LOODS12

Association sans but lucratif


Dénomination : LOODS12
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 631.865.027

Publication

18/06/2015
ÿþ(verkort)

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : PERSI,IZERSTRAAT 47 - 9080 LOCHRISTI - ZAFPELARE

Onderwerp akte : STATUTEN OPRICHTING

TONDERGETEKENDE OPRICHTERS,

1,

de Heer DE RODER Vincent,

Nederlander, geboren op 08 april 1958, Rijksregistemummer 58-04-08-213-17,

wonende te 9080 Lochristi, Persijzerstraat47

2.

Mevrouw TEIRLINCK Heidi

Belg, geboren op 19 maart 1962, Rijksregistemummer 62-03-19-344-21,

wonende te 9080 Lochristi, Persijzerstraat 47

3,

de Heer ROOSE Marc

Belg, geboren op 04-06-1967, Rijksregistemummer 67-06-04155-10,

wonende te 9000 Gent, Kasteellaan 20.

4.

de Heer DE WIT Johan

Belg, geboren op 18-08-1960, Rijksregistemummer 60.0818-201-90,

wonende te 9000 Gent, Lucas Munichstraat 20,

bijeen in vergadering op 27-01-2015, zijn overeengekomen om tussen hen een vereniging op te richten, meer bepaald een Vereniging zonder Winstoogmerk overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 01 juli 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 02 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 en daartoe unaniem volgende statuten te aanvaarden.

STATUTEN LOODSI2 VZW

TITEL 1 - DE VERENIGING -- NAAM  ZETEL  DUUR  DOEL

ARTIKEL 1  DE VERENIGING

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW' genaamd) op grond van de Wet van 27 juni 1921 betreffende

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOQ 2.2

(_Wit= In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de a

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) : LOODSI2

r 1 MOD 2.2

s

de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 01 juli 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 02 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 ( hierna genoemd "V&S-Wet").

ARTIKEL 2 -- NAAM

De vereniging draagt als naam "LOODS92", vereniging zonder winstoogmerk.

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "Vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel,

ARTIKEL 3  ZETEL

De zetel van de vereniging is gevestigd te 9080 Lochristi (Zafïelare), Persijzerstraat 47, gelegen binnen het gerechtelijk arrondissement Gent.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2015 - Annexes du Moniteur belge De zetel kan worden overgeplaatst naar een andere plaats binnen deze agglomeratie bij beslissing van de Raad van Bestuur, die daartoe in voorkomend geval de nodige openbaarmakingsvereisten zal vervullen. De Algemene Vergadering bekrachtigt in voorkomend geval de zetelwijziging in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

ARTIKEL 4 -- DUUR

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

ARTIKEL 5 -- DOEL - ACTIVITEITEN

De vereniging stelt zich de hierna aangegeven ideële, niet-winstgevende/niet-economische doelstelling:

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de VZW worden verwezenlijkt, behoren onder

andere

Kunstenaars, en in het bijzonder jonge kunstenaars, de mogelijkheid geven hun activiteiten aan het publiek

voor te stellen. Dit door middel van het bieden van een platform en de promotie ervan,

Het organiseren van zowel solo- als groepstentconstellingen,

De verkoop van kunstwerken, de productie en de verkoop van kunstenaarsedities.

Het beleid hierrond en de realisatie ervan, van bij de start in nauw overleg met de betrokken kunstenaar(s)

en hun eventuele vertegenwoordigers of instellingen,

Het publiek de mogelijkheid geven kennis te nemen van actuele kunstvormen, dit in zijn ruimste vorm, door middel van bijvoorbeeld het organiseren van lezingen, uitstappen naar musea, kunstmanifestaties, kunstenaarsateliers.

Een keuzebeleid voeren dat het capteren van kwaliteit, ongeacht leeftijd of bekendheid, als criterium hanteert.

Jonge kunstenaars betrekken bij projecten, waarbij zij hun werk kunnen toetsen aan het werk van meer gevestigde kustenaars.

Het organiseren van kunstprojecten die in het traditionele en/of commerciële kunstencircuit minder aan bod komen,

Het creëren en besturen van een vaste presentatie- en ontmoetingsruimte voor kunstenaars en publiek. Het creëren van nationale / internationale kunstprojecten en uitwisselingen.

Het realiseren van een platform op het web waar de activiteiten van de VZW kunnen gevolgd, gepromoot en becommentarieerd worden.

Ook via dit medium de kunstenaars die met de VZW samenwerkten de mogelijkheid geven om het verdere verloop van hun activiteiten voor te stellen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Moo2.2

Ook niet-artistieke activiteiten, zoals openingen, nocturnes, de uitbating van een ontmoetingsruimte, zullen in deze artistieke context georganiseerd worden,

De ontwikkeling van een vriendenkring op basis van lidmaatschap.

De VZW kan alle daden van koophandel stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de

verwezenlijking van haar doelstellingen en voor zover de winst wordt gebruikt om dit doel te bereiken.

Zij kan aile roerende en onroerende goederen die zij voor de verwezenlijking van haar doel nodig heeft,

bezitten of verwerven en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, zo onder meer overeenkomsten sluiten,

personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen.

Dit, zowel in binnen- en buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en

vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf ais vertegenwoordiger optreden."

TITEL Il - LIDMAATSCHAP VAN DE VERENIGING

ARTIKEL 6  ALGEMEEN

Het aantal leden is onbeperkt, doch is steeds samengesteld uit minstens drie leden. De vereniging telt werkende en niet-werkende leden.

De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkende leden.

De niet-werkende leden hebben alleen de rechten en verplichtingen die bepaald worden in het huishoudelijk reglement.

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, de voornamen en de woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel.

Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden moeten door toedoen van de Raad van Bestuur in het voormelde register worden ingeschreven binnen de acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals aile boekhoudkundige stukken van de vereniging, dit volgens de nog bij K.B. nader te bepalen regels waaronder dit inzagerecht zal kunnen worden uitgeoefend.

ARTIKEL 7 -- WERKENDE LEDEN

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die alsdusdanig door de Raad van Bestuur wordt aanvaard. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de Voorzitter van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur beslist autonoom en zonder verplichting tot motivering over de toetreding van nieuwe leden, waarbij de beslissing met eenparigheid van stemmen wordt genomen.

ARTIKEL 8  NIET-WERKENDE LEDEN

De Raad van Bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als aspirantleden, belangstellende leden, ereleden, buitengewone leden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als niet werkende leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 9  BIJDRAGE

De bijdrage van de leden zal jaarlijks door de Raad van Bestuur worden vastgesteld, De jaarlijkse bijdrage van de leden bedraagt evenwel minimum 20,00 EUR.

p 'S MDD 2,2

ARTIKEL 10  BEËINDIGING VAN HET LIDMAATSCHAP

-Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per aangetekende brief aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht.

Ook toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken bij middel van een aangetekende brief aan de Raad van Bestuur. Het ontslag wordt effectief binnen een maand na dit bericht,

Een ontslagnemend werkend of toegetreden lid zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

-Een lid dat weigert de bijdrage bedoeld in artikel 9 van de onderhavige statuten te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Het lidmaatschap van de werkende leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort na een eerste schriftelijke aanmaning tot regularisatie binnen de maand na de aanmaning.

Werkende leden die hun lidmaatschapsbijdrage na de toegestane regularisatietermijn niet betalen, kunnen geacht worden ontslagnemend te zijn.

-Als een werkend lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van de werkende leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering.

De uitsluiting van een werkend lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

-Het werkend lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld heeft het recht gehoord te worden.

-Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW kunnen door eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden.

ARTIKEL 11 AANSPRAKEN OP ACTIVA

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde ; lijdens hei lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om welke reden ook, bij ontbinding van de VZW, ...

Deze uitsluiting geldt tevens voor de rechtsopvolgers van de leden, welke evenmin deel kunnen hebben in het vermogen van de vereniging en nooit de teruggave kunnen vorderen van of vergoeding kunnen vorderen voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

TITEL III - RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 12

-De vereniging wordt beheerd door een Raad van Bestuur die bestaat uit ten minste drie en ten hoogste 5 bestuurders, die al dan niet lid zijn van de vereniging.

Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat werkend lid is van de vereniging.

Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaalde minimum van drie werkende leden heeft, bestaat de Raad van Bestuur uit slechts twee bestuurders. De dag waarop een vierde werkend lid wordt aanvaard, zal een

(buiten)gewone Algemene Vergadering overgaan tot benoeming van een derde bestuurder.

-De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een termijn van 6 jaar. Bestuurders zijn herbenoembaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

.. 1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Mop 2.2

-De bestuurders oefenen hun mandaat in beginsel kosteloos uit, De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuurdersmandaat kunnen worden vergoed.

ARTIKEL 13

De bestuurders zijn te allen tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Zo, door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal beheerders is teruggevallen tot onder het wettelijke of het statutaire minimum, blijven de beheerders in functie totdat in hun vervanging is voorzien 1 redelijkerwijs in hun vervanging is kunnen voorzien worden.

ARTIKEL 14

1.De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter een secretaris en een penningmeester.

2.De Raad van bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist, alsook binnen de veertien dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders of dagelijkse bestuurders.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter. Ingeval hij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De vergadering wordt in principe gehouden op de zetel van de VZW of in elke andere plaats in Vlaanderen, aangewezen in de oproepingsbrief,

2.De raad vergadert slechts geldig indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt,

Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één volmacht dragen,

3.Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris ( of twee bestuurders ) en ingeschreven worden in een daartoe bestemd notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht kunnen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het KB, van 27.06.2003 vastgelegde modaliteiten.

De uittreksels die moeten worden voorgelegd en alle andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris (of twee bestuurders ).

ARTIKEL 15  INTERN BESTUUR

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 V&S-Wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen voorvloeiend uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt, Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder in het gedrang.

De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

De bestuurders kunnen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering beslissingen nemen die verband houden met de vertegenwoordiging van de VZW bij de aan- of verkoop van een onroerend goed van de VZW enlof het vestigen van een hypotheek.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt, Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

ARTIKEL 16  EXTERN BESTUUR

1.De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging ais college en vertegenwoordigt haar in alle handelingen in en buiten rechte.

2.0nverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door elk van de bestuurders.

3.De Raad van Bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de VZW aanstellen die -- naar beslissing van de Raad van Bestuur  ofwel gezamenlijk ofwel als college zullen optreden. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig hetgeen geldt inzake lastgeving.

4.Alle bevoegdheden die de wet of de onderhavige statuten niet uitdrukkelijk verlenen aan de Algemene Vergadering worden toegekend aan de Raad van Bestuur.

In afwijking van artikel 13 V&S-Wet kunnen de vertegenwoordigingsorganen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de VZW bij de aan- of verkoop van een onroerend goed van de VZW en/of het vestigen van een hypotheek,

Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

ARTIKEL 17  BEKENDMAKINGSVEREISTEN

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en/of van de personen gemachtigd om de VZW te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en door publicatie van een uittreksel in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

ARTIKEL 18  DAGELIJKS BESTUUR

Met dagelijks bestuur van de VZW op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur kan door de Raad van Bestuur worden opgedragen aan één of meer van haar leden , al dan niet bestuurder, die  naar beslissing van de Raad van Bestuur  alleen dan wel gezamenlijk of als college kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft.

In afwijking van artikel 13bis V&S-Wet kunnen de personen belast met het dagelijks bestuur niet zonder toestemming van zowel de Raad van Bestuur als de Algemene Vergadering beslissingen nemen en/of rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de VZVV in het kader van het dagelijks bestuur bij transacties die de 2.500,00 EUR te boven gaan. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZVV te verzekeren en die, hetzij wegens hun mindere belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken,

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging worden openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en door publicatie van een uittreksel in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

M4D 2.2

ARTIKEL 19  AANPSRAKELIJKHEID VAN DE BESTUURDER EN DAGELIJKS BESTUURDER

De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW.

Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

ARTIKEL 20  TOEZICHT DOOR EEN COMMISSARIS

Zolang de VZW voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17, § 5 VS-Wet niet overschrijdt, is de VZW niet verplicht een commissaris te benoemen.

Zodra de VZW de genoemde drempelbedragen zou overschrijden, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake. Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

TITEL IV - ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 21

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een [id kan zich door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Alle werkende leden hebben gelijk stemrecht. Elk werkend lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

ARTIKEL 22

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

-de wijziging van de statuten,

-het benoemen en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en commissarissen,

-het goedkeuren van de begrotingen en van de rekeningen,

-de ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-het opstellen en wijzigen van het huishoudelijk reglement,

Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 23

1.De algemene vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald bij de Wet en telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

Zij moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, in de loop van de maand december,

g

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

2.De Raad van Bestuur is bovendien verplicht een buitengewone Algemene Vergadering samen te roepen wanneer één vijfde van de werkende leden daarom verzoekt bij aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vernield. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

3.De oproepingen tot de algemene vergadering moeten, om geldig te zijn, worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders of door één vijfde van de werkende leden.

Alle werkende leden moeten ten minste vijftien dagen vôér de vergadering worden opgeroepen per gewone brief en/of per telefax en/of per e-mail en/of per aangetekende brief op het nummer of adres dat het werkend lid daartoe heeft opgegeven bij zijn toetreding tot de VZW of laten heeft opgegeven aan de secretaris.

4.De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door minstens één twintigste van de werkende leden, moet eveneens op de agenda worden gebracht, Dit onderwerp moet door 1120 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor vergadering aan de voorzitter van de Raad van Bestuur overhandigd zijn, Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval worden behandeld, behoudens uiteraard in geval van aanwezigheid van alle leden en mits unanimiteit.

ARTIKEL 24

1.Behalve in de gevallen waarin de wet of de onderhavige statuten anders bepalen, worden de besluiten

genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Bij staking van stemmen, beslist de stem van de voorzitter.

2.Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

-Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

-indien op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig is of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Deze tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering warden gehouden.

De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

3.Tot vrijwillige ontbinding van de vereniging kan slechts door de algemene vergadering worden besloten onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging. Hetgeen dienaangaande is bepaald supra in artikel 24.2 is van overeenkomstige toepassing.

4.Een meerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

5,De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens de helft van de werkende leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

ARTIKEL 25

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter, ondervoorzitter en de secretaris, en opgenomen in een bijzonder register.

Dit register zal op de zetel van de vereniging ter inzage zijn voor de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26.062003 vastgelegde modaliteiten, alsook door derden die een belang kunnen aantonen. Derden zullen daartoe een aanvraag indienen bij de Raad van Bestuur die deze discretionair en zonder verdere motivering kan toestaan of kan weigeren.

I. {

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Uittreksels van het register worden geldig ondertekend door de voorzitter, door de secretaris of door twee bestuurders.

TITEL V - FINANCIERING  BOEKHOUDING -- BEGROTINGEN EN REKENINGEN ARTIKEL_ 26

De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelaten, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet,

ARTIKEL 27

Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot een en dertig december. In afwijking hiervan, loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot eenendertig december van hetzelfde jaar.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S-Wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26 novies V&S-Wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17,§6 V&S-Wet en de betreffende uitvoeringsbesluiten,

leder jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar alsook een voorstel van begroting van het volgende boekjaar ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering,

TITEL VI - ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 28

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging. Hetgeen dienaangaande is bepaald supra in artikel 24 is van overeenkomstige toepassing

In geval van vrijwillige ontbinding, benoemt de algemene vergadering, of bij gebrek daaraan de Rechtbank, één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig art. 23 V&S-Wet.

ARTIKEL 29

In geval van ontbinding, worden de activa, na aanzuivering van het passief, overgedragen aan een vereniging of stichting die een gelijkaardig doel als dat van de vereniging nastreeft. in ieder geval zal het vermogen dienen te worden aangewend tot een belangenloze doelstelling.

ARTIKEL 30

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26 novies van de V&S-Wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

TITEL VII - SLOTBEPALING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOI) 22

ARTIKEL 31

Voor alles wat in de onderhavige statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, wordt verwezen naar de Wet op de Verenigingen zonder Winstoogmerk van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 02 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003.

Alle met de voormelde wetten en komende wetgeving strijdige statutaire bepalingen zullen als ongeschreven worden beschouwd.

Dwingende bepalingen uit de van kracht zijnde wetten zullen andersluidende bepalingen in deze statuten uitschakelen en de leemtes in de statuten aanvullen.

Na goedkeuring van de voormelde statuten beslissen de oprichters, zetelend in algemene vergadering, tot bestuurder te benoemen, die aanvaarden :

- de Heer DE RODER Vincent,

wonende te 9080 Lochristi, Persijzerstraat 47 bestuurder

- Mevrouw TEIRLINCK Heidi

wonende te 9080 Lochristi, Persijzerstraat 47 bestuurder

- de Heer ROOSE Marc

wonende te 9000 Gent, Kasteellaan 20 bestuurder

- de Heer DE WIT Johan

wonende te 9000 Gent, Lucas Munichstraat 20 werkend lid

De Raad van Bestuur heeft onderzijn reden de volgende functies verdeeld en in die functie benoemd

- Voorzitter Dhr. DE RODER Vincent

Secretaris : Dhr. ROOSE Marc

- Penningmeester : Mevr. TEIRLINCK Heidi

Aldus opgemaakt en aangenomen met éénparigheid van stemmen te Lochristi, op 27-01-2015,

in zes ondertekende exemplaren, ieder der oprichters verklarende één exemplaar hiervan te hebben ontvangen. Bovendien is één exemplaar bestemd voor het Bestuur van het Belgisch Staatsblad en één exemplaar is bestemd voor het register der beraadslaging van de algemene vergadering

Dhr. DE RODER Vincent

oprichter,

lid van de VZW

Mevr. TEIRLINCK Heidi

oprichter,

lid van de VZW

Dhr, ROOSE Marc

oprichter,

lid van de VZW.

Dhr. DE WIT Johan

oprichter,

lid van de VZW.

Coordonnées
LOODS12

Adresse
PERSIJZERSTRAAT 47 9080 LOCHRISTI

Code postal : 9080
Localité : LOCHRISTI
Commune : LOCHRISTI
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande