MAISON BIDON

Société en commandite simple


Dénomination : MAISON BIDON
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 501.948.571

Publication

24/12/2012
ÿþ Mod Word 11.1

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Uittreksel uit de onderhandse akte, opgesteld te Lokeren op 7 november 2012: Vennoten:- De Heer HAUDENHUYSE Serge, wonende te 9160 Lokeren, Dijkstraat 13

- Mejuffrouw NAESSENS Fabienne, wonende te 9040 Sint-Amandsberg, Dendermondsesteenweg 353 bus 102

Rechtsvorm:

Gewone Commanditaire Vennootschap

Naam:

Maison Bidon

Doel:

De vennootschap heeft tot doel:

-optreden ais handelsvertegenwoordiger

-aan- en verkopen van paardenvoeders, aan- en verkoop van paarden, verhuur van stalling van paarden, verhuur van paarden, aan- en verkopen van allerlei benodigdheden in verband met paarden

-organiseren van fotoreportages, organiseren van fototentoonstellingen

-organiseren van feesten, fuiven, bal, dansavonden, modeshows

-het ontwerpen en aan- en verkopen van handtassen, juwelen, kledingstukken

-de vennootschap mag optreden als bestuurder van andere burgerlijke

vennootschappen met een gelijkaardig doel

-de vennootschap mag aile verrichtingen, met inbegrip van financiële,

roerende en onroerende verrichtingen, doen die rechtstreeks of onrechtstreeks

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

I1Ill1H1II1 II III I II IINN

Ofi387*

II

GRIFFIE ~ECI"~i2APlK

'~.~iV KOO~i-1,~N[~Ei,

1 3 DEC, 2012

DENDEi*i:~~~NDE

Ondernemingsnr: $OA oay Saa

Benaming

(voluit) : Maison Bidon

(verkort) :

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Dijkstraat 13 9160 Lokeren

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting Gewone Commanditaire Vennootschap

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

verband houden met het doel van de vennootschap.

De vennootschap handelt voor eigen rekening, in commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger.

2¬ j mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere goederen, met inbegrip van het handelsfonds, in pand stelten, zij mag zich borgstellen en aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verbintenissen zowel voor zichzelf als voor alle derden op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft.

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt 500,00 EUR en wordt vertegenwoordigd door 50 aandelen van gelijke waarde.

Afstand en overdracht

A. Onder levenden:

a)Een vennoot kan zijn deel in de vennootschap niet afstaan onder levenden dan mits uitdrukkelijke en schriftelijke goedkeuring van al de tegenwoordige of toekomende vennoten.

b)lnd¬ en de vennoten in gebreke blijven binnen de twee maanden te antwoorden op de aanvraag tot goedkeuring hen bij aangetekend schrijven toegezonden, zullen zij geacht worden zich niet tegen de afstand te verzetten.

c)Deze goedkeuring wordt zelfs vereist ais de afstand geschiedt in voordeel van een medevennoot, de wederhelft van de afstanddoener of van zijn afstammelingen.

d)De weigering van goedkeuring tot afstand door een vennoot van zijn deel in de vennootschap zal geen aanleiding kunnen geven tot verhaal voor de rechtbanken.

B. Blj overlijden:

a)De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, de ontzegging, het failliet of het onvermogen van een vennoot.

b)Ingeval van overlijden van één der vennoten, zuilen zijn erfgenamen of legatarissen binnen de vier maanden van het overlijden, de goedkeuring van de overlevende vennoten voor de overdracht van zijn deel in de vennootschap moeten vragen. Om geldig te zijn, zal deze goedkeuring moeten gegeven worden in de voorwaarde van alinea a) van voorgaand artikel voorzien. indien de deelgenoten in gebreke blijven binnen de twee maanden te antwoorden op de hun bij aangetekend schrijven toegestuurde vraag, zullen zij geacht warden zich niet tegen de overdracht te verzetten en de aanvragers zullen van volle recht vennoot worden.

c)Deze goedkeuring is zelfs vereist voor de rechthebbenden die zich kunnen beroepen op één der hoedanigheden voorzien in art. c) van voorgaand artikel.

d)Zo de erfgenamen, legatarissen of rechthebbenden binnen de vier maanden na het overlijden de goedkeuring niet vragen, zuilen de vennoten hen bij aangetekend.schrijven kunnen sommeren binnen de veertien dagen stelling te nemen. Na die termijn zullen de overlevende vennoten beraadslagende in de voorwaarden in alinea a) van voorgaand artikel voorzien, het vermogen hebben hetzij ze van ambtswege aan te nemen, hetzij ze af te wijzen en de van de nalatenschap afhangende aandelen terug te kopen.

e)indien om de een of andere reden, de aandelen terug moeten ingekocht worden, kan hun waarde vastgesteld worden hetzij met een gemeen akkoord tussen partijen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

hetzij bij gebrek aan gemeen akkoord door een deskundige door de

belanghebbende partij met gemeen akkoord aan te duiden.

Ingeval van niet-akkoord over de keuze van de deskundige zal deze benoemd worden door de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel te Gent op verzoek van de meest naarstige partij.

Het bedrag toekomende aan de niet aangenomen erfgenamen of rechthebbenden van de overleden vennoot, zal kunnen uitbetaald worden in vier zesmaandelijkse stortingen, aan de op dat ogenblik gangbare intrest.

Bestuur en contrôle

Bestuur

Enkel de beherend vennoot is bevoegd de handelingen te verrichten die nodig zijn of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel. Enkel de beherend vennoot vertegenwoordigt individueel de vennootschap ten aanzien van derden.

Om de vennootschap en meteen de hoofdelijke aansprakelijke vennoten te verbinden, moet de vennoot bij zijn handelen kenbaar maken dat hij of zij optreedt voor rekening van de vennootschap. De vennootschap is rechtsgeldig verbonden door alle handelingen die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

Dagelijks bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, steeds vennoten.

Beherend vennoot en tevens zaakvoerder, voor de duur van de vennootschap, behoudens herroeping door de algemene vergadering met éénparigheid, is: de heer Serge Haudenhuyse voornoemd.

Stille vennoot met beperkte aansprakelijkheid voor de duur van de vennootschap, behoudens herroeping door de algemene vergadering met éénparigheid, is: mejuffrouw Fabienne Naessens, voornoemd.

Controle

ledere vennoot heeft het recht onbeperkt controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij mag daartoe inzage nemen van de boeken, brieven, notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap. Bij nazicht van de boeken en de rekeningen mag hij zich laten bijstaan door een accountant.

Vergoedingen

De Algemene Vergadering kan aan de vennoten en volmachtdragers, vaste of veranderlijke bezoldigingen en lof vergoedingen toekennen op de algemene kosten te verhalen. De vaststelling van deze bezoldigingen of vergoedingen zal ieder jaar gebeuren ter gelegenheid van de jaarlijkse Algemene Vergadering.

Algemene Vergadering

Gewone, bijzondere en buitengewone vergadering

De gewone Algemene Vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de laatste vrijdag van de maand februari, om 10 uur, indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Elke vennoot kan te allen tijde een bijzondere Algemene Vergadering bijeenroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

Te allen tijde kan ook een buitengewone Algemene Vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

Bijeenroeping

De Algemene Vergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap of in een andere plaats aangewezen in de bijeenroeping. De bijeenroeping geschiedt bij aangetekend schrijven toegezonden aan de vennoten uiterlijk veertien dagen voor de vergadering.

Bevoegdheden  Besluitvorming

De Algemene Vergadering heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle handelingen te stellen die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van haar maatschappelijk doel.

Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid van stemmen en mits alle vennoten aanwezig zijn. Statutenwijzigingen worden echter steeds genomen mits unaniem akkoord van aile vennoten. Stemming bij volmacht is toegelaten. Ieder vennoot heeft recht op één stem.

Boekjaar  inventaris en Jaarrekening  Winstverdeling

Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap vangt aan op één oktober en eindigt op 30 september van ieder jaar. Het eerste boekjaar zal eindigen op 30 september 2014.

Inventaris en Jaarrekening

Op het einde van elk boekjaar worden de maatschappelijke geschriften afgesloten en wordt een inventaris opgesteld alsmede de jaarrekening die de balans, de resultatenrekening en de toelichting omvat.

Winstverdeling

Het batig saldo dat de balans aanwijst nadat alle algemene onkosten, de nodige afschrijvingen, de waarde-correcties, de fiscale voorzieningen en de gebeurlijke verliezen zijn afgetrokken, maakt de netto winst uit van het boekjaar. De Algemene Vergadering besluit over de aanwending en de verdeling van deze netto winst.

Ontbinding  Vereffening

Ontbinding -- Vereffening

Na ontbinding van de vennootschap, ongeacht de grond van de ontbinding, blijft de vennootschap van rechtswege voortbestaan voor haar vereffening tot aan de sluiting ervan.

Alle vennoten zijn van rechtswege vereffenaars van de vennootschap ingeval er geen vereffenaars zijn benoemd.

De vereffenaars zijn bevoegd om alle handelingen te stellen die nodig zijn of dienstig zijn voor de vereffening van de vennootschap. Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, wordt het netto actief onder de vennoten verdeeld, ieder voor hun deel in het kapitaal.

Algemene bepalingen

Keuze van woonplaats

Aile vennoten, bestuurders, commissarissen, revisoren en vereffenaars die hun woonplaats In den vreemde hebben, worden geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar al hun dagvaardingen, betekeningen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap.

Geschillen

De betwistingen die zouden rijzen omtrent de interpretatie van onderhavige statuten, zullen beslecht worden door de Rechtbank van Koophandel van de plaats waar de zetel van de vennootschap is gevestigd.

Overgangs- en / of slotbepalingen

Onmiddellijk na de oprichting en de vaststelling van de statuten van deze vennootschap komen comparanten _ oprichters meteen samen in een eerste buitengewone Algemene Vergadering om te besluiten over de punten die zij naar goeddunken op de agenda brengen.

Daar alle bepalingen niet expliciet opgenomen zijn in deze statuten wordt verwezen naar de vennootschapswetgeving ter zake.

Eerste buitengewone Algemene Vergadering

Eerste maatschappelijke zetel

De eerste maatschappelijke zetel zal gevestigd zijn te 9160 Lokeren, Dijkstraat 13.

Sluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar zal afgesloten worden op dertig september tweeduizend en veertien.

Datum eerste gewone Algemene Vergadering

De eerste gewone Algemene Vergadering zal gehouden worden op de bij de statuten voorgeschreven dag op de laatste vrijdag van de maand februari tweeduizend en vijftien, om 10 uur.

Tijdstip van de aanvang van de bedrijvigheid

De vennootschap heeft haar bedrijfsactiviteiten aangevangen op heden.

Oprichters bekrachtigen hierbij uitdrukkelijk alle opdrachten en verbintenissen die door hen of door één van hen zouden aanvaard of aangegaan zijn voor rekening van de vennootschap in oprichting.

Het mandaat van beherend vennoot is bezoldigd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Serge Haudenhuyse

Beherend vennoot

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
MAISON BIDON

Adresse
DIJKSTRAAT 13 9160 DAKNAM

Code postal : 9160
Localité : Daknam
Commune : LOKEREN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande