 - Annexes du Moniteur belge ,

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
LOD

Adresse
BIJOKEKAAI 3 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande