MARTIKO

Association sans but lucratif


Dénomination : MARTIKO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 535.951.823

Publication

11/07/2013
ÿþMao 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend të maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MONlTEU`~ C,~ ~`

~~~~~~~~

D 4 -01- n±3 2 5 JUNI 2013 El.GlSCH S

i

TAkT'Sp! /RECHTBAkI I, VAN KOOPHANDEUrfriENT

Imileil.q1e101§

Ondemerningsnr .t2.3

Benaming

(voluit) : Martiko

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winsteegrrierk

Zetel : Fredërik Burventèn tráàt 94, 9050 Gëlitliruggé

Onderwerp akte Oprichting

Titel I Stichters, Benaming en Zetel

Artikéll Sticlitér§

De ondergetekenden, hieronder vermelde personen, verder genoemd "de oprichters",

Naam Kramer Vanbelle Haneca Voornamen Fred Alex Maria Mechiel

Cesar Maria Woonplaats

" Frederik Burvenichstraat 0050 Gentbrugge

Gewad 3, Bus 1, 9000 Gent

-Reginald Warnefordstraat 55, 9040 St. Amandsberg

~ûo

.;~

.~

~

treden op als stichtende leden en verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, conform de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, hierna de "vzw-wet" genoemd,

Oprichtingsdatum: 201051201g

Artikel 2 Benaming

De vereniging draagt de naam "Martiko". De zetel van de vereniging is gevestigd te B9050 Gentbrugge, Frederik Burvenichstraat 94, De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent.

Artikel 3 Minimum aantal leden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto :Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) ' bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen, Verso : Naam en handtekening.

r

- De vereniging zal op geen enkel ogenblik minder dan drie leden mogen tellen4

Titel Il Doel

Artikel Dóèl

De vereniging heeft tot. ,doel het promoten van muziek uit uiteenlopende culturen om deze culturen dichter bij elkaar te brengen en een bestaand cultureel erfgoed in stand te houden.

Artikèl5 DUO

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/07/2013 - Annexes du Moniteur belge Titel III Leden De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikelti Soorten Dè Vèréniging bèstááï Uit ëffèctièVe lëdëïr. Dái máást künnén ëi iri dé Vêtèiiiâiiig toegetreden leden bestaan.

Artikel? Lidgeld De oprichters zijn automatisch effectieve leden. Alle effectieve leden worden opgenomen in het ledenregister.

Tat§èti'èdèh lèdèrc c41i5;`M nl.ét omèttamèrc 'sri rtët léiYërtiëgimëi', ttii~i wèl ëáfíe?;latéfi , bij de vereniging.

Op voordracht van de-raad van bestuur kan de vereniging ereleden en steunende leden toelaten, na goedkeurende beslissing bij gewone meerderheid door de algemene vergadering.

Bij oprichting wordt gein jaarlijks lidgeld vastgesteld. Op voorstel van de raad van bestuur bepaalt de algemene vergadering het jaarlijkse maximumlidgeld.

Artikel 8 Voorwaarden van toetreding en uittreding van leden

Mao 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOR 2.2

ledere natuurlijke of rechtspersoon kan effectief lid worden van de vereniging, op voorwaarde dat die persoon:

- dë di5ëlstéllingén un de vereniging ëë-rbiëdigt;

- zich schikt naar het huishoudelijk reglement;

- een schriftelijke aanvraag richt tot de raad van, bestuur met motivering waarom de persoon wil toetreden tot de vereniging, met vermelding van de naam, voornaam, woonplaats of desgevallend de maatschappelijke benaming, de rechtsvorm, adres van de zetel, het ondememingsnummet;

- door de raad van bestuur als effectief lid aanvaard wordt, bij schriftelijke kennisgeving, , uiterlijk drie maand na het ontvangen van de aanvraag.

In geval weigering van lidmaatschap, staat er tegen de beslissing van de raad van bestuur een beroep open tot de eerstvolgende algemene vergadering. Dit beroep moet schriftelijk ingediend worden bij de raad van bestuur binnen de maand na de kennisgeving van de béélissing,

ledere natuurlijke of rechtspersoon kan als lid tot de vereniging toetreden, op voorwaarde dat die persoon:

- de doelstellingen van de vereniging eerbiedigt;

= zich schikt naar het huishoudelijk reglement;

- door de raad van bestuur als zodanig lid aanvaard wordt.

Deze,voorwaarden gelden onverkort als het ereleden en steunende leden betreft. De raad van bestuur moet daarbij nagaan of zij al dan niet effectief of toegetreden lid zijn.

lie uittreding van een effectief, zowel als toegetreden lid, kan te allen tijde gebeuren bij schriftelijke kennisgeving van het ontslag aan de raad van bestuur.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of ingeval een lid- rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Artikel 9 Rechten en plichten van leden

Alle leden zijn verplicht ¢e statuten en desgevallend het huishoudelijk reglement van de vereniging; alsook alle besluiten van haar organen na te leven Zij zullen de belangen van de vereniging en haar organen niet schaden,

Dé effectieve léden hebben dé vólhéid van het lidrriáátscháp, inclusief hét gélijk étériiréôh op de algemene vergadering, zoals bepaald in de vzw-wet.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mon 22

De toegetreden leden kunnen enkel op grond van artikel 8, eerste lid, deel uitmaken van } de algemene vergadering. Bij gewoon meerderheidsbesluit van de algemene vergadering enter, kunnen toegetreden leden toegelaten wbrdert Op de algemene vergadering aanwezig te zijn en ook een stem uitbrengen, doch deze is enkel van adviserende aard en, bezit geen enkele beslissingsmacht.

Artikel 1fl Ledenregister Inzagerecht

Op de zetel van de-vereniging wordt daar de raad van bestuur een register van de effectieve leden gehouden. bit register vermeldt de naam, voornamen en woonpilaats van de effectieve leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en , het adres van de zetel: Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding; uittreding of uitsluiting van effectieve leden door de raad van bestuur in dat register werden ingesirhreverl einnén áiriit «gene nédât dé meed vara de beeireeirig in kënni?à is gesteld.

Alle effectieve leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede aile notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de reed van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals aile boekhoudkundige stukken en andere documenten van de vereniging.

Artikel 11 Uitsluiting

De raad vari bestuur kan overgaan tot het schorsen van het lidmaatschap indien het lid  zowel effectief als toegetreden  de hierboven vermelde verplichtingen niet nakomt of ria schriftelijke aânmaning in gebreke blijft zijn of haar administratieve of financiële verplichtingen tegenover de vereniging na te komen;

Indien deze toestand van schorsing gedurende zes weken blijft bestaan, kan de raad van nestuur de uitalultirig vei riet bewuste lid verloren bij de elgernêrle vergederfg,

Het uitsluiten van leden  zowel effectieve ais toegetreden -- echter behoort tot de exclusieve bevoegdheid van de algemene vergadering, die daarover beslist met tweederden meerderheid van de stemmen.

Ontslagnemende ef uitgeloten leden en hun rebhtsbpvt5lgers hebben geen deel ih het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van , gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Titel IV Algemene Vergadering

Artikel 12 Samenstelling

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOR 2.2

De algemene vergadering is samengesteld uit aile effectieve leden. Wanneer zij dat beslissen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij hebben enkel een raadgevend stemrebht, Mals bepaald In artikel 9, derde lid.

be algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of de oudst aanwezige bestuurder. Bij aanvang van elke algemene vergadering wordt een secretaris aangesteld. Eik effectief lid kan zich door een ander effectief lid laten vertegenwoordigen. Elk effectief lid kan slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen.. Elk effectief lid beschikt over een gelijke stem op de algemene vergadering.

Artikel13 Bevoegdheden

De volgende bevoegdheden zijn voorbehouden aan de algemene vergadering:

- de wijziging van de statuten;

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en de bepaling van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

- de goedkeuring van de begroting en van de rekariingen;

- de ontbinding van de vereniging;

- de uitsluiting van een lid;

- de omzetting ven de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

- alle gevallen waarin de.statuten dat vereisen.

Artikel 14 Bijeenroeping  Agenda .

Dë algertienë Ver dering wordt bijéëmërrbeen poer dë ráád van bëstUUt Of ireVál ëéfi vijfde van de effectieve leden zulks vraagt. De bijeenroeping zal gebeuren middels schriftelijke uitnodiging van al haar effectieve leden. Zij worden ten minste acht dagen voor de algemene vergadering opgeroepen. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de effectieve leden, wordt op de agenda gebracht.

Zij zal minstens eenmaal per jaar samengeroepen worden voor het goedkeuren van ¢e rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar; op een door de raad van bestuur, of door de effectieve leden die erom vragen, te bepalen plaats en dáturn, die voor dër1ig jüni ván dat jaar Valt.

Artikel 15 Besluitvorming - Notulen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Op de algemene vergadering heeft ieder effectieve lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of Vertegenwoordigde effectieve leden, behalve in de gevallen waarin de vzw-wet of de statuten anders bepalen. óij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer tenminste tweederden van de effectieve leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van tweederden van

de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Wanneer de wijziging evenwel béteekking hééft ap hét dôél, ef cie, dé deelèindëri wáárv66( de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van viervijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

ingeval op de eerste vergadering minder dan tweederden van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het vierde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen veleeed óp dè èèisté vèrgadering werden gèfieudèn.

Van elke algemene vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden dopr de secretaris of een bestuurder en ze worden opgenomen in een bijzonder register, die op de zetel ter inzage beschikbaar is en aldus kenbaar gemaakt wordt aan de effectieve leden. Beslissingen waarvan de openbaarmaking is V6brgeschreven door de wet, worden kenbaar gemaakt door de publicatie ervan in het Belgisch Staatsblad.

Titel V Raad van Bestuur

Artikel 16 Samenstelling  Benoeming W Ontslag  Bezoldiging

De Vereniging wordt bestuurd dbbr een raad Van bestuur, bestaande uit minstens drie bestuurders, natuurlijke of rechtspersonen, die al of niet lid zijn van de vereniging. 1-kin aantal zal te allen tijde lager zijn dan het aantal effectieve leden van de vereniging. De bestuurders worden benoemd door stemming bij gewone meerderheid van de algemene vergadering. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter.

Hun mandaat geldt voor onbepaalde duur, doch kunnen te alsen tijde bij gewoon meerderheidsbesluit van de algemene vergadering afgezet worden. Zij kunnen ook vrijwillig ontslag nemen middels schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. Indien door vrijwillig ontslag of afzetting het aantal bestuurders zou dalen onder het wettelijke minimum, blijven deze bestuurders in functie tot er in hun vervanging is voorzien.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MO022

Zij oefenen hun mandaat onbezoldigd uit, tenzij de algemene vergadering anders beslist. '

Artikel 17 Werking  Bevoegdheden

De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden die de wet niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering verleent.

be voorzitter roept de raad bijeen. l=ik van de bestuurders kan de voorzitter vragen de , raad bijeen te roepen. De voorzitter zit de raad voor en ingeval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudst aanwezige bestuurden

Bij aanvang van elke raad van bestuur wordt een secretaris aangesteld die notuleert, Van èlkè vèfgàdèfing wàrdèn nótulèn ópgèmààkt, diè wóreièn óndèrtèkèrid door de secrètàns en ingeschreven in een register die op de zetel ter inzage beschikbaar is en aldus kenbaar gemaakt wordt aan de leden.

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Hij ia bevoegd voor olie aart elegenheden, MMO lve voor dele dle bij wat uitdrukkelijk voorbehouden zijn aan de algemene vergadering. be raad heeft bevoegdheid te beslissen tot samenwerking met andere organisaties. De raad stelt het huishoudelijk reglement op die na goedkeuring door de algemene vergadering wordt aanvaard. De raad van bestuur kan te allen tijde werknemers enlof vrijwilligers aanwerven en ontslaan.

Cie raad kan zelfs daden van beschikking stellen, met inbegrip van ondermeer, het  al of niet rechtstreeks  aanschaffen of het vervreemden, zelfs ani niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren of opheffen van hypotheken, het lenen en uitlenen, huren en verhuren, van roerende of onroerende goederen, alle handels % en bankverrichtingen doen.

Elk van de bestuurders hebben Mnhandtekeningsbevoegdheid en kunnen alleen handelen voor verbintenissen tot vijfduizend euro binnen het kader van de doelstelling van de vereniging.

Ingeval deze financiële drempel door een van de bestuurders zou overschreden worden, moet dit onmiddellijk voorgelegd worden aan de voltallige raad van bestuur die inzake deze overschrijding een geldige beslissing neemt bij gewone meerderheid der stemmen., De raad van bestuur kan de beslissing, indien hij dit nodig acht; voorleggen aan de algemene vergadering die bij gewone meerderheid zal beslissen over de bevoegdheid van dé Met Váti %Stüü"r,

De bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden geen bewijs leveren van machtiging of besluit.

Artikel 18 Besluitvorming -.Afvaardiging

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

be raad neemt geldige besluiten bij aanwezigheid van minstens de helft van de bestuurders. Als dit quorum niet gehaald wordt, wordt een nieuwe raad bijeengeroepen " met dezelfde agenda, die geldig kan beraadslagen en beslissen als tenminste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij ' géWolté 'riiëërdéi hëid dëf stémméii, Bij. stákiit Ván stëffWriëiï is dé átéiii Uri dé Viôó itiër of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

Dë raad kán atiëën bëë1ieeén Mer bevaegdheden, Qéneël ai gètieettelijk, at te VééRligen of op te dragen aan een of meer personen, ai dan niet bestuurder of fid die ofwel alleen, , ofwel gezamenlijk, ofwel als college optreden voor het waarnemen van het dagelijks bestuur. De raad kan de afvaardiging te allen tijde intrekken.

Titel VI Diverse bepalingen, ontbinding en vereffening, bestemming

van het vereffeningsaldo

Artikel 19 Boekjaar= Begrotingen Rekeningen Controle

Hët bôékjààf Ven dé Véfëniging lôôpt van ëën jáiiiië,"ri tôt éënëndèrtig tiéeértibêt. Dé ráád van bestuur maakt de rekeningen op en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene , vergadering.

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, spreekt de algemene vergadering zlch bij afzonderlijke stemming uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend, de commissaris.

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de vzw-wet vernielde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien dit vereist is, bij de Nationale Bank van België'.

Indien de vereniging, op grond van de op haar toepasselijke bepalingen, daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, vanuit het oogpunt van de vzw" wet, en de statuten, opgedragen worden aan een of meer commissarissen, lid van het Instituut der Bedrijfsrevlsarën. De algemene vergadering bénóë?it hem, bepaalt hun aantal en Mit hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar, zij hebben gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over aile verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, briefwisseling, de notulen en in het algemeen van aile geschriften en documenten van de vereniging.

Artikel 20 Ontbinding  Vereffening

Luik B - Vervolg

Mon 2,2

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten met een viervijfden meerderheid, op de wijze zoele bepaald in de vzw-wet. Ingeval van vr1jwillIge ontbinding

benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer "

vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

Voor--,

Behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijíagen-biJ lretBelgisclrStxatsblffd = 2Y10fi/ZQ13"_ Annëxés ilü 1G1-ónïleurTièlgë

ingeval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft, De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt." overgedragen.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld; zijn de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig, of de wetgeving die deze wet zou Wengert na de'end ting vad dé vérédigidg, dé algémérté Wettelijkebep lingén, ti$f huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake van toepassing.

Titel VII Overgangsbepalingen

Artikel 21 Eerste boekjaar  Eerste jaarvergadering

Het eerste boekjaar loopt van de dag van de oprichting tot eenendertig december van het jaar dat volgt op het jaar van oprichting.

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op de tweede zaterdag van de maand januari van het jaar tweeduizend en veertien. De statutaire vergadering vindt elk volgend jaar plaats op de tweede zaterdag van de maand januari.

Artikel 22

Op de algemene vergadering van 20/06/2013 werden benoemd tot bestuurder:

- Fred Alex Maria Kramer (bestuurder-voorzitter)

- Mècfiièl Vànbèllé (bestuurder)

20.06.2013

Fred Kramar

Bestuurder-voorzitter

,Lteyeeert

otei e07 /I-03

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persc(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MARTIKO

Adresse
FREDERIK BURVENICHSTRAAT 94 9050 GENTBRUGGE

Code postal : 9050
Localité : Gentbrugge
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande