MANCLOUD

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : MANCLOUD
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 549.988.515

Publication

15/04/2014
ÿþOndernerningsnr. : 0 54 9 '32 8 S A5

Benaming (voluit) ManCloud

(verkort)

Rechtsvorm: Vennootschap Onder Firma

Zetel Sint-Salvatorstraat 18B/101, 9000 Gent

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte Oprichtingsakte

Ondergetekenden,

De heer Philippe Mangé, geboren te Gent op 08/11/1980, identiteitskaartnummer 591-3318095-21,

' rijksregisternummer 80.11,08-037.25, wonende te Groenstraat 30, 9070 Destelbergen.

Verder "zaakvoerder",

en

De heer David De Windt, geboren te Gent op 23/11/1977, identiteitskaartnummer 591-2669839-16,

rijksregisternummer 77,11.23-215.13, wonende te Stuivenbergstraat 7, 9940 Ertvelde

Verder "zaakvoerder",

verklaren hierbij een "venootschap onder firme" op te richten, met ingang van heden Te dien einde

verklaren de twee partijen de hierna volgende onderhandse overeenkomst af te sluiten,

ARTIKEL BENAMING - VORM

De vennootschap draagt de firmanaam ; "ManCloud". Zij neemt de vorm aan van een venootschap onder firma. Bij ieder gebruik zal de firmanaam moeten voorafgegaan of gevolgd worden door de benaming "Venootschap Onder Firma", ofwel afgekort "V.O.F."

Ter vei-vollediging van de identificatie moet de vennootschap steeds de nauwkeurige aanwijzing van ri)

haar zetel toevoegen aan haar naam en rechtsvorm.



ARTIKEL 2 : ZETEL

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Sint Salvatorstraat 18B/101 9000 Gent. De

zaakvoerder is gemachtigd de bestuurszetels, bijhuizen, agentschappen zowel in België als in het :^1

buitenland op te richten. De zetel kan overgedragen worden naar een andere plaats in Vlaanderen of het tweetalig hoofdstedelijk gebied Brussel bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) of het college van zaakvoerders

DL

et

:=3

ARTIKEL 3 : DOEL

De vennootschap heeft tot doel:

I. Bijzondere activiteiten

Op de laatste blz. van l_ulk vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso.(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening

RECHTBANK VAN KOOPHAneriPTE GENT

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad beke na neerlegging ter griffie y

deÈRGELEGD

Ui APR. 2014

MOD 11.1

n kopie

nd te make

il

*14081145*

bet

Be Sta

Lu F3 - vervolg MOD 11.1

Zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, in België en buitenland, al dan niet in samenwerkingsverband:

" Consultancy in het algemeen, analyse en programmatie, ontwikkeling van software;

" het bouwen en onderhouden van web-applicaties

" de verkoop van standaardsoftware, en software in het algemeen

" de verkoop van hardware en materiaal

" het geven en organiseren van voordrachten en seminaries

" het ontwerpen, coördineren en uitvoeren van domotica-toepassingen

II. Algemene activiteiten

a) Het verwerven van participaties in eender welke vorm in alle bestaande of op te richten rechtspersonen en vennootschappen, het stimuleren, de planning, de coördinatie, de ontwikkeling van een en de investering in rechtspersonen en ondernemingen waarin zij al of niet een participatie aanhoudt;

b) Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels- en financiële operaties verrichten behalve die wettelijk voorbehouden zijn aan kredietinstellingen

c) Het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard; in de ruimste zin, met uitzondering van adviezen inzake beleggingen en geldplaatsingen; bijstand en diensten verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks op het vlak van administratieve en financiën, verkoop, productie en algemeen bestuur;

d) Het waarnemen van alle bestuursopdrachten en opdrachten van vereffenaars, het uitoefenen van opdrachten en functies;

e) Het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële duurzame activa;

f) Het verlenen van administratieve prestaties

g) Het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten, nieuwe vormen van technologie en hun toepassingen

Ill. Beheer an een eigen roerend en onroerend vermogen

Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, het verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de roerende en onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze roerende en onroerende goederen;

ARTIKEL 4: DUUR

De vennootschap is opgericht voor onbeperkte duur.

Zij kan echter vervroegd ontbonden worden door een beslissing van de algemene vergadering der vennoten, getroffen volgens de modaliteiten vastgesteld voor de wijziging aan de standregelen.

ARTIKEL 5: INWENDIG REGLEMENT

Door de vennoten kan, met meerderheid van stemmen, een inwendig reglement worden opgesteld waarin de wederzijdse rechten en verplichtingen van de vennoten tegenover elkaar, alsmede de werking van de vennootschap nader wordt omschreven in de uitvoering van de huidige statuten.

ARTIKEL 6: KAPITAAL

Voor-

behOuded aan het Belgisch

Staatsblad ._J L_

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2014 ---Annexes du Moniteur belge

Op het ogenblik van de oprichting doen de comparanten volgende inbrengen vertegenwoordigd door maatschappelijke rechten:

" Philippe Mangé, voornoemd: inbreng in speciën van 100 EUR, waarvoor 60 aandelen worden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Lte 83 - vervolg

uitgereikt

" David De Windt voornoemd: inbreng in speciën van 100 EUR, waarvoor 60 aandelen wordt uitgereikt

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap wordt zodoende vastgesteld op 200,00 EUR, volledig volstort, vertegenwoordigd door 120 aandelen en is samengesteld uit de totale waarde van alle door de vennoten onderschreven maatschappelijke rechten.

Het maatschappelijk kapitaal, alsmede de inbrengen, kunnen gewijzigd worden door de algemene vergadering, beslissend op de wijze voorzien in de statuten.

Voor-

beilduden. aan het Belgisch

Staatsblad

MOCI111

Bijlagen bij-het-Belgisch Staatsblad - 15104/2014 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 7: INBRENG

Indien er meerdere eigenaars zouden zijn voor een maatschappelijk recht, heeft de vennootschap het recht de voordelen en rechten hieraan verbonden te schorsen tot dat één enkel persoon die reeds als vennoot aangenomen is, zal aangeduid worden als zijnde de eigenaar van het recht.

ARTIKEL 8 : WIJZIGING VAN HET KAPITAAL

De verhoging van het maatschappelijk kapitaal zal door de algemene vergadering kunnen worden vastgesteld bij meerderheid van stemmen.

Ingeval van kapitaalsverhoging door de bestaande vennoten zullen de houders van de bestaande maatschappelijke rechten een voorkeurrecht hebben voor de onderschrijving van de nieuwe rechten naar evenredigheid van de rechten waarvan zij reeds eigenaar zijn.

ARTIKEL 9 OVERDRACHT VAN AANDELEN

De maatschappelijke rechten kunnen niet overgedragen worden aan personen die voor deze overdracht nog geen vennoten waren van de vennootschap. Voor iedere overdracht tussen de vennoten is steeds de voorafgaande schriftelijke toestemming van aile vennoten vereist.

ARTIKEL 10 TOELATING VAN EEN VENNOOT

Is vennoot van de vennootschap: ieder die minstens een maatschappelijk recht heeft onderschreven 'en voliedig akkoord gaat met het eventueel bestaand inwendig reglement

ARTIKEL 11: UITTREDING VAN EEN VENNOOT

Ieder vennoot heeft het recht uit de vennootschap te treden mits het geven van een vooropzeg van drie maanden bij aangetekende brief, tenzij alle vennoten over een andere termijn en/of wijze overeenkomen.

De vergoeding die aan de uittredende vennoot zal worden betaald alsmede de voorwaarden waaronder zijn maatschappelijke rechten worden overgedragen, zijn bepaald in artikel 13.

ARTIKEL 12 UITSLUITING VAN EEN VENNOOT

Ais de overige vennoten bij meerderheid van stemmen en om zeer zwaarwichtige redenen beslissen dat ten overstaan van een mede-vennoot het vertrouwen zodanig geschokt is dat verdere samenwerking niet meer mogelijk is, dan kunnen zij hem/haar uitsluiten, mits een vooropzeg van drie maanden bij aangetekende brief en mits naleving van de bepalingen van artikel 13.

ARTIKEL 13 : OVERLIJDEN, UITTREDING, UITSLUITING VAN EEN VENNOOT

Het overlijden, de uittreding of uitsluiting van een vennoot heeft de ontbinding van de vennootschap niet ten gevolge.

De overblijvende vennoten of een door de eventueel enig overblijvende vennoot aan te duiden partij moeten de maatschappelijk rechten van de uitgetreden of uitgesloten venno(o)ten of van de erfgenamen van de overleden vennoot overnemen tegen de waarde per recht vastgesteld in de notulen van de laatste algemene vergadering der vennoten, voorafgaand aan het overlijden, de uittreding of de uitsluiting.

Ten dien einde zal de jaarlijkse algemene vergadering der vennoten de waarde van de rechten bepalen en in de notulen vermelden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Luil( 'B vervolà MOD 11.1

Indien de vennoten nalaten de waarde van de maatschappelijke rechten vast te stellen zal de waarde worden bepaald door een bedrijfsrevisor die in onderling overleg tussen de vennoten zal worden aangesteld. Komen partijen niet overeen omtrent de aanstelling van een bedrijfsrevisor, dan kan de meest gerede partij zich wenden tot de voorzitter van de rechtbank van koophandel van het gerechtelijk arrondissement waar de maatschappelijke zetel van de vennootschap gelegen is.

Voor-

tehouderi

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2014 --Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 14: GEVOLGEN VAN HET OVERLIJDEN, UITTREDEN OF UITSLUITEN VAN EEN VENNOOT

De uitgetreden of uitgesloten venno(o)ten of de rechtverkrijgende van de overleden vennoot, kunnen in geen geval de verdeling of de ontbinding van de vennootschap vorderen, noch de verzegeling vorderen van de voorwerpen die tot het vermogen van de vennootschap behoren, noch een inventaris doen opmaken, noch om het even welke maatregel vorderen die de normale werking van de vennootschap verhinderen.

ARTIKEL 15: BESTUUR VAN DE VENNOOTSCHAP

De vennootschap zal voor wat betreft de maatschappelijke aangelegenheden, zijnde zowel deze inzake dagelijks bestuur als deze die het dagelijks bestuur overtreffen, geldig ten aanzien van derden 'vertegenwoordigd zijn door de handtekening van de zaakvoerder

ARTIKEL 16: AANSTELLEN VAN EEN ZAAKVOERDER

Bij oprichting worden de heren Philippe Mangé en David De Windt benoemd als zaakvoerder.

Het mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidend besluit van en/of bevestiging van de algemene

vergadering.

De algemene vergadering kan desondanks steeds, bij eenvoudige meerderheid van stemmen, een nieuwe zaakvoerder benoemen.

ARTIKEL 17 : TEGENSTRIJDIG BELANG

Wanneer één of meer vennoten een tegenstrijdig belang hebben met de vennootschap, dienen zij onverwijld de algemene vergadering bijeen te roepen. De algemene vergadering zal melding maken van het tegenstrijdig belang in de notulen en overgaan tot de benoeming van een lasthebber ad-hoc, die de verrichting voor rekening van de vennootschap zal doen.

ARTIKEL 18 : NEVENACTIVITEITEN

Naast het overeenkomstig artikel 3 toevertrouwde doel en activiteiten, is het de vennoot toegestaan andere activiteiten uit te oefenen mits goedkeuring van de medevennoten.

De uitoefening van deze activiteiten mag niet onverenigbaar zijn met de bepalingen van de statuten, De uitoefening van deze activiteiten mag evenmin van aard zijn dat zij de goede naam en werking van de vennootschap in het gedrang zou kunnen brengen.

ARTIKEL 19: MAATSCHAPPELIJK JAAR

Het boekjaar vangt aan op één januari en eindigt op eénendertig december daaropvolgend. Het eerste boekjaar begint op heden, om te eindigen op eenendertig december2015.

ARTIKEL 20: ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering wordt gevormd door allen die op datum van haar samenkomst vennoot zijn.

De vennoten kunnen ten alle tijde de algemene vergadering bijeenroepen wanneer zij menen dat het belang van de vennootschap zulks vereist.

In ieder geval en behoudens de wettelijke statutaire voorziene gevallen, komt de algemene vergadering jaarlijks bijeen op de laatste vrijdag van de maand juni om 10.00 uur op de zetel van de vennootschap of op een plaats te vermelden op de oproepingsbrief. Indien deze dag een feestdag is, zal de algemene vergadering bijeenkomen op de eerstvolgende werkdag. De oproeping geschiedt conform de wettelijke voorschriften.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

/AM t - vervolg MOD /1.1

Alle beslissingen van de algemene vergadering worden genomen met meerderheid van stemmen. Elk aandeel geeft recht op één stem.

Voor-

'..behoudeh aan het Belgisch

Staatsblad

r _) t,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad --15/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering zal verslag houden over de maatschappelijke aangelegenheden, .kennisnemen van de jaarrekening en deze goed- of afkeuren.

ARTIKEL 21: VERGOEDING

De vennootschap kan de zaakvoerder vergoeden voor de prestaties die hij verricht binnen het kader van de vennootschap.

Met meerderheid van stemmen kunnen de vergoedingen worden vastgesteld door de algemene vergadering.

ARTIKEL 22: WINSTVERDELING

De bestemming van de winsten van de vennootschap wordt bepaald door de algemene vergadering der vennoten..

De uitgekeerde winst evenals eventueel verlies van de vennootschap wordt verdeeld volgens de criteria vastgesteld in het inwendig reglement of in enige andere verhouding die door de algemene vergadering wordt vastgesteld met meerderheid van stemmen.

ARTKEL 2 : ONTBINDING - VEREFFENING

Ingeval de vennootschap ontbonden wordt, zullen de vennoten van rechtswege vereffenaars zijn, tenzij de algemene vergadering anders besluit bij meerderheid van de vennoten.

,Na alle schulden van de vennootschap betaald te hebben en aan al haar verplichtingen te hebben voldaan, zullen de vereffenaars het saldo van de overblijvende vermogensbestanddelen verdelen onder de vennoten volgens de verdeling van de inbreng van de vennoten, behoudens geschreven onderrichtingen neergelegd door de algemene vergadering, in overeenstemming met de richtlijnen van het inwendig reglement.

ARTIKEL 24 : GESCHILLEN

Aile geschillen tussen vennoten, die in de schoot van de vennootschap niet kunnen opgelost worden (bil staking van stemmen) zullen als volgt worden opgelost: de vennoten zullen een derde aanduiden die bevoegd is inzake het bestuur van ondernemingen. De vennoten zullen zijn oordeel aanvaarden.

Aldus opgemaakt in 3 exemplaren, waarvan elke partij verklaart er één te hebben ontvangen en ondertekend voor akkoord, te Desteibergen op 2 april 2014

Philippe Mangé David De Windt

zaakvoerder zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luka vermelden ; Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Coordonnées
MANCLOUD

Adresse
SINT-SALVATORSTRAAT 18B/101 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande