LOKAAL GEZONDHEIDSOVERLEG WAASLAND, AFGEKORT : LOGO-WAASLAND

Association sans but lucratif


Dénomination : LOKAAL GEZONDHEIDSOVERLEG WAASLAND, AFGEKORT : LOGO-WAASLAND
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 469.135.055

Publication

09/04/2014
ÿþ MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



§ 1. De vereniging heeft tot doel, conform het Decreet van 21 november 2003 betreffende het preventieve gezondheidsbeleid het op centraal niveau geplande preventiebeleid uit te voeren en het lokale gezondheidsoverleg en de lokale gezondheidsinitiatieven te coördineren en te ondersteunen, zoals geconcretiseerd in artikel 30 van het hierboven vermelde Decreet van 21 november 2003 en verder uitgewerkt in de uitvoeringsbesluiten bij dit decreet.

Op de laatste blz. van LLt ik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

I1111uuiuE1uw~~1uu IW

Onderriemingsnr : 0469.135.055

Benaming

(voluit) : Lokaal Gezondheidsoverleg Waasland vzw

(verkort) : Logo-Waasland vzw

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Onze-Lieve-Vrouwstraat 26 - 9100 Sint-Niklaas

Onderwerp akte : Wijzing van de statuten en wijzigingen binnen de Raad van Bestuur 20122015

In navolging van artikel 14 en 15 van onze statuten, maken wij de wijzigingen van de vertegenwoordigers van de Raad van Bestuur bekend.

De organisatie APZ Sint-Lucia (ondernemingsnummer 447 095 071) met vaste vertegenwoordiger Bert Martens, neemt op 31/12/2013 ontslag als penningmeester maar blijft wel vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur.

Het gemeentebestuur van Stekene (ondernemingsnummer 0207,464.489) neemt het penningmeersterschap op vanaf 1/1/2014 met als vaste vertegenwoordiger Dirk Backaert,

ingevolge de Algemene Vergadering dd 18 maart 2014 worden de statuten van Lokaal Gezondheidsoverleg Waasland Vereniging zonder winstoogmerk, afgekort Logo-Waasland vzw, naar aanleiding van de wijziging van de maatschappelijke zetel, als volgt gewijzigd:

Volgende stichters

" Vzw Terapiecentrum, vertegenwoordigd door Annie Moeras, Scheldedyk 7, 9200 Dendermonde

" VzW Solidariteit voor het Gezin, vertegenwoordigd door Tania Pien, Zandrede 47, 9070 Heusden

" Vzw Wit-Gele Kruis, vertegenwoordigd door Mia De Caluwé, Van Duysestraat 9, 9160 Lokeren

" Vzw APZ Sint-Lucia, vertegenwoordigd door Bert Martens, Gerard Walschaplaan 39, 9120 Beveren

Zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 inclusief latere wetswijzigingen, waarvan de statuten als volgt zijn vastgesteld:

TITE=L I : NAAM  ZETEL DOEL  DUUR

Art .1. - De vereniging draagt de naam Lokaal Gezondheidsoverleg Waasland vereniging zonder winstoogmerk, afgekort LOGO-Waasland vzw,

Art. 2. - De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in de Ankerstraat 91, 9100 St-Niklaas, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde,

Art. 3.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

nRIFFIE REGI ITDA,NK VAN KOOPHANDEL

Z 8 14MRr 2014

DENDERMONDE

Griffié

M00 2.2

'41,

§ 2. De vereniging kan hierbij alle rechtshandelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel te maken hebben. Zij kan in die zin ook, doch slechts als nevenactiviteit, handelsactiviteiten uitoefenen die noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van het doel waarvoor zij werd opgericht. Zij mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen,

Art, 4. De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden,

Art, 5.  De vereniging bestrijkt de regio Waasland omvattende de gemeenten en steden Beveren, Hamme, Kruibeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse en Waasmunster,

TITEL II : LIDMAATSCHAP  TOETREDING  UITTREDING -- UITSLUITING Art, 6.  Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste vijf bedragen.

Art. 7.  Nieuwe leden kunnen tot de vereniging toetreden op voorstel van de Raad van Bestuur en aanvaard door de Algemene Vergadering. Over de aanneming van nieuwe leden wordt beslist met een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2014 - Annexes du Moniteur belge Art. 8.  Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde en overlijden.

Wie uit hoofde van een mandaat lid is of wordt van de vereniging, houdt van rechtswege op lid te zijn van zodra door het mandaatgevende lid-rechtspersoon het mandaat wordt ingetrokken.

Vrijwillig ontslag wordt schriftelijk medegedeeld aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de Algemene Vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden overeenkomstig artikel 12 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gewijzigd door de wet van 02 mei 2002 inclusief latere wetswijzigingen.

Het verlies van lidmaatschap gaat in de dag waarop dit door de Raad van Bestuur wordt genotuleerd.

Uittredende leden of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kunnen dus ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen vorderen.

Art. 9.  Aan de leden zal geen financiële bijdrage gevraagd worden. Zij zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de door de vereniging aangegane verbintenissen en verplichtingen.

TITEL III . ALGEMENE VERGADERING

Art, 10.  De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. De leden-rechtspersonen worden vertegenwoordigd door één of meerdere natuurlijke personen,

leder lid van de Algemene Vergadering beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken. De volmachten worden schriftelijk gegeven.

Art, 11.  De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1° de wijziging van de statuten

2° de benoeming en afzetting van de bestuurders

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend

4°de kwijting van de bestuurders en de commissarissen

5°de goedkeuring van de begroting van de rekening

6°de ontbinding van de vereniging

7°het aanvaarden en uitsluiten van een lid

8°alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Art. 12.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

§ 1. Er wordt jaarlijks één gewone Algemene Vergadering gehouden in de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen voor het volgend jaar.

§ 2. Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de Raad van Bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

§ 3. Al de leden moeten worden opgeroepen ten minste acht dagen voor de vergadering. De oproeping kan gebeuren, hetzij per gewone brief, hetzij per elektronische post of fax, ondertekend door de voorzitter of door de secretaris van de Raad van Bestuur of door twee bestuurders,

Bij de oproeping zijn de agenda en de nodige documenten in bijlage gevoegd.

De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering,

§ 4. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter, en bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders.

§ 5. Behalve de gevallen waar de wet van 27 juni 1921 anders over beschikt, vergadert de Algemene Vergadering geldig wanneer ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is en worden de beslissingen genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§ 6 Behoudens dringende noodzakelijkheid, die door 2/3 van de aanwezige en vertegenwoordigde leden op de algemene vergadering wordt vastgesteld, kan de algemene vergadering uitsluitend beraadslagen over de punten die op de agenda staan vermeld.

Art. 13. De verslagen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in een bijzonder, ter zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter of zijn plaatsvervanger.

TITEL IV. De RAAD VAN BESTUUR

Art. 14.

§ 1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die door de Algemene Vergadering voor 3

jaar wordt benoemd. Het mandaat van bestuurder is hernieuwbaar. ,

De Raad van Bestuur bestaat uit minstens drie leden en maximaal vijftien leden, benoemd door de Algemene Vergadering en te allen tijde door deze afzetbaar.

Het aantal bestuurders bedraagt in alle gevallen hoogstens het aantal leden van de vereniging verminderd met één.

§ 2. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§ 3. Om tot bestuurder door de Algemene Vergadering verkozen te worden, moet men lid zijn van de vereniging, of een gemandateerde vertegenwoordiger van het lid, indien deze een rechtspersoon is.

§ 4. Het mandaat van bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, afzetting of verlies van het lidmaatschap,

Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de Raad van Bestuur uiL

§ 5, De Raad van Bestuur treedt op als college.

Art. 15.

§ 1. De Raad van Bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een schatbewaarder. De functie van secretaris wordt opgenomen door de coördinator van het Logo. Bij afwezigheid van de secretaris worden zijn functies waargenomen door één van de aanwezige bestuurders.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of, zo ook die afwezig is, door de oudste der aanwezige bestuurders.

§ 2. De Raad van Bestuur vergadert minstens vier maal per jaar. De Raad vergadert bovendien telkenmale de voorzitter of tenminste een derde van de leden van de Raad van Bestuur dit vragen.

M0D2.2

v § 3. De oproeping gebeurt door de voorzitter schriftelijk per post, fax of e-mail, ten minste acht dagen op

voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

§ 4. De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig als tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of bij volmacht vertegenwoordigd is. Indien dit niet het geval is, vergadert de Raad rechtsgeldig na een tweede rechtsgeldige uitnodiging onafhankelijk van het aantal aanwezigen, ten vroegste acht en ten laatste 20 dagen na de eerste vergadering.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid genomen, onthoudingen niet meegeteld. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend,

Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vervangen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben.

§ 5, De verslagen van de Raad van Bestuur worden opgenomen in een bijzonder, ter zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter of zijn plaatsvervanger.

De verslagen worden aan de bestuurders bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

Art. 16.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2014 - Annexes du Moniteur belge § 1, De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen te stellen en alle beslissingen te nemen die niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

§ 2, De Raad van Bestuur stelt onder andere, aan de Algemene Vergadering, de algemene politiek van de vereniging voor met het oog op de realisatie van de statutaire doelstellingen.

§ 3. De voorzitter, de ondervoorzitter en de penningmeester (die deel uitmaken van het Dagelijks Bestuur) treden op als gemandateerde bestuurders die de vereniging kunnen vertegenwoordigen bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen met dien verstande dat;

a) standaard de handtekening van twee gemandateerde bestuurders vereist is;

b) specifiek voor financiële transacties vanaf ¬ 500 de handtekening van twee gemandateerde bestuurders vereist is hiertoe worden aan de gemandateerde bestuurders bankvolmachten verleend.

De gemandateerde bestuurders kunnen bepaalde welomschreven opdrachten delegeren aan de coördinator van Logo-Waasland vzw of aan één van de leden van de Raad van Bestuur. Deze delegatie dient hetzij te worden vernield in de statuten hetzij in het huishoudelijk reglement van de vereniging.

Het uitvoeren van financiële transacties tot een bedrag van ¬ 500 wordt gedelegeerd aan de coördinator van de vereniging.

§ 4. De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle handelingen van beheer en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren; van het lenen en het uitlenen, voor om het even welke termijn; van alle handels- en bankverrichtingen; van het aangaan of opheffen van hypotheken.

De Raad van Bestuur is eveneens bevoegd voor het opmaken van de begroting en de rekeningen die ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering worden voorgelegd.

§ 5. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan het Dagelijks Bestuur_ Deze delegatie van bevoegdheden is op ieder ogenblik herroepbaar, Het huishoudelijk reglement "Dagelijks Bestuur kan de modaliteiten van de delegatie nader bepalen.

Bestuurders of derden kunnen gemachtigd worden voor een duidelijk omschreven opdracht.

Art. 17.  De bestuurders nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich betreffende de verbintenissen van de vereniging. Zij zijn uitsluitend verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat.

TITEL V.  DAGELIJKS BESTUUR

Art. 18.  De Raad van Bestuur benoemt één of meerdere personen belast met het Dagelijks Bestuur van de vereniging. Hun bevoegdheden worden in het huishoudelijk reglement vastgelegd,

TITEL VI.  BEGROTINGEN EN REKENINGEN

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Art, 19.

§ 1. Het boekjaar van de vereniging loopt van 01 januari tot 31 december,

§ 2. Bij het einde van elk boekjaar worden door de Raad van Bestuur de rekeningen van het voorbije werkingsjaar afgesloten; de inventaris en de balans, alsook de begroting van het volgend jaar worden opgemaakt.

Deze rekeningen alsook de begroting worden aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering onderworpen die bij deze gelegenheid kwijting geeft aan de bestuurders.

§ 3. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden aan de leden worden uitgekeerd.

§ 4. De Algemene Vergadering kan een commissaris belasten met het onderzoek van de rekeningen en begroting vooraleer ze goed te keuren. Deze commissaris kan mededeling eisen van de bescheiden en inlichtingen die hij/zij voor zijn/haar opdracht nuttig acht.

TITEL VII.  ONTBINDING, VEREFFENING

Art, 20.  De vrijwillige ontbinding van de vereniging kan door een besluit van de Algemene Vergadering overeenkomstig de bepalingen van art. 20 van de wet van 27 juni 1921 inclusief latere wetswijzigingen,

Bij een vrijwillige ontbinding duidt de Algemene Vergadering twee of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Wordt de vereniging gerechtelijk ontbonden, dan zal de vereffening geschieden volgens de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, inclusief latere wetswijzigingen.

Art, 21. -- In elk geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, zal het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgemaakt worden aan één of meer werken met gelijkaardig doel ais dit van de huidige vereniging aan te wijzen door de Algemene Vergadering.

TITEL VIII.  EINDBEBEPALINGEN

Art. 22, De interne werking van de vereniging en van haar organen wordt vastgelegd in een huishoudelijk reglement, goedgekeurd door de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering,

Art. 23. Lidmaatschap van de vereniging sluit de aanvaarding van de statuten en het huishoudelijk reglement in.

Art. 24,  Voor alles waarin door de statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, inclusief latere wetswijzigingen betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, van toepassing.

+c "

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

0

12/08/2013
ÿþMOD 2.2

lore 1= 1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

D 1 A06, 2013

DENDERMONDE

iu NIU.St! u IA

na neerlegging van de akte ter griggWFIE RECHTBANK

VAN KOOPHANDEL

Griffie

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 469.135.055

Benaming

(voluit) : Lokaal Gezondheidsoverleg Waasland vzw

(verkort) : Logo-Waasland vzw

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Onze-Lieve-Vrouwstraat 26 - 9100 Sint-Niklaas

Onderwerp akte ; Wijzigingen binnen Raad van Bestuur 2012-2015

In navolging van artikel 14 en 15 van onze statuten, maken wij de wijzigingen van de vertegenwoordigers in de Raad van Bestuur en het Dagelijks Bestuur bekend.

Hieronder vermelde vertegenwoordigers:

Lid (organisatie + ondernemingsnummer) Vaste vertegenwoordiger + rijksregisternummer

AZ Nikolaas 0881.291.322 Rudy Van Baliaer (voorzitter) 750811 173 61

Gemeentebestuur Temse 0207.464.588 Magda Haentjens 560711 246 67

werden vervangen door volgende vertegenwoordigers:

Lid (organisatie + ondernemingsnummer) Vaste vertegenwoordiger + rijksregisternummer

AZ Nikolaas 0881.291.322 Hilde Servotte (voorzitter) 620823 324 53

Gemeentebestuur Temse 0207.464.588 Cleo Callens 840227 414 69

Aldus opgemaakt te Sint-Niklaas op 04 juli 2013

Carine Tavernier, ondervoorzitter Logo-Waasland vzw - Bert Martens, penningmeester Logo-Waasland vzw

11/04/2013
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : ReatO : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 469.135.055

Benaming

(voluit) : Lokaal Gezondheidsoverleg Waasland vzw

(verkort) : Logo Waasland vzw

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Onze-Lieve-Vrouwstraat 26 - 9100 Sint-Niklaas

Onderwerp akte : Wijzigingen binnen Raad van Bestuur 2012-2015 + statutenwijziging

In navolging van artikel 14 van onze statuten dd 19 februari 2009, werd tijdens de Algemene Vergadering van Logo-Waasland vzw op 23 maart 2012 een nieuwe Raad van Bestuur benoemd met een mandaat voor 3 jaar. Op de Algemene Vergadering van 15 maart 2013 werden enkele wijzigingen binnen de vaste vertegenwoordiging unaniem aanvaard. De Raad van Bestuur bestaat uit de volgende organisaties:

Lid (organisatie + ondememingsnummer) Vaste vertegenwoordiger + rijksregistemummer

APZ Sint-Lucia 0447.095.071 Robert Martens (penningmeester) 501020 233 93

AZ Nikolaas 0881.291.322 Rudy Van Ballaer (voorzitter) 750811 173 61

Bond Moyson O-VI 0411.716.696 Katja Daman 640819 276 69

CM Land van Waas en Dender 0411.699.870 Carine Tavernier 591113 118 32

Familiehulp 0409.533.604 Frans Vervaeke 520223 051 74

Gemeentebestuur Hamme 0207.445.782 Christine Drieghe 620311 418 90

Gemeentebestuur Kruibeke 0207.463.303 Christel de Kerf 710627 058 83

Gemeentebestuur Sint-Gillis-Waas 0207.464.093 Marita Meut 550325 236 93

Gemeentebestuur Stekene 0207.464.489 Dirk Backaert 540118 173 40

Gemeentebestuur Temse 0207,464.588 Magda Haentjens 560711 246 67

Gemeentebestuur Waasmunster 0207.447.069 Magda Van Puyvelde 460330 508 64

GGZ Waas en Dender 0471.528.480 Cynthia Deman 830415 210 44

OCMW Beveren 0212.240.651 Irene Claessens 550521 420 43

OCMW Stekene 0212.173.444 Miejef Labeeuw 440824 25010

Vrij CLB Waas en Dender 0468.451,404 Gerd Gysels 580309 484 97

ingevolge de Algemene Vergadering dd 15 maart 2013 worden de statuten van Lokaal Gezondheidsoverieg Waasland ereniging zonder winstoogmerk, afgekort Logo-Waasland vzw, als volgt gewijzigd:

Volgende stichters

" Vzw Terapiecentrum, vertegenwoordigd door Annie Moens, Scheldedyk 7, 9200 Dendermonde

" Vzw Solidariteit voor het Gezin, vertegenwoordigd door Tania Pien, Zandrede 47, 9070 Neusden

" Vzw Wit-Gele Kruis, vertegenwoordigd door Mia De Caluwé, Van Duysestraat 9, 9160 Lokeren

" Vzw APZ Sint-Lucia, vertegenwoordigd door Bert Martens, Gerard Walschaplaan 39, 9120 Beveren

Zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 inclusief latere wetswijzigingen, waarvan de statuten als volgt zijn vastgesteld:

TITEL I : NAAM  ZETEL -- DOEL  DUUR

Art .1. - De vereniging draagt de naam Lokaal Gezondheidsoverleg Waasland vereniging zonder winstoogmerk, afgekort LOGO-Waasland vzw.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Dsl In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



VlIlHjII11YIYIIYI1I II

Ui-tiPPlE VAN KOOP bii_" `L,

-- Z APR. 2013

DEND%riifieNDE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art, 2, - De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in de Onze-Lieve-Vrouwstraat 26, 9100 St-Niiklaas, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

Art. 3.

§ 1. De vereniging heeft tot doel, conform het Decreet van 21 november 2003 betreffende het preventieve gezondheidsbeleid het op centraal niveau geplande preventiebeleid uit te voeren en het lokale gezondheidsoverleg en de lokale gezondheidsinitiatieven te coördineren en te ondersteunen, zoals geconcretiseerd in artikel 30 van het hierboven vermeide Decreet van 21 november 2003 en verder uitgewerkt in de uitvoeringsbesluiten bij dit decreet.

§ 2. De vereniging kan hierbij alle rechtshandelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel te maken hebben. Zij kan in die zin ook, doch slechts als nevenactiviteit, handelsactiviteiten uitoefenen die noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van het doel waarvoor zij werd opgericht. Zij mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

Art. 4.  De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

Art. 5.  De vereniging bestrijkt de regio Waasland omvattende de gemeenten en steden Beveren, Hamme, Kruibeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse en Waasmunster.

TITEL II : LIDMAATSCHAP  TOETREDING  UITTREDING  UITSLUITING

Art. 6. -- Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste vijf bedragen.

Art. 7. -- Nieuwe leden kunnen tot de vereniging toetreden op voorstel van de Raad van Bestuur en aanvaard dcor de Algemene Vergadering. Over de aanneming van nieuwe leden wordt beslist met een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de Raad van Bestuur,

Art. 8.  Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde en overlijden.

Wie uit hoofde van een mandaat lid is of wordt van de vereniging, houdt van rechtswege op lid te zijn van zodra door het mandaatgevende lid-rechtspersoon het mandaat wordt ingetrokken.

Vrijwillig ontslag wordt schriftelijk medegedeeld aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de Algemene Vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden overeenkomstig artikel 12 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gewijzigd door de wet van 02 mei 2002 inclusief latere wetswijzigingen.

Het verlies van lidmaatschap gaat in de dag waarop dit door de Raad van Bestuur wordt genotuleerd.

Uittredende leden of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kunnen dus ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen vorderen.

Art. 9.  Aan de leden zal geen financiële bijdrage gevraagd worden. Zij zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de door de vereniging aangegane verbintenissen en verplichtingen,

TITEL III ,  ALGEMENE VERGADERING

Art. 10.  De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. De leden-rechtspersonen worden vertegenwoordigd door één of meerdere natuurlijke personen.

Ieder lid van de Algemene Vergadering beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken. De volmachten worden schriftelijk gegeven,

Art. 11.  De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1° de wijziging van de statuten

r ., il. Mo0 2.2

2° de benoeming en afzetting van de bestuurders

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend

4°de kwijting van de bestuurders en de commissarissen

5°de goedkeuring van de begroting van de rekening

6°de ontbinding van de vereniging

7°het aanvaarden en uitsluiten van een lid

8°alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Art. 12.

§ 1. Er wordt jaarlijks één gewone Algemene Vergadering gehouden in de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelcpen jaar en van de begrotingen voor het volgend jaar_

§ 2. Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de Raad van Bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

§ 3, Al de leden moeten worden opgeroepen ten minste acht dagen voor de vergadering. De oproeping kan gebeuren, hetzij per gewone brief, hetzij per elektronische post of fax, ondertekend door de vcorzitter of door de secretaris van de Raad van Bestuur of door twee bestuurders.

Bij de oproeping zijn de agenda en de nodige documenten in bijlage gevoegd. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering,

§ 4. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter, en bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders.

§ 5. Behalve de gevallen waar de wet van 27 juni 1921 anders over beschikt, vergadert de Algemene Vergadering geldig wanneer ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is en worden de beslissingen genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

§ 6 Behoudens dringende noodzakelijkheid, die door 213 van de aanwezige en vertegenwoordigde leden op de algemene vergadering wordt vastgesteld, kan de algemene vergadering uitsluitend beraadslagen over de punten die op de agenda staan vermeld.

Art. 13. De verslagen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in een bijzonder, ter zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter of zijn plaatsvervanger.

TITEL IV.  De RAAD VAN BESTUUR

Art. 14.

§ 1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die door de Algemene Vergadering voor 3 jaar wordt benoemd. Het mandaat van bestuurder is hernieuwbaar.

De Raad van Bestuur bestaat uit minstens drie leden en maximaal vijftien leden, benoemd door de Algemene Vergadering en te allen tijde door deze afzetbaar.

Het aantal bestuurders bedraagt in aile gevallen hoogstens het aantal leden van de vereniging verminderd met één.

§ 2. De bestuurders cefenen hun mandaat kosteloos uit.

§ 3. Om tot bestuurder door de Algemene Vergadering verkozen te worden, moet men lid zijn van de vereniging, of een gemandateerde vertegenwoordiger van het lid, indien deze een rechtspersoon is.

§ 4. Het mandaat van bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, afzetting of verlies van het lidmaatschap.

Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de Raad van Bestuur uit.

§ 5. De Raad van Bestuur treedt op ais college.

Art. 15.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOn 2.2

§ 1. De Raad van Bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een schatbewaarder. De functie van secretaris wordt opgenomen door de coördinator van het Logo. Bij afwezigheid van de secretaris worden zijn functies waargenomen door één van de aanwezige bestuurders.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of, zo ook die afwezig is, door de oudste der aanwezige bestuurders.

§ 2. De Raad van Bestuur vergadert minstens vier maal per jaar. De Raad vergadert bovendien telkenmale de voorzitter of tenminste een derde van de leden van de Raad van Bestuur dit vragen.

§ 3, De oproeping gebeurt door de voorzitter schriftelijk per post, fax of e-mail, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

§ 4. De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig als tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of bij volmacht vertegenwoordigd is. Indien dit niet het geval is, vergadert de Raad rechtsgeldig na een tweede rechtsgeldige uitnodiging onafhankelijk van het aantal aanwezigen, ten vroegste acht en ten laatste 20 dagen na de eerste vergadering.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid genomen, onthoudingen niet meegeteld. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend,

Een bestuurder Kan zich door een andere bestuurder laten vervangen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben.

§ 5. De verslagen van de Raad van Bestuur worden opgenomen in een bijzonder, ter zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter of zijn plaatsvervanger.

De verslagen worden aan de bestuurders bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

Art. 16.

§ 1. De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen te stellen en alle beslissingen te nemen die niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

§ 2. De Raad van Bestuur stelt onder andere, aan de Algemene Vergadering, de algemene politiek van de vereniging voor met het oog op de realisatie van de statutaire doelstellingen.

§ 3. De voorzitter, de ondervoorzitter en de penningmeester (die deel uitmaken van het Dagelijks Bestuur) treden op als gemandateerde bestuurders die de vereniging kunnen vertegenwoordigen bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen met dien verstande dat:

a) standaard de handtekening van twee gemandateerde bestuurders vereist is;

b) specifiek voor financiële transacties vanaf ¬ 500 de handtekening van twee gemandateerde bestuurders vereist is: hiertoe worden aan de gemandateerde bestuurders bankvolmachten verleend,

De gemandateerde bestuurders kunnen bepaalde welomschreven opdrachten delegeren aan de coördinator van Logo-Waasland vzw of aan één van de leden van de Raad van Bestuur. Deze delegatie dient hetzij te worden vermeld in de statuten hetzij in het huishoudelijk reglement van de vereniging.

Het uitvoeren van financiële transacties tot een bedrag van ¬ 500 wordt gedelegeerd aan de coördinator van de vereniging.

§ 4. De Raad van Bestuur Is bevoegd voor alle handelingen van beheer en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren; van het lenen en het uitlenen, voor om het even welke termijn; van alle handels- en bankverrichtingen; van het aangaan of opheffen van hypotheken.

De Raad van Bestuur is eveneens bevoegd voor het opmaken van de begroting en de rekeningen die ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering worden voorgelegd.

§ 5, De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan het Dagelijks Bestuur. Deze delegatie van bevoegdheden is op ieder ogenblik herroepbaar. Het huishoudelijk reglement "Dagelijks Bestuur" kan de modaliteiten van de delegatie nader bepalen.

Bestuurders of derden kunnen gemachtigd worden voor een duidelijk omschreven opdracht.

y

e Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art, 17. -- De bestuurders nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich betreffende de verbintenissen van de vereniging. Zij zijn uitsluitend verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat.

TITEL V.  DAGELIJKS BESTUUR

Art. 18.  De Raad van Bestuur benoemt één of meerdere personen belast met het Dagelijks Bestuur van de vereniging. Hun bevoegdheden worden in het huishoudelijk reglement vastgelegd.

TITEL VI_  BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Art. 19.

§ 1. Het boekjaar van de vereniging loopt van 01 januari tot 31 december.

§ 2. Bij het einde van elk boekjaar worden door de Raad van Bestuur de rekeningen van het voorbije werkingsjaar afgesloten; de inventaris en de balans, alsook de begroting van het volgend jaar worden opgemaakt.

Deze rekeningen alsook de begroting worden aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering onderworpen die bij deze gelegenheid kwijting geeft aan de bestuurders,

§ 3. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden aan de leden worden uitgekeerd,

§ 4. De Algemene Vergadering kan een commissaris belasten met het onderzoek van de rekeningen en begroting vooraleer ze goed te keuren. Deze commissaris kan mededeling eisen van de bescheiden en inlichtingen die hij/zij voor zijn/haar opdracht nuttig acht.

TITEL VII.  ONTBINDING, VEREFFENING

Art. 20,  De vrijwillige ontbinding van de vereniging kan door een besluit van de Algemene Vergadering overeenkomstig de bepalingen van art. 20 van de wet van 27juni 1921 inclusief latere wetswijzigingen.

Bij een vrijwillige ontbinding duidt de Algemene Vergadering twee of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Wordt de vereniging gerechtelijk ontbonden, dan zal de vereffening geschieden volgens de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, inclusief latere wetswijzigingen.

Art. 21,  In elk geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, zal het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgemaakt worden aan één of meer werken met gelijkaardig doel ais dit van de huidige vereniging aan te wijzen door de Algemene Vergadering.

TITEL VIII.  EINDBEBEPALINGEN

Art, 22. De interne werking van de vereniging en van haar organen wordt vastgelegd in een huishoudelijk reglement, goedgekeurd door de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering.

Art. 23. Lidmaatschap van de vereniging sluit de aanvaarding van de statuten en het huishoudelijk reglement in,

Art. 24.  Voor alles waarin door de statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, inclusief latere wetswijzigingen betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, van toepassing,

Aldus opgemaakt te Sint-Niklaas op 15 maart 2013

Rudy Van Ballaer, voorzitter Logo-Waasland vzw - Bert Martens, penningmeester Logo-Waasland vzw

Op de laatste blz. van ruik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting or organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

12/04/2012
ÿþ" M0D 2.2



Lffl 1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 469.135.055

Benaming

(voluit) ; Lokaal Gezondheidsoverleg Waasland vzw

(verkort) : Logo Waasland vzw

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Onze-Lieve-Vrouwstraat 26 - 9100 Sint-Niklaas

Onderwerp akte ; Benoeming Raad van Bestuur 2012-2015

ln navolging van artikel 14 van onze statuten d.d, 19 februari 2009, werd tijdens de Algemene Vergadering van Logo-Waasland vzw op 23 maart 2012 een nieuwe Raad van Bestuur benoemd met een mandaat voor 3 jaar. De Raad van Bestuur bestaat uit volgende organisaties:

Lid (organisatie + ondernemingsnummer) Vaste vertegenwoordiger rijksregisternummer

APZ Sint-Lucia 0447.095.071 Robert Martens (penningmeester) 501020 233 93

AZ Nikolaas 0881.291.322 Rudy Van Ballaer (voorzitter) 750811 173 61

Bond Moyson O-VI 0411,716.696 Kakja Daman 640819 276 69

CM land van Waas en Dender 0411.699.870 Carine Tavernier (ondervoorzitter) 591113 118 32

Familiehulp 0409.533.604 Frans Vervaeke 520223 051 74

Gemeentebestuur Hamme 0207.445.782 Christine Drieghe 620311 418 90

Gemeentebestuur Kruibeke 0207.463.303 William Balliauw 470226 377 38

Gemeentebestuur St-Gillis-W, 0207.464.093 Marita Meul 550325 236 93

Gemeentebestuur Stekene 0207.464.489 Freddy Merckx 450313 193 92

Gemeentebestuur Temse 0207.464.588 Debby Vermeiren 7705'18 096 46

Gemeentebestuur Waasmunster 0207.447.069 Magda Van Puyvelde 460330 508 64

GGZ Waas en Dender 0471.528.480 Cynthia Deman 830415 210 44

OCMW Beveren 0212.240.651 Irene Claessens 660521 420 43

OCMW Stekene 0212.173.444 Miejef Labeeuw 440824250 10

Vrij CLB Waas en Dender 0468.451.404 Gerd Gysels 580309 484 97

Aldus opgemaakt te SInt-Niklaas op 29 maart 2012

Rudy Van Ballaer, voorzitter Logo-Waasland vzw

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

~iao~zsas"

1 bel ai

Be

Sta

GRIFFIE_

VAN KO<< P .,,

,

~;>~.= ~E

3 0 tau 2012

Griffie:-

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

21/04/2011
ÿþMOD 2.2

tf2

D In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





Voor-behoude

aan het

Belgiscl Staatsbh

Illit111,1.1I11111111111111101

GRIFFIE

VAN KOOPHANDEL RECHTBANK

1 1. 04. 2011

DEIrjDERMCM w~

Ondernemingsnr : 469.135.055

Benaming

(voluit) : Lokaal Gezondheidsoverleg Waasland vzw

(verkort) : Logo-Waasland vzw

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Onze-Lieve-Vrouwstraat 26 - 9100 Sint-Niklaas

Onderwerp akte : Wijzigingen binnen Raad van Bestuur 2009-2012

In navolging van artikel 14 van onze statuten d.d. 25 februari 2005, werd tijdens de Algemene Vergadering van Logo-Waasland vzw op 19 februari 2009 een nieuwe Raad van Bestuur benoemd met een mandaat voor 3 jaar. Op de Algemene Vergadering van 1 maart 2011 werden enkele wijzigingen binnen de vaste vertegenwoordiging unaniem aanvaard. De Raad van Bestuur bestaat uit volgende organisaties:

Lid (organisatie + ondernemingsnummer) Vaste vertegenwoordiger + rijksregisternummer

APZ Sint-Lucia 0447.095.071 Robert Martens (penningmeester) 501020 233 93

AZ Nikolaas 0881.291.322 Rudy Van Ballaer (voorzitter) 750811 173 61

Bond Moyson O-VI 0411.716.696 Katja Daman 640819 276 69

CM land van Waas en Dender 0411.699.870 Carine Tavernier (ondervoorzitter) 591113 118 32

Familiehulp 0409.533.604 Frans Vervaeke 520223 051 74

Gemeentebestuur Kruibeke 0207.463.303 William Balliauw 470226 377 38

Gemeentebestuur St-Gillis-W. 0207.464.093 Marita Meul 550325 236 93

Gemeentebestuur Stekene 0207.464.489 Freddy Merckx 450313 193 92

Gemeentebestuur Temse 0207.464.588 Hugo Maes 570214 301 05

GGZ Waas en Dender 0471.528.480 Benjamin Engelen 590208 426 02

Liberale Mutualiteit O-VI. 0411.775.886 De Clercq Jean 541010 051 77

OCMW Beveren 0212.240.651 Irene Claessens 550521 420 43

OCMW Kruibeke 0212.190.072 Peter Van der Meiren 661212 349 82

OCMW Stekene 0212.173.444 Miejef Labeeuw 440824 250 10

Vrij CLB Waas en Dender 0468.451.404 Kristin Rombaut 500610 080 33

Aldus opgemaakt te Sint-Niklaas op 5 april 2011

Rudy Van Ballaer, voorzitter Logo-Waasland vzw

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

26/06/2015
ÿþ Mao 2.2

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

J

lii1IM ~I11IIN1IIVN~

GRIFFfE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

12 JUNI 2015

AFDELIIS.IDERMONDE

Ondernemingsnr : 0469.135.056

Benaming

(voluit) : Lokaal Gezondheidsoverleg Waasland vzw

(verkort) : Logo-Waasland vzw

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Ankerstraat 91-9100 Sint-Niklaas

Onderwerp akte : Wijziging van de statuten en wijzigingen binnen de Raad van bestuur 2015 2018

In navolging van artikel 14 en 15 van onze statuten, maken wij de wijzigingen van zowel de organisaties als de vertegenwoordigers van de Raad van Bestuur bekend.

Het gemeentebestuur van Stekene met vaste vertegenwoordiger Backaert Dirk, neemt op 05/05/2015 ontslag als penningmeerster maar blijft wel vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur.

De organisatie APZ Sint-Lucia (ondememingnummer 477 095 071) neemt het penningmeesterschap op vanaf 05/05/2015 met als vaste vertegenwoordiger Goethals Sabine.

De organisatie AZ Nikolaas wordt op 18/05/2015 vervangen door de organisatie ABRAM vzw met als vaste vertegenwoordiger Hilde Servotte, tevens de voorzitter van Logo-Waasland vzw

De Algemene Vergadering heeft aan de hand van verkiezingen de organisaties CGG De Drie Stromen en het Psychiatrisch centrum Sint-Hiëronymus benoemd als lid van de Raad van Bestuur, Zowel Familiehulp als de Bond Moyson maken geen deel meer uit de Raad van Bestuur,

Ingevolge de algemene vergadering dd 17maart 2015 worden de statuten van Lokaal Gezondheidsoverleg blaasland Vereniging zonder winstoogmerk, afgekort Logo-blaasland vzw, naar aanleiding van de wijziging van het gerechtelijk arrondissement, als volgt gewijzigd:

Volgende stichters

" Vzw Terapiecentrum, vertegenwoordigd door Annie Moens, Scheldedyk 7, 9200 Dendermonde

" Vzw Solidariteit voor het Gezin, vertegenwoordigd door Tania Pien, Zandrede 47, 9070 Heusden

" Vzw Wit-Gele Kruis, vertegenwoordigd door Mia De Caluwé, Van Duysestraat 9, 9160 Lokeren

" Vzw APZ Sint-Lucia, vertegenwoordigd door Bert Martens, Gerard Walschaplaan 39, 9120 Beveren

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni

1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 inclusief latere wetswijzigingen, waarvan de statuten als volgt zijn

vastgesteld:

TITEL I ; NAAM ZETEL--DOEL--DUUR

Art .1. - De vereniging draagt de naam Lokaal Gezondheidsoverleg blaasland vereniging zonder

winstoogmerk, afgekort Logo-blaasland vzw,

Art. 2. - De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in de Ankerstraat 91, 9100 St-Niklaas,

gelegen in het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen.

Art. 3.

§ 1. De vereniging heeft tot doel, conform het Decreet van 21 november 2003 betreffende het preventieve gezondheidsbeleid het op centraal niveau geplande preventiebeleid uit te voeren en het lokale gezondheidsoverleg en de lokale gezondheidsinitiatieven te coördineren en te ondersteunen, zoals geconcretiseerd in artikel 30 van het hierboven vermelde Decreet van 21 november 2003 en verder uitgewerkt in de uitvoeringsbesluiten bij dit decreet,

§ 2. De vereniging kan hierbij alle rechtshandelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel te maken hebben, Zij kan in die zin ook, doch slechts als nevenactiviteit, handelsactiviteiten uitoefenen die noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van het doel waarvoor zij werd opgericht, Zij mag daartoe alle

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

w -44 MOD 2,2

roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen

gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

Art. 4.  De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

Art. 5.  De vereniging bestrijkt de regio Waasland omvattende de gemeenten en steden Beveren, Hamme, Kruibeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse en Waasmunster.

TITEL II : LIDMAATSCHAP  TOETREDING -- UITTREDING  UITSLUITING

Art. 6.  Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste vijf bedragen.

Art. 7,  Nieuwe leden kunnen tot de vereniging toetreden op voorstel van de Raad van Bestuur en aanvaard door de Algemene Vergadering. Over de aanneming van nieuwe leden wordt beslist met een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Art. 8.  Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde en overlijden.

Wie uit hoofde van een mandaat lid is of wordt van de vereniging, houdt van rechtswege op lid te zijn van zodra door het mandaatgevende lid-rechtspersoon het mandaat wordt ingetrokken.

Vrijwillig ontslag wordt schriftelijk medegedeeld aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de Algemene Vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden overeenkomstig artikel 12 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gewijzigd door de wet van 02 mei 2002 inclusief latere wetswijzigingen.

Het verlies van lidmaatschap gaat in de dag waarop dit door de Raad van Bestuur wordt genotuleerd,

Uittredende leden of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kunnen dus ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen vorderen.

Art. 9.  Aan de leden zal geen financiële bijdrage gevraagd worden, Zij zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de door de vereniging aangegane verbintenissen en verplichtingen.

TITEL III ,--ALGEMENE VERGADERING

Art. 10.  De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. De leden-rechtspersonen

worden vertegenwoordigd door één of meerdere natuurlijke personen.

Ieder lid van de Algemene Vergadering beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten

vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken, De

volmachten worden schriftelijk gegeven.

Art. 11.  De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1.de wijziging van de statuten

2.de benoeming en afzetting van de bestuurders

3.de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend

4.de kwijting van de bestuurders en de commissarissen

5.de goedkeuring van de begroting van de rekening

6.de ontbinding van de vereniging

7.het aanvaarden en uitsluiten van een lid

8.alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Art. 12.

§1., Er wordt jaarlijks één gewone Algemene Vergadering gehouden in de loop van het eerste semester van

elk burgerlijk jaar voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen voor

het volgend jaar.

§ 2. Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de Raad van

Bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

§ 3, Al de leden moeten worden opgeroepen ten minste acht dagen voor de vergadering. De oproeping kan

gebeuren, hetzij per gewone brief, hetzij per elektronische post of fax, ondertekend door de voorzitter of door de

secretaris van de Raad van Bestuur of door twee bestuurders.

Bij de oproeping zijn de agenda en de nodige documenten in bijlage gevoegd.

De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering.

§ 4, De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter, en bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders.

§ 5. Behalve de gevallen waar de wet van 27 juni 1921 anders over beschikt, vergadert de Algemene Vergadering geldig wanneer ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is en worden de beslissingen genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. § 6 Behoudens dringende noodzakelijkheid, die door 2/3 van de aanwezige en vertegenwoordigde leden op de algemene vergadering wordt vastgesteld, kan de algemene vergadering uitsluitend beraadslagen over de punten die op de agenda staan vermeld.

Art, 13.  De verslagen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in een bijzonder, ter zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter of zijn plaatsvervanger.

TITEL IV.  DE RAAD VAN BESTUUR

Art. 14.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/06/2015 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

§ 1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die door de Algemene Vergadering voor 3 jaar wordt benoemd. Het mandaat van bestuurder is hemieuwbaar.

De Raad van Bestuur bestaat uit minstens drie leden en maximaal vijftien leden, benoemd door de Algemene Vergadering en te allen tijde door deze afzetbaar.

Het aantal bestuurders bedraagt in alle gevallen hoogstens het aantal leden van de vereniging verminderd met één.

§ 2. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§ 3. Om tot bestuurder door de Algemene Vergadering verkozen te worden, moet men lid zijn van de vereniging, of een gemandateerde vertegenwoordiger van het lid, indien deze een rechtspersoon is.

§ 4. Het mandaat van bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, afzetting of verlies van het lidmaatschap. Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de Raad van Bestuur uit.

§ 5. De Raad van Bestuur treedt op als college.

Art. 15.

§ 1, De Raad van Bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en

een schatbewaarder. De functie van secretaris wordt opgenomen door de coördinator van het Logo. Bij

afwezigheid van de secretaris worden zijn functies waargenomen door één van de aanwezige bestuurders.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter

pf, zo ook die afwezig is, door de oudste der aanwezige bestuurders.

§ 2. De Raad van Bestuur vergadert minstens vier maal per jaar. De Raad vergadert bovendien telkenmale de voorzitter of tenminste een derde van de leden van de Raad van Bestuur dit vragen.

§ 3. De oproeping gebeurt door de voorzitter schriftelijk per past, fax of e-mail, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

§ 4. De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig als tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of bij volmacht vertegenwoordigd is. Indien dit niet het geval is, vergadert de Raad rechtsgeldig na een tweede rechtsgeldige uitnodiging onafhankelijk van het aantal aanwezigen, ten vroegste acht en ten laatste 20 dagen na de eerste vergadering.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid genomen, onthoudingen niet meegeteld. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vervangen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben,

§ 5. De verslagen van de Raad van Bestuur worden opgenomen in een bijzonder, ter zetel van de

vereniging bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter of zijn plaatsvervanger.

De verslagen worden aan de bestuurders bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende

vergadering.

Art. 16.

§ 1, De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen te stellen en aile beslissingen te nemen die niet

uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

§ 2. De Raad van Bestuur stelt onder andere, aan de Algemene Vergadering, de algemene politiek van de vereniging voor met het oog op de realisatie van de statutaire doelstellingen.

§ 3. De voorzitter, de ondervoorzitter en de penningmeester (die deel uitmaken van het Dagelijks Bestuur) treden op als gemandateerde bestuurders die de vereniging kunnen vertegenwoordigen bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen met dien verstande dat;

a) standaard de handtekening van twee gemandateerde bestuurders vereist is;

b) specifiek voor financiële transacties vanaf ¬ 500 de handtekening van twee gemandateerde bestuurders vereist is: hiertoe worden aan de gemandateerde bestuurders bankvolmachten verleend.

De gemandateerde bestuurders kunnen bepaalde welomschreven opdrachten delegeren aan de coördinator van Logo-Waasfand vzw of aan één van de leden van de Raad van Bestuur. Deze delegatie dient hetzij te worden vermeld in de statuten hetzij in het huishoudelijk reglement van de vereniging.

Het uitvoeren van financiële transacties tot een bedrag van ¬ 500 wordt gedelegeerd aan de coördinator van de

vereniging.

§ 4. De Raad van Bestuur is bevoegd voor aile handelingen van beheer en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren; van het lenen en het uitlenen, voor om het even welke termijn; van alle handels- en bankverrichtingen; van het aangaan of opheffen van hypotheken.

De Raad van Bestuur is eveneens bevoegd voor het opmaken van de begroting en de rekeningen die ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering worden voorgelegd.

§ 5, De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan het Dagelijks Bestuur, Deze delegatie van bevoegdheden is op ieder ogenblik herroepbaar. Het huishoudelijk reglement "Dagelijks Bestuur" Kan de modaliteiten van de delegatie nader bepalen.

Bestuurders of derden kunnen gemachtigd worden voor een duidelijk omschreven opdracht.

Art. 17. -- De bestuurders nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich betreffende de verbintenissen van de vereniging. Zij zijn uitsluitend verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat.

TITEL V. -- DAGELIJKS BESTUUR

Art. 18.  De Raad van Bestuur benoemt één of meerdere personen belast met het Dagelijks Bestuur van de vereniging. Hun bevoegdheden worden in het huishoudelijk reglement vastgelegd.

TiTEL VI.  BEGROTINGEN EN REKENINGEN

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

Art. 19.

§ 1. Het boekjaar van de vereniging loopt van 01 januari tot 31 december.

§ 2. Bij het einde van elk boekjaar worden door de Raad van Bestuur de rekeningen van het voorbije werkingsjaar afgesloten; de inventaris en de balans, alsook de begroting van het volgend jaar worden opgemaakt.

Deze rekeningen alsook de begroting worden aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering onderworpen die bij deze gelegenheid kwijting geeft aan de bestuurders.

§ 3. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden aan de leden worden uitgekeerd.

§ 4. De Algemene Vergadering kan een commissaris belasten met het onderzoek van de rekeningen en begroting vooraleer ze goed te keuren. Deze commissaris kan mededeling eisen van de bescheiden en inlichtingen die hij/zij voor zijn/haar opdracht nuttig acht,

TITEL VIL -- ONTBINDING, VEREFFENING

Art. 20.  De vrijwillige ontbinding van de vereniging kan door een besluit van de Algemene Vergadering overeenkomstig de bepalingen van art. 20 van de wet van 27 juni 1921 inclusief latere wetswijzigingen.

Bij een vrijwillige ontbinding duidt de Algemene Vergadering twee of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Wordt de vereniging gerechtelijk ontbonden, dan zal de vereffening geschieden volgens 'de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, inclusief latere wetswijzigingen.

Art. 21. -- In elk geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, zal het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgemaakt worden aan één of meer werken met gelijkaardig doel als dit van de huidige vereniging aan te wijzen door de Algemene Vergadering.

TITEL VIII, EINDBEBEPALINGEN

Art. 22, - De interne werking van de vereniging en van haar organen wordt vastgelegd in een huishoudelijk reglement, goedgekeurd door de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering.

Art. 23. - Lidmaatschap van de vereniging sluit de aanvaarding van de statuten en het huishoudelijk reglement in.

Art, 24. -- Voor alles waarin door de statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, inclusief latere wetswijzigingen betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, van toepassing,

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

~ r

1,

~ 1 ~

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
LOKAAL GEZONDHEIDSOVERLEG WAASLAND, AFGEKORT…

Adresse
ANKERSTRAAT 91 9100 SINT-NIKLAAS

Code postal : 9100
Localité : SINT-NIKLAAS
Commune : SINT-NIKLAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande