MACADAM

Association sans but lucratif


Dénomination : MACADAM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.525.739

Publication

10/07/2014
ÿþMOS 2,2

Voor- Luik B - Vervolg In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

. behouden

/ aan'het

" Balech

Staátsblad

-

VAN

'W HAND rGriffiefT,FNT

Ondernemingsnr z 0845.625.739 Benaming

(voue) MACADAM

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

(verkort):

Rechtsvorm VZW

Zetel Sint-Pietersaalststraat 65 A, 9000 Gent

Onderwerp akte: Wijziging maatschappelijke zetel

Ingevolge de beslissing van de Algemene Vergadering van 3 juni 2014 wordt de zetel van de Vereniging met ingang van 3 juni 2014 verplaatst naar Drongenstationstraat 21, 9031 Drongen.

Elly VAN EEGHEM

Voorzitter

Op% eateezNiaelikeàrVelgil9i

.fiâ.inieWeernàtereretgjeffirren)

be I t1 n& tga91}181,11gice lee iYiliâfflgre%gePNgrYÈ r Sagges à en

veXe(iteMneikM1»g

08/05/2012
ÿþkt;~ MOí? 2,2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

iu

* imiio a i i isaav iiiii urid

i~

bel

ai

Br Sta

Ondernerningsnr : ~7 2, (D 1/ 1

Benaming

(voluit) ; Macadam VZW

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging. Zonder Winstoogmerk

Zetel : 9000 GENT, Sint-Pietersaalststraat 65 A

Onderwem akte : OPRICHTINGSAKTE - BENOEMING RAAD VAN BESTUUR - DAGELIJKS BESTUUR

Op de Oprichtingsvergadering van 20/04/2012 hebben de hierna genoemde personen verklaard een; vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de; wet van 2 mei 2002:

'Mevrouw Elly VAN EEGHEM, kunstenaar, rijksregister nr. 83.09.22-050.29

wonende te 9000 GENT, Sint-Pietersaalststraat 65A,

geboren te Gent op 22.09.9 983

.Mevrouw Turid SINTOBIN, bediende, rijksregister nr. 84.09.24-064.73

wonende te 9000 GENT, Werkstraat 14,

geboren te Gent op 24.09.1984

" Mevrouw Riet STEEL, bediende, rijksregister nr. 81.06.01-100.61,

wonende te 9000 GENT, Peerstraat 193,

geboren te Gent op 01.06.1981

Voornoemde stichtende leden hebben met unanimiteit de volgende statuten van de VZW Macadam goedgekeurd:

Art.1:

De vereniging draagt als naam "Macadam VZW", in het Frans "Macadam ASBL", in het Engels "Macadam"

Art. 2:

De zetel van de vereniging is gevestigd te 9000 Gent, Sint-Pietersaalststraat 65A en is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent.

Art. 3:

De vereniging stelt zich tot doel de ondersteuning en organisatie van artistieke, sociaalartistieke en/of; sociaal-culturele projecten, in het bijzonder projecten rond stedelijkheid en publieke ruimte.

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen en initiatieven nemen die nodig of nuttig zijn voor het; verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of deze goederen gebruiken, beheren en ten dienste stellen, alsook personeel, nodig voor het vervullen van haar opdrachten aanwerven.

De vereniging mag ook op bijkomstige wijze handelsdaden en winstgevende activiteiten stellen binnen wat. , wettelijk toegelaten is en op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan haar doel.

Op de laatste blz. van !uik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nfen) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ien aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen, vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden voor verenigingen of organisaties met een gelijkaardig doel als het hare.

Art. 4:

De vereniging is van onbepaalde duur en kan ten allen tijde worden ontbonden.

Titel il : Leden

Art. 5:

De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden. Het minimum aantal werkende leden bedraagt drie. De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

Art. 6:

De raad van bestuur is bevoegd om de procedurele voorwaarden voor de toetreding als toegetreden lid in de vereniging uit te werken, alsook hun bevoegdheden en lidmaatschapsbijdrage te bepalen. De raad van bestuur kan de rechten en plichten van de toegetreden leden wijzigen zonder instemming van de toegetreden leden.

De raad van bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van de werkende leden. Een kandidaat werkend lid richt hiervoor een schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur, die autonoom beslist of de kandidaat als werkend lid wordt toegelaten. De beslissing dient niet gemotiveerd. Tegen deze beslissing is geen

e beroep mogelijk.

Art. 7:

e Het lidmaatschap is van onbepaalde duur. De werkende leden zijn geen bijdrage verschuldigd. De niet-werkende leden zijn een jaarlijkse bijdrage verschuldigd waarvan het bedrag maximaal 100,00 EUR bedraagt en jaarlijks wordt vastgesteld door de raad van bestuur,

wrr

De raad van bestuur is verplicht een ledenregister bij te houden. Het origineel wordt bewaard op de zetel Van de vereniging.

(.4 Een lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vereniging door schriftelijke kennisgeving aan de raad van N

bestuur.

Vi

ç Elk lid kan op elk moment worden uitgesloten overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

00

0

Een lid dat ontslag neemt, wordt uitgesloten of geschorst, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van

et een overleden lid, hebben geen recht op het maatschappelijk fonds. Ze kunnen evenmin de betaalde bijdragen terugvorderen. Ze mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van de zegels of

een inventaris vragen.

et

et



Titel IH : Algemene vergadering

Art. 8:

P:

De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden van de vereniging en wordt voorgezeten door de

voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

leder lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid. Elk lid kan slechts één lid vertegenwoordigen. Art. 9:

P:

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

Ode goedkeuring van de statuten en de goedkeuring van een wijziging aan de statuten;

Ode benoeming en de afzetting van de bestuurders;

Ode benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun eventuele bezoldiging;

Chet verlenen van kwijting aan bestuurders en commissarissen;

Ode goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

Ode ontbinding van de vereniging;

e 4~

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ode uitsluiting van een lid;

ode omzetting van een vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

Art. 10:

De algemene vergadering wordt minimum eenmaal per jaar bijeengeroepen door de raad van bestuur, binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

De algemene vergadering wordt ook bijeengeroepen telkens de raad van bestuur dit nodig acht.

De raad van bestuur is verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen indien minimum 1/5 van de leden het vraagt. Dergelijk verzoek wordt schriftelijk of per e-mail geformuleerd aan de raad van bestuur.

De raad van bestuur roept alle werkende leden op voor de algemene vergadering. De oproeping gebeurt minimum acht dagen voor de algemene vergadering per brief of per e-mail naar keuze van de raad van bestuur, ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders.

De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de algemene vergadering, alsook de agenda, die wordt opgesteld door de raad van bestuur. Elk voorstel, ondertekend door 1120 van de werkende leden, moet op de agenda geplaatst worden. De voorstellen uitgaande van de werkende leden moeten uiterlijk drie dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering ter kennis gebracht worden van de raad van bestuur. Op de dag van de algemene vergadering en tijdens de algemene vergadering kunnen nog punten aan de agenda worden toegevoegd, indien alle aanwezige [eden hiermee instemmen.

Art. 11:

De algemene vergadering kan beraadslagen over alle punten ongeacht het aantal aanwezigen. Bij een wijziging van de statuten, bij een wijziging van het doel, bij uitsluiting van werkende leden of bij ontbinding van de vereniging is het daartoe voorziene wettelijke aanwezigheidsquorum van toepassing.

Elk werkend lid heeft één stem. Alle beslissingen binnen de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Bij een wijziging van de statuten, bij een wijziging van het doel, bij uitsluiting van werkende leden of bij ontbinding van de vereniging, worden de daartoe voorziene wettelijke bijzondere meerderheden toegepast.

De voorzitter van de algemene vergadering heeft een doorslaggevende stem indien de stemming onbeslist eindigt.

Art. 12:

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in de notulen, ondertekend door de voorzitter. De originele notulen van de algemene vergaderingen worden samengebracht in het notulenboek. De werkende leden worden op de hoogte gesteld van de beslissingen van de algemene vergadering door toezending per post of per e-mail van een kopie van de notulen, uiterlijk binnen een maand na de algemene vergadering. "

Titel IV : Raad van bestuur

Art. 13:

De raad van bestuur bestaat uit minimum drie bestuurders. Zowel natuurlijke als rechtspersonen, werkende leden of toegetreden leden kunnen als bestuurder worden benoemd. Indien het aantal leden terugvalt tot drie, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal werkende leden. Er is geen maximum aantal bestuurders bepaald.

De algemene vergadering benoemt de bestuurders bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen voor een termijn van zes jaar. Dit mandaat is onbeperkt hernieuwbaar.

De raad van bestuur bepaalt de taakverdeling onder elkaar en duidt een voorzitter aan.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

Het bestuursmandaat eindigt van rechtswege door het verstrijken van de termijn, door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap. Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen. Het

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Indien bestuurders vrijwillig ontslag nemen of de termijn van hun mandaat verstreken is, moeten zij in functie blijven totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien en dit uiterlijk binnen een termijn van maximum drie maanden na hun ontslag of na einde mandaat.

Art. 14:

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en heeft alle bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

De bestuurders oefenen hun bevoegdheden als college uit.

De raad van bestuur kan haar bevoegdheden bij gewone beslissing delegeren. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, onverminderd de eventuele bevoegdheden toegekend aan een dagelijks bestuurder.

De taken in verband met het dagelijks bestuur kunnen worden overgedragen aan een dagelijks bestuur, dat samengesteld en benoemd wordt door de raad van bestuur voor een door de raad van bestuur te bepalen duur. De raad van bestuur beslist welke bevoegdheden toegekend worden aan het dagelijks bestuur. Een dagelijks bestuurder kan op elk moment worden afgezet door de raad van bestuur.

Art. 15:

De raad van bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de vereniging dit vereist. Elke bestuurder heeft het recht de raad van bestuur samen te roepen. Hij of zij richt hiertoe een verzoek aan de voorzitter.

De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter. De oproeping gebeurt minimum drie dagen voor het tijdstip van de samenkomst per brief of per e-mail naar keuze van de voorzitter. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de raad van bestuur, alsook de agenda.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter en bij diens afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder.

Om geldig te kunnen beraadslagen moet minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken.

De beslissingen binnen de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Elke bestuurder heeft één stem. Bij staking van stemmen heeft de voorzitter van de raad van bestuur, of diegenen die hem vervangt, een doorslaggevende stem.

Van de samenkomst van de raad van bestuur worden notulen opgesteld die samengebracht worden in het notulenboek. De bestuurders worden op de hoogte gesteld van de beslissingen door toezending van een kopie van de originele notulen van de raad van bestuur, uiterlijk binnen de maand na de samenkomst.

Titel V : Diverse bepalingen

Art. 16:

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. De jaarrekening en begroting worden ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering, binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar. Naar aanleiding van de goedkeuring van de jaarrekening en de begroting legt de raad van bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

Art. 17:

MOD 2.2

Luik B - Vc: ,cdo

Naast de ontbinding gevorderd in rechte, kan de vereniging op elk ogenblik vrijwillig werden ontbonden overeenkomstig de wettelijke bepalingen. In dat geval worden door de algemene vergadering een of meer vereffenaars aangeduid,

De bestemming van het nettoactief wordt vastgesteld door de algemene vergadering, dip het een bestemming geeft in overeenstemming met het doel van de vereniging.

Art. 18:

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de bepalingen van de vzw-wetgeving , toepasselijk.

EINDE STATUTEN

Op de eerste algemene vergadering van 20/04/2012 werden volgende personen aangesteld als bestuurder van de VZW Macadam:

" Mevrouw Elly VAN EEGHEM, kunstenaar, rijksregister nr. 83.09,22-050.29

wonende te 9000 GENT, Sint-Pietersaalststraat 65A,

geboren te Gent op 22.09.1983

" Mevrouw Turid SINTOBIN, bediende, rijksregister nr. 84.09.24-064.73

wonende te 9000 GENT, Werkstraat 14,

geboren te Gent op 24.09.1984

Op de eerste raad van bestuur van 20/04/2012 werd de voorzitter van de VZW Macadam aangesteld, alsook een dagelijks bbestuurder:

Uittreksel uit de notulen van de raad van bestuur van 20.04.2012: persoon aangesteld als

De raad van bestuur heeft overeenkomstig art. 13 van de statuten volgende

voorzitter:

Mevrouw Elly VAN EEGHEM, kunstenaar, rijksregister nr. 83.09.22-050.29

wonende te 9000 GENT, Sint-Pietersaalststraat 65A,

geboren te Gent op 22.09.1983

TWEEDE BESLUIT : Benoeming van de dagelijks bestuurder:

De raad van bestuur heeft overeenkomstig art. 14 van de statuten volgende persoon aangesteld als dagelijks bestuurder voor een termijn van zes jaar:

Mevrouw Elly VAN EEGHEM, kunstenaar, rijksregister nr. 83.09.22-050.29

wonende te 9000 GENT, Sint-Pietersaalststraat 65A,

geboren te Gent op 22.09.1983

Turid SINTOBIN Bestuurder

Elly VAN EEGHEM

Voorzitter

Hierbij samen neergelegd:

- oprichtingsakte

- uittreksel notulen 1sbo algemene vergadering

- uittreksel notulen lSf° raad van bestuur

e

Voer-

behouden

aai hot

Sein isch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MACADAM

Adresse
SINT-PIETERSAALSTSTRAAT 65A 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande